26.01.2017

Savea tukkaan

Savi on tämän hetken trendikkäimpiä ainesosia. Suunnilleen jokainen merkki tarjoaa meille nyt savinaamioita - vanha kunnon syväpuhdistaja on kokenut uuden tulemisen ja nyt sitä tarjoillaan 2010-luvulle pimpattuna entistä fläshimpien lupausten kera monissa eri väreissä, useiden savien cocktaileina ja rakeiden kera.

Myös hiuksille.

ElvitalExtraordinaryClay_IMG_5541

Elvital-sarjaan lanseerattiin viime syksynä Extraordinary Clay -linja jonka tuotteet sisältävät kolmea eri savea: kaoliinia, montmorilloniittia ja - - no, kolmas ei itse asiassa ole puhdasta savea vaan savesta saatavaa mageniusmalumiinisilikaattia. Sillä ei ole kahden muun saven hoitavia ominaisuuksia ja sitä käytetään kosmetiikassa lähinnä koostumuksen paksuntajana ja paakkuuntumisenestoaineena.

Sain Extraordinary Clay -tuotteet L'Orealilta jo elokuussa niiden ilmestyessä ja nyt viimein ehdin testata ne.

Tuotteet lupaavat hiuksille 72 tunnin puhtautta ja ultra-kevyttä tunnetta. Sarja on jostain syystä kohdennettu normaaleille, ei erityisesti rasvoittuville hiuksille, naamiota lukuunottamatta.

ElvitalExtraordinaryClay_Shampoo_IMG_5543

Beautifying Shampoo 2,90€ / 250 ml

Toisen vuoden sisällä tapahtuvan Elvital-shampookokeiluni perusteella tekee mieli todeta, että merkin shampoot ovat muuttuneet koostumukseltaan paljon ylellisemmiksi kuin mitä omat muistikuvani 90-luvulta kertovat. (Jep, en ole käyttänyt Elvitalia sitten 90-luvun). En tiedä onko kaksi shampoota riittävän laaja pohja tekemään tällainen johtopäätös, mutta ainakin Extraordinary Clay ja viime syksynä testaamani Fibralogy-shampoo ovat koostumukseltaan ja pesufiilikseltään minulle kuin salonkituotteita. Ainoastaan tuoksu viestii päivittäistavarabrändistä, tässäkin on se tuttu Elvital-tuoksu; hyvin tyypillinen markettikosmetiikan "pesuaine"tuoksu.

Lupauksiaan tavanomaista puhtaamman ja kevyemmän tuntuisista hiuksista tai hiuspohjasta Extraordinary Clay -shampoo ei kohdallani täytä. (Keveyden tunteeseen vaikuttavat ylipäänsä enemmänkin shampoon jälkeen käytetyt tuotteet, ei shampoo.) Se pesee hiukset kermaisen paksulla, liukkaalla ja nopeasti muodostuvalla vaahdolla ja huuhteluvaiheen tunne on jostain normi- ja hoitavan shampoon välimaastosta. Kokemus: miellyttävävaahtoinen, kevyesti hoitava perusshampoo. Saven vaikutuksista ei tietoakaan.

ElvitalExtraordinaryClay_Conditioner_IMG_5544

Beautifying Conditioner 2,90€ / 250 ml

Hoitiksen kohdalla voisi sanoa laadun ja kokemuksen suhteen aika lailla samat sanat kuin shampoon, vaikkakin shampoo tuntuu mielestäni "salonkimaisemmalta". Hoitis on toimivaa, ei-tunteita-herättävää peruskamaa. Selvittää hiukset kiitettävästi, that's it. Tyypillinen koostumus, tyypillinen tuoksu. Ei muita tuntemuksia.

