17.12.2015

Kotimainen kosmetiikka: Erisan

Tänään vuorossa jotain muuta kuin luonnonmukaista kosmetiikkaa.

Perinteinen Erisan on varmasti jokaiselle tuttu merkki. Hajusteeton tuotesarja on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa ja valikoimasta löytyy tuotteita niin ihonhoitoon, hiustenhoitoon kuin pyykinpesuun. Merkin historia ulottuu 70-luvun alkuun, jolloin kehitettiin ensimmäinen Erisan-kosmetiikkatuote; Hoitava Pesuneste, joka on edelleen yksi Erisanin suosituimmista tuotteista. Hoitava pesuneste sekä muut Erisan-tuotteet olivat alunperin  vain ammattikäytössä terveydenhuoltosektorilla, ja vasta vuonna 1995 Erisan tuotiin saataville myös kuluttajamarkkinoille.

Erisania valmistaa Kiilto Clean Oy, jonka tuotemerkkeihin kuuluvat myös Erioil ja Linna- sekä Tuulitukka-tuotteet.

Halusin kotimainen kosmetiikka -teemaviikolle mukaan myös yhden kaikkien saatavilla olevan, edullisen perussarjan, ja kävelin kauppaan etsimään tarkoitukseen soveltuvaa sarjaa. Päädyin sitten Erisaniin, joka on minulle aiemmin tuttu puhdistusgeelistään ja sisareni kylppärin hyllyiltä - Erisanin kasvovoiteet ovat jo vuosia olleet siskoni ehdottomat suosikit.

   Erisan_IMG_9730

Ostin setin perusihonhoitotuotteita: kasvovoiteen, silmänympärysvoiteen, kasvokuorinnan, käsivoiteen ja vartaloemulsion.

Tajusin vasta kotona, että vartaloemulsio olikin Erisanin sisarsarjaa Erioilia. No, samaa perhettä kuitenkin :) Erioil on muuten hiljattain vaihtanut nimensä Aisti Erioiliksi, kerrotaan Aisti Erioilin sivuilla. Kun itse tein ostoksia marraskuun alussa, oli kaupoissa vielä tuotteita kummallakin nimellä, ja luulin niitä eri sarjoiksi.

Jälkikäteen jäi vähän harmittamaan, etten ostanut myös tuota klassikoksi mainostettua Hoitavaa Pesunestettä. Ajattelin, että se on enemmänkin kropalle tarkoitettu, mutta nyt tuotekuvauksen luettuani tuli vaikutelma, että se onkin ehkä pitkäaikaisen suosikkini Sebamedin tyylinen myös kasvoille sopiva tuote. Koska Erisanin kasvotuotelinjaan kuuluu puhdistustuotteina vain emulsio (putsarityyppi josta en tykkää) ja geeli (jonka olen jo aiemmin kokeillut enkä pitänyt siitäkään koska se on vaahdoton), jätin putsarin hankkimatta.

Erisan_IMG_9741

Kosteuttava kasvovoide 7,50€ / 100 ml

Erisanilla on kolme eri kasvovoidetta: ohut ja geelimäinen normaalille ja sekaiholle, paksumpi kuivalle iholle ja suojakertoimellinen normaalille ja kuivalle iholle. Jälkimmäistä en ole kokeillut, mutta kaksi muuta ovat tuttuja sisareltani. Hän käyttää ohuempaa (Kosteuttava) päivävoiteena ja paksumpaa (Ravitseva) yövoiteena. Sisareni iho on herkästi tukkiutuva ja hän vannoo Erisanin nimeen koska voiteet eivät kuulema tuo näppjä.

Olen kokeillut voiteita joskus sisareni luona, ja tiesin jo odottaa vähemmän mieluisaa kokemusta kasvovoiteen osalta. Omat mieltymykseni voidekoostumuksissa ovat hyvin erilaiset kuin sisarellani. Halusin kuitenkin antaa voiteelle mahdollisuuden, ehkäpä fiilikset muuttuisivat kun käytän sitä pidempään.

Eivät muuttuneet. Semigeelimäinen koostumus ei ole mieleeni ja tuntuma on hyvin synteettinen. Voiteessa on triglyseridejä, betaiinia ja pantenolia, jotka voivat olla myös luonnollista perää, mutta se ei muuta voideformulan iholle jättämää synteettistä kokemusta. Kalvon tunnetta iholle tuo acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer. Jo nimikin on muovinen. Inci on nähtävissä Erisanin tuotesivulla.

Iho jää voiteen jäljiltä hetkeksi nahkeaksi, mutta voiteen imeydyttyä tunne on lähes kuiva. Ihon pinta on sileä ja mattainen, kuin iholle ei olisi mitään laittanutkaan. Kosteusteholtaan voide sopii parhaiten seka- ja rasvoittuvalle iholle, sanoisin. Minun normaali ihoni jää tämän jäljiltä vähän kiristäväksi ja lisäkosteutta kaipaavaksi.

Erisan_IMG_0082

Silmänympärysvoide 7,50/ 15 ml

Entäs tämä yrittäjä sitten? Yllätys yllätys - silmänympärysvoide onkin ihan eri maata!

Koostumus on niin neutraaliksi hiottu, että siitä on vaikea keksiä mitään sanottavaa, mutta samalla se on äärimmäisen miellyttävä.  Ohuen voidemainen ja täydellisen miellyttävästi levittyvä voide imeytyy heti jättäen silmänympärysihon mukavan ja sileän tuntuiseksi. Olen kokeillut sy-voidetta myös koko kasvoille ja tunne on aivan erilainen ja huomattavasti parempi ja kosteutetumpi kuin kasvovoiteen jäljiltä.

Silmänympärysvoide ei ole yhtään geelimäinen joten siitä puuttuu geelikoostumukselle ominainen nahkeus. Synteettiseltä tämäkin kyllä tuntuu, synteettisen liukkauden jotenkin aina erottaa luonnonkosmetiikan voiteiden tunnusta. Mutta tämän voiteen synteettisessä ihofiiliksessä ei ole mitään epämiellyttävää. Incin alussa on rasvahappoja ja rapsiöljyä, jotka tekevät voiteesta pehmentävämmän ja ravitsevamman kuin testattu kasvovoide.

Silmänympärysvoiteen koostumus sijoittuu rasvapitoisuudessaan Kosteuttavan ja Ravitsevan kasvovoiteen väliin. Tämän käytän mielelläni.

Erisan_IMG_9742

Kuorintavoide 7,50€ / 100 ml

Hauskaa, Erisanilla halutaan puhua kosteuttavasta kuorintavoiteesta. Hyvin harva poishuuhdottava tuote sinänsä pystyy kosteuttamaan, ellei ole voimakkaasti öljypitoinen niin että öljyjä tai rasvoja jää ihon pintaan (mitä ominaisuutta Erisanin kuorintavoiteessa ei ole). Tämä on varmaankin Erisanin tapa sanoa, että tuotteen koostumus ei kuivata, eli se ei esimerkiksi sisällä vaahtoavia sulfaatteja niinkuin  jotkut kuorintatuotteet.

Käyttökokemus on ihan positiivinen. Koostumus on geelivoidemainen ja kuorivana ainesosana on muovirakeita (joita osa kuluttajista nykyään välttelee ympäristösyistä, mutta ne ovat edelleen yksi yleisimmin käytetyistä kuorivista ainesosista). Rakeita ei ole voiteessa kovin tiheästi ja ne ovat pehmeitä, mikä tekee tuotteesta hellävaraisen. Samalla rakeiden pieni mikrokoko tekee tuotteesta tehokkaan --> mitä pienempi kuorivien partikkelien koko, sitä "hiotumman" tuntuinen tulos. Iho jää Erisan-kuorinnan jälkeen kiitettävän siloiseksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Ei nihkeyttä tai kiristävyyttä.

Erisan_IMG_9743

Sitten vartalotuotteisiin.

Aisti Erioil -kosteusemulsio 4,30€ / 200 ml

Tässä tuotteessa on hajusteita, koska se kuuluu Erioil-sarjaan. (Erisan on täysin hajusteeton, Erioilin puolelta löytyy tuotteita sekä tuoksulla että ilman.) Tuoksu on mukava, pehmeä ja mieto. Sillä on varmaankin tavoiteltu lumpeen tuoksua, kun pakkausteksti korostaa voiteesta löytyvää lummeuutetta.

Perusmiellyttävä, nopeasti imeytyvä emulsiokoostumus; juuri sellainen jonka voi odottaa ilahduttavan peruskuluttajaa jolla ei ole kropparasvoille muita odotuksia kuin helppokäyttöisyys ja toimivuus. Kun voide levittyy helposti, imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan kosteutetuksi = toimii. Sitä on Aisti Erioil -kosteusemulsio. Ei ylellisyyksiä, kermaisia koostumuksia tai persoonallisia tuoksuja. Toimivaa peruskamaa joka hoitaa homman. Ideaalinen tilanteessa jossa on kiire ja iho täytyy rasvata nopeasti ja vaatteet heti perään päälle.

Erioil_Aisti_Kasteenraikas

Sarjassamme "ihan jees". :) Voide jättää tämän koostumusnirsoilijan ihan tyytyväiseksi, tämän tyyppisille voiteille on kyllä minunkin arjessani käyttöä kun joskus on tosiaan vedettävä vaatteet niskaan heti suihkun jälkeen. Nopeimminkaan imeytyvä luonnonkosmetiikan voide ei imeydy yhtä nopeasti kuin tämä.

Erisan_kasivoide

Käsivoide 3,90€ / 75 ml

Jos joku kosmetiikan tuote tuntuu synteettiseltä, niin se on tämä. Kuin oppikirjaesimerkki muovisesta kosmetiikan ihofiiliksestä.  Juuei, tämä voide ei ole yhtään minun juttuni.

Kun voidetta levittää iholle, tuntee vain hyvin selkeän kalvon tunteen, mitään kosteuttavaa ei tunnu imeytyvän ihoon. Voiteen käytöksessä iholla on kolme vaihetta: ensin voide pyörii pitkään kalvomaisena, sitten se muuttuu ihon lämmön vaikutuksesta liukkaaksi ja "juoksevan" muoviseksi, kunnes liukkaus katoaa ja voide lopulta asettuu, jättäen erittäin pinnoitetun tunteen ihoon. Tuntuu, kuin iho ei olisi paksun kalvon alla juurikaan saanut kosteutta, sen pinta vain on pehmennetty ja suojattu epäluonnolliselta tuntuvalla kerroksella.

Vaikka voide tavallaan imeytyy eikä iho jää rasvaiseksi, kalvon tunne ei häviä moneen tuntiin ellei pese käsiään. Voisin analysoida tätä vaikka kuinka :D Nytkin kirjoittaessa hieroskelen erisanisoituja käsiäni ja yritän löytää sopivaa sanastoa kuvaamaan, miten erilaiselta ihon pinta tuntuu normaalisti käyttämiini voiteisiin verrattuna. Iho on pehmeä, kyllä, mutta hyvin eri lailla pehmeä kuin kasviöljy/rasvapitoisten voiteiden jäljiltä.

Kyllä se muovinen vain on paras sana kuvaamaan tunnetta.

*

Yhteenvetona: vaikka edullinen hinta ei suinkaan aina kerro laadullisesti köyhemmästä käyttöelämyksestä, pidän Erisanin kohdalla ihan kuvaavana ilmaisua, "halpis". Toivottavasti en pahoita kenenkään Erisan-fanin mieltä, tämä on vain minun kokemukseni. Tuotteet eivät tuoksu miltään, pakkaukset ovat tavallisia ja koostumukset  funktionaalisia ilman mitään mikä toisi elämyksellistä lisäarvoa. Kuten Aisti-voiteen kohdalla totesin; peruskamaa joka hoitaa homman ilman extroja.

(Kuitenkin samaan hintaan voi saada myös tuotteita, jotka eivät tunnu "halpikselta".)

Lopultahan kyse on aina mausta ja mieltymyksistä ihotyypin ja ihon erityisominaisuuksien lisäksi. Yhdelle sopii villapaita, toiselle trikoopaita ;) Erisaninkin kaltaisia pelkistettyjä sarjoja tarvitaan ja niille on vannoutuneet käyttäjänsä - kuten siskoni.

Minä olen toisenlaisten koostumusten ystävä. Ja myönnän auliisti, että kosmetiikkafriikkinä elämyksellisellä puolella on minulle suuri merkitys; pidän tuoksuista, kauniista purkeista ja ekologisuudesta.

Erisanin voiteet toimisivat tehokkaana vertailuesimerkkinä tilanteessa, jossa haluttaisiin havainnollistaa eroja luonnonkosmetiikan ja ei-luonnonkosmetiikan koostumusten välillä. Harvoin olen kohdannut tuotteita, jotka tuntuvat yhtä rehellisen synteettisiltä.

80 comments on “Kotimainen kosmetiikka: Erisan”

 1. Hahaa, näitä kului opiskeluaikoina useita purkillisia. Varmaan siirtyisin takaisin käyttäjäksi, mikäli talous näyttäisi taas punaista. :) Toki tätänykyä ihoni on kuivempi kuin silloin, mutta varmasti testiin menisi jälleen.

  Vastaa

  0
 2. Mä odottelen joka päivä, koska esittelet sarjan/tuotteen, joka sai aikaan punoituksen kasvoillasi. Ei ollut vielä tämä :).

  Vastaa

  0
  1. Sun pari eilistä kommenttia oli jostain syystä menneet roskapostifiltteriin, löysin ne vasta nyt.

   Mutta joo - ei ollut punanaamatuotteita vielä nämä ;)

   Vastaa

   0
  2. Mä luulin, että vika oli minussa tai puhelimessa, josta viestit lähetin... Olen sen verran vanhanaikainen, että kirjoittelen pidemmät sähköpostitkin ennemmin tietokoneella kuin puhelimella. Tää on jotenki hankalampaa... :)

   Vastaa

   0
 3. Mulla taas Erisanin "geeli"putsari on ihan ehdoton lemppari, jota löytyy aina jemmasta yksi avaamaton purkki! Ihoni on ärsyttävän ohut, pintakuiva, herkkä, punoittava ja silti rasvoittuva. Rrrakastan vaahtoavia kasvoputsareita, mutta useamman kokeiltuani jouduin toteamaan, että joko kaikkia meikkejä en saanut putsattua tai iho jäi kiristelemään. Erisanin putsari sen sijaan on ainut, jolla saan putsattua kaikki meikit (myös vesiliukoisen silmämeikin), eikä huuhtelun jälkeen iholle jää minkäänlaista epämukavaa fiilistä. Ei kiristä eikä kirvele.

  Ainoana miinuksena, hitto, että on tympeä tuoksu (noh, koska hajusteeton) ja tylsä pakkaus! :D Nämä onkin ainoat syyt, joiden takia joskus harhaudun kokeilemaan muita putsareita, mutta palaan aina tähän, koska toimiva (ja halpa).

  Jos joku osaa vinkata jotain ihanaa vaihtoehtoa tälle erisanin geelille, ehdotuksia otetaan vastaan! :D

  Vastaa

  0
 4. Nää on vallannu meidän kylppärin! Mies on ilmeisesti todennu nää hyviks, koska mitään muita saippuoita tai voiteita ei saa ostaa. Itse en tykkää, mutta onneksi oma iho tykkää myös hajustetuista tuotteista ja molemmille on omat hyllyt kylppärissä. Miehellä atooppinen iho, joten kauhean paljon vaihtoehtoja ei ole. Voi kun joku tekisi hyvän tuoksuisia atooppiselle iholle sopivia tuotteita miehille!

  Vastaa

  0
 5. En lainkaan mieltäsi pahoittaaksesi tätä kysy, vaan olen kosmetiikasta kiinnostunut ja opiskelijabudjetilla elävänä koitan saada joka asiassa rahoilleni mahdollisimman paljon vastinetta. Mainitsit siis tekstissäsi, että "Kuitenkin samaan hintaan voi saada myös tuotteita, jotka eivät tunnu ”halpikselta”", ja olenkin kiinnostunut mitä ovat nämä tuotteet mielestäsi? :)

  Vastaa

  0
  1. olenkin kiinnostunut mitä ovat nämä tuotteet mielestäsi? :)

   Esimerkiksi Dermosil ja Yves Rocher :) Kaiken tyyppisiä ihonhoitotuotteita irtoaa näiltä merkeiltä alle kympillä ja ovat ainakin minun mielestäni huomattavasti parempia, kiinnostavampia ja monipuolisempia kuin Erisan.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksestasi! Yves Rocher onkin yksi lemppareistani, Dermosiliä sen sijaan en ole testannut ikinä - täytyykin tutustua sen valikoimaan :)

   Vastaa

   0
  1. Siis mitä ihmettä? Missä täällä puhutaan mitään arvonnasta? :D Lukekaa nyt edes tekstit postauksista! :D

   Vastaa

   0
  2. Arvonnanmetsästäjiä liikkuu nyt joulukuussa kun blogeissa on arvontoja toisissa joka päivä ja toisissa vaihtelevasti.silloin ei lueta postauksia ollenkaan vaan laitetaan suoraan vain kommentti :/

   Itse olen joka aamu tietenkin katsonut sinun arvontasi, mutta varmaan yhteen olen osallistunut, koska asia on ollut mieluinen :) Olet tuottanut kyllä kivaa sisältöä ja kiinnostavia juttuja nyt joulukuussa, mutta en ole kaikkia ehtinyt lukemaan työkiireiltä :)

   Vastaa

   0
  3. silloin ei lueta postauksia ollenkaan vaan laitetaan suoraan vain kommentti :/

   Hassua kyllä tuollainen... Ymmärrän kyllä että arvontoja on nyt paljon, mutta eihän jokainen postaus varmaan missään blogissa ole arvonta, ja kai tekstin pituudestä ja otsikosta voi vähän päätellä, onko kyseessä arvonta vai muu juttu. No, liikkeellä on kaikenlaista tyyppiä...

   Toivottelen Mirkalle ihanaa joulun odotusta, kiva kun kävit kiireiltäsi kommentoimassa :) Aina on kiva kuulla vakkareista ^_^

   Vastaa

   0
  4. Voi ei :D joulukalenteriarvonnan pimeä puoli on paljastunut :D
   On kyllä hieman töykeää "osallistua arvontoihin" edes lukematta tekstiä..

   Kokeilin muuten tänään sitä siemennäkkärireseptiäsi, oli hyvää :)

   Vastaa

   0
  5. ...ja mun pitää laittaa heti huomenna aamulla uusi satsi uuniin... Nyt on boksissa enää yksi näkkäri jäljellä :)

   Vastaa

   0
 6. Ostin jokunen aika sitten näitä Erisanin tuotteita, koska omaan hyvin allergisen ihon (tuoksut ärsyttää ja saa ihon kutisemaan...) ja en kyllä tykännyt. Vastaavasti toinen hajusteeton ja Allergia&Astmaliiton kanssa yhteistyötä tekevä merkki on osoittautunut hyväksi - LV. :) tällä hetkellä käytössä puhdistusgeeli, shampoo ja suihkusaippua. Suosittelen!

  Vastaa

  0
  1. LV:tä punnitsinkin pitkään toisessa kädessä tätä teemaviikkoa varten, ja lopulta päädyin kuitenkin Erisaniin. LV:ltä tekee mieli kokeilla se kosteuttava seerumi!

   Vastaa

   0
  2. Mielestäni LV seerumin ihotuntuma on yksi silikonisimmista mitä olen kokeillut. Karvas pettymys minulle.

   Vastaa

   0
 7. Sinäpä sen sanoit. Couperosasta kärsivänä välttelen mielelläni kaikkia hajusteita ja ostan mielummin täysin tuoksutonta kosmetiikkaa, mutta kun ne kaikki tuntuvat olevan niin tylsiä ja nimenomaan "halpiksia". Eihän se tuoksu nyt ole se ainoa ylellisyyden tuntua tuova ominaisuus. Herkälle iholle suunnatuissa tuotteissa on onneksi enemmän valikoimaa :)

  Vastaa

  0
 8. Kiitos tästä postauksesta. Nuorempana tuli Erisanin tuotteita käytettyä, kun iho ei ollut vielä näin "kranttu". Nykyään ei tunnu mikään alle 50 euron putelin sisältö kelpaavan, vaan heti pukkaa näppylää. Ärsyttävää ja tulee kalliiksi! Mutta toi silmänympärysvoide kuulosti kyllä sen verran hyvältä, että sitä vois kyllä kokeilla. :)

  Vastaa

  0
 9. Hyvä ja osuva analyysi! Olen ihan samaa mieltä tuosta muovisuuden tunnusta.

  Osaisitko kertoa miten incistä tnnistaisi "muovisuutta" aiheuttavat ainesosat? En käytä täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta haluaisen vältellä ihan tuntemuksien vuoksi näitä muoveja ja ihan kaikkia tuotteita ei ole varaa kokeilla. :)

  Vastaa

  0
  1. Osaisitko kertoa miten incistä tnnistaisi ”muovisuutta” aiheuttavat ainesosat?

   Valitettavasti en täysin, mutta ainakin moni noista 'acrylates'-sanan sisältävistä aineista on sellaisia, samoin polymer/copolymer. Myös jotkut silikonit kuten vahvimmin kalvoa muodostava dimethicone voivat laadusta ja tuotteen muusta koostumuksesta riippuen tuntua muovisilta. Polymeerit, mineraaliöljyt ja silikonit ovat tunnultaan selkeimpiä kalvonmuodostajia, mutta kalvon tunne on yhdisteestä riippuen erilainen, esim. mineraaliöljyn kuten parafiinin tuoma kalvo ei minusta tunnu muoviselta, vaikkakin se on heti "synteettisemmän" tuntuinen kuin kasviöljy.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos kovasti vastauksesta! Nyt tietää mitä kannattaa vältellä, tästä oli paljon apua :) JA kiitos samalla kivasta blogistasi, olen ammentanut varmaan kaiken oppimani kosmetiikkatiedon täältä!

   Olen huomannut, että itselläni mineraaliöljyt tukkivat ihoa, mutta eivät tunnu silti samalla tavalla muovisilta, joten voin käyttää niitä vartalolla. Sen sijaan usein parjatut silikonit ainakin kohtuudella käytettynä käyvät iholleni, eivätkä tunnu ainakaan samalla tavalla muovisilta kuin Erisanit. Mutta tähän mennessä mysteeri on ollut, miksi jotkut voiteet tuntuu muovisilta, vaikka olen ne "oikein apteekista" ostanut! :D

   Vastaa

   0
  3. Tukkivuudesta; vaikka mineraaliöljyt ja silikonit mielletään usein yhtä lailla huokosia tukkiviksi ainesosiksi, on itse asiassa ainoastaan mineraaliöljyistä tutkittua tietoa asian osalta. Jonkun tutkimuksen mukaan mineraaliöljyillä on potentiaalinen komedogeeninen vaikutus yli 5% pitoisuutena käytettynä (valitettavasti minulla ei tällä kertaa ole heittää linkkiä itse tutkimukseen, mutta olen törmännyt tähän tietoon niin monissa yhteyksissä ja myös mineraaliöljyjä käyttävien firmojen edustajilta kuultuna, että pidän itse tietoa uskottavana). Silikoneista taas ei ole tukkivuutta tukevia tutkimuksia.

   Loppupeleissä tietenkin kuluttajan oma henkilökohtainen kokemus on aina se uskottavin referenssi ^_^ Oli tieteellistä perustetta eli ei. :) Minullakaan silikonit eivät tuki ihoa, vahvasti mineraaliöljyiset kyllä.

   Vastaa

   0
  4. Apteekkikosmetiikan puolella tuotteista suurin osa on melko synteettisiä sisällöltään, ja ajattelisin etteivät ne monilta osin eroa "tavallisista" selektiivisten merkkien tuotteista (voikohan apteekkimerkit luokitella selektiivisiin kuuluviksi?), kuin että myyntipaikka on eri. Itselläni esim. Vichyn voiteet tuntuvat jonkun verran kalvomaisilta (inceissä polymeerit, akrylaatit, nylonit - liittyykö sitten niihin...), mutta Avenen ei niinkään, vaikka niissäkin sisältö on aika synteettinen. Apteekkikosmetiikassa tyypilliset herkistävät ainesosat on jätetty pois, mutta luulisin että niin on myös hyvälaatuisen tavallisen kosmetiikan puolella. Suuressa osassa apteekin kosmetiikkatuotteita (ellei jopa valtaosassa) on myös tuoksu. Ilman tuoksua on lähinnä osa herkän ihon tuotteista ja kokonaisena sarjana Favora. (Ja tietysti perusvoiteet, mutta niitä en lukisi kosmetiikaksi.) Minkälaisena, Sanni, näet apteekki- ja muun kosmetiikan eron?

   Vastaa

   0
  5. (voikohan apteekkimerkit luokitella selektiivisiin kuuluviksi?)

   Apteekkikosmetiikka on oma terminsä ja kosmetiikan "ryhmänsä" vaikka tavallaan apteekkituotteet ne ovat selektiivisiä, sillä 'selektiivinen' tarkoittaa lopulta vain kosmetiikkaa, jota myydään "selektiivisissä paikoissa", eli ei joka marketissa. Toisaalta ekomyymälätkään eivät ole marketteja, mutta niissä myytävää kosmetiikkaa ei kutsuta selektiiviseksi. Sinänsä vaikea määritellä ylipäänsä koko 'selektiivinen'-termiä.

   Apteekkikosmetiikassa tyypilliset herkistävät ainesosat on jätetty pois, mutta luulisin että niin on myös hyvälaatuisen tavallisen kosmetiikan puolella.

   Näin ei ole, sillä esimerkiksi monet hajusteet ovat herkistäviä ja tunnettuja allergeenejä, mutta niitä käytetään selektiivisissä tuotteissa. Selektiivinen kosmetiikka ei ole (erikseen herkän ihon sarjoiksi profiloituneita lukuunottamatta) sen vähemmän herkistävää kuin halpa markettikosmetiikkakaan, selektiivisissä sarjoissa vain on panostettu enemmän tuotekehitykseen, pakkauksiin, tuoksuihin ja koostumusten kosmeettiseen tuntumaan. Jos hieroo ihoonsa Diorin tai Erisanin voidetta, eron kyllä tuntee. Mutta kuten täälläkin kirjoittelin, ei halpa, tylsän tuoksuinen ja tympeän tuntuinen voide välttämättä hoida hommaansa eli kosteuta, pehmennä ja suojaa ihoa sen huonommin kuin kallis, samettinen ja upean tuoksuinen voide. Ihan niinkuin Lada ja BMW; kummallakin pääsee perille, toisella vain kenties vähän tyylikkäämmin ja kalliimmin ja sen kyydissä on kivempi istua ;)

   Minkälaisena, Sanni, näet apteekki- ja muun kosmetiikan eron?

   Enpä juuri muunlaisena kuin mitä itsekin kirjoitit; eli apteekkituotteissa vain on minimoitu ihoa herkistävät ainesosat. Eikä tämäkään päde ihan kaikkiin apteekissa myytäviin merkkeihin. Ne eivät ole sen "hienompia", paremmin kehiteltyjä tai turvallisempia kuin muu kosmetiikka. Ne vain ovat eri lailla brändättyjä.

   Vastaa

   0
  6. Jos sulla on älypuhelin, kannattaa ehdottomasti ladata ilmainen Cosmethics-sovellus (AppStoresta ja Google Playstä löytyy). Siinä saa valittua valmiin listauksen, että haluaa vältellä esim. muoveja ja tuotteen EAN-koodin skannaamalla sovellus varoittaa, jos tuotteessa on muoveja tai muita välttelemiäsi aineita. Siinä voi luoda myös omia listauksia. Jos jotain tuotetta ei löydy, siitä on helppo lähettää pari kuvaa sovelluksen kautta ja se päivitetään tietokantaan parissa päivässä. :)

   Toivottavasti ei kuulostanut liian mainokselta, oon vaan ite ollut sen tyytyväinen käyttäjä jo pitkään. :)

   Vastaa

   0
 10. Nämä taas on mun lemppareita! Makuja on monia :). Mulla on käytössä kasvovesi, kosteuttava sekä ravitseva kasvovoide, näihin aina palaan. Käytän paljon muitakin voiteita ja seerumeita eri merkeiltä, mutta nämä on vakiona käytössä. Mielestäni näissä on kivan simppeli inci eikä mitään ylimääräistä (silikoneja, hajusteita tms). Mulla silikonia sisältävät voiteet tuntuu muovisilta, nämä eivät ollenkaan.

  Vastaa

  0
 11. erisan tuotteita olen jonkin verran käyttänyt, tosin nykyään harvemmin.Käsivoide on edelleenkin käytössä

  Vastaa

  0
 12. Hei ootko kokeillut sitä Pirkan meikkiputsaria? Siis sitä semmosta maitomaista emulsiota? :) mitä tykkäsit?

  Vastaa

  0
  1. En tykkää emulsioputsareista joten niitä tulee kokeiltua aniharvoin, vain jos joku PR-taho lähettää minulle kysymättä sellaisen.

   Vastaa

   0
 13. Mäkin tykkään siitä puhdistusgeelistä, varsinkin muhittelemalla sillä saa töpäkämmänkin meikin irtoamaan ^_^ Esim. eräällä puhdistusöljyllä ei lähde ripsari kunnolla pois vaan se ikäänkuin paakuttaa sen ripsiin, Erisanin tuotteella saan pestyä ripsarin moitteettomasti pois :)

  Silloin, kun käytin noita rasvojakin, tein niin että laitoin kosteuttavan voiteen alle ja sen päälle levitin Cliniquen voiteen. Erisan toimi paremmmin kuin Cliniquen DDMG "esikosteuttajana" mun ihollani :D

  Vastaa

  0
  1. Mä tiedän että tuolla geelillä on oma fanikuntansa, itsekin alunperin kokeilin sitä Juurikasvu-foorumilta bongaamani suosituksen perusteella :) Hellävaraiset putsarit kiinnostavat aina. Valitettavasti en tajunnut ennen sen hankkimista ettei se vaahtoa, muuten olisin tiennyt heti ettei se ole mun juttu. Olen niin "vaahtoava" nainen :D

   Vastaa

   0
  2. Itsekin tykkään vaahtoavista putsareista, mutta miten musta tuntuu että niitä osuu kohdalle tosi harvoin jos nyt markettituotteista puhutaan. Joko se on vain puhdistusgeeli joka ei todellakaan vaahtoa tai sitten se on aika tymäkkä rasvaisen ihon puhdistaja jota taas sen vuoksi ei itsellä olisi syytää käyttää.. Dermosilin pumppupullossa oleva putsari vaahtosi muuten ihanasti mutta jestas se laitto ihon narskumaan ja kiristämään ja mulla kirvelsi myös silmiä. Muuten koostumukseltaan mainio.

   Vastaa

   0
  3. Itsekin tykkään vaahtoavista putsareista, mutta miten musta tuntuu että niitä osuu kohdalle tosi harvoin jos nyt markettituotteista puhutaan.

   Suositteleen siirtymään pumppuvaahtoihin, ne ainakin varmasti vaahtoavat ja niitä on nykyään melkein kaikilla merkeillä, markettimerkeissäkin. Esim. Herbinan vaahto on tosi hyvä, en tosin ole varma onko nykyisessä pakkauksessa oleva sitä samaa, jota itse testasin vuosi sitten.

   Vastaa

   0
  4. No joo, näitä pumppuvaahtoja olenkin kokeillut mutta miten mulla tulee niistä sellanen olo ettei ole kauhean tehokkaita, vaahto on ns. liian kevyttä jos näin voi sanoa. Kaipaisin siis sellasta vähän saippuamaisempaa koostumusta.

   Vastaa

   0
  5. Kokeile esim. Kicksin oman talon Skin Treat -sarjan voidemaista putsaria (Pure & Simple Foaming Face Wash), vaahtoaa ja on todella miellyttävän ja samalla tehokkaan tuntuinen. Jos etsit todella tujua ja voimakkaasti pesevää vaahtoa, kokeiles Cliniquen Rinse-Off Foaming Cleanseria. Johan vaahtoaa ;) Ja on saippuamaisen (=kuivattavan tuntuinen).

   Vastaa

   0
  6. Tuon Kicksin oman putsarin ja Cliniquen putsarin välimaastotuote on muuten Emma S. sarjan putsari (Face Wash)! Tykkään siitä itse hirveästi, ja nämä kolme ovat mun tämän syksyn lemppariputsarit olleet.

   Muistaakseni Erisanin geeliputsari (onko/oliko siinä vihreävalkoinen purkki?) oli yhdessä vaiheessa mun ehdoton suosikki. Nuo voiteet ei munkaan makuun taas ole, koostumus on ihan ihmeellinen. Voisi melkein verrata Babylipseihin, tuote vain jää pyörimään eikä tunnu oikeasti imeytyvän.

   Vastaa

   0
  7. Mä olen myös käyttänyt yhden tuubin Emma S:n putsaria ja tykkäsin kovasti :)

   Vastaa

   0
 14. Erisanin tuotteita tulee käytettyä lähinnä siksi, että hajusteallergiselle ne on helposti saatavilla. Lisäksi sekaiholle sopivissa tuotteissa ei ole öljyjä tai vahoja. Esim. Lumenen hajusteettomissa on kasviöljyjä ja mulla öljyt aiheuttaa ihan jäätäviä finnejä. Erisaniin olen kieltämättä jumittunut, mutta tällä hetkellä on oikeastaan enää sekaihon kasvovoide käytössä. Ennen oli shampoo, hoitoaine, hiuskiinne, kasvovoide ja -vesi, suojakertoimellinen kasvovoide, uudistava kasvovoide... ei toki kaikkea aina kerralla :D kotimaisuus ja hajusteettomuus (sekä opiskelijabudjetti) on ne tärkeimmät kriteerit ja noi on toiminu mulla hyvin. Värjäämättömille hiuksille hoitoaineen tehot on tosi hyvät.

  Herbinallahan on muitakin kuin hajusteettomia tuotteita ja niitä on hyvin saatavilla useimmissa marketeissa. Lisäksi kotimaisella Lemonjuice & Glyserinillä on käsi-, vartalo- ja jalkavoiteita.

  Vastaa

  0
 15. Mun pitää ehkä sitä siemennäkkäriä kokeilla :) pelottaa vaan että siihen tulee himo kuten niihin speltti näkkäreihin ja nykyään riisikakkuihin :D
  Muistatko kun Jk:ssa oli yhteenaikaan hirmu intoilu Erisaneja kohtaan? Minäkin käytin silloin monta purkkia geeliputsaria, kasvovettä ja kasvorasvoja. Geeliputsaria voisin ostaa vieläkin, silloin kun haluan halpaa ja ihan hyvää :) sarjasta jäi ok mielikuva mutta tosiaan ei ole tullut ostettua enää pitkiin aikoihin.

  Hauskoja nuo "mukana" -kommentit. Itseäkin ärsyttää joskus kun arvonnan voittaja ei ikinä ilmoittaudu, koska ei seuraa blogiani joten ei huomaa voittaneensa. Itse osallistuin vain lukemieni blogien arvontoihin enkä kierrä joka blogia osallistumassa kaikkeen :) sen voiton kun soisi aina menevän lukijoille etenkin jos itse on palkinnon ajatuksella hankkinut.

  Vastaa

  0
  1. pelottaa vaan että siihen tulee himo kuten niihin speltti näkkäreihin ja nykyään riisikakkuihin :D

   Joo, himo on enemmän kuin todennäköinen! ^_^ Mutta toisaalta, koska siemennäkkäristä puuttuu koukuttavat nopeat hiilarit, himo on erilainen; ei sellainen "pakko-vetää-koko-pakkaus", niinkuin vaikka voileipäkeksit tai riisikakut voi aiheuttaa... Ainakin aiheutti mulle...

   Muistatko kun Jk:ssa oli yhteenaikaan hirmu intoilu Erisaneja kohtaan?

   Mä muistan vain jutut just tuosta geeliputsarista. Oikein hyvä tuotehan se onkin niille, jotka etsivät hellävaraista ja tehokasta meikinpoistajaa eivätkä kaipaa vaahtoavaa ominaisuutta :)

   Vastaa

   0
  1. Mitäpä jos ylihuomisen ja sitä seuraaviin joulukalenteriarvontoihin voisi osallistua vain ja ainoastaan kirjoittamalla(lyhyen)kommentin jostain edellisen päivän postauksesta ;). Jospa jyvät erottuisivat akanoista...

   Vastaa

   0
  2. Hahah :D "Osallistut arvontaan kertomalla, mistä kirjotin huhtikuussa 2014" ^_^

   Vastaa

   0
  3. Hyvä idea! Tulee kyllä spontaaneja naurunpyrskähdyksiä, kun näkee näitä osallistujia. :D

   Vastaa

   0
 16. Moi Sanni!

  Minulla olisi muutama kysymys toiseen aiheeseen liittyen. Hyppäsin hiljattain mineraalimeikkien maailmaan ostamalla Idunin meikkipohjan. Alun epäröinnin jälkeen olen alkanut siitä tykkäämään, kuitenkaan peitto ei ole ihan riittävä helposti punottavalle nenälle (eikä tummille silmänalusille). Katselin, että Lily Lololla on sekä punaisuutta neutralisoiva sekä ihan tavallinen peiteväri. Osaisitko sanoa kumpi kannattaisi tilata? Ja kuuluuko tuollainen neuralisoiva laittaa meikkipohjan alle vai päälle? Ja toinen kysymys, minkälaista suihketta suosittelisit pohjan viimeisetellyyn? Muistan lukeneeni, että itse olet tehnyt kasvovesi+vesi sekoituksen, käykö ihan minkälainen kasvovesi tahansa?

  Oletko muuten kokeillut Madaran nokkosvoidetta tai -suihketta?

  Kiitos jos ehdit vastata :)

  Vastaa

  0
  1. Hei HannaK!

   Katselin, että Lily Lololla on sekä punaisuutta neutralisoiva sekä ihan tavallinen peiteväri. Osaisitko sanoa kumpi kannattaisi tilata?

   En ole itse kokeillut tuota punaisen neutraloijaa joten en osaa sanoa sen peittävyydestä itse peiteväriin verrattuna, mutta voin kysyä asiasta Biodellyn Tanjalta joka myy Loloa ja on tosi hyvin perehtynyt tuotteiden koostumuksiin ja ominaisuuksiin. Lisään tähän sitten tiedon jos Tanja osaa sanoa asiaan jotain :)

   Edit. Tanja vastasi:

   "Lily Lolon peiteaineissa (kaikki värit) ei ole värin intensiteetissä mitään eroa, eli peittävät kaikki yhtä paljon. Kyllä punakkuuden peittoon ottaisin Blush awayn. Niitä voi myös sekoitella, eli jos pelkkä Blush away tuntuu "liian rajulta", sitä voi sekoittaa haluamaansa "perus"peiteväriin. Sinänsä Blush away toimii hyvin yksinkin, eli se ei jätä ihoa vihertäväksi, neutralisoi vain."

   Ja kuuluuko tuollainen neuralisoiva laittaa meikkipohjan alle vai päälle?

   Meikin alle. Neutraloivat tuotteet kuuluu aina laittaa suoraan iholle ennen meikkipohjaa niin ne taittavat korjattavan alueen väri"virhettä" tehokkaimmin. Tavallinen peiteaine taas suositellaan laitettavaksi meikkipohjan päälle, mutta toiset tykkäävät laittaa sen alimmaksi eikä sekään ole väärin.

   minkälaista suihketta suosittelisit pohjan viimeisetellyyn?

   Minä olen käyttänyt ihan tavallista kosteuttavaa ja alkoholitonta kasvovettä (milloin mitäkin merkkiä) sekoitettuna raanaveteen, mutta totta kai voi käyttää myös puhdasta kosteussuihketta, fix-suihketta tai valmiiksi suihkepulloon pakattua kasvovettä. Esimerkiksi Flow Kosmetiikalla ja Nurmella on ihania suihkepulloon pakattuja kasvovesiä, Flow'n Ruusua olen käyttänyt yhden pullollisen ja se oli aivan ihanaa. Suihke on todella hienojakoista, mikä on eduksi kun tuotetta käytetään meikin viimeistelyyn.

   Oletko muuten kokeillut Madaran nokkosvoidetta tai -suihketta?

   En ole kokeillut.

   Vastaa

   0
 17. Mä olen käyttänyt tuota Erisanin kosteuttavaa kuorintavoidetta jo jonkin aikaa. Mun mielestä siinä on oikein hyvä hinta-laatusuhde, eikä iholle jää kiristävää tunnetta.

  Vastaa

  0
  1. Mun mielestä siinä on oikein hyvä hinta-laatusuhde

   Näin minäkin sanoisin.

   Vastaa

   0
 18. Ostin joku aika sitten Erisanin uudistavan yövoiteen ja oon ollut tyytyväinen. Ilmeisesti se on auttanut naaman ajoittaiseen punoitukseen ja näppylöihin, en keksi mikä muukaan se voisi olla kun muut käyttämäni tuotteet on säilyneet samoina. Tuntuma voiteessa on kyllä kieltämättä "liukas" mutta se myös imeytyy nopeasti.

  Vastaa

  0
 19. Tuo olikin mielenkiintoinen tieto (Arbutin postaukseen viitaten), että hajuttomissa tuotteissa luonnollinen tuoksu on peitetty kemikaalein. Siitäkö johtuu näiden tuotteiden lievä lääkemäinen tuoksu?

  Toinen asia on tämä couperosa.. Ymmärrän jos sitä löytyy "oikeasti", sillä vaiva on ikävä, mutta tuntuu että se on kosmetologien lempisana. Mikä tahansa pieni pudotus tuntuu olevan couperosaa tai alkavaa couperosaa. Mun melkein kaikille tutuille on sanottu tuo sama asia kosmetologilla ja kellään ei silminnähden couperosaa ole. Ja jos ei ole couperosaa niin sitten on herkkä iho. Ja pitää tietenkin käyttää ja ostaa tuotteita herkän ja / tai couperoottisen ihon tarpeisiin. En tiedä onko muilla tällaista kokemusta. Ehkä ei, mutta mulle ja monille tutuille on tuo jäänyt mieleen. :-)

  Vastaa

  0
  1. Minullekin on tullut tuollainen vaikutelma.. :) Couperosa olisi siis kosmetologien maailmassa ikäänkuin yleisilmaisu ihon pinnassa näkyville verisuonille. Kaikki punoitus iholla ei tietenkään ole couperosaa.

   Vastaa

   0
  2. Niinpä. :-) Itse olen tulkinnut sen niin, että punoittava iho olisi kurja ominaisuus, jolle ei voi mitään, mutta couperosa kuulostaa jo diagnoosilta, joten sitä pitäisi hoitaa erikoistuotteilla.;-)

   Vastaa

   0
 20. Itse en tykkää Erisanin päiväkasvovoiteista, jättävät ihon aivan liian kuivaksi. Mutta yövoide! Käytän sitä siis päivällä(kin) kasvovoiteena ja sen koostumus ja kosteutuskyky ovat mieleeni eikä se tuki ihoa ollenkaan. :)

  Vastaa

  0
 21. Olen samoilla linjoilla kanssasi eli haluan kosmetiikalta "elämyksen" tuoksumaailman, pakkauksen, tunnun jne osalta, tuskinpa ostaisin mitään näin "tylsää" tuotesarjaa ellei siellä nyt ole joku ihan maailman paras tuote :-)

  ps. kyllä mäkin vähän katoin että wtf noita arvontaa osallistujia... voisit harkita laittaa arvontaanosallistumiskriteeriksi jonkun kysymyksen mihin pitäisi vastata loppuarvontoihin :-D

  Vastaa

  0
 22. Ostin kesällä mkille tuota Erisanin Kosteuttavaa kasvovoidetta ajatuksena kevyt voide joka käy sekä kasvoille että vartalolle ja pieni tuubi. Ihastuin siihen täysin. Kasvoille sen teho ei oikein riitä, mutta käytän sitä edelleen päivittäin selkään ja decolteelle, joissa myös tukkeutuva iho. Siihen aivan täydellistä: kosteuttaa hyvin eikä tuki yhtään.

  Vastaa

  0
 23. Allekirjoitan myös tuon synteettisen tunnun Erisanista. Olen testaillut paljonkin Erisanin tuotteita, koska kuvittelin niiden sopivan herkälle, superkuivalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholleni. Jostain syystä ihoni ei kuitenkaan yhtään pidä Erisanin tuotteista. Esim. geeliputsari ja kasvovoiteet kirvelevät kasvoilla ja jättävät jälkeensä juurikin tuon ikävän synteettisen tunnun. Jännä sinänsä, että esim. siskosi kokee Erisanin hyvänä juuri epäpuhtaalle iholle, kun minulla nämä tuotteet ihan selvästi myös lisäävät epäpuhtauksia. Suurimman yllätyksen kasvojen ihonhoidossa olen kokenut siirryttyäni pesemään kasvot ihan oliviiöljypalasaippualla ja konjac-sienellä. Näiden avulla häipyi POD ja epäpuhtauksien ilmestyminen väheni huomattavasti. Aiemmin olin kuvitellut kaikki saippuat hyvin kuivattaviksi, mutta jostain bongasin tämän vinkin.

  Vastaa

  0
  1. Jännä sinänsä, että esim. siskosi kokee Erisanin hyvänä juuri epäpuhtaalle iholle, kun minulla nämä tuotteet ihan selvästi myös lisäävät epäpuhtauksia.

   Tässä taas havainnollistuu, miten todella erilaisia ihmisten ihot ovat. Siksi yleistävien ihonhoitovinkkien antaminen on lopulta suhteellisen turhaa, yhden ihon kunnon mullistaja voi olla toisen tiketti ihopainajaiseen. Silti ihmiset rakastavat kuulla tuotesuosituksia :)

   Saippuan kuivattavuus on yksi näitä puhututtavia asioita. Tavallinen käsisaippua on emäksistä joten sen pitäisi kuivattaa (tosin kyllä mulla vain jää kuivan ja kosteusköyhän tuntuinen iho happaman Sebamedinkin jälkeen), mutta ovatko sitten ihan kaikki palasaippuat emäksisiä...? Osa saippuoista kiistatta tuntuu kuivattavammilta kuin toiset, jotkut eivät tunnu juuri lainkaan kuivattavilta. Mistä tämä johtuu, sen kun joku osaisi kertoa. Kaikissa saippuoissahan on kuitenkin myös rasvoja ja öljyjä joiden pitäisi ainakin teoriassa jonkun verran kumota saippuan kuivattavuutta.

   Vastaa

   0
  2. Haha, käyn näköjään vain kommentteihin vastailemassa...:D

   Itse olen saippuantekoon tutustunut, kun niitä itse joskus väsäsin. Reseptiikassa on siis eroa, jolla saadaan saippuasta jopa oikeasti aika hoitava. Itse tein tämän a)käyttämällä hoitavia rasvoja b)säätelemällä lipeän määrää. Tämä pätee siis semmoiseen ns. oikeaan saippuaan, ei yleisiin markettisaippuoihin. Perussaippuassahan ainesosat ovat lipeä, rasvat, vesi, tuoksut ja värit ja jos jotain ektraa haluaa heittää mukaan. Eli tiivistettynä; oman ymmärrykseni mukaan lipeäpitoisuudella voi säädellä saippuan sopivuutta eri ihotyypeille. Meikäläisen äiti ihastui pyöräyttämääni vähä-lipeäiseen merileväsaippuaan kasvoille, ja vannoo edelleen sen nimeen :)

   Vastaa

   0
  3. Eli tiivistettynä; oman ymmärrykseni mukaan lipeäpitoisuudella voi säädellä saippuan sopivuutta eri ihotyypeille.

   Aa, kovasti kiitoksia :) Vaikka olen saippuatehtaallakin käynyt ja luulisin kysyneeni näitä siellä(kin), niin ei ole jäänyt mitään näköjään mieleen :D

   Hyvää joulua! ^_^

   Vastaa

   0
 24. Erisanin puhdistusgeeli aiheuttaa itselleni aivan järkyttävän ihoreaktion, naama helottaa punaisena ja kuumottaa varmaan pari tuntia. Samanlaisen reaktion aiheuttaa myös YR:n hunajamyslikasvovoide(halusin niin tykätä siitä, nyyh), Madaran Time Miracle -seerumi ja jo kauan sitten kuopatut TBS:n kurkkukasvovesi ja Lumenen Blueberry -puhdistusgeeli. En ole pahemmin perehtynyt, että mikä tuon mahdollisesti aiheuttaa, mutta esim. Madaralta on ollut käytössä muutkin Time Miracle -sarjan tuotteet, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Mystistä.

  Vastaa

  0
 25. Mä en kestä, revin pelihousujani viime vuonnakin kun jengi kävi huutelemassa "Mukana!" näihin normaaleihin joulukalenteripostausten välissä oleviin kirjoituksiin. Ei vaan uppoa kaaliin miten joku voi ensinnäkin olla niin havainnointikyvytön (lukutaidotonkin näkee etteivät nämä ole arvontoja...) ja jotenkin tuntuu nihkeältä, että arvontapalkinnot menevät jollekin ahneelle huutelijalle joka ei ole koskaan lukenut blogia. Kukin tietenkin tavallaan, mutta itse koen mielekkääksi osallistua vain arvontoihin joiden tuotteet todella haluan - miksi rohmuta tavaraa vain siksi että sen saa ilmaiseksi? Eipä tämä nyt mikään ihmisoikeusloukkaus ole, mutta puhisen joka kerta ärtymyksestä puolestasi näitä huuteluita lukiessa.

  Erisan-postaus oli superhyödyllinen, jotenkin olin päässäni yhdistänyt simppelit perustuotteet melko luonnollisiksi, mutta selkeästi meni ihan metsikköön :D

  Vastaa

  0
 26. Entisessä Erisan-sarjassa oli paremmat kasvovoiteet. Uudistuksen myötä sisältöä on kai pelkistetty, ts. tasapäistetty :( eikä enää ole niin tehokas INCI-listaltaan..

  Vastaa

  0
 27. Moikka Sanni!

  Kuulostat kiireiseltä, mutta jos jossain välissä ehdit vastaamaan, niin kiva juttu:

  Käytän Erisania, koska se ihoni tuntuu tykkäävän, mutta synteettisyys ahdistaa. Siispä: Olisiko sinulla suositella jotain mahdollisimman mietoa ja luonnonmukaista voidetta, joka sopisi meikin alle? Minulla on pintakuiva iho, joka kuivuessaan puskee satunnaisia finnejä. Käytän yleensä herkän ihon tuotteita.

  Mukavaa joulunaikaa!:)

  Vastaa

  0
  1. Olisiko sinulla suositella jotain mahdollisimman mietoa ja luonnonmukaista voidetta, joka sopisi meikin alle

   On kyllä :) Parikin. Toinen on vieläpä hajusteeton.

   Mun tämän vuoden suosikkivoiteisiin kuuluva Nafhan Creme de Jour: https://karkkipaivablogi.com/2015/04/10/testissa-nafha/

   Ja pidemmän linjan suosikkeihini kuuluva hajusteeton Laveran Neutral Fluid: http://lavera.fi/product/lavera-neutral-kosteuttava-emulsio-kasvoille

   Nämä ovat kumpikin todella ohuita ja nopeasti imeytyviä, mutta ihan eri tuntuisia iholla kuin Erisan.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)