15.06.2023

Aurinkovoiteet vertailussa 2023

Täältä tämä viimein tulee: suuri aurinkovoidevertailuni, jossa on mukana aurinkovoiteita kaikista kategorioista - kemiallisia, fysikaalisia, hybridiaurinkovoiteita, apteekkiaurinkovoiteita, markettiaurinkovoiteita, luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita ja korealaisia aurinkovoiteita. Mukana on myös yksi selektiivisen hoitolasarjan aurinkovoide edustamassa kalliimpaa hintapistettä. Kaikki muut paitsi kolme viimeistä ovat kasvoaurinkovoiteita.

Olen ostanut kaikki jutun aurinkovoiteet itse, poislukien Dermosilin ja luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet, jotka olen saanut valmistajalta/maahantuojalta.

Olen kirjoittanut jokaisen voiteen kohdalle speksit seuraavista perusasioista: hinta, filtterityyppi, tuoksu/hajusteettomuus, vedenkestävyys sekä sisältääkö alkoholia. Alkoholilla tarkoitetaan tässä yhteydessä kuivattavaa alkoholia, ei muita alkoholeja (joihin lukeutuu niin tuoksumolekyylejä kuin pehmentäviä rasva-alkoholeja). Vedenkestävyys on valmistajan ilmoittama tekijä. Voiteessa käytetyt filtterit ja koostumus saattavat hyvinkin olla vettä hylkiviä, mutta ilmoitan vedenkestävyyden valmistajan oman tiedon mukaan.

Uuden sukupolven UV-filtterit on merkitty kursiivilla. Jos haet mahdollisimman uuden teknologian voidetta, valitse niitä aurinkovoiteita, joissa on eniten kursiivilla merkittyjä filttereitä.

Juttu on pitkä ja jos et jaksa lukea koko pläjäystä, tässä lyhyesti parhaat:

SANNIN HENKILÖKOHTAISET SUOSIKIT

Kemialliset:

🧡 Skin 1004 Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+ (saatavuus: Yeppo.fi-verkkokauppa ja Yeppon myymälät)

🧡 Korres Yoghurt Tinted Sunscreen Face SPF 30 (saatavuus: Korresin verkkokauppa ja Helsingin myymälä)

🧡 P20 Sensitive Face Sun Cream SPF50+ (saatavuus: marketit ja päivittäistavarakaupat kautta maan)

🧡 Dermosil Sensitive Sun Protection Lotion SPF 30 (saatavuus: Dermosil.fi)

Fysikaaliset:

🧡 Patyka Sun Cream Face SPF 30 (saatavuus Sokos, Stockmann, Ruohis ja kaikki hyvin varustellut eko-verkkokaupat)

🧡 Alga Maris sävytetty kasvoaurinkovoide SPF 30 sekä Alga Maris sävyttämätön Face & Body -aurinkovoide SPF 30 (saatavuus sama kuin Patyka)

🧡 Esse Sunscreen SPF 30 (saatavuus Esse-kosmetologit, verkossa Jolie ja Twistbe)

🧡 Dhyvana kasvoaurinkovoide SPF 30 (saatavuus Twistbe ja Greendeal -verkkokaupat)

PÄTEVIMMÄT UV-FILTTERIYHDISTELMÄT

(vaikka koostumus ei välttämättä oma suosikkini)

💎 La Roche-Posay Anthelios UVMune Invisible Fluid 400 SPF50+

💎 SVR Extreme Sun Secure SPF 50+

💎 ACO Ultra Light Sun Face Fluid SPF 30

💎 P20 Sensitive Face Sun Cream SPF50+

💎 Avene B-Protect SPF 50+ 

💎 Korres Yoghurt Tinted Sunscreen Face SPF 30

💎 Skin 1004 Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+

VIELÄ SANANEN YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISISTÄ FILTTEREISTÄ

Kuten edellisessä postauksessa totesin, UV-filtterien ympäristönäkökulmien tyhjentävä selvitys on käytännössä mahdotonta, ja voimme vain yrittää luottaa tämän hetken tietoon ja ottaa ohjenuoraksi jo haitallisiksi todettujen tai tarkkailun alla olevien UV-suojakemikaalien listan.

Ympäristölle haitallisiin aineisiin - kuten melkein kaikkeen - liittyy poikkeuksia. Mineraalien kohdalla tietty käsittely vähentää niiden haittoja tai jopa poistaa ne, ja kemiallisissa filttereissä pitoisuus voi olla ratkaiseva tekijä. Kapseloidut, ei-nano-kokoiset mineraalifiltterit ovat riippumattomien asiantuntijoiden mielestä turvallisin valinta mitä tulee fysikaaliseen aurinkovoiteeseen. Kemiallisten "pahis"-listalla olevien filtterien joukosta nostan Octisalaten, joka tietyn pitoisuuden alittaessaan ja aurinkovoiteen muusta koostumuksesta riippuen ei vahingoita ympäristöä. Perustan tämän käsityksen mm. BASFin Eco Sun Pass -työkaluun, jolla aurinkovoiteiden valmistajat voivat mitata aurinkovoiteidensa ympäristövaikutuksia.

Kuvakaappaus vuoden 2022 kansainvälisestä Aurinkovoideseminaarista

Eco Sun Pass Calculatorin laskentamekanismi pohjautuu riippumattomiin tutkimuksiin, asiantuntijalausuntoihin sekä mm. Euroopan Kemikaaliviraston ECHAn tietokantaan. BASF itse on UV-suojakemikaalien valmistaja, joten on myös heidän omissa intresseissään kehittää mittari aurinkovoidekemikaalien ympäristövaikutuksille, mikä on hyvä ottaa huomioon. BASF valmistaa mm. uusiin UV-filttereihin kuuluvia Tinosorb- ja Uvinul -suodattimia. Kuitenkin, kuten yllä oleva kuva havainnollistaa, myös vanhan teknologian filtteri Octisalate, joka ei kuulu BASFin omaan tuoteportfolioon, on läpäissyt Eco Sun Pass -testin 5% pitoisuudella seuranaan uudempia filttereitä. Raja ympäristöystävälliselle koostumukselle Eco Sun Pass -laskimessa on 200 pistettä.

Octisalate (incinimi Ethylhexyl Salicylate) on selvästi moderneja aurinkovoiteita valmistavien brändien eniten käyttämä vanhan koulukunnan filtteri Avobenzonen ohella. Octisalate on UVB-filtteri, mutta yksinään heikko sellainen, ja se täytyy aina yhdistää muihin filttereihin. Sen näkee usein uuden teknologian suodattimien rinnalla. Tästä havainnosta, yhdistettynä Eco Sun Pass -laskimen antamaan esimerkkiin sekä netin tarjoamaan tietoon päättelen, että Octisalate on vähemmän paha kemikaali, kuin pahis-listan muut vanhat filtterit.

❌ "PAHIKSET" ❌

Muistin tueksi, tässä vielä lista välteltävistä UV-filttereistä, jotka on jo kielletty mm. Havaijilla ja ovat kaikki myös EU:n tarkkailtavien UV-kemikaalien listalla. On hyvä muistaa, että nämä eivät kuitenkaan ole kosmetiikkalainsäädännön kieltämiä, ja ovat tämän hetken tiedon mukaan turvallisia ihmisille rajoitetuilla pitoisuuksilla, mutta niillä on todettuja haittavaikutuksia. Ylimmät kaksi alleviivattua ovat suurimmat pahikset, ja ne on vesistö- ja korallihaittojen lisäksi todettu myös hormoninhäiritsijöiksi sekä allergiaa aiheuttaviksi, ja lisäksi ne aiheuttavat muita UV-suojakemikaaleja useammin ihoärsytystä.

OXYBENXONE – inci Benzophenone-3
OCTINOXATE – inci Ethylhexyl methoxycinnamate
OCTOCRYLENE – Inci Octocrylene
HOMOSALATE – inci Homosalate
AVOBENZONE – Inci Butyl Methoxydibenzoylmethane
OCTISALATE - Inci Ethylhexyl Salicylate * (huom - pitoisuus vaikuttaa)

*

Aloitetaan arvosteluosuus mun kahdesta suosikista:

SKIN 1004 MADAGASCAR CENTELLA HYALU-CICA WATER-FIT SUN SERUM SPF 50+

27,99€ / 50 ml

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb M, Iscotrizinol
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: ei tuoksu miltään. Tuotetta markkinoidaan hajusteettomana, mutta se sisältää yhden hajusteen
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: paljon hoitavia kasviuutteita. Harvinaisempi Tinosorb-filtteri M, jonka sanotaan sopivan erityisen hyvin herkälle iholle.

Tämä on yksi testiä varten ostamistani kolmesta korealaisesta aurinkovoiteesta, ja se paras niistä. Ylipäänsä tämä on kaikkein parhaan tuntuinen aurinkovoide jota olen koskaan käyttänyt. (Korres on melkein tasoissa, oikeastaan vaikea sanoa, kumpi on parempi.) Tuote on aivan uskomattoman kevyen ja miellyttävän tuntuinen, tätä ei ikimaailmassa arvaisi aurinkovoiteeksi. Ei se ihan seeruminohutta ole, mutta hyvin vesimäisen ohutta emulsiota kuitenkin. Voide tuntuu myös kevyesti kosteuttavalta.

Koostumukseen on mielenkiintoisesti valittu Tinosorb-perheestä M-filtteri. Tinosorb S ja M ovat hyvin samankaltaiset suoritukseltaan: kumpikin on laajan kirjon filtteri kattaen koko UVA/UVB-spektrin välillä 280-400nm. M vain on vielä inasen tehokkaampi UVAn pidemmillä aalloilla, ollen tehokkaimmillaan aallonpituudella 360. Lisäksi M ei imeydy ihoon lainkaan, mitä voi pitää etuna herkkäihoiselle. (S on öljyliukoinen ja imeytyy osittain.) Tinosorb M jää ihon pintaan ja on muodoltaan partikkelimainen, kuten mineraalit. Tinosorb M saattaa jättää ihoon vaalean kajon tuotteen koostumuksesta riippuen, tässä voiteessa minkäänlaista kajoa ei kuitenkaan ole havaittavissa.

HUOMIO KOREALAISISTA JA AASIALAISISTA AURINKOVOITEISTA

Aasialaisten ja länsimaisten aurinkovoiteiden välillä on yksi merkittävä ero: kestävyys iholla ja kosteuden sieto. Länsimaissa aurinkovoiteella on ollut hyvin erilainen rooli kuin Aasiassa: täällä aurinkovoide on perinteisesti rannalla tai muussa tarkoituksenmukaisessa aurinkoaltistuksessa käytettävä suojatuote. Aasiassa se taas on ympärivuotisesti päivittäin käytettävä osa ihonhoitoa.

Sen vuoksi koostumukset ovat perustavanlaatuisesti erilaisia: aasialaiset voiteet on kehitetty ns. city- ja toimistokäyttöön eivätkä yleensä ole veden- tai hankauksenkestäviä, ja niiden ihotuntuma muistuttaa kosteusvoiteita. Länsimaiset aurinkovoiteet ovat "tankampia" ja ovat tyypillisesti veden-, hien- ja hankauksenkestäviä. Viime vuosina länkkärivoiteet ovat lähentyneet aasialaisia etenkin kasvoaurinkovoiteiden osalta, mutta yhä aasialaiset ovat paljon kevyempiä.

KORRES YOGHURT TINTED SUNSCREEN FACE SPF 30

29€ / 40 ml

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Tinosorb A2B, Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb S
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: miellyttävä, kevyesti parfymoitu: vähän hedelmäinen ja mausteinen
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: Korresin sävytetyissä voiteissa on kaikkein parhaat filtteriyhdistelmät, sävyttömissä käytetään modernien filtterien ohella myös vanhan koulukunnan filttereitä.

Korresin sävytetty SPF30-voide on kerrassaan ihana. Koostumus on hieman emollienttisempi kuin Skin 1004:n Hyalu-Cica'ssa, mutta kuitenkin ohut ja äärimmäisen hyvin levittyvä. Lämpimän beige sävy on aivan täydellinen mun iholle. Voide tuntuu hoitavalta ja kosteuttavalta ja jättää iholle miellyttävän tunteen vailla mitään kritisoitavaa.

Sävyvertailu Alga Mariksen Beigeen, joka on punertavampi

Tinted-voiteesta on myös SPF 50-versio, mutta sitä en ole testannut. Olen testannut sävyttämättömän SPF 50-version ja sekin oli oikein miellyttävä, mutta selvästi jähmeämpi, jos vertaa vaikka Skin 1004:n SPF50-voiteeseen.

ACO ULTRA LIGHT SUN FACE FLUID SPF 30

19€ / 40 ml

UV-filtterit: Octisalate, Tinosorb A2B, Uvinul A Plus, Uvinul T150, Tinosorb S
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton. Ei tuoksu miltään.
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: vaalea kajo tulee Tinosorb A2B -filtteristä joka toimii hieman mineraalien tavoin.

ACOn voiteessa on ohut ja superneutraali koostumus joka tuntuu ihan miellyttävältä yhdellä kerroksella, mutta muuttuu seuraavaa kerrosta levittäessä nahkean tuntuiseksi ja jättää ihoon vaalean kajon. Mitä useamman kerroksen voidetta levittää, sitä selvemmin vaaleus tulee esiin.

Tykästyin ACOn voiteeseen ensin, kun olin ennen Kreikan matkaa testaillut sitä vain yhdellä kerroksella. Pakkaus on kieltämättä loistava litteydessään, mutta iholla tästä ei lopulta tullut mun ystävää. Huono ACOn voide ei ole, mutta sen mattapintaa lupaava koostumus on minulle lopulta liian kuivakka, enkä myöskään ilahdu vaaleasta sävystä, jonka kerrostaminen tuo esiin.

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, tuotekehittäjillä on keinoja neutraloida tai täysin poistaa Tinosorb A2B:n vaalea kajo muilla koostumusratkaisuilla, mutta tässä voiteessa sitä ei ole tehty.

ACOn aurinkovoiteesta on myös kosteuttava versio, ja se olisi varmastikin sopinut minulle paremmin. Mutta: kosteuttavassa versiossa käytetään vanhan teknologian suurimpiin pahiksiin kuuluvia filttereitä; Octinoxatea sekä Oktokryleeniä. Ei kiitos.

AVÈNE B-PROTECT SPF 50+

17,90€ / 30 ml

UV-filtterit: Tinosorb M, Tinosorb S, Iscotrizinol, Avobenzone, titaanidioksidi (ei-nano)
Filtterityyppi: hybridi - kemiallinen & fysikaalinen
Tuoksu: hyvin mieto, tuskin havaittava
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: ei
Erityistä: -

Avènen B-Protect on ohut ja oikein miellyttävän tuntuinen voide. Titaanidioksidipartikkelien puuterisuus tuntuu aavistuksenomaisesti. Koostumus jättää iholle kevyesti mattaisen tunteen ja himmeän pinnan. Hieman BB-voiteen kaltainen koostumus sisältää kapseloidun pigmenttiteknologian; voide levittyy ensin vaaleana ja kapselien hajotessa beige pigmentti tulee esiin. Ruskettuneella iholla pigmentti näyttää punertavalta, mutta sulautuu lopulta hyvin.

Huomasin, että voide, tai paremminkin pigmentti, tuntui sulautuvan ihooni nopeammin ennen Kreikan matkaa. Nyt reissun jälkeen, kun ihoni on selvästi rusketuksen myötä kellertävämpi, B-Protect-voiteen pigmentin punertavuus tuli selvemmin ilmi. Voiteen asettuessa iholle pigmentti kuitenkin lopulta sulautuu ihoon oikein hyvin, koostumus on sen verran läpikuultava.

Tämä oli yksi testin suosikeistani.

ALGA MARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 50

28,90€ / 50 ml

UV-filtterit: sinkkioksidi, titaanidioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: hajusteeton, ei tuoksu miltään
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä, vettähylkivä
Erityistä: sisältää sen verran pigmenttiä, että muistuttaa kevyen meikkivoiteen kaltaista tuotetta.

Alga Mariksen sävytetty SPF50-kasvoaurinkovoide on SPF30-sisarensa tavoin monen mielestä kuin meikkituote: se sisältää niin paljon pigmenttiä, että voiteen sävy todella näkyy iholla ja myös peittää vähäsen. Siinä missä ylempänä esitelty Avènen tuote sulautuu läpikuultavuudessaan moneen eri ihonsävyyn, Alga Mariksen sävytetystä aurinkovoiteesta on meikkivoiteen tavoin valittava omaa ihoa lähinnä oleva sävy. Tarjolla on kolme sävyvaihtoehtoa, mun iholle parhaiten sopii Beige, ja ruskettuneelle kesäiholle Beigen ja Golden-sävyn sekoitus.

Koostumus on semitäyteläinen ja mineraalifiltterin läsnäolon voi tuntea puuterisuutena, joka myös osaltaan tekee voiteesta paksumman. Vinkki: SPF 30-versio tästä voiteesta on ohuempi ja "kuivempi", ja sopii paremmin seka- ja rasvoittuvalle iholle.

Edellisessä postauksessa kirjoitin mineraalifiltterien ongelmista. Alga Mariksen tuotteessa ne on selätetty kapselointiteknologialla.

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE 400 INVISIBLE FLUID SPF 50+

22,90€ / 50 ml

UV-filtterit: Octisalate, Tinosorb S, Uvinul T150, Avobenzone, Mexoryl 400, Uvinul A Plus, Mexoryl XL, Mexoryl SX
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton mutta ei suinkaan hajuton. Pahimman hajuinen kaikista testaamistani aurinkovoiteista; todella tympeä ja tunkkainen tuoksu sekä voimakas alkoholin haju. Tunkkainen tuoksu vieläpä jää iholle pitkäksi aikaa.
Alkoholi: kyllä, toisena incissä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: sisältää peräti kahdeksan eri UV-filtteriä, eniten kaikista tuntemistani aurinkovoiteista. Sisältää myös markkinoiden kaikkein uusimman UV-filtterin, vuonna 2022 lanseeratun Mexoryl 400:n. Lupaa, ettei kirvele silmissä.

Anthelios UVMune Invisible Fluid on kaikkein ohuin testatuista voiteista, se on käytännössä nestettä. Levittyy hyvin, mutta jättää imeytyessään välittömästi nahkean pinnan. Epämiellyttävän tuntuinen. En voi sanoa tykkääväni tästä voiteesta. Pahinta on haju, joka on kerta kaikkiaan hirveä.

UVMunen 400:n filtterisysteemi edustaa aurinkosuojateknologian viimeisintä uutta (vaikka sisältää myös pari vanhan liiton suodatinta) ja on kieltämättä on päheä. Vaikka usein ajatellaan, että vähemmän on enemmän kosmetiikassa (ja herkällä iholla se onkin), aurinkovoiteiden kohdalla asiantuntijat ovat yleisesti yhtä mieltä siinä, että useamman filtterin sekoitus on parempi kuin kaksi tai kolme filtteriä.

Kun yhdistetään monta eri filtteriä, kutakin tarvitsee vain pieni pitoisuus, ja tällöin potentiaali ihoärsytykseen kunkin kemikaalin kohdalla pienenee. Myös siitä ollaan yhtä mieltä, että useampi eri filtteri samassa reseptissä tuo huomattavasti tehokkaamman suojan kuin yksi laajan kirjon filtteri yksinään, tai yksi UVA + yksi UVB -filtteri. Suodattimilla on myös toisiaan stabiloiva ominaisuus, eli esimerkiksi vanha känkkäränkkä Avobenzone saadaan nykyään täysin stabiloitua muilla filttereillä.

L'Orealin tuotekehityslabran uusi ylpeys, Mexoryl 400 eli Methoxypropylamino Cyclohexenylidene Ethoxyethylcyanoacetate, on ensimmäinen UV-filtteri, joka antaa tehokkaan suojan kaikkein pisimmillä UVA:n aallonpituuksilla 380-400.

Mexoryl-filtterit kehitetään ensisijaisesti La Roche-Posay -brändille, ja debytoituaan L R-P:n tuotteissa ne siirtyvät pikku hiljaa L'Orealin muiden brändien reseptiikkaan. Jo aikaisemminkin L R-P:n aurinkotuotteita on laajasti pidetty maailman tehokkaimpiin ja parhaiten suoriutuviin kuuluvina, enkä yhtään epäile, etteivätkö uudet Mexoryl 400:lla mehustetut La Roche-Posayn auringot jatka tätä perinnettä entistä kiiltävämmällä pinnalla.

Mexoryl 400 -filtterin löydät kaikista Anthelios UVMune 400 -aurinkotuotteista.

GARNIER AMBRE SOLAIRE INVISIBLE SERUM SUPER UV SPF 50+

11,90€ / 30 ml

UV-filtterit: Octisalate, Tinosorb S, Uvinul T 150, Avobenzone, Ensulizole, Mexoryl XL
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton koostumus. Haju on tympeä ja lääkemäinen, toiseksi epämiellyttävin L R-P:n jälkeen. Myös alkoholi tuoksuu voimakkaasti.
Alkoholi: kyllä, toisena incissä.
Vedenkestävä: ei
Erityistä: antaa oudon lupauksen "long UVA", joka ei oikeastaan tarkoita mitään, sillä termi broad spectrum olisi paljon kuvaavampi.

Ambre Solaire Invisible Serum -aurinkovoide on ohutta ja neutraalin tuntuista. Levittyy hyvin eikä herätä suurempia tunteita, muuten kuin että haju on ikävä.

Kuten tämän hintaluokan tuotteelta voi odottaa, Garnierin aurinkovoide sisältää myös vanhan teknologian filttereitä; puolet filttereistä on vanhan liiton tavaraa. Mukana on kuitenkin ilahduttavasti uudempiakin. Odotin itse asiassa näkeväni Invisible Serum'issa Mexoryl 400 -filtterin, kun nimessä lukee ”Super UV”, mutta tässä käytetään vanhempaa Mexoryl XL:ää (sekin kyllä hyvä, ei siinä mitään). Toisaalta, taitaa olla liian aikaista etsiä uusinta innovaatiota Lorkun edullisemmista sarjoista, kun Mexoryl 400 on vasta yhden vuoden ikäinen. L’Oreal varaa uuden tähtifiltterinsä ensin pelkästään La Roche-Posay’lle ja sitten muille arvokkaammille sarjoilleen, ja valuttaa sen halvempien brändien resepteihin myöhemmin.

Nyt kun olen kokeillut useamman tällaisen uuden aallon ”fluid" tai ”serum"-aurinkovoiteen joudun toteamaan, etteivät ne taida olla mun juttu. (Poislukien korealaiset. 😍) Vaikka pidin ohuutta pitkään tärkeänä ominaisuutena aurinkovoiteessa, enää se ei ole niin merkityksellinen. Ihoni tarpeet ovat muuttuneet, ja fluid-koostumukset ovat minulle usein liian kuivakoita. Iholle jää jollain tapaa epämukava tunne, eikä se ainakaan tämän Ambre Solairen voiteen kohdalla ole ihmekään, kun alkoholia on niin paljon. Vaikkei incistä aina pysty päättelemään, kuinka paljon tuotteessa on jotakin ainesosaa - vaikka se olisi incin alkupäässäkin - alkoholin kohdalla haju paljastaa armotta pitoisuuden. Pienet määrät eivät haise läpi.

EUCERIN PIGMENT CONTROL SUN FLUID SPF 50+

29,90€ / 50 ml

UV-filtterit: Avobenzone, Uvinul T 150, Tinosorb S, Ensulizole
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: kevyesti parfymoitu. Myös alkoholin tuoksu lyö läpi, tosin ei yhtä voimakkaasti kuin Garnierissa ja L R-P:ssä.
Alkoholi: sisältää alkoholia; kolmantena incissä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: sisältää Thiamidolia joka on tehokkaasti hyperpigmentaatiota lievittävä aine.

Eucerinin Pigment Control Sun Fluid on ohutta ja ihan miellyttävän tuntuista emulsiota. Se levittyy hyvin, mutta muuttuu imeytyessään hyvin nahkeaksi. (Ilmiö tulee esiin etenkin suuremmilla ihoalueilla, kun olen testannut tätä myös vartalolla. Kasvoilla efekti ei ole niin paha.) Nahkeus onneksi katoaa, kun tuote on täysin imeytynyt ja ”kuivunut”.

Ihmettelen Eucerinin hinnoittelua - millähän periaatteella tämä tuote on hinnoiteltu kalliimmaksi kuin paljon innovatiivisempi La Roche-Posayn UVMune? Vai onko Eucerin muutenkin L R-P:tä kalliimpi sarja..? Itselläni on brändistä edullinen kuva. Thiamidol'kaan ei ole kallis ainesosa, sitä löytyy myös Nivean edullisista anti-dark spot -tuotteista.

En oikein vaikuttunut tästä tuotteesta. Sen parfymoitu tuoksu on jotenkin vanhanaikainen ja alkoholi korkeana pitoisuutena on aina alapeukun kirvoittava tekijä. Filttereistäkin puolet on vanhoja. Eucerin, ehkä pystytte parempaan? Ei huono voide, mutta parempiakin löytyy. (Ja Thiamidol-tuote kannattaa ostaa erikseen vaikka seerumin muodossa!)

ESSE SUNSCREEN SPF 30

44€ / 30 ml

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä.
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: hajusteeton.
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: ei
Erityistä: saa ainoastaan Esse-kosmetologeilta tai Esse-hoitoloiden verkkokaupoista (esim. Jolie ja Twistbe)

Tässä on vertailun kallein aurinkovoide - ja ihan yleiselläkin tasolla arvokas aurinkovoide. Diorinkin kasvoaurinkovoiteet ovat halvempia. Esse on luonnonkosmetiikan harvoja, eksklusiivisia hoitolasarjoja. Tuotteita myydään vain hoitoloissa, ja brändillä on tiukka ei alehintoja -politiikka. Laatukin on sen mukainen.

Essen aurinkovoide sisältää vain yhden mineraalifiltterin: vahapäällystetyn sinkkioksidin. Aloe vera -pohjaan valmistettu voide on ohuesta koostumuksestaan huolimatta hyvin ravitseva ja sisältää aloe veran ohella mm. jojobaöljyä, sheavoita, oliivinlehtiuutetta sekä rooibosuutetta. Tämä aurinkovoide on UV-suojan ohella ehdottomasti samalla hoitava ja kosteuttava. Sille antaa mahdollisuuden myös suojakerroin; mitä alempi suojakerroin, sitä enemmän mukaan mahtuu hoitavia ainesosia. Harva SPF50-tason voide on aidosti hoitava.

Tiesitkö: SPF50-tason mineraaliaurinkovoiteissa mineraalifiltterin osuus voi olla jopa 30%. Ymmärrettävästi, jos voiteesta kolmannes on jauhetta, se voi tuntua kuivakalta. SPF30-tason voiteessa jää paljon enemmän tilaa hoitaville öljyille ja uutteille.

Essen aurinkovoiteessa on kevyt nudesävy, joka ei näy kasvoilla. Tämä voide kuuluu omiin suosikkeihini luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa.

SKIN 1004 MADAGASAR CENTELLA AIR-FIT SUN CREAM PLUS SPF 50+

23,99€ / 50 ml

UV-filtterit: sinkkioksidi, titaanidioksidi (ei-nanoja), SPF-boostereita
Filtterityyppi: fysikaalinen
Haju: huomaamaton, hyvin mieto.
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: paljon kasviuutteita, ykkösenä centella asiatica -uute (35,85%). Väriltään vaaleahkon ruskeaa, sävy tulee valmistajan mukaan centella-uutteesta

Testin toinen korealainen voide on fysikaalinen. Tai - osittain fysikaalinen, kerron lisää alempana. Air-Fit Sun Cream Plus -voiteessa on tuttu mineraaliaurinkovoiteen kevyesti jähmeä tuntuma, mutta se levittyy oikein hyvin ja on ohutta.

Voiteen beige sävy on mielenkiintoinen. Varmastikin sillä on mineraalifiltterien vaaleutta neutraloiva vaikutus, mutta toisin kuin perinteisesti, tässä voiteessa neutraloiva sävy tulee hoitavasta centella asiatica -kasviuutteesta. Yleisesti sävytettyjen aurinkovoiteiden sävy tulee rautaoksidipigmenteistä, joten Air-Fit-voiteen ratkaisu on persoonallinen. Hoitavuus & sävy samassa uutteessa!

❗️Air-Fit-voiteen filtteriteknologia paljastaa yleisen semi-huijauksen aurinkovoidebisneksessä. Tätä huijausta ei voi käyttää sertifioidussa luonnonkosmetiikassa, jossa synteettiset aineet eivät ole sallittuja, mutta normikosmetiikassa voi.

Moni tuotteitaan "fysikaalisina" tai "mineraali"-aurinkovoiteina markkinoiva normikosmetiikan brändi käyttää kyseisten tuotteiden reseptissä niin sanottuja SPF booster -kemikaaleja, joilla tuotteen suojakerroin saadaan nostettua korkeaksi ilman, että mineraalifilttereitä täytyy käyttää niin paljon, kuin SPF-taso vaatisi. Näin koostumuksesta saadaan paljon kevyempi kuin 100% mineraaliaurinkovoiteesta, etenkin kun puhutaan SPF50-tasosta.

SPF-boosterit vertautuvat rakenteellisesti ja kemiallisesti UV-suojakemikaaleihin, mutta niillä ei ole virallista UV-filtteriluokitusta. Kemikaaleina ne ovat hyvin samanlaisia ja toimivatkin samalla tavalla, joten jos kuluttajan tarkoituksena on välttää kemiallisia UV-suoja-aineita ja hän ostaa tällaisen tuotteen, tulee hän joka tapauksessa laittaneensa iholleen kemiallisen UV-suojan. Erittäin kyseenalaista toimintaa ja harhaanjohtavaa markkinointia valmistajilta, ja tästä on ollut alalla jo jonkin verran polemiikkia. Saa nähdä, puuttuuko lainsäädäntö tähän jossain vaiheessa.

Air-Fit Sun Cream Plus -voiteen SPF-boosterit ovat Butyloctyl Salicylate (joka on käytännössä yhtä kuin Octisalate) sekä Benzotriazolyl Dodecyl P-Cresol. Ensinmainittua näkee usein myös kemiallisissa aurinkovoiteissa buustaamassa niiden SPF-tehoa, se on kaikkein eniten käytetty SPF-boosteri.

Vain ostamalla sertifioidun luonnonkosmetiikkabrändin aurinkovoiteen tai osaamalla lukea incit voi varmistua siitä, että fysikaalisena myyty aurinkovoide ihan varmasti on fysikaalinen.

DHYVANA KASVOAURINKOVOIDE SPF 30

26,95€ / 30 ml

UV-filtterit: titaanidioksidi, sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: mieto ja miellyttävä, lähes huomaamaton. Tulee vähän mieleen puhdas pyykki
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: ei
Erityistä: kaikkein "vesimäisin" koostumus kaikista kokeilemistani luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista

Espanjalaisen Dhyvanan aurinkovoiteet ovat mielestäni mielettömän hyviä. Sarjan SPF30-voiteet lyövät ohuudessaan jopa Patykan, tai ovat vähintään samaa tasoa. Koostumuksessa on vähän öljyjä suhteessa veteen, ja valtaosa käytetyistä öljyistä on ns. kuivia esteriöljyjä.

Kasvoaurinkovoide SPF 30 on saatavilla sekä sävyttömänä että sävytettynä. Dhyvanan saatavuus on Suomessa jostain syystä hyvin rajoittunutta, ja kaupoista merkkiä ei löydä lainkaan, poislukien Twistbe'n myymälä Helsingissä. Dhyvana on saatavilla myös Twistbe'n sekä Greendealin verkkokaupoissa.

FRUDIA ULTRA UV SHIELD SUN ESSENCE SPF 50+

9,99€ / 50 g

UV-filtterit: Octinoxate, Uvinul A Plus, Uvinul T150, Titaanidioksidi
Filtterityyppi: hybridi - sekä kemiallinen että fysikaalinen
Tuoksu: hyvin mieto tuoksu jossa aistin ”puhtautta” ja kevyitä kukkia.
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: sisältää paljon kasviuutteita, kuten kaikki tähän juttuun testatut korealaiset aurinkovoiteet

Auts, korealaisen Frudian muuten-niin-ihana ja raikkaan tuntuinen aurinkovoide sisältää suurimpiin UV-filtteripahiksiin kuuluvaa Octinoxatea (incinimi Ethylhexyl Methoxycinnamate). Tästä iso alapeukku, luulisi korealaisten aurinkovoidevalmistajien myös haluavan välttää kaikkein kontroversiaalisimpia filttereitä.

Aasialaisiin brändeihin liittyen, hämmästykseni oli syvä, kun tajusin entisiin kasvoaurinkovoidesuosikkeihini kuuluvan V10 Plus Day Milk Gel SPF 23 -voiteen sisältävän pelkästään vanhan teknologian UV-filttereitä, suurimpana pitoisuutena Octinoxate ja Avobenzone. En tiedä onko niin, että muuten niin ainesosatietoiset aasialaiset kuluttajat eivät vielä ole heränneet vaatimaan kosmetiikkabrändeiltään modernia UV-teknologiaa. Jotenkin paradoksaalista, kun aasialaiset ja etenkin korealaiset brändit tunnetaan innovatiivisuudestaan ja edelläkävijyydestään kosmetiikka-alalla. Uuden teknologian filtterit ovat sallittuja ainakin Etelä-Koreassa ja Japanissa.

Frudian Ultra UV Shield -voide sisältää sekä kemiallisia että mineraalifiltterin. Yhteen aikaan asiantuntijat tuntuivat olevan sitä mieltä, että tällaiset hybridifiltterisysteemit antavat kaikkein parhaan UV-suojan. Enää tästä ei kuule puhuttavan, joten en osaa sanoa, onko tässä nykytiedon valossa enää perää.

SVR EXTREME SUN SECURE SPF 50+

21,90€ / 50 ml

UV-filtterit: Uvinul A, Uvinul T, Tinosorb S, Iscotrizinol
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: voimakas parfyymi
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: poikkeuksellisen lyhyt inci. Sopii urheiluun ja lupaa, ettei valu silmiin. Antaa lupauksen ”Non-Ecotoxic”

SVR:n tuote on kaikkein erikoisin tätä juttua varten testaamistani aurinkovoiteista. Se on vedetön jelly-geeli, pohjautuen isododekaaniin ja silikoniin (isododekaani on haihtuva, kuivaöljymäinen emollientti). Ihotuntuma on kuin silikoni-primerilla ja tuote levittyy hyvin. Ulkonäöltään "voide" on hyytelömäistä ja pehmeää tahnaa. Vähän kuin hyvin pehmeää marmeladia.

Vaikka tuotteen pohja on ohut kuivaöljy, SVR:n jelly voi tuntua rasvaiselta, koska ei sisällä vettä joka toisi koostumukseen raikkautta. Rasvaisuus kuitenkin häviää aika hyvin tuotteen imeytyessä. Olen testannut levittää tätä montakin kerrosta, ja kaikki kerrokset imeytyvät ja kuivuvat. Isododekaani haihtuu iholta, joten lopulta jäljelle jää vain dimetikoni-silikoniyhdisteen sileä tuntu.

SVR:n jelly sisältää vakkarisetin Uvinul- ja Tinosorb-filttereitä sekä bonuksena Iscotrizinolia, joka on mielenkiintoinen filtteri. Se kuuluu myös uuden sukupolven UV-suodattimiin ja on mahdollisesti kaikkein fotostabiilein aurinkosuoja: Iscotrizinol menettää valmistajan mukaan 25 tunnissa vain 10% SPF-tehostaan. (Eli hypoteettisissa olosuhteissa, jos aine altistuisi UV-säteilylle 25 tunnin ajan.)

Minun oli vaikea päättää, pidänkö tästä tuotteesta vai en. Toisaalta vastaus olisi itsestäänselvä 'en', sillä en lähtökohtaisesti pidä yhtään silikonimömmöistä, mutta toisaalta koostumus on aika nerokas. Se on todella hyvin levittyvä, ohut ja näkymätön, ja sopii täydellisesti niin meikin alle kuin urheiluun. Filtteriyhdistelmä on myös erinomainen.

NIVEA UV FACE ANTI-AGE Q10 SPF 30

14,90€ / 30 ml

UV-filtterit: Avobenzone, Octisalate, Tinosorb S, Uvinul T150, Ensulizole
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: tyypillinen geneerinen markettikosmetiikan tuoksu, ihan neutraali
Alkoholi: kyllä, neljäntenä incissä. Ei tuoksahda lainkaan, joten oletettavasti pitoisuus aika pieni.
Vedenkestävä: ei
Erityistä: voiteen koostumusta on päivitetty tiheästi viime vuosina

Olen testannut Nivean Anti-age-kasvoaurinkovoiteesta kolme eri versiota vuodesta 2018 eteenpäin. Tiheät muutokset koostumuksessa vain viiden vuoden sisällä kertovat siitä vauhdista, jolla aurinkovoiteiden teknologia nyt etenee. Pelkästään vuoden 2020 jälkeen koostumus on päivitetty kolmesti (!).

Ostin tässä kuvassa näkyvän kappaleen huhtikuussa, ja sarjanumeron mukaan voide on valmistettu kesäkuussa 2022. Nivean sivulla näkyy kuitenkin jo uusi inci ja hieman eri näköinen pakkaus, eli voide on jälleen uudistettu. Kaupoissa on oletettavasti tällä hetkellä myynnissä kahta versiota. Uusimmassakin versiossa on yhä mukana vanhoja filttereitä, mutta vuosi vuodelta ne ovat vähentyneet. Vuosi sitten valmistetussa versiossa on kolme vanhaa suodatinta, uusimmassa kaksi. Octisalate on tiputettu uusimmasta pois.

Tämä todettakoon: Nivean kasvoaurinkovoiteet ovat minusta todella miellyttävän tuntuisia. Siis ihan supermiellyttävän. Olen testannut Anti-Age-, Shine Control - sekä SPF 50 Sensitive -versiot ja kaikki ovat minusta kosmeettisesti erittäin onnistuneita. Shine Control -versiota olen jopa ostanut vartalolla käytettäväksi, koska se imeytyy niin nopeasti ja jättää täysin olemattoman pinnan.

Vuoden 2020 versiot

Minusta Nivean kasvoaurinkovoiteet ovat hintaluokassaan ja markettituotegenressään toiseksi parhaita aurinkovoiteita. Tai jopa parhaita, jos mitataan valikoiman laajuutta: koostumuksia on eri ihotyypeille ja suojakertoimia kaksi, SPF 30 ja SPF 50.

Seuraavana esiteltävä saman hintaluokan ja markettikategorian P20 Sensitive -voiteet ovat koostumukseltaan sekä UV-suojateknologialtaan kirkkaasti parhaat, mutta Nivea voittaa valikoiman laajuudella.

P20 SENSITIVE FACE SUN CREAM SPF 50+

14,90€ / 50 g

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Tinosorb S, Tinosorb A2B, Uvinul T150 
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton. Hyvin miedosti lääkkeenomainen tuoksu joka katoaa nopeasti voidetta levittäessä.
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: allergiatestattu, Eco Sun Pass -sertifikaatti, PA++++ UVA-suoja

P20 briljeeraa tällä voiteella. 🏆 Tässä ovat kaikki speksit aivan ylivoimaisia verrattuna muihin tätä juttua varten testaamiini aurinkovoiteisiin, poislukien hoitavuus, jota ei voi synteettisessä voiteessa verrata luonnonkosmetiikkaan. (Etenkään SPF50-koostumuksessa.) Huom: P20-sarjan Original-aurinkosuihkeissa on aivan eri koostumus ja ykkösenä (!) alkoholia. Hehkutukseni koskee vain Sensitive-voiteita, jotka ovat ihan uusia.

P20 Sensitive SPF 50+-kasvovoide on ohut ja miellyttävän tuntuinen, hyvin levittyvä ja nopeasti imeytyvä, vedenkestävä, allergiatestattu, ympäristöystävällinen, vegaaninen sekä sisältää erittäin korkean UVA-suojan. Ja halpa. Voiteesta on myös versio vartalolle.

UVA-suojan vahvuus PA++++ on korkein UVA-suoja jonka aurinkovoide voi toistaiseksi saada, ja vastaa ainakin tuplasti EU:n minimisuositusta UVA-suojasta. PA-merkintä on käytössä aasialaisissa aurinkovoiteissa, ja jotkin valmistajat käyttävät sitä myös muualla maailmassa. Sen toivoisi yleistyvän ihan kaikkiin aurinkovoiteisiin, koska EU:ssa käytössä oleva ympyröity UVA-logo ei lopulta kerro kuluttajalle oikein yhtään mitään UVA-suojan todellisesta tehosta - vain sen, että UVA-suoja on vähintään kolmanneksen SPF-suojasta.

PATYKA SUN CREAM FACE SPF 50+

32,90€ / 40 ml

UV-filtterit: sinkkioksidi, titaanidioksidi (ei-nano)
Filtterityyppi: fysikaalinen
Kapseloidut mineraalipartikkelit: titaanidioksidi kapseloitu, sinkkioksidi ei
Tuoksu: kukkainen
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: sisältää erityisen hyvän antioksidanttilisän; astaksantiinirikasta viherleväuutetta. Astaksantiini kuuluu maailman tehokkaimpiin antioksidantteihin ja suojaa ihoa mm. UV-säteilyn aikaansaamilta soluvaurioilta.

Kuulun itse tämän voiteen SPF30-version suuriin faneihin, mutta halusin tähän postaukseen SPF50-version, koska kuluttajat kysyvät tänä päivänä eniten juuri sitä suojakerrointa.

Patykan aurinkovoiteet ovat vakiinnuttaneet asemansa Suomen mitä ilmeisimmin suosituimpina luonnonkosmetiikan aurinkovoiteina. Erityisesti SPF 30 onkin aivan naurettavan hyvä eikä sen raikkaan ohutta koostumusta juuri erota kosteusvoiteesta. SPF 50 on sekin miellyttävän tuntuinen ja ohut, ja jättää yllättävän vähän vaaleaa kajoa ihoon. Jos voidetta laittaa vähän kerrallaan ja hieroo kunnolla ihoon, vaaleus katoaa käytännössä kokonaan. Tämä niksi kannattaa muistaa SPF50-tason mineraaliaurinkovoiteita levittäessä, jos ne ovat sävyttämättömiä.

Patykan aurinkovoiteiden tähtiraaka-aine on Haematococcus Pluvialis -viherleväuute, joka sisältää runsaasti maailman voimakkaimpiin antioksidantteihin lukeutuvaa astaksantiinia. Se suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Tehokkaiden leväuutteiden hyödyntäminen on yhteistä kummallekin ranskalaiselle luonnonkosmetiikan aurinkovoideinnovaattorille; niin Patykalle kuin Laboratoires de Biarritzille, joka valmistaa Alga Maris -aurinkovoiteita.

*

Lopuksi kolme vartaloaurinkovoidetta

Halusin tässä jutussa keskittyä erityisesti kasvoaurinkovoiteisiin, mutta esittelen lopuksi kolme vartalolle kehitettyä aurinkovoidetta. Yhden mainostetaan sopivan myös kasvoille.

Kasvo- ja vartaloaurinkovoiteen ero näkyy lähinnä koostumuksen "hienostuneisuudessa" ja halvempien brändien kohdalla usein myös rasvaisuudessa. Vartaloaurinkovoiteet ovat perinteisesti paksumpia ja ihoon takertuvampia kuin kasvoaurinkovoiteet, minkä puolesta ne saattavat kasvoilla käytettynä saada ihon kukkimaan. Aivan hyvin näitä voi myös kokeilla kasvoille, jos iho ei ole herkästi epäpuhtauksiin taipuvainen.

DERMOSIL SUN PROTECTION LOTION SPF 30

14,90€ / 150 ml

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Octisalate, Tinosorb S, Uvinul T150
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton. Ei tuoksu millekään, ei edes raaka-aineille.
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: ilmeisesti. Lupaa "kestää hyvin hikeä ja kosteutta"
Erityistä: uudistettu koostumus saanut tänä vuonna Allergia-tunnuksen

Käytin koko tuubin Kreikassa ja tykkäsin tästä voiteesta valtavasti! Todella helposti levittyvä ja hyvin imeytyvä koostumus ja suoritus helteisinäkin päivinä erinomainen. Tykkäsin myös tuoksuttomasta tuoksusta. Tätä oli ilo käyttää, ja filtterit oikein hyvät! Mukana vain yksi vanhempi filtteri joka ei kuulu suurimpiin pahiksiin.

PIRKKA AURINKOVOIDE SENSITIVE SPF 50

11,55€ / 200 ml

UV-Filtterit: Oktokryleeni, Avobenzone, Octisalate, Uvinul T 150, Ensulizole
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton. Aistittavissa kevyesti lääkemäinen tuoksu, joka haihtuu nopeasti kun voiteen on levittänyt.
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: sisältää lähes pelkästään vanhoja UV-filttereitä

Kosmeettisen miellyttävyyden puolesta tätä voidetta olisi oikein mukava käyttää, mutta filtterien puolesta en käyttäisi. Pirkan voiteessa on odotetusti paljon vanhan koulukunnan filttereitä. Vain yksi on uudempi: Uvinul T 150. Pirkan käyttämistä filttereistä kolme kuuluu niihin, jotka on kielletty Havaijilla vesistöhaitallisuutensa vuoksi. Ensulizolekin on hieman kontroversiaalinen filtteri; sen on todettu aiheuttavan DNA:ta vaurioittavia vapaita radikaaleja altistuessaan UV-säteilylle (sama ongelma tosin koskee osaa muitakin vanhoista filttereistä sekä mineraalifilttereitä). Ensulizole on siinä mielessä tuotekehittäjille mieluisa filtteri, että toisin kuin valtaosa UV-filttereistä, se on vesiliukoinen ja tekee tuotteen tuntumasta kevyen.

Vapaita radikaaleja muodostava ominaisuus tietyissä UV-filttereissä on kieltämättä paradoksaalinen; samalla kun filtteri auttaa neutraloimaan UV-säteilyn haittavaikutuksia, se itsessään muodostaa vahingollisia vapaita radikaaleja. Ensulizolen kohdalla vapaiden radikaalien muodostuminen on todettu rotilla suoritetuissa eläinkokeissa, ihmisiholla vastaavia testejä ei ole tehty.

ALGA MARIS SUN LOTION SPF 30

26€ / 100 ml

UV-filtterit: titaanidioksidi, sinkkioksidi (ei-nano)
Filtterityyppi: fysikaalinen
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä
Tuoksu: Pina Colada
Alkoholi: ei sisällä.
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: tämä versio on kehitetty vartalolle ja sopii myös kasvoille. Yllättäen se on ohuempi ja helpommin levittyvä, kuin Alga Mariksen kasvoille kehitetty sävyttämätön SPF 30 -voide.

Alga Mariksen makean kookoksen tuoksuinen aurinkovoide kuuluu suosikkeihini. Tuoksuasioiden yksilöllisyydestä muuten kertoo hyvin kaksi peräkkäin jätettyä asiakaskokemusta House Of Organicin sivulla: yksi asiakas kirjoittaa; "Voimakas tuoksu, joka on minusta hyvä mutta ei sovi herkille" ja seuraava "Hyväksi todettu, eikä mielestäni haise juuri miltään!" Mun nenään tässä on selvästi havaittava, joskin oikein miellyttävä makean kookoksen tuoksu, joka tuo mieleeni Pina Colada -drinkin.

Voide on miellyttävän notkeaa ja levittyy todella hyvin. Se on mun kokemuksen mukaan jopa notkeampaa kuin saman sarjan kasvoille kehitetty sävyttämätön SPF30-voide. Olen käyttänyt tätä sekä kasvoilla että vartalolla. Verrattuna sävytettyyn SPF30-voiteeseen, tämä on hoitavamman ja kosteuttavamman tuntuinen.

Aurinkovoiteista ja UV-filttereihin liittyvistä aspekteista riittäisi yhä vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa, ja voi olla, että tulee vielä hönkäistyä myöhemmin jokin aihetta lisää perkaava postaus. Uusia aurinkovoiteitakin odottaa testaustaan... 😂

Uskokaa pois, että jo pelkästään mineraalifiltterien SPF-tehoon, laajan kirjon suoritukseen sekä partikkelikoon ja jauheen kosmeettisiin ominaisuuksiin liittyen saisi helposti oman monisivuisen kirjoituksen... Tai siitä, mitkä aurinkovoiteet markkinoilla hyödyntävät eniten vanhaa teknologiaa. (Heitän nopeana vinkkinä, että moni edullinen marketiikosmetiikkabrändi on laittanut paremmat filtteripaukut kasvoaurinkovoiteisiinsa, ja vartalovoiteissa käytetään enemmän vanhaa teknologiaa.)

Jos joku ihmettelee:

EIKÖ VANHOILLA FILTTEREILLÄ SITTEN SAA HYVÄÄ AURINKOSUOJAA?

vastaan:

voi saada, ehdottomasti. Ainakin ihon palamista vastaan. Nykyään on löydetty keinot parantaa vanhojen filttereiden fotostabiliteettiongelmia, joten 2020-luvun aurinkovoiteet filtteriteknologiaan katsomatta ovat tyypillisesti hyvin stabiileja (poislukien ehkä ne ihan halvimmat never-heard-halpisbrändit, joiden aurinkovoiteita saatat löytää etelän lomakohteiden marketeista).

Mutta - vanhat filtterit pitävät sisällään korkeamman ihoärsytysriskin, korkeamman allergiariskin sekä selvästi negatiivisemmat vaikutukset ympäristöön. Lisäksi vanhat filtterit antavat huomattavasti heikomman suojan UVA-säteilylle eli ihoa vanhentavalle ja solumutaatioita aiheuttavalle säteilylle. Se on hinta, jonka kuluttajat näiden voiteiden käytöstä maksavat.

Ja vielä tämä! (d'ough! Niin paljon asiaa, että ei meinaa millään muistaa kaikkea...)

MIKSI VALMISTAJAT YLIPÄÄNSÄ KÄYTTÄVÄT RINNAKKAIN VANHOJA JA UUSIA FILTTEREITÄ? MIKSI KAIKKI EIVÄT KÄYTÄ PELKÄSTÄÄN UUSIA FILTTEREITÄ?

Syyt liittyvät kustannuksiin sekä tuotekehityksen resursseihin.

Uudet filtterit ovat kalliimpia kuin vanhat, joten tulee halvemmaksi tehdä ns. semi-moderni aurinkovoide, jossa on rinnakkain sekä vanhoja että uusia filttereitä, kuin tehdä aurinkovoide kokonaan uusilla filttereillä.

Joskus valmistaja haluaa nostaa jo olemassa olevan aurinkovoideformulan suojakerrointa, ja tällöin on usein halvempaa tehdä lisäyksiä vanhaan reseptiin sen sijaan, että aloitetaan tuotekehitys kokonaan alusta. Vanhojen filtterien sallitut maksimipitoisuudet ovat kenties jo tapissa, ja ratkaisuksi jää tuunata vanha resepti korkeammalle SPF-tasolle uudemmilla filttereillä, jotka toimivat pienemmillä pitoisuuksilla.

Halvoille massabrändeille vanhojen filtterien käyttö on selvä valinta, koska vanhat filtterit ovat halvempia. Massatuotanto-brändien aurinkovoiteissa näkee tyypillisesti kärjessä vanhoja filttereitä, ja sitten voi alempana incissä olla yksi tai muutama uudempi suodatin, joita käytetään lähinnä stabiloimassa vanhoja filttereitä. Silloin kun uudemmat filtterit ovat incissä ennen vanhoja, ne ovat voiteen pääasiallinen UV-suoja.

86 comments on “Aurinkovoiteet vertailussa 2023”

 1. En heti jaksanut lukea kaikkea. Bongasin oman suosikkini (saatavuus ja ihotuntuma ja lisättävyys päivän aikana), AVÈNE B-PROTECT SPF 50+.
  Ja siihen verraten on helppoa suhteuttaa arvostelut omalle iholle, kiitos tää on ihan parhautta. tutkin tän tarkemmin, kun aveneni loppuu.
  Kiitos tästä rautaisesta tietopaketista.

  Vastaa

  0
 2. Tähän täsmennyksenä, että Dhyvanaa myy myös Greendeal- niminen verkkokauppa☀️

  Vastaa

  0
 3. Hei, tosi mielenkiintoinen juttu, kiitos tästä. Osaatko sanoa Lidl aurinkovoiteista, millaisia ne ovat?

  Vastaa

  0
  1. En ole kokeillut niitä enkä tutustunut myöskään inceihin, mutta edellisessä postauksessa joku kertoi bonganneensa omasta Lidl-aurinkorasvastaan vanhan liiton pahis-filttereitä.

   Vastaa

   0
 4. Piti ihan tarkastaa, mitä filttereitä omassa aurinkovoiteessa on. Ja onhan siinä onneksi noita uudempia yhdisteitä, vaikka oli edullinen tuote.

  Vastaa

  0
 5. Tällä hetkellä itsellä käytössä Patyka30 ja Algamaris 30 sävyttävä kasvoille. Mutta paras ikinä kokeilemani on ehdottomasti De Mamiel Skin Nectar SPF30. Olen kerran raaskinut ostaa, tätä käyttäisin jos vaan talous soisi. Ei tule tukkeumaa iholle, ei ole matta mutta ei kiilläkään liikoja. Aivan parasta. Hinta 120 euroa.

  Vastaa

  0
 6. Minun iholleni algamariksen sävyttämätön spf 30 ei sopinut,eikä biosoliksen kasvovoide (en muista olisiko ollut perätu spf50). Kasvot kiristelivät ja tuntui,ettei mikään kosteutus riittänyt ja sitten pukkasi näppyjä, vaikka puhdistin hyvin öljyputsarilla ja joskus tein myös tuplapuhdistuksen.
  Nyt mulla on käytössä kasvoille tämä; LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE HYDRATING CREAM SPF50+ 50 ML

  En tiedä onko tämä sitten hyvä vai paha, mutta minun iholla toimii, vaikka toisaalta toivoisin hieman mattaisemman lopputuloksen.

  Vartalolle olen testannut myös algamariksen (herkälle lasten iholle sopiva spray spf50)ja biosoliksen aurinkosuojia(tämä oli hassu öljymäinen suihke). Niiden pois peseminen oli kauheaa,eikä kumpikaan oikein sopinut iholleni muutenkaan. Vartalon iho kuivui ja enpähän vakuuttunut tehostakaan.

  Nyt vartalolle käytössä p20 riemann spf50 spray. Löytyy ponnekaasullinen ja ihan tavallinen. Mollemmista tulee hyvin ohut lirumainen öljy,joka levittyy todella helposti. Tätä ei tarvitse lisäillä ja siltikään en ole palanut, vaikka ihoni on herkästi palavaa sorttia. Mies ja lapset käyttävät myös kasvoilla saman sarjan spf30 voidetta, mutta pitäisikin ostaa tuo spf50 seuraavaksi.

  Patykan spf50 kasvoaurinkovoidetta sain pari testeriä ja valitettavasti sekään ei vakuuttanut minua-vaalea kajo jäi ja levittyvyyskään ei ollut sitä mitä haluaisin... joten pysyn nuissa hyväksi havaitsemissani aurinkosuojissa ja katselen luonnonkosmetiikan aurinkosuojia muutaman vuoden kuluttua uudestaan

  Vastaa

  0
  1. Nyt mulla on käytössä kasvoille tämä; LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE HYDRATING CREAM SPF50+ 50 ML
   En tiedä onko tämä sitten hyvä vai paha, mutta minun iholla toimii, vaikka toisaalta toivoisin hieman mattaisemman lopputuloksen.

   Tästä on myös se Oil Control -versio, voisiko se sopia paremmin?

   Patykan spf50 kasvoaurinkovoidetta sain pari testeriä ja valitettavasti sekään ei vakuuttanut minua-vaalea kajo jäi

   Mineraalipohjaisista SPF 50 -voiteista on hyvä muistaa, että niissä on aina vaalea kajo, ellei tuotetta ole sävytetty. Ei ole toistaiseksi mahdollista valmistaa SPF 50 -tason mineraaliaurinkovoidetta joka ei jätä yhtään vaaleaa kajoa, niihin on pakko laittaa niin paljon mineraalijauhetta jotta korkea suojakerroin saavutetaan.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos Sanni todella kattavista kahdesta aurinkosuoja kirjoituksista 😍 Näistä oppii aina niin paljon!

   Vastaa

   0
 7. Minun ihoni reagoi herkästi aurinkovoiteisiin, vaikkei yleensä ole mitenkään herkkä. Nivean aurinkovoiteet sopivat kaikista parhaiten, koska eivät ärsytä ihoa ja levittäytyvät helposti. Aion kokeilla, Avenen B-Protect voidetta, joka kuului suosikkeihisi. 😍

  Vastaa

  0
 8. Miten järkevää on mielestäsi kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojan kerrostaminen? Käytän nyt LRP:n aurinkosuojaa, mutta usein laitan päälle vielä Alga Mariksen sävytettyä aurinkovoidetta. Ja ehkä vielä siihen päälle aurinkosuojalla varustettua meikkivoidetta...🙈

  Vastaa

  0
  1. Kerrostamalla saattaa jopa saada hieman paremman UV-suojan iholleen. Tämäkin suhteellisen uutta tietoa, ennen väitettiin, ettei eri aurinkosuojien kerrostaminen hyödytä tai ainakaan kasvata SPF:ää, mutta nyt luin aiheesta Michelle Wongin kirjoituksen (josta myös YouTube-video), jossa hän sanoo, että eri aurinkosuojatuotteiden kerrostaminen saattaa hyvinkin parantaa ihon UV-suojaa.

   On kuitenkin seuraava nyrkkisääntö: ei pidä kerrostaa kahta eri tuotetta, joista toisessa Avobenzonea ja toisessa titaanidioksidia, sinkkioksidia tai Octinoxatea. Jos nämä ovat yhdessä ja samassa aurinkovoiteessa, silloin asia on OK ja koostumuksessa on käytetty keinoja, joilla nämä eivät nollaa toistensa vaikutusta, mutta jos ne yhdistää kahdessa eri tuotteessa (siis Avobenzone + mikä tahansa noista muista kolmesta, muut kolme keskenään ovat OK), ne voivat neutraloida toistensa UV-aborbointikyvyn.

   LRP käyttää voiteissaan myös Avobenzonea, joten kannattaa tsekata, ettei sun LRP sisällä sitä, jos siis jatkat LRP:n ja mineraaliaurinkovoiteen kerrostamista.

   Tässä Michelle Wongin informatiivinen video liittyen aurinkovoiteiden ja meikkituotteiden yhteiskäyttöön:

   https://www.youtube.com/watch?v=XULpx1jaREo

   Vastaa

   0
  2. Huh, itsellä on ollut alla avobenzonea sisältävää aurinkovoidetta ja päällä meikkivoidetta jossa on ainakin titaani- ja sinkkioksidia, en ollut edes kuullut että eri filttereiden sotkeminen voisi olla huono asia. Tämä on kuluttajalle tosiaan aikamoinen viidakko. Ehkä on varmuudeksi hyvä ettei itse meikkivoide sisältäisi aurinkosuojaa, vaikka aina sanotaan että alle on suojasta huolimatta hyvä laittaa varsinainen aurinkovoide. :O

   Vastaa

   0
  3. Varmasti todella moni kerrostaa (tietämättään) Avobenzonea sisältäviä tuotteita ja mineraali-UV-suojia sisältäviä tuotteita. Kummatkin ovat sen verran yleisiä ainesosia, etenkin kun titaanidioksidi toimii myös kosmetiikan yleisimpänä pigmemttinä. Oikeastaan ihan mahdotonta välttää titaanidioksidia, jos käyttää meikkipohjatuotteita.

   En usko, että titaanidioksidin (tai sinkkioksidin) läsnäolo aina automaattisesti kumoaa Avobenzonen vaikutuksen, vaan varmaankin tiettyjen kemiallisten lainalaisuuksien tulee toteutua, mutta se mahdollisuus on olemassa, ja siksi asiantuntijat antavat tämän "vältä näitä yhdessä" -ohjeistuksen.

   Vastaa

   0
 9. Ostin ensimmäistä kertaa tuota P20:sta tänä keväänä ja olen ollut tyytyväinen. Olen viimeiset vuodet käyttänyt vain fysikaalista aurinkosuojaa, mutta iän myötä olen alkanut kaivata suojakerrointa 50 ja kemiallisessa sen koostumus on vaan niin paljon miellyttävämpi. Sopii ainakin mulla myös meikin alle. Nyt vain mietin uskallanko luottaa P20:n lupaukseen, että sopii myös raskaana oleville kun kemiallisia ei kuitenkaan yleensä suositella. Ainakin Orklan sivuilta tuon tiedon bongasin ja myös parin nettiapteekin missä tätä myydään.

  Vastaa

  0
  1. Uudet filtterithän eivät imeydy ihoon juuri lainkaan (kaikkien uusien filtterien molekyylikoko on yli 500 Daltonia ja tätä lukua pidetään syvän absorbtion rajana). Toki mineraaleja pidetään yhä kaikkein parhaimpina ei-imeytyvyyden näkökulmasta, mutta kyllä mä ehkä uskaltaisin luottaa valmistajan lupaukseen... Vaikea sanoa, jos siis haluaa pelata ihan varman päälle.

   Mä en ole toistaiseksi missään törmännyt tietoon, että uudempien filtterien kohdalla olisi todettu mm. hormonaalisia vaikutuksia.

   Vastaa

   0
 10. Olisiko jollain asiaan liittyen suositella fysikaalista suojaa joka ei olisi yhtä kuivattava ja tönkkö kuin (sävytetty) Algamaris, mutta ei myöskään niin rasvainen ja kiiltävä iholla kuin Mossa? 😄 Joku välimuoto näistä olisi ihana! Tällä hetkellä kumpikaan ei oikein sovi mulle ns. kaupunkikäyttöön ja koska olen raskaana niin fysikaaliset on ainoa suositeltu vaihtoehto! Kurjaa, nykyajan kemialliset kun on vaan niin hyviä!!
  Sävyttämättömät fysikaaliset suojat ovat sinänsä parhaita mutta kyllä mulle jää iholle selkeä valkoinen kerros, vaikka miten hieron sitä ainetta ihoon. Varsinkin kun pelkään että levitän suojaa liian vähän niin välillä aika naama valkoisena saa mennä tuolla 🤣

  Vastaa

  0
  1. Olisiko jollain asiaan liittyen suositella fysikaalista suojaa joka ei olisi yhtä kuivattava ja tönkkö kuin (sävytetty) Algamaris, mutta ei myöskään niin rasvainen ja kiiltävä iholla kuin Mossa? 😄

   Dhyvana! :) Sen sävy Golden Beige on hyvin lähellä Mossan sävyä, sellainen lämmin beige.

   https://twistbe.fi/collections/dhyvana/products/dhyvana-aurinkovoide-kasvoille-spf-30

   Dhyvana tuntuu iholla täysin kosteusvoiteelta, se on aivan eri tuntuinen kuin Alga Maris. Ja hyvin vähärasvainen.

   Vastaa

   1
 11. Kiitos laajasta postauksesta! Kiinnititkö tässä erityisemmin huomiota tuotteiden silikoneihin? Käsittääkseni aurinkovoiteissa on niitäkin ja myös ne huuhtoutuvat vesistöihin, tai ainakin näin olen lukenut. Osaatko ottaa tähän kantaa?

  Vastaa

  0
  1. Kiinnititkö tässä erityisemmin huomiota tuotteiden silikoneihin?

   En. Kaikkiin ainesosiin ei vain ollut mahdollista kiinnittää huomiota, ja tämä juttu on kirjoitettu UV-suojakemikaalien näkökulmasta. Monissa aurinkovoiteissa on silikoneja, mutta kaikki silikonit eivät kerry luontoon. On myös paljon ns. haihtuvia silikoneja.

   Vastaa

   0
 12. Täytynee ehkä testata tuota oil control-versiota tai sitten testaan myös omille kasvoille sen p20 spf50, kun näyttäisi poikien kasvoille levittyvän todella hyvin, eikä kasvot jää rasvaisen näköisiksi. (Toisin kuin omat kasvot,jotka kiiltelee edelleen, vaikka on jo 20min sitten levitetty voidetta)
  Toisaalta,kun tätä ikää jo on ja tuo lrp on kosteuttava,eikä tuki mun ihoa,niin voisikohan se mattaversio taas olla liian kuivakka 🤔🤷🏻‍♀️

  Sävytetyt aurinkosuojat ei ole mun juttu,koska en käytä meikkivoiteitakaan. Siksi nyt skippaan sit luonnonkosmetiikan aurinkosuojat paitsi;
  Essen aurinkovoiteesta minulla oli myös testeri joskus ja se oli täysin erilainen-ei jäänyt vaalea kajo, mutta ei myöskään ollut sävytetty. Silti se teki iholle jotain, koska näytti paremmalle. Sitä voisin jopa harkita 😊

  Vastaa

  0
  1. Toisaalta,kun tätä ikää jo on ja tuo lrp on kosteuttava,eikä tuki mun ihoa,niin voisikohan se mattaversio taas olla liian kuivakka 🤔🤷🏻‍♀️

   Kyllä, voisi olla.

   Näiden välimuoto on tuo minunkin esittelemä Invisible Fluid; se ei juuri kosteuta mutta ei tee mattapintaakaan. Iho ei jää ainakaan mulla kiiltelemään.

   Essen aurinkovoiteesta minulla oli myös testeri joskus ja se oli täysin erilainen-ei jäänyt vaalea kajo, mutta ei myöskään ollut sävytetty.

   Essellä on vain yksi aurinkovoide, ja se on aina ollut sävytetty. Pigmenttiä tosin on niin vähän, että se ei näy iholla lainkaan, mutta itse voide on aina ollut vaalean beigeä. Ehkä sulle jäi mielikuva, että se on sävyttämätön, kun sävy ei näy iholla..?

   Vastaa

   0
  2. Aaa! Enpäs tuota tajunnutkaan,kun sitä mun mielestäni markkinoidaan sävyttömänä 🤔 Se tosiaan teki iholle sellaisen "kuin oma iho mutta aavistuksen parempi"- niin kuin tykkään lilylolon meikkipohjankin tekevän.

   Olet kyllä tehnyt ison työn tätäkin postausta varten taas-en voi kuin ihmetellä 😊

   Vastaa

   0
  3. Sitä kun on tällainen kosmetiikka-asioiden "friikki" niin tulee perehdyttyä :)

   Vastaa

   0
 13. Ei perkule, mun ihana Misshan voide sisältää pahiksia! 😫 Täytyy ottaa screenshot sun tekemästä listasta ja syynätä sen avulla parempi korealainen seuraavan kerran! Kiitos tästä 🩷

  Vastaa

  0
  1. Mun niukan empiirisen "tutkimuksen" perusteella olen saanut kuvan, että aasialaisissa aurinkovoiteissa käytetään yllättävän paljon noita vanhoja filttereitä.

   Vastaa

   0
 14. Tuo Acon ultra light sun face fluid on ollut mun mielestä ehkä paras kokeilemistani kemiallisista kasvoaurinkovoiteista, en tosin kyllä koskaan oo kokeillut sitä lisäillä entisen päälle, mistä kerroitkin aiemmin vähän huonon puolen. Mulla aurinkovoiteet aiheuttaa monesti silmien kirvelyä tai vuotamista ja tuo Acon voide on vaikuttanut tekevän sitä vähemmän.
  Jotenkin toivon, vaikkei tuo Octisalate olekaan pahimpia pahiksia, että vaikka ensi kesäksi saisivat senkin vanhan filtterin koostumuksesta pois tai korvattua jollain..

  Mutta sen sijaan tuo P20-voide täytyy ostaa varmaan kokeiluun jossain vaiheessa, vaikuttaa aika unelmalta! Uudenaikaisia filttereitä ja edullinen hintakin, vau!

  (Ainiin muuten, tuon Acon voiteen incissä lukee Tris-Biphenyl Triazinen perässä suluissa nano, se ei ole mitenkään huono asia?)

  Vastaa

  0
  1. Mulla aurinkovoiteet aiheuttaa monesti silmien kirvelyä tai vuotamista ja tuo Acon voide on vaikuttanut tekevän sitä vähemmän.

   Silmien kirvely on (valitettavasti) yksi kemiallisten aurinkovoiteiden suurimpia huonoja puolia, ilmiö on hyvin yleinen. 😕

   (Ainiin muuten, tuon Acon voiteen incissä lukee Tris-Biphenyl Triazinen perässä suluissa nano, se ei ole mitenkään huono asia?)

   Ei pitäisi olla. Nano-koon haitallisuudesta puhutaan aurinkovoiteiden yhteydessä erityisesti mineraalien kohdalla. En ole törmännyt teksteihin siitä, että nano-koko tekisi kemiallisista UV-filttereistä haitallisempia.

   Nano-kokoakin on monenlaista (kaikki alle 100 nm kokoiset partikkelit), ja ainakin EU:ssa on käsittääkseni määritelty raja, millä koolla nano on turvallinen.

   Vastaa

   0
 15. Nivean voiteista olen itsekin tykännyt. Katsoin Nivean omilta sivuilta, että Q10, Shine Control ja Sensitive sisälsivät alkoholia. Se oli incin ensimmäisenä kaikissa. Harmi kun nuo sisällöt vaihtuvat niin usein, uusi koostumus ei sitten välttämättä sovikaan. Kokeiluun taitaa siksi lähteä tuo P20.

  Vastaa

  0
  1. Katsoin Nivean omilta sivuilta, että Q10, Shine Control ja Sensitive sisälsivät alkoholia. Se oli incin ensimmäisenä kaikissa.

   Se on toisena, vesi on ykkösenä :)

   Mutta joo, selvästi ovat lisänneet alkoholin pitoisuutta, kun mun huhtikuussa ostamassa Q10:ssä alkoholi on neljäntenä.

   Vastaa

   0
 16. Hei Sanni! Pahasti hajusteyliherkkänä astmaatikkona ehdottomasti kiinnostaisi tietää, että mikä haju on tuohon SKIN 1004 MADAGASCAR CENTELLA HYALU-CICA WATER-FIT SUN SERUM SPF 50+ on oikein piilotettu? Ostin sen nimittäin juuri ja nyt jännittää mitä sieltä postista sitten tulee o_O . Olen yrittänyt opetella tulkitsemaan INCIä piilotettujen hajujen suhteen, mutta on se kyllä vaikeaa.

  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE 400 INVISIBLE FLUID SPF 50+ oli itsellekin viime kesänä suuri pettymys. Vuoden 2021 versio oli ok, mutta tuo nykyisen alkoholin määrä saa silmät vuotamaan, ennen kuin alkoholi haihtuu. MUTTA saman sarjan Hydrating Creme on ainut mitä voin laittaa silmänympärysalueelle (vaikka naamassa joskus muuta rasvaa, tätä aina silmissä.) Vaikka nimi on kosteuttava voide, jättää yllättävän samettisen pinnan ja ei niin tahmainen, kuin tuo fluid.

  Vastaa

  0
  1. Pahasti hajusteyliherkkänä astmaatikkona ehdottomasti kiinnostaisi tietää, että mikä haju on tuohon SKIN 1004 MADAGASCAR CENTELLA HYALU-CICA WATER-FIT SUN SERUM SPF 50+ on oikein piilotettu?

   T-Butyl Alcohol

   https://incihaku.fi/ainesosa/18374/t-butyl-alcohol

   Ei kuulu niihin allergisoivimpiin, mutta on kuitenkin hajustemolekyyli. Käytetään myös liuottimena, ja todennäköisesti se onkin siinä roolissa Skin 1004:n tuotteessa, mutta tuoksuva ja hajuste-ainesosa se on joka tapauksessa. Jolloin ei oikeastaan voi käyttää termiä "hajusteeton tuote". Mutta tätäkään termiä ei valvota eikä säädellä missään, joten valmistaja on vapaa nimeämään millaisen tuotteen tahansa hajusteettomaksi, jos itse niin haluaa sitä markkinoida. 😕

   MUTTA saman sarjan Hydrating Creme on ainut mitä voin laittaa silmänympärysalueelle (vaikka naamassa joskus muuta rasvaa, tätä aina silmissä.) Vaikka nimi on kosteuttava voide, jättää yllättävän samettisen pinnan ja ei niin tahmainen, kuin tuo fluid.

   Kuulostaa hyvältä 🙏🏻 Ja hyvä tietää tuosta versiosta.

   Vastaa

   0
 17. No niin olen nyt ostanut näiden oppaiden myötä itselleni uudet hyvisvoiteet! Etsin edullista voidetta, koska olin jo käyttänyt mukavan summan tämän kesän voitaisiin, jotka kaikki paljastui huonoiksi. Ja vinkkinä muillekin, jotka haluavat löytää edullisen voiteen marketista: Änglamark Water resistant sunlotion spf 50. Tällä on asthma allergy Nordic -merkki ja on siis hajusteeton.75 ml puteli maksaa Prismassa alle 8 e ja kasvovoide (50 ml) on erikseen, maksaa alle 5 euroa. Incit näillä on lähes samat, tais lopussa olla jotain eroavaisuuksia. Ostin molemmat ja vaikuttaa hyvin samanlaisilta. Tykkäsin itse ainakin ekalla kokeilulla koostumuksesta!

  Vartalovoiteen inci: Aqua, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone, Distarch Phosphate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylhexyl Butamido Triazone, Glyceryl Stearate, Glycerin, Ceteareth-20, Acrylates/C12-22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Cetyl Palmitate, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Sodium Levulinate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Arginine, Coco Glucoside, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid*, Phenoxyethanol*, Potassium Sorbate*.

  Vastaa

  0
  1. Wow, mahtava löytä tiippa! 😍👏

   Tämä Änglamark-brändi taisi olla sellainen, että kaikki tuotteet ovat lähtökohtaisesti ympäristöystävällisiä..?

   Vastaa

   0
  2. Olen kyllä iloinen, että tämmöiset tuotteet löytyi ruokakauppareissulla! Näillä tuotteilla ainakin on allergiamerkin lisäksi ympäristömerkki ja vegan-merkki. Tämä Änglamark on itselle jäänyt vähälle huomiolle kyllä, jonkun siivousaineen muistan ostaneeni aiemmin. Pitää kyllä tutustua tähän lisää :)

   Vastaa

   0
  3. Mä olen tutustunut Änglamarkkiin Ahvenanmaalla, siellä brändin tuotteita on ollut pidempään myynnissä, kun siellä on paljon ruotsalaisia brändejä. Mutta brändin kosmetiikkamerkeistä kuulin vasta tänä vuonna. Tosi hienoa, että heillä on näin laadukkaan filtteriteknologian aurinkovoiteet! Täytyypä käydä itsekin kotiuttamassa kaupasta SPF 30 -vartaloaurinkovoide, siinä myös pelkästään uusia filttereitä.

   Vastaa

   0
  4. Ostin S-Marketista (pieneltä paikkakunnalta eli hyvä saatavuus) Änglamarkin Sun lotion sk 30 ja roll-on sk 50. Ainakin tuo lotion on ihan perushyvän tuntuinen, vedenkestävänä jättää tietysti hieman klähmäisen pinnan, joten kasvoille en ajatellut sivellä, kun on herkästi tukkeutuva iho. Kiitos siis Tiippa ja Sanni vinkeistä! 🩷

   Vastaa

   0
 18. Hei! Onko tuon [SKIN1004] Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum aurinkosuojafiltterit oikein tässä? Luettelon Ainesosat pakkauksesta: Water, Dibutyl Adipate, Propanediol, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Polymethylsilsesquioxane, Ethylhexyl Triazone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Niacinamide, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylyl Methicone, Diethylhexyl Butamido Triazone, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract (9800ppm), Betula Platyphylla Japonica Bark Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Sprout Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Sprout Extract, Eruca Sativa Leaf Extract, Camellia Japonica Leaf Extract, Sodium Hyaluronate (10ppm), Behenyl Alcohol, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Decyl Glucoside, Tromethamine, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Stearoyl Glutamate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Adenosine, Xanthan Gum, t-Butyl Alcohol, Tocopherol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid (1ppm), Inositol, Hyaluronic Acid (0.01ppm), Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin

  Mitä mieltä olet Beauti of Joseon aurinkovoiteen filttereistä entäpä uuden suositun Round lab birch juice moisturizing sun screen?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Sunny,

   Siirsin sun kommentin tähän postaukseen, olit jättänyt sen (ehkä vahingossa?) Tash Retinalt -postaukseen.

   Onko tuon [SKIN1004] Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum aurinkosuojafiltterit oikein tässä?

   Tarkoitatko, onko inci sama kuin mun pakkauksen inci ja tiedot tässä postauksessa? Kyllä on. :) Saako kysyä, mistä kysymys heräsi..?

   Mitä mieltä olet Beauti of Joseon aurinkovoiteen filttereistä entäpä uuden suositun Round lab birch juice moisturizing sun screen?

   Niissä on samat filtterit kuin Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum -aurinkovoiteessa, ja koostumukset ovat muutenkin hyvin samanlaiset. Eikä ihmekään, sillä kaikki kolme ovat saman valmistajan, Kolmarin, joka on tunnettu erityisen miellyttävistä aurinkovoidekoostumuksista. Kolmar käyttää samaa, hyväksi havaittua aurinkovoidepohjaa kaikissa SPF50-kasvoaurinkovoiteissaan ja ainoat erot tulevat eri brändien markkinointistooriin liittyvistä erityisainesosista, kuten Beauty Of Joseonin kohdalla riisi, Skin 1004:n kohdalla centella asiatica ja Round Labin kohdalla koivunmahla. Kaikki voiteet tuovat siis täsmälleen saman UV-suojatehon ja lopullinen ero on minimaalinen.

   Vastaa

   0
  2. Mä oon kokeillut kaikkia näitä kolmea. Skin1004 koostumus on selkeästi ohuin. Round Labin ja BoJin välillä on hädintuskin eroa, mietinkin että mahdollisesti valmistaja on sama. Brändäys ja vaikuttava aine eri. Mut nyt sain ajatukselle vahvistuksen 😄 Näistä kolmesta olen pitänyt eniten, ostoskoriin valikoituu se joka on kampanjassa.

   Vastaa

   0
 19. Kiitos taas tästä paketista. Kotiutin P20-voiteen. Se saa astua virkaan ACOn loppuessa. ( tähänastinen suosikkikoostumus..)
  Änglamark on yllättänyt iloisesti ennenkin, joten en enää ihmettele heidän aurinkovoiteensa laatua! Seuraavalla Prismaan suuntaavalla matkalla tutkin kosmisosaston ja nappaan ehkä mukaan vartaloa varten.
  Kävi ilmi, että Biosolisin suihke aiheutti valtavan aivastelukohtauksen. Ongelma ei ollut sen poispesussakaan, vaan hajusteissa :/ niin se vain on, että tuoksut eivät anna ihonhoitoon mitään lisäarvoa, päinvastoin.. ja usein just luomu / luonkos aromit aivastuttavat..

  Vastaa

  0
 20. Korealaisista aurinkosuojista vielä sen verran, että luin joskus niiden sisältävän myös filttereitä, joita ei vielä ole hyväksytty muualla.. (nopea tuotekehittely, byrokratian joustavuus..!)
  ja että jotkun tuotteet eivät toimineetkaan hyvin, koska niissä käytetty kemikaali osoittautui riittämättömäksi. Niinkin voi käydä..
  Sen takia tuntuikin yllättävältä lukea täältä, että monissa korealaisissa on ns vanhan liiton teknologiaa. Yllättävää sen valossa, mitä olen muualta lukenut korealaisesta kosmetiikkateollisuudesta ja sen kunnianhimoisista tavoitteista.. ehkä joskus on viisaampaa tosiaan pitäytyä 'vanhassa hyväksi havaitussa', eikä hötkyillä uutuuksien perässä..!

  Pitää raportoida vielä The Inkey Listin uutuudesta. Polyglutamic acid dewy sunscreen spf 30 tuotteen nimi, ja se on saanut paljon kehuvia arvioita koostumuksensa puolesta.. nyt incilidtaa lukiessa kävi ilmi, että osa tehoa perustuu vanhoihin filttereihin, Octocrylene ja Ethylhexyl salicylate.. :( no on mukana myös Butyl methoxydibenzoylmethan, ystävämme Avobenzone.

  Valmistettu Britanniassa.. olen vähän pettynyt hehkutettuun uutuustuotteeseen, jossa ei ole yhtään uutta filtteriä. Ehkä kyseessä on taloudellinen päätös, The Inkey List tunnetaan edullisista tuotteistaan..

  Vastaa

  0
  1. Korealaisista aurinkosuojista vielä sen verran, että luin joskus niiden sisältävän myös filttereitä, joita ei vielä ole hyväksytty muualla.. (nopea tuotekehittely, byrokratian joustavuus..!)
   ja että jotkun tuotteet eivät toimineetkaan hyvin, koska niissä käytetty kemikaali osoittautui riittämättömäksi. Niinkin voi käydä..

   Mielenkiintoista.

   Korealaisiin aurinkovoiteisiinhan on liittynyt myös sellaista kontroversiaa, että jotkin valmistajat jäivät kiinni siitä, että olivat ilmoittaneet voiteensa SPF-tehon reilusti yläkanttiin, ja asiakkaat paloivat voiteilla. Ilmoitettu SPF 50 osoittautuikin uusissa tutkimuksissa tyyliin puolet alemmaksi. Tästä oli pari vuotta sitten iso kohu, olikohan Purito se brändi, jonka voide ainakin "kärähti" tästä jutusta.

   Valmistettu Britanniassa.. olen vähän pettynyt hehkutettuun uutuustuotteeseen, jossa ei ole yhtään uutta filtteriä. Ehkä kyseessä on taloudellinen päätös, The Inkey List tunnetaan edullisista tuotteistaan..

   Olisiko syynä jälleen USAn markkinat..? Myydäänkö Inkey Listin tuotteita myös siellä? Jos brändillä ei ole riittävästi resursseja valmistaa SPF-tuotteistaan Jenkki- ja muu maailma -versioita.

   Vastaa

   0
 21. Moi Sanni-ihanainen!

  Palaan tähän keväiseen silmäluomien ärsytys ja kuivuus -tapaukseen mitä tulee aurinkovoiteisiin. Minusta tuntuu, että kaikki aurinkotuotteet ärsyttävät silmäluomiani. Minulla on käytössä Whamisa BB -voide ja nyt myös Alga Mariksen sävyttyvä spf 50 sekä Avenen sävyttämätön spf 50 kasvoille. Ja ihan kamalaa, kaikki aiheuttavat ongelmia silmäluomille laitettuina! (Ei ongelmaa jos laitan muualle kasvojen iholle, silloin toimivat erinomaisesti!) Ensin luulin, että olin vain polttanut silmäluomeni suojasta huolimatta, kunnes tajusin, että ongelma on juuri se suoja, joka aiheuttaa kirvelyä, punoitusta ja karheutta. Mitä tehdä? Onko sinulla tai teillä muilla jotain tuotesuositusta nimenomaan herkille silmäluomille aurinkosuojaksi? Riittääkö jos vaan pitää aurinkolaseja?

  Kiitollinen kommenteista ja avusta!

  Vastaa

  0
  1. Moikka Jane,

   Mä suosittelen aurinkolaseja tai suojaavaa meikkikerrosta silmäluomille. Itse en koskaan levitä aurinkovoidetta silmäluomille, en oikeastaan edes tiedä miksi. Tai no - todennäköisesti tapa juontaa puhtaasti siitä, että en ole ikinä laittanut mitään voiteita silmäluomille, ennen kuin luomet sairastuivat ja sain ne ihottumaoireet.

   Meikki (esim. pohjustusvoide + luomiväri) suojaa silmäluomia aika hyvin, ja aurinkolasit samaten.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos neuvosta, Sanni! Hyvä tietää!

   Jotenkin kai olen ajatellut, että koska silmäluomen iho on niin herkkää, että se olisi just tärkeä suojata hyvin? Ja että se olisi erityisen herkkä palamaan noin yleisesti ottaen? Itse siis rusketun tosi hyvin enkä oikein koskaan pala (mulla vaikuttaa olevan hiukan sinun kaltainen iho ja ihosävy ja nuoruuden auringonottokäyttäytyminen, ikää 43-v), mutta nyt viime vuosina kun olen kiinnostunut ihon suojaamisesta ja ikääntymisen vaikutusten heikentämisestä olen alkanut ajattelemaan näitä asioita enemmän. Ja siksi suojaan ihoani hyvin, vaikka se näennäisesti(!) kestäisi ilmankin.

   Käytän pohjustusvoidetta (Urban Decay) ja luomiväriä vain juhlameikissä, joten se ei nyt suojaukseen arkena auta ja juuri tuo BB-voidekin ärsyttää ja Lily Lolon mineraalipuuteri korostaa silmänympärysjuonteita, joten jätän nyt sitten vain silmäluomet suojaamatta (Avenen silmänympärysvoidetta käytän kyllä, koska se on muuten se luottotuote numero yksi), ja pidän sitten mahdollisimman paljon aurinkolaseja. Katsotaan sitten miten käy. :) Jos teillä muilla on kokemuksia asiasta, kiva jos kerrotte!

   Vastaa

   0
  3. Ja että se olisi erityisen herkkä palamaan noin yleisesti ottaen?

   Itse asiassa silmäluomet altistuvat UV-säteilylle aika vähän suhteessa kasvojen muihin osiin; ne sijaitsevat kuopassa kulmaluun varjossa, ja koska ihminen räpyttelee silmiään ja luomet ovat valveilla ollessamme suuremman osan ajasta auki kuin kiinni, ne saavat osakseen huomattavasti vähemmän UV-säteilyä kuin muut osat kasvoista.

   Se on tietysti eri juttu, jos menee pitkäksi aikaa makaamaan aurinkoon silmät kiinni ilman aurinkolaseja.

   Lily Lolon mineraalipuuteri korostaa silmänympärysjuonteita

   Vinkki: älä laita puuteria silmänalusille, vaan voitele silmänaluset aurinkosuojavoiteella ja levitä mineraalipuuteria vain silmäluomille. Mä käytän mineraalipuuteria joskus silmäluomien pohjustuksena silloin kun varsinainen primer on unohtunut kotiin. Toimii ihan hyvin ja ennenkaikkea (kesäolosuhteissa) tuo myös UV-suojaa :)

   Vastaa

   0
  4. Joo, noin teenkin jatkossa, kiitos! Loistovinkki!

   Ja totta, en ole ajatellut kunnolla läpi sitä miten usein silmäluomet jäävät sinne silmäkuoppaan piiloon ja suojaan. Tosin mä kyllä makaan auringossa usein ihan silmät kiinni nautiskellen,(se on mielestäni yksi parhaista asioista maan päällä, härligt men farligt!) mutta täytyy sitten vaan muistaa aina ne aurinkolasit!

   Vastaa

   0
 22. Mitenkäs tuo Saaren Taika aurinkosuoja ja vartalomaito, joka lupaa suojaksi SPF50 ilman nanopartikkeleita. Olen vasta ostanut sen enkä ole vielä kokeillut ulkona, mutta voide tuntuu iholla ihan normaalilta voiteelta, ei haise eikä ole valkoinen. Jos se toimii niin tuntuman puolesta heittämällä paras aurinkosuoja koskaan. Mutta jos siinä on "näkymätöntä sinkkiä", joka ei ole nanopartikkeleina, niin mitähän siinä voi olla? Inci on superlyhyt. No, voihan tosiaan olla että tuote ei toimi ja on siksi niin miellyttävä. Muussa tapauksessa Saaren taika tuntuu joko kehittäneen jotain mullistavaa tai jättävän jotain kertomatta 😅

  Vastaa

  0
  1. Mitenkäs tuo Saaren Taika aurinkosuoja ja vartalomaito, joka lupaa suojaksi SPF50 ilman nanopartikkeleita.

   TODELLA erikoinen koostumus! 😮 Nyt täytyy sanoa, että en ole ikinä törmännyt tällaiseen SPF50-tason mineraaliaurinkovoidekoostumukseen. Katsoin incin ja sinkkioksidi on niin alhaalla incissä, että sitä ei varmasti ole 25%, mikä yleisesti tarvitaan SPF 50-tason suojaan kun sinkkioksidia käytetään yksinään. HSaaren Taikan tuotteessa sinkkioksidi on jopa emulgaattorien jälkeen, ja emulgaattorin osuus voiteessa on alle 10%. Suorastaan huolestun katsoessani inciä.

   Haluaisin _todella_ nähdä tarkat tiedot tämän voiteen tuotekehityksestä..! Saaren Taikan sivulla oli vasta neljä kuluttajakommenttia tästä voiteesta, eikä niiden perusteella voi vielä sanoa paljon voiteen suorituksesta, mutta itselle tulee erittäin vahva epäily, voiko voiteen SPF todella olla 50.

   Samoin tuo, että he olisivat jostain löytäneet "näkymätöntä" ei-nano-kokoista sinkkioksidia kuulostaa suorastaan sadulta. Olen katsonut mineraalifiltterien valmistajan yksityiskohtaisen esityksen liittyen UV-filtterien teknologiaan ja mitkä kaikki tekijät vaikuttavat siihen, jättääkö mineraalifiltteri valkoista, ja vaikka vaaleutta on mahdollista erilaisin keinoin lievittää (erityisesti nanoilla), täysin näkymättömäksi sitä ei saa. Ellei käytä reseptissä niin vähän sinkkioksidia, että sen vaaleus lantraantuu voiteen muuhun koostumukseen. Mikä Saaren Taikan kohdalla vielä vahvemmin vie epäilykset siihen, ettei heidän SPF 50 -voiteessa ole käytetty sitä määrää sinkkioksidia, minkä korkea suojakerroin oikeasti vaatisi.

   Saaren taika tuntuu joko kehittäneen jotain mullistavaa tai jättävän jotain kertomatta 😅

   Valitettavasti on pakko veikata jälkimmäistä... Tai että voide ei oikeasti ole lähellekään SPF 50-suojaa.

   Ainakaan se ei missään tapauksessa anna hyvää UVA-suojaa, kun kerran sinkkioksidia on noin vähän. Jättäisin käyttämättä!

   Vastaa

   0
  2. Anteeksi epäluuloinen luonteeni, mutta homma alkoi haiskahtaa minun nenääni viimeistään siinä vaiheessa, kun pieni saippuakauppa alkoi julkaista Hesarin etusivun mainoksia. Viimeisin etusivu oli taas hiljattain. Ei normitoimisella pikkuyrityksellä olisi moiseen varaa.

   Vastaa

   0
  3. Onhan heidän tuotevalikoimansakin ollut jo joitain vuosia hyvin kaukana alkuperäisestä ideasta, ja osassa tuotteista synteettisiä ainesosia kuten retinolia ja peptidejä. Ostavat reseptit, tuotekehityksen ja valmistuksen (oletettavasti halvalla diilillä) ulkomailta. Muuten ei varmaan olisi varaa Hesarin etusivun mainoksiin. Vain pieni osa valikoimaa tehdään Suomessa.

   Brändistoorin näkökulmasta todella erikoinen yritys. Jos olisin yrityksen alkuperäisen konseptin asiakas olisin kaikonnut jo kauas, mitähön tekemistä ulkomailla tuotetuilla retinolivoiteilla on enää suomalaisen saaristoluonnon kanssa...

   Vastaa

   0
 23. Osaatko avata että miksi alcohol denat. löytyy incistä korkealta vaikka tuote on tarkoitettu herkälle iholle? Viime kesänä ostin Nivean sensitive aurinkovoiteen kasvoille. Se tuntuikin ihan hyvältä niin kauan kun olin sisällä :D Kun menin ulos ja kasvot hikosi niin alkoi kihelmöinti ja naama oli aivan punainen. Helpotti heti kun sai kasvot pestyä. Tänä kesänä tulikin syynättyä ainesosalistoja tarkemmin. Nyt käytössä on ollut Bondi Sands josta olen kyllä tykännyt. Myös tuota P20 harkitsin ja se taitaa lähteä seuraavaksi testiin.

  Vastaa

  0
  1. Osaatko avata että miksi alcohol denat. löytyy incistä korkealta vaikka tuote on tarkoitettu herkälle iholle?

   Koska jokin ainesosa voiteessa mahdollisesti vaatii alkoholin liuottimeksi, ja valmistaja on halunnut maksimoida voiteen imeytyvyyden ja ei-rasvaisen ihotuntuman. Ja he ovat arvottaneet tämän korkeammalle kuin herkän ihon tarpeet.

   Vastaa

   0
 24. Luin nyt postauksen vielä uudestaan läpi, ja minulla on ilmeisesti ollut käsitys että aurinkovoiteen kuuluukin tuntua tahmealta ja haista pahalta. :D Pitää katsoa jos loppukesälle löytäisi jonkun herkälle iholle sopivan uuden teknologian aurinkovoiteen (mikäli sellaista on olemassa, filtterit varmaan itsessään tukkivat ja vanhat ilmeisesti myös ärsyttävät), missä ei olisi hajusteita tai hyvin mieto tuoksu. Inci-lista on hyödyllinen, kiitos siitä! On hämäävää kun vältettävillä aineilla on niin erilainen nimi incissä, eihän noita voi edes muistaa ulkoa.

  Hajusta puheen ollen, itsellä on ollut käytössä juuri tuo LRP:n UVMune, ja onhan se haju aina tymäkkä. Ei tosin sellainen etten itse voisi sitä käyttää, mutta jos on olemassa tuotteita joissa on parempi kasvotuntuma niin se olisi tietysti plussaa… Välillä katselin juurikin V10 Plussan voidetta, mutta se ei taida olla hintansa väärti jos sisältää vain vanhoja filttereitä ja vieläpä haitallisia sellaisia. Lisäksi aasialaiset voiteet epäilyttävät senkin takia että niin monet ovat sanoneet niiden tehon olevan selvästi huonompi.

  Vastaa

  0
  1. minulla on ilmeisesti ollut käsitys että aurinkovoiteen kuuluukin tuntua tahmealta ja haista pahalta. :D

   Ennen ne olivatkin lähes aina tahmeita :D Kehitys on sen suhteen mennyt onneksi paljon eteenpäin. Korkean suojakertoimen vartaloaurinkovoiteet saattavat tosin yhä olla vähän tahmeita, koska ne valmistetaan usein edullisemmin kuin kasvoaurinkovoiteet (kun niitä kuluu ihmisillä enemmän kuin kasvovoiteita). Mutta menneen ajan paksut klähmävoiteet ovat onneksi muisto vain. (Poislukien joidenkin merkkien mineraaliaurinkovoiteet, joita normikosmetiikan valmistajat eivät aina osaa valmistaa samalla eleganssilla kuin luonnonkosmetiikan valmistajat. Avènen mineraaliaurinkovoide mm. on kuulema maailman klähmäisin.)

   Pitää katsoa jos loppukesälle löytäisi jonkun herkälle iholle sopivan uuden teknologian aurinkovoiteen (mikäli sellaista on olemassa,

   Esimerkiksi P20 Sensitive tässä postauksessa on sellainen. :)

   Lisäksi aasialaiset voiteet epäilyttävät senkin takia että niin monet ovat sanoneet niiden tehon olevan selvästi huonompi.

   Niiden teho onkin huonompi mitä tulee kosteuden ja hankauksen kestävyyteen. Jos oleilet aasialaisen aurinkovoiteesi kanssa hikisissä tai kosteissa olosuhteissa, se voi liueta iholta nopeammin kuin länkkäri-aurinkovoide. Aasialaisia aurinkovoiteita ei ole tehty uimarantaa, hikiliikuntaa tai muuten vain aktiivista liikkumista varten, ne on kehitetty tavanomaiseen päiväkäyttöön kuten "tavalliset" ihonhoitotuotteet. Eli tyyppiä työpäivä toimistolla tai kävelyä kaupungilla.

   En tiedä yhtään millaisia aurinkovoiteita aasialaiset sitten käyttävät uimarannoilla, kyllähän hekin käyvät rannalla ja uimassa kesäisin. :) Ehkä he pysyttelevät aurinkovarjojen suojissa ja se on heidän pääasiallinen aurinkosuojansa, ja pulahtavat äkkiä veteen ja takaisin :D Oletettavasti on myös olemassa aasialaisia vedenkestäviä "uimaranta-aurinkovoiteita", mutta niistä ei juuri puhuta näiden suosittujen ja tunnettujen kasvoaurinkovoiteiden rinnalla. Länkkäriasiakkaat kun ovat nimenomaan ihastuneet aasialaisiin kasvoaurinkovoiteisiin.

   Vastaa

   0
  2. Tuota P20-voidetta jo vähän kuikuilinkin, mutta jäi mietityttämään incissä oleva sodium benzoate - en ole vieläkään varma ovatko säilöntäaineet ongelma vai ei. Tosin ihon ärtyminenhän voi johtua mistä tahansa jonka jälkeen se reagoi kaikkeen, ja tuo voide ei ole ainakaan niin kallista että hutiostos harmittaisi. Ainahan sen voi laittaa eteenpäinkin.

   Luulisi tosiaan että Aasiassa olisi stydimpiäkin tuotteita auringossa oleiluun. Muuten olen ymmärtänyt että siellä pysytellään mieluummin varjossa ja suojaudutaan vaatteilla. Ilmanlaatu voi kesäisin esimerkiksi Japanissa olla aika kostea, joten mitenköhän nuo voiteet sitten pärjäävät siellä… Kyllähän ihmiset sielläkin kävelevät auringossa, eikä läheskään kaikilla ole aina pitkähihaista paitaa tai aurinkovarjoa. Olen nähnyt useitakin kommentteja siitä ettei aasialainen voide kestä yhtä hyvin kuin saman suojakertoimen länkkäriversio, mutta ehkä siinä on tosiaan kyse siitä että käytetään noita toimistovoiteita ja ne sulavat päivän mittaan pois.

   Vastaa

   0
  3. Tuota P20-voidetta jo vähän kuikuilinkin, mutta jäi mietityttämään incissä oleva sodium benzoate – en ole vieläkään varma ovatko säilöntäaineet ongelma vai ei.

   Ainakin sodium benzoate on todella mieto säilöntäaine, eikä esimerkiksi yksinään riitä takaamaan tuotteen säilyvyyttä ja tarvitsee rinnalleen muita säilöntäaineita.

   Muuten olen ymmärtänyt että siellä pysytellään mieluummin varjossa ja suojaudutaan vaatteilla.

   Näinhän se on. Mutta aurinkoa ei ole mahdollista kokonaan välttää, ja varmasti Aasian maissakin on paljon ihmisiä, jotka rehellisesti myös tykkäävät olla auringossa. On myös ammatteja ja harrastuksia, joissa pakosti altistuu auringolle, joten aivan varmasti Aasian markkinoilla on myös oikein kestäviä "ääriolosuhteiden" aurinkovoiteita. Niitä vain ei nosteta meidän länkkärien keskusteluissa. Pitäisi tehdä oma aurinkovoidetutkimusmatka Aasian maihin..! :D

   Ylipäänsä meillä länsimaissa puhutaan lähinnä korealaisista ja japanilaisista aurinko- ja ihonhoitotuotteista, koska näiden maiden kosmetiikkaa myydään meillä päin eniten aasialaisista brändeistä, mutta onhan siellä vaikka kuinka paljon muitakin maita joissa saattaa olla kulttuurin puolesta hyvinkin erilainen suhtautuminen auringossa oleiluun ja vaikkapa ruskettumiseen kuin Koreassa ja Japanissa. Kiina on valtava maa, mutta enpä ole kuullut paljon puhuttavan kiinalaisten aurinkotottumuksista. Niin isoon väestöön mahtuu ihan varmasti laidasta laitaan aurinkokäyttäytymostä. :)

   Olen nähnyt useitakin kommentteja siitä ettei aasialainen voide kestä yhtä hyvin kuin saman suojakertoimen länkkäriversio, mutta ehkä siinä on tosiaan kyse siitä että käytetään noita toimistovoiteita ja ne sulavat päivän mittaan pois.

   Mä uskon, että tämä perustuu nimenomaan siihen, että länsimaissa aurinkovoiteet on alusta alkaen kehitetty tarkoituksenmukaiseen sekä aktiiviseen auringossa oleiluun, eli ihan päinvastaiseen asiaan kuin aasialaiset kasvoaurinkovoiteet. Länkkärivoiteiden on historiansa alusta saakka ollut tarkoitus kestää niin uimarantojen hiekka- ja kosteusolosuhteita kuin vuoriston viimaa ja korkeaa UV-indeksiä. Länkkärivoiteet on luotu aktiiviseen aurinko-oleiluun, aasialaiset passiiviseen (karkeasti yleistäen).

   Vastaa

   0
  4. Onhan Aasian maissa monia länsimaisia (tai kansainvälisiä) kosmetiikkamerkkejä, mm apteekkikosmetiikkaa. Avene ja LRP varmasti ovat tunnettuja sielläkin..
   Niistä löytyy tahmaisia aurinkosuojia riittämiin..

   Vastaa

   0
  5. Näin on. Uskon, että näillä merkeillä on Aasian maissa aivan eri asiakaskunta kuin aasialaisten kevyiden aurinkovoiteiden tyypillinen asiakaskunta, tyyppiä allergiset, superherkkäihoiset jne joille muut seikat kuin kosmeettinen miellyttävyys on ykkösseikka.

   Vastaa

   0
 25. Hei! Ja kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Kysyisin, että ymmärsinkö oikein, että LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE 400 INVISIBLE FLUID SPF 50+ on pahis...tätä on meillä käytössä nyt toista kesää, lasten mielestä helppo levittää kasvoihin ja palamisilta ollaan vältytty..itsekin olen käyttänyt mutta kuivattaa kyllä ihoa jonkin verran....
  Mielelläni vaihtaisin johonkin kosteuttavampaan.

  Vastaa

  0
  1. Kysyisin, että ymmärsinkö oikein, että LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE 400 INVISIBLE FLUID SPF 50+ on pahis

   Ymmärsit väärin. Kyseinen voide ei vain ollut mun iholla hyvän tuntuinen, mutta monet muut vannovat sen nimeen. Etenkin ne, jotka eivät välitä runsaan alkoholin läsnäolosta.

   UV-suojana kyseinen tuote on minustakin erinomainen, mutta sen kosmeettinen miellyttävyys on kaikkea muuta kuin miellyttävä mun iholla. Voide haisee mun mielestä pahalta ja tuntuu iholla nahkealta. Kaikki eivät jaa samaa kokemusta, mutta etenkin Instagramiin saamieni viestien perusteella on myös niitä, jotka jakavat mun kokemuksen. Vaikka tämä suojaa hyvin auringolta, käytän mieluummin paremman tuoksuista ja iholla miellyttävämmän tuntuista aurinkovoidetta.

   Jos etsit kosteuttavampaa versiota, kurkkaa saman sarjan Hydrating Cream -versio. :)

   Vastaa

   0
 26. Rakastan näitä aurinkovoidepostauksia, aina niin informatiivisia ja mielenkiintoisia! 😍 Käytin kuukauden mittaisella pyöräilyreissulla kesäkuussa tuubin Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum -voidetta ja se toimi yllättävän hyvin huolimatta runsaasta hikoilusta. Lisäilin voidetta vain aina tauoilla päiväaikaan. Aivan ihana koostumus! Valitsin tämän käyttöön kun näin, että olit kehunut koostumusta hyväksi 👍🏻

  Ympäristönäkökulma aina mietityttää, mutta jossain postauksessa mainitsitkin, että kaikista haitoista ei ole mahdollista päästä eroon. Käytin muutama kesä sitten mineraaliaurinkovoiteita, mutta jostain syystä sain aina ihottumaa auringossa ollessa ja vaalea kajo tuli väistämättä, kun voidetta pitää ulkona ollessa lisäillä kuitenkin. Nyt olen ostanut enemmän voiteita kemiallisilla filttereillä ja spf50 suojalla löytyy jo niin paljon hyviä koostumuksia! En tiedä olenko jotenkin yliherkkä, mutta kaikenlainen tahma ja klähmä on epämiellyttävää ja siksi ohuet koostumukset kiinnostaa. Mieluummin käytän sitten edes jotain voidetta, kuin että ihon suojaaminen jäisi vähälle epämiellyttävien koostumuksien ja vaalean kajonn vuoksi.

  Vielä yksi kysymys tähän kilometrikommenttiin 😅 Miten nuo sävytetyt voiteet toimivat kerrostaessa? Algamariksen sävytetty ei asetu omalle iholle hyvin, vaan korostaa ihohuokosia ja jää oudon "hilseilevän" näköiseksi. Korresin voide kiinnostaisi, mutta kerrostus mietityttää.

  Vastaa

  0
  1. Rakastan näitä aurinkovoidepostauksia, aina niin informatiivisia ja mielenkiintoisia! 😍

   Ihana kuulla Roosa, kiitos! ☺️

   En tiedä olenko jotenkin yliherkkä, mutta kaikenlainen tahma ja klähmä on epämiellyttävää ja siksi ohuet koostumukset kiinnostaa.

   Ymmärrän sua. Olin toista vuosikymmentä ihan samanlainen, käytin ihonhoidossa mahdollisimman vesimäisen ohuita koostumuksia. Nyt kun ihoni on iän myötä kuivunut, pystyn käyttämään vähän paksumpia koostumuksia, mutta klähmää on yhä vaikea sietää. Siksi tuo Skin 1004:n voide on niin huippu! Se tuntuu niin kevyeltä että melkein tulee tunne, voiko tähän edes luottaa aurinkovoiteena, kun pää on niin tottunut yhdistämään aurinkovoiteet paksumpaan koostumukseen. Mutta enpä ole palanut tuolla..! ☺️

   Vielä yksi kysymys tähän kilometrikommenttiin 😅 Miten nuo sävytetyt voiteet toimivat kerrostaessa?

   Mä laitan sävyttäviä yleensä kaksi kerrosta ja levittyvät oikein nätisti, ei mitään ongelmaa. Joskus laitan kolmannenkin kerroksen UV-indeksin voimakkuudesta riippuen. Sävytetyistä käytössä Mádaran CC, Alga Maris ja Korres.

   Varmasti hyvin ihokohtaista, miten kerrostaminen toimii.

   Vastaa

   0
 27. Onneksi koostumukset on kehittynyt niin paljon eteenpäin, että yhä suurempi osa aurinkovoiteista on miellyttävä käyttää.👍🏻

  Pitää siis vain ostaa tuo Korresin voide kokeiluun ja testata miten toimii! 😊

  Vastaa

  0
 28. Hei. Mitä mieltä olet Korealaisesta suositusta Beauty Of Joseon Reliafe Sun Rice + Propiotics aurinkosuojavoiteesta? Siinä filttereinä Dietyyliaminohydroksibentsoyyliheksyylibentsoaatti, Ethylhexyl Triazone, Metyleeni Bis-Bentsotriatsolyyli Tetrametyylibutyylifenoli ja Dietyyliheksyylibutamidotriatsoni.
  Jestas miten pitkiä sanoja, en tiedä onko noille olemassa jotain lyhennettyjä muotojakin.. :D

  Vastaa

  0
  1. Moikka Ida!

   Mitä mieltä olet Korealaisesta suositusta Beauty Of Joseon Reliafe Sun Rice + Propiotics aurinkosuojavoiteesta?

   Se on käytännössä sama voide kuin tässä postauksessa esitelty Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum :) Sillä erolla, että Skin 1004:ssa on ohuempi koostumus. Aurinkosuojafiltterit ovat kummassakin samat ja valmistajakin on sama; Kolmar. Kolmar käyttää tätä samaa UV-suojafiltteriyhdistelmää ja voidepohjaa monissa eri brändiensä kasvoaurinkovoiteissa. Voide vain tuunataan kyseisen brändin markkinointiaktiiviaineilla ja ohennetaan tai paksunnetaan sen mukaan, myydäänkö sitä Sun Cream vai Sun Serum -nimellä.

   Vastaa

   0
 29. Voisitko incin perusteella verrata tätä Colorescience Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF 50:ä Alga Mariksen sävyttävään viisikymppiseen? Siis toivoisin näkökulmaa siihen, missä määrin nämä tuotteet suoriutuvat auringolta suojaamisessa. Ainakin tuolla Coloresciencen tuotteella on todella paljon pidempi inci kuin Algalla.

  https://www.beautifiedyou.com/colorescience-sunforgettable-total-protection-face-shield-flex-spf-50/?sku=CS27366&/?setCurrencyId=5&gclid=EAIaIQobChMI2IiG8PH8gAMVw0-RBR2ccAosEAQYAyABEgJ0ofD_BwE

  Vastaa

  0
  1. Voisitko incin perusteella verrata tätä Colorescience Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF 50:ä Alga Mariksen sävyttävään viisikymppiseen?

   Alga Maris on 100% mineraaliaurinkovoide, Sunforgettable on "feikki"-mineraaliaurinkovoide. Sunforgettablessa korkean suojakertoimen takana on kemiallinen UV-suoja-aine, niin sanottu "SPF-booster" nimeltään Butyloctyl Salicylate. Samaan tapaan kuin tämän postauksen esimerkissäni SKIN 1004 MADAGASAR CENTELLA AIR-FIT SUN CREAM PLUS SPF 50+. Mukana näissä "feikeissä" on myös mineraalifiltteri, mutta se yksinään ei tuo tuotteen suojakerrointa. Oikea nimitys näille olisi hybridiaurinkovoide, jossa yhdistyy sekä fysikaalinen että kemiallinen UV-suojakemikaali.

   Ainakin tuolla Coloresciencen tuotteella on todella paljon pidempi inci kuin Algalla.

   Normikosmetiikan aurinkovoiteilla on tyypillisesti tosi paljon pidemmät incit kuin luonnonkosmetiikan.

   Vastaa

   0
  2. Pystytkö mitenkään kommentoimaan incien pohjalta sitä, antaako tuo hybridiaurinkovoiteeksi nimittämäsi Sunforgettable mahdollisesti paremman turvan aurinkoa vastaan kuin Alga? Onko suoja siinä "vähemmän reikäinen" kuin Algassa?

   Vastaa

   0
  3. Pystytkö mitenkään kommentoimaan incien pohjalta sitä, antaako tuo hybridiaurinkovoiteeksi nimittämäsi Sunforgettable mahdollisesti paremman turvan aurinkoa vastaan kuin Alga?

   Ei anna mielestäni parempaa turvaa. Butyloctyl salicylate tuo UV-suojaa vain UVB-alueella, eli se ei lisää voiteen UVA-suojaa. Koska Alga Mariksessa on oletettavasti korkeampi pitoisuus sinkkioksidia kuin Sunforgettablessa, sillä on myös potentiaali tuoda parempi suoja UVAa vastaan. Sinkkioksidihan on broad spectrum -filtteri joka suojaa myös UVA:n päässä. Syy, miksi normikosmetiikkabrändit käyttävät "mineraali"aurinkovoiteissaan noita kemiallisia boostereita liittyy juuri siihen, ettei heidän tarvitsisi laittaa voiteeseen niin suurta osuutta mineraalifilttereitä. Koska, kuten tiedämme, korkea pitoisuus mineraaleja vaikuttaa tuotteen kosmeettiseen miellyttävyyteen.

   Sunforgettablessa on sinkkioksidia 12% ja olen ihan varma, että Alga Mariksessa on enemmän, jopa 20%, jotta saavutetaan luvattu SPF 50. Siellähän on myös titaanidioksidia, joka vahvistaa UVB-suojaa.

   Vastaa

   0
 30. Vihdoin sain tämän jutun luettua, on odottanut pitkään suosikeihin tallennettuna.

  Vastaa

  0
  1. 👍 🙂

   (Mutta eikö tämä ole ajankohtaisempaa tietoa kesäkaudelle? :) Löytyikö vinkkejä ensi kesään?)

   Vastaa

   0
  2. Löytyi vinkkejä ensi kesään (keräsin kiinnostavista tuotteista kuvallisen listan ja pidin mielen avoimena myös kemiallisten vaihtoehtojen suhteen) :) ja mielestä löytyy myös aika monta kysymystä, kuten:

   - kuinka uskottavan suojan tuo Essen voide voi antaa, kun se perustuu vain yhteen ainoaan filtteriin (vaikkakin broad spectrum -sellaiseen)? Jääkö suojaan suoralta kädeltä sanottuna oleellisia reikiä? No, tuohan on joka tapauksessa vain kolmekymppinen voide, ei viisikymppinen.

   - mainitset tekstissä Iscotrizinolinin fotostabiiliuden; millaisen fotostabiiliuden voisi olettaa olevat esim. Alga Mariksen sävyttävien voiteiden filtterissä? Pystyisitkö suuntaa-antavasti sanomaan,miten nopeasti näistä liukenee tehot auringonpaahteessa?

   - tuli vielä mieleen tuosta Patykan viisikymppisestä kasvoaurinkovoiteesta, että jännä juttu, että eivät ole kehitelleet siitä(kään) sävyttävää versiota, jossa tuo pieni valkoinen kajo saataisiin pois; voisi olla aika suosittu tuote; vai haluavatkohan pysytellä sävyttämättömissä ja jättää Biarritzille sävytettyjen markkinat?

   Sitten vielä yki kysymys, joka ei liity tähän postaukseen vaan vain ihoni tämänhetkisiin tarpeisiin: mikä olisikaan sellainen oikein hellävarainen happotuote, jolla voisi aavistuksen kuoria ihoaan (ei ole pakko olla kuorinta). T-alueelleni ei tällä hetkellä riitä by Mukkin kuorinta, kun siinä ei ole happoja. Haluaisin niitä kaikista hellävaraisimpia happoja, ja nyt talvea kohden niitä uskaltaisin käyttääkin. Olen varmaan kysynyt tätä joskus aiemminkin, mutta ne tuotesuositukset eivät enää ole minulla tallessa.

   Vastaa

   0
  3. – kuinka uskottavan suojan tuo Essen voide voi antaa, kun se perustuu vain yhteen ainoaan filtteriin (vaikkakin broad spectrum -sellaiseen)? Jääkö suojaan suoralta kädeltä sanottuna oleellisia reikiä?

   Kyllä pelkällä sinkkioksidillakin saa oikein pätevän suojan. Se on kuitenkin broad spectrum -filtteri. Se, miten "reikäiseksi" suoja jää, riippuu suoraan siitä, miten paljon ja millä tavoin asiakas voiteen iholleen levittää. Jos levität sitä suojakertoimen vaatiman määrän, suojakerroin toteutuu.

   – mainitset tekstissä Iscotrizinolinin fotostabiiliuden; millaisen fotostabiiliuden voisi olettaa olevat esim. Alga Mariksen sävyttävien voiteiden filtterissä? Pystyisitkö suuntaa-antavasti sanomaan,miten nopeasti näistä liukenee tehot auringonpaahteessa?

   Mineraalit ovat täysin fotostabiileja eivätkä menetä tehoaan vaikka kuinka imisivät itseensä UV-säteitä. Se, minkä vuoksi teho iholla alkaa heiketä, liittyy muihin seikkoihin kuin fotostabiiliuteen. Tärkein syy on aurinkovoiteen liikkuminen ja "sulaminen" iholla. Aurinkovoide toimii optimaalisesti, kun UV-filttereiden verkko iholla on tasainen. Kun voide hien, lämmön ja usein myös hankauksen seurauksena alkaa liikkua iholla, UV-filtterien verkko hajoaa ja teho heikentyy. Eli: mineraaliaurinkovoiteen teho on suoraan verrannollinen siihen, miten hyvin voide pysyy iholla sulamatta. Jos kuvitellaan hypoteettinen tilanne, jossa iho ei yhtään hikoile, ei yhtään lämpene eikä mikään koske siihen ja voide pysyy täydellisesti paikoillaan - silloin myös suoja säilyy.

   tuli vielä mieleen tuosta Patykan viisikymppisestä kasvoaurinkovoiteesta, että jännä juttu, että eivät ole kehitelleet siitä(kään) sävyttävää versiota, jossa tuo pieni valkoinen kajo saataisiin pois; voisi olla aika suosittu tuote

   Enpähän hämmästyisi vaikka tällainen tuote putkahtaisi Patykan valikoimaan tulevaisuudessa :) Näkisin hyvinkin tällaisen tuotteen täydentävän nykyistä aurinkotuotesarjaa. Mä luulen, että he eivät ole halunneet sävyttää ekoja aurinkovoiteitaan, koska ne on tarkoitettu koko perheelle, myös lapsille. Lapsille ei jostain syystä yleensä käytetä sävyttäviä aurinkovoiteita.

   Sitten vielä yki kysymys, joka ei liity tähän postaukseen vaan vain ihoni tämänhetkisiin tarpeisiin: mikä olisikaan sellainen oikein hellävarainen happotuote, jolla voisi aavistuksen kuoria ihoaan (ei ole pakko olla kuorinta).

   Esim. Djusien Acic Bloom tai Taiga Cosmeticsin Beauty Essence -kasvovesi. Siinä on PHA:ta ja on vielä Djusietakin hellävaraisempi.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)