18.05.2025

Näitä suosittelen: aurinkovoiteet, joissa on vain uuden teknologian UV-filttereitä

Tässä postauksessa on listaukseni Suomen markkinoilta löytyvistä aurinkovoiteista, joissa käytetään vain uuden sukupolven UV-filttereitä.

Suosittelen näitä aurinkovoiteita kemiallisista aurinkovoiteista, koska uudemmat UV-filtterit ovat kaikilta aspekteiltaan parempia kuin vanhat.

Huomaa: fysikaaliset aurinkovoiteet eli mineraaliaurinkovoiteet ovat asia erikseen. Suosittelen myös niitä, mutta tämä kirjoitus käsittelee vain kemiallisia aurinkovoiteita. Parhaille mineraaliaurinkovoiteille on tulossa oma päivitetty postauksensa, edit, ja tässä se on. ☺️

Fysikaalinen vaihtoehto vs. kemiallinen

Fysikaalisissa aurinkovoiteissa on vain kaksi vaihtoehtoa: sinkkioksidiin tai titaanidioksidiin perustuva suoja, tai näiden yhdistelmä. Sinkkioksidi ja titaanidioksidi ovat turvallisia (poislukien sisäänhengitettyinä) ja ovat mm. terveydenhuollon asiantuntijoiden ykkössuositus raskaana oleville sekä pienille lapsille.

Kemiallisissa aurinkosuojissa taas on kymmenittäin vaihtoehtoja ja eri filtteriyhdistelmiä, joiden joukossa myös potentiaalisesti haittoja aiheuttavia kemikaaleja. Koska kemiallisia aurinkovoiteita on markkinoilla sadoittain ja parhaan valinnan tekeminen voi olla vaikeampaa kuin fysikaalisten kohdalla, haluan julkaista tämän listauksen tueksi kuluttajille, kun etsitte ympäristön ja ihon kannalta parasta kemiallista aurinkovoidetta.

Korostan edelleen, että KAIKKI aurinkovoiteet suojaavat ihoasi ja ehkäisevät asianmukaisesti käytettynä ihosyöpää. Voit siis ilman muuta käyttää mitä tahansa aurinkovoidetta joka miellyttää sinua ja sopii budjettiisi, ja ihosi hyötyy. 🙏🏻

🌎 Jos kuitenkin haluat kiinnittää huomiota aurinkovoiteesi parhaaseen mahdolliseen tehokkuuteen, ympäristöaspekteihin sekä ihoystävällisyyteen, silloin tämä lista on sinua varten. 

Miksi uuden sukupolven UV-filtterit ovat parempia?

🌞 Ne ovat stabiilimpia kuin vanhat filtterit sekä absorboivat UV-säteitä tehokkaammin; uusia filttereitä tarvitaan paljon pienempiä määriä samaan tehoon kuin vanhoja. Pienempi pitoisuus minimoi myös iho-oireita.

🌞 Ne aiheuttavat paljon vähemmän ihoärsytystä ja allergiaa kuin vanhat filtterit. Ne myös kirvelevät silmissä vähemmän.

🌞 Ne eivät imeydy ihon läpäisyesteen läpi, tai imeytyminen on aivan minimaalista (vanhat filtterit taas imeytyvät jopa verenkiertoon asti).

🌞 Ne eivät ole todettuja tai epäiltyjä hormoninhäiritsijöitä (moni vanhoista filttereistä on).

🌞 Niillä on tämän hetken tiedon valossa paljon vähemmän ympäristöhaittoja kuin vanhemmilla filttereillä.

Lähteeni

UV-filttereitä koskevat jakamani tiedot ovat peräisin lukuisista asiantuntijalähteistä ja tieteellisistä artikkeleista. Tärkeimmät lähteet ovat kosmetiikkakemistit Michelle Wong (kuvassa) ja Jen Novovich, toksikologi ja kosmetiikan turvallisuusarvioija Mohammed Kanadil sekä Wongin ja Novovichin järjestämät riippumattomat aurinkovoideseminaarit vuosilta 2022 ja 2023, joissa esitelmiä pitivät niin kosmetiikan lainsäädännön edustajat, aurinkovoidekemikaalien ja aurinkovoiteiden valmistajat sekä ihotautilääkärit.

Olen lisäksi haastatellut lukuisia alan asiantuntijoita Suomessa, mainittakoon heistä relevanteimpina kosmetiikkakemistit Jaana Ailus (Laponie) ja Outi Tarakkamäki (Berner). Ailus kehittää sekä fysikaalisia että kemiallisia aurinkovoiteita, Tarakkamäki kemiallisia.

Asiantuntijat vahvistavat: uudet filtterit ovat parempia

Kaikki asiantuntijat vahvistavat, että uudemmilla UV-filttereillä on huomattavia etuja vanhoihin nähden. Ihon kannalta tärkeimmät edut ovat tehokkaampi suoritus, eli iho saa paremman ja kestävämmän suojan UV-säteilyä vastaan, sekä iholle hellävaraisempi koostumus, joka aiheuttaa paljon vähemmän ei-toivottuja reaktioita kuten ihorsytystä, allergiaa tai silmien kirvelyä.

Lisäksi vain uusia UV-filttereitä sisältäville aurinkovoiteille voidaan myöntää ympäristömerkintä kuten Joutsenmerkki tai Eco Sun Pass. Vanhoilla UV-suodattimilla formuloitu aurinkovoide ei tätä merkkiä voi saada.

Miksi vanhoja UV-filttereitä enää edes käytetään?

Jos mietitte, miksi vanhoja UV-filttereitä ylipäänsä yhä käytetään, suurin syy on hinta.

Vanha UV-filtteriteknologia on paljon halvempaa kuin uusi, ja hyödyntämällä aurinkovoiteissaan kokonaan tai osittainkin vanhoja UV-filttereitä, yritykset säästävät valmistuskuluissa ja saavat kustannustehokkaamman tuotteen. Kirkkaasti suurin osa markkinoiden aurinkovoiteista sisältää vanhan koulukunnan UV-suodattimia.

Saattaa olla yllättävää, että monet arvokkaat ja selektiivisetkin brändit hyödyntävät yhä runsaasti vanhoja UV-filttereitä. Katsokaapa huviksenne tuttujen selektiivisten brändien SPF-tuotteita. Voi tuntua epäjohdonmukaiselta, että kalliissa aurinkovoiteessa onkin halpaa, vanhaa teknologiaa. Näillä valinnoilla yritykset maksimoivat voittomarginaaliaan, kyse on puhtaasti tästä.

Jos haluat mahdollisimman hyvän UV-suojan ihollesi, älä valitse kallista brändiaurinkovoidetta. Valitse brändi, joka välittää enemmän ihostasi (ja ympäristöstä) kuin voittomarginaalista.

Hyvän aurinkovoiteen ei missään nimessä tarvitse maksaa paljon.

Suomessa myytävät, vain uuden sukupolven UV-filttereitä sisältävät aurinkovoiteet:

(Nämä ovat tähän saakka löytämäni tuotteet, eikä listaus ole tyhjentävä. Jos tunnette muita, saa ehdottomasti vinkata ja lisään tuotteen listalle!)

MARKETIT / PÄIVITTÄISTAVARAKAUPAT:

LV kaikki aurinkovoiteet
ÄNGLAMARK kaikki aurinkovoiteet (Änglamarkia myy S-Ryhmä, erityisesti Prismat)
L300 Hyaluronic Renewal SPF 30 Day Cream
BAMBO NATURE SPF 30 ja SPF 50 (vain Kärkkäisellä)
RIEMANN P20 Sensitive Skin Face SPF 50+
RIEMANN P20 Sensitive Skin SPF 50+
IVY AIA Sun Face Cream SPF 30 (vain Normal'issa)
ZIAJA Baby Face Cream SPF 30

TAVARATALOT:

KORRES Yoghurt-linjan kaikki aurinkovoiteet (Sokos ja Stockmann, myös Korres-verkkokauppa)
LABORATOIRES DE BIARRITZ Invisible -aurinkovoiteet (Stockmann, myös mm. House Of Organicin verkkokauppa)
NUXE Tanning Sun Oil Face & Body SPF 30 ja SPF 50

APTEEKIT:

