07.04.2013

The Body Shop Nutriganics

Kerroin saaneeni joku aika sitten testiin tuotteita The Body Shopin Ecocert-sertifioidusta Nutriganics-linjasta, jota olen jo todella pitkään halunnut kokeilla. Seuraa aatoksiani kyseisistä puteloisista.

TBS_Nutriganics

Nutriganics-linjaan kuuluu yhdeksän tuotetta; puhdistusvaahto- ja geeli, kasvovesi, päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide sekä kaksi eri seerumia. Tai toisen seerumin nimike on tehotiiviste (samaan tapaan kuin Lancôme kutsuu Génifique-seerumiaan tiivisteeksi, tämän tarkoituksena on ainakin Lancômen mukaan tehdä tuote "helpommin lähestyttäväksi" niille asiakkaille jotka automaattisesti mieltävät 'seerumin' vahvaksi anti age -tuotteeksi).

Testipaketista paljastui sarjan puhdistusvaahto, naamio ja kosteusseerumi. Tuota seerumia toivoin itse mukaan testituotteisiin, sillä olen viime aikoina ollut kovasti kiinnostunut silikonittomista kosteuttavista seerumeista.

Vaahtoputsarit_

Juttelin The Body Shopin liikkeessä myyjän kanssa ja hän kehui Nutriganics-vaahdon olevan yksi pehmeimmistä puhdistusvaahdoista mitä hän on kokeillut. Ainakin TBS:n valikoimassa se on kuulema kaikkein miellyttävimmin iholla liukuva.

Minun on todettava, että olen ilmeisesti ollut sangen onnekas omien testivaahtojeni kanssa, sillä kaikkien kokeilemieni pumppuvaahtojen joukossa TBS Nutriganics sijoittuu pehmeydessään keskivaiheen alapuolelle. Huonoa tämä puhdistustuote ei missään nimessä ole, mutta jos arvostelun mittana halutaan nyt pitää vaahdon kosmeettista miellyttävyyttä (huomaatte, että rakastan tuota ilmaisua), niin edelliset testivaahtoni Guinotin BiOxygene, Natuviven Olive Fresh Cleansing Mousse ja Decubalin Face Wash menevät liukuvuudessa ja pehmeydessä reippaasti ohi.

Nutriganics-vaahto poistaa meikin kiitettävästi ja iho jää narskuvan puhtaaksi. Ehkä vähän liiankin narskuvaksi omaan makuuni. Mutta ihan hyvä tuote, kyllä tämä käytettyä tulee.

TBS_Nutriganics_seerumi

Smoothing Serum osoittautuikin sitten vallan ilahduttavaksi löydöksi! Silikonittomat kosteusseerumit -postauksessa puhuin siitä, kuinka seerumit ovat markkinoiden arvokkaimpia tippoja eikä edullisia sellaisia todellakaan löydä helposti. Tässä meillä nyt kuitenkin on alle kolmen kympin laadukas kosteusseerumi joka on pakattu täyteen luonnollisia pehmittäviä ja kosteutta sitovia ainesosia ja on vielä eko-sertifioitukin.

Incin alkupäässä on glyserolia (kosteuttaa), dicaprylyl karbonaattia (pahoittelen kun en osaa näitä suomeksi, ns. kuivaöljy, muodostaa iholle lipidikalvoa parantavan, tunnultaan silikonin tapaisen samettisen liukuvan pinnan mutta ainesosa on täysin kasviperäinen) ja oliivi- & jojobaöljyä (pehmentävät, ravitsevat). Loppuinci on myös oikein hyvän näköinen.

Ainoa mikä tuotteessa voisi olla parempi on tuoksu, mutta ei sen niin väliä. :) Todella ihana tuote; tuntuu riittoisalta ja jättää ihon sileän ja kosteutetun tuntuiseksi. Koostumus on ohut maitomainen fluidi. Joinain päivinä olen käyttänyt tätä ihan yksinäänkin ilman päivävoidetta, varmasti etenkin kesällä riittää yksinään.

TBSNutri_naamio

Mitä naamioon tulee, tämän vaikutuksista on vaikea sanoa oikein mitään.

Pystyn vain kuvailemaan sen koostumusta ja ihofiilistä; naamio on todella jämäkkää, savipohjaista kamaa ja levittyy jäykästi. Varmasti yksi paksuimpia savinaamioita mitä olen elämäni varrella kokeillut, ja kaoliini onkin ainesosissa ykkösenä. Ei jähmety iholla täysin koppuraksi.

Koin jännäksi sen, että naamion nimenä on "Smoothing Mask", yleensä kun savinaamiot nimetään puhdistavina tuotteina. Siksi itse asiassa ihan ensin luulin kyseessä olevan pehmentävän kosteusnaamion. Vasta purkin korkattuani ja alkaessani levittää naamiota (en ollut vilkaissut inciä) huomasin, että koostumushan onkin jotain ihan muuta kuin kosteusnaamion. :) Annoin purkin eteenpäin ystävälleni, joka ilahtuneena kertoi että hän on käyttänyt samaa tuotetta ennenkin ja tykkää siitä kovasti.

Tässäpä ajatuksiani Nutriganics-testikolmikosta. Millaisia kokemuksia teillä on TBS:n ekosertifioidusta linjasta?

22 comments on “The Body Shop Nutriganics”

  1. Tuo seerumi on pakko kokeilla. Itse saan noista tosi silikonisista seerumeista yleensä heti pahkuroita ihoon.

    Vastaa

    0
  2. Tuo seerumi on ehdottomasti haettava testiin. Silikonittomia tuotteita ei ole koskaan turhan helppo löytää... Kasvovoiteissa olen laiskuuttani jämähtänyt Lushin Celestialiin, Dermosilin kasvoöljyyn ja uutena löytönä on Erisanin yövoide. Kun ikä alkaa lähestyä neljääkymppiä niin jotain muutakin voisi kokeilla :)

    Vastaa

    0
  3. Käytin seerumia viime keväänä ja tykkäsin siitä kyllä. Puhdistusvaahto on hyvää, eikä se jätä kuivaa ihoani narskuvan puhtaaksi (hassua!). Olen tosin käyttänyt sitä vain aamuputsarina, jonka nopeasti levitän iholle ja huuhdon pois. Kasvovesi tuntuu miellyttävältä, mutta haisee kaikista pahimmalle, joten tuoksun takia en osta uudestaan. Tehotiiviste ihan silminnähden kirkastaa ihoa käytössä, tykkään siitäkin :)

    Voiteita en ole kokeillut ja naamio odottaa korkkaamista. Tosin minäkin luulin ostavani pehmentävän naamion, koska en tajunnut kurkata incia ostaessa. Savinaamio on iholleni aika turha juttu.

    Vastaa

    0
  4. Tuota seerumia ehkä uskaltaisi kokeillakin. Sain Sokkarilta mukaan Lorealin Youth Code Luminazerin näytepussin, ja kokeilin sitä samana iltana ennekuin olin lähdössä ulos. Silloin ei heti tullut mitään, mutta seuraavana aamuna herätessä olin ihan punaisilla ja kutiavilla paiseilla. Eikun apteekkiin hakemaan allergialääkettä ja rasvaa paukamiin... Olen kyllä tästedes varoivaisempi uusien juttujen kokeilemisessa, onneksi ei tarvinnut aamulla töihin mennä sen näköisenä..
    En sitten tiedä mikä siinä Lorealin tuotteessa oli, ettei mulle sopinut.

    Vastaa

    0
  5. Minua kiinnostaa tuossa sarjassa eniten (muistaakseni se oli siinä) meikinpuhdistusöljy. Olen käyttänyt Lumenen jo lopetettua puhdistusöljyä ja miettinyt, millä korvaisin sen ensimmäisessä pesussa. Öljyinen tuote puhdistaa minusta hyvin ja lähtee myös hyvin toisessa pesussa, joten sopii myös rasvoittuvalle iholleni. Ehkä kokeilen sitä, kunhan nuo entiset joskus ehkä loppuvat.

    Vastaa

    0
  6. Tätä linjaa ei ollut kun viimeksi kävin tutkimassa ruumis-kaupan seerumeita, kaikissa silaria-no thanks!
    Pitääkin tuota seerumia lähteä hakee =)

    Vastaa

    0
  7. Tuota yövoidetta ostin äidilleni joululahjaksi ja hän pitää siitä kovasti. Itsekin kokeilin kerran ja on tosiaan miellyttävä, täyteläinen ja hyvin kosteuttava. Seerumi seuraavaksi testiin :).

    Vastaa

    0
  8. Anteeksi kysymykseni ei liity postauksen aiheeseen, mutta olisiko mahdollista, että tekisit postauksen siitä, miten konkreettisesti vaihdoit ruokavaliosi vähähiilihydraattiseen? Heititkö pois kaapeista välittömästi kaikki väärät ruoka-aineet ja aloit syömään jonkun ohjeen mukaan? Mulla on ongelmana se, että en oikeastaan tiedä, miten voisin aloittaa muutoksen ruokavalioon ja mistä oikein saisi ohjeita. Hyviä ruokavinkkejä täältä kyllä on saanut, kiitos niistä!

    Vastaa

    0
    1. mutta olisiko mahdollista, että tekisit postauksen siitä, miten konkreettisesti vaihdoit ruokavaliosi vähähiilihydraattiseen?

      Moikka! Kirjoitin aiheesta aikoinaan tämän postauksen, ja enempää en viitsi kirjoittaa kun vhh-jutut muutenkin nostaa osan karvat pystyyn...

      Heititkö pois kaapeista välittömästi kaikki väärät ruoka-aineet ja aloit syömään jonkun ohjeen mukaan?

      Kyllä, juuri näin minä tein. Tosin kyllä niitä muroja ja riisipaketteja itse asiassa löytyi vielä vuodenkin jälkeen jostain kaapin syvimmisträ perukoista, mutta ne lahjoitettiin välittömästi eteenpäin sisarelleni.

      Aloin syödä tämän ateriamatriisin mukaan: https://karppaus.info/wiki/index.php?title=Ateriamatriisi

      Eli ensimmäiset kaksi viikkoa ketokarpin mukaan ja sen jälkeen alakarpin mukaan.

      Vastaa

      0
  9. Tuo seerumi herätti kovastikin mielenkiinnon...

    Olen nyt jonkin aikaa käyttänyt Dr.Hauschkan ruusuvoidetta (kevyt) kosteusvoiteena (eka tuubi on nyt tyhjä). Tykkään siitä ihan älyttömästi, mutta itseläni on tunne, että joudun levittämään sitä todella paljon, ennen kuin ihoa ei enää tunnu kiristävän. Siksi olenkin miettinyt, että onkohon tuo kevyt ruusuvoide mun kuivalle iholle riittävä. Vaihtaa en haluaisi. Auttaisikohan toi seerumi?

    Vastaa

    0
  10. Ai Nutriganicsilla on toinenkin seerumi! Sain joskus näytteen siitä toisesta, missä oli silikonia enkä juuri vakuuttunut siitä, koska mielikuvani silikonillisista tuotteista on jotenkin "vilpillinen". Täytyykin kipaista tuota toista seerumia joku päivä.

    Vastaa

    0
    1. Sain joskus näytteen siitä toisesta, missä oli silikonia enkä juuri vakuuttunut siitä

      Sen on täytynyt siinä tapauksessa olla joku muu kuin Nutriganics-linjaan kuuluva seerumi, sillä luonnonkosmetiikkasertifiointihan ei salli silikonia. :)

      Vastaa

      0
    2. Ahh mistähän olen saanut mielikuvan, että siinä on silikonia. Näyte oli vihreässä pienessä näytepakkauksessa, ehkä sekoitin johonkin toiseen sitten...minusta siinä luki Dimethicone tmv kun katsoin inciä.

      Vastaa

      0
    3. Käytin juuri loppuun tämän http://www.aubrey-organics.fi/luomukosmetiikkan-suosituimmat/aubrey-rauhoittava-kasvoseerumi-herkalle-iholle-calming-skin-therapy-15-ml.html
      ja nyt pitäisi hankkia uusi seerumi.
      Tuossakaan ei ollut mitään vikaa. mutta koska haluan vaihtelua, harkitsen vakavasti joko sitä Drops of Youthia tai sitten tätä Smoothing Serumia. Kumpi on incin perusteella tymäkämpää kamaa , eli sopisi tosi kuivalle iholle paremmin?
      Aubrey taitaa olla kumpaakin seerumia täyteläisempi, kun öljyt on pääosassa incia, mutta veikkaisitko näistä Body Shopin tuotteista olevan vastusta sille?

      Vastaa

      0
    4. Aubreyn seerumi on öljypohjainen ja erittäin ravitseva, TBS:n Nutriganics-seerumit vesipohjaisia ja ainakin tuo Smoothing on todella kevyt - vaikkakin riittää siis yksinään kosteuttamaan normaalin ihon. Drops Of Youthia olen testannut kämmenelle vain kerran ja muistini mukaan sekin oli tosi ohuen tuntuista... Öljyjä ei myöskään ole incin kärjessä. Valitsisin kuivalle iholle jonkun muun seerumin.

      Olen saanut kuivaihoiselle sopivan luonnonkosmetiikkaseerumivinkin Logonan tuotteesta; Logonan Hydro-Lipid Balance seerumi on kaksifaasinen ja sisältää sekä vesi- että öljyfaasin. Muuan todella kuivaihoinen kontaktini kosmetiikkamaailmassa vannoo tämän seerumin nimeen. Hänen toinen vinkkinsä oli muuten Mádaran SOS-voide. Itse olin kuvitellut SOS-voiteen olevan jotain paksua jankkia rauhoittamaan kuivaa ja ärtynyttä ihoa, mutta olinkin ihan metsässä. Tuote on koostumukseltaan ohutta emulsiota ja vinkin antaja käyttää sitä päivävoiteen alla seerumin tapaan lisäkosteutuksena.

      Olisiko noissa kahdessa sinulle kokeiltavaa..? :)

      Vastaa

      0
  11. Moi Sanni! Taas tuli yksi puteli himotuslistalle... :D

    Aiheen vierestä: Onko sulla minkäänlaisia kokemuksia luonnonkosmetiikan hiusväreistä? Lähinnä hennaa ja indigoa tarkoitan. Itse näytät tällä hetkellä olevan vaaleahiuksinen, mutta onko esim. kaveripiirissäsi jotakuta jolta kysellä? Itseäni aihe kiinnostaisi kovasti, teininä hennasin tukkaani punaiseksi, mutta nyt oman tummanruskean tummentaminen/korostaminen olisi tavoitteena. "Tavalliset" hiusvärit ovat sellaista myrkkyä hiuksille ja elimistölle, että hellävaraisempi vaihtoehto houkuttaa... :)

    Vastaa

    0
    1. Moi! Ei ole yhdestäkään luonnollisesta hiusväristä kokemusta. En ole koskaan nuorempanakaan hennannut. Enkä ikävä kyllä taida tunteakaan ketään joka käyttäisi luonnollisia hiusvärejä. :/

      Vastaa

      0
  12. Minua kiinnostaisi kyseisen valmistajan uusi vaalentava tuotesarja. Pari maksaläiskää on ilmaantunut kasvoille, niin jos niitä saisi vaaleammaksi. En tosin tiedä, uskaltaako sellaisia tuotteita herkkäihoisena kokeilla.

    Vastaa

    0
  13. Mä kokeilin tota kasvovettä ja en tykännyt. Se ikään kuin hassusti vaahtosi iholla, en osaa oikein selittää tarkemmin. Vastaavaan ilmiöön olen törmännyt joissan todella halvoissa ja huonoissa kasvovesissä.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (86)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat