18.12.2015

Kotimainen kosmetiikka: Supermood

Tänään kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla.... drumroll; mikä teki Sannista punanaaman?

Vastaus: Anne Kukkohovin Supermood-sarjan Youth Glo -hedelmähappokuorinta. Alkukuusta esittelin ravunpunaista naamaani lyhyessä teaser-postauksessa, jonka kommenteissa muutama arvasikin, että kyseessä täytyy olla AHA-happotuote.

Supermood_IMG_9709_2

Sain Kukkohovilta testattavaksi Supermoodin uudet Youth Glo -tuotteet; Luxury Peel -AHA-happokuorinnan ja Babyface-naamion.

   Supermood_Egoboost1

Kerroin Supermoodista elokuussa 2014 kun sarja lanseerattiin. Kyseessä on luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuva "luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä" sarja, mutta sitä ei ole sertifioitu. Sarja kehitetään ja valmistetaan Helsingissä.

Nyt sarjaan kahden tuotteen verran tutustuttuani luonnehtisin sitä ainakin selvästi ylellisemmän tuntuiseksi kuin niinikään luonnollisena luksussarjana itseään markkinoiva Mia Höytö Cosmetics. Supermoodin tuotekehitystä ja syitä sertifioimattomuudelle tietämättä, voihan olla, että tuotteet tuntuvat koostumuksiltaan ylellisemmiltä siksi, että niiden reseptiikassa ja valmistusmenetelmissä on jotain, joka ei lopulta ihan vastaa sertifioinnin standardeja, mitkä taas Höydön tuotteet täyttävät. Mene ja tiedä.

Hintataso sarjoilla on suunnilleen sama, eli kyseessä on selektiivisen hintaluokan kosmetiikkaa.

Mennänpä sitten pidemmittä puheitta punaanaamatuotteeseen. :)

Supermood_IMG_9713_2

Youth Glo Luxury Peel  39€ / 75 ml

AHA-eli hedelmähappoihin perustuva kuorinta jota käytetään naamion tavoin.

Tuotekuvaus: "Sensaatiomaisen tehokas kuorintavoide. Vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista hedelmähappojen ansiosta jolloin uusi ja heleä iho tulee välittömästi näkyviin."

Kyllä, tuotetta kokeiltuani voin todellakin allekirjoittaa, että kyseessä on tehokas kuorinta. Jos lisätieto kiinnostaa, kerroin happoihin perustuvista ja muista kuorinnoista kattavasti jutussani Ihonhoito for dummies: kuorinta. AHA-happojen sanotaan vaikuttavan erityisen tehokkaasti auringon aiheuttamiin ihovaurioihin.

Käyttöohjeet tuotteen ulkopakkauksessa: "Voimakkaasti ihoa kuoriva voide. Herkälle iholle suosittelemme vaikutusajaksi ensimmäisellä kerralla 60 sekuntia, muille ihotyypeille 5-10 minuuttia. Huuhtele pois vedellä. Ihon punoitus on kuorinnan jälkeen luonnollista ja se häviää itsestään. Käyttösuositus korkeintaan kerran viikossa." Tuubiin painetussa lyhyemmässä ohjeessa maininta herkästä ihosta on jätetty pois, ja siellä lukee vain, "When applying for the first time, we recommend to leave the product on the skin for only 60 seconds".

Punanaama

Minun ihoni ei koskaan reagoi yhtään mihinkään enkä pidä sitä herkkänä, ja niinpä pidin Luxury Peeliä iloisesti kasvoilla täydet 10 minuuttia. Tuote on ohuen geelimäistä ja tuoksuu piparmintulle.

Ihoa alkoi kihelmöidä hetken päästä tuotteen levityksen jälkeen, mutta kihelmöinti ei ollut mitään mainittavan voimakasta. Iho ei myöskään alkanut punoittaa kun tarkastelin sitä uteliaana ensimmäiset minuutit kylppärin peilistä. Istuin koneelle kuorinta naamalla, ja kun 7 minuuttia myöhemmin menin kylppäriin, oli naaman väri "hieman" muuttunut - kuin keitetyllä ravulla. Huuhdeltuani ihon sitä pisteli ja kihelmöi voimakkaasti. Pinta kertoi tuotteen tehon: iho tuntui häkellyttävän sileältä, kirjaimellisesti kuin hiotulta.

Laitoin Kukkohoville seuraavana päivänä sähköpostia tuotteen käytöksestä. Anne vastasi, että punoitus kuuluu asiaan, ja että hän suosittelee ensikertalaiselle aina 60 sekunnin vaikutusaikaa. Myöhemmin vaikutusaikaa voi pidentää ihon tottuessa tuotteeseen. Nojoo, vedin siis överit.

BabyfaceMask_IMG_9784

Punoitus kuitenkin lähti laskemaan heti, kun levitin sille Babyface-naamion. Normaalisti kosteuttavat naamiot eivät juuri imeydy ihooni, mutta tällä kertaa iho hörppäsi Babyfacen vauhdilla. Annoin Babyfacen vaikuttaa 20 minuuttia, ja iho oli palautunut lähes normaalin väriseksi. Aamulla kaikki punoitus oli poissa, ja muistona oli vain järjettömän sileä iho.

Luxury Peeliä suositellaan käytettäväksi korkeintaan kerran viikossa, ei tiheämmin. Vaikutus kestää iholla niin pitkään että itse käyttäisin tätä paljon harvemmin, ehkä kerran kolmessa viikossa.

Etsitkö oikeasti tehokasta "hei-tää-tekee-jotain!" -tuotetta? Se on tässä.

Inci:

LuxuryPeel_inci

Siellä on muuten se Höydön seerumista tuttu surfaktanttikombo. Luxury Peel ei kuitenkaan vaahtoa.