Jotta saavutettaisiin savituotteiden lupaama hiusten puhtaampaan tunteeseen liittyvä vaikutus, täytyy saven tietysti vaikuttaa hiuspohjassa, josta tali hiuksiin erittyy. Mitä saven voi olettaa tekevän hiusten pituuksissa? Ei yhtään mitään, tietenkään. Mutta koska sarjasta on haluttu kokonainen (shampoo-hoitis-naamio), on mukana myös savihoitsikka. (Se neuvotaan levittämään hiuksiin, ei hiuspohjaan.) Savi kiehtoo nyt kuluttajia joten sillä on hyvä markkinoida myös tuotteita joissa se ei varsinaisesti tee mitään ;)

ElvitalExtraordinaryClay_DryShampoo_IMG_5546

Dry Shampoo Clay-in-spray 5,60€ / 150 ml

Tässä lupaus pitää: pakkaus sanoo suihkeen tekevän hiuksista "raikkaan ja uskomattoman kevyen tuntuiset". No, tuo uskomattomuuden taso jää tietysti jokaisen itse määriteltäväksi, mutta kevyiksi ja raikkaiksi suihke todellakin hiukset jättää.

Kuten on monesti aiemmin juteltu, kuivashampoita on kahta perustyyppiä: sellaisia, jotka jättävät hiuksiin selvästi jauhoisen, karhean ja jopa tahmean tunteen (-->tuo rakennetta ja lisää hiusten volyymia samalla kun imee rasvaa) ja sellaisia, jotka tekevät hiuksista päin vastoin todella sileät ja puhtaan tuntuiset (--> silottaa, vie sähköisyyttä ja jopa latistaa tukkaa samalla kun imee rasvaa). Ostaessaan 'dry shampoo' -nimisen tuotteen voi siis saada sisällöstä riippuen hyvin erilaisen tuloksen tuovan tuotteen, yhteistä kaikille on vain talia hiuksista imevä ominaisuus.

Extraordinary Clay -kuivashampoo on tätä jälkimmäistä, silottavaa tyyppiä joka ei tuo hiuksiin yhtään rakennetta. Se vain puhdistaa. Pääasiallisena talia imevänä ainesosana on tärkkelys, kuten kaikissa kuivashampoissa, ja savipartikkelit peesaavat. Miellyttävä tuote tämän kuivashampootyypin ystäville. Jauhe on hienojakoista eikä jää näkyviin ainakaan minun hiuksissani.

ElvitalExtraordinaryClay_naamio_IMG_5548

Clay-in-mask Pre-shampoo Treatment 4,80€ / 150 ml

Satsin paras tuote! Clay-in-mask on savipitoinen naamio joka levitetään hiuspohjaan ennen pesua (hiuksia ei tarvitse kastella). Naamio jätetään vaikuttamaan viideksi minuutiksi ja huuhdellaan pois hiuspohjaa kevyesti hieroen. Sitten shampoopesu + hoitoaine normaalisti.

Koska savi vaikuttaa puhdistavasti nimenomaan iholla, ei hiuksissa, ja tämä tuote pääsee vaikuttamaan iholla (--> päänahassa), se tehoaa. Se myös sisältää reilusti savea sarjan muihin tuotteisiin verrattuna  - kaoliini on incissä heti toisena. Se on siis ihan "oikea" savinaamio. :)

Naamion vaikutuksen tunsi selvästi - hiuspohja oli todella syväpuhtaan tuntuinen. Hiukset, joihin savea tietysti väkisinkin menee jonkun verran, tuntuivat hieman karkeilta pikahoitoaineen käytöstä huolimatta. Hiukset nousivat tyvestä tavallista pontevammin ja kyllä, puhtauden tunne säilyi tällä kertaa oikeasti pidempään.

ElvitalExtraordinaryClay_naamio_IMG_5310

Hienon värinen savitukka :)

Eli tälle tuotteelle Sannilta peukku! Saman vaikutuksen saa varmasti aikaan myös levittämällä hiuspohjaan mitä tahansa savinaamiota, mutta kasvoille tai vartalolle tarkoitetuissa savituotteissa on paljon korkeampi litrahinta. Elvitalin naamio on niihin verrattuna todella edullinen.

