31.03.2019

17 vuotta vanha tuoksu ja jäälle levinnyt meikki

On tullut aika paketoida teemaviikko. Sunnuntain päiväkirjassa kohdataan 17 vuotta vanha lempihajuveteni, tehdään luomiväritutorial, menetetään meikki tuulisella jääkävelyllä, käydään avannossa ja ravintolaruokaillaan ilman poskipunaa.

 

Tällainen oli erään kosmetiikkafriikin päiväkirja viikon ajalta. :) Montako eri tuotetta käytin yhteensä viikon aikana? Se selviää postauksen lopussa.

SUNNUNTAI 3.3.

Herätys 05.47. Koirat...

Ylös 6.00.

Poikkeuksellisesti päivän ensimmäinen tuote ei ole huulirasva vaan:

115 Clarins Skin-Smoothing Eye Mask

Silmänympärykset tuntuvat tänä aamuna erityisen kuivilta ja peitän ne heti hellivällä kerroksella Clarins-silmänympärysnaamiota. Kasvojen iho tuntuu muuten silkkiseltä ja unelmanpehmeältä öljyn jäljiltä. Ahh, öljyt... todellakin, niitä käyttäisin aina iltaisin mieluummin kuin voidetta.

 

X Carmex-huulirasva

KASVOJEN AAMUHOITO

116 Josh Brooks Hydrating Accelerator -kosteussuihke

X V10 Plus Pycnogenol -seerumi

X Clarins Extra-Firming Eye Cream

X Paula’s Choice Skin Restoring Moisturizer SPF 50 (tänään on aurinkoinen sää)

MUUT

X Dove Invisible Dry -deodorantti

117 Cacharel Gloria -tuoksuöljy - tämä on vanhin tuoksuni, en tiedä uskallanko edes paljastaa miten vanha tämä on.. No, eiköhän mulla ole säilövän ja vanhoja tuotteita käyttävän friikin leima jo otsassani ^_^

Uskomatonta miten vähän 100-millinen pullo on vajennut...

Tarkkaa vuotta en enää edes muista mutta Gloria-tuoksu on lanseerattu vuonna 2002, joten varmaankin hankin öljyn niillä kieppeillä. Öljy oli osa tuoksun ympärille luotua tuotesarjaa, ja ostin sen Trendin silloisen päätoimittajan Jenni Liedon suosituksen perusteella :) <3

Lieto kuvaili tuoksua Trendissä niin vastustamattomasti - ja siis nimenomaan öljyversion tuoksua, että se oli pakko hankkia. Gourmand-tuoksuihin kuuluvan Glorian tuoksun sydän on pähkinäinen manteli joka kietoutuu pehmeän puuteriseen sekoitukseen kirsikkaa, lämmintä vaniljaa, ambraa ja tonkapapua. Ihan mielettömän ihana tuoksu, äärettömän lämmin ja hienovaraisen makea.

Miten tuoksu on voinut säilyä pilaantumatta näin pitkään selittyy öljypohjalla; öljyyn tehty tuoksu voi säilyä vuosikausia, jopa vuosikymmeniä. Öljyssä tuoksukomponentit eivät hajoa samaan tapaan kuin vedessä.

Tuntuu käsittämättömältä että pullo on vajentunut vuosien varrella noin vähän, mutta kestävän tuoksun luovaan kerta-annokseen riittää, että öljy vain vähän koskettaa sormen päätä pullon suulla. Taputtelen pari öljykosketusta ranteisiin ja kaulaan ja tuoksu kestää iholla tunteja.

Edit. Löysin pullon pohjasta eräkoodin jonka perusteella tarkistin Checkfresh-sivustolta milloin tuoksuni tarkalleen ottaen on valmistettu.

Kyllä, se on vuodelta 2002 ja on tänään 17 vuotta, 1 kk ja 5 päivää vanha :) Checkfresh-sivusto on kiva paikka tsekkailla vanhojen kosmetiikkatuotteiden valmistuspäiviä, jos vain tuotteesta vielä löytää eräkoodin.

MEIKKI

Kuvaan tänään pienen tutorialin Laveran luomiväripaletilla.

X Urban Decay Eye Shadow Primer Potion

118 Lavera Blue Platinum -luomiväripaletti

X Lavera Matt'n Biscuit -luomiväri

119 Lavera Liquid Eyeliner Black

120 Alverde Kajal-kynä Pearly White

X Maybelline Lash Sensational -ripsiväri

X L’Oreal Brow Artist Plumper -kulmageeli

X MAC Eye Brows Styler -kulmakynä Stylized

121 Lumene Nordic Girl CC-voide

122 Lavera Pink Harmony - poskipuna

123 Lavera Rosy Pearl -luomiväri (korostuksena poskipäille)

124 Kicks Liquid Lipstick Your Lips But Better

Lähden iltapäivällä pitkälle jääkävelylle koirien ja vieraaksi saapuneen äitini kanssa. Tuulisen ja aurinkoisen Näsijärvi-ulkoilun jälkeen meikkini näyttää tältä:

Kuva: @karkkipaivasanni Instagram

Menemme sisareni luokse ja osaan jo odottaa mikä näky peilissä kohtaa. Tuuli ja aurinko saivat silmäni vuotamaan "kuin hana", olosuhde josta kestävinkään meikki parhaallakaan pohjustuksella tuskin selviää. Lisäksi unohdin aamulla suorittaa vesiliukoisen Lavera-eyelinerin waterproof-käsittelyn, jolloin sillä ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä päivän sääolosuhteissa.

