04.09.2014

Ihan mahtava hiusväri

Oooo minkä löydön sattumalta teinkään Korresilla maanantaina..! Kuten kerroin, ostin sieltä myös hiusvärin. Mikä tahansa muukin merkki olisi käynyt, en ole hiusväreissä mitenkään merkkiuskollinen, mutta kun huomasin Korresilla edullisen hiusvärin (samassa hintaluokassa kuin Suomessa markettihiusvärit), päätin spontaanisti kokeilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nyt voin vain todeta, että harmi ettei näitä myydä Suomessa. (Pikaisella googlauksella en löytänyt näitä edes mistään Korresia myyvästä nettikaupastakaan - liekö tuote vain Kreikan markkinoilla?) Edit. Kiitos lukijalleni vinkistä; Pharmazon.gr'stä voi tilata Korresin hiusvärejä. :)

Ostamani väri on nimeltään Argan Oil Advanced Colorant. Huomasin hyllyssä myös toisen värin, 50 senttiä edullisemman, mutta myyjä neuvoi minua ottamaan uudemman Argan Oilin koska se on hoitavampi ja sopii erityisesti huonokuntoisille hiuksille. (Aijaa - onko tukkani kunto niin selvästi havaittavissa...?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

...autenttinen "just-heräsin" kuva silmäpusseilla ja tyynyn viiruilla... ^_^

Ja onko hoitava...? No on todellakin! Enpähän ole kuunaan tämän tuntuista väriä päähäni lyönyt! Voiko joku teistä sanoa joskus huuhtoneensa kestoväriä hiuksistaan niin, että hiukset ovat tuntuneet silkkisen sileiltä värin jäljiltä...? Siis ennen hoitoainetta? Minä en ole tällaista kokenut ennen kuin nyt. Jestas, tukka oli niin sileä että hoitoaine tuntui täysin turhalta.

Värin mukana tuleva Sunflower & Mountain Tea -hoitoaine on muuten silikoniton - tämäkin erittäin poikkeavaa. "Perinteisten merkkien" hiusvärien mukana tulevat hoitoaineethaan ovat silikonimömmöjen parasta A-luokkaa.

idKorres_hiusvari_PlatinumBlonde2

...myönnän että olisi tehnyt mieli laittaa pussiton versio... :p

En usko että hiusfiilis johtuu yksinomaan arganöljystä, mutta en voi sanoa tuntevani hiusvärien reseptiikkaa niin hyvin että osaisin incin perusteella veikkailla mistä sileys johtuu. Löytyyhän sieltä kaurauutetta, soija- ja viljaproteiineja ja kvattia joilla on pehmentäviä ja kalvoa muodostavia ominaisuuksia, mutta nuo ovat kuitenkin tosi yleisiä ainesosia ja kai niitä käytetään muissakin hiusväreissä lieventämään värjäysprosessin  aikaansaamaa karheuden tunnetta..? Silti mikään muu hoitavana itseään mainostava hiusväri ei ole tuntunut tältä. Kyllä Korresilla on nyt onnistuttu kokkailemaan poikkeuksellisen onnistunut väriaine..! :)

Pakkauksessa muuten lukee "Made in Italy for Korres Natural Products". Nyt heräsi uteliaisuus. Korres valmistaa kaikki muut tuotteensa Kreikassa - miksi ei hiusväriä..? Taidanpa laittaa asiasta kyselyä Korresille, ja kysyä samalla onko värit tuotettu vain Kreikan markkinoille.

Uudemmille lukijoille muuten lukuvinkki: vierailin kaksi vuotta sitten Ateenassa Korresin tehtaalla, jutun voi lukea täältä.

Väriaineen inci (kampaajat varmaan ainakin ymmärtää koostumuksesta jotain):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukana tullut hoitoainekin oli tosi hyvää. Tämä oli muuten ensimmäinen Korresin hoitis jota kokeilin, voisi joskus ostaa täyden pullonkin.

Verrattuna esimerkiksi Garnierin Olian sävyyn 10, jolla olen viimeksi värjännyt, Korresin Kymppi on selvästi kirkkaamman vaalea. Tykkään!

37 comments on “Ihan mahtava hiusväri”

 1. Moi. Mielenkiintoisen hiusväri löydön teit! Jos keksit mistä tuota saisi tilattua omaan postilaatikkoon taikka ostettua Suomesta niin jaa ihmeessä tietosi. Googlailin äsken myös, mutta toistaiseksi vielä ilman tulosta.
  Terveisin toinen pitkätukkainen blondi

  Vastaa

  0
 2. Olen joskus miettinyt, ovatko esimerkiksi Suomessa myytävät vaaleat hiusvärit (esim. tuo 10.0) tarkoitettu ainoastaan vaalentamaan ns. maantienharmaata väriä. Eli olisiko kv-kosmetiikkatalojen markkinatutkimuksen osastoilla havaittu, että tuo on sen kansakunnan yleisin hiusväri, myydään niille siis tämän vahvuisia vaalennusaineita.
  Itselläni on hyvin tumman ruskeat, enemmän "välimerelliset" hiukset ja Suomesta saatavilla markettiväreillä vaalentamisesta saa lähinnä vain pahan mielen. Hiuksistani tulee niillä oranssin kellertävät ja nyt puhun vielä tyvestä eli käsittelemättömistä, aiemmin värjäämättömistä hiuksista.
  Ostin sitten kerran Espanjassa ollessani jonkun paikallisen väripurtilon ja kappas - hiukset olivat ensimmäistä kertaa elämässäni vaaleat ilman kampaajan käsittelyä! Tämän jälkeen olen haalinut kotivärejä Etelä-Euroopan lisäksi mm. Karibialta sekä Etelä-Afrikasta ja paria pettymystä lukuunottamatta todennut ne tehokkaaksi tavaraksi.
  Mikä on Sanni sinun näkemyksesi: onko mahdollista, että hiusvärit olisi optimoitu maittain siten, että ne sisältävät vain pienimmän mahdollisen määrän hiuksia vahingoittavaa = vaalentavaa ainesosaa? Vai olenko vain sattunut ostamaan muualta "värin räjäyttävää" myrkkyä, joka ei Suomessa koskaan läpäisisi Tukesin tai tullin seulaa?

  Vastaa

  0
 3. Moi! Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta FB:stä erästä toista Sannia etsiessäni törmäsin tähän profiiliin: https://www.facebook.com/sanni.seppala.90
  Tuo et taida olla sinä, mutta kuva on sun..? Tai ainakin yhdennäköisyys on hämmentävä. Eli tiedoksi vaan, jos haluat asialle jotain tehdä :)

  Vastaa

  0
  1. Erikoista. Yritin ilmiantaa Seppälää Facebookille, ja FB antoi vaihtoehdoksi ainoastaan sen, että lähettäisin itse omalla nimelläni hänelle pyynnön poistaa kuva. WTF? Ei tod. kiinnosta alkaa ottamaan yheyttä omalla nimelläni blogikuvavarkaisiin, tiedä mitä stalkkereita ovat kun käyttävät mun naamaa omanaan. Käsittämättömiä tuollaiset tyypit.

   Milloin FB on poistanut käytöstä ilmiannon suoraan FB:lle? Tuskin monissakaan yhteyksissä ilmiantaja haluaa itse lähestyä ilmiannettavaa omasta henk.koht. profiilistaan.

   Vastaa

   0
  2. Minullehan kävi samalla tavalla. Joku oli ottanut blogistani minun kuvan ja käytti sitä omana profiilikuvanaan, hänen omassa Facebook-profiilissa. Joku tarkkasilmäinen lukijani antoi asiasta minulle vinkin. Olin todella järkyttynyt ja ahdistunut. :(

   Facebook vastasi minulle aluksi, että henkilön profiilikuvassa ei olisi minä jne. Tein sitten uuden, virallisemman ilmoituksen kuvavarkaudesta, jossa esitin toteen omistavani kuvaoikeudet jne.

   Aluksi kuva katosi ja sitten katosi koko profiili Facebookista. Minun kannalta lopulta kaikki hyvin. :)

   Tiedän miltä sinusta Sanni tuntuu. Minusta tuntuu pahalta sinun puolesta. Miksi ihmiset ovat niin ajattelemattomia? :(

   Vastaa

   0
  3. Kyllä noita pimeitä ihmisiä riittää.... :/ Tuoreessa muistissa on vielä "Anneli" jolla oli mun tissikuva profiilissaan..!!

   Miksi ihmiset ovat niin ajattelemattomia? :(

   Mä en usko että tällaisten ihmisten kohdalla on kyse ajattelemattomuudesta, ei toisten kuvia ominaan käyttävällä voi olla kaikki ns. "kotona".

   Vastaa

   0
  4. Apua! Olin jo unohtanut tuon tissivarkauden! :D

   Olet oikeassa. Kaikki inkkarit eivät ole kanootissa tällaisilla tapauksilla. Olen miettinyt myös niitä kuvavarkaiden kavereita, jotka käyvät tykkäämässä kaverinsa profiilikuvasta, jossa ei selvästikään ole tämä ko. henkilö. Kyllä minä ihmettelisin kommentillani, että miksi henkilö on ottanut jonkun ihmisen kuvan profiilikuvakseen? Jollain tasolla ymmärrän julkkisten kuvat, sillä jokainen tietää, että ei se vanha luokkakaverini Maija näyttänyt Angelina Jolielta.

   Toivottavasti Facebook reagoi nopeasti.

   Vastaa

   0
  5. Olen miettinyt myös niitä kuvavarkaiden kavereita, jotka käyvät tykkäämässä kaverinsa profiilikuvasta, jossa ei selvästikään ole tämä ko. henkilö.

   Mulla on käynyt mielessä, että kuvavarkaat ovat mahdollisesti sosiaalisesti rajoittuneita ihmisiä joilla ei juuri IRL kavereita edes ole, ja heidän FB-tuttavansa muodostuvat joistain nettitutuista tai muista ei-läheisistä ihmisistä. Näin ollen profiilikuvista tykkäilijät eivät edes tiedä miltä ko. henkilö oikeasti näyttää...

   Vastaa

   0
  6. En tiedä, paljonko se auttaa, mutta voit ilmoittaa Facebookille, että tuo Sanni väittää olevansa sinä, ja pyytää tarkistamaan kyseisen tilin. Mene vale-Sannin profiiliin ja klikkaa Viesti-kohdan vieressä olevaa painiketta, jossa on 3 pistettä. Valitse Ilmianna ja sitten vaihtoehto Tämä käyttäjä yrittää tekeytyä minuksi (tai jotain sinne päin). Toinen vaihtoehto on ilmoittaa Facebookille, että feikki käyttää kuvaa, johon sinulla on immateriaalioikeudet (tällaisiin ilmoituksiin suhtaudutaan yleensä vakavammin kuin henkilöllisyyden omimiseen, mikä on aika käsittämätöntä, mutta niin se vain menee...). Toivottavasti saat näillä keinoin kasvosi pois vieraasta profiilista!

   Vastaa

   0
  7. Kiitos avusta, kokeillaan näitä (kun nettiyhteys tokenee, äsken en päässyt lainkaa eteenpäin "kolmesta pisteestä"...).

   Vastaa

   0
 4. No onpa kyllä uskomaton tuote. Ihan tulee sellainen liian hyvä ollakseen totta epäilys, jos tuo on vielä vaalentava (?). :) On kyllä kiva tehdä ulkomailla tuollaisia löytöjä, vaikka sinänsä harmi, jos ei sitä saa muualta. Lopetitko muuten Swartzkopfin blond sprayn käytön? Käytin sitä noin 10 vuotta, kunnes totesin, että mun hiusta se heikentää pitkällä aikavälillä melko pahasti.

  Vastaa

  0
  1. jos tuo on vielä vaalentava (?).

   Totta mooses :) Vaaleat kestovärit vaalentavat aina. Mun tyvi on seiskan luokkaa ja nyt 3 astetta vaaleampi :)

   Lopetitko muuten Swartzkopfin blond sprayn käytön?

   En, en vain ehtinyt tehdä käsittelyä (niitä on tehtävä 2-3 peräkkäin jotta saan haluamani tuloksen) kotona ennen reissuun lähtöä.

   Vastaa

   0
  1. Kiitos! :) Miten mä en tajunnut tuota Pharmazonia tsekata (tiedänhän kaupan entuudestaan), mutta onneksi lukijat on valppaampia :) (...erikoista ettei ko. kauppa ilmestynyt Googlen hakutuloksiin...)

   Vastaa

   0
 5. Moikka!

  Aattelin kysyä, että olisiko sinulla suositella shampoota tälläselle vähä vaikeelle tapaukselle, ku haluaisin luonnonkosmetiikan shampoon, mutta ainakin Madaran shampoosta sain kutiavia paukamia päähän varmaankin siitepölyallergian takia. Minulla on myös jonkinlaista hajusteallergiaa, sillä päänahka rupeaa oireilemaan myös markettishampoista. Tällä hetkellä käytän Neutralin hajusteetonta shampoota, mutta sen pesutulos on järkyttävän huono ja hiukset on usein limaisemmat pesun jälkeen kuin ennen pesua. Myös vinkit hyvin pesevästä hajusteettomasta shampoosta kelpaavat. Käytän K pour Kariten hiuksiin jätettävää hoitosuihketta ja siitä ei tule minkäänlaisia oireita. Madaran shampoo olisi koostumukseltaan ja pesuteholtaan täydellinen, mutta valitettavasti en sitä voinut käyttää.

  Tiivistelmä: Haluan hyvin pesevän shampoon, joka on hajusteeton/vähän allergisoiva ja mielellään luonnonkosmetiikkaa (ei välttämätöntä). Toivottavasti sulla ois ideoita :)

  Vastaa

  0
  1. Moikka!

   Luonnonkosmetiikan shampoot eivät valitettavasti koskaan ole erityisen peseviä niissä käytettävän tensidilaadun takia, miedot sokeritensidit eivät pese yhtä voimakkaasti kuin sulfaatit.

   Hajusteettomista minulle tulee mieleen viisi:
   * Estelle & Thild Baby Shampoo
   * Lavera Neutral -suihkushampoo (sopii myös hiuksille)
   * Urtekram No Perfume -shampoo
   * Essential Care Gentle Herb -shampoo
   * Neutro Flora Neutral Shampoo

   Kaksi viimeistä on esitelty tässä postauksessa:
   https://karkkipaivablogi.com/2011/10/08/tuoksutonta-hiustenpesua/

   Vastaa

   0
  2. LV:n herkän päänahan shampoon (parabeenitön, silikoniton, hajustamaton) pesuteho riittää hyvin mun paksuun muotoilutuotteilla kyllästettyyn, värjättyyn tukkaan. Ei myöskään ärsytä mun nirsoa päänahkaa. Ainoat miinukset tuossa on, ettei vaahtoa likaisessa tukassa kovin hyvin (mä pesenkin ensin pituudet ja sit vasta uudella shampoosatsilla vaahdotan päänahan) ja takuttaa tukan pesuvaiheessa, kun tosiaan se silikoni puuttuu. Muuten oikein käyttökelpoinen markettishampoo! Ja tosi paljon parempi, kuin se Neutral.

   Vastaa

   0
 6. Jestas, onko siitä Korresin vierailusta jo kaksi vuotta..! Voin siis jo sanoa seuranneeni Karkkipäivää aktiivisesti jo vuosia :D

  Vastaa

  0
 7. ylempi kuva parempi. Lohduttaa meitä tavan tallaajia :D
  Minä en näe kuvista milloin niitä on käsitelty, on vaan aina tuntunut että kaikki muut on niin virheettömiä...

  (olen yrittänyt käsitellä pussukkaongelmaani uusilla silmälaseilla, peittävät kivasti..)

  first world problems :D

  Vastaa

  0
 8. Olen itse joskus vuosia sitten tilannut Korresin hiusvärejä pharmazon.gr nettisivujen kautta. Tilaaminen oli helppoa ja toimitus todella nopeaa.

  Vastaa

  0
 9. Hyvän väriset hiukset! Harmi ettei ole tuota tuotetta Suomessa. On ollut jo pidemmän aikaa hiusväri hakusessa, joka oikeasti olisi hyvä. Oliko paljon eri sävyjä tarjolla?

  Vastaa

  0
  1. Oliko paljon eri sävyjä tarjolla?

   Täytyy sanoa että en muista (noh, hylly oli iso ja olihan siinä värejä :D), mutta lunttasin tuolta Pharmazon.gr'stä että sävyjä on yli 20.

   Vastaa

   0
 10. mä löysin yllättäen tokmannilta samantyylisen argan-öljyisen hiusvärin. kehite+värimössöön sekoitettiin öljypussi(n. 5ml?), jossa oli muitakin kasviöljyjä. tukka oli ihanan tuntuinen värjäyksen jälkeen, väri oli täydellinen ja hintaakin vain 3e! mun reuhkaan meni kaks pakettia mutta silti 6e on kohtalainen hinta ^.^

  Vastaa

  0
 11. Tuossakin hiusvärissä näyttää olevan resorsinolia. Olen itse niin hiusväriallergiahysteerikko, että vaalennan hiuksiani vain sellaisilla, joissa ei noita pahimpia allergeeneja ole, vaikka toki niiden määrä vaalennusaineessa onkin tummia hiusvärejä vähäisempi. :)

  Vastaa

  0
  1. Mä en löytänyt tota resorsinolia tosta, oonko ihan sokea? Tuolla Pharmazonin sivuillakin tätä mainostetaan resorcinol freena

   Vastaa

   0
  2. En mäkään löydä, ja itse asiassa muistan lukeneeni pakkauksestakin että "resorcinol free", mutta en voi tarkistaa kun pakkaus on heitetty jo menemään.

   Vastaa

   0
  3. Sekoittaisiko vain tuo colorant-osan incissä toiseksi viimeisenä oleva 2-Methylresorcinol..? Eri asia, mutta ei vissiin mitään allergiaystävällistä tämäkään. Mutta eivät kai tällaiset tuotteet juuri koskaan kovin allergiaturvallisia voi ollakaan...

   Vastaa

   0
 12. Tosi nätti vaalee, itse olen etsinyt nättiä suklaan ruskeaa ja löytänyt vain Castingin 323:sen, mut se on kevytväri!

  Vastaa

  0
 13. No nyt kyllä harmittaa, että menin lukemaan tämän jutun. Ei tuota väriä saa Usastakaan :( Täytyy koittaa löytää joku nettikauppa, joka lähettää tänne. Muutenkin jo niin auringossa palanu tukka, että tuo kaikki pehmeys ja sileys kuulostaa vastustamattomalta! Ps. Sanni Seppälällä on varmasti jokin vakava mielenhäiriö... Mutta hei, tahtois kovasti näyttää sinulta :)

  Vastaa

  0
 14. No nyt!! En oo värjäillykään vuosiin enää syystä että hiusten kunto ja pituutta halusin kerryttää. Tuo Korres lähtee kyllä välittömästi tilaukseen!

  Vastaa

  0
  1. Joo, mä olen itse asiassa saanut asiaan kommentit niin Suomen kuin Kreikan Korresilta, ja näin on, Korresin hiusvärejä on myyty ennen Suomessa mutta ne jäivät pois "muuttuneen lainsäädännön takia" (Korresin Suomen edustajan mukaan). Kreikan Korres vahvisti, että hiusvärit ovat "tällä hetkellä saatavilla vain Kreikan markkinoilla".

   Vastaa

   0
  2. Olen nyt lähes vuoden käyttänyt Korresin Argan oil hiusväriä, mustaa ja sinimustaa. Ihan taivaallinen tuote! Mieletön kiilto ja ihana pehmeys. Hiukset ovat karheat, paksut ja pitkät. Hyvin silottaa. Ostin värit kreikassa käydessäni apteekista, tutut toivat reissultaan ja tilasin myös nettiapteekista. Niitä myö useat kreikan nettiapteekit, googlettamalla kannattaa vertailla vähän hintoja. 8-11€.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)