AVÈNE Ultra Fluid Perfector SPF 50+
AVÈNE Ultra Fluid Invisible SPF 50
AVÈNE Reflex Sun 50+
AVÈNE Intense Protect SPF 50+
AVÈNE Anti-Age Fluid SPF 50
AVÈNE Cleanance SPF 50+
AVÈNE Anti-Pigmentation Tinted Fluid SPF 50+
AVÈNE Sunsimed Pigment SPF 50+
AVÈNE Sunsimed KA SPF 50+
AVÈNE Sun Lotion Dry Touch SPF 50
AVÈNE Sun Cream SPF 50+ Dry & Sensitive Skin

MEDIK8 Advanced Day Ultimate Protect SPF 50+
MEDIK8 Advanced Day Total Protect SPF 30
MEDIK8 Advanced Day Eye Protect SPF 30

DECUBAL kaikki aurinkovoiteet

SVR kaikki aurinkovoiteet

LA ROSÉE Mon Petit Bébé & Enfant SPF 50+
LA ROSÉE High Protection Sun Oil SPF 50
LA ROSÉE High Protection Sun Stick SPF 50

KOREALAISET AURINKOVOITEET:

Korealaisista varmasti löytyy muitakin, joissa on vain uusia filttereitä, vinkkaa jos tiedät! :) 

BEAUTY OF JOSEON Rice + Probiotics SPF 50+
BEAUTY OF JOSEON* Aqua Fresh Rice + B5 SPF 50
BEAUTY OF JOSEON Matte Sun Stick Mugwort + Camelia SPF 50+ (❗️)
ROUND LAB Birch Juice Sunscreen SPF 50+
SKIN 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+
COSRX Ultra-Light Invisible Sunscreen SPF 50
TORRIDEN Dive-In Moisture Sun Cream SPF 50+
SMUUTI SKIN* Watermelon Sun Cream SPF 50+
PURITO Daily Soft Touch Sunscreen SPF 50+
PURITO Wonder Releaf Centella Daily Sun Lotion SPF 50+
AMUSE* Dew Moisture Vegan Sunscreen SPF 50+
MIXSOON Centella Sun Cream SPF 50+
HOLIKA HOLIKA Aloe Soothing Waterproof Sunscreen SPF 50+ (no niin kappas, vedenkestävä korealainen aurinkovoide! En ole testannut, vinkki tuli lukijalta.)

*) Sisältää SPF-boosterin Butyloctyl Salicylate, jolla ei ole virallista UV-filtterin statusta, mutta se absorboi UV-säteilyä ja vastaa toiminnallisesti vanhan koulukunnan Octisalate-filtteriä. Se myös imeytyy kehoon. Butyloctyl Salicylate'a sisältävät aurinkovoiteet eivät täten ole aivan "puhtaita" uuden sukupolven aurinkovoiteita.

❗️ Erikoisuus: tuotteen pakkauksessa ei mainita suojakerrointa. Se lukee vain joidenkin verkkokauppojen tiedoissa. Enpähän ole kuunaan törmännyt aurinkovoiteeseen, jonka pakkauksesta on päätetty jättää pois merkintä SPF:stä..! En oikein tiedä, miten suhtautua tähän. Eihän tällaisessa valinnassa ole mitään järkeä.

149 comments on “Näitä suosittelen: aurinkovoiteet, joissa on vain uuden teknologian UV-filttereitä”

    1. Eivät ole. ACO sisältää Octisalatea, Eucerin Avobenzonea.

      Avobenzone on näistä kyseenalaisempi. Se on EU:ssa epäiltynä sekä hormoninhärinnästä että ympäristöhaitoistaan, katso "Properties of concern" oikean laidan laatikosta:

      https://echa.europa.eu/substance-information/-/substanceinfo/100.067.779

      ACO avasi seikkaperäisesti syitään Octisalaten käytölle viime kesänä:

      https://karkkipaivablogi.com/2024/08/aco-ja-la-roche-posay-vastaavat-avobenzone-octisalate-osa-2/

      Vastaa

      5
  1. Hei Sanni! Onko kokemuksia tästä ja sisältääkö vain uusia filttereitä SKIN1004
    Probio-Cica Glow Sun Ampoule SPF50+ PA++++?

    Vastaa

    1
    1. Ei ole kokemusta. Sisältää vain uusia filttereitä.

      Viime vuodesta lähtien korealaiset aurinkovoidevalmistajat ovat alkaneet käyttää ennen L'Orealin patentin alla olleita Mexoryl-filttereitä. Tämä on esimerkki sellaisesta.

      Vastaa

      2
    2. Kiitos vastauksesta. Täytyypä testata tämä. Toi kehumasi SKIN1004:n sinikorkkinen on oma suosikki Beauty of Joseonin lisäksi. :)

      Vastaa

      2
  2. Luulin (toivoin), että hyvin erittäin valoherkkää ihoani suojellut VICHY CAPITAL SOLEIL MILK ECO-DESIGNED SPF50+ 200 ML olisi mukana mutta ei.

    LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF50+ 50 ML
    LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE IN on ollut luottotuotteeni kasvoille ja meikin alle lomamatkoilla, mutta sekin on sitten ”vanhaa tavaraa”.

    Hirmu hyvä kuitenkin, että taidan löytää nyt edullisempia vaihoehtoja ☺️ Osaatko suoraan ehdottaa jotain noiden tilalle?

    Vastaa

    1
    1. Vichy ja L R-P ikävä kyllä käyttävät kaikissa aurinkovoiteissaan vieläkin vanhan sukupolven filttereitä.

      Kokeile jotain Avènen voidetta, Avènella on selvästi parhaat UV-filtteriyhdistelmät apteekin aurinkovoiteista.

      Vastaa

      3
    2. Kiitos suosituksista 😊 Tutustun seuraavaksi Avenen voiteisiin 🧴☀️😎

      Vastaa

      1
  3. Nämä koerealaiset taitaa myös olla:
    [Purito Seoul] Daily Soft Touch Sunscreen spf 50
    [Purito Seoul] Wonder Releaf Centella Daily Sun Lotion spf 50
    [Amuse] Dew Moisture 365 Vegan Sunscreen
    [Holika Holika] Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Cream SPF50/PA++++

    Vastaa

    1
  4. Kiitos tästä! Osaatko sanoa jättääkö Änglamarkin spf50 aurinkovoiteet ihoa kiiltäväksi ja/tai valkoiseksi? Tai mitä suojakertoimen 50 aurinkovoidetta voisit suositella, joka ei ainakaan näin tekisi?

    Vastaa

    2
    1. Osaatko sanoa jättääkö Änglamarkin spf50 aurinkovoiteet ihoa kiiltäväksi ja/tai valkoiseksi?

      Eivät jätä yhtään valkoiseksi, ne eivät sisällä sellaisia UV-filttereitä, jotka voivat näkyä iholla valkoisina.

      Kiiltävyys on sitten ihotyyppi-seikka. Näitä ei ole erityisesti formuloitu matta-tyyppisiksi, mutta eivät esimerkiksi minun ihollani kiillä.

      Tai mitä suojakertoimen 50 aurinkovoidetta voisit suositella, joka ei ainakaan näin tekisi?

      Esim. Avénen B-Protect (kevyesti sävytetty voide) jättää aika mattaisen pinnan, samoin ACOn Ultra-Light Sun Fluid. Olen esitellyt ne täällä:

      https://karkkipaivablogi.com/2023/06/aurinkovoiteet-vertailussa-2023/

      ACOlta tosin olen kokeillut SPF 30 -version, mutta myös SPF 50+ lupaa mattapintaa.

      Vastaa

      1
  5. Hei,

    mitä mieltä olet Acon Sun Lotion Intolerance SPF50 -aurinkovoiteen UV-filttereistä? Tuon aurinkovoiteen markkinoidaan sopivan niin kasvoille kuin vartalollekin.

    Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa

    1
    1. Laitatko linkin, josta näen tämän incin. Onkohan niin uusi tuote, ettei näy vielä edes Avène Suomen omilla sivuilla? Tämän postauksen Avène-tiedot ovat Avènen sivuilta sekä Yliopiston Apteekin sivuilta parin viikon takaa.

      Mun tiedossa on vain Avènen Anti-Ageing Suncare Cream, ja siinä on Avobenzonea. Kyseinen voide näkyi Avènen tiedoissa silloin, kun koostin postaukseni tietoja.

      Vastaa

      2
    2. Kiitos. :) Tässä on vain uusia filttereitä. Lisään listalle.

      (Lievästi huvittavaa, että tuote näkyy jossain Olo-apteekissa, mutta ei brändin omalla sivulla 😅 Jännä, ettei näy YA:ssakaan joka kuitenkin on Suomen suurin apteekkibrändi.)