125 Pyyhin meikin pois Aqualan Duo -perusvoiteella

Iltapäivän ohjelmassa on myös avantouintia ja saunomista.

126 Avantouintipaikan saunan suihkugeeli

Avannon jälkeen teen pikameikin sillä olemme vielä menossa illalla ravintolaan syömään. Meille tulee niin kiire pöytävaraukseemme että en ehdi imeytellä ihoon erikseen kosteussuihkeita ja seerumeita vaan lyön naamaan yhden kosteuttavan luottotuotteen:

127 L300 Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide

 

PIKAMEIKKI

X Urban Decay Eye Shadow Primer Potion

X Lumene Intense Liner Grey Crystal

X Maybelline Lash Sensational -ripsiväri

X Everyday Minerals -mineraalipohja - tämän sudin naamaan vasta autossa matkalla ravintolaan :D

128 NYX Butter Gloss -huulikiilto sävyssä Creme Brulee

Minua vaivaa kun jään vaille poskipunaa mutta tiedän, että pöytäseurueessamme asiaan kiinnittää huomiota vain yksi henkilö, minä itse. Päästessämme alkuruoan kimppuun olen jo unohtanut poskipunan ^_^

KASVOJEN ILTAHOITO

X Dermosil-silmämeikinpoistoaine

X Korres Olympus Tea -putsari

X Paula’s Choice Advanced Replenishing Toner

129 Paula's Choice Radiance Renewal -naamio

Tänään päättyy Paula's Choice -testijaksoni. Päätän kokeilla vielä kerran Radiance Renewal -naamiota joka ei edellisellä kerralla muodostanut myönteistä kokemusta, ja totean jälleen saman: tämä geelimäinen, kalvoksi kuivuva naamio ei ole minun juttuni. 

KÄSIEN ILTAHOITO

X Dermosil-kynsiöljy

X Elizabeth Arden 8 Hour Cream -käsivoide

Päivän käsisaippuat: Dermosil Sensitive Cleansing Mousse, saippua sisareni kotona, saippua ravintolan WC-tilassa.

Päivän kosmetiikkatuotesaldo: 35

Viikon kosmetiikkatuotesaldo: 129

Mietteitä: viikon aikana käytettyjen erillisten kosmetiikkatuotteiden saldo jäi mielestäni yllättävän pieneksi, olisin odottanut korkeampaa lukua. Todennäköisesti luvusta puuttuu ainakin hajuvesiä, sillä niitä suihkin yleensä päivän mittaan jopa 2-3 erilaista tunnelman mukaan.

Päivittäin käyttämieni tuotteiden määrä näyttää vakiintuneen 30 kummallekin puolelle. Erityishavainto: Käytän paljon vähemmän huulirasvaa kuin ennen. Siltä ainakin tuntuu. Erikoista, että sekä kasvojen että käsien iho on kuivunut entisestään mutta huulten tilanne on mennyt melkein päinvastoin.

Kiitos kun seurasitte kosmetiikkaviikkoani :) Mitä luulette, missä luvuissa oma kosmetiikkakulutuksenne liikkuu päivä- tai viikkotasolla?

Bonuskysymys: tunnustaako joku käyttävänsä vielä 17 vuottakin vanhempaa hajuvettä..? :)

P.S. Vielä tänään on aikaa osallistua Dermosil-meikkipaketin arvontaan.

41 comments on “17 vuotta vanha tuoksu ja jäälle levinnyt meikki”

 1. Mulla on pullo Naomi Campbellin Naomagicia, tuoksu tuli vuonna 2000 ja ystäväni käytti sitä monta pulloa. Silloin teininä en lämmennyt tuoksulle mutta nyt se on mieleeni. En tiedä koska valmistus lopetettiin, mutta ainakaan en nähnyt kyseistä tuoksua enää 2003 jälkeen missään muualla kuin ebayssa. Ostin pulloni sieltä ja otin riskin että olisi pilalla mutta väri ei ole muuttunut ja tuoksu on ennallaan. Ei siis ole itse hankkimani alkuperäisenä, mutta voisin veikata tuoksun olevan vuosilta 2000-2003. Tähän liittyy voimakkaita tuoksumuistoja, Armanin Lei/She on lähes identtinen mutta se ei toimi samoin. Olen järkyttynyt hinnoista joita kyseisestä tuoksusta pyydetään :o

  Vastaa

  0
  1. Whaaa, mä niin muistan tuon Naomagicin...! Ja tykkään muuten myös Armanin She'stä... voi, mitä tuoksumuistoja..!

