21.12.2023

Testissä Essencen uusi ripsari ja Catricen peiteaine x 2

Ostin pitkästä aikaa edullisten sisarmerkkien Essencen ja Catricen meikkejä. Edullisista tuotteista toivotaan usein arvosteluita, joten tässä sellainen taas tulee. Ostinpahan muuten myös satsin ihonhoitotuotteita Normalista, niistäkin tulossa lähiaikoina arvostelu.

Mulla loppui juuri Lumenen Blur-peiteaine joka on monivuotinen suosikkini, ja ajattelin uuden Blurin ostamisen sijaan testata jotain tosi edullista peiteainetta. Olisiko näistä haastamaan Lumene Blur Concealer?

(Mulla on käytössä myös Mádaran ja Laveran peiteaineet jotka ovat erinomaisia, mutta koska ne vaativat puuteroinnin pysyäkseen aloillaan, haluan meikkipussiin lisäksi myös yhden itsekseen kiinnittyvän peittarin.)

Lash Without Limits -ripsarin ostin heräteostoksena.

True Skin High Coverage Concealer (4,59€/ 4,5 ml)  lupaa täyttä peittävyyttä sekä vedenkestävyyttä. Se lupaa myös kosteuttaa.

Sävyvalikoima Kuopion keskustan Tokmannilla, jossa asioin, ei ollut kovin laaja, joten päädyin valitsemaan sävyn 005 Warm Macadamia, joka vaikutti olevan "aika lähellä" mun sävyä. Jokin asteen tai puoli vaaleampi olisi ollut parempi match näin talvella.

Kokemus: True Skin -peiteaine on ohutta ja todella kuivakkaa. Kosteuttavuudesta ei ole tietoakaan, mutta toisaalta sellaisia lupauksia ei yleensä kannata ottaa kovin vakavissaan, jos kyseessä on korkean peittävyyden tai 'kesto'-lupauksen meikkituote.

Sävy 005 on ihan ok, mutta hieman liian kellertävä talvi-ihollani. Se kuitenkin sulautuu ihooni ihan hyvin. Peittävyys on kiitettävä, mutta ei täysin "high coverage".

Koostumus kuivuu nopeasti himmeäksi ja iho jää lähes mattaiseksi. Iho jää myös kuivan näköiseksi; kun tätä levittää, muodostuu iholle helposti kuivia pikku-muruja. Ei tosiaankaan mikään kaunistava koostumus. En voi sanoa hirveästi tykkääväni tästä. Ei mikään huonoin testaamani peiteaine, mutta ei myöskään jatkoon.

Lumenen Blur-peiteaineeseen verrattuna Catrice on ohuempi ja nopeammin kuivuva. Lumenen Blur on siksi (mun mielestä) niin nerokas, että se on kesto-laatuinen, mutta samalla kuitenkin voidemainen, eikä tunnu kuivakalta. Siinä on yksi kaikkien aikojen parhaita peiteainekoostumuksia, jos mun iholta kysyy.

Catricen Instant Awake Under Eye Brightener (4,59€ / 4,2g) on kuulema halpisversio Smashboxin jostain vastaavasta tuotteesta. Smashboxin tuote ei ole minulle tuttu, joten en pysty vertaamaan tätä alkuperäiseen.

Kaikki tummia silmänalusia kirkastava kiinnostaa, mutta en ole toistaiseksi saanut millään toisella tuotteella parempaa tulosta kuin hyvällä klassisella peiteaineella. Olen skeptinen kaikkien sinertävyyttä neutraloivien tuotteiden suhteen, mutta Catricen tuotteen nähdessäni ajattelin, että voisihan tällaista taas testata, kun ei hintakaan päätä huimaa. Asiaa auttoi myös se, että kaverini kehui tuotetta..! 😊

Kokemus: Instant Awake -voide on vieläkin ohuempaa kuin True Skin, ja aivan eri tuntuista. Tämä on huomattavasti miellyttävämpi! Koostumus on hyvin kostea ja kauniisti valoa heijastava. Roosan sävyn on tarkoitus neutraloida silmien alusten sinertävää tummuutta, mitä se ei mielestäni tee sen tehokkaammin kuin True Skin -peittarin lämmin Warm Macadamia -sävy, mutta Instant Awake jättää ihon raikkaamman näköiseksi kiitos kostean ja valoa heijastavan pinnan.

Kuitenkin - koostumus on liiankin kostea. Se kuivuu tooodella hitaasti ja kiinnittyy ihoon huonosti. Jos sormi osuu viiden minuutin sisällä iholle levitettyyn Instant Awake -pintaan, se pyyhkiytyy pois paikoiltaan. Päivän aikana Instant Awake kasaantuu joka ikiseen pienimpäänkin silmänalusjuonteeseen eikä puuterointikaan täysin estä ilmiötä.

Tästäkään ei siis tullut korvaajaa Lumenen Blurille tai muille suosikkipeiteaineilleni, joihin lukeutuvat mm. Maybellinen Fit Me ja Estee Lauderin Double Wear Concealer.

Essencen Lash Without Limits -maskara (4,59€ / 13 ml)  muistuttaa todella paljon Maybellinen Lash Sensational Sky High'ta. Tajusin yhtäläisyyden vasta kotona. (Olin kuukautta aiemmin ostanut Sky High'n.) Ehkä yhtäläisyys on tarkoituksellista, ehkä ei..? Essence on joka tapauksessa kolme kertaa edullisempi. Mikä on aika hauskaa, kun Maybellinekin mielletään halvaksi brändiksi.

Tykkään tällaisista nysäpiikkisistä, kapeista polymeeriharjoista, nämä ovat suosikkejani. Ne yleensä erottelevat ripset tosi hyvin ja kun harja on kapea, se ei niin helposti osu mun kulmaluuhun tai yläluomeen ja sotke.

Ripsissä Essencen ja Maybellinen tulos on visuaalisesti samanlainen, mutta maskaramassa tuntuu erilaiselta. Essencen maskarassa massa on tahmeampaa, eikä levity ihan yhtä notkeasti ja sileästi kuin Maybelline. Ripsissä tätä ei huomaa, joten sinällään tälläkään erolla ei ole merkitystä. Maybellinea vain tuntuu mukavammalta levittää :)

Toinen ero tulee harjan joustavuudesta. Essencessä harjan pää on todella joustava, ehkä turhankin, enkä keksi mitä extrahyötyä harjan taipuisuus tuo. Maybellinen harja joustaa sekin, mutta maltillisemmin.

Lopuksi vertaileva kuva ripsarien sekä peiteaineiden tuloksesta.

Kuten näkyy, mun ripset ovat jälleen kerran ihan samannäköiset kahdella eri ripsarilla. Kyllä mä näistä kahdesta silti käytän mieluummin Maybellinea.

Vimeiseksi yksi seikka Essencen maskarasta, jonka huomasin myös edellisellä Essence-testirundilla. Mullahan ei normaalisti leviä, tahraa tai varise mikään ripsari koskaan. (Vain luonnonkosmetiikan ripsarit tahraavat sateessa tai itkiessä, koska eivät kestä yhtään kosteutta.)

Tältä näyttävät silmäni Essencen Lash Without Limits -maskaralla päivän päätteeksi. Sateeseen en ole joutunut. Silmien alla on silti aina tummat rannut ripsarin jäljiltä. Kai näitä "pandoiksikin" kutsutaan.

Tätä ei tapahdu Maybellinen, L'Orealin, Lumenen, Mádaran, Laveran, Couleur Caramelin, no, minkään muun sarjan ripsareilla mun silmissä.

Täytyy siis todeta Essencen maskarastakin: ei jatkoon. Vaikka kyllä näillä kaunista jälkeä saa, kuten parin vuoden takainen suuri Essence-vertailu osoitti.

Harmillisesti tällä kierroksella ei siis löytynyt edullista suositeltavaa. Kaikki postaukseni edullisesta kosmetiikasta löydät täältä.

Oletko sinä löytänyt toimivia tuotteita Essenceltä ja Catricelta?

18 comments on “Testissä Essencen uusi ripsari ja Catricen peiteaine x 2”

 1. True skin-peittari on oma suosikki, sävy cool cashmere👌🏻 essencen maskaroista sama mielipide ja kokemus, varisee ja kertyy silmän alle. Ne ei siis jatkoon. Hyvillä mielin jatkan Sky high’n käyttöä.

  Vastaa

  3
 2. Itse olen käyttänyt essencen punaisessa putkilossa olevaa ripsiväriä maximum definition volume mascara. Kokeillut välillä muitakin hypetettyjä,kuten tätä sinun testaamaa ripsaria mutta palannut aina tähän koska tosiaan harja on vähän jämäkämpi eikä suttaa.Kävi nimittäin sama panda efekti tuon lash without limitsin kanssa 😅

  Vastaa

  1
 3. Olen löytänyt Essenceltä ihan kelpo ripsarin joka on vedenkestävä ja kumiharjainen. Oli mielestäni parempi kuin tuo Sky High:n vastaava. En muista nimeä ulkoa, mutta se oli sinisessä kiiltävässä hylyssä. Nyt en ole käyttänyt tuotetta vähään aikaan, ja kun yritin katsoa muutamasta verkkokaupasta niin en löytänyt sitä. Toivottavasti sitä kuitenkin saa jatkossa, koska hintalaatusuhde mainio!

  Vastaa

  1
 4. Mäkin ostin vähän aikaa sitte testiin ton essencen lash without limits -ripsarin,ku hirveesti ihmiset oli somessa hehkuttanut et se ois samaa maybellinen sky highn kanssa.. Mut eipä ollut, varisi päivän mittaan silmien alle ja silmälasin linsseihin 🙈 Maybellinen se sky high Cosmic Black on voittamaton (omasta mielestä)🤭

  Vastaa

  1
 5. Mitään muita nykyään enää ostakaan oikeastaan kuin Essencea ;D kaikkien kalliiden ekslusiivisten merkkien kautta halpikseen keski-ikäisenä, tajuan nyt ettei merkkiä kukaan luen mun naamasta. Meikkivoide on aina vaan Dior, koska mikään muu ei toimi omalla iholla, mutta muut on Essenceltä tai se Normalin edullinen *edes muista* mikä merkki... w7 tai joku vastaava?

  Harmi kun Essencellä lopettivat no more panda eyes-ripsarin, oli ehkä hinta-laadultaan paras ikinä. Kaikki puuterimaiset Essencet on hyviä (puuteri, luomivärit, highlight, bronze) ja samoin se aika uusi kosteuttava huulipuna standeissa. Pakkaukset on tosi kamalia näin paatuneen merkkifriikin näkökulmasta, mut hinta ns. oikoo ne mutkat:D

  Vastaa

  4
 6. Essencen ripsarit on kanssa miulla ainoita mitkä leviää. Muiden merkkien kanssa ei koskaan käy niin :)

  Vastaa

  1
 7. Odottelen kommentteja Normalin ihonhoitoaarteista. Mulla on toistaiseksi pari juttua käytössä tai jemmassa (Pure & Care Hyaluronic acid Face Mist, Revex Marine Collagen serum..), ja olisi tarttunut mukaan useampikin, ellen olisi ottanut itseäni napakasti ranteesta kiinni.
  Kunhan seerumit hieman vähenevät, tekisi ehdottomasti mieli testata vielä pari herkän ihon / kuivan ihon hoitotuotetta.

  Normal kyllä koukuttaa, jo tehokkaan markkinoinnin ansiosta. Jo useita ilmaiskäsisaippuoita käytetty .. 😃

  Vastaa

  3
  1. Joo, muakin kiinnostaa jos tulis juttua Normalin meikeistä etc. On aikamoinen kauppa kyllä, harvoin tulee ulos ilman ostoksia...:D

   Vastaa

   0
  2. jos tulis juttua Normalin meikeistä etc.

   Onko heillä myös oma meikkisarja? Mä olen kiinnittänyt Normalin myymälöissä huomiota vain muiden brändin meikkituotteisiin, joita saa sieltä paljon huokeammalla kuin muualta.

   Vastaa

   0
 8. Catrisen pure volume Magic
  Brown mascara on minun lempi mascara tällä hetkellä. Juuri oikea ruskean värinen ja kesti päivä unetkin ja itkut. Mutta mikä parasta lähtee iämpimällä vedellä ja micellin vesillä. Toinen on essencin french manicure lakoista, kun haluaa ettei ole kynnet lakatun näköisiä, mutta kivat sävyt myös. Kuivaa nopeasti ja kestää todella hyvin. Petyin max factorin nailfinity lakkaa, heti seuraavana päivänä oli kynsien päät ilman lakkaa, vaikka en ollut tehnyt juuri mitään vielä. Kyllä meni rahat hukkaan. Etsin kokoajan edullisia lakkoja. On aina kynnet ladattuna. Wild and Mild lakat todella uusi rakkauteni. Hyvää Joulua !!

  Vastaa

  2
 9. Mitä mieltä oot Maybellinen Lash Sensational Sky High't:sta? (kirjoitetaankoha pääte noin...).
  On ihan paras mun ripsille, pysyy hikoilut ja räntäsateet ja värjää hyvin valkoiset ripseni. Yleensä en tykkää "Muoviharjoista" mutta tästä pidin ekan kerran jälkeen.

  Ostan aina tarjouksista uuden tätä, välillä hairahdun kokeilemaan jotain muuta. On kuin kotiin palaisi, kun palaan tähän.

  Vastaa

  1
  1. Mitä mieltä oot Maybellinen Lash Sensational Sky High't:sta?

   Tykkään, on oikein hyvä :) Ei tee mitään "tajunnan räjäyttäviä" ripsiä, mutta perushyvä erotteleva ja kevyesti tuuheuttava ripsari. (Pidentävää vaikutusta en saa millään ripsarilla.)

   Vastaa

   2
 10. Essencen huultenrajauskynät jotka lupaavat 8h keston todella pitävät lupauksensa. Tarkoitan siis näitä kyniä joita ei tarvitse teroittaa ja jotka ovat vähän "kosteampia"... Mikähän näiden nimi mahtaa olla. Huulet eivät kuivu ja puna kestää päällä todella hyvin. Nuden sävyt sopivat monen punan kanssa. Hamstraan näitä aina kun löydän, hintaa on reilu 2e ja tuote on todella toimiva!

  Vastaa

  4
 11. Tuo Catricen peiteaine levittää maskaran kuin maskaran vaikka kuinka joka tuote olisi "omalla paikallaan". Että ripsari kannattaa kokeilla muun meikin kanssa. 🙂

  Vastaa

  1
 12. Sensitive but WOW- ripsari oli minun helposti ärtyvien silmieni luottotuote. Valitettavasti se on suurilta osin lopetettu, ja sitä löytyy enää näköjään vain verkkokauppojen syövereistä.

  Ostin lash without limits-sarjan ruskean version kokeiluun, kun haluan testata ruskean ripsarin käyttöä. Toivon mukaan omissa silmissä toimii. :I

  Vastaa

  1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)