      Vastaa

      4
  6. Hei, onko Sol De Janeiron Rio Radiance bodyspray SPF 50 hyvä aurinkovoide? :)

    Vastaa

    0
  7. Mikähän suojakertoimen 50 aurinkovoide olisi hyvä, jos etsii vedenkestävää ja hajusteetonta voidetta, joka ei jäisi valkoisena tai kiiltelevänä iholle? Viime kesänä testattu P20 sensitive kiilteli ja jäi tahmaiseksi ihon pintaan. Kiitos paljon vinkeistä jo etukäteen!

    Vastaa

    1
    1. Testaas toi änglamarkin fluidi? Mulla on sekaiho ja sama kokemus tuosta p20 sensitive spf50. Tämä fluidi toki mulla nyt ekaa kertaa testissä, mutta on tosi kevyt ja kosteussuihkeen laitoin vaan alle.

      Vastaa

      3
    2. Hei, apteekkituotteista tässä widmerin voiteessa taitaa olla vaan uusia?

      On uusia + vanhoista Ensulizole. Ensulizole on yksi sellainen vanhempi UV-filtteri, josta ei ole mitään raportoituja tai ainakaan yleisesti tunnettuja haittoja, eli voisiko sanoa: yksi niistä paremmista vanhoista filttereistä. :)

      Vastaa

      1
    3. Mikähän suojakertoimen 50 aurinkovoide olisi hyvä, jos etsii vedenkestävää ja hajusteetonta voidetta, joka ei jäisi valkoisena tai kiiltelevänä iholle?

      Mulle tulee mieleen ACOn Ultra Light Face Fluid SPF 50+. Se on nestemäisen ohut ja jättää mattapinnan.

      Vastaa

      1
    4. Kiitos suosituksesta! Uskotko, että tuota Acon aurinkovoidetta on turvallista käyttää, vaikka se ei sisälläkään pelkästään uusia UV-filttereitä? Tai tiedätkö olisiko millään tämän postauksen voiteista samat ominaisuudet?

      Vastaa

      1
    5. Uskotko, että tuota Acon aurinkovoidetta on turvallista käyttää, vaikka se ei sisälläkään pelkästään uusia UV-filttereitä?

      Ilman muuta on :)

      Tämän postauksen voiteissa saattaa toki olla joukossa saman ominaisuuden voiteita, mutta koska en pysty testaamaan henkilökohtaisesti kaikkia listan aurinkovoiteita, en ikävä kyllä osaa sanoa. Olen testannut näistä monet, ja niiden joukossa ei ollut vastaavaa ohutta ja mattaista voidetta.

      Vastaa

      1
  8. Vastailen illemmalla tai viimeistään huomisen aikana, olen vielä tänään Kroatiassa ja rentoilen Splitin vanhankaupungin kujilla. ☺️

    Vastaa

    10
  9. Just tänään korkkasin änglamarkin spf50 fluidin kasvoille ja se oli todellakin fluidi-lähes nestemäinen, väriltään valkea, mutta ei tietenkään jäänyt valkoiseksi. Onnistuin saamaan sitä myös silmään- ja kirveli, mutta äkkiäkös sen huuhtoi.
    Aivan mahtavan tuntuinen-kuin olisi jonkun ohuen seerumin levittänyt ja alle suihkin vain Taikan uuden kosteuttavan kasvosuihkeen. Olisi ehkä pitänyt antaa imeytyä hetken pidempään ennen mineraalipohjan sutimista, mutta hyvin sain levitettyä ja iho on tuntunut koko päivän hyvältä-ei kiristä, mutta ei kiiltelekään öljyisenä.
    Vartalolle ostin tuon lasten version. Ensi kokemuksen perusteella todella hyvä! Uskon, että lapsetkin tykkää, kun ei tarvi työstää ihoon ja kitkuttaa, kun on niin nestemäinen. Erityistä plussaa hinnasta! Raaskii ostaa useammankin niin ja pumppupullo! 🥰

    Vastaa

    1
    1. Kuulostaa hyviltä sun kokemukset! 🤗 (Poislukien kirvely..!) Änglamark on kyllä ihan huippu, kun on niin edullinenkin.

      Vastaa

      2
  10. Mulla on aurinkoihottuma ja ainoa voide joka pitää sen kurissa on Eucerin sun allergy protect 50+. Onko tässä niitä "vanhoja" ainesosia? Onko ihonläpi imeytyviä aineita?

    Vastaa

    1
    1. Onko tässä niitä "vanhoja" ainesosia? Onko ihonläpi imeytyviä aineita?

      On kaksi vanhaa filtteriä; Avobenzone ja Ensulizole. Avobenzone imeytyy kehoon ja jää sinne pitkäksi ajaksi (FDA:n tutkimukset), Ensulizolesta ei ole FDA:n imeytyvyystutkimuksia, mutta EU:n SCCS:n arvioinnin mukaan ihon läpi imeytyminen on hyvin vähäinen.

      Avobenzone on näistä "kyseenalaisempi" (se on mm. EU:n listoilla epäiltynä hormonihäirikkönä ja ympäristömyrkkynä), Ensulizolesta taas ei ole mitään haitallisuusraportteja tai -epäilyjä.

      Vastaa

      1
  11. Hei Sanni🌸onko Mixsoon Centella huono vaihtoehto?
    Ainakin se on iholla ihana ja meikin alla

    Nauti lomastasi 🌸

    Vastaa

    1
    1. onko Mixsoon Centella huono vaihtoehto?

      En ole tätä testannut, mutta ainakin incin mukaan näyttää sisältävän vain uusia UV-filttereitä. Lisään tämän listalleni. :)

      Vastaa

      1
  12. Änglamark tuotteissa esim.uudessa fluidessa on tämä Diethylhexyl Butamido Triazone,jota en tiedä minkälainen aines on ? P20sensitive jättää itselläkin aika kiiltävän pinan vaika muuten hyvä onkin jtn jtn uutta pitäisi taas kokeilla vedenkestävien saralla. Oletko testannut muuten tuon huulituotteen? Aiemmin laittamani korealaiset 4 löytyy inceineen Yeppon sivulta.

    Vastaa

    1
    1. Moi! Oletko tutkinut luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja? Mitkä niistä olisi uuden sukupolven UV-filtteri tuotteita?

      Vastaa

      1
    2. Oletko tutkinut luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja? Mitkä niistä olisi uuden sukupolven UV-filtteri tuotteita?

      Luonnonkosmetiikassa ei voi olla "uuden" ja "vanhan" sukupolven UV-filttereitä, sillä fysikaalisia UV-filttereitä on vain kaksi: titaanidioksidi ja sinkkioksidi. Niitä ei voida keksiä enempää.

      Toki luonnonkosmetiikankin aurinkovoiteet ovat kehittyneet huimasti ja ovat nykyään paljon miellyttävämpiä kuin 10 vuotta sitten, mutta kehitys ei liity UV-filttereihin, vaan muihin ainesosiin, ennen kaikkea emulgattoriteknologioihin.

      Vastaa

      3
  13. Kiitos LdB:n stick-muotoisen aurinkovoiteen esittelystä. Ainakin omille kämmenilleni todella miellyttävä! Helppo lisätä aina kauppareissun jälkeen, jos on vaikka käsidesillä poistanut osan aiemmasta aurinkovoiteesta.

    Vastaa

    1
    1. Voimakkaahko on kyllä, vaikkakin hyvä. Olen jopa pahoitellut ympärillä oleville ihmisille sitä.

      Olen muuten nyt testannut sellaista, että lisään iltapäivästä aamulla laitetun korealaisen aurinkovoiteen ja Alga Mariksen sävyttävän päälle (kun näiden teho on jo todennäköisesti suuresti hiipunut) ihan vain Änglamarkin 50 vartaloaurinkovoidetta. Toimii! Ei näytä edes rasvaiselta. Onpahan kasvotkin suojatut myöskin kotimatkan ajan.

      Vastaa

      1
    2. Olen muuten nyt testannut sellaista, että lisään iltapäivästä aamulla laitetun korealaisen aurinkovoiteen ja Alga Mariksen sävyttävän päälle (kun näiden teho on jo todennäköisesti suuresti hiipunut) ihan vain Änglamarkin 50 vartaloaurinkovoidetta. Toimii! Ei näytä edes rasvaiselta.