   Vastaa

   0
 2. Minun on pakko vastata bonuskysymykseen :)
  Sain 1999 silloiselta mieheltäni valmistujaislahjaksi Diorin Poisonin, pullo on minulla edelleen, tuoksu on täysin kunnossa sillä tuoksuni ovat kaikki omissa paketeissaan pimeässä, viileässä vaatekaapissani. Supsuttelen sitä hiukkasen aina vain erityistilaisuuksiin ja lahjan antajakin välillä kysyy että onko pullo vieläkään loppunut :D
  Tuoksu on hyvin mieluinen, ihana ja pehmeä iholla, mikään muu tuoksu ei ole ollut yhtä ihana joten olen käyttänyt sitä hartaudella ja säästeliäästi jottei taika katoa!

  Vastaa

  0
 3. Kevät ja aurinko, silmät vuotaa kuin Niagarat :D vanhoja tuoksuja mulla ei ole, ehkä 1-2 vuotta enintään :D

  Vastaa

  0
  1. Saatko kulutettua tuoksuja loppuun noin tiheästi? Vai heitätkö vanhemmat pois? :)

   Vastaa

   0
 4. Ihan en 17 vuoteen yllä mutta minulla on v 2007 tai 2008 ostettu Chanelin Christalle. Aiemmin en ole kehdannut myöntää kuinka vanha se on, mutta ehkä voin ylpeydellä jatkossa suihkia yhtä lempituoksuistani kun kerran ammattilaisetkin XD

  Vastaa

  0
  1. mutta ehkä voin ylpeydellä jatkossa suihkia yhtä lempituoksuistani kun kerran ammattilaisetkin XD

   ^_^ ^_^

   Vanhojen tuoksujen omistamisessa ja käyttämisessä ei itse asiassa ole mitään noloa, jos miettii että tuoksuharrastajat ostavat netistä vaikka kuinka vanhoja tuoksuharvinaisuuksia ja ovat valmiita maksamaan niistä paljonkin vaikka tuoksun säilymisestä ei ole mitään takeita (koska pullot myydään avaamattomina, eikä myyjä voi tarkistaa tuoksun "kuntoa"). Koska näille vanhoille, siis jopa 20+ vuotta vanhoille tuoksuille on myyntimarkkinaa, voi olettaa, että osa niistä todellakin säilyy tuoksukelpoisena, jopa vesipohjaiset.

   Vastaa

   0
 5. Mulla on tallella Jean Paul Gaultierin tuoksu, jonka pullo on naisen mallinen. Se myytiin peltitölkissä. Sain sen muistaakseni vuonna 1994. :) Ei sitä voi enää käyttää, mutta kyllä siitä on tunnistettavissa se pohjatuoksu. Se oli mun ensimmäinen ns. aikuistuoksu, ja kuului aivan ihanaan aikaan nuoruudessa.

  Aiheesta kolmanteen, Gloriassa oli mielenkiintoinen kuvasarja, jossa oli tehty sama meikki nuorelle ja vähän vanhemmalle naiselle. Meikkejä oli 3 tai 4 erilaista. Oli jotenkin tosi mielenkiintoista nähdä kuinka meikki näyttäytyy erilaisena eri ikäisellä. Varsinkin voimakkaan värilliset meikit. Se unohtuu välillä, sillä lähes poikkeuksetta kaikki meikikuvat, niin lehdissä kuin somessakin, on esitetty nuorella iholla.

  Vastaa

  0
  1. Mulla on tallella Jean Paul Gaultierin tuoksu, jonka pullo on naisen mallinen. Se myytiin peltitölkissä. Sain sen muistaakseni vuonna 1994. :)

   Classique :) Se on myynnissä edelleen, ja siitä on lukuisia eri versioita.

   https://www.jeanpaulgaultier.com/en-us/fragrance-classique-eau-de-parfum/

   Gloriassa oli mielenkiintoinen kuvasarja, jossa oli tehty sama meikki nuorelle ja vähän vanhemmalle naiselle. Meikkejä oli 3 tai 4 erilaista.

   Mä näin tuon otsikon (oli kai kannessa...? Vai missähän näin...) ja piti lukea juttu, hyvä kun muistutit :) Kiinnosti minuakin.

   Vastaa

   0
  2. Tuossa Glorian jutussa oli vain hieman ärsyttävää se, että kissarajausmeikissä vanhempi nainen oli kuvattu silmät kiinni, kun kaikissa muissa oli kummallakin silmät auki. :) Jotenkin tuli auttamatta mieleen, että helppohan se niin on saada toimivan näköiseksi.

   Vastaa

   0
 6. Mun vanhimmat tuoksut on tällä hetkellä neljän vuoden takaa. Kierrätin kaikki käytöstä jääneet jossain välissä äitipuolelleni, joka omaa todella laajan tuoksumaun ja on käytellyt ne pois :)

  Vastaa

  0
  1. Wow, sulla on kyllä fresh tuoksukokoelma..! ^_^ Mun kohdalla voi melkein puhua että uusin tuoksuni alkaa olla neljän vuoden takaa.. :D :D Olen saanut tuoksushoppailuni tosi hyvin kuriin viime vuosina ja yrittänyt keskittyä vanhojen käyttämiseen.