Halusin testata kuorintaa vielä lyhyemmällä vaikutusajalla, mutta itse en enää testiajan puitteissa ehtinyt sitä tekemään, sillä testattavana oli vielä joulukuun aikana Erisan-kuorinta. Niinpä ahdistelin läheisiäni ja yritin ensin saada Mr. Karkkipäivän koe-eläimeksi ("Älä unta näe, en kokeile!"). Sitten sain sisareni suostuteltua. Tulos: lyhyt vaikutusaika toi yhtä paloautonpunaisen ihon.

Punanaama_LuxuryPeel_IMG_0055

Kuorintageeli oli sisareni kasvoilla noin puolitoista minuuttia. Iho oli ihan yhtä punainen kuin minulla.

Punanaama_LuxuryPeel_IMG_0057

Sisarellani on muuten paljon kuivempi iho kuin minulla, poskipäiltä jopa karhea. Eipä ollut enää karhea Luxury Peelin jälkeen.

Ensin punaisuutta kauhistunut sisareni joutui myöntämään, että iho oli "kuin toinen", sileä ja pehmeä. Punoitus laski sisarellani hieman hitaammin kuin minulla, mutta poistui tuntien sisällä.

Supermood_IMG_9711_2

Babyface Mask  49€ / 75 ml

Tuotekuvaus: "Voimakkaasti heleyttävä kasvonaamio, joka antaa iholle nuorekkaan hehkun. Se ravitsee ja napakoittaa ikääntynyttä ihoa."

Naamiota voi käyttää yksinään tai Luxury Peel -kuorinnan jälkeen.

Tästä tuotteesta minulla ei valitettavasti ole paljonkaan sanottavaa, niin kuin ei kosteuttavista naamioista ylipäänsä. Tai sanotaan, että mistään naamioista, joissa ei ole syväpuhdistavaa tai kuorivaa vaikutusta. Eli kaikki heleyttävät, ravitsevat, rauhoittavat ja kosteuttavat naamiot ovat ihollani aika lailla yhden tekeviä. Laitan naamion, annan vaikuttaa, ja iho on ihan samannäköinen ja tuntuinen kuin ennen naamiota.

Tilanne AHA-happokuorinnan jälkeen oli poikkeus. Tuolloin naamio silminnähden rauhoitti ihoa. Kun laitoin naamion muutamaa viikkoa myöhemmin kasvoille yksinään, oli tulos se tavanomainen; ei mitään tuntemuksia tai havaintoja. Minulta kysellään välillä, miksi en kirjoita enemmän naamioista. Kun iho on tällainen, en pidä mielekkäänä kirjoittaa arvioita tuotteista, joista ei ole mitään sanottavaa.

Katja Kokko (joka ilmeisesti kuuluu Supermood-tiimiin, koska vastasi minulle Annen puolesta), kertoo naamiosta näin: "Babyface-naamio on ihana kuorinnan jälkeen, sillä se viilentää ja rauhoittaa ihoa. Mm. ginkgo biloba ja vihreä tee rauhoittavat ja piparminttuöljy viilentää ihoa. Naamio myös heleyttää ja kirkastaa ihoa tehokkaasti sisältämiensä antioksidanttien ansiosta (ginkgo biloba, matkipapu, vihreä tee), mutta yhdistettynä saveen sekä ravitseviin kasviöljyihin vaikutus on yhtä aikaisesti rauhoittava, kosteuttava, heleyttävä ja kiinteyttävä - tuhkimonaamio siis."

Jollekulle tuhkimonaamio, minulle kuin mikä tahansa naamalle levitetty voide joka pestään pois. :)

 

55 comments on “Kotimainen kosmetiikka: Supermood”

 1. Hitto vie,nyt on ollu topakka kuorinta! Oon aina ihan onnesta soikeena kun tuloksen OIKEESTI näkee,näinköhän tää pitäs käydä hakemassa ♡_♡

  Vastaa

  0
 2. Mukana arvonnassa! No ei nyt kai :D Tää on kyllä mielenkiintoinen! Mulla on aina ollut vain mekaanisia kuorintoja, mutta oon miettinyt näitä happokuorintoja. Ainoa mitä mietin on, että voiko nää olla vaarallisia iholle? Voiko ne vanhentaa? Siis ei varmaan mutta silti mietityttää kun reaktio voi olla noin voimakas :)

  Vastaa

  0
  1. Ainoa mitä mietin on, että voiko nää olla vaarallisia iholle?

   Eivät varmasti kosmetiikassa sallittuina pitoisuuksina. Puhtaalla AHA-hapolla kyllä varmaan saa damagea aikaan.

   Voiko ne vanhentaa?

   AHA-happojen pitäisi päin vastoin olla anti-age-ainesosa :) Niiden vaikutukset (sopivalla pitoisuudella) ihovaurioiden korjaamiseen ovat käsittääkseni erittäin hyvin tutkitut ja todistetut ja niiden tehosta ollaan alalla kaiketi aika yksimielisiä.

   Vastaa

   0
 3. Sanni - paljonko tuossa kuorinnassa on noita AHA-happoja (lactic ja citric acid? Siis prosentteina? Hankalaa tietysti, kun omena ja greippiuutteestakin tulee jonkin verran happoja... Osaisivatkohan vastata?

  Vastaa

  0
  1. Hedelmähappojahan on muitakin kuin maito- ja sitruunahappo. Incin perusteella olettaisin että Supermoodin Peelissä olisi omenahappoa, kun siinä on omenauutetta, mutta toisaalta jäin myös vähän hämmentyneeksi siitä, että incissä ei lue suoraan happoja acid-nimellä. En tosin ole niin valtavan perehtynyt siihen millaisten inci-nimien alle hedelmähapot saattavat kosmetiikassa kätkeytyä, mutta esim. Mádaran AHA-happokuorinnassa on maitohappoa ihan maitohapon nimellä.