      Kuulostaa hyvältä! :) 👍

      Vastaa

      1
    3. Toki kivempi lisättävä olisi Änglamarkin kasvoaurinkovoide, mutta hätätapauksessa tuo vartalovoidekin sopii todella hyvin - laitoin sitä taas tänäänkin. On niin huikeaa, kun tuota voi kerrostaa meikin päälle. En laittanut kuitenkaan esim. silmien alle, sillä lippalakki suojaa sen kohdan.

      Vastaa

      1
    1. Siinä on uusia UV-filttereitä, mutta se sisältää yhden sellaisen harvinaisemman uuden sukupolven UV-filtterin (Neo Helipan 1000), joka tällä hetkellä on EU:ssa epäiltyjen horminihäriköiden listalla. Ehkä juuri siksi sitä näkee hyvin harvoin.

      (Nuo EU:n kemikaalihuolenaihe-listat ovat muuten sellaisia, että jokin kemikaali voi olla listalla vuosikausia ennen kuin sen status päätetään suuntaan tai toiseen. En oikein ymmärrä tätä. Jokin kemikaali voi siis olla vaikka viisi vuotta tuolla listalla epäiltynä haittavaikutuksista ihmiseen tai luontoon, ja koko tämän ajan sitä saa yhä käyttää, ja sitten lopulta voidaan tulla tulokseen, että "aine onkin ihan OK, ei syytä huoleen", tai sitten todetaan, että epäily oli validi ja aine poistetaan käytöstä tai sille asetetaan uudet käyttörajat.)

      Vastaa

      1
    2. mulla on Shiseidon spf50 aurinkosuoja voide

      Mikä niistä?

      Itse ostin uteliaisuuttani -40% alennuksesta Shiseidon Expert Sun Protector SPF50+ -voiteen ja siellä on pääosin vanhoja UV-filttereitä, mm. erittäin ympäristöhaitallinen Oktokryleeni.

      Vastaa

      1
  14. Miten Dermosilin voiteet?

    Aurinkovoide SPF 50 – erittäin korkea suoja UVA- ja UVB-säteiltä
    - SPF 50
    - Suojaa UVA- ja UVB-säteiltä
    - Erittäin vedenkestävä aurinkosuoja

    Inci: Aqua, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, C12-15 Alkyl Benzoate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Decyl Cocoate, Ethylhexyl Triazone, Polymethyl Methacrylate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Dibutyl Adipate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Betaine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Squalene, Sodium Laureth Sulfate, Beta-Sitosterol, Glycine Soja Oil, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid.

    Vastaa

    1
  15. Hei,
    Kiitos informatiivisesta artikkelista! Voisitko kommentoida ACOn Sun Lotion Intolerancea? Erityisesti lapselle käytettynä. Lapsellamme (8v) on hankala atooppinen iho, ja monet aurinkorasvat, myös fysikaaliset, ärsyttävät ihoa. Lisäksi tuntuu, että ainakin alkukesästä ihan aurinkokin aiheuttaa ihottumaa. Kaikista kokeilemistamme rasvoista tämä tuntuu ärsyttävän vähiten. Jos tämä rasva on huono, olisiko sinulla suositella lapselle sopivaa vähän ärsyttävää rasvaa?

    https://www.aco.fi/product/sun-intolerance-lotion-spf50

    Vastaa

    1
    1. Eivät, kaikki Children- ja Family -nimellä varustetut Avene-aurinkovoiteet ovat vailla Triasorb-filtteriä ja sisältävät Avobenzonea.

      Kysyin Avenelta, miksi he eivät ole laittaneet kaikkiin aurinkovoiteisiinsa Triasorbia, kun se on niin hieno innovaatio. Vastaus oli se, että Triasorb voi värjätä vaatteita, ja Avene haluaa siksi tarjota myös Triasorb-vapaita koostumuksia. He selittivät, että Triasorb voi tahrata vaatteita, jos voiteen käyttäjä ei malta odottaa, että voide kuivuu ihoon kunnolla levityksen jälkeen. Lapsille voidetta tyypillisesti lisätään myös silloin, kun he ovat puettuina. Tällöin on riski, että voidetta osuu vaatteisiin ja ne tahraantuvat. Oletan, että tästä syystä Triasorb on jätetty pois nimenomaan lasten voiteista.

      (Syytä sille, miksi Avobenzonea kuitenkin käytetään, ei annettu.)

      Vastaa

      3
    2. Jatkokysymys: Mitkä filttereistä ovat värjääviä? Änglamarkin KIDS sun spray spf 50: llä värjäsin valkoisen paitani viime kesänä. Pidämme vaaleista vaatteista.

      Vastaa

      1
    3. Jatkokysymys: Mitkä filttereistä ovat värjääviä?

      Tiedän ainoastaan että Triasorb ja Avobenzone värjäävät. Oletettavasti on muitakin, mutta nämä kaksi tiedän takuuvarmasti värjääviksi. Jostain Reddit-ketjusta luin, että myös Uvinul A Plus olisi tahrannut vaatteita, ja Änglamark sisältää sitä. Kannattaa aina antaa voiteen imeytyä ja kuivua ihoon kunnolla (vähintään 20 min) ennen kuin pukee vaatteet päälle.

      Vastaa

      1
  16. Kiitos massiivisen tärkeästä postauksesta!
    Osaatko sanoa ovatko seuraavat Ok?
    L300 Hyaluronic Age Renewal Day Cream päivävoide SPF30 50ml

    Cosrx Aloe Soothing SPF50 PA+++

    Vastaa

    1
    1. Osaatko kertoa, mitä tälläinen sinivalosuoja aurinkorasvassa tarkoittaa edes?

      Se tarkoittaa sitä, että UV-filtteri suojaa myös yli ultraviolettivalon, eli yli 400 nm. Avènen kehittämä Triasorb-filtteri suojaa 450 nm aallonpituudelle asti, eli myös näkyvältä valolta, erityisesti siniseltä. Sininen valo sijoittuu aallonpituuksille 400-500.

      Sininen valo aiheuttaa sekin ihovaurioita, mm. hyperpigmentaatiota, tosin lievemmin, kuin UV-valo.

      Vastaa

      1
    2. Ajattelin kokeilla noita Änglamarkin voiteita, niissä ei muistaakseni ollut mitään mulle epäilyttävää säilöntäainettakaan ja vartalolle laittaessa sillä ei kai ole väliä. Ajattelin että voisi olla hyvä kokeilla kasvoille jotain missä ei ole avobenzonea minkä epäilen myös ärsyttävän kasvoja, sillä sehän oli yksi tunnetuista ärsyttäjistä. Ja värjääjistä.

      Harmi että myös triasorb ilmeisesti värjää vaatteita, ja sitähän noissa Änglamarkin tuotteissa on. Tuntuu että kaikissa on joko avobenzonea tai triasorbia, ehkä ne ovat vain parhaat vaihtoehdot?

      Kaikissa tilanteissa ei ehdi odotella voiteen kuivumista. Pitänee ottaa selvää saako tahrat pois, jos vahinko kuitenkin tapahtuu… tähän mennessä ei ole ollut pahemmin ongelmia, mutta ei ole tosin ollut yhtä paljon vaaleita vaatteitakaan.

      Vastaa

      0
    3. Harmi että myös triasorb ilmeisesti värjää vaatteita, ja sitähän noissa Änglamarkin tuotteissa on.

      Ei ole Änglamarkissa; ainoastaan Avènen. Triasorb on yksinoikeudella Pierre Fabrén brändien kaytössä, eli Suomen markkinoilla Avènen.

      Muistaakseni mainitsin jossain kommentissa DHHB:n eli Uvinul A Plus:n, joka _saattaa_ värjätä (tämä tieto löytyi ainoastaan yhdestä Reddit-keskustelusta), ja Änglamark sisältää sitä.

      Vastaa

      0
    4. Ahaa, hyvä tietää, olen varmaan sekoillut jotain itse tutkiessani incejä! Filttereiden inci-nimet ovat hankalia vaikka niistä olisi lista. Voi tietysti olla että kaikki filtterit värjäävät jonkun verran, mutta välillä tuntuu että jokaisessa pohtimassani putelissa on ollut joku supervärjääjä, koska ne taitavat olla ne tehokkaimmat.

      Vastaa

      0
    5. Mä taas ihmettelen, miksi ihmeessä mun vaatteet ei koskaan värjäänny aurinkovoiteista? Tiedän, että se on tosi yleinen ilmiö. Miksi mun vaatteet ovat säästyneet siltä? Kaikki mahdolliset aurinkovoidekoostumukset eri filttereillä on varmaan tullut testattua.

