05.10.2014

Kosmetiikkakierroksella Ermoupolissa

No niin, en mä sitten eilen saanutkaan tätä postattua. Koska en enää palannut kämpille ennen puoltayötä. Ei oikeasti ole montaakaan raivostuttavampaa asiaa kuin tekniikan *ittuilu kun yrität saada jotain valmiiksi. Bloggaajat ainakin voivat varmasti samaistua tähän 100-prosenttisesti - istut innoissasi käsittelemään kuvia ja kirjoittamaan ja odotat vain että kohta tää on valmis ja pääsee jakamaan tämän..! Ja sitten Computer says no.

Teki kyllä hyvää päästä eilen ulos tynkäpostauksen jälkeen, olin ihan ylikierroksilla ja lounaskin oli unohtunut  koneen kanssa taistellessa. Menin suoraa tietä syömään ja tilausta tehdessä tajusin että kello oli jo 17 - vaivaiset 8 tuntia aamupalasta. Melkein tärisin kun oli niin nälkä. (Sori, nää ei liity mitenkään postauksen varsinaiseen aiheeseen, kunhan vain puran taas pään sisältöä tähän alkuun...)

Ruoan jälkeen lähdin kävelylle Ano Syrosiin. Kävelin siellä pimeän tuloon saakka. Ai että teki hyvää tuulettua. Loppuillan vietin elokuvafestivaalilla. Tällä kertaa filmit eivät olleet ihan niin ahdistavia kuin muutamat aiemmat, lukuunottamatta illan viimeistä, jonka väkivaltaisuus veti jälleen mykäksi. Kolmen päivän festivaalikokemuksen perusteella voisi vaivatta vetää sen johtopäätöksen, että aikuisten animaatiofilmimaailmassa ei kerrota kauniita ja iloisia tarinoita.

Mutta nyt: kauniiseen ja iloiseen kosmetiikan maailmaan :)

Kun ollaan suuremmassa kaupungissa, on kosmetiikkatarjontaakin taas vähän enemmän. Rakastan kosmetiikkaliikkeissä haahuilua. Työ liikkeessä ei mitenkään vähentänyt tätä viehtymystä, enkä koskaan väsy niiden kotoisten Sokosten ja Stockmannienkaan kosmehyllyjen hiplailuun.

Otin perjantain päiväkävelyn teemaksi kosmetiikkaliikkeet. Seuraavassa esittelyssä Ermoupolin kosmetiikkatarjontaa.

SyrosApteekki1

Ermoupolin pääostoskadun, Stamatiou Proioun varrelta bongasin erityisen viehättävän, retrohenkeen somistetun apteekin näyteikkunan. Ihana!

Apteekit muodostavat Ermoupolinkin kokoisessa kaupungissa sen suurimman kosmetiikan myyntiväylän. Kreikkalaiset ovat tottuneet ostamaan peruskosmetiikkansa sieltä. Esimerkiksi Korresia ja Apivitaa saa vain apteekeista, poikkeuksena Ateena (ja varmaan Thessaloniki, Kreikan toiseksi suurin kaupunki), jossa ko. merkit löytyvät edudstettuina myös tavarataloista ja Hondos Centeristä.

Syroskosmetiikka_DustCream

Protopapadakhi-kadulta löytyi tyylikkään näköinen Dust + Cream -liike. Ulkoa olisin päätellyt valikoimaa erilaiseksi, mutta sisältä löytyi halpiksen oloisia, vähemmän tunnettuja meikkimerkkejä. Nuo ihanat My Little Pony -värimaailman eyelinerit houkuttivat kovasti.... Vain 2,50€. :) Muuten olisin varmaan ostanutkin, mutta kämmenselkään tekemäni swatchit eivät kuivuneet koko liikkeessä viettämäni 15 minuutin aikana. Voi siis arvata miten hienosti ne pysyisivät luomilla....

Liila + keltainen -yhdistelmä olisi kyllä ollut niin makea....

Syroskosmetiikka_Glossy

Pääkadulta, läheltä retroapteekkia, löytyi liike nimeltä Glossy. Tämä myymälä oli niin ulkoa kuin sisältä todella halvan näköinen, sisustukseen oli panostettu tasan sen verran että liiketilaan oli tuotu hyllyt ja kassatiski. :P Näyteikkunastakin saattoi toki päätellä jotain... Esteettinen silmäni hämmästelee aina tällaisia kohtaamisia. Minulle täysin tuntemattomien merkkien joukosta löytyi sentään China Glazen kynsilakkoja. :)

Oletteko muuten koskaan ostaneet ulkomailta noita feikkituoksuja? (Suomessa en ole niitä nähnyt... Suomessa ei tosin oikein ole sen tyyppisiä liikkeitäkään mistä feikkituoksuja voisi kuvitella löytävänsä. Ehkä jotain markkinakojuja lukuunottamatta.) Tuoksuttelin liikkeessä muutamia ja kyllähän ne aika hyvin on kopsattu. On tietysti asia erikseen millaisiksi nuo muuttuvat iholla.... Yksi nuuhkuttelemani oli suursuosikkini Diorin Hypnotic Poison, erittäin hyvin kopsattu. (Eilen illalla elokuvafestivaalilla muuten tunsin teatterin hämärässä Hypnotic Poisonin tuoksun leijailevan joltain penkkiriviltä...)

VenusSecrets

Myyjä esitteli minulle innostuneesti muutamaa kreikkalaista kosmetiikkasarjaa, Yellow Rosea ja Venus Secretsiä. Kumpikin vaikutti pakkaustensa perusteella halpatuotannolta (muovikin niin ohutta että pullot ihan lommolla), mutta Venus Secretsillä on yllättäen oma nettikauppa joka toimittaa muualle maailmaankin.

Premium Natural Products, kertoo Venus Secretsin esite. No mineral oil. No, kääntelin tietysti purkkeja, on ihan ammattitauti katsoa aina ensimmäiseksi inciä. (Henkilökunta tarkkaili toimintaani selvästi ihmetellen...) Veden jälkeen seuraavana paraffinum liquidum. Lähes joka tuotteessa.... Ilmeisesti tuote-esitteiden väsääjät luottavat siihen, ettei kukaan osaa lukea incejä. Voi morjens. "Only natural ingredients", myyjä vakuutti. Katsoin häntä enkä viitsinyt sanoa mitään. Tuskin nainen itsekään ainesosalistoista mitään ymmärtää. Vai minkähänlainen keskustelu meillä olisi syntynyt parafiiniöljyn ympärille? :)

Syroskosmetiikka_HondosCenter

Ermoupolin rantakadulta löytyy se Suurin ja Kaunein, Kreikan oma "Sephora/Kicks", eli Hondos Center. Täältä löytyvät kaikki tunnetut merkit niin selektiiviseltä kuin edullisemmaltakin puolelta. Hondos Centereitä on kaikissa vähänkään suuremmissa kaupungeissa ympäri Kreikkaa.

Oli pakko tsekata Diorin viisikoiden hinta. 52 euroa ja rapiat...! (Tosin tässä oli joku pieni prosenttialennus, Hondoksella on käytännössä koko ajan meneillään jotain alennuspromootioita.) Taidan kuitenkin odottaa vielä Ateenan lentokentälle... Sieltä, oi sieltä olisi tarkoitus kotiuttaa joku niistä uusista kaunokaisista.... :)

Syrosapteekki3

Protopapadakhi-kadulta löysin apteekin, jonka Korres- ja Apivita -valikoima vaikutti laajimmalta. (Etsin sellaista apteekkia jotta saisin parhaimmat kuvat ^_^)

Oikean alakulman kuvassa muuten FrezyDerm, jälleen yksi kreikkalainen sarja. Tämä on enemmänkin Avénen ja La Roche-Posayn tyylinen, erilaisiin iho-ongelmiin erikoistunut apteekkisarja. Värikkäät Korresit ja Apivitat edustavat toista kosmetiikkamaailmaa - ylipäänsä on hassua että ne ovat apteekkisarjoja. Kiitos näiden, Kreikassa apteekkien yleisilme onkin värikkäämpi kuin meillä päin.

SyrosApteekki2

Juttelin pitkään apteekin myyjän (vai pitäisiköhän häntä kutsua farmaseutiksi..?) kanssa Korresista ja Apivitasta ja kreikkalaisesta kosmetiikasta ylipäänsä. Täältä kuulin taas saman vastauksen; "Apivita on parempi kuin Korres". "More natural", myyjä lisäsi jostain syystä. Mariannakin tuntuu olevan siinä uskossa, että Apivita olisi luonnollisempi kuin Korres. Kuitenkin incit kertovat toista, samoin purkkien kyljissä ilmoitetut luonnollisuusprosentit (kumpikin merkki ilmoittaa tuotteissaan luonnolisten ainesosien pitoisuuden), joita sentään tavalliset kuluttajatkin ymmärtävät. Jotenkin Apivita on silti onnistunut markkinoimaan itsensä luonnollisempana kuin kilpailija.

Myyjä nosti esiin seikan, joka erottaa Korresin Apitivasta. Värikosmetiikka. Apivitalla ei ole meikkejä. Ehkä tämänkin vuoksi Korresin on ollut helpompi  saavuttaa kansainvälinen menestys, sillä on tarjota kokonaisvaltaisempi paketti. Tai kenties Apivita ei edes halua laajentua ulkomaille samalla volyymilla kuin Korres..? Mä vain jatkan näiden merkkien välisen kilpailutilanteen pohtimista... :D

Korres_VS_Apivita

Oli miten oli, minua itseäni Korresin (vasemmalla) graafinen ilme ja pakkaus-design miellyttää paljon enemmän kuin Apivitan (oikealla).

Jos pitäisi ostaa pelkkien pakkausten perusteella, valitsisin ilman muuta Korresin.

Niinkuin perjantaina taas teinkin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suihkugeelini ja vartalovoiteeni korisevat viimeisillään, ja oli aika ostaa uudet. Päädyin Päärynä-Bergamotin sijaan lopulta Santorini Vineen, tässä on jotain jännän persoonallista. Ja nuo pakkaukset... Kyllä minuun vain uppoaa. Niin kauniit. Täydellinen Santorini-fiilis.

Apteekin myyjä kertoi, että ulkomaiset "Korres-turistit" ovat heille perusasiakaskuntaa. :D Korres on Kreikassa niin halpaa että sarjan ulkomaiset fanit riehaantuvat täällä totaalisesti ja palaavat kotiin kassit täynnä purkkeja. Ja onhan teiltä lukijoiltakin tullut vastaavia kommentteja... :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vahdin vaihto... :) Tuntuu muuten hullulta että ihoni on imaissut sisäänsä koko tuon tuubin - 2oo milliä voidetta viidessä viikossa. Kotioloissa 200 ml:n kropparasva kestää mulla runsaat kolme-neljä kuukautta.

Kuivaihoiset saavat ostaa useammin uusia voiteita... ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain apteekista myös läjän näytteitä. Apivitan silmänympärysvoidenäytteet tulivat juuri sopivasti tarpeeseen, Kiehl'sin matkasilmänympärysvoiteeni vetää sekin viimeisiään. Noilla näytteillä pärjään loppumatkan.

Voi sitä onnea kun saa korkata uudet Santorini Vinet.... :) Täällä kosmetiikkailo on niin erilaista kuin kotona ^_^

 

21 comments on “Kosmetiikkakierroksella Ermoupolissa”

 1. Itse pidän enemmän Apivitan pakkausten värimaailmasta :-) Jotenkin harmoninen, silti eloisa...
  Noilla näytepussukoilla saisit lahjoa lukijoitasi ;-)

  Vastaa

  0
 2. Voi ei, voin vain kuvitella ilmeesi siinä kohtaa, kun luit tuotteiden incejä! :D

  Minulle on käynyt niin, että pyysin Sokoksella Lorealin myyjää kertomaan jotain eräästä kasvovoiteesta, joka oli juuri lanseerattu. Hän hehkutti, kuinka tuote sisältää luonnollisia hoitavia ainesosia. Katsoin incistä, että veden jälkeen tuote sisälsi eniten parafiiniöljyä, alkoholia ja silikonia... Kysyin, kuinka hän pitää näitä ainesosia luonnollisina. Oli siinä ilmeessä pitelemistä, kun myyjä vastasi, että parafiiniöljyjä on eri laatuisia ja he käyttävät oikein laadukasta sellaista...! Kovin luonnollista! :D Ei tulisi mieleenkään ostaa tuotetta, mutta entä jos incit ei ole tuttuja?

  Vastaa

  0
  1. Mullekin on useampi myyjä, etsiessäni uutta luonnonkosmetiikan shampoota, aloittanut esittelyn jostain silikonipommituotteesta kertoen, että halvoissa tutteissa on haitallista hiuksiin jäävää silokonia, mutta selektiivisissä tuotteissa vain silikonin ydin... Vähänkin kemiaa tunteva voisi olla toista mieltä.

   Ja kaikkina näinä kertoina ihmettelen, miksi mun katsellessa luonnonkosmetiikkaa myyjä lähtee myymään jotain ihan muuta. Eikö asiakkaan etsimän tuotteen myyminen kuitenkin edistäisi myyntiä parhaiten?

   Vastaa

   0
  2. mutta selektiivisissä tuotteissa vain silikonin ydin…

   :D XD Eikähh... Silikonin ydin....!

   Vastaa

   0
  3. Nii-i... :) Ja olen kuullut tuon kolmelta myyjältä, joten epäilemättä jonkun brändin edustaja käy noilla sanoilla silikonipommejaan esittelemässä :)

   Vastaa

   0
 3. Itseänikin miellyttää enempi Korresin pakkausdesign. Apivitalta on muutamia tuotteita tullut kokeiltua, mutta toistaiseksi vielä Korres vie voiton, olen myös kokenut Korresin värikosmetiikan tosi laadukkaaksi.

  Monissa Apivitan tuotteissa oli myös ainakin pari vuotta sitten parabeenejä, en tosin tiedä, onko koostumuksia sen jälkeen uusittu. Apivitallakin on kyllä incit nettivuilla näkyvillä, täytyy varmaan käydä tutkailemassa.

  Vastaa

  0
  1. Monissa Apivitan tuotteissa oli myös ainakin pari vuotta sitten parabeenejä

   On niissä edelleenkin.

   Vastaa

   0
 4. Mulla on joku hämärä mielikuva että jostain Rodoksen reissulta minä tai siskoni olisi ostanut tuollaisen Venus Secretsin vartalovoiteen/rasvan. Ja joo, sellaista hyvin halpiksen oloista vesilitkuahan se tais todellakin olla, mielenkiintoista ja merkillä on kumminkin oma nettikauppa!

  Vastaa

  0
 5. Onpas rentouttavan näköinen nuo Santorini Vine -pakkaukset:-) Miltä niiden täyte tuoksuu?

  Vastaa

  0
  1. Ne tuoksuu itse asiassa vähän samalle mille viinikumi-karkit (mutta ei niin imelälle)...! :D Viini kuin viini ^_^

   Vastaa

   0
 6. Olen itse joskus kysynyt Lumenen omalta myyjältä Sokoksella Lumenen c-vitamiiniseerumin c-vitamiinipitoisuutta sekä sitä mikä incin ainesosa on se c-vitamiini. Myyjä ei osannut vastata kumpaankaan kysymykseen. Tai no jälkimmäiseen vastasi, että se c-vitamiini on varmaan joku noista marja-uutteista. :-) Tietenkin moni myyjä osaakin tarkemmin kertoa tuotteiden sisällöstä, mutta aika moni tyytyy opettelemaan niitä heille kerrottuja myynti-fraaseja.

  Vastaa

  0
 7. Hei ja terveiset koleasta Suomesta, jonne palasimme eilen! Ei törmätty Ermoupolissa :( Ostin muuten tuota samaa Korresin Santorini Vini -vartalovoidetta yhdestä Ermoupolin monista farmakioista ja aiempien postaustesi innoittamana ostin muutaman muunkin Korresin :)
  Lueskelin näitä Kreikka-postauksiasi ääneen muille kolmelle matkaseureuralaiselleni, jotka kuuntelivat innoissaan ja kehuivat kirjallisia kykyjäsi. Postauksia on kyllä ihana lukea minunkin mielestäni!
  Myrskyistä laivamatkapostaustasi (Santorini-Folegandros) lukiessani tuli niin mieleeni viime syksyinen laivamatkamme Kalymnokselta Kosin Mastihari-satamaan. Matkasimme pienellä paatilla (ei autoja ollenkaan kuljettavalla), ja pelkäsin enemmän kuin koskaan millään merimatkalla!!
  Mukavaa lomailun jatkoa :)
  t. Marja

  Vastaa

  0
 8. Ainakin muutama vuosi sitten huomasin, että Seppälässä myytiin kopiotuoksuja...

  Vastaa

  0
 9. Minusta Korresin tuotteiden ulkoasu on aivan ihana!:) Tulee jo pakkauksista selville mistä maasta on kyse.

  Vastaa

  0
 10. Ihanan paljon näet vaivaa kiinnostavien kuvauspaikkojen etsimiseen ja kosmetiikkamyymälöiden esittelyyn! Olet kyllä bloggaajana harvinaisen monipuolinen ja käytät postauksiin selvästi hurjan paljon aikaa, miten ihmeessä jaksatkin? Itsekin muuten vaivihkaa kuvaan kosmetiikkamyymälöitä matkoilla, jotta voin palata innostuneeseen fiilikseen myöhemmin.

  Santorini Vine on kiinnostava uutuus Korresilta. Voitko tehdä molemmista tuotteista miniesittelyn kun olet kokeillut? Noita saa jo Suomestakin, mutta olisi kiva kuulla niistä ensin jotain tarkempaa. Suomen Korres lähettää välillä tarjouskirjeitä, olisipa kiva jos noistakin tulisi joku kiva tarjous.

  Korres on mun mielestäni esteettisesti paljon viehättävämpi kuin kilpailijansa. Tykkään monista Korresin tuotteista ja niitä on käytössäni aina useita.

  Vastaa

  0
  1. Olet kyllä bloggaajana harvinaisen monipuolinen ja käytät postauksiin selvästi hurjan paljon aikaa, miten ihmeessä jaksatkin?

   Kiitos :)

   Kyllä sitä jaksaa kun kiinnostusta riittää! :D

   Voitko tehdä molemmista tuotteista miniesittelyn kun olet kokeillut?

   Ei näistä varmaan ihan oman postauksen verran riitä kerrottavaa, voin summata kokemuksen jo tähän samantien; vartalovoiteen koostumus on samanlainen kuin muidenkin Korresin body milkkien eli keskitäyteläinen, paksumpi kuin vartaloemulsioissa yleensä, todella kosteuttava ja ravitseva. Ja suihkugeelissä on samat ainesosat kuin muissakin Korresin suihkugeeleissä, tuntuu samalta kuin ne muutkin eli hellävaraiselta eikä vedä ihoa kuivaksi. :)

   Tykkään, tykkään tykkään. <3 Takuuvarmaa kamaa.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos! Millainen noiden tuoksu on? Sanoit, että viinikumimainen muttei niin makea, mutta onko tuoksu sitten kovinkin kirpeä tai terävä?

   Vastaa

   0
  3. Ei ole kirpeä eikä terävä millään lailla, hyvin pehmeä :) Todella vaikea kuvailla. Kyllä siellä sen viinin haistaa, mutta miltään alkoholilta tuotteet eivät siis todellakaan tuoksu. Pehmeän, miedon makeilta.

   Vastaa

   0
 11. Joskus nuorena ja hölmönä ostin juurikin Kreikasta kaksi feikkituoksua. Eihän ne koskaan iholle päätyneet, mutta ihan toimivia huonetuoksuja olivat. :) Enää ei kyllä tule ostettua.

  Yksi päivä Helsingin rautatieasemalla ulkomaalainen mies tuli kaupittelemaan jotain tuoksua (taskusta, laukusta tms.). Ostamatta jäi sekin tuoksu, enkä kyllä edes hintaa kysellyt.

  Vastaa

  0
 12. Hih, mä en ole edes pahimmasta päästä ja silti iho imaisee 200ml kolmessa viikossa.. :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)