01.02.2024

Eurooppalaisen luonnonkosmetiikan juhlaa

Kaupallinen yhteistyö: European Natural Beauty Awards

Olen tehnyt viime vuodesta saakka yhteistyötä pohjoismaista luonnonkosmetiikkaa palkitsevan Nordic Natural Beauty Awardsin kanssa ja tutustunut moniin ihaniin ja kiinnostaviin pohjoisiin luonnonkosmetiikkasarjoihin. Tänä vuonna kestit sen kuin paranevat, kun Nordic Natural Beauty Awards yhdistyy saman järjestäjän European Natural Beauty Awards -gaalan kanssa.

Molempien tapahtumien tavoitteet ovat pohjimmiltaan samat, joten on mielekkäämpää keskittää voimat yhteen suureen tapahtumaan - ja Eurooppaahan Pohjoismaatkin ovat :)

European Natural Beauty Awards winners 2023

Tänä vuonna luvassa on siis yksi suuri gaala – ja vielä juhlallisempana kuin aiemmin: tällä kertaa gaala järjestetään livenä! Tapahtumapaikkana on Tukholma ja ajankohta 9. lokakuuta. European Natural Beauty Awards järjestetään samaan aikaan kuin Awardsien yhteistyökumppanien Eco Living Scandinavia ja Natural Beauty Show -ammattilaismessut, joten luvassa on paljon kivaa pöhinää eko-kauneuden ja -elämäntyylin ympärillä.

Olen tästä uudistuksesta todella innoissani, sillä luonnonkosmetiikka ansaitsee enemmän näkyvyyttä – eikä vähiten Ruotsissa, jossa luonnonkosmetiikka on kaukana Suomen tunnettuustasosta. Lisäksi on ylipäänsä korkea aika järjestää Euroopan tasolla luonnonkosmetiikkaa juhlistava tapahtuma – ihmettelen, ettei sellaista ole jo aiemmin järjestetty.

Edustatko luonnonkosmetiikkabrändiä ja haluaisit ilmoittautua mukaan? Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta linkkeineen löydät postauksen keskivaiheilta. :)

European Natural Beauty Awards Winner 2023

Luonnonkosmetiikka on muutakin kuin ”parasta iholle”

Korostan edelleen, että en ole luonnonkosmetiikan puolestapuhuja siksi, että kokisin sen parhaaksi kaikkien iholle. Siitä ei ole kysymys, ja vaikka pidän luonnollisia raaka-aineita tehokkaina ja iholle erittäin hyödyllisinä, fakta on, etteivät ne sovi kaikille jo allergioiden takia.

Olen luonnonkosmetiikan puolestapuhuja, koska aito luonnonkosmetiikka on valmistustapansa ja raaka-ainehankintansa myötä parempaa ympäristölle ja yhteisöille (esim. Fair Trade -yhteistyö) ja tuo esiin pienyrittäjyyttä ja omien unelmien tavoittelua. Jälkimmäistä aspektia ei ehkä niin usein tulla ajatelleeksi, mutta siitä on muodostunut ainakin itselleni tärkeä tekijä luonnonkosmetiikan viehätyksessä ja erottuvuudessa normikosmetiikasta.

Normikosmetiikkaa harva yritys tuottaa pienimuotoisesti omassa keittiössään, mutta luonnonkosmetiikan saralla vallitsee erilainen suhde ihoa hoitaviin raaka-aineisiin. Moni luonnonkosmetiikkabrändi aloittaa taipaleensa kehittäjänsä henkilökohtaisesta intohimosta ja omista kosmetiikkakokkailuista. Tämä on minusta kiehtova ja mielenkiintoinen ilmiö, ja kertoo paljon normi- ja luonnonkosmetiikan lähtökohtien eroista.

Aineet kuten synteettiset silikonit, akryyliyhdisteet ja mineraaliöljyt harvemmin inspiroivat itsenäiseen ihonhoitotuotteiden tuotekehitykseen ja kokeiluihin kotioloissa - eikä synteettisen kosmetiikan valmistus kotikeittiössä ole edes mahdollista -, kun taas luonnon raaka-aineet ja pitkät perinteet lääkekasvien hyödyntämisessä ovat toimineet kimmokkeena lukuisille "kotikemisteille" kehittää omia kosmetiikkareseptejä kotonaan.

Tällä taustalla on syntynyt moni tämän päivän suuri ja tunnettu luonnonkosmetiikkasarja!

European Natural Beauty Awards Winner 2023

Mutta ei tuotteista tarvitse kasvaa kansainvälisesti myyvää jättibrändiä, jotta yritys olisi menestys. Tämäkin on minusta mukava asia luonnonkosmetiikassa. Toiminta voi olla pienimuotoisempaa ja silti kannattavaa ja ennen kaikkea merkityksellistä – tärkeä arvonsa on jo sillä, että yrittäjän huolella kehittämä tuote löytää yleisönsä ja tuo elämyksiä ja hyötyä asiakkaalle. Sen ei tarvitse tarkoittaa monikansallista emoyhtiötä tai monta maanosaa kattavaa vientiä.

European Natural Beauty Awardsiin saavat osallistua kaiken kokoiset brändit. Silti tapahtuma nostaa eniten alan pienempiä toimijoita, joilla ei ole mahdollisuutta Euroopan laajuiseen markkinointiin. Tämä on minusta erityisen hieno juttu!

European Natural Beauty Awards Winner 2023

Uusi palkintamalli

Awardsien palkitsemismalli tulee muuttumaan tänä vuonna. Nordic- sekä European Awardsien perimmäinen tarkoitus on alusta asti ollut laadukkaan luonnonkosmetiikan juhlistaminen ja esiinnostaminen, ei turhan kilpailun lisääminen.

Näin ollen järjestäjä on päätynyt uudistamaan palkitsemismallin. Sen sijaan, että palkittaisiin voittajia eri tuotekategorioissa, tullaan uudessa mallissa palkitsemaan yleisesti korkeatasoisia tuotteita, jotka saavuttavat ennakkoon määritellyn pistetason tuomaristolta. Tuotteet, jotka saavuttavat tämän pistetason, palkitaan Excellence-arvonimellä ja -merkillä.

Näin voidaan tuoda paremmin esiin korkealaatuisia tuotteita riippumatta kunkin tuotekategorian osallistujamäärästä. Vastaisuudessa siis vaikkapa kaksi putsaria voi saada Excellence-arvon, ei vain yksi voittaja.

Excellence-palkintojen lisäksi erillinen asiantuntijaraati tulee myöntämään erikoispalkintoja tuotteille ja henkilöille, jotka ovat kuluneena vuonna luoneet merkittävää muutosta ja innovaatioita alalla. Palkinnot annetaan kestävän kehityksen, tuotteen koostumuksen, pakkauksen ja yhteistyön tiimoilta.

Eikä siinä vielä kaikki…. ☺️

Lisäksi Awardseissa on uusi kategoria alan toimijoille: Hair Salon Of The Year ekokampaamoille ja Spa Of The Year eko-kauneushoitoloille ja -kylpylöille.

Mukaan hakevien kampaamoiden ja hoitoloiden tulee käyttää toiminnassaan vain Awardsien standardien mukaista luonnonkosmetiikkaa ja osoittaa sitoutumisensa kestävään kehitykseen.

Onpahan tiedossa vielä Vuoden Jälleenmyyjä ja Vuoden Jakelija -tittelitkin.

Paljon uutta siis luvassa.

Ilmoittautuminen

Oletko luonnonkosmetiikan valmistaja ja haluaisit ilmoittaa tuotteesi mukaan European Natural Beauty Awardsiin?

Se tapahtuu helposti rekisteröintilomakkeen kautta Awardsien nettisivulla

täällä

Omistatko luonnonkosmetiikkaa käyttävän ekokampaamon tai -hoitolan ja haluaisit ilmoittaa yrityksesi mukaan? Sen voit tehdä

täällä

Ilmoittautumisen Early Bird -deadline on 7. maaliskuuta ja lopullinen deadline 30. huhtikuuta.

Awards -gaala järjestetään 9. lokakuuta 2024.

*

Lopuksi muutama sana viime vuoden European Natural Beauty Awards -voittajista, joiden kuvia on ollut tässä jutussa kuvituksena.

Sain valita vapaasti minua kiinnostavia tuotteita testiin.

Silmachy Face Moisturiser SPF 30 With Raspberry Seed Oil (Latvia)

Tämä tuote saa minulta kunniamaininnan! Koostumukseltaan ja käytettävyydeltään upea tuote, jollaiseen en ole aiemmin törmännyt.

Silmachyn tuote on kartonkiin pakattu kiinteä stick-kosteusvoide, jossa on mineraalisuojakerroin SPF 30. Mikä tekee tuotteesta poikkeuksellisen, on sen todella helposti levittyvä koostumus joka on yllättävän pehmeää – tätä en odottaisi puikkomaiselta tuotteelta. Tuote on riittävän kiinteä pysyäkseen puikko-muodossa, mutta kun sitä levittää iholle, se pehmenee välittömästi ja on todella miellyttävän tuntuista. Voide ei myöskään jätä iholle vaaleaa kajoa. Suojakertoimen tuo sinkkioksidi, joka antaa titaanidioksidia laajemman kirjon UVA/UVB-suojan.

Tämä oli minulla mukana Ylläksellä ja sitä oli mukava vetää nassuun aurinkoisina päivinä kesken hiihdon tai kävelyn.

Taramar Arctic Flower Treatment (Islanti)

Huomioni kiinnittyi Taramarin tuotteisiin ja konseptiin jo Nordic Awardsien puolella. Islantilaisbrändi ammentaa tehonsa leväuutteista, ja korvani hörähtävät aina tämän upean ainesosakategorian kohdalla. Taramarin tausta on mielenkiintoinen ja varsin tieteellinen: sarjan ovat luoneet kaksi pitkän linjan tutkijaa meribiologian sekä ruoka- ja ravitsemustieteen aloilta. Perustajat sanovatkin, että Taramarin innovaatiot liittyvät oikeastaan enemmän ruokaan (!) kuin kosmetiikan kemiaan.

Arctic Flower Treatment on luksusseerumi juonteille. Se sisältää aktiiviaineinaan Alaria Esculenta -ruskolevää, Pseudoalteromonas-meribakteerista johdettuja eksopolysakkarideja, fermentoitua puna-apilaa, poimunlehtiuutetta sekä keto-orvokkiuutetta. Alaria Esculenta on perinteinen ruoka Atlantin rannikoilla, ja sitä syödään Islannissa niin tuoreena kuin kypsennettynä.

HeLhem – Cléopatre Milky Foaming Powder (Ranska)

Vaahtoavat jauheet tekevät uutta tuloaan ja ranskalaisen HeLhemin Cléopatre on tämän trendin kiinnostava edustaja. Se palkittiin viime vuoden ENBAssa vuoden innovaationa.

Jauhemainen putsari on kieltämättä pakkaustaan lukuunottamatta vielä palasaippuoitakin ekologisempi ja kujetusystävällisempi puhdistustuote. Jauhe on kevyttä, ei voi hajota kuljetuksessa eikä sisällä ympäristölle haitallisia ainesosia. Jos sen voisi pakata kartonkiin, siitä saataisiin zero waste -tuote.

Tajusin itse jauhemaisten putsareiden nerokkuuden viime kevään reissullani, ja nykyään minulla on aina matkalla mukana minigrip-pussissa jauheputsaria. Ei vie tilaa eikä paina mitään.

Jauhe sekoitetaan kämmenellä veteen ja se alkaa vaahdota. Voilà, sinulla on kämmenelläsi ohut vaahtoava maito. Helhemin vaahto on sulfaatitonta eikä tunnu iholla kuivattavalta.

Karma Mama Beautiful Body Oil (Hollanti)

Hollantilaisen Karma Maman vartaloöljy yllättää vahvalla tuoksullaan. Tuote on kehitetty raskaana oleville naisille kosteuttamaan vartalon ihoa ja ennaltaehkäisemään ja hoitamaan raskausarpia. Tyypillisesti raskausajan kosmetiikkatuotteet ovat hajusteettomia, tai ainakin vailla eteerisiä öljyjä, mutta Karma Maman öljyssä on patsulia, santelia ja laventelia. Liekö valmistaja selvittänyt, että juuri nämä eteeriset öljyt ovat turvallisia myös raskauden aikana.

Minun ei tarvitse miettiä soveltuvuutta raskaudelle ja nautin tästä ihanan tuoksuisena vartalonhoitoaineena. Tuoksu tuo intensiivisyydessään mieleen Khadin vartaloöljyt joita rakastan. Ollakseen vartaloöljy, Karma Maman tuotteessa on todella korkealaatuinen koostumus sisältäen mm. arganöljyä, ruusunmarjan siemenöljyä, silkkisestä ihotuntumastaan tunnettua riisinleseöljyä sekä kuivaa ja ärtynyttä ihoa hoitavaa iltahelokkiöljyä.

10 comments on “Eurooppalaisen luonnonkosmetiikan juhlaa”

 1. Tuo SPF 30 stick kuulostaa hyvältä..! Mutta sitä ei varmaan saa Suomesta..?

  Vastaa

  1
 2. Näitten palkintopostusten kautta olen löytänyt jo muutaman hyvän tuotteen / brändin, kuten esim. Taiga cosmetics ja heidän erinomainen Anti-age silmänympärysvoide! 🥰

  Taiga on muutenkin niin minunlainen tuotesarja.. 😘
  Suurkiitos!

  ( Toinen palkittu kotimainen sarja Purodore ei herättänyt yhtä mieluisia fiiliksiä eikä sovi vahvan tuoksumaailmansa johdosta.. hienostunut parfyymi kasvoilla ei tunnu oikealta, vaikka vartalonhoitotuotteissa voisi mennä.)

  Vastaa

  1
  1. Wow, niin mielenkiintoista kuulla, että Purodorén tuoksumaailma on sulle vahva..! Mulle se on yksi miedoimmista hajustettujen tuotesarjojen joukossa. Saisi mun makuun olla jopa voimakkaampi. :)

   Nämä on näitä..! :D

   Vastaa

   1
  2. Niinpä, nämä on niin yksilöllisiä. Jotkut hajustetut tuotteet kasvoilla eivät haittaa lainkaan, esim. Laveran 'perinteiset' luonnonkosmetiikkatuoksut ja Murumurun pirteät kesäiset aromit. Purodore tuoksumaailma on jotenkin niin huippuunsa viety ja hieno, että se on kuin suihkuttaisi eau de toilettea poskille..

   Vastaa

   1
  3. Purodore tuoksumaailma on jotenkin niin huippuunsa viety ja hieno, että se on kuin suihkuttaisi eau de toilettea poskille..

   Kuulostaa melkein kehulta mun korviin... 😄

   Muistan, että ostit ainakin sen suojakertoimellisen Purodorén voiteen, oletko pystynyt kuitenkin käyttämään sitä tuoksusta huolimatta?

   Vastaa

   1
  4. Joo, on ollut käytössä näinä talvikuukausina. Ihan mukava koostumus iholla, mutta tosiaan se hajuvesimäinen (myskiä pohjana?) ominaistuoksu haittaa hetken. Haihtuu onneksi päivän mittaan. Aion käyttää sitkeästi loppuun 😇

   Vastaa

   1
  5. mutta tosiaan se hajuvesimäinen (myskiä pohjana?)

   Virallisen tuoksukuvauksen mukaan tuoksussa on ruusua ja pionia. :)

   Vastaa

   0
 3. Hei Sanni, voisitko suositella edullista/keskihintaista päivävoidetta SK30. Ei tarvitse välttämättä olla luonnonkosmetiikkaa. Olen 65-vuotias, ihoni on rasvoittuva ja couperosa+ruusufinni - taitaa olla outo yhdistelmä, couperosa-iho yleensä kai kuivaihoisilla. Mulla on ollut ihosyöpä, joten en oleskele lainkaan auringossa. SK50 jää ehkä iholle valkoiseksi. Mulla on Biarritz Alga Maris aurinkovoide SK30, joka sekin jätti ihoni normaalia vaaleammaksi. Toivoisin, että voide ei jäisi kiiltelemään iholle vaan olisi suht matta.
  No tässähän niitä toiveita jo olikin, kiitos avustasi!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (23)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)