Ainoa hankalaksi kokemani asia oli naamion levitys kauttaaltaan hiuspohjaan. Pitkät hiukset vaikeuttavat naamion levitystä etenkin taaempana päälaella, savi jäi hiusten päälle enkä saanut sitä ujutettua kunnolla tyveen. Siitäkin huolimatta vaikutus oli todella selvästi havaittava.

Oikein hyvä tuote rasvoittuvalle hiuspohjalle! :)

*

Onko joku teistä kokeillut näitä tuotteita?

 

27 comments on “Savea tukkaan”

 1. En tykännyt näistä , ei mitään apua rasvaisuuteen, naamiota oli tosi vaikea laittaa ja kuivashampoolla ei tehnyt mitään. Mistähän löytyy tuote jolla hiukset olisivat puhtaan näköiset ees 12 h. Kuivashampookin kyllästyttää.

  Vastaa

  0
  1. Mistähän löytyy tuote jolla hiukset olisivat puhtaan näköiset ees 12 h.

   Höh, rasvoittuuko sulla niin nopeasti..? En ole koskaan pannut merkille että sulla olisi rasvaiset tai likaisen näköiset hiukset - no, me varmaan tavataan aina sopivasti just kun olet pessyt tukan ^_^ :D

   Vastaa

   0
  2. Oon kokeillu tuosta sarjasta hoitoainetta ja ihan ok ei mitään riemun kiljahduksia.Suosittelen kokeileen bio rich sarjan syväpuhdistavaa shampoota

   Vastaa

   0
  3. Onko kukaan kampaaja ehdottanut balansoivien shampoiden käyttöä? En siis itse sen enempää aiheesta tiedä, mutta olen kerran keskustellut small talkina kampaajani kanssa, siitä että rasvoittuviin hiuksiin ei saisi hänen mukaansa edes käyttää ns. rasvoittuvien hiusten shampoota ellei kyse ole ohimenevästä rasvaisuudesta kuten raskauden tai jostain muusta väliaikaisesta tilasta, sillä ne pesevät liikaa ja kuivattavat ja siten kuulemma pyytävät päänahkaa koskeuttamaan ihoa eli rasvoittamaan itseään vielä lisää. Samaa tekee esim. föönaus kuumalla ilmavirralla. Eli päänahkaa pitäisi tasapoinottaa (kosteuttaa?), jotta se lähtisi taas sopeuduttuaan toimimaan normaalisti. Ihan loogiseltahan tuo kuulostaa, mutta niin kuulostaa moni toimimatonkin asia. :)

   Vastaa

   0
 2. Yves Rocherilla muuten on myös hiuksille tarkoitettu savinaamio, Tradition de Hammam-linjassa. Sain joskus pikkutuubin asiakaslahjana, mutten ole uskaltanut vielä kokeilla :)

  Sensijaan toinen YR: hiustuote sai aikaan uskomattoman puhtauseffektin: Low Shampoo-pesuvoide on ilmeisesti sulfaatiton (?), ja se jätti hiukset raikkaan pehmeiksi, ei lähmäystä tai takkuja. Kokeilin sitä ilman hoitoainetta, joten hiukan sähköä jäi jäljelle.. mutta niin olisi minulla hoitoaineen kanssa käsiteltynäkin :) Suosittelen kokeilemaan, erinomainen lempeä putsari, joka ei kuivaihoisillakaan varmasti kuivata päänahkaa pahemmin.

  Vastaa

  0
  1. Yves Rocherilla muuten on myös hiuksille tarkoitettu savinaamio, Tradition de Hammam-linjassa.

   Niinpäs onkin. :) Tuo tuote oli tietoisuudessani jo kauan sitten mutta jäänyt unholaan.

   YR:n Low Shampoo on muuten ollut kokeiltavien laatikossani nyt vuoden tai ehkä jo kaksi... Saisikohan tänä vuonna vihdoin testattua? :D

   Vastaa

   0
 3. Nää kiinnosti mua sillon kun kauppoihin tuluvat, mutta olen tosi arka ostamaan uusia tuotteita hiuksille. Aina pelkään et hiustuotteet latistaa mun hiukset ja sitten niitä huonoja hiustuotteita ei ilkeä heittää pois käyttämättömänä ja meh. Eli tää oli tosi hyödyllinen juttu mulle ^_^
  Eteenki toi pre-shampoo vaikuttaa ainakin kokokeilunarvoiselta

  Vastaa

  0
 4. Tuosta naamiosta tuli näyte Kauneus&Terveys-lehden välissä. Olin innoissani kokeilemassa, mutta mulla tuote jämähti tukkaan ensimmäisessä kohdassa, jossa käteni päätäni koski, eikä levittynyt siitä yhtikäs mihinkään. Eli laihaksi jäi kokeilu. Mulla on tosi tosi paksu ja tiheään kasvava tukka, joten osasin odottaakin, että tuotteen saaminen sinne hiuspohjaan saattaisi osoittautua hankalaksi.

  Vastaa

  0
 5. Olen tilannut Limepopista eri savia jauheena pusseissa. Pikkupussit ovat alle pari euroa. Olen käyttänyt sellaisenaan veden kanssa sekoitettuna hiusnaamioon sekä sekoitettuna suoraan shampooseen. Raikastaa, puhdistaa ja viilentää ihanasti päänahan. ? Netissä on monia ohjeita eri naamioihin, mutta en ole tuon kummempia jaksanut itse tehdä. Levittäminen onnistuu parhaiten sellaisella sudilla, jolla levitetään hiusväriä. Se voisi varmaan toimia tuossa valmiissakin naamiossa.

  Vastaa

  0
  1. Levittäminen onnistuu parhaiten sellaisella sudilla, jolla levitetään hiusväriä.

   Tämä oli hyvä vinkki, kiitos :)

   Vastaa

   0
 6. Tykkäsin tuosta naamiosta, mutta kun kokeilin sitä ensimmäisen kerran säikähdin kovasti? Siinä vaiheessa kun aloin levityksen jälkeen pesemään naamiota käsistä pois, käteni olivat aivan vihreät eikä väri kulunut pesemällä. Ihmettelin kun käteni eivät edes kuivat ole, että väri nappasi niihin niin tiukasti. Siinä sitten aloin panikoimaan mitä jos blondit hiukseni muuttuvat tyvestä vihreäksi ? No onneksi näin ei käynyt ja lopputuloksena oli ihanan puhtaat ja ilmavat hiukset!

  Vastaa

  0
  1. Siinä vaiheessa kun aloin levityksen jälkeen pesemään naamiota käsistä pois, käteni olivat aivan vihreät eikä väri kulunut pesemällä.

   Oho, onpa jännä..! Mullakin vihreä väri tarttui jonkun verran ihoon mutta lähti helposti pesemällä. Mistähän tuo väri tulee..? Mun mielestä kaoliini ei ainakaan ole vihreää, montmorilloniitti taas on mutta se on ihan incin loppupäässä.

   Naamioon on lisätty kahta väripigmenttiä (sininen ja violetti), mutta ei luulisi olevan tarkoituksenmukaista laittaa niitä tämän tyyppiseen tuotteeseen niin paljon että väri tarttuu ihoon. Enkä keksi miten sinisestä ja violetista tulisi tuollainen vaaleanvihreä sävy...?

   Vastaa

   0
 7. Tykkään tosi paljon naamiosta. Puhdistaa ja kosteuttaa ihanasti päänahkaa. Mä levitän naamion värjäyssudilla jakauksittain päänahkaan, helppoa mutta vähän aikaa vievää.

  Vastaa

  0
 8. Hei Sanni!

  Kommenttini ei liity postsuksen aiheesee, mutta ajattelin kysäistä niistä sun pinkeistä panana jack -kengistä. Vastaavatko hyvin kokoaan? Ostitko siis samaa kokoa olevat mitä yleensä käytät?

  Ihanaa vikonloppua sinne! :)

  Vastaa

  0
  1. Ostin koon 38 joka on se koko mitä yleensäkin käytän ja sopivat kuin valettu :) Parhaita kenkiä mitä olen koskaan käyttänyt :)

   Vastaa

   0
  2. Tulipas hirveästi kirjoitusvirheitä tuohon ekaan viestiin kun puhelimella yritin nopeasti näpytellä. Täytyy kyllä sanoa, että ne kengät sopii sinulle niin hyvin!! Aina kun kävelen kookengän ohi niin jään hetkeksi ihastelemaan Sanni-kenkiä. Enkä joku päivä hankin itsellenikin samanlaset. Toisivat vähän piristystä mun musta-harmaa värimaailmaan :)

   Vastaa

   0
 9. Olen viime viikkoina yrittänyt metsästää tuota naamiota, mutta ei löydy mistään enää. Shampoota ja hoitoainetta kyllä on tarjolla.

  Kuivashampoo on mun hiuksille ihan susi, ei auta yhtään rasvaisuuteen, tyvi jää rasvaiseksi käytön jälkeen. Ihana tuoksu siitä kyllä tulee, mutta kymmeniä eri kuivashampoita käyttäneenä tämä oli ainoa, jossa ei ole yhtään tehoa :(

  Vastaa

  0
  1. Mä tykkään itse enemmän niistä karheutta ja tekstuuria tuovista kuivashampoista ja olen tavallaan aina kokenut nämä silottavat versiot huonotehoisemmiksi niihin verrattuna, mutta tämä Clay-kuivashampoo on tosiaan tuntunut vielä tavallistakin miedommalta rasvanpoistoteholtaan. Rasvaisuus kyllä katoaa kun suihkin tätä mutta puhtauden tunne ei ole ihan yhtä pitkäkestoinen kuin muilla käyttämilläni kuivashampoilla. No, mutta kuten todettua, mun mielestä nämä ei-karhentavat ovat muutenkin paljon mietotehoisempia kuin rakennetta tuovat.

   Vastaa

   0
  2. Mitä kuivashampoota suosittelet? Karheutta ja tuuheutta, kohtuuhintainen, tummille hiuksille.

   Vastaa

   0
  3. Oma suosikkini on jo vuosia ollut Klippoteket, mutta en osaa sanoa sen soveltuvuudesta tummille hiuksille, valitettavasti. Kannattaa etsiä kuivashampoon incistä perunatärkkelystä (potato starch) tai silicaa, näillä aineilla tulee eniten rakennetta.

   Vastaa

   0
 10. Minäkin innosta piukeana kokeilin tuota naamiota ja tuli ihan vihreät sormet levityksen jälkeen! Onneksi sain toistuvilla saippuapesuilla haalistettua sen. Ei hyvä ominaisuus vaikka muuten tuote olikin hyvä.

  Vastaa

  0
 11. Moi!

  Ostin maskia, jota kokeilin juuri äsken. Järkytykseni se värjäsi sormeni aivan sinertävän harmaiksi!:O Säikähdin sen verran paljon, että tökötti ei ollut päässä varmaan minuuttia kauempaa kun pesin sen pois huomatessani värjäys reaktion. Päänahka ei kumma kyllä värjääntynyt ja sormetkin kyllä muuttuivat normaaleiksi. Silti en tiedä uskaltaako enää koskaan kokeilla:(Onko tämä ihan perusreaktio vai mitä ihmettä?

  Vastaa

  0
  1. Muutama muukin kommentoi ylempänä värin tarttumisesta sormiin. Minulla ei ollut tällaista havaittavissa, mutta joka tapauksessa, hiuksiin väri ei tartu vaikka se sormet tahraisikin. Ei siis huolta :)

   Vastaa

   0
 12. Savea tukkaan. :) Aikoinaan XZ:lla oli Vihreä Savi shampoo ja hoitoaine, tarkoitettu rasvoittuville hiuksille. Huomasin että teki hyvää päänahalle. Kyllä harmitti kun ei enää saanut kaupoista, kun lopettivat sen valmistuksen, ääh. :(

  Nykyisin käytän silloin tällöin Santen Balance Juniper & Mineral Clay savi-shampoota.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)