   Vastaa

   0
 7. Hajuvedet ovat melkoisia kemikaalipommeja, joten käytössä on vain yksi luonnollisempi tuoksu: Elixirs & Co Eau de Toilette Audace, joka on vain 1,5 vuotta vanha.
  Mutta minulla on yhä Lumenen luomiväri, jonka ostin 29 vuotta sitten. Suklaanruskea helmiäissävy on yhä ok, sekä koostumuksensa että sävynsä puolesta. Ja löytyypä yli 10 vuotta vanhoja ripsivärejäkin kaksi, nekin yhä ok, olen käyttänyt niitä vain harvakseltaan, eivät jostain syystä ole kuivuneet vieläkään....

  Vastaa

  0
  1. Mutta minulla on yhä Lumenen luomiväri, jonka ostin 29 vuotta sitten.

   Whuuu, respect!!

   Ja löytyypä yli 10 vuotta vanhoja ripsivärejäkin kaksi, nekin yhä ok, olen käyttänyt niitä vain harvakseltaan

   Oho, tätä en uskaltaisi itse tehdä, tunnustan..!

   Vastaa

   0
 8. Vanhin hajuvesi on yrkän Mure (karhunvatukka?). Viettää tänä vuonna 18v synttäreitään ja kaikin puolin kunnossa on. Harvoin raaskin käyttää, pullolla alkaa olla tunnearvoa. :D

  Vastaa

  0
  1. Vanhin hajuvesi on yrkän Mure (karhunvatukka?)

   Muistan tämänkin niin hyvin...! Niitä Les Plaisirs Nature -sarjan tuoksuja :)

   Vastaa

   0
 9. Mun vanhin tuoksu on vuodelta -98, Diorin alkuperäinen Hypnotic Poison (sittemmin muunneltu), ja tuoksu on kyllä täysin kunnossa :D Sain sen entisen poikaystäväni mummolta, kun hän ei tuoksua käyttänyt. Sanoisin, että myös vesipohjaiset tuoksut voivat säilyä pitkään, kunhan pullo ei vaan altistu valolle ja on suht täysi, sillä tällöin pullo sisältää vain vähän happea, joka voisi pilata tuoksun. Veikkaan et se kolmen vuoden hyllyikä perustuu siihen, että vanheneminen nopeutuu huomattavasti pullon tyhjentyessä. Hajuvesiekspertti Luca Turininkin mukaan useimmat hajuvedet säilyvät käytännössä ikuisesti, kunhan pullo säilytetään pimeässä ja vähintään 80% täytenä :)

  Vastaa

  0
  1. Mun vanhin tuoksu on vuodelta -98, Diorin alkuperäinen Hypnotic Poison

   Mulla on kanssa Hypnotic Poison, mun oma taitaa olla jostain vuodelta 2003 tai 2004... eli lähes yhtä vanha kuin Cacharelin Gloria. ;) Minäkin väittäisin että mun Hypnotic on edelleen ihan ehtaa tavaraa :) Se on niin voimakas että jo yksi suihkaus on melkein liikaa.

   Hajuvesiekspertti Luca Turininkin mukaan useimmat hajuvedet säilyvät käytännössä ikuisesti, kunhan pullo säilytetään pimeässä ja vähintään 80% täytenä :)

   Mulla on muuten yksi Turinin kirja jonka olen muinoin lukenut, siellä varmaan kerrottiin tämä(kin) mutta olen jo ehtinyt unohtaa.. ;) Okei, tällä perusteella ymmärrän miten minunkin vesipohjaisista tuoksuista monet ovat säilyneet läpi vuosien. Eivät kaikki, mutta osa. Käytännössä ne vahvimmat ja riittoisimmat joita on pullossa edelleen yli 50%. :)

   Sitrustuoksut säilyvät huonommin; YSL:n Baby Doll pilaantui jo kolmessa vuodessa kun taas vuonna 2011 ostamani Guerlainin Aqua Allegoria Pamplelune on säilynyt tosi hyvin, ja siitä olen käyttänyt jo puolet.

   Vastaa

   0
 10. Aika montaa tuotetta onnistuit viikon aikana käyttämään. Oon ollut tämän viikon reissussa, joten helppo laskea, että oon käyttänyt : hiuksiin 6 tuotetta (huh), kasvojen iholle 8 tuotetta ja paria pussinäytettä kans... vartalon iholle 3 ja meikkiin 14 tuotetta...Virven blogiin luettelinkin meikkini. Ja deo. Tuoksuja en enää käytä kun niin paljon tuoksu herkkiä ystäviä.

  Vastaa

  0
  1. Hiuksiin ollaan kuitenkin käytetty melkein sama määrä tuotteita ^_^ Minä kun en muotoile hiuksiani juuri lainkaan niin hiustuotesaldo säilyy maltillisena, vain shampoo, hoitis, hiusväri ja hiuksiin jätettävät hoitotuotteet. Kuivashampoota ja hiuskiinnettä tulee kyllä yleensä käytettyä joka viikko mutta tällä päiväkirjaviikolla sattui näemmä poikkeuksellinen kausi niiden suhteen.

   Vastaa

   0
 11. Mun oli pakko etsiä sun viimevuotinen postaus päivän kosmetiikkakuormasta, kun muistin että olin sinne kommentoinut oman saldon. :) Alle vuosi sitten mun päivittäinen saldo on ollut 17-19 tuotetta ja nyt se on 24-25 tuotetta! Iho on ongelmainen ja oon ottanut sen nyt tehohoitoon, joten päivittäiseen kosmetiikkarepertuaariin on lisätty muutama The Ordinaryn seerumi, yksi lääkevoide ja Novexpertin sinkkivesi. Lisäksi oon opetellut käyttämään silmänympärysvoidetta oikeasti päivittäin, hyvä minä!

  Sua ehkä kiinnostaa muiden listat, niin tässä on mun:
  1 Novexpertin sinkkivesi
  2 Ordinary niasiiniamidi + sinkki seerumi
  3 Ordinary hyaluronihapposeerumi
  4 YA naturae silmänympärysvoide
  5 Mossa kasvovoide

  6 Huulirasva (Labello/ dr.bronners/ burts bees)
  7 meikkivoide (Ordinary tai EDM)
  8 peitevoide (Hynt)
  9 puuteri (Essence) (jos laitan mineraalimeikkipohjan niin sitten en käytä puuteria)
  10 korostus (Lilylolo)
  11 varjostus (Lilylolo)
  12 kulmageeli (Nyx)
  13 kulmakynä (Maybelline)

  14 Natura siberican suihkuöljy /
  Lush kuoriva palasaippua /
  Organic shop vartalokuorinta

  15 Lavera/whamisa kasvoputsari
  16 lääkevoide (silloin kun tämä ei ole käytössä niin tämän tilalla Ordinaryn salisyylihappo)
  17 Whamisa kasvovesi
  x Ordinary hyaluronihapposeerumi
  x YA naturae silmänympärysvoide
  x Mossa kasvovoide
  18 Ordinary ruusunmarjaöljy
  x Huulirasva

  19 Vartalovoi käsirasvana, tarvittaessa myös vartalon kuiviin kohtiin (tällä hetkellä käytössä aikaa sitten ostettu tosi tuhti aftersun jonka yritän käyttää pois)

  20 deodorantti (Rexona, en edelleenkään ole löytänyt yhtä hyvää tuotetta luonnonkosmetiikan dödöistä. :/)
  21 ja 22Hammastahna (käytän eri tahnoja, aamulla Ecodentan hiilitahna ja illalla Oral-B)
  23 ja 24 Käsisaippuat kotona ja töissä (+ yleisten vessojen, ei kuitenkaan jokapäiväistä)
  25 käsidesi töissä

  Viikottaiset, keskimäärin parina päivänä viikossa + 9-10
  Hajuvesi (Calvin Klein One Shock, ehkä n. 8 vuotta vanha, ihan lopussa tai Balmain extatic n. 4 vuotta vanha, yli puolet jäljellä)
  Kuivashampoo/hiuspuuteri (Moroccanoil/ Klippoteket/ Batiste)
  Huulipuna (Lily Lolo)
  Hiustenpesupäivinä Shampoo (x2) Attitude/Lush/Colormask, hoitoaine Attitude/Lush/Colormask, hiuksiin jätettävä hoitoaine Loreal, latvaöljy Moroccanoil)
  Kasvojen kuorinta ja naamio (Madaraa)

  Kuukausittaiset, keskimäärin kerran-pari kuussa + 4
  kynsien lakkaus + kynsilakan poisto
  itseruskettava
  hiusten ja päänahan öljyhoito

  Joinain yksittäisinä päivinä kuukaudessa saatan siis käyttää melkein 40 erilaista tuotetta, huh! :)

  Vastaa

  0
  1. Mulla on tänään huonosti aikaa vastata kommentteihin mutta palaan tähän huomenna :) Kiva kun laitoit listauksen ^_^

   Vastaa

   0
  2. Äsch, en ehtinyt vieläkään paneutumaan tähän sillä intensiteetillä kuin se olisi ansainnut (lähden tänään taas reissuun, illalla Ateenassa ❤️) mutta utelias ehtii kysyä tämän verran:
   * Mikä Laveran putsari sulla on käytössä?
   * Oletko huomannut Ordinaryn seerumeilla ja tehoaineilla vaikutusta?
   * Oletko huomannut eroa sy-iholla nyt kun käytät silmänympärysvoidetta? Vai onko vaikutus enemmän psykologinen..? (Itsehän käytän ehdottomasti erillisiä sy-voiteita mutta silti mietin ettei todennäköisesti ole eroa laittaisinko silmänympäryksille samaa voidetta kuin muualle naamaan vai erillistä sy-voidetta... :P)

   Vastaa

   0
  3. Hihi, arvasin että osaat arvostaa listausta! :D

   Mulla on nyt käytössä Laveran refreshing cleansing gel. Oon aina ollut geeliputsareiden ystävä ja Laveran putsari on edullinen ja hyvä, pesee hyvin meikin, vaahtoutuu sopivasti ja on miellyttävän tuoksuinen. Mun(kin) iho on iän myötä muuttunut kokoajan kuivemmaksi ja nyt oon todennut että geeliputsarit alkaa olla mun iholle liian kuivattavia :( Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla seuraavaksi Laponie of scandinavian geeliputsaria, ja jos sekin on liian kuivattava, niin seuraavana listalla voisi olla Whamisan puhdistusvoide. En tykkää öljyistä, maidoista enkä vaahdoista, mutta ehkä jossain vaiheessa on vaan opeteltava tykkäämään :D

   En osaa sanoa onko Ordinaryn tuotteilla ollut vaikutusta, mutta iho on kyllä muuttunut parempaan. Se voi kuitenkin olla monen tekijän summa, tosiaan oon käyttänyt nyt antibioottivoidetta ja lisäksi oon alkanut syömään maitohappobakteeri- ja boulardiikapseleita.. Oon kokeillut monia hyaluronihapposeerumeita, ja tähän mennessä testaamistani Ordinaryn versio on kyllä paras, kosteuttaa hyvin ja on tosi edullinen.

   Ja sitten vielä siitä silmänympärysvoiteesta: oon huomannut eron! Iho on kirkkaampi ja kosteutetumpi. Mutta voi ehkä johtua siitäkin ihan, että sy-voide ainakin tulee levitettyä antaumuksella oikeaan paikkaan. Itse olen kasvorasvojen kanssa sellainen "vähän sinnepäin", niin en ehkä ole aiemmin niin kiinnittänyt siihen huomiota että tulee oikesti taputeltua voidetta myös sy-alueelle.

   Ihanaa Kreikan matkaa sulle! Innokkaana seurailen sitä instastoryn kautta :)

   Vastaa

   0
  4. Hihi, arvasin että osaat arvostaa listausta! :D

   Todellakin ^_^

   Laveran putsari on edullinen ja hyvä, pesee hyvin meikin, vaahtoutuu sopivasti ja on miellyttävän tuoksuinen.

   Minäkin tykkään sen tuoksusta, koko Laveran putsarisarjan tuoksu on tosi miellyttävä :)

   niin seuraavana listalla voisi olla Whamisan puhdistusvoide

   Jos et halua kuivattavaa putsaria, neuvoisin silloin välttämään tuota Whamisan puhdistusvoidetta, jos siis tarkoitat tätä:

   https://naturalgoodscompany.com/tuote/whamisa-organic-flowers-foam-cleansing-cream-vaahtoava-puhdistusvoide-kaikille-ihotyypeille-200ml/

   Se on saippuapohjainen eli valitettavasti kuivattaa. :/ Vaahto on ihanan pehmeää ja kermaista mutta kun sen huuhtelee iholta, iho jää narskuvaksi koska lievästi emäksinen pH liuottaa iholta sen omaa suojakelmua.

   Oon kokeillut monia hyaluronihapposeerumeita, ja tähän mennessä testaamistani Ordinaryn versio on kyllä paras, kosteuttaa hyvin ja on tosi edullinen.

   Onko se kuitenkin myös vähän tahmea..? Niinkuin hyaluronihapposeerumeilla on tapana..? Tuon (olettamani) tahmeuden takia mä tilasin The Ordinarylta Marine Hyaluronics -seermin HA-seerumin sijaan. Marine on tosi miellyttävän tuntuinen mitä tulee "tahma-skaalaan", ei tee ihoa lainkaan nihkeäksi ja kosteuttaakin mielestäni hyvin.

   Ja sitten vielä siitä silmänympärysvoiteesta: oon huomannut eron!

   Kiinnostavaa :)

   Mä muuten unohdin kokonaan sy-voiteen tältä reissulta..! Olin ihan että "nouuu...!" kun tajusin että se puuttui. Olen niin ehdollistunut sen käyttöön että tuntuu vain oudolta laittaa silmänympäryksille samaa voidetta kuin kasvoille. On se hullua :D

   Mun silmänympärykset on tällä hetkellä niin karussa kunnossa kuivuuden ja etenkin turvotuksen puolesta että en halua edes ajatella miltä ne näyttäisivät ilman mitään hoitoa...

   Vastaa

   0
  5. Kiitos Whamisa vinkistä! Olin jotenkin ajatellut että se olis vähemmän kuivattava kuin esim. niiden geeliputsari. Onko vinkata jotain muuta, siis mahdollisimman vähän kuivattavaa ja mahdollisimman geelimäistä putsaria? :)

   Ordinaryn hyaluronihapposeerumi on vähän tahmea. Ensin ihmettelin kun se humahti ihoon ihan täysin ja jätti täysin mattaiseksi ja vähän kiristäväksikin. Sitten vasta tajusin kerrostaa kunnolla kasvovettä alle ja laittaa HA seerumin kostealle iholle. On heti levittämisen jälkeen tahmea, mutta tahmeus häviää aika nopeasti ja ei häiritse mua liikaa. Mutta ehkä seuraavaksi voisin silti kokeilla tota Marinea. :)

   Vastaa

   0
  6. Onko vinkata jotain muuta, siis mahdollisimman vähän kuivattavaa ja mahdollisimman geelimäistä putsaria? :)

   Esim. Korresilla on ihania, hellävaraisia ja sulfaatittomia geeliputsareita, niissä on hienostuneempi koostumus kuin Laveran geelissä ja tuntuvat ihollakin mukavammilta. Nimessä on sana 'cream' mutta eivät ole voidemaisia vaan vaahtoavia ("Foaming Cream Cleanser"). Olen käyttänyt Wild Rose Foaming Cleanseria ja nyt käytössä Olympus Tea, ja juuri käytin ateenalaisen ystäväni luona Castanea Arcadia -putsaria. Nämä eivät jätä yhtään nitisevää ihon pintaa -- siinä on helpoin mittari putsarin hellävaraisesta pH-arvosta. Jos iho jää nitisemään, putsari on emäksinen.

   Whamisan geeliputsari on tensidikoostumuksensa puolesta suhteellisen pesevä, mutta pH-arvonsa puolesta Whamisan vaahtoa ihoystävällisempi. Putsarin kuivattavuus voi liittyä niin tensideihin kuin pH-arvoon, ja "pahimmassa" tapauksessa kumpaankin. Mä en henk.koht. ymmärrä miksi saippuapohjaisia kasvoputsareita ylipäänsä käytetään koska, vaikka toiset ihot sietävätkin emäksisyyttä paremmin, saippua ei ole koskaan hyväksi iholle. Tai no, kai niitä käytetään vain sen übermiellyttävän, kermaisen ja tiheän vaahdon takia. :p

   Vastaa

   0
 12. Mulla oli vielä muutama vuosi sitten käytössä mun edesmenneen isoäidin peilipöydän laatikosta löytynyt poskipuna, ja käytinkin sitä ehkä 4 vuotta, kunnes se meni rikki, kun jäljellä oli enää ripaus. Merkki oli Lumene, värisävy Persikka ja pakkaus oli sellainen kellertävä/persikkainen kultaisella(?) tekstillä. Oli tosi ihana sävy ja tykkäsin kaikin puolin, enkä ainakaan huomannut saavani mitään ihottumaa :-D Laitoin joskus Lumenelle kyselyä, että miltä aikakaudelta se voisi olla ja koska viimeksi pakkaukset on olleet tuon värisiä, mutta aspa ei osannut sanoa mitään, eikä myöskään innostunut selvittämään asiaa. :/

  Vastaa

  0
 13. Tuota Gloria-tuoksuöljyä en muista koskaan nähneeni, mutta vanhoja tuoksuja täällä kyllä on. Monet ovat yli 20 vuoden takaa :) Pakkauksissaan ne säilyvät melkoisen hyvin, suihkuttelen hajuvesiä aika harvakseltaan, joten eivätköhän säilyne vielä pari vuosikymmentä..
  Juuri loppumassa Yves Rocherin The vert Cologne, lakkautettua sarjaa vuodelta 2004 :)!

  Vastaa

  0
 14. Onko sulla muuten itselläsi Diorin viisikoista 646 30 Montaigne? Tai tunnetko tuon paletin? Minun pitäisi (tai pitäisi ja pitäisi.. eli haluaisin) löytää siinä vasemmassa yläkulmassa olevan vaalehkon persikan sävyisen luomivärin, mutta en tiedä yhtään mistä lähteä hakemaan sen sävyä. Noissa kun ei ole mitään sävykoodeja.

  Vastaa

  0
  1. Muistan tuon paletin myyjäajoilta mutta en omista sitä itse. En ehdi nyt tsekkaamaan paletin kuvaa netistä (istun juuri lähtevällä lennolla :)) mutta Diorilla on ollut monissa paleteissa sama vaalea kultapersikan sävy ja muistelen että sama sävy tai ainakin hyvin lähellä oleva löytyi myös Diorin soolo-napeista. Itsellänikin on sellainen :) Kannattaa tsekata soolot.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vinkistä, täytyykin tarkistaa ne. :) Ja oikein mukavaa lentoa sekä matkaa!

   Vastaa

   0
 15. Mulla vanhin (en edes muista ikää) on Jean Patoun "Joy" - punapääpullo <3 Ei ihan päiväkäyttöön mutta sen tuoksu saa edelleen tanssijalan vipattamaan *reps. Itse asiassa tuosta Laveran ripsiseerumista olisin kysynyt; mitä mieltä olet siitä. Vaihtoehtona mietin Mavalan vastaavaa tuotetta. Mulla hoidot vei kaikki ns karvat mutta onneksi yläripset ja kulmakarvat kasvoivat takaisin; ripset jopa aika tuuheina. On vaan niin kuivan tuntuiset että tekee mieli jotain laittaa niihin. Ja tuo Clarinsin silmänympärysnaamio; ehdottomasti must juuri nyt :)

  Vastaa

  0
  1. Itse asiassa tuosta Laveran ripsiseerumista olisin kysynyt; mitä mieltä olet siitä. Vaihtoehtona mietin Mavalan vastaavaa tuotetta.

   Olen kokeillut kaikkiaan vain kahta ripsiseerumia, joten kokemusta niistä on päässyt kertymään vähän. Mavalaa en ole kokeillut. Ennen Laveraa olin kokeillut joitain vuosia sitten Swiss Clinicin seerumia mutta sillä en huomannut minkäänlaista vaikutusta.

   Laveran seerumin vaikutus on vahvistava, ei pidentävä, sillä se ei sisällä niitä (itse asiassa kosmetiikassa kiellettyjä) ainesosia joilla pidennetään ripsen kasvusykliä. Swiss Clinicin seerumilla en huomannut vahvistavaakaan vaikutusta.

