17.12.2015

"Sanni ja siemennäkkäri"

Hehe, en malta olla mainitsematta tästä hauskasta otsikosta Hesarin sivulla josta lukijani vinkkasi eilen.

Sanni_ja_siemennakkari

Eilen on siis julkaistu kuluneen vuoden Suomen suosituimmat Google-haut, ja otsikon perusteella voisi allekirjoittanut jo röyhistää rintaansa, että onkos meikän siemennäkkäri noin suosittu! ^_^ :D

Heh, kyse on tietenkin kahdesta eri hakusanasta eri poppari-Sannista ja siemennäkkäristä erikseen, mutta olihan tuo nyt hauskan näköinen. Etenkin kun  meikäläisen siemennäkkäriresepti ON yksi blogin kaikkien aikojen suosituimpia postauksia ja reseptejä. :)

221015_Kotona_IMG_7808_2

Googlehaut_2015

Minähän olen ollut ihan aikaani edellä kun postasin siemennäkkäreistä jo reilut kolme vuotta sitten, tässä alkuperäinen juttuni:

Sannin herkkucorner: rapea siemennäkkäri

Vuosien varrella olen irtautunut mittaamasta ainesosia ja nykyään varioinkin taikinaa lähes jokainen kerta, käyttäen milloin enemmän leseitä ja muita kuituhiutaleita (vähempirasvainen näkkäri), milloin enemmän siemeniä. Yrttejä ja mausteitakin tulee nykyään heitettyä usein joukkoon.

Välillä valmistan näkkärin täysin kananmunattomana, jolloin rakenteesta tulee vohvelimaisen kevyt ja eri lailla rapea. Mums! Tällöin paistolämpötilaa on hyvä laskea ja paistoaika pidentyy kun taikinasta haihtuu hitaasti nestettä. Vuosien varrella olen myös oppinut, että psylliumin sopiva pitoisuus vaikuttaa suotuisasti taikinan levittyvyyteen; taikina ei ole niin tahmeaa ja sen saa siloteltua lusikalla pellille helpommin. Nesteen kanssa geeliytyvillä chia-siemenillä on samanlainen sitova ominaisuus.

Minun keittiössäni siemennäkkäri on käytännössä korvannut muut vhh-leivät kokonaan, mantelileipää tulee enää leivottua vain hampurilaissämpyläksi. Siemennäkkäri vain on niin tajuttoman hyvää että miksi söisi muuta... :)

221015_Kotona_IMG_7799_2

Muita siemennäkkäriin koukuttuneita?

17 comments on “"Sanni ja siemennäkkäri"”

  1. Jep, sun blogista pitää aina käydä lunttaamassa siemennäkkärin resepti :)

    Mäkin itseasiassa yhdistin ton Hesarin otsikon heti suhun :D

    Vastaa

    0
  2. Pitäisi varmaan kokeilla tehdä, ystävän luona maistelin jotain vhh näkkäriä ja se oli hyvää!

    Ja tuo kuva, lohta, oispa jo joulu ^_^ Kinkulle ihan sama kunhan saa lohta!

    Vastaa

    0
  3. Hieno sijoitus :) Täälläkin on siemennäkkäriä tehty. Hyvää on, vähän tulee kyllä linnunruoka mieleen ;)

    Sellainen juttutoive olisi kuin pH-asiat. Kerro toki, jos sinulla on jo postaus aiheesta. Sitä vaan farmasianopiskelijana tulee näitä pH-asioita niin paljon mietittyä, että pohdituttaa sitten ihonhoidossakin.

    Terve iho on hapan. Ihonpuhdistuksen jälkeen kehotetaan käyttämään kasvovettä palauttamaan pH normaalitasolle. Ovatko kaikki kasvojen puhdistusaineet sitten enemmän tai vähemmän emäksisiä? Onko olemassa hapanta puhdistusainetta, vai tarvitaanko aina ihon normaali-pH:ta emäksisempi aine, että lika (meikki, tali) irtoaa? (Jonkin suolaan liittyvän ihonhoitopostauksenkin luin hiljattain ja ainakin siinä sivuttiin vähän pH-asioita.)

    Jonkin verranhan tuotteissa mainostetaankin niiden pH:ta, esim. LV:llä on jo oma ikääntyneen ihon happamampi hoitolinja. Sitten mietin kun meillekin on esitelty erästä sinunkin suosimaasi vihertävää apteekin pesunestettä tällä pH-argumentilla ("Tässä on sama pH kuin terveessä ihossa.")niin jäin vain miettimään, onko kyseessä vähän sellainen tyhjä mainosargumentti... Että suurimmassa osassa muitakin pesunesteitä tuo pH ois ihan kohdillaan, mutta vain tässä tuotteessa se on ymmärretty painaa pakkauksen kylkeen ;)Luennoitsija käytti vertailukohtana jotain valtavan emäksistä palasaippuaa, mikä minusta oli jo vähän kärjistettyä...

    Eli pH ihonhoidossa ja millaisissa pH-arvoissa yleensä tuotteissa liikutaan/ saa liikkua ja miten hoitaa ihoa pH-tietoisesti :D Ja tuo mainoskieli...

    Vastaa

    0
    1. pH-asiat kiinnostavat minuakin, etenkin kun aiheesta pH, iho ja kosmetiikka löytyy niin paljon ristiriitaista tietoa ja neuvoja että ei todellakaan tiedä mitä pitäisi uskoa. (Esim. siitä vaikuttaako kasvovesi yhtään millään lailla ihon pH-arvoon, ja onko putsarin pH:llä väliä jos ihon huuhtoo vesjohtovedellä joka kuitenkin on lievästi emäksistä.)

      Useimmat puhdistusaineet ovat mun käsityksen mukaan pH:ltaan happamia, lukua 5,5 näkee usein. Eli tuo joidenkin merkkien käyttämä "terveen ihon pH:arvon" korostaminen olisi vain markkinointijippo.

      Vaikka kaikissa tuotteissa ei pH-arvoa mainitakaan, niin uskoisin mainstream-kosmetiikan perustuvan happamaan pH:hon jo siksi, että sitten on olemassa täysin vastakkainen ihonhoitofilosofia joka perustuu emäksiin. Tässä yksi esimerkki ko. suuntauksesta:

      http://kehologi.fi/kehonhoito/

      Eräs toinenkin lukija ehdotti hiljattain aiheeseen liittyvää postausta (nimenomaan emäksisen ihonhoidon kannalta). Katsellaan saanko jotain juttua kasaan ensi vuonna :)

      Vastaa

      0
    2. Tokmanneilta saa sellaista kotimaista merkkiä kuin Lacto line, joilta löytyy "hellä hoitava kasvopesu" ja purkissa lukee INCIn alla pH 4,5 :) Eikä ollut mitään kallistakaan pesuainetta :)

      Vastaa

      0
  4. Löysin Prismasta, jauhohyllyltä muistaakseni, ihan siemennäkkäripussin, josta saa kaksi pellillistä siemennäkkäriä. Lisää vaan öljy ja vesi. Sen jälkeen oon ollut koukussa siemennäkkäriin. Sopii myös pitsapohjaksi. Myös mantelijauho"näkkäriä" tulee tehtyä silloin tällöin. Hyvää on. :)

    Vastaa

    0
    1. Löysin Prismasta, jauhohyllyltä muistaakseni, ihan siemennäkkäripussin

      Joo, se on Risentan :)

      Vastaa

      0
  5. Mulle myös siemennäkkäri on ykkös'leipä', ja joka viikko sitä yritän ehtiä tekemään. Jos en ehdi tai muuten vaan laiskuus yllättää, syön paremman puutteessa riisikakkuja tai kaupan tattarinäkkäriä, mutta eiväthän ne ole ollenkaan sama. Mulle siis gluteiini on se ongelma, hiilareita kyllä syön, ja saatankin laittaa mukaan myös esim. kaurahiutaleita, mutta en koskaan kananmunaa. Voisihan sitäkin vaihteluksi kokeilla. :)

    Vastaa

    0
    1. Jotain tuontyyppistä siemenleipää olen joskus kokeillutkin! Taidanpa napata tuon sun ohjeen jouluisilla mausteilla tuunattuna joululimppukokeiluun :)

      Vastaa

      0
  6. Kelpais mullekin, mukana arvonnassa ollaan! ;D
    Ei vaan, mulle maistuu kans siemennäkkäri, täältä joskus oon reseptin lukenut (onko siitä muka jo kolme vuotta?!) ja sen jälkeen siemennäkkäreitä on tullut leivottua tasaisin väliajoin :)

    Vastaa

    0
  7. Olen tehnyt monenmonta pellillistä ja onnistun siinä hyvin. Olen myös ystävilleni vienyt tuliaisiksi

    Vastaa

    0
    1. Nämä on kyllä erinomaisia tuliaisia :) Helppoja tehdä ja niin nätin näköisiä sellofaaniin pakattuna :)

      Vastaa

      0
  8. Mikä sitten on se optimaalisin psylliumin määrä, itse sain taikinasta todella hankalasti levittyvää.

    Vastaa

    0
    1. Optimaalinen määrä riippuu taikinan koosta. Koska en nykyisellään enää mittaa aineita vaan heittelen niitä silmämääräisesti, on vaikea sanoa tarkkaa määrää, mutta sellaiseen pellillisen kokoiseen taikinaan laitan ehkä n. puoli desiä psylliumia.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (118)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)