      Vastaa

      0
    6. Voi olla että joko teet jotain oikein ja odotat kiltisti voiteen kuivumista, tai sitten moni meistä muista pelkää tahroja turhankin paljon. 🤔 Tietysti ei tee mieli ottaa riskiä, jos vaaleaa lempipaitaa ei saa enää korvattua uudella.

      Moni sanoo että usein tahrat ilmestyvät vasta pesun jälkeen, mikä tekee asiaan varautumisesta hankalampaa ja osoittanee sen että lopputulos riippuu myös käytetystä pesuaineesta. Ilmeisesti vaatteita ei varsinkaan kannata kloorivalkaista. Ehkä suuri osa kauhutarinoista on peräisin jenkeistä, missä tahrojen käsittely kaiken maailman valkaisuaineilla on yleisempää? Suomessakin markkinoidaan nykyään kaikenlaisia tehokkaita tahranpoistajia ja värinpalauttajia tai valkaisijoita, ehkä niillä on jokin yhteys aurinkovoidetahroihin.

      Vastaa

      0
    1. Sisältää vain uusia filttereitä :) Tämä oli näköjään unohtunut blogipostauksesta 😅 - mun valmistelemassa tiedostossa voide oli kuitenkin jo listattuna. Hyvä kun nostit tämän!

      Vastaa

      1
  17. Ostin juuri Beauty of Joseonin aurinkovoidepuikon. En nyt saa tähän liitettyä linkkiä, mutta taitaa myös olla uuden sukupolven kamaa. Tosi huomaamaton, ei yhtään tahmea eikä tuoksu millekään, eli aistiyliherkälle ihan unelmatuote. Jättää ihon ihan mataksi.

    Vastaa

    1
    1. Ostin juuri Beauty of Joseonin aurinkovoidepuikon. En nyt saa tähän liitettyä linkkiä, mutta taitaa myös olla uuden sukupolven kamaa.

      Niin näyttää olevan. Lisään listalle, kiitos. :)

      Vastaa

      1
  18. Mitä puikkomallista voidetta suosittelet? Tulisi käyttöön lapsille ja aikuisille. Etsin jotain mahdollisimman helppoa mitä sutaista lapsille kasvoihin vauhdissa ilman valkoista tai kovin rasvaista lopputulosta.

    Vastaa

    1
    1. Olen tykännyt tosi paljon Dermosilin aurinkovoidepuikosta.

      Jos kuitenkin valitset mieluummin sellaisen tuotteen, jossa on vain uuden sukupolven filttereitä, suosittelen Laboratoires de Biarritzin puikkoa.

      Dermosil on hajusteeton, LdB hajustettu.

      Vastaa

      1
    2. Hei Mites tuo P20 aurinkosuoja kids cream SFP50+? Onko siinä vanhoja vai uusia?

      Vastaa

      0
    3. Erittäin vahva suositus Änglamarkin puikolle,spf 50. Juuri ostin poitsulle (4v) hoitoon, ja "tädit" ovat kovasti tykästyneet kun on helppo levittää, ja onnistuu jopa (valvottuna) pojalta itse. Toki aurinkoisina aamuina rasvataan ihan aurinkovoiteella, että meillä vain "lisäilty" tuo puikko.

      Vastaa

      1
    1. Sisältää ainoastaan vanhan koulukunnan UV-filttereitä. Syy: brändi on amerikkalainen. USAn mahdottoman UV-filtterilainsäädännön vuoksi USAssa ei ole hyväksytty yhtäkään uutta UV-filtteriä sitten 90-luvun, eli siellä on käytössä pelkästään vanhan teknologian UV-filttereitä + mineraalifiltterit.

      Vastaa

      1
  19. Kiitos mahtavista tietopaketeista jälleen kerran. Tälle kesälle hankittuna LV:tä suojakertoimella 30 (vartalolle, en pala joten siksi 30 saa riittää) ja Änglamark fluid kasvoille (plus ihan ekana Biarritzin uusi voide, jonka koostumus on ihana, mutta tuoksu mulle liikaa, joten palasin tuoksuttomiin). Itselle suurin kiukunaihe aurinkovoiteissa on vaatteiden värjäytyminen (muuten käytän mustaa, mutta kesällä vaaleitakin ja raivostuttaa kun aurinkorasva sotkee vaatteita ja niitä tahroja on todella hankala poistaa). Tuossa yllä sanoit, että Avene oli kertonut, että Triasorb voi värjätä vaatteita (joten sen lisään listalleni, never), mutta tiedätkö muita aineita mitä kannattaisi vältellä, jos haluaa vaatteitaan varjella?

    Vastaa

    1
    1. mutta tiedätkö muita aineita mitä kannattaisi vältellä, jos haluaa vaatteitaan varjella?

      Tiedän, että Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) on todella paha värjääjä, ehkäpä se tunnetuin vaatteiden tahraaja UV-suoja-aineista.

      Vastaa

      2
    2. Löysin itse vihdoin kikan, jolla saada aurinkotahravärjäymät pois: Vaatteiden liottaminen sitruunahappovedessä _ennen_ kuin pesee koneessa.

      Vastaa

      1
    3. Luulen, että omissa aurinkovoiteissa tahroja on tuonut juuri tuo Avobenzone.

      Ongelma aurinkovoidetahroissa on se, etteivät ne (yleensä) näy ennen pesua (joskus tahrat tulevat näkyviin vasta ajan kanssa, eivät edes heti pesun jälkeen) ja en muista todellakaan vaatteita liotella ennen pesua. Omalla kohdalla jossain määrin toimiva keino on että kun huomaa värjäymän (pesun jälkeen), ei anna vaatteen kuivaa, vaan hieroo astianpesuainetta tahrakohtaan, antaa vaikuttaa, huuhtelee (niin kuumalla vedellä kuin vaate kärsii ja uusi pesu). Yhdelle lapsen valkoiselle puserolle kokeilin aikanaan kaikki keinot kloorivalkaisusta lähtien (se muutti oranssit tahrot kirkkaan pinkeiksi, auts) ja lopulta ainut keino oli värjätä vaate.

      Vastaa

      1
  20. nyt on tullut markkinoille myös smuuti skin WATERMELON SUN CREAM 50ML..... ja tietysti teinit perheessä olisi kovin kiinnostuneita, joten mielipiteitä?

    Vastaa

    1
  21. Hei! Olin juuri rasvaostoksilla ennen kuin bongasin tämän kirjoituksesi ja mukaan tarttui kauppareissulla Garnierin Ambre Solaire Sensitive Advanced Kids Hypoallergenic Face & Body Spray SPF50+, onkohan tämä nyt kuinka huono vaihtoehto lapsille, kun en ymmärrä tuosta incistä? 🙈

    Vastaa

    1
    1. onkohan tämä nyt kuinka huono vaihtoehto lapsille, kun en ymmärrä tuosta incistä? 🙈

      Haluan yhä korostaa, että vanhatkaan filtterit eivät ole huono vaihtoehto. Älkää olko huolissanne. :) Se mitä haluan näillä kirjoituksillani sanoa on se, että uudet UV-filtterit vain ovat parempia. Valinnalla voi myös olla merkitystä, jos esimerkiksi haluaa periaatteellisista syistä välttää ihon läpi kehoon imeytyviä kemikaaleja tai sellaisia, jotka ovat epäiltyjä hormonihäiriköitä.

      Tuo ostamasi Garnierin voide sisältää kolme vanhan ajan filtteriä, joista kahden on todettu imeytyvän verenkiertoon ja ne kuuluvat tällä hetkellä EU:ssa epäiltyihin hormonihäiriköihin. Älä silti huolestu, nämä ovat epäilyjä, ja kumpikin filtteri on yhä sallittu kosmetiikassa.

      Tietysti, jos mieluummin valitset voiteen vailla tällaisia epäilyn alla olevia kemikaaleja, valitse jokin minun listallani olevista voiteista.

      Vastaa

      3
    1. Tämä on hybridiaurinkovoide joka sisältää sekä kemiallisia että fysikaalisia UV-filttereitä. Tässä on ykkösenä vanhan koulukunnan Octinoxate joka kuuluu niihin, jotka on kielletty mm. Havaijilla korallihaittojen vuoksi. Tässä on myös pari uudempaa UV-filtteriä.

      Vastaa

      1
  22. Moikka kaikki! Kysymyksiä on nyt niin paljon jonossa (myös julkaisemattomia), että vastaamiseen voi mennä pari päivääkin (vastaan kun jää aikaa töiden jälkeen 🙏🏻). Pyrkimyksenä kuitenkin vastata jokaiseen kysymykseen. :)

    Vastaa

    9
  23. Oho, tuo Normalin Ivy Aia oli kyllä yllätys! Oletan, että se on sangen edullinen, pitää ottaa testaukseen.
    Vielä kun löytyisi edullinen sävyttävä.🤩

    Harmittaa, että olin allerginen Änglamarkin aurinkorasvalle. On niin kattava sarja.

    Vastaa

    2
    1. Oletan, että se on sangen edullinen, pitää ottaa testaukseen.

      Joo, on edullinen, muistelen että maksoi alle kympin. :) Hintatiedot tulee sitten mun "Aurinkovoiteet vertailussa 2025" -postaukseen. :)

      Vastaa

      1
  24. Kiitos mahtavasta koosteesta! Ajankohtainen aihe itse kullekin, miulla on vain sitä Cattierin spf50:stä jäljellä. Pitää katsoa onko se hyvää vielä vai pitääkö lähteä kaupoille, muistaakseni aurinkovoiteissa suositeltiin sitä et vuosittain vaihtoon.😊

    Aika hurja muuten, yksi autokorjaamon tyyppi tokaisi, että aurinkovoiteet syövyttävät auton maalipintaa niin, että niitä kädenjälkiä joutuu fiksaamaan yllättävän paljon. En tiedä voiko oikeasti pitää paikkaansa, mutta tuo kommentti herätti miettimään ihan tosissaan, että mitä sitä iholleen ja lapsensa iholle oikein levittää.😅🙈

    Vastaa

    1
    1. Ajankohtainen aihe itse kullekin, miulla on vain sitä Cattierin spf50:stä jäljellä. Pitää katsoa onko se hyvää vielä vai pitääkö lähteä kaupoille

      Aurinkovoiteiden tyypillinen hyllyikä on kolme vuotta, eli ne säilyttävät täyden tehonsa avaamattomina kolme vuotta valmistuksesta. Ne voivat toki toimia tämänkin jälkeen, mutta teho voi alkaa laskea.

      Jos tuote on ollut auki yli pari vuotta, se voi edelleen toimia, mutta kannattaa tehdä tarkka koostumus-check ettei tuote ole alkanut haista oudolle tai koostumus ole erottunut.

      Minusta Cattier lopetti noiden aurinkovoiteidensa valmistuksen 2-3 vuotta sitten. 2022 oli minusta viimeiset myynnissä.

      Vastaa

      2
    2. Eli se voi olla vielä kunnossa, kun muistaakseni just 2022 vuodelta on.

      Just näin. :) Tsekkaa koostumus ja jos se ei haise oudolle eikä öljy ole erottunut vesifaasista, sen pitäisi olla kunnossa ja käyttökelpoinen. :)

      Vastaa

      2
  25. Lisään vielä omankin kysymykseni jonon jatkoksi, anteeksi :)
    Myydäänköhän Caudalien tuotteita Suomessa, mutta ostin työmatkalta Caudalien Vinosun Protect Invisible High Protection Spray SPF50
    https://en.caudalie.com/p/376/invisible-high-protection-spray-spf50-376.html

    Koitin googlailla noita aurinkosuojia, mutta kun nuo inci-nimet on niin erilaisia niihin "kaupallisiin" nimiin verrattuna, niin en ole ihan varma onko tässä mitään huonoja? Purkissa lukee ainakin, että No Oxybenzone, No Octinoxate, eli ainakaan näitä ei ole. Kiitos jos ehdit vielä tähänkin vastata ja isot kiitokset tästä postauksesta, nämä aurinkosuojajutut on tosi kiinnostavia ja hyödyllisiä, ihan eri tavalla auennut tämä maailma kun on lukenut sun postauksia aiheesta :)

    Vastaa

    1
    1. nämä aurinkosuojajutut on tosi kiinnostavia ja hyödyllisiä, ihan eri tavalla auennut tämä maailma kun on lukenut sun postauksia aiheesta :)

      Kiva kuulla, kiitos! ☺️🙏🏻

      Tuossa ostamassasi Caudalien voiteessa on ihan hyvät UV-filtterit; kolme ekaa on uusia (Uvinul A Plus, Uvinul T 150 ja Tinosorb S) ja neljäntenä on vanhan sukupolven filttereihin kuuluva Ensulizole, josta ei ole käytännössä mitään haittatietoja saatavilla (eli ei ole epäilty hormonihäirikkö, ei ole todettu haittoja vesistöille, ei ärsytä ihoa jne).

      Vastaa

      1
  26. Heippa! En tiedä ootko puhunut jo Bondi Sands merkistä mutta kiinnostaisi kuulla mitä mieltä oot heidän tuotteista.

    Vastaa

    1
  27. BEAUTY OF JOSEON Matte Sun Stick Mugwort + Camelia SPF 50+- pakkauksessa on kyllä spf-merkintä, ainakin minulla olevassa tuotteessa, MUTTA pakkausmerkinnässä spf-lukemat ovat tuotteen takapuolella.

    Vastaa

    1
  28. Hei, huomasin, että lidlin sun protect milk spf 50 näytti lupaavalta.
    Viime vuonna tuotteissa oli ilmeisesti paljon huonommat filtterit, kun luin blogipostaustasi niistä. Mitä olet mieltä? :)

    Ingredients:
    Aqua, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dicaprylyl Adipate, Ethylhexyl Triazone, Propanediol Dicaprylate/Caprate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Potassium Cetyl Phosphate, Myristyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tocopheryl Acetate, Parfum, Potassium Hydroxide, Caprylhydroxamic Acid, Acacia Senegal Gum, Sclerotium Gum.

    Vastaa

    1
    1. Nyt näyttää jo paremmalta :)

      Kolme uutta filtteriä + yksi vanha, Ensulizole, jolla hyvä turvallisuus- & siedettävyysprofiili.

      Vastaa

      1
  29. Ekat pigmenttiläiskät bongattu poskista 🙈 Oletkohan tehnyt joskus vertailua tuotteista hyperpigmentaatiota vastaan tai onko tällainen mahdollisesti tulossa?

    Vastaa

    1
  30. RIEMANN P20 Sensitive Skin SPF 50+ ja Kids 50+ ero? Lähinnä mietin lapsille (2 ja 4 v) ranta- tai vesipuistopäiville. Olisi varmaan paras tai kestävin vesiseikkailuihin? Ainakin lupailee useamman tunnin suojan, eikä tarvitse olla lisäilemässä koko aikaa.

    Vastaa

    1
    1. RIEMANN P20 Sensitive Skin SPF 50+ ja Kids 50+ ero?

      Kids-versio sisältää Octisalatea (vanha UV-filtteri, imeytyy kehoon ja on mm. EU:ssa parhaillaan epäiltynä hormonihäirinnästä) ja Kids-versio on paljon vedenkestävämpi.

      Vastaa

      1
  31. Täällä melanoomasta toipuva ja aurinkovoiteista atoopista ihottumaa saava lukee tätä blogia suurella mielenkiinnolla. Ihotautilääkärini suositteli Actinicaa, joka jättää ihon inhottavan tahmaiseksi. Onkohan tämä nyt ok filttereilläkään?
    Inc. Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, ethylhexyl triazone, isoamyl p-methoxycinnamate, ethylhexyl methoxycinnamate, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, butyl methoxydibenzoylmethane, propylparaben, methylparaben, excipiens.

    Vastaa

    1
    1. Ihotautilääkärini suositteli Actinicaa, joka jättää ihon inhottavan tahmaiseksi. Onkohan tämä nyt ok filttereilläkään?

      UV-suoja tässä on aivan varmasti pätevä. Se on sitten eri asia, miellyttääkö juuri tämän tyyppinen UV-suojan teknologia. Tässä on sekaisin uusia ja vanhoja UV-filttereitä, joista pari on EU:ssa epäiltynä horminihäirinnästä. Tämä ei tarkoita, että ne ovat vaarallisia, se vain tarkoittaa, että niihin kohdistuu epäily ja myöhemmin varmistuu, onko epäily aiheellinen. EU:n lainsäätäjät tekevät sitten sen tiedon valossa muutoksia näiden aineiden käyttöön; kiellon tai rajoituksia.