   Täytyy kysyä tästä vielä Annelta, samoin tuosta prosenttipitoisuudesta, jos he suostuvat sitä paljastamaan.

   Vastaa

   0
 4. Minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että onko noin voimakas kuorinta hyväksi ainakaan pidemmällä aikavälillä? :) Toki iho uusiutuu jne. ja varmasti iho tuntuu hyvälle, mutta onko muita etuja/hyötyjä verrattuna tavalliseen kevyeen kuorintaan.
  Varmaan tyhmä kysymys monen paljon kosmetiikkaa käyttävän mielestä, mutta itse olen parin viime vuoden aikana vähentänyt reilusti kosmetiikan käyttöä ja usein esim. kuorin tai kosteutan ihoa ihan keittiökaapista saatavilla tuotteilla. Ja iho voi yhtä hyvin kuin ennenkin (toki ihoni on perushelppo, joka vaatii lähinnä talvella kosteutusta). Sy- voiteesta en ole luopunut, mutta minua kiinnostaa tarvitaanko voiteita ehkäisemään tai vähentämään ikääntymisen merkkejä, ryppyjä, juonteita jne. vai onko kuitenkin perimä ja elintavat kuitenkin ratkaisevammassa roolissa. Meni jo vähän OT. :)

  Vastaa

  0
  1. Minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että onko noin voimakas kuorinta hyväksi ainakaan pidemmällä aikavälillä? :) Toki iho uusiutuu jne. ja varmasti iho tuntuu hyvälle, mutta onko muita etuja/hyötyjä verrattuna tavalliseen kevyeen kuorintaan.

   Mekaaniset eli rakeisiin tai savella kitkaukseen perustuvat kuorinnat vaikuttavat vain ihon ylimmässä pintakerroksessa, AHA-happojen vaikutus on korjaavampi ja menee syvemmälle. Eli etu "tavalliseen kuorintaan" verrattuna on nimenomaan tuo syvemmälle vaikuttava hoito.

   Millä mekanismilla AHA-hapot sitten korjaavat ihovaurioita, sitä en osaa selittää, mutta tiedän vain että siitä on tutkittua tietoa. Maallikkokäsitykseni asiasta on sellainen, että koska AHAt kuorivat ihon pintaa niin tehokkaasti (kirjaimellisesti poistaen osan ihon pintaa), se stimuloi ihosolujen uudelleenmuodostusta paremmin kuin mekaaninen kuorinta joka ei poista ihon pintakerrosta yhtä tehokkaasti. Eli tavallaan kyseessä on pienen "vaurion" aiheuttaminen ihoon, joka sitten aktivoi ihoa uudistumaan. Vähän samalla periaatteella mutta miedompana versiona kuin ihon mikroneulaus, jossa ihoon aiheutetaan kontrolloidusti pieni tulehdustila, jolloin iho aktivoituu korjaamaan itseään tehokkaasti.

   AHA-happoja voi turvallisesti käyttää iholla jopa päivittäin, pitoisuudesta riippuen tietysti.

   minua kiinnostaa tarvitaanko voiteita ehkäisemään tai vähentämään ikääntymisen merkkejä, ryppyjä, juonteita jne. vai onko kuitenkin perimä ja elintavat kuitenkin ratkaisevammassa roolissa.

   Ulkoiset tekijät joista merkittävimpänä UV-säteily vaikuttavat ihon ikääntymiseen vielä perimääkin voimakkaammin. Sanotaan, että mikään ei vanhenna ihoa niinkuin aurinko, ja se pitää paikkansa. Jos haluaa hidastaa ikääntymisen merkkejä iholla, on auringolta suojautuminen ykkösasemassa. Eli vaikka henkilöllä olisi geneettisesti hyvät lähtökohdat pitkään nuorekkaana säilyvälle iholle, ei sillä ole paljon merkitystä jos iho altistuu jatkuvasti voimakkaalle UV-säteilylle.

   Kosmetiikalla on karkeasti ottaen kahdenlainen vaikutus ihon ikääntymisen merkkeihin: kosmetiikalla voi suojata ihoa UV-säteiltä ja kosmetiikalla voi pitää ihon pinnan kosteutettuna ja pehmeänä, jolloin se myös vastustaa rypistymistä paremmin. Kuivalle iholle juonteet juurtuvat nopeammin kuin pehmeälle ja joustavalle. Kun ihon hydrolipidikalvo on kunnossa, mitä kosmetiikka voi myös edesauttaa etenkin ei-terveellä kuten atooppisella iholla, iho pystyy ylipäänsä paremmin suojautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä.

   UV-suoja ja ihon kosteustasapainon ylläpitäminen kaksi ovat kosmetiikan tärkeintä vaikutusta iholle, muut (pigmenttiläiskien häivytys, heleytys, kiinteytys jne) ovat sitten pikkuseikkoja.

   Jos oletetaan, että on henkilö, jonka iho on täysin tasapainossa eikä kuivu edes iän myötä eikä henkilö koskaan vietä aikaa auringossa (mikä lienee aika epätodennäköistä), ei voiteita periaatteessa tarvita ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Tällainen tilanne on kuitenkin aika harvinainen. Iho muuttuu lähes kaikilla ihmisillä kosteusköyhemmäksi iän myötä, ja kuten todettua: mitä kuivempi iho, sitä helpommin rypyt juurtuvat ihon pintaan. (Jos kokeilee rypistää kuivan tai märän tai öljytyn paperin, ymmärtää mistä periaatteesta on kyse.) Tällöin ihon optimaalinen kosteutus hidastaa juonteiden syventymistä. Ryppyjä ei mikään voide voi estää, mutta voiteet voivat hidastaa niiden muodostumista ja tietenkin optisesti häivyttää niitä. :)

   Vastaa

   0
 5. Vaikka iho kuinka siliäisi, niin vähän herää kysymys miksi laittaa iholleen jotain, joka saa aikaan noin rajun reaktion. Eikö sen pitäisi kertoa, että nyt ei ole hyvä juttu? Yleisesti siis tämän kaltaisia tuotteita ja hoitoja mietin :)

  Vastaa

  0
  1. Eikö sen pitäisi kertoa, että nyt ei ole hyvä juttu?

   Ei. :) Punoitus ei aina kerro siitä, että jotain huonoa tapahtuu. Se voi kertoa siitäkin, että jotain ylipäänsä tapahtuu.

   Mutta tietenkään iholle ei tarvitse laittaa sen pintaan näin voimakkaasti vaikuttavia aineita sen hyvinvoinnin kannalta, iho pärjää ihan varmasti ilmankin happokuorintoja. AHA-happokuorinta vain tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa ihon pintaan niille, jotka kokevat ihonsa sitä kaipaavan. Iho voi olla samea ja karhean tuntuinen, mutta ei se toki sitä tarkoita että iho olisi sairas, ne vain ovat ihon ominaisuuksia joille voi halutessaan tehdä jotain tai olla tekemättä. Kaikille sillä ei ole merkitystä, mutta toiset tykkäävät "kaunistaa" ihoaan, juuri siihen kosmetiikka tarjoaa ratkaisun :)

   Eli yksinkertaisimmillaan vastaus kysymykseen "miksi laittaa iholleen jotain tuollaista" on se, että ihmiset haluavat näyttää paremmilta. Näinhän se on. AHA-hapoilla hiottu iho ei ehkä ole sen terveempi kuin iho jota ei koskaan kuorita, mutta se voi olla kuulaampi, pehmeämpi, sileämpi ja tasaisemman värinen. Monet ihmiset pitävät sileästä ja pehmeästä ihosta. :)

   Vastaa

   0
 6. Huikea keissi! Aloin innoissani lukea, että no nyt selviää mikä se neitien poskia niin punastutti! Ja jutun luettuani huomaan ajattelevani, että mistäs tuota sais jollain alennuksella hankittua...! =D

  No mutta kokeillaas tätä: Ehdottomasti mukana!
  Hehe.

  Vastaa

  0
 7. Hei,

  Minulla vastaavan punanaaman saa aikaiseksi hyaluronihappoa sisältävät tuotteet. Ostin Erisanin herkälle iholle olevaa uudistavaa yövoidetta. Järkyttävä kirvely alkoi heti ja oli pakko pestä pois. Käytin loppu rasvan jalkavoiteena, koska nuukana en raaskinnut poiskaan heittää :D

  Sileä ja pehmeä iho kuulostaa hyvältä, mutta muutenkin herkän ihon omaavana saisin varmaankin orvaskeden esille tuolla kuorintatuotteella.

  Kiitos mainiosta teemaviikosta. Olen kotimaisuusfriikki, joten olen ollut ihan innoissani.

  Vastaa

  0
  1. Kivaa että tykkäät teemaviikosta :) Tämä teema onkin selvästi ollut muita teemaviikkojani kiinnostavampi ainakin kommenttien perusteella, monesti lukijat tylsistyvät parin postauksen jälkeen jos kirjoittaa samasta aiheesta useamman jutun putkeen.

   Hienoa että kotimaisuus kiinnostaa :)

   AHA-hapot sopivat muuten herkällekin iholle, jopa mekaanista kuorintaa paremmin. Mutta voi totta kai olla, että tosi herkälle iholle on parempi käyttää Luxury Peelin kaltaista tuotetta miedompia AHA-happotuotteita.

   Vastaa

   0
 8. Hihhii, itsekseni veikkalin että olikohan se tuote tämä Supermoodin kuorinta..^_^ Mulla on kokemusta vain Juicy Beautyn hedelmähappokuorinnasta, seuraavaksi varmaan aion hankkia tämän.

  Tuo naamio vaikutti mun mielestä yllättävän kuivalta ja ei-kosteuttavalta, kun sitä kämmenselälle kokeilin. Ehkä se pääseekin edukseen enemmän ihon rauhoittajana, kuin kosteuttajana ja nimenomaan kuorinnan jälkeen?

  Vastaa

  0
  1. Ehkä se pääseekin edukseen enemmän ihon rauhoittajana, kuin kosteuttajana ja nimenomaan kuorinnan jälkeen?

   Babyface-naamion pääasiallinen idea on heleytys, eli tosiaan kosteutus lienee vasta toissijainen vaikutus.

   Mä niin haluaisin nähdä tällaisen "tuhkimonaamion" vaikutukset konkreettisesti jonkun sameaihoisen kasvoilla! :) Siis kun aivan varmasti tällaisilla naamioilla täytyy olla silmin havaittavia selkeitä vaikutuksia joidenkin iholla, eihän näitä muuten olisi markkinoilla (kuka niitä ostaisi jos vaikutus vaikilla olisi sama kuin minulla). Olisi tosi "tyydyttävää" nähdä tuhkimoefekti jonkun iholla! :)

   Vastaa

   0
 9. Pitääpä joskus kokeilla. Philosophyn kuorintaa kokeilin ja ihastuin ikihyviksi, kunnes tajusin tarkistaa hinnan. No helekutti, en mä sentään yli seitsemääkymppiä kuorintaan laita, vaikka onkin kaksiosainen. Tämä esitelty on sentään tolkkuhintainen. :)

  Vastaa

  0
  1. No helekutti, en mä sentään yli seitsemääkymppiä kuorintaan laita, vaikka onkin kaksiosainen.

   En mäkään laittaisi, jaiks mikä hinta..! Ellei sitten vaikutus ihon kuntoon olisi todella huomattava.

   Vastaa

   0
 10. Mulla punoittaa iho ihan samalla tavalla kun pyyhkäisen Paulan 10% AHAlla kevyesti. Miedommat AHAt aiheuttaa lievempää punoitusta. Mulla on kuiva(hko), kosteusköyhä ja herkkä iho, mutta reaktioita ei yleensä tule juurikaan mistään tuotteista. Toisaalta en käytä mitään mentoli-piparminttu-alkoholi-cocktaileja naamaan, joten ei pitäisi tullakaan reaktioita muusta kuin AHAsta.

  Mitään omaa tietoa asiasta ei ole, mutta tuli heti mieleen tätä lukiessani, että kuinkahan hyvä yhdistelmä toi AHA + piparminttu mahtaa olla ja voiskohan sillä olla osansa punoituksen aiheuttajana.

  Vastaa

  0
  1. Mitään omaa tietoa asiasta ei ole, mutta tuli heti mieleen tätä lukiessani, että kuinkahan hyvä yhdistelmä toi AHA + piparminttu mahtaa olla ja voiskohan sillä olla osansa punoituksen aiheuttajana.

   Mä luulen (aikaisemmin EkoPharma-jutussa toteamaani viitaten), että piparminttua on tuotteissa niin vähäisenä pitoisuutena, ettei sen pitäisi ärsyttää ihoa. Tuntuisi hullulta että kosmetiikan valmistaja tieten tahtoen laittaisi tuotteeseen sellaisen pitoisuuden jotain ainesosaa, että se aiheuttaisi käyttäjillä ei-toivottuja lieveilmiöitä. Mitä etua siitä olisi valmistajalle?

   Mutta voin kyllä kysyä Annelta mitä hän ajattelee piparmintusta ja sen yhdistämisestä AHA-happoihin.

   Vastaa

   0
  2. Ei tarvitse mun takia kysyä :) Markkinoilla on paljon tuotteita joissa on ärsyttäviksi tiedettyjä ainesosia, osa niistä jopa herkälle iholle markkinoituja. Oletan että valmistajat luottaa siihen, että suurin osa kuluttajista ei tiedä ainesosista mitään, vaan luottaa vaan siihen mitä paketissa lukee. Kiva tuoksu kun tuntuu monen mielestä olevan tärkeämpää kuin se, että tuote oikeasti toimii, eikä samalla vahingoita ihoa.

   Se vaan tuossa siis mietitytti, että kun noin tehokkaaseen AHAan yhdistetään ärsyttäväksi tiedetty ainesosa, niin eikö se pääse normaalia enemmän ärsyttämään ihoa. Mutta tää ei tosiaan ole maailman ainoa tuote jossa on tällaisia älyttömiä yhdistelmiä.

   Vastaa

   0
  3. Markkinoilla on paljon tuotteita joissa on ärsyttäviksi tiedettyjä ainesosia, osa niistä jopa herkälle iholle markkinoituja. Oletan että valmistajat luottaa siihen, että suurin osa kuluttajista ei tiedä ainesosista mitään, vaan luottaa vaan siihen mitä paketissa lukee. Kiva tuoksu kun tuntuu monen mielestä olevan tärkeämpää kuin se, että tuote oikeasti toimii, eikä samalla vahingoita ihoa.

   Näinhän se on. Mentolin vaikutus kosmetiikassa ei lopulta ole millään lailla hoidon näkökulmasta perusteltu, se vain tuo tuoksua ja viilentää.

   Vastaa

   0
 11. Oletko testannut Madaran AHA-happokuorintaa? Osaatko kertoa onko siinä ja tässä supermoodissa isokin ero? (Ainakin hinta tietysti! )

  Vastaa

  0
  1. Olen testannut Mádaran AHA Peeliä, ja se on tehoiltaan aivan eri tasoa kuin tämä Supermoodin, siis huomattavasti miedompi. Ei aiheuta ihollani minkäänlaista punoitusta eikä myöskään jätä ihoa yhtä sileäksi ja hiotun tuntuiseksi.

   Ihan hyvä tuote sekin, mutta ei mitään markkinoiden tehokkaimpia AHA-kuorintoja varmaankaan.

   Vastaa

   0
 12. Miksi noissa pitääkin olla tuota piparminttua, kun se on niin ihoa ärsyttävä aine :/ mieluummin kyllä käytän PC:n kuorintoja, jotka olen kokenut tehokkaiksi, mutta ihoa ärsyttämättömiksi. En oikein luota näihin luonnonkosmetiikan happokuorintoihin. minusta tehokkuuden ja voimakkaan ihoärsytyksen ei pidä kulkea käsi kädessä. Luonnonkosmetiikan happokuorintojen sitruunahappo on myös turhan ärsyttävä aine ja luulenpa, että pidemmällä aikavälillä useat ihoärsytykset ja voimakkaat kuorinnat ennemminkin tekee huonoa ihon vastustuskyvylle.

  Vastaa

  0
 13. Kysyn Annelta hänen mielipidettään piparmintun käytöstä :) Tai kysymys pitäisi varmaan ennemminkin suunnata Supermood-tuotteet kehittäneelle kemistitiimille. Heillä lienee tieteellisesti perusteltu näkemys piparmintun vaikutuksista ihoon.

  Vastaa

  0
 14. Toi kuorinta kyllä kiinnostais kovasti. Mun iho on silleen hassu, että normaalien raekuorintojen jälkeen tunne juurikaan eroa edelliseen. Mutta mikäli säännöllinen kuorinta jää, niin pitemmän päälle den kyllä huomaa. Tällainen tehokkaampi juttu ois jännä ainakin kokeilla :)

  Vastaa

  0
 15. Muistelisin sertifioimattomuuden syynä olevan tuotteissa käytettty pakurikääpä, joka ei kuulemma täytä luonnonkosmetiikan kriteereitä.

  Vähän sama kuin se taannoinen keissi siitä, ettei riista ole luomua, koska sitä ei voi todistaa.

  Vastaa

  0
  1. No onpa kyllä jännä jos pakurikääpä ei täytä luonnonkosmetiikan kriteereitä..! Mikähän siinä voisi olla..? Kun aine on kuitenkin luonnosta.

   Vastaa

   0
  2. Biodellyn Tanja kirjoitteli mulle tänään samasta aiheesta, siis siitä miten pakurikääpä liittyy Supermoodin sertifikaatittomuuteen, ja Tanja kertoi että pakurikääpä on niin "uusi" raaka-aine kosmetiikassa ettei sertifiointitahot sen vuoksi hyväksy sitä.

   Vastaa

   0
 16. Heh, testasin eilen illalla samaa kuorintaa. Minun ihollani ei tuntunut mitään, joten vaikutusaika kerkesi hiukan venähtää pestessäni hampaita. Olin vielä punaisempi kuin sinä! Blogijuttu tulee jossain välissä, toivottavasti kuvat onnistuivat. Mutta kyselin kahvihuoneessa oikeasti toimivia kuorintoja, ja sain mitä tilasin.

  Vastaa

  0
 17. Tämäkin tuote minulta löytyy! Mutta minä en ole vielä uskaltanut pidentää vaikutusaikaa juuri sitä minuuttia pidemmäksi. Tai on kai mulla ollut ehkä puolitoista minuuttia pari kertaa. Naama heloittaa senkin jälkeen niin kuin sulla, ja vähän niin kuin kirvelee. Tai itse asiassa mulla on sitä punaisuutta laajemmallakin alueella kuin sulla. Mutta mulla onkin couperoottinen iho, ja aika herkkä. Mulla on tullut samoja reaktioita (hitusen lievempänä) tosi monista muitakin tuotteista, joissa on ollut pikkuisenkaan hedelmähappoja mukana. Esimerkiksi L'aterlier des Delicesin Sensi-linjan kasvovedestä (tosi sensi, heh) ja Cattierin jostain kasvovedestä. Että sikäli ei tee mieli kauhean nopeasti pidentää kuorinta-aikaa Supermoodilla.

  Toisaalta en ole ihan varma, onko siitä kuorinnasta mulla niin paljon hyötyäkään sitten. Tai siis joku kerta olin huomaavinani kuorinnan ja sen Jurliquen ruusunaamion jälkeen vähän tavallista suuremman vaikutuksen, (se naamio itsessäänhän tekee minun ihollani jo jotakin), mutta esimerkiksi nyt eilisen kuorinnan jälkeen en voi väittää huomaavani ihossani mitään kovin kummoisia muutoksia. Iho on edelleen aika rosoinen, ja vaikkei nyt ihan superkuiva, niin kuivahko kuitenkin. Että en tiedä, pitäisikö sen vaikutusajan sitten olla pitempi, että saisi täyden hyödyn. Mutta kun ei oikein uskalla...

  Välillä itse asiassa tuntuu, että olen saanut enemmän vaikutusta yhdellä kuorintatavalla, joka ei edes varsinaisesti ole ihan kunnon kuorinta. Kokeilin joskus huvikseen Jurliquen putsarini ja May Lindstromin Clean Dirtin yhdistämistä ja sillä tyylillä olen nyt aika ajoin kuorinut kasvoja. Tuoksuyhdistelmä on aika miellyttävä, (vähän jopa jouduinen se Clean Dirt), ja iho tuntuu yleensä sen jälkeen tosi pehmoiselta. Eikä punoita. Tai kirvele. :)

  Vastaa

  0
  1. Kiinnostuin tuosta May Lindstromin tuotteesta. :) (Just luin Jonnan blogista Lindstromista, kuulin tuolloin merkistä ekaa kertaa). Clean Dirt'han vaikuttaa olevan ihan "kunnon kuorinta", ainakin sen tiedoissa puhutaan "daily micro-dermabrasionista". Kuulostaa kyllä ihanalta tuotteelta, tuo mausteinen tuoksu on piste i:n päällä :)

   Jos ihon punoitus pysyy voimakkaana, niin en minäkään pidentäisi Luxury Peelin (tai muunkaan AHA-happotuotteen joka tuo sellaisen reaktion) vaikutusaikaa. Kiinnostaisi kyllä saada kuulla, mistä tuo punoitus konkreettisesti tulee, mitä siellä ihossa siis tapahtuu. Lisää kysymyksiä Annelle ^_^

   Vastaa

   0
  2. Nojoo, ehkä se on laskettavissa ihan oikeaksi kuorinnaksi. Jolien sivuilla vaan sanotaan, että ihoa puhdistava ja kevyesti kuoriva, niin olen tulkinnut, että se ei ihan varsinainen kuorintatuote ole kuitenkaan. Mutta toisaalta, tuntuupa tuo tehoavan. Aluksi käytin sitä veteen sekoitettuna, mutta se ei jotenkin ollut niin kiva kuin yhdessä kermaisen putsarin kanssa.

   Nuissa May Lindstromin tuotteissa olisi monta mielenkiintoista. Harmi että ne ovat melko hintavia. Tekisi mieli muutakin kokeilla, mutta ei ole raskinut.

   Vastaa

   0
 18. No wau, kiinnostuin Luxury Peelistä kyllä välittömästi tämän postauksen myötä, vaikuttaa tosiaankin oikeasti tehokkaalta tuotteelta. Täytyypä hankkia oma kappale piakkoin!

  Vastaa

  0
 19. Tavallaan mahtavaa huomata, että joku tuote oikeasti toimii silmin nähden ja vaikutus on noin tehokas! Itse kuitenkin olen myös hieman taipuvainen olemaan heti epäilevällä kannalla, että onkohan kovin terveellistä hioa ns. tervettä ihosolukkoa pois. Toki kyllä kauneuden eteen ollaan tehty epäterveellisempiäkin asioita, joten tämä kerran viikossa ohjeen mukaisesti käytettynä tuskin on sen pahempi :) lähinnä vaan solutason biologiaa opiskelleena jään miettimään vaikutuksia ihossa, sillä kuten mainittua, tuote yltää ihon syvempiin kerroksiin. Se onko se hyvä juttu, voi olla montaa mieltä. Otetaan esimerkkinä vaikkapa kantapäiden kovettuminen. Moni edelleen nykypäivänä raspaa jalkansa silkosen pehmeiksi oikeastaan ymmärtämättä sitä, että se todellisuudessa pahentaa tilannetta. Miksi näin? Koska kovettumien syynä on mekaaninen hankaaminen (yleensä huonot/vääränkokoiset kengät) ja solujen jatkuva ärsytys joka alkaa paksuntaa ihosolukkoa --> kovettuma. Raspaamalla tätä hankausta jatketaan jolloin toki välillisesti sen kovettuman saa pois, mutta se nimenomaan kiihdyttää solujen kasvua ja tällä viestillä ne kovettumat tulevat kahta pahempana takaisin. Iho koostuu kuitenkin useasta kerroksesta soluja, joissa tyvestä pinnalle solut kypsyvät omalla ajallaan ja se kuollut keratinisoitunut solukko itsekseen rapisee pois. Monet syöväthän johtuvat nimenomaan kiihtyneestä ja hallitsemattomasta solujen kasvusta, kun normaali solusäätely on heikentynyt. Eli periaatteessa kuulostaa aika hurjalta, että kuoritaan enemmän ja syvemmältä jolloin iho pyrkii ylikompensoimaan tilannetta. Äh. Menipä syvälliseksi :D iho on meidän suurin elin ja siitä on kyllä syytä pitää huolta ;)

  Vastaa

  0
  1. Kiinnostavaa pohdintaa, ja olen kyllä itsekin välillä miettinyt saman suuntaisia juttuja. Mutta kuten kirjoitit, ihminen on valmis tekemään kaikennäköistä pinnallisen kauneuden vuoksi... Ei kenenkään kokonaisterveys siitä kärsi, jos iho on ryppyinen, karhea ja UV-vaurioitunut, mutta jostain syystä monille ihmisille tulee hyvä mieli siitä, että iho puunataan sileään ja kauniimman näköiseen kuosiin. Sillä tietysti voi olla vaikutusta myös psyykkiseen terveyteen joillekin yksilöille, jos lähdetään oikein purkamaan asiaa.

   Muuten, tuohon kantapäiden (ja päkiöidenkin) kovettumajuttuun on kommentoitava sen verran, että mulla ainakin on ollut ihan lapsesta saakka kovettunut ja paksu iho kantapäissä ja päkiöissä. En sitten tiedä johtuuko se siitä että olisin lapsena käyttänyt liian pieniä kenkiä, mutta mä olen ollut siinä kuvitelmassa, että toisilla ihmisillä vain on luonnostaan tuollainen kovettunut iho jaloissa.

   Vastaa

   0
 20. Minä ihastuin tuohon kaksikkoon, myös minun kohdallani tuo kuorinta on ensimmäinen, jolla olen saanut näkyvää reaktiota aikaan :) Varsinkin saunan jälkeen laitettuna tuli kunnon tomaattinaama :D Tykkään myös tuosta Babyfacesta, vaikken minäkään sillä mitään ihmeitä saanut aikaiseksi :D Punoituksen rauhoittajana se on kuitenkin hämmentävän hyvä!

  Vastaa

  0
 21. Täällä on moni miettinyt sitä, voiko noin voimakkaasta reaktiosta olla haittaa iholle, ja täytyy sanoa, että itseäkin se vähän arveluttaa. Noin voimakas punoitus on merkki ihoärsytyksestä, eli inflammaatiosta (tulehduksesta), joka ainakin Paula Begounin mukaan tuhoaa kollageenia. Toisaalta AHA-happojen pitäisi lisätä kollageenin tuotantoa. Eli en tiedä, onko naamiosta sitten loppujen lopuksi enemmän hyötyä kuin haittaa. Varmaan siitä ei hirveästi ole haittaa, jos käyttää harvoin, mutta itseäni vähän ärsyttää tämä kosmetiikkavalmistajien tapa sanoa, että punoitus on "normaalia ja menee ohi", kun se kuitenkin kertoo siitä, että tuote on saanut ihossa aikaan voimakkaan ärsyyntymisreaktion. Sitähän se punoitus nimittäin on.

  Vastaa

  0
  1. Eikös punastuminen ole esimerkki ihon (voimakkaastakin) punoituksesta, joka ei johdu ärsyyntymisestä? En nyt puolustele valmistajia sillä itsellänikään ei ole tietoa siitä mitä ihossa tarkalleen ottaen tapahtuu sen reagoidessa AHA-happoihin noin (olen laittanut Annelle tästä kysymyksen, olisi mielenkiintoista kuulla selitys), mutta halusin vain tuoda esiin, että on olemassa myös ärtymykseen liittymätöntä ihon punoitusta.

   Vastaa

   0
  2. Moi, on totta, että punastumisessa ei ole kyse ihon ärsyyntymisestä. Naaman punoitus johtuu sekä ihoärsytyksessä että punastumisessa kai periaatteessa samasta asiasta (eli siitä, että verta kulkeutuu kasvoihin tavallista enemmän ja verisuonet laajenevat). Olen kuitenkin käsittänyt, että perimmäinen syy tähän olisi näissä tilanteissa eri. Punastuminen "henkisistä syistä" (esimerkiksi jännityksen takia) aiheutuu tietääkseni sympaattisen hermoston aktivoitumisesta (stressaava tilanne saa ihmisen kehon erittämään adrenaliinia, joka laajentaa verisuonia, minkä lisäksi stressin aikana sydämen syke nousee, jonka takia kasvoihin menee entistäkin enemmän verta). Käsittääkseni ihoärsytyksessä taas punastuminen johtuu siitä, että ihosolut erittävät vastauksena koettuun ärsytykseen tiettyjä tulehdushormoneja, jotka aiheuttavat verisuonien laajentumista.

   Vastaa

   0
  3. Okei, kiinnostavaa :)

   Sain muuten Anne Kukkohovilta tässä välissä vastauksen aiheesta AHA-hapot ja ihoärsytys:

   "Tämä on todella yleinen kommentti. Happokuorinta pitää aina tehdä ihotyypin mukaan, siksi meidän todella tehokkaassa peelissä on tuo 60 sek. varoaika. Ronskimpi iho kestää hyvin esim. 5 min. vaikutusajan. Halusimme tehdä oikeasti tehokkaan, mutta luonnollisen happokuorinnan ja kun tuotteessa on tehoa, voi se myös pistää ihon hieman punottamaan, kun ihon pinnalta kuoriutuu pois kuonat ja kuollut ihosolukko. Punoitus on siis ihan ymmärrettävä reaktio, koska ihon pintaa käsitellään hedelmähapoilla. Punoitus on ohimenevää ja sen jälkeen iho on todella kuulas ja ravintoaineet imeytyvät ihoon paremmin. Sehän on kuorinnan perusidea, saada iho “auki” ja puhtaaksi, jotta voiteet ja tehoaineet imeytyisivät mahdollisimman hyvin.

   Fakta on, että periaatteessa mikä vain voi ihoa ärsyttää, vaikkapa pelkkä vesi. Se on hyvin yksilöllistä ja tilannekohtaista. Jos iho on lähtökohtaisesti ahavoituneen olonen, arka tai allergiaan taipuvainen, en suosittele minkäänlaista kuorintaa, ennenkuin iho on paremmassa kunnossa. YG Peel on loistava "väsähtäneelle ja kulahtaneelle” iholle, koska se todella tuo takaisin hehkun ja ihon pinnasta häipyy harmaus ja sameus."

   Eli tuossa ei tarkalleen otettuna otettu kantaa siihen, mikä punoituksen konkreettisesti ihossa aiheuttaa (esim. sinun kuvailemasi tulehdushormonien erittyminen), todettiin vain että punoitusta tapahtuu. Itseäni nimenomaan kiinnostaisi se, onko tuo punoitus ärsytysoire (vaikkakin kuinka vaarattomana pidetty) samaan tapaan kuin huulien kihelmöinti ja turpoaminen lip plumper -tuotteiden seurauksena.

   Vastaa

   0
  4. Kiitos vastauksesta :) En ole siis itsekään mikään biologi tms., vaan ihan huvikseni asiaa tutkiskellut (koska itselläni on herkkä iho). Ja käytän kyllä toisinaan AHA-happoja. Mutta jo valmiiksi couperosaihoisena mielellään vältän kaikkea lisäpunoitusta aiheuttavaa kuin ruttoa :D

   Vastaa

   0
  5. Kuorintojen kohdalla ihon punakkuutta pidetään normaalinan reaktiona, ts. sille on selvä tarkoitus, toisin kuin monen muun kosmisvalmisteen kohdalla..
   Sama koskee retinolijuttuja, niiden käytön yhteydessä saattaa esiintyä punoitusta, jopa hilseilyä, joka siis on merkki ihon uusiutumisesta, ja asiakas itse päättää, onko hyöty kaikean kärsimisen arvoinen.

   On kiinnostavaa lukea, että Paula's Choicen valikoimassa on nyt herkälle iholle tarkoitettu rauhoittava tuote, joka sisältää 1% BHAa! Eli, kemiallinen kuorinta voi myös hillitä punotusta. Itselleni uusi tieto.

   Vastaa

   0
 22. Hah, mä niin tiesin, että se oli tää tuote! :D Katja Kokko kirjoitti tästä tuotteesta ja ymmärsin tuotteen tehon AIVAN PÄINVASTOIN. Ilmeisesti mä kuvittelin, että jos naamio sopii atoopikolle, niin sen täytyy olla tosi hellävarainen, mutta tuohan kuulostaa ihan kunnon kamalta. Mä jotenkin vain mielsin sen hyvin "nössöksi" hedelmähappokuorinnaksi, että herkkäihoisimmatkin voisivat sitä käyttää (ja ilmeisesti voivatkin? Kunhan aloittavat käytön hillityllä ajalla, ymmärsin).

  No, mä ostin sekä kuorinnan että naamion itselleni joululahjaksi. :) Tosi mielenkiintoista päästä testaamaan, mitä akne tykkää. Kokko näitä aknelle suositteli. Mukavaa päästä kirjoittamaan kokemuksista sitten blogiin -toivottavasti hyvistä sellaisista. ^^

  Vastaa

  0
  1. Käy sitten linkkaamassa blogijuttuusi kun sen kirjoitat, itseänikin kiinnostaa kuulla sun kokemukset :)

   Vastaa

   0
 23. Sanni, osaatko sanoa että kannattaako tätä kuorintaa pitää siis siihen punoitukseen asti? Kokeilin ekalla kerralla 60 sekunnilla ja iho ei reagoinut mitenkään. Seuraavalla kerralla odotin 5 minuuttia. Silloin iholla alkoi vähän kihelmöidä ja punoitti ja vähän kuumotti sitten jonkun tunnin jälkikäteen. Eli onko pieni punoitus merkki tehosta ja täytyisikö kuorintaa pitää iholla siihen asti?

  Vastaa

  0
  1. Ei tarvitse pitää punoitukseen asti. Sinuna pitäisin naamiota normaalille iholle suositellut 5-10 minuuttia.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)