05.02.2024

Trendaavimmat kosmetiikan ainesosat 2024

* Sis. mainoslinkkejä.

Tässä kymmenen trendaavinta luonnonkosmetiikan ainesosaa vuonna 2024. 🌿🔥

Listan on koostanut Euroopan johtava luonnonkosmetiikan verkko-opisto Formula Botanica pohjautuen omien näkemystensä ohella mm. Cosmetics & Toiletriesin ja Mintelin trendikatsauksiin.

En yllättynyt, kun listalta löytyivät mm. leväyhdisteet ja ektoiini, joista olen jo pitkään povannut seuraavien vuosien suurimpia tähtiainesosia.

1. NIASIINIAMIDI

Ihon kuntoa parantava yleissupersankari kaikille ihotyypeille

Vuoden 2024 aktiiviaine numero yksi on niasiiniamidi eli B3-vitamiini.

Niasiiniamidia on käytetty kosmetiikassa jo vuosikymmeniä, ja C-vitamiinin sekä retinoidien ohella se on parhaiten tehonsa todistanut ikääntymisen merkkejä hidastava ainesosa.

Niasiiniamidi ei kenties ole kolmikosta kaikkein tehokkain juonteiden silottaja, mutta sen etu C-vitamiiniin ja retinoideihin on parempi siedettävyys: niasiiniamidi sopii tyypillisesti herkällekin iholle. Lisäksi sen vaikutukset ovat laajempialaiset: se tasapainottaa liiallista talintuotantoa ja parantaa rasvoittuvan, epäpuhtaan ja suurihuokoisen ihon laatua, lievittää liikapigmentaatiota ja kirkastaa ihoa sekä häivyttää juonteita.

Niasiiniamidin ongelma luonnonkosmetiikassa on ollut se, että se on tuotettava synteettisesti. Niasiiniamidia on luonnossa, mutta niin pieniä määriä, ettei sitä pystytä kestävällä tai kannattavalla tavalla hyödyntämään kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin.

Luonnonkosmetiikkabrändit ovat pitkään olleet harkintakannalla, hypätäkö niasiiniamidikärryille vai ei. Niasiiniamidin käyttö estää tuotteen sertifioinnin, mikä voi osalle brändeistä olla ratkaisevaa. Viimeisen parin vuoden aikana niasiiniamidituotteita on viimein alkanut näkyä luonnonkosmetiikkamarkkinoilla. Sertifiointitahoista ainoastaan italialainen AIAB hyväksyy niasiiniamidin. Kosmetiikkaterminologialla labrassa valmistettu niasiiniamidi on 'luontaisen kaltainen molekyyli'.

Löydät niasiiniamidia näistä luonnonkosmetiikan tuotteista:

* By Mukk Smooth Sea Serum 41,90€ / 30 ml

Virolaisen By Mukk’in niasiiniamidiseerumi on minimalistinen, hajusteeton ja sisältää myös kosteuttavia aineita. Niasiiniamidin pitoisuutta ei kerrota, mutta aine on incissä kolmantena veden ja glyserolin jälkeen.

* Bioearth Elementa Zinc + Niacinamide 13,90€ / 15 ml

Tässä on markkinoiden edullisin ja yksinkertaisin niasiiniamidi-tehotippa. Bioearthin boosterissa niasiiniamidia on 11%, mikä on erittäin hyvä pitoisuus. Bioearth on ainoa valmistaja, joka kertoo tuotteensa niasiiniamidipitoisuuden.
Lisäksi boosterissa on sinkkiä. Tämä seerumi ei juurikaan kosteuta vaan pureutuu tasapainottamaan rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa.

* Olivia Klein Hydra Serum 34€ / 30 ml

Olivia Kleinin monipuolinen seerumi kosteuttaa sekä tasapainottaa ihoa. Aloe vera -pohjainen ja maitomainen seerumi sisältää niasiiniamidin ohella avokadoöljyä, hyaluronihappoa ja neem-puun öljyä. Huikea hinta-laatu-suhde!

* Nourish London Balance Peptide Serum 37,90€ / 30 ml

Erityisesti rasvoittuvalle iholle kehitetty anti-age-vaikutteinen seerumi, jossa peptidit ja omenasta johdetut aktiiviaineet saavat seuraa niasiiniamidista.