      Näitä lääkinnällisen laitteen statuksen saaneita erittäin korkean suojakertoimen aurinkovoiteita on Suomen markkinoilla käsittääkseni vain kaksi. Kummassakin on sekä vanhoja että uusia UV-filttereitä.

      Actinicaa en ole itse testannut, mutta Eucerinin Actinic Control SPF 100:n olen. Se ei ainakaan jättänyt minun ihoani tahmeaksi.

      Tuotteen arvostelu löytyy täältä:

      https://karkkipaivablogi.com/2024/06/vartaloaurinkovoiteet-vertailussa/

      Vastaa

      2
  32. Moi! Filtterikeskustelun ulkopuolelta kummassa sävytetyssä aurinkovoiteessa on sinusta miellyttävämpi ihotuntuma: AVENE SUN ULTRA FLUID PERFECTOR SPF50+ 50 ML vai AVENE SUN B-PROTECT SPF50+ 30 ML ja miten kommentoisit sävyjä?

    Vastaa

    1
    1. kummassa sävytetyssä aurinkovoiteessa on sinusta miellyttävämpi ihotuntuma: AVENE SUN ULTRA FLUID PERFECTOR SPF50+ 50 ML vai AVENE SUN B-PROTECT SPF50+ 30 ML ja miten kommentoisit sävyjä?

      B-Protect on vaaleampi ja mattaisempi, Ultra Fluid Perfector tummempi, kellertävä ja ohuempi. Perfector on lähes nestemäisen ohutta, B-Protect on ohutta emulsiota. Kummatkin ovat kyllä oikein mukavan tuntuisia iholla. :) Eikä tuo Ultra Fluid'kaan jää mitenkään kiiltämään mun iholla. Vaikea sanoa, kumpi on miellyttävämpi.

      Mutta selvästi näistä voi todeta, että Perfector ei sovi ihan tosivaalealle eikä viileälle iholle, se on sen verran lämmin ja selvästi tummempi kuin B-Protect. Mun iholle Perfector on täydellinen, mutta B-Protect jo vähän liian vaalea - kun ihollani on jo rusketusta Kroatian matkan jäljiltä.

      Vastaa

      3
  33. Heitin juuri kasan kaapin perälle kertyneitä aurinkovoiteita veke. Kirpaisi hiukan, mukana kun oli esim. Avenen suihke, joka on todella laadukas.. mutta kun 'Parasta ennen' päiväykset olivat jo vuosilta 21 ja 22, ajattelin viisaimmaksi luopua..
    Änglamarkin suihke vielä jää, luotan siinä olevan jonkin verran tehoja 😎

    On ainakin lupa hankkia ja testata muutama uusi puteli tälle kesälle.. 😊

    Vastaa

    1
  34. Kiitos kattavasta ja asiantuntevasta postauksesta uuden teknologian UV-filttereistä aurinkovoiteissa! On arvokasta saada selkeää tietoa siitä, miten uudet filtterit, kuten Tinosorb ja Uvinul, tarjoavat tehokkaamman ja ihoystävällisemmän suojan verrattuna vanhempiin vaihtoehtoihin. Erityisesti arvostan sitä, että tuot esiin myös ympäristönäkökulman ja mahdolliset hormonihäiriöriskit, jotka liittyvät vanhoihin filttereihin. Tällainen tieto auttaa meitä tekemään parempia valintoja niin oman terveyden kuin ympäristönkin kannalta. Kiitos, että jaat asiantuntemustasi ja autat meitä navigoimaan aurinkosuojatuotteiden maailmassa!

    Vastaa

    2
  35. Moikka, kiinnostaisi tuo RoundLabin aurinkovoide. mutta googlettelun perusteella tämän koostumus on ilmeisesti muuttunut/muuttumassa ja SPF olisi jatkossa 45, eikä 50.
    Lisänä vielä linkki heidän omille sivuille:
    https://roundlab.com/en-ca/products/birch-moisturizing-uv-sunscreen?srsltid=AfmBOoqKe5U8mYsW2bovGgmgOu1EuiB24f6YSb9eZpodXFOXSexVSTHU&variant=43645688021206

    Harmittaa, että etsin taas uutta aurinkovoidetta kasvoille. Niin paljon kuin pidän Änglamarkin uudesta fluidista, tämäKIN tukkii ihoni :( Tuntuu olevan mahdoton tehtävä löytää epäpuhtaalle iholle tukkimaton aurinkovoide, tähän mennessä joka ikinen voide on aiheuttanut epäpuhtauksia...

    Vastaa

    1
    1. Moikka, kiinnostaisi tuo RoundLabin aurinkovoide. mutta googlettelun perusteella tämän koostumus on ilmeisesti muuttunut/muuttumassa ja SPF olisi jatkossa 45, eikä 50.
      Lisänä vielä linkki heidän omille sivuille:

      Tuo ei ole alkuperäinen, vaan USAn markkinoille kehitetty eri versio. USAssahan ei saa käyttää uusia UV-filttereitä.

      Vastaa

      1
    2. Lykolta tilatessa saa ilm. tuota USA:n markkinoille kehitettyä versiota tuon alkuperäisen sijasta, ainakin tuotteen arvosteluiden perusteella ja siellä aspa vastaa tämän olevan eurooppalainen versio tästä. Onpahan sekavaa :o

      Onkohan muilla vastaavilla kosmetiikkakaupoilla myös varastossa alkuperäistä ja tätä toista versiota nyt sekaisin...
      Voisi kyllä ehkä kuvitella, että Yepposta tms. voisi saada alkuperäistä varmimmin

      Vastaa

      0
    3. Lykolta tilatessa saa ilm. tuota USA:n markkinoille kehitettyä versiota tuon alkuperäisen sijasta, ainakin tuotteen arvosteluiden perusteella

      Mitäs ihmettä? Verkossa inci kuitenkin korealaisen version.

      Onkohan muilla vastaavilla kosmetiikkakaupoilla myös varastossa alkuperäistä ja tätä toista versiota nyt sekaisin...

      Mä olen ostanut omani Yepposta ja siellä ainakin on alkuperäinen.

      Vastaa

      0
    4. Kokeile Marja Entric aurinkovoidetta.Levittyy valkoisena kasvoille mutta imeytyy nopeasti,eikä tuki ihoa oman kokemukseni mukaan.On kauan markkinoilla ollut tuote,en tiedä mitä blogin pitäjä on tuotteesta mieltä

      Vastaa

      0
    5. Kokeile Marja Entric aurinkovoidetta.Levittyy valkoisena kasvoille mutta imeytyy nopeasti,eikä tuki ihoa oman kokemukseni mukaan.On kauan markkinoilla ollut tuote,en tiedä mitä blogin pitäjä on tuotteesta mieltä

      Tarkoitatko tätä tuotetta:

      https://marjaentrich.fi/tuote/biobrown-spf-20-100g-aurinkobalsami-sk-20-100g/

      Huomio kiinnittyy siihen, että Marja Entrich markkinoi itseään luonnollisena brändinä, mutta tässäkin tuotteessa kaksi ykkös-UV-filtteriä on vanhan koulukunnan ympäristölle haitallisia UV-suodattimia (Oktokryleeni ja Avobenzone).

      Lapsille suositellaan myöskin korkean suojakertoimen (vähintään SPF 30) aurinkovoidetta. Entrichin voide on SPF 20.

      Vastaa

      0
  36. YA:n omaan sarjaan tulossa myös juuri aurinkorasva, vaikutti olevan vain uusia filttereitä siinäkin? :)

    Vastaa

    1
  37. Kiitos Sanni tästä! B-Protectilla menin viime kesän, mutta taidanpa mielenkiinnosta minäkin testata tuon Perfectorin, kunhan saan hieman väriä nassuun. :-) Kellertävämpi sävy kiinnostelisi, tummuus ei niinkään.

    Vastaa

    2
  38. Hei Sanni! Kiitos tästä postauksesta. Mikähän aurinkovoiteista voisi sopia reaktiiviselle pintakuivalle sekaiholle? Olen testannut CeraVen Moisturising Lotion SPF50:n, L300 Hyaluronic Age Renewalin ja Eucerinilta Sun Allergy Protectin ja Sun Face Hydro Protectin. Näistä kaikista iho meni tukkoon kaksoispuhdistuksesta huolimatta ja alkoi tulla runsaasti näppylöitä. Tuo Hydro Protect miellytti koostumukseltaan, kun se ei jättänyt naamaa kiiltelemään ja oli ohut fluidi.