   Laveran seerumi kyllä kuulostaisi sinun tarpeeseesi sopivalta, koska etsit nimenomaan ravitsevaa ja hoitavaa ripsiseerumia :) Laveran seerumi on juuri sellainen, siinä on risiiniöljyä ja jojobaöljyä jotka hoitavat ripsiä. Risiiniöljyn ripsiä vahvistava vaikutus on tunnettu jo kautta historian.

   Vastaa

   0
  2. Jep, tuohon Laveraan sitten päädyin sen jälkeen kun luin mitä se sisältää; juuri noita hoitavia öljyjä :) Kiitos sinun, olen oppinut katsomaan mitä tuote sisältää :D Minä kokeilin joskus jotain "ihmeseerumia", nimi alkoi R-kirjaimella, joka oli kallis pluffi. Mä nyt vaan uskon että mun ripsetkin pysyy kunnossa (samoin kuin hiukset) riippuen siitä mitä syön ym. Seerumit taas auttavat vahvistamaan ja pitämään ripset katkeilemattomina. Ja ostin myös sen Lumenen sävyvoiteen jota suosittelit. Ihana tuote <3

   Vastaa

   0
  3. Jep, tuohon Laveraan sitten päädyin sen jälkeen kun luin mitä se sisältää; juuri noita hoitavia öljyjä :) Kiitos sinun, olen oppinut katsomaan mitä tuote sisältää :D

   Yess, mahtavaa ^_^ :)

   Minä kokeilin joskus jotain ”ihmeseerumia”, nimi alkoi R-kirjaimella

   RevitaLash? Siinäkin on sitä kyseenalaista prostaglandiinijohdannaista. Ilmeisesti juuri tuo johdannainen ei ole kiellettyjen listalla mutta kyllä noita prostaglandiineja pidetään niin kyseenalaisina sivuvaikutuksineen että itse on uskaltaisi niitä käyttää. Mieluummin risiiniöljyä, kiitos :)

   Ja ostin myös sen Lumenen sävyvoiteen jota suosittelit. Ihana tuote <3

   Jee, mahtavaa että sinunkin ihosi tykkää :) :-*

   Vastaa

   0
 16. Kiitos muuten vinkistä tämän Paula’s Choice Skin Restoring Moisturizer SPF 50 suhteen. En varmaan koskaan olisi tätä ilman blogiasi löytänyt, mutta kirjoituksistasi innostuneena tilasin kokeilukoon ja yllätyin positiivisesti. Ainut miinus on tosi aurinkorasvamainen tuoksu, se käy omaan nenään vahvasti ja saa päähän sitkeän ajatuksen, että kasvoilla on jotain rasvaista, meikit sotkevaa aurinkorasvaa. Joku mun vanha kasvojen aurinkovoide on nimittäin tuoksunut täsmälleen samalta ja se ei kasvoilla ollut hääviä. Ekan kerran kun tätä voidetta laitoin meikin alle ja lähdin sitten ulkoilemaan, oli tuoksu nenässä koko ulkoilun ajan ja tuli tunne, että meikkikin on levinnyt ja rasvaantunut kasvoille kuin useimpien aurinkovoiteiden käytön jälkeen. Yllätys oli tosi positiivinen kun sisällä katsoin peiliin ja meikki näytti yhä edelleen kauniilta ja ei edes kiillellyt.

  Mistä muuten tuo rusakkomuki on peräisin? Ihana!

  Vastaa

  0
  1. Ainut miinus on tosi aurinkorasvamainen tuoksu, se käy omaan nenään vahvasti ja saa päähän sitkeän ajatuksen, että kasvoilla on jotain rasvaista, meikit sotkevaa aurinkorasvaa.

   Tietyt kemialliset UV-filtterit valitettavasti omaavat tuollaisen tunnistettavan tuoksun, tiedän täsmälleen mitä tuoksua tarkoitat. Se tulee esiin erityisen hyvin hajusteettomissa tuotteissa... Mutta tosi kiva kuulla että olet muuten tykännyt voiteesta :)

   Mistä muuten tuo rusakkomuki on peräisin? Ihana!

   Kajaanista - of all places ^_^ Ostin sen jostain sisustus/lahjatavaraliikkeestä ainokaisella Kajaanin vierailullani. Muki on tosiaan ihana, ja ostin samasta sarjasta myös Pöllö-mukin :) <3

   Vastaa

   0
 17. Mä ostin kielikurssilta Englannista Body Shopin Indian Garden- nimisen Eau de Parfumen. Kyllästyttyäni siihen annoin sen äidilleni, jolta lunastin sen joitain vuosia sitten takaisin itselleni. Pullossa on noin neljäsosa jäljellä ja tuoksu ennallaan. Vuosi taisi olla 2003. Kaipa säilytys omassa pahvipakkauksessaan kuivassa viileässä paikassa on tehnyt tehtävänsä :)

  Vastaa

  0
  1. Kaipa säilytys omassa pahvipakkauksessaan kuivassa viileässä paikassa on tehnyt tehtävänsä :)

   Varmasti :)

   Hauska tarina muuten :) Sait tuoksun ikäänkuin kahdesti ^_^ Ja äitikin sai hyötyä siitä siinä välissä :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)