* Esse Clarifying Serum 140,90€ / 30 ml

Joukon kallein seerumi sisältää niasiiniamidin rinnalla myös salisyylihappoa.

2. BIO-RETINOLIT

Tehokkainta anti-age-hoivaa

Kakkossijalla tapaamme bio-retinolit, nuo A-vitamiiniyhdisteiden tavoin toimivat, ihoa uudistavat supersankarit.

Vaihtoehdot bioretinolimolekyylien kentällä sen kuin kasvavat, ja alalla on jo nähty todellinen läpimurto: biofermentaation avulla tuotettu täysin luonnollinen retinaldehydi. Adekan kehittämä ainesosa kulkee kauppanimellä Retinaturel ja on Cosmos-sertifiointiorganisaation sekä suomalaisen Fi-Naturan hyväksymä. Nyt on siis viimein mahdollista valmistaa erittäin tehokasta A-vitamiinimuotoa sisältävää ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Bakuchiol pitää yhä ykkössijaa suosituimpana bio-retinolina (ja on oletettavasti myös edullisin), seuraavaksi eniten markkinoilla törmää kastepapuun ja viime vuoden aikana Retinaturel’iin.

Bioretinoleita sisältäviä tuotteita:

Bakuchiol

* Tash Bakuchiol Retinoil -öljyseerumi (2% bakuchiolia) 59,90€ / 30 ml
* Bybi Bakuchiol Booster  (1% bakuchiolia) 19,90€ / 15 ml
* Esse Bakuchiol-seerumi 49,90€ / 15 ml
* Bybi Eye Plump -silmänympärysvoide 27€ / 15 ml
* Evolve Bio-Retinol + C Booster 36€ / 15 ml - yksi mun suursuosikkeja!

Kastepapu-uute

* Purodoré Gold Renewing Day & Night Cream 109€ / 50 ml
* Patyka Lift Essentiel -sarja, esim. seerumi 89,90€ / 30 ml
* Tash Retinalt-sarja, esim. seerumi 54€ / 30 ml

NovoRetin (valmistettu mastiksipistaasista)

* Flow Cosmetics RetinLift 3 in 1 Cream 74€ / 50 ml

Bidens Pilosa -uute

* Mádara Time Miracle Botanic Retinol Serum 49,90€ / 30 ml
* Evolve Bio-Retinol Gold Mask 39€ / 60 ml, matkakoko 22€ / 30 ml

Retinaturel (retinaldehydi)

* Pai Retinal Skin Renewing Booster (0,16% retinal) 19€ / 10 ml
* Natuk Skin Recovery Reboot -seerumi 25,90€ / 30 ml
* Estelle & Thild Super Bioadvanced Vitamin A 1% Power Booster (1% retinal) 78,90€ / 20 ml

Retinaldehydistä on hyvä tietää, että se voi ärsyttää ihoa kuten retinolikin, eli sen etuna ei voi pitää hellävaraisuutta, toisin kuin muiden bioretinolien.

3. LEVÄ

Antioksidanttiystäväsi #1

Upea, upea levä! Tämä antioksidanttinen, kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä monin tavoin hidastava superraaka-aine saa kosmetiikkanörtin sukat pyörimään jaloissa.

Kuten ollaan opittu, antioksidanteista hyötyy ihan jokaisen iho, ja leväyhdisteitä voisi hyvällä syyllä kutsua broad spectrum -antioksidanttilähteiksi.

Puna- ja ruskolevän sisältämät mykosporiiniaminohapot sekä florotanniinit absorboivat UV-säteilyä, viher- ja punalevän sisältämä astaksantiini taas on maailman tehokkaimpia antioksidantteja ja suojaa ihoa UV-säteilyn aikaansaamilta soluvaurioilta ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Ruskolevän fukoksantiini toimii tyrosinaasin estäjänä ja vaalentaa pigmenttiläiskiä.

Pitkän kehitystyön tuloksena pitäisi markkinoilla ihan pian nähdä levästä valmistettuja UV-filttereitä. Mineraalifiltterit ovat siis viimein saamassa luonnollisen kilpailijan!

Pähkinänkuoressa: leväyhdisteet kosteuttavat, suojaavat ja rauhoittavat ihoa, ehkäisevät valovaurioita sekä hidastavat ikääntymisen merkkejä.

Levää pääaktiiviaineenaan sisältäviä tuotteita:

* Whamisa Algae Toner 38,90€ / 120 ml - todennäköisesti markkinoiden eniten levää sisältävä tuote, vesipohjakin on korvattu leväuutteilla
* By Mukk Light Day Cream ja Rich Day Cream -kasvovoiteet  27,90€ / 30 ml
* Patykan aurinkovoiteet, alkaen 32,90€ / 50 ml
* Alga Mariksen aurinkovoiteet, joista mun suosikki on sävytetty kasvoaurinkovoide SPF 30, 28,90€ / 30 ml

4. ASTAKSANTIINI

Antioksidanttista extrasuojaa aurinkovaurioita vastaan

Astaksantiini liittyy levä-ainesosiin, sillä levät ovat sen parhaita tunnettuja lähteitä. Astaksantiini on meriperäinen ksantofylli, eli happea sisältävä karotenoidi. Kaikkein eniten astaksantiinia on Haematococcus Pluvialis -viherlevässä.

Astaksantiinin on tutkimuksissa osoitettu hidastavan UV-säteiden ja saasteiden synnyttämien happiradikaalien aiheuttamien ihovaurioiden etenemistä. Astaksantiini edistää monin tavoin ihon kykyä korjata itseään.

Astaksantiinia käytetään kosmetiikassa harvoin puhtaana ainesosana, kenties johtuen sen kirkkaan pinkistä väristä – ihan pienikin määrä astaksantiinia värjää tuotteen korallisen pinkiksi. Korallien väri muuten tuleekin astaksantiinista, samoin flamingojen, jotka syövät astaksantiini-pitoisia mereneläviä.

Toistaiseksi en ole bongannut Suomen markkinoilla puhdasta astaksantiinia sisältäviä tuotteita, mutta Haematococcus Pluvialis -levää on näissä tuotteissa:

* Patykan aurinkovoiteet
* By Mukk Light Day Cream ja Rich Day Cream -kasvovoiteet  27,90€ / 30 ml
* Estelle & Thild Brightening Serum 65,50€ / 30 ml

5. MUSTAKUMINAN SIEMENÖLJY

Hellävaraista hoivaa ärtyneelle tai epäpuhtaalle iholle

Tämä oli jännä ainesosa kohdata tällä listalla! Mustakuminan siemenöljy on minulle tuttu, mutta en tiennyt, että se on parhaillaan trendaamassa.

Mustakuminan siemenöljy on erityisen hyvä aine ärtyneelle ja akneen taipuvaiselle iholle. Se on vaikutuksiltaan antioksidanttinen, antibakteerinen ja tulehdusta laskeva ja totta kai myös ihoa ravitseva, öljystä kun puhutaan.

Tuotteita, joissa on mustakuminan siemenöljyä:

* Pai Carbon Star (tässä on eniten mustakuminaöljyä) 39€ / 30 ml, matkakoko 19€ / 10 ml
* Evolve Rosehip Miracle Oil 39€ / 30 ml ja matkakoko 16€ / 10 ml
* Mádara Radiant Energy Superseed Oil 52,90€ / 30 ml

6. LUONNOLLISET PEPTIDIT

Buustaamaan kollageenisynteesiä

Peptidit ovat retinolin ohella varmaankin tunnetuin anti-age-ainesosa. Peptideillä on monenlaisia funktioita ihossa, mutta kosmetiikassa peptidejä käytetään eniten stimuloimaan kollageenin tuotantoa. Extra-bonuksena ne myös kosteuttavat ihoa.

Normikosmetiikan puolella peptidit ovat synteettisiä ja usein eläinperäisiä, mutta peptidejä on mahdollista valmistaa myös luonnollisista ja vegaanisista lähteistä. Mádara esimerkiksi käyttää hiivasta bioteknologisesti valmistettuja peptidejä. Soija, riisi ja herneet ovat myös yleisiä luonnollisten peptidien lähteitä.

Luonnollisia ja vegaanisia peptidejä sisältäviä tuotteita:

* Mádara Derma Collagen -sarja, esim. seerumi 46,90€ / 30 ml
* Nourish London Argan Anti-Age Peptide Serum 37,90€ / 30 ml
* Pai Peptides 5% Serum 19€ / 10 ml

7. EKTOIINI

Herkän ihon bestis!

Tämä bakteereista eristetty aminohappojohdannainen on äärimmäisen mielenkiintoinen ja monipuolinen ainesosa. Laponie osaa parhaiten selittää, mitä kaikkea tämä tekee ja mistä sitä saadaan. :) Ektoiini suojaa solujen rakennetta, rauhoittaa, kosteuttaa intensiivisesti ja ehkäisee UV-vaurioita. Ektoiini sopii täydellisesti herkälle iholle sekä ihon mikrobiomia vahvistavaan ihonhoitoon.

Tuotteita, joissa on ektoiinia:

* Laponie Blancing Essence Mist 28€ / 50 ml - kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke
* Laponie Calming Serum 39€ / 20 ml - rauhoittava seerumi herkälle ja reaktiiviselle iholle
* Laponie Clarifying Serum 39€ / 20 ml - rauhoittava ja antibakteerinen seerumi aknen ja seborrean hoitoon
* Lavera Calming -päivävoide 17,50€ / 50 ml ja -yövoide 18,60€ / 50 ml - koostumukseltaan Laveran parhaisiin kuuluvat päivä- ja yövoide. Myös Laveran ainoat alkoholittomat ja hajusteettomat voidekoostumukset.
* Evolve Pro-Ectoin Soothing Cream 37€ / 60 ml, matkakoko 20€ / 30 ml - rauhoittava ja kosteuttava päivävoide

8. SIENIUUTTEET

Rauhoittamaan ja vahvistamaan stressaantunutta ihoa

Sieniuutteita kuten pakuria ja lakkakääpää on nähty indie-kosmetiikassa jo pidempään etenkin meillä täällä Pohjolassa.

Sienet sisältävät paljon kosteutta sitovia polysakkarideja sekä antioksidantteja, ja vaikuttavat iholla kosteuttaen, rauhoittaen ja suojaten vapaiden radikaalien vaikutuksilta. Tietyillä sienillä kuten reishillä ja shiitakesienellä on myös pigmenttiläiskiä vaalentava ja ihoa kirkastava vaikutus, kiitos sisältämiensä tyrosinaasientsyymiä hillitsevien akttiviaineiden.

Pakuri, shiitake ja lakkakääpä ovat ns. adaptogeenejä, joita käytetään ravintolisinä auttamaan kehoa palautumaan stressistä. Adaptogeenisillä sieniuutteilla ajatellaan olevan stressistä palauttavia ominaisuuksia myös iholla.

Sieniuutteita sisältäviä tuotteita:

* Djusie Peace Out Revival Essence 45€ / 100 ml - hajusteeton kosteuttava ja rauhoittava hoitoneste
* Djusie Acid Bloom Balancing Essence 45€ / 100 ml - kosteuttava, kirkastava ja ihoa kevyesti kuoriva hoitoneste
* Pure Beauty Birch Sap Mist 23,90€ / 100 ml - yksi parhaita kosteuttavia kasvovesisuihkeita

9. KERAMIDIT

Kuivalle iholle ja korjaamaan ihon suojamuuria

Keramidit ovat niasiiniamidin tavoin vanha kosmetiikan ainesosa, joka tasaisin väliajoin palaa uudestaan trendien aallonharjalle. Nyt ne ovat jälleen hyvin suosittuja.

Keramidit muodostavat 50% ihon läpäisyesteestä eli ihosolujemme välisestä lipidien muodostamasta vettähylkivästä muurista. Ne ovat tärkeässä roolissa ylläpitämään ihon kosteuspitoisuutta. Kuivalla ihotyypillä vallitsee käytännössä krooninen keramidien vaje; iho ei siis tuota niitä itse riittävästi. Kaikeksi onneksi kosmetiikan keinoin on mahdollista paikata tätä vajetta, ja keramidit ovat välttämättömien rasvahappojen ohella paras ainesosa tähän hommaan.

Keramideja lisätään tuotteisiin usein erillisinä ainesosina, mutta myös tietyt kasviöljyt kuten makadamia, jojoba, vehnänalkioöljy ja kauraöljy sisältävät keramideja.

Keramideja sisältäviä tuotteita:

* Lavera My Age -sarja, esim. seerumi 35,30€ / 30 ml
* Urang Rose Ceramide Cream 53,30€ / 50 ml
* Evolve Blue Velvet Ceramide -öljyseerumi 43€ / 30 ml, matkakoko 18€ / 10 ml
* Nourish London Ceramide Moisture Boost Essence 34,90€ / 100 ml
* Pai The Light Fantastic Cacao & Schisandra Ceramide Face Oil 49€ / 30 ml, matkakoko 29€ / 10 ml

10. KOFEIINI

Madaltamaan turvotusta

Kofeiinia käytetään kosmetiikassa ennen kaikkea parantamaan ihon mikroverenkiertoa sekä laskemaan turvotusta. Se onkin yleinen aktiiviaine anti-selluliittituotteissa sekä silmänympärysvoiteissa.

Kofeiini on kuitenkin myös tehokas antioksidantti, ja onpa sillä myös tulehdusta lievittäviä vaikutuksia. Formula Botanican mukaan kofeiini voi suojata ihosoluja UV-säteilyn haittavaikutuksilta sekä hidastaa valoikääntymisen prosesseja.

Kofeiinin todellisesta vaikutusmekanismista esimerkiksi selluliitin vähentämiseen ollaan montaa mieltä, kuten sen kyvystä häivyttää turvotusta, mutta itse olen todennut kofeiinitipoilla sen verran hyviä tuloksia silmäpusseihini, että en epäile tätä funktiota. Mulla toimii. 👍

Kofeiinia sisältäviä tuotteita:

* Mádara Caffeine Concentrate 17,90€ / 17,5 ml - mun suosikki
* Bioearth Elementa Caffeine + Ginseng Solution 13,90€ / 15 ml
* Pure Beauty Hyaluronic Acid Eye Serum 19,90€ / 10 ml

*

Onko sinun kosmetiikkakaapeissasi näitä trendikkäitä ainesosia? 🙂

32 comments on “Trendaavimmat kosmetiikan ainesosat 2024”

 1. Laponien kasvovesi odottaa kaapissa käyttöä ja djusien peace out on listalla, että hankin sen ehkä jossain vaiheessa testiin. Acidbloom on ollut kesällä käytössä ja se on hyvä.
  Mutta muuten sitten ei näköjään ole mitään trendaavaa 🤭 laponien tuotteisiin olen kyllä tykästynyt, naamio/ voide on käytössä, mutta ei seerumeita.
  Huomasin tosin juuri, että djusielta on tulossa tällä viikolla jotain-saas nähdä onko trendaavia ainesosia vai mitä.

  Vastaa

  2
  1. Minäkin odottelen tietoa Djusien uutuudesta 🤩 Olispa uusi öljy 😍🙏 Mutta veikkaan voidetta, koska sellainen puuttuu Djusielta.

   Vastaa

   2
  2. No voidehan se ja kyllä senkin haluan testata.

   Djusien tuotteet on kuitenkin niin hartaudella tehtyjä ja pakkaukset niin kauniita, etten voi olla kokeilematta 🤭

   Vastaa

   0
  3. Pääsn viimein tuoksuttelemaan Djusien tuotteita, ja testerin perusteella tuoksusta tuli mieleen vähän ne Clarinsin muinaiset legendaariset vartaloöljyt..

   Vastaa

   0
  4. testerin perusteella tuoksusta tuli mieleen vähän ne Clarinsin muinaiset legendaariset vartaloöljyt..

   En ihmettele tätä assosiaatiota. :) Niissä (öljytuotteissa) on hyvin vahvat eteeristen öljysekoitusten tuoksut.

   Vastaa

   0
 2. Tuo Bioearthin tehotippa on niin hyvä!!! Käytän nenään ja leukaan ja mustapäät vähentyneet huomattavasti! Mutta mulla ei ole poistanut miliumia niinku sulla. Siksi sen ostin, kun vuosia ollut miliumi ärsytti, mutta löysinkin tästä suosikin.

  Vastaa

  1
  1. Se on se glykolihappotippa joka on auttanut mulla miliumeihin, ei tässä jutussa mainitut Bioearthin boosterit :) Näissä ei ole happoja.

   Vastaa

   2
  2. Okei. Mä sit jostain aiemmasta jutusta jäin väärään käsitykseen. No ilmankos ei ole auttanut :D

   Vastaa

   1
 3. Kiitos superkiinnostavasta postauksesta! aikalailla kaikkia näitä ainesosia löytyy kaapistani. Kysyisin sinulta suositusta noista bioretinol-seerumeista: minulla on ollut käytössä Kora Organicsin seerumi https://koraorganics.com/products/plant-stem-cell-retinol-alternative-serum Olen ollut tyytyväinen tuotteeseen, mutta sen pipettiannostelija on tosi huono ja kallista tuotetta menee hukkaan. :( Toinen pullo menossa ja totesin, että en voi haaskata rahaa enää tuotteeseen, jossa on tällainen vika. Mitä bioretinol-seerumia suosittelisit tilalle?

  Vastaa

  1
  1. Mitä bioretinol-seerumia suosittelisit tilalle?

   Saako tuote olla öljypohjainen? Jos saa, suosittelisin Evolven Bio-Retinol + C:tä. Kuten Koran seerumissa, siinä on ruusunmarjaöljyä ja bakuchiolia (myös ruusunmarja lasketaan tavallaan bioretinoliksi, koska se sisältää pieniä määriä retinoiinihappoa), minkä lisäksi siinä on laadukasta C-vitamiinia. Mielestäni ihan paras luonnonkosmetiikan anti-age-cocktail!

   Jos tykkäisit mieluummin maitomaisesta seerumista, jollainen Kora ilmeisesti on, suosittelen Tashin Retinalt-seerumia. Siinä on bakuchiolia, kastepapu-uutetta ja myöskin C-vitamiinia, tosin C-vitamiini ei ole yhtä tehokas kuin Evolven tuotteessa.

   Vastaa

   5
  2. Kiitos suosituksista! Evolven tuote onkin ennalta tuttu ja olen siitä pitänyt, joten ihan mielelläni hankin sitä taas. Tash on puolestaan uusi tuttavuus, täytyy ottaa kokeiluun.

   Vastaa

   2
 4. Tuo Whamisan Algae-kasvovesi on ihana, pidän myös sen tuoksusta, ah! Taitaa löytyä muutama puteli hyllystä :)
  By Mukkin niasiiniamidi-seerumi odottaa myös että Laponien balanssiseerumi loppuu. Itse taistelen nimenomaan UV-säteiden aiheuttamaa hyperpigmentaatiota vastaan, toki ryppyjäkin alkaa jo löytyä. Ja spf50 käytössä myös.
  Ollappa vain yksi tehotuote mikä toimisi "kaikkeen"😄

  Vastaa

  2
  1. Ollappa vain yksi tehotuote mikä toimisi "kaikkeen"😄

   Leväyhdisteet taitavat olla lähimpänä tällaista ”tekee kaiken” -tehoainetta, samoin niasiiniamidi 👏

   Ainiin, ja Nuorilla on The One -niminen voide, joka sisältää kaikki mahdolliset anti-age-herkut bakuchiolista peptideihin ja keramideista C-vitamiiniin, ja olihan siellä niasiiniamidiakin. 💯

   Vastaa

   4
 5. Löytyy tällä hetkellä ainakin niasiiniamidiseerumi,Alga maris aurinko voiteet, L300 pro-retinol seerumi, ruusunmarjansiemenöljy sekä mustakuminansiemenöljy. Todella tehokas ja monikäyttöinen.
  100% öljyä saa tosi edullisesti etnisistä ruokakaupoista ja voi käyttää myös sisäisesti. Maku ja tuoksu on vahvaa. Löytyy myös erilaisia voiteita ja saippuoita. Tästä öljystä sanotaankin että "Auttaa kaikkeen paitsi kuolemaan!"

  Vastaa

  2
  1. Kiva kuulla enemmän mustakuminaöljystä :) Tämä ainesosa ei tosiaan ole sellainen, josta paljon puhuttaisiin tai joka korostuisi tuotteiden markkinoinnissa. Siksi oli jännä bongata se trendaavien listalta. Mutta hieno ja monipuolinen ainesosa, selvästikin. :)

   Vastaa

   1
 6. Näitä löytyy muutamia, keramideja on useissakin tuotteissa ( mm. kotimainen Taika sensitive!). Lisäksi The Inkey Listin uutuusvoiteessa on jotain 'uuden sukupolven' keramidia, joka räjäyttää antiage-tehollaan rypyt pois.. pitäisikö kokeilla 🙄

  Varastossa itse asiassa on TIL:in Bacuchiolia tuubillinen, vähälle käytölle jäänyt.

  Estelle & Thild on näemmä vielä olemassa?! En ole pitkään aikaan kuullu koko merkistä, se on nykyisin melko under radar. Liekö halunnut profiloitua korkeamman (hinta)tason brändinä, ei ole oikein mitään mielikuvaa heistä.

  Madaralta tuli näyte tuosta leikki-retinolista, kokeilenpa senkin pois.

  Vastaa

  1
  1. Ai niin joo, Taikan Sensitivessäkin on keramideja! 🤗

   Estelle & Thild on näemmä vielä olemassa?!

   Jep, mutta myyntipaikat ja jälleenmyyjien valikoima tältä brändiltä ovat vähentyneet vähenemistään. En tiedä onko jäämässä nyt Stockaltakin pois, kun heillä on suuret alet osasta E & T -tuotteita. Ihmettelen, miten brändi onkin sinnitellyt Suomen markkinoilla, kun sarjaa ei markkinoida meillä mitenkään. Kukaan ei ikinä puhu Estelle & Thildistä. 🤷‍♀️

   Vastaa

   1
  2. Mulla on joskus ajalta 2009-2010 oikein hyviä kokemuksia sarjan herkän ihon voiteesta. Harmi, että brändi on nyt jäänyt paitsioon.

   Vastaa

   1
 7. Edit. Oletko tutustunut jo Ruohonjuuren omaan, kotimaiseksi mainostettuun Juuri-sarjaan? Näitä suomalaisia merkkejä nousee pinnalle tiuhaan tahtiin..

  Vastaa

  1
  1. Olen testannut yhden shampoon ja hoitoaineen, suihkugeelin ja vartalovoiteen. Uusi vartalokuorinta odottaa testaustaan.

   Tuotteet ovat ihan ok, suihkugeeli ja vartalovoide jopa hyviä, ja näitä voisin suositellakin, mutta shampoo ja hoitis ovat makuuni liian nestemäisiä. Shampoo erityisesti on niin lirua, että se vaikuttaa sen käytettävyyteen. Hoitoaineeltakin kaipaan paksumpaa ja kermaisempaa koostumusta, vaikka testattu hoitis kyllä selvitti hiukset erittäin kiitettävästi.

   Suurta kritiikkiä minulta saa shampoo- ja suihkugeelipullojen korkki, josta olen jo antanut Ruohonjuurelle palautetta. Voitko kuvitella, että näissä on auki kierrettävä korkki..! Siis suihkutuote, jossa pullo pitää kesken peseytymisen avata kokonaan ja kaataa tuotetta ulos kämmenelle, sen sijaan että pullossa olisi käytännöllinen flippikorkki tai pumppu, josta tuotteen saa ulos pienellä vaivalla - ja ilman riskiä, että tuote valuu hukkaan, jos pullo sattuu kaatumaan suihkussa.

   Tällaisia auki kierrettäviä korkkeja on nähty suihkutuotteissa viimeksi 90-luvun alussa.... En tajua miten tällaiseen valintaan päädyttiin 2020-luvulla, ja toivon, että korkit vaihdetaan.

   Vastaa

   2
 8. Hei tää on hiukan ohi aiheen, sillä Lovely Dayta ei enää myydä Suomessa, Saksasta sitä kuitenkin saa. Tämä kasvoöljy ( https://en.lovelyday.de/products/coral-elixir )sisältää astaksantiinia ja on muutenkin järjettömän kivan tuntuinen seerumiin sekoitettuna 😘 Lovely Day on muutenkin ihana ja suht. järkevän hintainen tuotesarja, harmi että sen maahantuonti lopetettiin!

  Vastaa

  1
  1. Oo, onpas kyllä ihanan näköinen öljy, niin ulkonäöllisesti kuin ainesosiltaan..! 😍 Siinä on vielä tyrniöljyäkin, joka tekee öljystä oranssia.

   Samaa mieltä; tosi harmi, että Lovely Dayn maahantuonti loppui.

   Vastaa

   1
 9. Saako c-vitamiiniseerumia (miulla käytössä L300) ja niasiiniamidia (kauhea sana, tarkistin kolmesti kirjoitinko oikein mutta en varmaan :D) käyttää samaan aikaan? Tai toista aamuin, toista illoin?

  Vastaa

  1
  1. Osa valmistajista & asiantuntijoista sanoo, ettei näitä "saisi" käyttää yhdessä', mutta parempi ilmaisu on, ettei niiden käytöstä yhdessä ole iholle juuri hyötyä. Ainoa tilanne, jossa niasiiniamidi ja C-vitamiini saattaisivat yhdessä muodostaa suorastaan haitallisen kemiallisen reaktion iholle on seuraava: yhdistetään niasiiniamidia ja puhdasta askorbiinihappoa hyvin korkeissa lämpötiloissa. Tällainen tilanne on aika epätodennäköinen kosmetiikassa - eihän kukaan kuumentaisi kasvoseerumiaan..! :D Lisäksi askorbiinihappo on vain yksi kosmetiikan käyttämä C-vitamiini, sen lempeämmät ja stabiilimmat johdannaiset ovat paljon yleisempiä, ja johdannaiset eivät muodosta niasiiniamidin kanssa haitallisia reaktioita. Markkinoilla on jopa monia tuotteita, jotka sisältävät sekä C-vitamiinijohdannaisia että niasiiniamidia.

   Joka tapauksessa, fiksuin tapa käyttää näitä kahta aktiiviainetta on laittaa toista iltaisin, toista aamuisin, koska niiden kerrostaminen samaan aikaan ei tuo mainittavaa lisähyötyä. Tämä siksi, että C-vitamiinilla ja niasiiniamidilla on paljon samankaltaisia vaikutuksia, erityisesti sävyn kirkastaminen. Nykyään aletaan muutenkin olla ihonhoidossa sillä kannalla, että "less is more", ja tulisi välttää ihon kuormittamista monilla eri aktiiviaineilla samanaikaisesti, ainakin suurilla pitoisuuksilla.

   Vastaa

   1
 10. Täytyypä kommentoida vielä, että törmäsin Cittarissa tässä postauksessa mainittuun Natuk-tuotesarjaan. Se Hydra Boost Hydrating Mist-suihke vaikuttaa todella ihanalta - taidan kotiuttaa hänet. 🥰 Sarja on parhaillaan kampanjassa, joten kiinnostaisi jokin muukin.. Hydra Boost GLA öljy tuntui iholla myös hyvältä, ei liian juokseva koostumus. INCIn mukaan sisältää hamppuöljyä, mukana taitaa olla myös estereitä.
  Minkä arvion antaisit tälle cocktailille?

  Vastaa

  1
  1. Mulla on ollut tuo Natukin Hydra Boost Mist kaapissa odottamassa marraskuusta saakka, enkä ole vieläkään muistanut korkata sitä..! 😂 Nää on näitä, kun on niin valtavasti testattavaa... Ostin Hydra Boostin itse, mutta olen sen jälkeen unohtanut sen. 🙈 Mun täytyy nyt oikeasti siirtää se kaapista kylppärin avohyllylle että jonain päivänä oikeasti muistan käyttää sitä..! :D

   Natukin GLA-öljy ei sisällä estereitä vaan sen keveys tulee skvalaanista (valmistaja kuvailee GLA-öljyä näemmä "kuivaöljymäiseksi"). Minusta tässä öljyssä on oikein mainio yhdistelmä kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle: skvalaania, hampunsiemenöljyä, purasruohoöljyä sekä camelinaöljyä. Toki he olisivat voineet jättää skvalaanin poiskin, jolloin cocktail olisi ollut vielä ravitsevampi ja siinä mielessä vielä parempi oikein kuivalle iholle, mutta Natuk brändinä varmasti haluaa vedota laajaan kohderyhmään, ja kevyet, hyvin imeytyvät öljykoostumukset puhuttelevat laajempaa yleisöä kuin paksummat ja "rasvaisemmat". Skvalaanilla tuotteesta saadaan ihanan kevyen tuntuinen ilman että verotetaan tuotteen hoitavuutta (esterit taas eivät tuo ihoon ravinteita).

   Vastaa

   1
  2. Ahaa, se olikin skvalaani se kevennyksen tuoja..! Omalle kämmenselälle testattuna ei tuntunut lainkaan liian ohuelta, öljyssä oli sopivasti napakkuutta ja 'jäntevyyttä', jos näin voi öljyistä sanoa..

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (23)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)