    Sitten toinen kysymys koskien peitevoidetta. Idunin Strandgyllen on koostumukseltaan, peittävyydeltään ja ihotuntumaltaan ihana! Duon tummempi sävy sopii minulle todella hyvin, vaikka kesällä se on ehkä aavistuksen vaalea. Vaaleampi sävy taas on itselleni turha, kun sille ei juurikaan ole käyttöä, joten etsinnässä olisikin jokin tummemman sävyn kaltainen tuote peittämään tummia silmänalusia ja näppylöitä / arpia. Lumenen CC-concealeria olen myös käyttänyt sävyssä medium, mutta jokin siinä koostumuksessa tökkii. Osaisitko siis suositella jotain kylmälle / neutraalille ihon sävylle sopivaa peitevoidetta? :)

    Vastaa

    0
    1. Mikähän aurinkovoiteista voisi sopia reaktiiviselle pintakuivalle sekaiholle? Olen testannut CeraVen Moisturising Lotion SPF50:n, L300 Hyaluronic Age Renewalin ja Eucerinilta Sun Allergy Protectin ja Sun Face Hydro Protectin. Näistä kaikista iho meni tukkoon

      Moikka Elina,

      Koska kaikki testaamasi ovat olleet kemiallisia aurinkovoiteita, en oikein keksi muuta kuin suositella kokeilemaan seuraavaksi fysikaalista aurinkovoidetta. Näistä vähärasvaisin ja iholla olemattomin on Patykan SPF 30, ja se ei sisällä mitään komedogeenisiä aineita.

      Osaisitko siis suositella jotain kylmälle / neutraalille ihon sävylle sopivaa peitevoidetta? :)

      Vähän huonosti, ikävä kyllä. 🙈 Sen jälkeen kun lopetin työt kosmetiikkamyymälässä, kokemukseni eri meikkituotteiden sävyistä ovat kutistuneet täysin, ja tunnen oikeastaan vain ne sävyt, joita itse käytän. Kun jokin valmistaja tekee kanssani yhteistyön meikkituotteista, he tyypillisesti lähettävät vain minun ihoani vastaavan sävyn.

      Ainoat brändit, joilta tunnen vähän laajemmin peiteaineiden sävyjä ovat Lavera ja Mádara. Näistä Laveralla ei ole viileää, tummaa sävyä. Mádaralla voisi olla, ainakin Mádaran sävyt ovat selvästi "harmaampia" ja viileämpiä kuin Laveran. Jos paikkakunnallasi on Sokos tai Ruohonjuuri, käy katsomassa Mádaran peiteaineensävyjä livenä, josko niistä sattuisi löytymään hyvä match. 🙏🏻 Itse tykkään Mádaran peiteaineesta todella paljon, mutta sen koostumus on aivan erilainen, kuin Idunin Strandgyllen'issä.

      Meikki

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkeistä! 🙏🏻 Voisin vaikka testatakin tuota Patykaa seuraavaksi. Se vaikuttaa oikein hyvältä. Muistaakseni olen joskus kokeillut jotain Laveran aurinkovoidetta, mutta se jätti ihon vaaleaksi ja osittain sen vuoksi olen jättänyt luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet hyllyyn. 😅 Samalla reissulla voin tsekata nuo Mádaran peitevoiteet Ruohonjuuresta ja jospa sieltä sopiva sävy löytyisi. ☺️

      Vastaa

      0
    3. Muistaakseni olen joskus kokeillut jotain Laveran aurinkovoidetta, mutta se jätti ihon vaaleaksi ja osittain sen vuoksi olen jättänyt luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet hyllyyn. 😅

      Patykan aurinkovoiteet ovat aivan erilaisia kuin Laveran. :) Toivottavasti löydät Patykasta koostumuksen, jonka ihosi kelpuuttaa..! 👌

      Vastaa

      0
  39. Kiitos tästä postauksesta!
    Miten on näiden laita:
    CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION SPF50 sekä SPF30?

    Vastaa

    0
  40. Hei, oletko katsonut tämän kesän lidlin aurinkotuotteet? Ei ollut inci lista enää sama kuin viime kesänä.

    Vastaa

    0
    1. Hei, oletko katsonut tämän kesän lidlin aurinkotuotteet?

      En ole vielä ehtinyt perehtyä, mutta joku jo vinkkasi Instassa, että incit ovat muuttuneet paremmiksi. :)

      Vastaa

      0
  41. Moi! Mitä aurinkosuoja+ihon epäkohtien häivytyksen yhdistelmää suosittelisit ihmiselle jolle ehostusprosessin pitää olla mahdollisimman helppo ja suojaava? Ihoni on kuiva, herkkä, jonkin verran epäpuhtauksiin taipuva ja pisamainen (mitä haluaisin hillitä). Ajattelin että esim. L300 Hyaluronic Age Renewal spf30 voisi olla hyvä kesän päivävoiteena, mutta pidempää ulkoilua varten korkeamman suojan (50 ja mielellään vielä +) ja hyvin vaalean ihon punoitusten korjaamisen kanssa tuleekin jo haastetta! Alga Mariksen sävytetyt ovat olleet ihan ok, mutta fysikaaliset suojat tuntuvat lisäävän jo muutenkin runsasta naamahikoilua ja voiteet sulaa nopeasti pois. Hikoilun takia myös aasialaisen kosmetiikan tuotteet ovat poissa laskuista, niistä kun tuntuu puuttuvan lupaukset hien/vedenpitävyydestä. Kauppakierroksella ei oikein tuntunut löytyvän sopivaa sävyä ja kevyttä, kosteuttavaa koostumusta. Tuotteen pitäisi olla myös sellainen että sitä on kiva lisätä päivän aikana. Miten ihmeessä tämä hoituu ilman epämääräistä hiestä ja aurinkorasvasta koostuvaa paksua naamiota tai kasvojen pesemistä ensin? Alan kallistua ratkaisuun sävyttämätön spf + spf peitevoide mutta ei taida tämäkään ratkaista sitä että lisäily tuntuu vastenmieliseltä. Saisko tästä aihetta ihan omaan postaukseen ellei sellasta jo ole?

    Vastaa

    0
    1. Miten ihmeessä tämä hoituu ilman epämääräistä hiestä ja aurinkorasvasta koostuvaa paksua naamiota tai kasvojen pesemistä ensin?

      Kieltämättä hyvin vaikeaa. En ikävä kyllä keksi mitään tuotetta, mikä täyttäisi toiveesi ja sopisi kuvailemaasi ihotilanteeseen. Kaikki veden ja hikoilun kestävät SPF50-tason voiteet ovat enemmän tai vähemmän "raskaita" ja niitä on lähes mahdoton lisätä sujuvasti meikin päälle.

      Yksi vaihtoehto ovat tietysti kasvoille kehitetyt aerosoli-aurinkovoidesuihkeet, mutta niillä ei oikein saa millään toteutumaan luvattua suojakerrointa. Suihketta on mahdoton annostella iholle suojakertoimen vaatimaa määrää, ja vieläpä tasaisesti.

      Vielä tällainen tuli mieleen: alle SPF 30 -tason voide ja päälle Colorscience SPF 30 -puuteri. Colorscience on ainoa puuterimainen aurinkosuoja, joka asiantuntijoiden mukaan pystyy tuomaan validin suojan, ja se on myös American Cancer Council'in suosittelema.

      Colorsciencen saatavuus Suomessa on erittäin rajallinen, mutta jos asut Helsingissä tai Rovaniemellä, tässä pari myymälää, joista saa Colorsciencea:

      Rovaniemi
      https://www.nordicblushbeautystore.com/products/colorescience-sunforgettable®-total-protection™-spf-30-sunscreen-brush

      Helsinki
      https://kliniklinneashop.fi/products/sunforget-brush-on-shield-medium-spf-30

      Vastaa

      1
    1. Ei kuulu; se sisältää Ensulozolea, joka on vanha filtteri. Kysyinkin tästä La Roseelta, ja he myönsivät, että vastoin heidän markkinointiviestintäänsä ("käytämme pelkästään uuden sukupolven UV-filttereitä") joukossa on myös yksi vanha UV-suodatin. Ensulizolella on hyvä turvallisuusprofiili, enkä näe sitä ongelmallisena ainesosana, mutta karsastan sitä, että valmistajat puhuvat markkinointiviestinnässään totuuden vierestä saadakseen viestinsä kuulostamaan mahdollisimman myönteiseltä.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (78)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat