01.10.2014

Kreikkalaisten valinta: Apivita

Me tunnemme Korresin. Kiistatta Kreikan tunnetuin kosmetiikkamerkki kansainvälisesti. Trendikkään ”vihreän aallon” harjalla ratsastava, alun perin apteekkarin kehittämä menestyssarja, jossa kreikkalaisia yrttejä ja lääkekasveja hyödynnetään pääosin luonnollisista ainesosista koostuvissa kosmetiikkatuotteissa, yhdistettynä tyylikkääseen, tunnistettavaan graafiseen ilmeeseen.

Mutta Kreikassa on toinenkin kosmetiikkasarja hyvin samankaltaisella imagolla ja tuotefilosofialla. Tätä sarjaa suosivat kreikkalaiset itse. Apivita.

Apivita_storeAthens

Kuva: Apivita

Ei ole (kreikkalaisten mielestä) sattumaa, että sarjojen imago on niin samanlainen.

Useampikin kreikkalainen tuntuu olevan sitä mieltä, että Korres on kaupallisempi, heikkolaatuisempi kopio Apivitasta. Heidän näkemyksensä mukaan Korres otti Apivitan idean ja muokkasi siitä oman, kaupallisen version. Oli tässä sitten perää eli ei, minusta tämä asenne Korresia kohtaan kreikkalaisten itsensä taholta on kiinnostava. Ja sanalla sanoen yllättävä – kuvittelin Korresin olevan Kreikassa niin kuin Lumene Suomessa – kaikkien oma ”kotisarja”.

Kun minä hehkutan Korres-ihastustani, katsovat paikalliset ystäväni minua vähän oudosti. Sympatiat menevät toiselle merkille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"The Tinted Lip Balm Queen" :)

”Sinunhan pitäisi tehdä juttu Apivitasta!” huudahti ystäväni Marianna, kun kaksi vuotta sitten syksyllä olin menossa vierailulle Korresin tehtaalle.

Tällöin sain ensimmäistä kertaa kuulla Apivitasta. Sen jälkeen tuntuikin, että törmäsin merkkiin kaikkialla. En pelkästään kaupoissa ja apteekeissa (Apivitalla on myös samat myyntikanavat kuin Korresilla, usein ne ovat apteekeissa vierekkäisillä hyllyillä) vaan ihmisten puheissa ja kylpyhuoneen kaapeissa. Jopa Symillä asuvat suomalaiset Lasse ja Pekka vannoivat Apivitan nimeen. ^_^

Apivita_Lipbalm_Marianna

Apivitan perusti vuonna 1979 nuori apteekkaripariskunta, Nikos ja Niki Koutsianas. Tarina on hyvin samankaltainen kuin Korresilla (ja miksei monella muullakin luonnollisiin ainesosiin pohjautuvalla sarjalla); Nikos ja Niki olivat kiinnostuneita lääkekasvien ja muiden luonnollisten raaka-aineiden hyödyntämisestä kosmetiikassa, ja alkoivat valmistaa yrtteihin ja mehiläistuotteisiin (vaha, hunaja, propolis) pohjautuvia tuotteita.

Nimi APIVITA tarkoittaa ”Mehiläisen elämää” ja tulee latinan sanoista APIS (mehiläinen) ja VITA (elämä).

Apivita mainostaa itseään Kreikan ensimmäisenä luonnollisena kosmetiikkasarjana. Sertifikaatteja sillä ei ole, eikä se täysin kunnioita luonnonkosmetiikan perusperiaatteita. Tuotteissa on mm. parabeeneja. Luonnollisuuspitoisuus on silti korkea ja Korresin tavoin sarja välttää mineraaliöljyjä ja silikoneja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apivitan ”the juttu” on edelleen tänäkin päivänä mehiläistuotteiden, etenkin propoliksen käyttö. Propolista on lähes kaikissa heidän tuotteissaan. Propoliksella on mm. antimikrobisia ominaisuuksia.

Haastattelin juttua varten ystävääni Mariannaa, ja kysyin häneltä, minkä hän arvelee olevan Apivitan suosion salaisuus Kreikassa. Miksi se on paras? Mariannan mielestä Apivitan tuotteet yksinkertaisesti vain toimivat, hän ei ole kokeillut sarjalta yhtäkään huonoa tuotetta. Apivita on onnistunut vakiinnuttamaan aseman luotettavana, laadusta tinkimättömänä sarjana. Kysyt keneltä tahansa, saat saman vastauksen. Apivita on laatua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri tällaisia juttuja tykkään pohtia kosmetiikan maailmassa… Kerrassaan hurjan mielenkiintoista. Miksi jostain merkistä tulee The Merkki? Miksi joku on suositumpi kuin toinen?

Tässäkin tapauksessa meillä on kaksi todella samankaltaista sarjaa samanlaisella taustalla ja filosofialla – näennäisesti on hyvin vaikea ymmärtää, miksi toinen on kotimaassaan suositumpi kuin toinen. Mariannan mukaan positiivinen ”word-of-mouth” on luonnollisestikin paras tae minkä tahansa sarjan suosiolle. Kreikkalaiset kokevat Apivitan tuotteet parempina kuin kilpailijoiden. Niistä puhutaan. Niitä suositellaan. Ne ovat yksinkertaisesti saavuttaneet laadukkaamman maineen kuin Korres. Vaikka tokihan Korreskin on täällä hurjan suosittu. Apivitalla vain on maine sinä ”laadukkaampana Korresina”.

Vaikka en Apivitan tuotekehittelyyn olekaan tutustunut, en voi olla miettimättä, että kreikkalaisten asenne Apivita vs. Korres -asiassa voi olla myös puhtaasti tunnepohjainen. Apivitalla on pidempi historia. Se oli ollut markkinoilla jo melkein 20 vuotta Korresin tullessa mukaan pelikentälle. Incejä silmäillessä minusta itsestäni vaikuttaa, että Korres ainakin on luonnollisempi eli käyttää vähemmän synteettisiä raaka-aineita. Se ei tietenkään ole mikään universaali laadun mittapuu, mutta itselleni tällaisilla asioilla on merkitystä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syy, miksi en ole aiemmin kirjoittanut Apivitasta, on simppeli: merkkiä ei saa Suomesta. Sarjan saatavuus kansainvälisesti on heikohko, sitä myydään vain 11 maassa Kreikan ulkopuolella. Meitä lähin maa on Ruotsi. Nyt sitten ajattelin, että miksipäs en esittelisi Apivitaa joka tapauksessa, voihan joku innostua tutustumaan merkkiin Kreikassa lomaillessaan.

Apivitalla on myös nettikauppa joka toimittaa EU-maihin. Marianna on selvästi hellyttävän innoissaan lempisarjansa promoamisesta Suomeen (hän ei siis todellakaan ole Apivitalla töissä ;)), ja haluaa kertoa, että ”joka tilauksen yhteydessä saa kolme ilmaista näytettä”. :)

 

Apivita_Haircare

Entä minä ja Apivita?

Toistaiseksi olen kokeillut vain hius- ja suihkutuotteita ystävieni luona (hyviä ovat), ja nyt sitten ostin vihdoin ensimmäisen oman Apivitani – matkakokoisen kasvoputsarin. (Kun Suomesta mukaan otettu kasvoputsari loppui, jee! Aina on ilon aihe kun saa perustellun syyn ostaa uuden!)

Apivita_Cleansing

Creamy Face & Eye Foam Cleanser on sulfaatiton, miedosti ja todella kermaisesti vaahtoava putsari. Aivan ihanan tuntuinen, tykkään todella paljon. Silmämeikkiä en kyllä tällä poista, sillä en pysty laittamaan mitään vaahtoavaa silmiin (olkoon kuinka mieto), seurauksena on aina kirvely.

Tuote on koostumukseltaan paksua maitomaista geeliä ja se on todella riittoisaa, tarvitsee vain 20 sentin kolikon kokoisen pisaran ja se muodostaa iholla veden kanssa paksun kermaisen massan.

Apivita_Cleansing_Inci

Seuraavalla Kreikan reissulla pitäisi kenties ostaa Apivita-setti matkakosmetiikaksi Korresin sijaan. Ihan jotta saisi perusteellisemman kuvan sarjasta. Se tosin riippuu myös budjetista – Apivita kun on Korresia arvokkaampi merkki. ;)

Onko Apivita entuudestaan tuttu merkki jollekin teistä?

Apivita_shell

Kuva: dkd

Lukijani Outi teki Santorinilla erittäin spontaanin Apivita-hankinnan. Olimme Firan apteekissa nuuskimassa kosmetiikkaa ja olin hetkeä aiemmin pitänyt Outille ”luennon” Apivitan suosiosta Kreikassa. Outilla oli jo ostoskori täynnä Korresia. Nostin Apivitan shampoon hyllyltä ja luin ääneen pullonkylkitekstin, ”Kuiville pituuksille ja rasvoittuvalle päänahalle”. Outi vain nappasi sen mun kädestä ja sanoi, ”Kuulostaa just siltä mitä mä kaipaan, tänne kiitos!” :)

Mitäs olet tykännyt, Outi? ;)

30 comments on “Kreikkalaisten valinta: Apivita”

 1. Olen jo monta vuotta sitten meinannut tilata Apivitaa kreikkalaisesta apteekista, ja aina vilkuilen purkkeja jos netissä on tarjolla. Jotenkin tämän jutun jälkeen en ole vakuuttunut. Tällä hetkellä käytän Korresin valkea tee-putsaria ja olen tyytyväinen. Mikähän kasvovesi Korresilta kävisi sen seuraksi? Sekaiho, ikääntyvä.

  Vastaa

  0
  1. Mikähän kasvovesi Korresilta kävisi sen seuraksi?

   Korresillahan on hullusti valikoimassaan vain yksi ainoa kasvovesi - Pomegranate rasvoittuvalle ja sekaiholle. En ymmärrä logiikkaa tuossa lainkaan. Muut ihotyypit eivät sitten ilmeisesti Korresin mielestä tarvitse kasvovettä.

   Vastaa

   0
 2. Kaikki suomalaiset eivät niin perusta Lumenesta :-)

  Apivitaan olen törmännyt muistaakseni Pharmazonin nettikaupassa. En ihmettele lainkaan, että Korres on leimautunut 'kaupallisemmaksi' kuin Apivita... mutta vaikea verrata tuotteiden laatua ilman INCI-listoja.

  Vastaa

  0
  1. Kaikki suomalaiset eivät niin perusta Lumenesta :-)

   Ei niin ;) Mutta onhan se kuitenkin sellainen yleisluotettava merkki kuitenkin jota useimmat suomalaiset ostaa sen kummemmin ajattelematta.

   Vastaa

   0
 3. Arvasin, että aioit kirjoittaa Apivitasta. :-) Tutustuin siihen ensi kerran yhdellä Kreikan saarella sijaitsevassa ylellisessä hotellissa, jossa kaikki hotellituotteet olivat Apivitaa. En ole ikinä käyttänyt hotellienpikkuporukoita, mutta jotenkin pullot osuivat silmään ja luin incit. Kokeilin shampoota ja hoito-ainetta ja ne oli ihania! Vartalovoide myös:-) Matkan lopulla kävin ostamassa samat tuotteet merkin kaupasta ja muitakin. Apivitallahan on esimerkiksi lapsille myös tuotteita, jotka täyttävat täysin luonnonkosmetiikan ehdot. Aurinkorasvaa, shampoota, suihkugeeliä ja joku muukin jota en nyt muista.

  Vastaa

  0
  1. Ai, minkähän tuoksuinen tuo käyttämäsi ihana vartalovoide oli? Sivuilla on useampi vaihtoehto :-)

   Vastaa

   0
  2. Se oli Body Energy. Ihanan raikas tuoksu. Koostumus on kevyt, eli kesäkäyttöön täällä suomessa.

   Vastaa

   0
  3. Apivitallahan on esimerkiksi lapsille myös tuotteita, jotka täyttävat täysin luonnonkosmetiikan ehdot

   Aa, okei, hyvä tietää :)

   Vastaa

   0
 4. Tormasin tahan merkkiin Mark&Spencerilla ja ostin kokeilumielessa testiin kahden kerta-annoksen Pomegranate-naamion. Toisen olen ehtinyt kayttaa, en huomannut kummoistakaan vaikutusta naamassa. Korresista on kokemust a shampoon ja huulirasvapuikon verran, shampoosta tykkasin, huulirasva on ihan perushyva mutta tuskin ostan toista. Mutta talla kokemuksella tykkaan toistaiseksi enemman Korresista :)

  Vastaa

  0
 5. Onko Natura Siberica sulle tuttu? Menin Pietarissa ihan hulluksi ja ostin sitä (todella halvalla!) kassikaupalla. Olis kiva kuulla sun kokemuksia/mielipiteitä, jos niitä on. :)

  Vastaa

  0
  1. Onko Natura Siberica sulle tuttu?

   Ei, ihan uusi tuttavuus mulle. En muuten tunnekaan yhtäkään venäläistä kosmetiikkamerkkiä (siis tätä ennen)...! Harmi ettei heidän nettisivunsa toimi (ainakaan englanninkielinen), etusivu herätti heti kiinnostuksen mutta linkeistä ei pääse mihinkään. :/

   Vastaa

   0
  2. Jos joskus pääset kokeilemaan, niin kerro ihmeessä! :) Mä en ole mikään erityisesti juuri luonnonkosmetiikan käyttäjä, mut tuotteet tuntuu hyviltä. Pakkaukset on tosi kauniita eikä hullumpaa ollut hinnatkaan (Venäjällä)! Esim. super-ihana 200ml kuorinta-aine maksoi n. 3€, naamiotuubit (joista en ole saanut vielä yhtäkään loppuun) n. 2€. Suomessa näyttäis Silkway-niminen nettikauppa myyvän, sieltä muuten löytyy myös tuoteselosteet.

   Vastaa

   0
  3. Oi, Natura Siberica on ihana! Mulla on suhteellisen karu atooppinen ihottuma, jota on hoideltu jos jonkinlaisilla apteekin rasvoilla. Apu löytyikin Viron reissulta, kun ostin lähimarketista Natura Siberican päivävoiteen.

   Vastaa

   0
 6. Kokemuksia ei tuotteista ole,mutta heidän nettisivuilla olen vieraillut.Näin hiusväriallegiasta(tai siis ppd + johdannaiset) kärsivänä aluksi herättelin toiveita heidän hiusväriään kohtaan. Sivuilla mainostetaan "ei sisällä ppd" ja ajattelinkin, että tässäkö ensimmäinen hieman helpommin käytettävä hiusväri kasviväreihin verrattuna. Noh, tuotesisältöön tutustuessa huomaa melko äkkiä, että joo, ei ppd:tä, mutta johdannaista löytyy, joka siis vastaa tuota ppd:tä ja aiheuttaa ihan samat reaktiot.

  Vastaa

  0
 7. Tuttu merkki kreikan matkoilta. Kasvonaamioista oli ihan huippu jo lopetettu heti kohottsva viini ja viinirypäle naamio. Sen kun vetäisi naamaan ja vaikutusajan jälkeen pesi pois niin vielä seuraavana aamuna oli kasvot tosi liftatut ja iho nspakka.

  Vastaa

  0
 8. No kun kerran kysyt, niin vastaan. :-)

  Muutaman kerran käyttökokemuksella voin sanoa, että Apivitan shampoo on melko lailla hyvä. Tosin mun shampoot on muutenkin välillä ihan mitä sattuu. Vähän tuntuu siltä, että ehkä mun meri-ilma-aurinko-käsitellyt latvat tarvitsisi vielä tymäkämpää hoitavuutta ainakin juuri nyt, mutta tämä vaahtosi miellyttävästi, tuoksu jotenkin hyvin "luonnollinen" eikä lopputulos ollut sellainen nirskuva toisiinsa tarttunut linnunpesä. Ja onhan siinä juuri tuo kuvailemasi muisto firalaisesta apteekista!

