28.12.2012

Tehokkaat, kotikutoiset kuorinnat

Nämä ovat monelle tuttuja ja useaan kertaan kierrätettyjä, mutta aina niin hyödyllisiä vinkkejä! Aina on varmasti joku joka kuulee näistä ensimmäistä kertaa. :)

Kotitekoinen kahvikuorinta

Ihonkuorintatuotteitahan ei varsinaisesti tarvitse kosmetiikkaosastolta lähteä etsimään, vaan meidän jokaisen keittiön kaapeista löytyy muutama todella tehokas kuorinta-aine; suola, sokeri ja kahvinporot. Tietysti kaunis kuorinta-aineputeli näyttää kylppärissä kivalta ja on vaivattomampi käyttää, mutta ruoka-aineista saat aivan yhtä toimivan ja edullisemman cocktailin.

Tein nyt anoppilassa majaillessa ensimmäistä kertaa elämässäni vartalokuorinnan kahvinporoilla, ja iho on niin järjettömän pehmeä ja hyvän tuntuinen että on pakko kirjoittaa tästä teillekin! :) Edellisessä postauksessahan juuri mainitsin, että ihoni on ollut reissun jäljiltä aivan hirveän tuntuinen, ja olen kuorinut sitä pari kertaa viikossa normaalin kerran kuussa -rutiinini sijaan. Vasta nyt kahvinporoilla sain aikaan todella tehokkaan tuloksen!

Suolalla, sokerilla ja kahvinporoilla voi kuoria ihoa sekoittamalla niitä ruokaöljyyn (oliivi on suositeltavaa, itse käytin sen puutteessa rypsiä) tai sitten vaikka suihkugeeliin. (Tai miksei vaikka vartalovoiteeseenkin, mihin vain mikä liukuu iholla.) Suola ja sokeri eivät liukene öljyyn, ja kestävät suihkugeelissäkin jonkun aikaa ennenkuin liukenevat.

Kotitekoinen sokerikuorinta

Suola/sokerikuorinta on kahvinporoja hellävaraisempi, ja jos sekoitat ne suihkugeeliin ei iholle jää öljyistä tunnetta. Öljyn jälkitunnetta ei tosin kannata kavahtaa, öljy imeytyy kosteaan ihoon nopeasti ja ihosi saa samalla "kosteusvoiteen". Itse sekoitin kämmenellä keitettyjä kahvinporoja ja rypsiöljyä ja hieroin oikein pidemmän kaavan mukaan joka puolelle kroppaa saunan jälkeen, etenkin niihin selluliittiongelmakohtiin (hieronta on aina hyväksi selluliittialueille). Huuhtelin porot pois suihkussa enkä enää pessyt ihoa suihkugeelillä vaikka rypsi jätti ihon oliivia rasvaisemman tuntuiseksi, ja ensin epäilin että imeytyyköhän tämä... Mutta tokihan se imeytyi, ja iho oli todellakin taivaallisen sileän ja pehmeän tuntuinen tänä aamuna!

Kuorin poroilla kevyesti myös kasvot, mutta tätä en suosittele herkkä- tai couperosaihoisille, sillä kahvinporot ovat suhteellisen suurikokoisia ja todella karkeita, ja voivat ärsyttää kasvojen ohuempaa ihoa. Vartalolle ne kyllä sopivat, etenkin kunnon tehokkaiden kuorintojen ystäville!

Jos et ole koskaan kuorinut ihoasi, kokeile! Tulet hämmästymään erosta.

0 comments on “Tehokkaat, kotikutoiset kuorinnat”

  1. Kuulostaapa hyvältä tuo Mirssiinan naamio..! Enpä ole noiden mausteiden antibakteerisista ominaisuuksista ennen kuullutkaan..! Täytyykin perehtyä! :)

   Vastaa

   0
 1. Mäkin oon kokeillut kahvikuorintaa, ja oli kyllä ihanan tuntuinen iho jälkeenpäin!

  Vastaa

  0
 2. Olen kuorinut kahvinporoilla joskus teininä kun asuin porukoilla. Ihanaksi tulee iho, olen sekoittanut kosteusvoiteeseen.
  Sittemmin omaan kotiin muutettuani aloin miettiä, miten kahvinporot viemäreihin vaikuttavat ja korvasin kahvin suolalla tai sokerilla, mikä ei tosin ihan niin hyvä ole :/
  Onko jollain varmaa tietoa, onko kahvinporot viemärissä haitaksi tai miten näitä haittoja ehkäistä?

  Vastaa

  0
  1. Mulla meni suihkun viemäri tukkoon ja pidin kyllä syyllisenä säännöllisiä kahvinpurukuorintoja. Vaihdoin suolaan ja sokeriin.

   Vastaa

   0
 3. Kiinnostava kirjoitus!

  Käytitkö käyttämättömiä vai käytettyjä kahvinporoja?

  Vastaa

  0
 4. Suola ja sokeri ovat tuttuja, kahvinpuroja ei ole tullut kokeiltua. Käytätkö aivan ''uusia'' puroja, vai voisko hyödyntää sellaisia joista on jo kertaalleen sumpit keitetty?

  Vastaa

  0
  1. Kuinka paljon teit tuota kahvi kuorinta ainetta ja kuinka paljon esim sokeria ja suolaa? Kuinka juoksevaa/paksua sen tulisi olla?

   Vastaa

   0
  2. Voit miksata mössön ihan mutu-tuntuman mukaan :) Itse teen näin: kahvinporoja (tai sokeria tai suolaa) kippoon, kippo kylppäriin ja ruokalusikalla annos kahvinporoja/sokeria/suolaa kämmenelle. Päälle luraus suihkugeeliä tai öljyä. Sekoitetaan mössö kämmenellä ja hierotaan kroppaan. :) Jos seos ei leviä riittävän laajalle alueelle vartalolla, tehdään uusi annos kämmenelle :)

   Vastaa

   1
 5. Tehtiin jollain "luonnonkosmetiikkakurssilla" suolakuorinta, jonka resepti oli suunnilleen tällainen:
  -Pieneen purkkiin 2/3 suolaa
  -päälle rypäleensiemenöljyä niin, että suola peittyy ja vähän yli
  -lisäksi muutama tippa eteeristä öljyä (en nyt muista mitä laitettiin)

  Opettaja oli tuon keksinyt luettuaan jonkin naistenlehdessä mainostetun kuorinnan incin ja arponut sen perusteella mitä purkkiin suunnilleen pitäisi laittaa. Valmistimme muutamalla eurolla suunnilleen samaa tavaraa, kuin mistä kaupassa olisimme maksaneet 50 euroa. :D

  Vastaa

  0
 6. Kotitekoiset kuorinnat on parhaita, kaupan sellaiset geelit joissa on muutama hassu pehmoinen pallero joiden on tarkoitus kuoria ihoa ovat ihan hanurista. kahvilla ja sokerilla ja suolalla jaa unelmapehmeän ihon!! (suolassa tosin on se huono puoli ettei kannata laittaa jos iho tai kädet ovat vähääkään rikki,kirvelee hitosti;)) Itse yhdistän usein nuo kookosöljyyn tai vauvaöljyyn joka on myös hyväksi iholle ja kosteuttaa, ei tarvitse erikseen mitään vartalovoiteitakaan.
  kasvoille paras on ruokasooda tai sellainen hieman karkeampi vaniljasokeri yhdistettynä tuohon kookosöljyyn on paras :)

  Vastaa

  0
 7. Mä käytän täysin käsien kuorintaan iha kaapistani sokeria ja öljyä. Täytynee kokeilla noita kahvinporoja kyllä joskus. :)

  Vastaa

  0
 8. Itse en ole koskaan sekoittanut kahvinporoja mihinkään suihkugeeliin, vaan kauhonut sieltä suodatinpussista ja pyöritellyt iholla ihan semmoisenaan. Toki sotkuistahan se on, mutta helppo huuhtoa. Mielestäni tehokasta, mutta ei kuitenkaan liian rajua ja saa ns. täyden tehon kun ei ole sotkenut sekaan mitään. Iho on ollut pehmeä ja virkeä ja rasva imeytynyt hyvin. Tekisi kyllä hyvää pitkästä aikaa, kas kun ei ole ollut enää kahvinjuojaa taloudessa niin ei sitten ole asioikseen tullut keiteltyä. :)

  Vastaa

  0
 9. En ole varma mistä olen jäänyt käsitykseen, että rypsiöljy olisi iholle oliiviöljyä parempaa? Muistaakseni lueskelin aiheesta tämän yhteydessä: http://www.theoilcleansingmethod.com/ (elekää haksahtako aknen kanssa taistelevat, aika pieni mahdollisuus ilmeisesti että tuo OCM auttaisi.)

  Meiskä tekee kaiken muun paitsi kasvokuorinnan aina merisuolalla ja sillä öljyllä, jota sattuu ulottuvilla olemaan. :) Kiltimpää kukkarolle. Naamalle olen käyttänyt Freemanin aprikoosikuorintaa - en uskalla laittaa öljyjä kasvojen iholle ja tuo tuoksuu ihanalle. Pientä luksusta pitää itselleen suoda.

  Vastaa

  0
  1. Möö, nyt kyllä puhun mitä sattuu. Taitaapi olla auringonkukkaöljy kyseessä eikä rypsiöljy.

   Vastaa

   0
 10. Kaurahiutaleista saa myös ihanan kuorintanaamion herkälle iholle. Käsissä hieroo hiutaleita pienemmäksi ja sekoittaa maitoa siihen sen verran että saa löysähkön "puuron". Sitten eikun kasvoille hieromaan sitä, varovasti tottakai. Saapi olla viel kasvoilla jonkin aikaa. Inhottava pestä pois, mutta tuleepa ihanan pehmoinen iho!

  Vastaa

  0
 11. Kiitos paljon vinkistä, täytyy kokeilla. Blogiasi on mukava lukea, tutustuin siihen ensi kertaa NYT-liitteen jutun jälkeen. Tuot mukavasti myös omaa persoonaa mukaan ja todella tiedät mistä puhut, siksi tänne aina palaa :)

  Vastaa

  0
 12. Muistan jostain lukeneeni, ettei kahvinporoja kannata sekoittaa mihinkään öljyy, koska niiden käyttö perustuu porojen sisältämään rasvaan... Mutta tehohan vain ehkä moninkertaistuu öljyyn sekoitettaessa. :)

  Tämä on loistava, kuulemma "vanhan kansan", kuorinta, kasvoille tosin melkoisen karkeaa. :)

  Vastaa

  0
  1. Muistan jostain lukeneeni, ettei kahvinporoja kannata sekoittaa mihinkään öljyy, koska niiden käyttö perustuu porojen sisältämään rasvaan…

   Mielenkiintoista.... Tuosta poron sisältämästä rasvasta en tiedä, mutta poro itsessäänhän kuorii mekaanisesti. Mitä tahansa pientä, karkeaa murua voi käyttää kuorivana ainesosana. Öljy taas ei kykene ihoa kuorimaan. Jos poroja hieroo ihoon ilman mitään liukastetta niin se vain on iholle rajumpi toimenpide. Liukaste helpottaa kuorivan ainesosan levittymistä iholla ja vähentää kitkaa --> rasitetta iholle.

   Vastaa

   0
 13. Luulen itse että tuon kahvipurukuorinnan oliiviöljyn voisi korvata kookosöljyllä sillä se hoitaa muutenki tosi hyvin ihoa

  Vastaa

  0
 14. Voiko kahvinpuruista saada verenmyrkytyksen jos sitä joutuu esim. vereen tai haaavaumaan iholla?

  Vastaa

  0
  1. Tähän osaa varmasti vastata lääketieteen ammattilainen mutta itse en pidä skenaariota kovinkaan todennäköisenä.

   Vastaa

   0
 15. Teinpä eilen kokovartalo kuorinnan.
  Pesin itseni marseille saippualla ja mikrokuitu liinalla.

  Vastaa

  0
 16. Muistan kun joskus nuoruudessa sai kaupasta Apri kuorintavoidetta. Oli kunnon tymäkkää, kuorivana osasena aprikoosin kivet. Nykykuorinnat ovat itselleni aivan liian hellävaraisia ja muovirakeet eivät inspiroi. Nämä itsetehdyt toimivat paremmin!

  Vastaa

  0
  1. Mä muistan myös Aaprin, se oli ihan hirveä ihon raastaja..! :D Kamalan isot ja terävät rakeet. Siihen aikaan tehokkaan kuorinnan synonyymi oli ilmeisesti juuri suuret ja karkeat rakeet. Sittemmin onneksi tajuttiin, että pienet ja pyöreäreunaisemmat mikrorakeet tiheällä koostumuksella kuorivat paljon paremmin, samalla kun partikkelit ovat kuitenkin hellävaraisempia iholle. Nuo terävät aprikoosinkivirakeet tekivät iholle varmasti enemmän hallaa kuin hyvää..!

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)