09.03.2014

Silmä mustana - suuri peiteainetesti

Silma_mustana

Mr. Karkkipäivä tuli perjantaina kotiin silmä mustana.

Ei, hän ei ollut joutunut tappeluun vaan saanut polvesta painitreenissä.

Innostuin! Tuohon kyllä testaisin Dermablendin tehoja. Ja mainio tilaisuus ylipäänsä verrata eri peiteaineita! :) (Enkö ole mahtava avovaimo kun innostun toisen ruhjeesta... ;))

Ja ei kun sivellin töihin.

Peittotesti_peiteaineet

Testasin viittä eri peiteainetta sekä Dermablendin Body Corrective -meikkivoidetta ja stickkiä.

Peittotesti_Dermablend_tuotteet

Dermablendit jäivät ryhmäkuvasta kun tein testaukset ja otin kuvat eri päivinä.

Alla olevan kuvan saa klikattua suuremmaksi. Osa peiteaineista oli misterille liian vaaleita, jolloin tulos ei tietenkään ole ihanteellinen.

Peittotesti_kollaasi1000px

"Tavallisista" peiteaineista parhaiten suoriutui Make Up For Everin HD Concealer, tosin Estee Lauderin Double Wear oli hyvin lähellä.

Mikään niistä ei kuitenkaan tehnyt yhtä tehokasta jälkeä kuin Dermablend.

Peittotesti_Dermablend

Käytin kahta Dermablendin peittävimmistä tuotteista, Total Body Corrective -meikkivoidetta (sävyssä Medium) ja sen päälle sipaisin vielä Corrective-stickkiä (sävyssä Opal).

Peittotesti_Dermablend2

Tulos oli paras varmasti siksikin, että Medium-sävy tummempana sopi misterille paremmin eikä jäänyt näkyviin luonnottoman vaaleana rinkulana. Jälki oli toki selvästi meikatun näköinen, olin kerrostanut tuotteita todella voimakkaasti.

Laitoin kaikkia testin peiteaineita noin viisi kerrosta. Toisten kohdalla kerrostus onnistui huonommin kuin toisten.

Peittotesti_Lavera

Lavera Natural Concealer

* Kaikkein läpikuultavin tulos

* Ei kestä kerrostamista kovinkaan hyvin, alemmat kerrokset alkavat irrota uudempien mukana ja muuttua läikikkäiksi

Peittotesti_Lolo

Lily Lolo Eyelid Primer (keltainen puoli joka tarkoitettu silmänalusille)

* Tulos toiseksi miedoin Laveran jälkeen

* Ei neutraloinut sinisyyttä sen paremmin kuin muutkaan peiteaineet, vaikka keltaisen pitäisi olla erityisen hyvä sinertäville/violeteille alueille

* Jätti kaikkein luonnollisimman pinnan, ei alkanut näyttää meikatulta vaikka kuinka kerrosti.

Peittotesti_Boi-ing

Benefit Boi-ing Industrial-Strength Concealer

* Testipeiteaineista paksuinta ja "jäykintä"

* Alkaa herkästi näyttää paksulta pakkelilta kerrostaessa

* Peittää tehokkaasti mutta sävy tässä tapauksessa aivan liian vaalea mikä vaikutti tulokseen heikentävästi

Peittotesti_MUFE

Make Up For Ever High Definition Concealer

* Testatuista toiseksi paras peittävyys/suoritus Dermablendin jälkeen

* Koostumus voidemainen mutta silti jämäkähkö, kerrostaessa alkaa herkästi tulla meikatun näköinen pinta

* Kiinnittyy hyvin = nappaa kiinni ihon pintaan

Peittotesti_Lauder

Estee Lauder Double Wear Concealer

* Laveran ohella ohuin koostumus testatuista

* Peittää tehokkaasti mutta sävy tässä tapauksessa liian vaalea

* Jää suhteellisen huomaamattoman, ei-meikatun näköiseksi

. . .

* * Jutun tuotteista olen saanut Dermablendin, Laveran, Lily Lolon ja Make Up For Everin tuotteet blogin kautta. * *

Dermablendin Body Corrective -meikkivoiteesta kerron vielä, että olen käyttänyt sitä itse viime päivät silmänalusilla peiteaineena ja luomilla pohjusteena. Pidän siitä enemmän peiteainekäytössä kuin stickistä, niin koostumuksensa kuin sävynsä puolesta. Body Correctivea ei tarvitse puuteroida ja pysyy jumpatkin viiruuntumatta silmänalusjuonteisiin! :)

41 comments on “Silmä mustana - suuri peiteainetesti”

  1. Tietyistä apteekeista, esim. Yliopiston apteekista. Maksavat 22-29 euroa. Jos siis tarkoitat Dermablendiä :)

   Vastaa

   0
  2. Kyllä tarkoitin :)! Kiitos, pitääpä pitää silmät auki kun liikkuu apteekissa.

   Vastaa

   0
 1. Oooh, olipas mielenkiintoinen postaus ja omalla tavallaan hyödyllinen, vaikkei mustan silmän kanssa tulekaan talsittua :) Onpas tuo Dermablend kovaa kamaa, ooh! Tosin itselleni luonnollinen lopputulos on tärkeää, joten käytännön kiinnostukseni herätti tuo mufen peitevoide. Mistähän sen sais mahdollisimman edullisesti, hmm...

  Vastaa

  0
  1. Mufea ei oikein saa mistään nettikaupoistakaan, ja Suomessa on tosi vähän jälleenmyyjiä :/ Helsingin Mufe tosin toimittaa postimyyntinäkin, heiltä voi tilata meilillä.

   Vastaa

   0
 2. Mahtava testi. Kerro mielellään vielä lisää tuosta Body correctiven käytöstä silmänalusille; saisiko vaikka selostuksen kuvituksen kanssa. :)

  Vastaa

  0
  1. Katsotaan... :) Ei viitsi ihan joka viikko laittaa Dermablend-postauksia kun alkaa varmaan joidenkin lukijoiden vinkkelistä tulla jo yliannostusta... :D Enkä vielä ole edes tehnyt varsinaista virallista kampanjapostaustakaan... ^_^ Se on tulossa kuun lopussa.

   Mutta ei tuossa Body Correctivessa muuta kuin että sormen päällä levitän ja iiiiihan pikkurikkinen täplä riittää peittämään niin silmäluomen kuin silmänalusenkin, ihan järjettömän riittoisaa. Tuossa on sellainen "takertuvampi" koostumus kuin Corrective Stickissä ja Corrective Foundationissa. On toki paksumpaa kuin "peruspeiteaine", vaikkapa normisuosikkini Estee Lauderin Double Wear Concealer, mutta oikein annosteltuna ei näytä yhtään paksulta tai meikatulta. Lauderin kanssa yhteistä on nopea kuivuvuus ja just se "tarrautuminen" eli ei vaadi puuterointia kiinnittyäkseen, toisin kuin stickki-peittari ja meikkivoide.

   Vastaa

   0
 3. Kysyisin vielä, että onko tuossa Body Correctivessa sitten jotakin sellaista ainetta, mitä ei olisi hyvä käyttää ohuella silmänympärysiholla (säännöllisesti)? Onko se oleellisesti ainesosaluettelon osalta paheellisempaa kuin esim. varsinainen peitevoide?

  Vastaa

  0
  1. Kysyisin vielä, että onko tuossa Body Correctivessa sitten jotakin sellaista ainetta, mitä ei olisi hyvä käyttää ohuella silmänympärysiholla (säännöllisesti)?

   Hmm, pelkäänpä että en ole tarpeeksi raaka-aineperehtynyt kyetäkseni vastaamaan tyhjentävästi, incin alussa ainakin on ihan perusainesosia joita on muissakin meikkivoiteissa ja peiteaineissa, mutta sitten puolivälin jälkeen löytyy denaturoitua alkoholia, ja sehän sitten tunnetusti voi kuivattaa ihoa.

   Dermablendin stickissä alkoholia ei ole, mutta siellä taas on talkkia joka sekin voi kuivattaa. Toisaalta stickin parafiiniöljypitoisuus tekee siitä rasvaisempaa... Vaikea sanoa kumpi näistä olisi sy-iholle "parempaa", no stickkiä ainakin ihan suositellaan tummille silmänalusille tuotetiedoissakin, mutta en osaa sanoa miksei Body Corrective sopisi yhtä hyvin. Voin laittaa asiasta kysymyksen Vichylle.

   Vastaa

   0
 4. Mä olen alkanut fanittamaan mr. Karkkipäivää. Kaveri suhtautuu uskomattoman kärsivällisesti akkojen hömpötyksiin. Ja se vieraskynäjuttu aikoinaan oli ihan parhautta, ne tuotekuvat naurattavat vieläkin. :D

  Vastaa

  0
  1. Mä olen alkanut fanittamaan mr. Karkkipäivää.

   ^_^ Hihi :)

   Joo, mä itse asiassa yllätyin itsekin miten lauhkeasti hän suostui peiteainetestiin. Ei tullut minkäänlaista mutinaa.

   Vastaa

   0
 5. Kumpi peiteaine on sinun mielestäsi parempi, Dermablend vai Diorin Nude vastaava, jota olet muistaakseni aikaisemmin suositellut? Miten vertaisit peittävyyttä, kestävyyttä ja lopputulosta?
  -Eeva

  Vastaa

  0
  1. Hei Eeva!

   En ole nyt vajaaseen vuoteen ollut tekemisissä Diorin Nude -peiteaineen kanssa, joten kunnollista, tuoreeseen kokemukseen perustuvaa vertailua en voi tehdä. Mutta se on varmaa, että Dermablendin tuotteet ovat Dioria peittävämpiä. Nuden ei ole edes tarkoitus olla mitenkään "superpeittävä". Nudessa on peiteaineiden joukossa oikein hyvä peittävyys (ja erittäin miellyttävä koostumus), mutta kun luodaan voidemainen, kosteuttava peiteaine, se on aina pois pigmentistä. Eli siis superpigmenttinen peittari ei voi samalla olla notkean voidemainen ja kosteuttava (ainakaan itse en ole sellaiseen törmännyt, saa kertoa jos teistä joku tietää sellaisen :)).

   Kestävyteen en osaa ottaa kantaa, en rehellisesti sanottuna muista miten hyvin Nude kestää ilman puuterointia. Dermablendin stickkihän vaatii puuteroinnin, puuterin kanssa kestävyys on erinomainen.

   Vastaa

   0
  2. Onko Dermablendin peitevoiteen päälle tehtävään "puuterointiin" pakko olla varsinainen puuteri-tuote? Itse en nimittäin mineraalipohjan päälle tarvitse lainkaan puuteria, joten en omista sellaista. Kävisikö päälle pieni kerros mineraalipohjaa tai sitten pieni kerros mineraalipeiteainetta (haluaisin välttää turhien putelien ostoa)?

   Ja Dermablendistä otetaan mielellään vastaan vielä lukuisia postauksia. :)

   Vastaa

   0
  3. Voi olla joku muukin puuterimainen tuote, tosin irtopuuteri on kaikkein hienojakoisinta ja jättää näkymättömimmän pinnan. Mineraalimeikkipohja on huomattavasti raskaampaa tavaraa ja jää näin ollen helpommin näkyväksi kerrokseksi peiteaineen päälle, tuloksena voi jopa olla kökkööntynyt pinta. Mineraalimeikkipohja ei ole tarkoitettu kiinnittämään vaan peittämään ja asettumaan "itsekseen" iholle, ei siis muodostamaan "symbioosia" voidemaisen meikkituotteen kanssa. Meikkivoide + puuterihan muodostavat yhdessä sellaisen molemminpuolisen "lukon"; puuteri kiinnittää voidemaisen elementin ihoon ja samalla voidemainen pohja "imaisee" puuterin niin että se jää luonnollisen näköiseksi hunnuksi iholle eikä vain kuivaksi kerrokseksi ihon pinnalle (mikä voi tapahtua jos kivi/irtopuuteria levittää meikkaamattomalle iholle).

   Vastaa

   0
 6. Olipa huikean kiinnostava vertailu kun kerrankin on jotain mitä peittää! Siis kun mun mielestä normaalit mustat silmänaluset on jotenkin niin, noh, elämää, ainahan sitä jokainen on joskus väsynyt tms.

  Tuossa testissä oli oikein kunnolla haastetta ja siinä varmasti erottuu jyvät akanoista. Tuloksen vertailu on simppeliä eikä voittajaa tarvitse arvuutella. Dermablend näyttää hyvin vakuuttavalta.

  Yksi peiteaine, jota itse joskus käytän on Inglotin tuubissa oleva vaaleasävyinen versio. En ole kokeillut kerrostaa sitä, koska se peittää niin hyvin yhdelläkin kerroksella, mutta ei se ole koskaan joutunut noin kovaan testiinkään. Jos joskus törmäät ko. aineeseen, olisi kiva kuulla sen todellisesta peittokyvystä ammattilaisen käsissä. Tämä tuote siis: http://www.inglotfinland.com/Concealer-Cream_Concealer.html

  Eikö muuten miehesi yhtään protestoinut, kun oletettavasti (?) kipeää silmänalusta alettiin meikkaamaan, putsaamaan, meikkaamaan taas, putsaamaan jne? Luulisi, että hän olisi mieluummin hautonut tuota jääpussilla tai jotain. Vai napsiko hän läjän kipulääkkeitä ja päätti suosiolla luovuttaa ja antautui tieteenharjoittajan koekaniiniksi? :)

  Vastaa

  0
  1. Eikö muuten miehesi yhtään protestoinut, kun oletettavasti (?) kipeää silmänalusta alettiin meikkaamaan, putsaamaan, meikkaamaan taas, putsaamaan jne?

   Ihme ja kumma ei :) Eikä silmänalus kuulema ollut kovin kipeä. En tiedä miksi mies niin kiltisti suostui testiin, hänellä oli kai hyvä päivä... :D Totesi vain että "Putsaat sitten kaikki pois ennen kuin menen seuraavaan treeniin, meikissä en painimaan lähde!" ^_^

   Tuota Inglotin peiteainetta voisi testailla kämmenselkään seuraavan kerran kun satun Inglotin liikkeeseen.

   Vastaa

   0
  2. Olipa hyvä kuulla, ettei tuo silmänalunen ollut kovin kipeä. Sen verran kipeältä vaan näytti, että kuvittelin meikkauksen olleen kauheaa voihketta ja valitusta :)

   Niin muuten. Vaikka miehesi menisi kuinka "plankattuna" painimaan niin tuskin kukaan muu mies sitä huomaisi. Miehet ei vaan moisia pikkunyansseja noteeraa.

   Inglot-kommentit ovat tervetulleita sitten kun sinulle vaan sopii. Eipä tuo aine osoita mitään vähenemisen merkkejä, joten se sama tuubi on mulla varmaan vielä vuosia, joten hyvin ehtii :)

   Vastaa

   0
 7. Hei sattuisitko tietämään sisältääkö noi dermablendin tuotteet talkkia tai silikoneja? Itse saan nimittäin näistä aineista tosi helpolla näppylöitä...

  Siitä pääsenkin seuraavaan kysymykseen, nimittäin kun haluaisin käyttää mineraalipuutereita meikkivoiteen sijasta. Oon huomannut niinkuin säkin että ne sopii paremmin mun kuivalle iholle kuin normaali meikkivoide. Mun ongelma on vaan, että mun iho on niin kuiva, etten saa puutereita tarttumaan siihen melkein ollenkaan. Olen yrittänyt käyttää kosteusvoidetta alla, mutta joko se on imeytynyt ihoon liian nopeasti, tai vastaavasti liian hitaasti. Lisäksi kysyisin, että sattuisitko tietämään millä merkillä olisi kaikista vaalein värisävy mineraalipuuterissa?

  Ja sitten vielä, sattuisitko tietämään jos bare mineralssin puuterit sisältävät jotain ainesta, joka saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia? Kokeilin sitä nimittäin kerran eräillä messuilla, ja seuraavana päivänä koko naama oli täynnä pieniä näppylöitä...

  Vastaa

  0
  1. Hei sattuisitko tietämään sisältääkö noi dermablendin tuotteet talkkia tai silikoneja?

   Sisältävät.

   Fluid Corrective -meikkivoide: silikonia.
   Corrective Compact -meikkivoide: silikonia ja talkkia.
   Body Corrective -vartalomeikkivoide: silikonia.
   Corrective Stick -peitepuikko: talkkia.

   Lisäksi kysyisin, että sattuisitko tietämään millä merkillä olisi kaikista vaalein värisävy mineraalipuuterissa?

   En valitettavasti.

   Mitä kuivuusongelmaan tulee, kokeile sekoittaa mineraalipuuteriasi kosteusvoiteen sekaan ja tehdä ikäänkuin oma "meikkivoide" tai sävyttävä päivävoide, jotkut käyttävät mineraalimeikkipohjaa silläkin tavalla. :)

   Ja sitten vielä, sattuisitko tietämään jos bare mineralssin puuterit sisältävät jotain ainesta, joka saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia?

   Yhden kokeilukerran perusteella on mahdoton tehdä tulkintoja, aihuttaako nimenomaan se tuote ihoreaktion. BM:n pohjat sisältävät vismuttioksikloridia joka joidenkin lähteiden mukaan voi ärsyttää ihoa, mutta toisaalta jotkut ihmiset saavat ärsytysreaktioita ihan micastakin, joka on mineraalimeikkien yleismpiä raaka-aineita ja lähes jokainen mineraalimeikkipohja sitä sisältää.

   Vastaa

   0
 8. Hihhih :) Hauska peiteainevertailu, ja erittäin informatiivinen myös, kiitos paljon tästä!

  Onko sulla tietoa, mistä Dermablendiä voisi tilata järkevästi (=ilman tullia)? YA:ssa kun on niin rajallinen sävyvalikoima, ei löydy mulle sopivia tuotteita Suomean nykyisestä valikoimasta. Olen yrittänyt bongata jotain brittiläistä verkkokauppaa, josta voisi tuota (tai ylipäänsä Vichyn tuotteita) tilata, mutta en onnistu sitten millään...

  Vastaa

  0
  1. Onko sulla tietoa, mistä Dermablendiä voisi tilata järkevästi (=ilman tullia)?

   Ei ikävä kyllä.

   Vastaa

   0
  2. Escentual-nettikaupasta (www.escentual.com) saa Dermablendiä ja näyttäisi tällä hetkellä olevan vielä tarjouksessakin!

   Oon itse tuolta joitakin kertoja muita juttuja tilannut ja vain hyviä kokemuksia tähän mennessä :)

   Vastaa

   0
 9. Peittääkö tuo Body Corrective siis enemmän kuin kasvoille tarkoitettu meikkivoide? Onko vaalein sävy kummassa tummempi(jos sinulla on molemmat)?

  Vastaa

  0
  1. Peittää enemmän. Tuo Body Corrective on Dermablendin meikkipohjista kaikkein peittävin. Fluid Corrective -meikkivoiteen sävy Opal on vaaleampi kuin Body Correctiven vaalein sävy Light.

   Vastaa

   0
 10. Hyvä peiteaine on mun tärkein meikkituotteeni ja esim. silmänympärykset takuulla tummemmat kuin sun misterilläsi, joten pistin heti tilaukseen mainitsemastasi nettikaupasta. Toisessa vastaavassa kaupassa (vartalo)peiteaineen hinta näkyy olevan 34,50 eli yli vitosen kalliimpi. Tilasin myös kiinnittävän irtopuuterin, oletko kokeillut sitä? Mielenkiinnolla odottelen, josko tässä olis vihdoin Se täydellinen tuote

  Vastaa

  0
  1. Korjaus kommenttiini: se olikin Ostolakossa, joka mainitsi sen nettikaupan, josta näitä saa! Netissä surffaillessa eksyy..

   Vastaa

   0
  2. Tilasin myös kiinnittävän irtopuuterin, oletko kokeillut sitä?

   Kyllä, se on todella hienojakoista ja näkymätöntä.

   Tuo vartalomeikkivoide on muuten todella riittoisaa, jos käytät silmänalusilla niin ihan pienenpieni täplä riittää. :) Ainetta on melkeinpä vaikea annostella kerralla niin pientä pistettä mikä silmänsalusille riittää... ^_^

   Vastaa

   0
 11. Millä levitit tuota Lily Loloa? Entä kerrostit? Mulla kerrostaminen ei oikein onnistu kauniisti, ainakaan nimettömän sormenpäällä taputellen. Miten tuon Lolon luomenpohjustajaa on tarkoitettu levitettävän?

  Vastaa

  0
  1. Levitin synteettisellä siveltimellä misterin iholle. Omalle iholle levitän sormella, enkä juuri kerrostakaan. Misterin tapauksessa piti tietysti kerrostaa kun oli tuota peitettävää :) Oikein nätisti se Lolo kerrostui rullaantumatta tai kökkööntymättä, vaikkakaan peittotaso ei lisääntynyt yhtä paljon kuin pigmenttisemmillä peittareilla.

   Miten tuon Lolon luomenpohjustajaa on tarkoitettu levitettävän?

   Sormella levitän senkin itse. Vaikka miksipä ei voisi käyttää myös sivellintä..? Mä laitan luomenpohjustajat itselle aina sormella, kun haluan oikein "sulauttaa" tuotteen ihoon.

   Vastaa

   0
 12. Nyt täytyy kysyä mielenkiinnosta itsekin lukkopainia ja bjj:tä harrastavana että mitä painia Mr. Karkkipäivä harrastaa?? :-) Ja Dermablend-peiteaine vaikuttaa hyvältä! Olen itse käyttänyt aina MACin peiteainetrioa, katsotaan jos kokeilisi seuraavaksi tuota :-)

  Vastaa

  0
  1. No juurikin lukkopainia ja brasilian jujutsua hän harrastaa, ja MMA:ta. :)

   Vastaa

   0
 13. Millä levität tuota Dermablendin stickiä? Ostin tuon peitepuikon tarkoituksena laittaa sitä tummille silmän alusille, mutta levitys on hieman ongelmallista. Apteekin täti sanoi, että sitä kannattaa lämmittää vaikka kämmenselkään ja levittää siitä, mutta ei siitä mitään tullu. Oon pyörittäny sormella siinä puikon päässä ja siitä taputellu silmän alle pari kerrosta, mutta se tahtoo olla aika jäykkää.

  Vastaa

  0
  1. Millä levität tuota Dermablendin stickiä?

   Sormella itselle, siveltimellä muille. Jäykkäähän se toki on niinkuin stickit aina, mutta ei mielestäni millään lailla jäykimmästä päästä eikä minulla ole ollut levittyvyyden kanssa mitään ongelmia.

   Vastaa

   0
 14. Hei! Kiitos tästä postauksesta!
  Saanko tiedustella mistä voi saada sen Make up forever peiteaineen? Kiitos!

  Vastaa

  0
  1. Jos asut Helsingissä, niin saat sen MUFEn omasta liikkeestä, osoite Helsinginkatu 16. Jos asut jossain muualla, voit tehdä tilauksen Helsingin MUFElle sähköpostitse, he toimittavat postiennakolla.
   http://makeupforever.fi/

   Vastaa

   0
 15. Kiitos hienosta postauksesta! Itsellani on myos todella tummat silmanalustat ja olen monia tuotteita kokeillut ja joko aineet ovat vaaran varisia tai eivat peita kunnolla. Esim. cliniquen all about eyes concealer on joko aivan liian vaalea tai liian tumma, savyt menevat siina mielestani huonosti.

  Taman postauksesi ansiosta menin ostamaan dermablendin concealerin ja vari 15 oli itselleni juuri sopiva. Tykkaan muutenkin kovasti kiitos! Luonnollinen lopputulos ja hyvin peittaa.

  Toivottavasti saat Dermablendilta jotain proviikkaa koska se oli taysin sinun ansiota etta he saivat minusta uuden asiakkaan :)

  Vastaa

  0
  1. Tosi kiva kuulla että löysit mieluisan peiteaineen tämän postauksen kautta :) En saa Dermablendiltä tai muiltakaan merkeiltä provikkaa ;)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)