  Se Korresilta ostamani villiruusu-seerumi/yövoide-kombo on ollut tosi hyvä. Tuoksu on yllättävän vahva ja ruusuinen, molemmat jättävät ihon pehmeäksi. Santorini Vine on vielä korkkaamatta, jotenkin säästelen sitä vielä.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos vastauksesta Outi :)

   Mahtavaa että se Wild Rose -setti osoittautui toimivaksi :) *tykkää*

   Vastaa

   0
 9. Ystävälläsi on söpönmalliset kynnet ja ihanansävyinen kynsilakka! Mitähän se mahtaa olla, oliko puhetta? :D

  Vastaa

  0
  1. Ei oo totta, olet tämänkin tunnollisesti selvittänyt! Voi kiitos <3 Tuotahan voi hyvin jopa löytääkin!

   Vastaa

   0
  2. Näyttää ystävälläsi näissä kuvissa paljon kivemmalta kuin googlen muissa kuvatuloksissa. Ihana eleetön yönsininen. Täytyy vääntäytyä kauppaan katsomaan miltä se näyttää pullossa. Kiitos Sanni taas vaivannäöstä!

   Vastaa

   0
 10. Apivita on tullut tutuksi Kreikanmatkojen ansiosta ja voin kyllä suositella vaikka makuja on kyllä yhtä monta kuin käyttäjää! ;) Kreikasta kun palaa niin matkalaukku on aina puolillaan Korresia ja Apivitaa. Etenkin se Korres on niin hitsin paljon edullisempaa siellä kuin Suomesta hankittuna...

  Vastaa

  0
 11. Ostin pari vuotta sitten minikokoisen putsarin ja kasvoveden, seka/rasvaisen ihon putsarista tykkäsin todella paljon, normaalin/kuivan ihon kasvovesi puolestaan ärsytti ihoa. Ihastuin kyllä noiden hunajaiseen tuoksumaailmaan ja olen aina silloin tällöin meinannut tilata.

  Vastaa

  0
 12. Täällä yksi säännöllinen Kreikanmatkaaja myös! Käyn Kreetalla joka kesä, ja reissun kohokohtia on pikkukylän, jossa talomme sijaitsee, huippuhyvin varusteltu apteekki josta raahaamme äidin ja siskon voimin kassit täynnä Korresia ja Apivitaa Suomeen :,D kun on vaan niin paljon halvempaa kuin täällä! Apivitaan tutustuin kyseisen apteekin anteliaiden näytelahjoitusten kautta, joka ostosreissulla sai ainakin 10 näytepussukkaa ja purtiloa ties mitä apteekkikosmetiikasta mm. suolihuuhteluteehen :D (ei ole tullut kokeiltua)... Apivitalta omaan meikkipussiin on jäänyt lemppariksi kasvoille tarkoitettu sävyttävä aurinkorasva, jota saa 30 ja 50 kertoimisenakin, toisin kuin useimpia sävyttäviä kasvotuotteita. Ihana ihofiilis, ei liian tahmanen, jättää nassun tasasen ja hehkuvan muttei kiiltävän näköiseksi <3

  Vastaa

  0
 13. Onko sulla kokemusta kreetalaisesta Bio Aroma-sarjasta? Olen itse todella tyytyväinen käyttäjä, kerrankin loistava heräteostos.

  Vastaa

  0
  1. Onko sulla kokemusta kreetalaisesta Bio Aroma-sarjasta?

   Ei ole tuttu sarja.

   Vastaa

   0
 14. Mukava lukea artikkelisi ja näin tehdä Apivitaa tunnetuksi.
  Olen käyttänyt viitisen vuotta Apivitan Queen Bee tuotteita, kalliita ovat mutta iho kiittää.
  Ostan käydessäni Kreikassa apteekeista tai kentältä, kotioloissa tilaan Apivitan omasta nettikaupasta.
  Tuotteissa riittää jokaiselle jotakin, hinta on laadun väärti.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)