10.02.2013

"Synteettiset" suosikit osa 1: parhaat meikkivoiteet

Karkkipäivä on tunnetusti hyvin luonnonkosmetiikkapainotteinen, ja meuhkaan täällä pääsääntöisesti luonnonmukaisista lemppareistani. Nyt haluan vastapainoksi koota pienen sarjan postauksia, joissa jaan kanssanne ammattini kautta löytämiäni, ei-luonnonkosmetiikan suosikkeja. (Siitä otsikon nimi "synteettinen", vaikka harva tuote tietenkään on 100-prosenttisesti synteettinen.) Työssäni kosmetiikkamyyjänä ja kauneusbloggaajana olen saanut testata kohta neljän vuoden aikana sadoittain tuotteita. Sarja esittelee parhaat niistä. :)

Osassa yksi parhaat meikkivoiteet.

Olen jo joskus aiemmin blogissa kirjoitellut, että meikkivoiteet on yksi niistä tuoteryhmistä, joissa selektiiviset tuotteet yleensä todellakin hakkaavat halvat vastineensa laadussa. Eli jos johonkin meikkituotteeseen haluaa sijoittaa, niin minusta se olisi meikkivoide. Puuterien, huulipunien ja ripsareiden kohdalla saat korkeammalla todennäköisyydellä erinomaisen tuotteen myös sieltä edullisemmalta puolelta.

Everlasting_meikkivoide

PEITTÄVÄ MEIKKIVOIDE

Clarins Everlasting.

Tätä en käytä itse, mutta siitä muodostui töissä suosikkini peittävien meikkivoiteiden joukossa. Kun testaa asiakkaiden iholle päivittäin lukuisia eri kosmetiikkatuotteita, niin osasta muodostuu kokemuksen kautta luotettavia "go-to" -lemppareita. Everlasting on yksi niistä.

Pidän Clarinsin meikkivoiteista ylipäänsäkin siksi, että niissä on hyviä sävyjä vaalealle iholle, myös lämpimälle. Monet muiden merkkien vaaleimmat sävyt ovat usein pinkimpiä. Everlasting on ohut, peittävä ja riittoisa kestomeikkivoide. Ei tee paksua pakkelikerrosta, mutta peittää hyvin ja pinta näyttää kauniilta. Myös hinta on Everlastingissa kohdallaan, se on yli 10 euroa halvempi kuin lukuisat muut selektiiviset kestomeikkivoidekilpailijansa.

TeintMiracle_meikkivoide

LUONNOLLINEN MEIKKIVOIDE

Lancôme Teint Miracle.

Ei siitä pääse yli eikä ympäri - en ole edelleenkään löytänyt Teint Miraclen vertaista ihon kaunistajaa meikkivoiteiden maailmasta. Aina kun asiakas etsii luonnollista, kuulasta meikkipohjaa (eikä ole kiinnostunut mineraaleista), en meinaa malttaa odottaa että pääsen esittelemään Teint Miraclea! On joka kerta yhtä tyydyttävä hetki kun näkee Teint Miraclen sulavan asiakkaan kasvoille ja loihtivan tuotteen lupauksen mukaisesti "kuin sisältä valaistun", heleän, tasoittuneen ja meikittömän näköisen ihon muutamalla siveltimen vedolla. "Kuin oma ihosi mutta parempi".

Toisia meikkivoiteita täytyy työstää iholla tovi jotta jälki tasoittuu ja siveltimen jäljet saa häivytettyä, mutta TM sulautuu ihoon kuin itsestään. Se tuntuu lähes taikuudelta. Ja ei, L'oreal ei ole maksanut minulle tästä mainoksesta. :D Minä vain oikeasti vannon Teint Miraclen nimeen.

YouthTime_meikkivoide

HOITAVA MEIKKIVOIDE

Guinot Youth Time Foundation.

Tähän meikkivoiteeseen tutustuin blogini kautta, ja aina kun sitä pienen tauon jälkeen koettaa taas iholle, se tuntuu yhtä ihanalta ja ylelliseltä. Pinta on samettinen ja lähes yhtä kaunis kuin Teint Miraclella. (Ehkäpä TM ajaa ohi vieläkin paremmin ihooni sulautuvalla sävyllä.)

Kermavaahtomaisen paksun ja notkean koostumuksensa, hienostuneen tuoksunsa ja virheettömän levittyvyytensä ansiosta Youth Time tuntuu todellakin luksukselta iholla. Jos on tätä ennen käyttänyt vaikka jotain perus-markettikategorian meikkivoidetta, on kosmeettinen elämys vertaansa vailla.

En ole koskaan kuulunut meikkivoiteiden ylimpiin ystäviin, vaan käyttänyt jo teinistä lähtien mieluummin puuterimaista meikkipohjaa. Meikkivoide on tuntunut ihollani jotenkin "ällöltä", ylimääräiseltä kerrokselta. Mutta Youth Coden kaltaiset tuottet, joissa koostumus on hiottu äärimmäisen miellyttäväksi, saavat paatuneenkin jauhepohjakäyttäjän myöntämään, että voidemainen pohja voi tuntua ihanalta - lähes koukuttavalta. ;)

AntiBlemishSolutions_meikkivoide

EPÄPUHTAAN IHON MEIKKIVOIDE

Clinique Anti-Blemish Solutions.

Näppyistä ihoa hoitavia meikkivoiteita ei totisestikaan ole markkinoilla pilvin pimein, eikä etenkään sellaisia, jotka sopivat myös pintakuivalle iholle.  Cliniquen Anti-Blemish -meikkivoide on juuri sellainen. Tykkään siitä todella paljon, ja se on Everlastingin ja Teint Miraclen ohella eniten myymiäni meikkivoiteita. On ihanaa pystyä tarjoamaan asiakkaalle täsmämeikkivoide myös epäpuhtaalle ihotyypille. Asiakkaat yleensä yllättyvät saadessaan kuulla, että sellaisiakin on.

Anti-Blemish -meikkivoide ei ole paksua, peittävää jankkia vaikka joku saattaisi näppyisen ihon meikiltä sellaista odottaa. Cliniquella ei haluta kuorruttaa näppyjä piiloon, vaan hoitaa epäpuhdasta ihoa ohuella meikkikerroksella joka antaa ihon hengittää ja hoitaa näppyjä mm. salisyylihapolla. Yhdellä kerroksella saa puolipeittävän tuloksen, ja pinta pysyy kiitettävän mattaisena ilman puuterointiakin.

0 comments on “"Synteettiset" suosikit osa 1: parhaat meikkivoiteet”

 1. Guinot on loistava meikkivoide, se sai minut takaisin niitten maailmaan, harmi kun loppui =(

  Tuota Clarinsia voisi kokeilla seuraavaksi.

  Vastaa

  0
 2. Allekirjoitan täysin sen, että meikkivoiteessa erot selektiivisen ja markettikosmetiikan välillä ovat huomattavat. Luonnonkosmetiikan vannoutuneena ystävänä on ikävä todeta, että tämä on osa-alue, jossa luonnonkosmetiikka ei myöskään pyöri ihan samalla tasolla normikosmetiikan kanssa (vaikka kuinka muuta toivoisin!).

  Teen juuri omaan blogiin juttusarjaa kokeilemistani luonnonkosmetiikan meikkipohjista, niistä löytyy arkikäyttöön loistaviakin yksilöitä. Kuitenkin kun meikkaan juhliin, tai ihan vaan haluan erityisen upean ja kestävän kasvomeikin, käännyn Diorin tai Lancomen puoleen!

  Vastaa

  0
 3. Heissan, juttusi tuli niin osuvaan aikaan. Olen tyytyväisenä käytellyt Lumenen ja Max Factorin meikkivoideita ja hyviä ovat, ei siinä mitään. Mutta jonkun naisten lehden välistä tuli näyte juuri tuosta Lancomen meikkivoiteesta. Ja allekirjoitan kaiken kirjoittamasi. Sanoin miehellenikin, että miten voi olla, että kasvot hehkuvat näin. Muilla värivoiteilla ei saa tuota Lancomen kaltaista hehkua aikaiseksi. Ja peittää silti ihon virheet. Paras ja pakko se on ostaa.

  Vastaa

  0
 4. Tämä postaus tuli minulle juuri oikeaan aikaan!

  Ihastuin Lancômen Teint Idole Ultra 24h –meikkivoiteeseen syksyllä, mutta nyt kaipailen luonnollisempaa ja ohuempaa meikkivoidetta kakkosmeikkivoiteeksi. Teint Idole Ultra peittää hyvin punakkuutta (couperosaa nenässä ja poskissa), minkä vuoksi siitä onkin tullut lempparini. Nyt olen ollut kahden vaiheilla tämän kevyemmän version kanssa. Haluaisin siis lunnollisemman ja kevyemmän meikkivoiteen, joka kuitenkin taittaisi tuota punakkuutta etenkin nenästä pois. Eli oma iho, mutta parempi ja ilman punaista nenää :D Poikaystäväkin välillä naurekelee, että nenäni näyttää siltä kuin olisin humalassa :D Tämä punakkuus on taas talven (pakkanen ja kuivuus) myötä pahentunut, mutta onneksi kevättä kohti mentäessä se helpottaa.

  Vaihtoehtoinani ovat juuri tuo esittelemäsi Teint Miracle ja Chanel Vitalumiére Aqua. Osaisitko verrata Vitalumiére Aquaa tuohon Teint Miracleen? Haluaisin myös meikkivoiteelta hyvää pysyvyyttä, niin että vielä illallakaan en näyttäisi petteri punakuonolta :D Chanelin vahva etu on vaaleus, chanelin vaalein kun on asteen Lancômea vaalempi (ja kuulampi, vähemmän harmaa). Mutta ei tuo Lancôme kuitenkaan sekään liian tumma ole iholleni. Molemmat sulautuvat omaan ihooni niin, että hyvän häivytyksen jälkeen ei näy mitään eroa, vaikka jätän aina otsan (tosin otsatukka peittää sen), ohimot sekä leukapielet meikkivoiteetta. Minulla on molemmat näytteinä käytössä tällä hetkellä. Ajattelin vaan kysyä mietteitäsi näistä kahdesta :)

  Vastaa

  0
  1. Osaisitko verrata Vitalumiére Aquaa tuohon Teint Miracleen?

   Ikävä kyllä en, tunnen Chanelin meikkejä aika huonosti enkä ole kokeillut yhtäkään heidän meikkivoidettaan.

   Vastaa

   0
 5. Itse käytin Cliniquen Anti-Blemishiä ennen kuin löysin tämän sinun blogisi ansiosta Lily Lolon mineraalimeikkivoiteen. Clinique oli kyllä yksi parhaita noista litkumaisista, joita olen kokeillut. Tosin mineraalimeikki kyllä toimii minulla paremmin, kun iho ei rasvoitu samalla tavalla päivän mittaan...Ja inci-listoissa on tietty aika hurja ero. Cliniquen incissä varmaan 50 ainesosaa ja Lily Lololla jotain 5. Ja onhan toi Lily Lolo halvempaakin.

  Vastaa

  0
 6. Anti-blemish on kyllä hyvää! Siinä on vain yksi ikävä puoli. Vaalein sävy on liian hiukan liian tumma :( Jos sävy täsmäisi talvellakin en varmaan muuta käyttäisi.

  Vastaa

  0
 7. Sun blogi on aivan mahtava, kun täältä saa paljon vinkkejä ja tietoa hyvistä tuotteista! :) Itselläni on joskus ollut käytössä tuota Clarinsin meikkivoidetta, mutta jouduin lopettamaan sen käytön koska se kuivatti ikävästi jo muutenkin pintakuivaa ihoani. Vielä on kyllä tuo voide tallessa, ehkä kokeilen sitä taas keväämmällä kun iho ei ole enää niin talvikuiva. :)
  Tuosta Cliniquen epäpuhtaan ihon meikkivoiteesta pitää ehdottomasti kipaista hakemassa testeri Stokkalta. Itselläni on ns. teini-iho eli näppylöitä löytyy, mutta tuntuu kuin ne olisivat vähentyneet vihdoinkin! :D Ja tuo sopisi varmasti minulle myös sen kannalta, että olen käyttänyt nyt Cliniquen mineraalipuuteria noin vuoden. Onko sulla kokemuksia Cliniquen puutereista? :)

  Vastaa

  0
 8. Clarinsin Everlasting on tosiaan loistava! Tosi riittoisaa ja peittää hyvin. Löytyy myös suomalaisten ihoon sopivia sävyjä. :D Ainut minkä olen huomannut että korostaa kuivia kohtia ihossa, joten pohjustus on tärkeä myös.

  Cliniquen Anti Blemishistä olisin myös muuten kiinnostunut, mutta siltä ei taida löytyä tarpeaksi vaaleita sävyjä. Kaikista vaaleinkin näytti omassa naamassa ihan järkyttävältä...

  Vastaa

  0
 9. Minä pyysin lentokentällä runsaspigmenttistä meikkivoidetta kuivalle iholle, siis sellaista, jota ei tarvitse läträtä litratolkulla naamaan ja ostin Lancomen Photogenic Lumessencen.
  Minusta se ei yksinään levity kovin kauniisti ja jää helposti ihon pintaan lillumaan, mutta olenkin keksinyt sotkea siihen valokynää tai Lorealin BB-voidetta. Valokynällä jäljestä tulee luonnollisempi, BB-voiteella peittävämpi ja tasoittaakin kivasti ihon pintaa.

  Vastaa

  0
 10. Oi, olisit vielä jatkanut juttua niistä kaikista vaaleimmista meikkivoidesävyistä, niin postaus olisi ollut täydellinen. :) Monia hyviä, pitkäkestoisia meikkivoiteita olen kokeillut, mutta sävyt ovat jääneet liian tummiksi. Viimeksi testissä olivat Lancômen Teint Idole Ultra 24h ja juurikin tuo Clarinsin Everlasting, mutta kummankaan vaaleimmat sävyt eivät nekään olleet tarpeeksi vaaleita, ei vaikka Lancômekin on lanseerannut ihan vasta uuden vaalean sävyn! Harmittaa, mutta ei auta muu, kuin hankkia jompi kumpi sitten kesällä, kun on saanut aurinkoa. Molemmat olivat kyllä hyviä ehdokkaita. :) Vaalean talvimeikkivoiteen metsästys jatkukoon...

  Vastaa

  0
 11. Sattuipa sopivasti tämä sinun postaus. Juuri olen aikeissa hankkia meikkivoiteen. Tuntuu että mineraalimeikkipohja saa ihon hilseilemään, vaikka alla on hyvä kosteusvoide. Kävin testaamassa Lancomen Tein Miraclea ja Teint Idole Ultraa. Myyjä suositteli Teint Idolea, kun kerroin ihoni rasvoittuvan pintakuivuudesta huolimatta. Mitä sanot näiden kahden eroista? Kevyt, kuulakas ja silti sopivasti peittävä meikkivoide on hakusessa, mutta en halua tunnetta että naama kiiltä heti kovasti.

  Vastaa

  0
  1. TIU on ihan erilainen, se on samaa kastia Clarinsin Everlastingin kanssa eli peittävä kestomeikkivoide. Varmastikin parempi rasvoittuvalle iholle kuin Teint Miracle, mutta jos etsit kevyen kuulasta meikkivoidetta, niin sitä TIU ei ole. Clarinsin vanha, jo edesmennyt Truly Matte olisi ollut kuin sinulle tehty... Se piti ihon mattana mutta jätti silti valoaheijastavan pinnan, mielenkiintoinen koostumus!

   Vastaa

   0
 12. Ostin joskus suosittelusi takia tuota Teint Miraclea. Olin aiemmin käyttänyt ohutta kerrosta Blascoa. Tuo Teint Miracle ei kyllä sopinut minulle yhtään. Ihosta tuli naamiomainen ja tunkkainen, vaikka kuinka yritin laittaa ohuen kerroksen. Meikkivoide myös kertyi juonteisiin. Ehkä en osannut sutia juuri oikeanlaista kosteusvoidetta sen alle tai jotakin :< Blascon kanssa ei ole ikinä ollut mitään ongelmia.

  Vastaa

  0
  1. Onpa harmi. Mutta niinhän se on, että mikään meikkivoide ei voi sopia kaikille. :/

   Vastaa

   0
 13. Vielä piti lisätä, että käytössä siis bare mineralsin meikkipohja. Tähän asti (noin 2 vuotta) olen ollut todella tyytyväinen, mutta nyt jostakin syystä pistakuivuus sen käytössä vaivaa.

  Vastaa

  0
 14. Jep - Cliniquen Anti-Blemish on ihan huippua kamaa! Mulla on rasvoittuva iho, punoitusta löytyy nenänpielistä ja näppyjä tulee silloin tällöin. Kaikki perusmarkettien meikkivoiteet tuli käytyä läpi ennen kuin siirryin Stokkan henkilökunnan suosituksesta käyttämään tuota Cliniquen tököttiä. Eipä oo enää tarvinnut huolehtia siitä, että naama kiiltäisi pari tuntia kotoa lähdön jälkeen. Cliniquella on muuten myös toinen "ongelma-ihoisille" sopiva meikkivoide, nimittäin Acne Solutions. Sitä tosin ei taideta Suomessa myydä ollenkaan, mutta jenkeissä asuessani kun Anti-Blemishiä ei löytynyt ollenkaan, oli seuraavaksi lähin vaihtoehto tuo Acne Solutions. Toimi aivan loistavasti, ja tuntui, että teki iholle hyvää kun välillä koitti toisenlaista meikkivoidetta.

  Vastaa

  0
  1. Acne Solutionsin pitäisi olla ihan sama meikkivoide kuin Anti-Blemishin, se vain nimettiin Euroopan markkinoille uudelleen koska Euroopassa epäpuhdasta ihoa ei mielletä yhtä kuin akneksi. Eli USAsta löydät tuon Acne Solutionsin, muualta maailmasta Anti-Blemishin. Saattaahan tietysti olla että Acne Solutionsissa on eri ainesosia (sillä osassa Cliniquen tuotteista todella on Jenkkimarkkinoilla eri raaka-aineita kuin Euromarkkinoilla), mutta Cliniquen kouluttaja kertoi näiden olevan sama meikkivoide.

   Vastaa

   0
 15. Clarinsin jotain meikkivoidetta olen käyttänyt jo pitkään, se on kyllä ihana. Pitäisi varmaan kokeilla tuota Everlastingia. Toistaalta myös tui Guinot ja tietysti tuo Lancomenkin houkuttelisi.. Hmm :)

  Tuosta Anti-Blemish oli pettymys. Miulla on paljon aikuisiän hormonaalista aknea, ja innoissani hankin tuota näppyläiselle iholle tarkoitettua meikkivoidetta. Harmikseni se kuitenkin tukki ihohuokoset ihan kokonaan aiheuttaen vain paljon enemmän mustapäitä ja muita palleroita :(

  Vastaa

  0
 16. Ehdin innostua tuosta Cliniquen Anti-Blemish Solutions'ta, mutta innostus laski aika nopeasti, kun mainitsit salisyylihapon. On ankeaa olla erittäin epäpuhtaan, mutta pintakuivan ihon haltija, kun on salisyyli- ja salisylaattiallergia. :(

  Onneksi on Flow kosmetiikan mineraalipohja ja talvella vaaleamman sävyn vuoksi Lily Lolo, joka ei kyllä ole aivan yhtä hyvä. Puhdistustuotteista en vieläkään ole löytänyt tarpeeksi hyviä, salisylaatittomia tuotteita. Höh.

  Vastaa

  0
 17. Mitäs mieltä oot Diorin Nudesta? Tykkään itse kovasti sen jättämästä samettisesta pinnasta :)

  Vastaa

  0
  1. Vanhasta Nudesta en niin hurjasti tykännyt, se jätti minun iholleni naamiomaisen pinnan ja tuntui liian paksulta. Uudistunutta Nudea en ole ehtinyt omalle iholle testata, senhän pitäisi nyt olla ohuempaa. Mitä asiakkaille olen sitä töissä kokeillut niin itseäni TM:n jälki miellyttää kuitenkin enemmän.

   Vastaa

   0
 18. Osaatko sano, että tukkiiiko tuo cliniquen meikkivoide ihohuokosia kun siinä on talkkia? Minulla nimittäin on juuri tuota kyseistä meikkivoidetta enkä tiedä enää, että uskallanko käyttää sitä, sillä minulla on epäpuhdas iho. Voiko talkin käyttö pahentaa näppylöitä ja mustapäitä entisestään?

  Vastaa

  0
  1. En ole koskaan kuullut että talkki tukkisi ihoa tai aiheuttaisi näppyjä. Se on ihon mattana pitävä, ihon pinnalta talia ja kosteutta imevä ainesosa. Tukkivina ainesosina pidetään yleensä öljy- tai rasvamaisia, kalvon muodostavia ainesosia.

   Vastaa

   0
  1. Everlasting n. 40 euroa, Teint Miracle n. 51 euroa, Youth Time n. 64 euroa ja Anti-Blemish n. 31 euroa.

   Vastaa

   0
 19. Olen juuri miettinyt hankkivani tuon Clarinsin Everlastingin kun suosittelit sitä minulle. Juuri eilen kävin yhdessä kosmetiikkaliikkeessä ja tsekkasin sävyjä. Katsoin automaattisesti vaaleimman(?) sävyn, Ivoryn, koska minulla on todella vaalea iho. Olen käyttänyt Lancomen Teint Idole Ultran sävyä 010 Beige porcelainia, mutta se jättää rajat.. Oikean sävyn valitseminen on muutenkin vähän hankalaa valita kun täytyy käydä kaupassa vertailemassa (tilaan netistä) ja apuahan en kysy koska olen suomalainen.. :P

  Vastaa

  0
 20. Miten muuten yleensä kaupoissa suhtaudutaan, jos asiakas haluaisi näytteitä meikkivoiteista? Pitäisi uusia meikkivoide, mutta olen supertarkka voiteen sävystä ja monesti on mennyt hutiin kalliskin ostos. Kerran kiikutin voiteen takaisin myyjälle, kun hän sitä oli oikein testannut ja todennut, että on minulle oikea sävy, kotona sävy oli kolme astetta liian tumma. :(

  Mielelläni ostaisin seuraavaksi jonkin selen puolelta, mutta en kyllä uskalla enää vain sen kaupassa testailun perusteella ostaa.

  Vastaa

  0
  1. Miten muuten yleensä kaupoissa suhtaudutaan, jos asiakas haluaisi näytteitä meikkivoiteista?

   Hänelle annetaan näytteet. :) Eli rohkeasti pyytämään vain.

   Vastaa

   0
 21. Kiva postaus, mutta minä taidan olla sellainen, että minulle ei hankalan ihoni vuoksi käy oikein mikään meikkivoide, edes mineraali. Vaikka kuinka ihoa kosteuttaa ja hoitaa talvisin, mikään ei vaan levity luonnolliseksi ja tasaiseksi. Turhauttavaa. Olen kokeillut sekä kalliimpia (esim. Diorin Nudea, Teint Miraclea), että niitä edullisempiakin merkkejä, mutta joka kerta joutunut pettymään. Ei ole myöskään sattunut sellaista myyjää vastaan, joka olisi suositellut jotain toimivaa tuotetta herkälle talven raastamalle korppuiholle.

  Vastaa

  0
 22. Mulla on itellä tuo Clinique anti-blemish ja se on parhain meikkivoide mitä olen tähän asti kokeillut ja sävy on täydellinen mulle ja näyttää iholta aivanko ei olisi meikkivoidetta ollenkaan. Vaikka mulla on atooppinen iho ja pari finniä aina joskus mutta se ei kuivata ihoa ainakaan minulta vaikka siinä on sitä salisyylihappoa. :)

  Vastaa

  0
 23. Hei! Kiva postaus :)
  Mä oon kokeillut monet (synteettiset) meikkivoiteet, myös näitä kalliimpia ja paras peittävä voide on ollut blasco. Sitä on nyt toinen purkki menossa putkeen. Tarvin siis peittävän voiteen, koska näitä iesuksen hormoninäppyjä on liikaa eikä niistä millään pääse eroon! Olisko siis olemassa jotain parempaa meikkivoidetta näinkin epäpuhtaalle iholle? Mutta siis kuitenkin melko pintakuivalle iholle. En ole uskaltanut näitä luonnonkosmetiikan meikkivoiteita netistä tilata, kun olisi kiva ensin kokeilla eri sävyjä. Onko niitä jossain myymälöissä, jotta voisi käydä testaamassa?

  Vastaa

  0
 24. Olen kyllä eri mieltä siitä, että selektiiviset aina hakkaisivat markettimeikkivoiteet. Esim. Lumenen Time Freeze ja Isadoran High Performance ovat minusta tosi hyviä. Vaalean ihoni takia tosin joudun käyttämään niitä, joista löytyy sävyjä ja tuo Everlasting löytyykin kaapista. Laitan sen beautyblenderillä niin saan sen levittymään nätisti, vaikka ihoni vähän hilseilee. :)

  Vastaa

  0
 25. Tämä Guinot on täysin vieras merkki minulle... Missähän sitä mahdetaan myydä?

  Vastaa

  0
 26. Miten vertaisit tuota Clarinsin meikkivoidetta siihen Make up for everin HD Foundationiin?

  Vastaa

  0
 27. Hei,

  Olen harkinnut Shiseidon Radiant lifting foundation -meikkivoiteen hankkimista. Nyt käytössä on Joe Blasco, joka peittää ruusufinnin melko hyvin, mutta samalla kuivattaa ja jää jotenkin vahamaiseksi ihohuokosiin. Onko sinulla Shiseidosta kokemusta?

  Vastaa

  0
  1. Shiseido-kokemukseni rajoittuu valitettavasti yhteen voidemaiseen luomiväriin ja yhteen maskara-primeriin. :/

   Vastaa

   0
 28. Hei
  Laitan tähän oman suosikkini, jota en enää mistään hinnasta vaihtaisi pois. Kauneushoitola Eila Hellgren myy omaa tuotesarjaansa, jonka meikkivoide on juuri sellainen kun ainakin omalle iholleni on täydellinen: peittää kevyesti jättäen iholle tunteen ettei siinä mitään edes ole.
  Voide ei tuki huokosia ja ainakin tällaiselle pintakuivalle mutta helposti näppyjä saavalle iholle on se ollut todellinen löytö.

  Hinta on muistaakseni jotain 45 euroa, mutta tuubi on niin riittoisa että se kestää itselläni puolisen vuotta. Sävyjä on kolme vain mutta tarvittaessa niitä voi sekoittaakin.

  http://www.eilahellgren.fi/tuotteet/tinted-care

  p.s olen lopettanut kosteusvoiteiden käytön 12 vuotta sitten ja koskaan ihoni ei ole ollut näin hyvä. Tässä apuna on ollut saman hoitolan myymä ( saa nykyisin monista apteekeistakin ) Orgon suola, jonka avulla pääsin voidekierteestä eroon. Suosittelen kokeilemaan.

  Vastaa

  0
  1. Aaa, tuo Eila Hellgrenin tuote on ns. sävytetty päivävoide, eli saat siinä samalla kosteusvoiteen ominaisuudet ihollesi. :)

   Kiitos vinkistä, mielenkiintoista että jollain suomalaisella hoitolalla on oma nimikkosarjansa. :)

   Vastaa

   0
 29. Hei,lisäisin itse vielä listaan Yves Saint Laurentin Le Teint Touche Eclat-meikkivoiteen joka on saman tyyppinen kuin mainitsemasi Clarinsin ja Lancomen meikkivoiteet. Koostumus on kuitenkin ohuempaa ja meikistä tulee luonnollisen näköinen, lisäksi "valokynäominaisuuden" ansiosta iho näyttää kuulaammalta.
  Todella mainio tuote!

  Lancomen meikkivoidetta en voinut käyttää sen aiheuttaman silmä-ärsytyksen vuoksi.

  Vastaa

  0
 30. Ihan pakko nyt tulla kertomaan omista kokemuksista tänne... Aloitin siis jo vuodenpäivät sitten käyttämään mineraalipohjia. Ihokin (akneen taipuvainen) siinä rauhoittui.

  Nyt sitten viikko, puoltoista, sitten ostin ekan meikkivoiteeni pitkiin aikoihin. Ihan vaan siitä innosta, että vihdoin löysin meikkivoiteen joka oli tarpeeksi vaalea eikä hapettunut oudon väriseksi päivän mittaan. Ja nopeampi laittaakin nassuun aamulla.

  Mut ei mun naama vissiin vaan tykkää :') Jonkun ajan päästä alkoi tulla finnejä sinne tänne.. Taas. Vasta nyt tajusin ettei niitä ole todellakaan mineraalien jälkeen ollut tällein kuten nyt.. Tänään sitten luovutin ja pistin mineraalit takaisin nassulle. <3

  Vastaa

  0
 31. Kokeilin Everlastingia (otin kaksi sävyä, jotka näyttävät ihan samoilta naamalla) enkä tykkää. Liian peittävää ja korostaa kuivia kohtia joita ei ennen laittoa edes ollut. Liian naamiomainen lopputulos. Sävyt Nude 105 ja Beige 107 olivat yhtä kalvakoita iholla, varmaankin liian peittävyyden takia.

  Ossootko sannoo mikä sävy tuosta Teint Miraclesta kävisi?

  Vastaa

  0
  1. En ossoo, vaikka ihosi tunnenkin ^_^ Pitäisi siis päästä livenä testaamaan, niin hyväksi sävyjen tuntijaksi en ole ikävä kyllä kehittynyt että osaisin ilman konkreettista kokeilua valita oikean sävyn juuri muille kuin ehkä itselleni. Käydäänpäs vaikka Sokkarilla testailemassa kun seuraavan kerran olen maisemissa. :)

   Tuosta Everlastingin Nudesta olisin osaanut melkeinpä sanoa, että on sulle liian vaalea, mutta se yllätti että Beigekin näytti kalvakalta.

   Vastaa

   0
  2. Tehdään niin, ostin alesta Maybellinen Fit Me:n 120 sävyn, ihan hyvää.

   Vastaa

   0
 32. Hei!

  Aloin hiljattain hoitaa akneani ihotautilääkärin määräämillä lääkkeillä ja ohjeilla. Haluaisin nyt myös varmistaa, että käyttämäni meikkituotteet eivät ainakaan estä ihon paranemista. Suosittelisitko meikkivoiteeksi juuri Anti Blemish Solutionsia? Suosittelisitko peiteaineeksi myös Anti Blemish Solutionsia? Pidän luonnollisesta meikkipohjasta, mutta haluaisin saada finneistä jääneet punaiset jäljet piiloon (kuitenkaan ihoani tukahduttamatta). Ihoni on komedoaknesta kärsivä, mutta ei juurikaan rasvainen, vaan enemminkin (pinta?)kuiva.

  Hyvää päivän jatkoa ja kiitos valtavasti!

  Vastaa

  0
  1. Hei!

   Minulla ei ole kosmetologin tai ihotautilääkärin kompetenssia, eli osaan vastata vain kosmetiikkamyyjän vinkkelistä. Jos saan asiakkaaksi henkilön, jolla on epäpuhtauksiin taipuvainen iho ja hän etsii mahdollisimman hyvää meikkipohjaa joka ei tuki ihoa, suosittelen aina ensimmäiseksi 100-prosenttista mineraalipohjaa. Sen puhtaampaa meikkipohjaa ei nimittäin voi iholleen laittaa, ja sen sisältämä sinkkioksidi hoitaa myös epäpuhdasta ihoa. Omat "kosmetiikanäppyni" esimerkiksi katosivat lähes olemattomiin vaihdettuani mineraaleihin. Olen kuullut lukemattomia tarinoita akneihoisilta asiakkailta joiden iho on rauhoittunut mineraalimeikkipohjan myötä.

   MUTTA, jos asiakasta miellyttää enemmän voidemainen meikkipohja, suosittelen hänelle seuraavaksi Cliniquen Anti Blemish -meikkivoidetta.

   Anti Blemish -peiteainetta en oikein osaa kommentoida, en ole sitä asiakkaille testaillut. Olettaisin, että sillä kuitenkin saattaisi saada yksittäiset punaiset jäljet piiloon paremmin kuin mineraalipohjalla. Mun kokemuksen mukaan mineraali peittää paremmin laajemmalla, "epäsäännöllisellä" alueella olevat punoitukset kuten rosacean tai couperosan kuin yksittäiset, selkeänä "pilkkuna" helottavat näpyt tai näppyarvet. Mä en kuitenkaan osaa sanoa miten vahva pigmentti tuossa Anti Blemish -peiteaineessa on kun en muista olenko sitä koskaan kokeillut.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos valtavasti!

   Hain Anti Blemish Solutions -meikkivoiteesta testerin, jota ehdin kokeilla eilen ja tänään, ja oma ihoni vaikutti olevan sille aivan liian kuiva. Ajattelinkin nyt kokeilla mineraalimeikkipohjaa ja laitoin pikkuisen tilauksen Lily Lololle. Totesin, että Lily Lololta voi tiltata testereitä foundationeista ja finishing powdereista, mutta ei concealereista tai correctoreista. Tarvitsen varmasti concealeria tai correctoria tai mahdollisesti molempia, mutta en tiedä concealerin sävyä vielä, kun en edes tiedä foundationin sävyä vielä. Tilasin nyt siis blush away -correctorin (jonka luulen olevan joka tapauksessa hyödyllinen tuote), testereitä foundationista ja testereitä finishing powderista. Tilaan myöhemmin concealerin, jos mineraalimeikit tuntuvat ylipäätään sopivan ja kun osaan paremmin valita sävyn. Tiedän, että ihoni saattaa olla liian kuiva mineraalimeikeille, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla näillä testereillä, sillä sopiessaan ne saattaisivat jopa parantaa ihon kuntoa.

   Kiitos vielä ja erinomaista jatkoa!

   Vastaa

   0
 33. Eksyin blogiisi kun etsin uutta meikkivoidetta.
  Kysyisinkin sinulta osaisitko suositella minulle meikkivoidetta.
  Käytössä on siis ollut vuosia lorealin true match, se peittää hyvin ja jättää kuulaan pohjan. Sävyt on myös hyviä. Se pysyy sen 6h jonka jälkeen joudun korjaamaan ja puuteroimaan. Olen jo niin tottunut meikkivoiteen korjailuun, ettei se edes haittaa. Mulla on ollut akne johon olen syöyt kaksi roaccutan kuuria ja käyttänyt aina true matchia, joskus kokeillut muita, mutta ne on ollut paksuja ja jättänyt tökerön pinnan. Kerrostan lorealia aina ongelma kohdille, jotta saan sen peittämään epäkohdat kunnolla.

  Olen kuitenkin nyt tullut siihen tulokseen, että se tukkii ihohuokosiani. Etsinnässä olisi siis kevyt, saman tyylinen kuin loreal, peittävä ja pysyvä meikkivoide, joka EI tuki ja antaisi raikkautta naamaan. Olenkin kahden vaiheilla tuon lancomen ja cliniquen kanssa. Entäs tuol clarins, tukkisikohan se?
  Tykkäsin myös Maybellinen affinitonesta hirveästi, se oli litkua eli tosi kevyttä, mutta muuten hyvää. Sen tilalle tuli fit me, joka ei peitä ja jää rasvaiseksi naamalle. Harmi kun uudet kivat tuttavuudet lopetetaan aina.
  Voikohan tuota Cliniqueta käyttää silmänympärysiholle?

  Mineraalit kuulostavat hankalakäyttöisiltä, niitäkin harkitsen. Kumpi on peittävämpi ja kuulaampi bareminerals vai lily lolo?

  En ole ikinä kokeillut tasokkaampia meikkivoiteita, joten voin varmaan yllättyä kun töistä kotiin lähtö koittaa "jaahas eikös tarvinnutkaan korjailla ja puuteroida"

  Ihotyyppini on sekaiho näppyjä tulee ja talvella pintakuiva. Rasvoittuu kesällä, mutta aika hyvin sen saan pidettyä kurissa ihonhoitoaineilla.

  Arvostan suuresti apuasi! Hyvää viikonloppua :)

  Vastaa

  0
  1. Se pysyy sen 6h jonka jälkeen joudun korjaamaan ja puuteroimaan. Olen jo niin tottunut meikkivoiteen korjailuun, ettei se edes haittaa.

   Jos sulla pysyy meikkipohja korjailematta 6 tuntia, niin sehän on fantastista...!

   Mitä tuohon tukkimiseen tulee, joudun antamaan saman vastauksen kuin muillekin "tukkimattomista" meikkivoiteista kyselijöille.... Ikävä kyllä ei ole mitään yhtä nyrkkisääntöä jota noudattamalla löytää tukkimattoman meikkipohjan. :/ Kukaan ei siis ikävä kyllä pysty sanomaan, että "Kun välttelet näitä ainesosia tai tätä merkkiä, niin huokosesi eivät mene tukkoon". Ihon reaktiot ovat niin yksilöllisiä. Voidaan ainoastaan puhua muutamasta yleisesti tunnetusta, potentiaalisesti tukkivasta ainesosaryhmästä, ja ne ovat mineraaliöljyt ja silikonit. Samoin jotkut luonnon öljyt voivat tukkia huokosia joillain ihotyypeillä. Tylsää kyllä, vain kokeilemalla voi selvittää, mihin juuri sinun ihosi reagoi.

   Otetaan esimerkiksi silikonit. Niitä on kaikissa meikkivoiteissa lukuunottamatta luonnonkosmetiikkaa. Siis ihan oikeasti kaikissa meikkivoiteissa. Ne nimittäin aikaansaavat meikkivoiteen ideaalisen tasaisen levittymisen iholle.

   Mineraaliöljyjäkin käytetään todella paljon meikkipohjatuotteissa. Kasviöljyjä vähemmän.

   Jos siis L'orealin True Match tukkii ihoasi, en valitettavasti pysty mitenkään "lupaamaan" että joku toinen merkki ei tukkisi. Sillä kaikissa on niitä samoja perusraaka-aineita, toki pitoisuudet ja cocktailit vaihtelevat. Voimakkaasti vahamaiset, paksut meikkipohjat kuten Joe Blasco tunnetaan myös potentiaalisesti tukkivina. Silti yksi voi käyttää niitä ilman mitään ongelmia kun taas toisen iho vetää heti pienelle näpylle.

   Ainoa mitä voin vinkata on jauhemaisen meikkipohjan kokeilu, sillä jauhemainen tuote ei sisällä mitään öljyjä tai silikoniyhdisteitä. Mineraalit eivät ole lainkaan hankalakäyttöisiä. Tsekkaa vaikkapa videoni mineraalipohjan levityksestä täältä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/02/16/video-mineraalimeikkipohja/

   Bare Minerals on mielestäni peittävämpi kuin Lolo, samoin se on ehdottomasti hohtavampi (jos valitset Original-koostumuksen). Lolon etuna on kuitenkin puhtaampi koostumus, siinä on käytetty pelkästään mineraaleja mutta BM:ssä on myös vismuttioksikloridia joka tuo jauheeseen helpompaa levittyvyyttä ja hohtoa. Puhtainta mahdollista mineraalicocktailia etsivä valitsee Lolon tai vaikkapa Idun Mineralsin, joka on vielä Loloakin tarkemmin puhdistettu (mutta kalliimpi).

   Vastaa

   0
 34. Moikka,
  En oo sun blogia kauheesti lukenu/seuraillu, mutta sen tiiän, että käytät mineraalimeikkejä. Haluaisinkin siis kysyä, mitä mineraali meikkivoidetta suosittelet (100% mineraali?) Haluaisin vaihtaa uuden meikkivoiteen, joka olisi myös suht halpa.

  Ihoni on suht vaalea ja tarvitsen myös vähän peitettävää. Mulla on yleensä todella kuiva iho, mutta tällä hetkellä se on rasvainen ja näppyjä tulee aika useesti syynä (e-pillerit), mutta olen ne lopettanut, eli kenties...joskus ihoni palaa normaaliin, eli kuivaan ihoon ja suht näpyttömään.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Jassu!

   Oma suosikkini on ollut monta vuotta Lily Lolo, josta riittää juttua monenmonessa postauksessa, mm. tässä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/04/12/mineraalimeikkipohja/

   Lily Loloa voi ostaa Suomessa Biodelly-nettikaupasta, tai sitten voi tilata suoraan merkin omilta sivuilta.

   Moni toinen pohja on kuitenkin käytännössä aivan yhtä hyvä. Tällä hetkellä minulla on käytössä suomalaisen Flow Kosmetiikan mineraalipohja joka niinikään on 100-prosenttisesti mineraalia ja tuntuu ihollani ihan samalta kuin Lolo. Juttua täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/07/29/flow-mineraalipohja/

   Kolmas hyvä ja edullinen, Suomesta saatava 100-prosenttinen mineraalipohja on Barefaced Beauty, juttua täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/01/19/barefaced-beauty-mineral-foundation/

   Vastaa

   0
 35. Hei! Löysin sattumalta blogisi ja halusin kokeilla yhtä suosittelemistasi meikkivoiteista. Päätin kokeilla tuota Teint Miracle voidetta. Menin Boots myymälään täällä Englannissa ja myyjätär suositteli minulle kuitenkin Miraclen sijaan Teint Idole Ultra 24h voidetta/ sävy 01. Testasimme sopivaa värisävyä, päädyin ostamaan tuotteen, koska myyjä suositteli tätä peittävämpää vaihtoehtoa, kun aamulla meikkaan töihin ja saisin sillä hyvin piiloon tummat silmänaluset ja epäpuhtaan ihon / nenänalusen ja leuan yhdellä ja samalla voiteella. Idole Ultraan en ole tyytyväinen, väri ei mielestäni levity mitenkään erityisen tasaisesti. Olen ravistanut tuotetta ohjeen mukaisesti ennen käyttöä. Olen koettanut sivellintä, meikkisientä ja sormia. Peittävyys ei ole mitenkään erityisen hyvä myöskään. En pidä näistä meikkivoiteista, jotka sisältävät aurinkosuojakertoimen, koska ne ovat "raskaita ja rasvaisia" kuin ilman suojakerrointa olevat rasvat ja meikkivoiteet yleensä.
  Aiemmin ostin Lorealin Infallible 24h-matte meikkivoiteen/sävy 11 vanilla ja Infallible mattifying base voiteen. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän sattumalta, myyjän opastuksella löydettyyn meikkivoiteeseen. Se peittää tummat silmänaluset, epäpuhtaan ihon / punaiset läiskät. Samalla se kuitenkin on todella hyvän sopivan sävyinen kasvoilleni, ja antaa "säihkyvän" lopputuloksen. En tarvitse erillistä näppyvoidetta/peitevoidetta enää!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)