19.09.2023

Uusia tuulia - ja vanhoja tuulia

Mulla on hurjan kivoja uutisia! Instagramin puolella olen näistä jo vähän kertoillutkin, mutta moni teistä ei seuraa minua siellä joten ilman muuta laitetaan ilouutiset myös blogiin! Ja yksi uutinen koskee blogia itseäänkin. :) 💜

Aloitetaanpa juuri siitä uutisesta.

Mun blogi siirtyy vihdoin, 14 vuoden jälkeen, omalle sivustolleen. Uusi sivu avautunee lokakuun puoliväliin mennessä, tiedotan tarkan päivämäärän kun sen tiedän. :) Mutta osoite on jo tiedossa, ja se on ytimekkäästi

karkkipaivablogi.com

Laittakaahan ylös, niin löydätte minut jos tämä terve.fi-osoitteen sivusto en ehtinyt kadota kun seuraavan kerran pistäydytte Karkkipäivässä.

Luulenpa, että mitään huimia uudistuksia ei uudella blogisivulla tule tapahtumaan, vaan pikemminkin paluuta vanhaan old school -blogipohjaan selkeine sivupalkkeineen (desktop-näkymässä) ja hakemistoineen. Haetuimmat sisällöt kuten Kreikka ja tietyt ihonhoitojutut tulevat olemaan helpommin löydettävissä. Saa laittaa myös toiveita, jos tulee jotain mieleen helppokäyttöisyyteen liittyen :)

Olen niin kaivannut mun leppoisaa Sanni Kreikassa -banneria, että sekin todennäköisesti tekee paluun.

⬆️ Tätä banneria emme kuitenkaan enää tule näkemään, hihi... 🩷 (On kuitenkin omalla tavallaan aina rakas, tämän bannerin ajat olivat Karkkipäivän kulta-aikaa.)

Sitten uutisia työrintamalta. :)

Olen viime vuodet kaivannut ympärilleni kipeästi työkavereita, kuten myös säännöllisempää mahdollisuutta tehdä asiakastyötä. Mulla oli nämä palaset pitkään mukavasti kohdillaan, kun aina kesään 2019 saakka tein välillä duunia mun vanhassa työpaikassa Ahvenanmaalla ja sen jälkeen olin pari vuotta töissä NHS Oy:lla. NHS:n fuusioiduttua Transmerin kanssa mun toimisto siirtyi Espooseen, mikä muutti ratkaisevasti mahdollisuuksiani pendlata sinne Tampereelta.

Pandemiakin iski samaan saumaan, ja sittenpä oltiinkin kaikki etätöissä seuraavat pari vuotta. Nykyään teen Transmerille töitä freelancerina enkä käytännössä koskaan käy toimistolla. Pari kertaa vuodessa pääsen kentälle myyntiavuksi erilaisiin kampanjatapahtumiin.

Olen aika yksinäinen työni keskellä.

Niin paljon kuin yrittäjän työstäni tykkäänkin, kaipaan ihmisiä ympärilleni. (Vaikka oon muuttumassa introvertimmaksi - siltikin. ❤️) Kaipaan työyhteisöä ja tunnetta siitä, että olen osa jotakin kokonaisuutta. Muista ihmisistä saa energiaa, jota ei korvaa mikään.

Niin tein päätöksen hakea sisällöntuottajan duunini rinnalle työmahdollisuuksia, jotka tarjoavat ihmiskontakteja ja paluuta asiakaspalveluun.

Tämän päätöksen seurauksena hain extraajan työtä Tampereen Ruohonjuuresta, ja tänään oli mun eka päivä siellä. 🤗

Työvuoroja Ruohiksessa saattaa olla hyvinkin satunnaisesti, aika näyttää mitä tuleman pitää, mutta tämä on ehdottomasti tihein mahdollisuus asiakastyöhön mitä mulla on ollut sen jälkeen, kun heittäydyin yrittäjäksi 10 vuotta sitten.

Tilanne tuntuu turvallisella tavalla paluulta juurille. Karkkipäiväkin sai alkunsa niinä aikoina, kun hain opiskelemaan kosmetiikkamyyjäksi ja sitten työllistyin kosmetiikkaliikkeeseen. Täällä mä intoilin onnesta soikeana, kun olin päässyt unelmieni työhön. Sittemmin bloggaajuudesta tuli toisenlainen unelmien työ, mutta en koskaan lakannut kaipaamasta asiakkaiden pariin.

Twistbe'n Veera ja Kati

Eikä siinä vielä kaikki! 🔥

Mä olen myös "lusikoinut" itseni Twistbe-leiriin, koska tällä porukalla jos millä on sellaista osaamista ja meininkiä, ettei mistään muualta sellaista Suomessa löydy. Olen aina kokenut vahvaa samaistumista twistbeläisiin, ohjaahan heitä syvä intohimo raaka-aineisiin ja ihonhoitotuotteiden todellisten vaikutusten ymmärtämiseen. Twistbeläiset ovat hyvällä tavalla mahtavia kosmetiikkanörttejä - kriteerit tuotevalikoimalle ovat poikkeuksellisen tiukat, ja incit syynätään niin tarkkaan että meikäläisenkin ainesosa-excelit kalpenevat rinnalla.

Haluan jatkuvasti kehittyä ammattiosaamisessani, ja Twistbe'n konsepti tarjoaa siihen loistavan väylän. Ajattelitko Twistben olevan vain "yksi kosmetiikan verkkokaupoista"? Katin ja Veeran luotsaama firma on kuin ihoklinikka, jossa kiperimmätkin ihopulmat ovat henkilökunnan ydinosaamista. Siinä missä moni isompi myymälä tai verkkokauppa tarjoaa kaikkea ihanaa laidasta laitaan, Twistbe'n valikoima on koottu tarkasti palvelemaan erilaisia iho-ongelmia. Asiakkaat kaipaavat apua ruusufinnistä akneen ja atopiasta PODiin, ikääntyvää ihoa ja perusihotyyppejä unohtamatta. Valikoima on suppeampi - mutta osaaminen hyvin spesifiä.

Olin Twistben myymälässä viime viikolla tutustumassa kahden päivän ajan, ja mulla tipahti monttu auki siitä perehtyneisyydestä, mikä henkilökunnalla on erilaisiin iho-ongelmiin. Olenhan itsekin koulutukseltani kosmetiikkamyyjä ja mielestäni jopa aika pätevä sellainen, mutta Twistbe'llä olin oppilas. En ole kuunaan omassa työssäni kohdannut niin haastavia ihopulmia, joita seurasin Twistbe'n perus-asiakaspalvelussa kahden päivän ajan. Vaikutuin ja inspiroiduin - ja opin paljon.

Twistbe-yhteistyö huipentuu lokakuussa I Love Me -messuilla, kun menen Twistbe'n osastolle töihin kaikkina kolmena päivänä. ❤️‍🔥 Nähdään kenties siellä? :) Messut ovat perjantaista sunnuntaihin 20.-22.10.

Kollegaksi saan mm. ihanan Miia Johanssonin. 🥰

Ihmisiä, työkavereita, asiakkaita, kohtaamisia...! Niin ihana syksy edessä. :)

28 comments on “Uusia tuulia - ja vanhoja tuulia”

  1. Paljon onnea uusista kuvioista! ❤️ Mukavaa, että kaikki järjestyi ja pääset oppimaan uuttakin, vaikka sie oot ihan pro kosmetiikan kanssa ja tiedät niin paljon aiheesta, että itse ei osaisi edes kysyä. 😊 Messut vähän kiinnostelisivat, mut en oo vielä varma tuleeko lähdettyä. Huippua ois kyllä nähdä mitä kaikkea uutta vastuullisen muodin ja luonnonkosmetiikan saralla tapahtuu! ^^

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Milla! ☺️🩷

      (Vähän oon kaipaillut sun IG-päivityksiä muuten.... Jos tulet messuille niin tule ehdottomasti moikkaamaan..!)

      Vastaa

      0
    2. Tosi upeaata! Ansaitset omat nettisivut. Onnea hienoista työmahdollisuuksista! 🥳

      Vastaa

      0
  2. Hei! Mainitsit aiemmin että käytät kollageenia sisäisesti. Mitä tuotetta voisit suositella? :)

    Vastaa

    0
    1. Mulla on käytössä Oslo Skin Lab :) Muista en osaa sanoa. Olen käyttänyt Osloa vuodesta 2017.

      Vastaa

      0
    2. Myös Great Lakes sekä Nordic Kings luuliemijauheet ovat osoittautuneet tehokkaiksi ihon ja nivelten kunnon ylläpidossa. :)

      Vastaa

      0
  3. Twistbe on kyllä loisto. Kaikki mitä oon sieltä ostanut on ollut superhyvää ja inspiroivaa. Onnea 🩷

    Old school oma blogisivu kuulostaa upealta kans!!

    Mun pitäisi saada porttikielto I love me -messuille. Viime vuonna ajattelin että kipaisen vaa lauantaina enkä osta juuri mitään mutta lähti kyllä ihan käsistä ja sunnuntaina kun heräsin tunsin että on pakko lähteä uudestaan ja sama toistui.

    Vastaa

    0
    1. Twistbe on kyllä loisto. Kaikki mitä oon sieltä ostanut on ollut superhyvää ja inspiroivaa. Onnea 🩷

      Kiitos Vadelmaponi! ☺️ Twistbe on omaa luokkaansa, heillä on todella erilainen konsepti muihin verrattuna eikä varmaan voi olla parempaa osoitetta ongelmaihoiselle. Mahtavaa, että tällainenkin vaihtoehto löytyy :)

      Mun pitäisi saada porttikielto I love me -messuille. Viime vuonna ajattelin että kipaisen vaa lauantaina enkä osta juuri mitään mutta lähti kyllä ihan käsistä ja sunnuntaina kun heräsin tunsin että on pakko lähteä uudestaan ja sama toistui.

      🤣🤣 Voin kyllä niin ymmärtää..! Mä rrrakastan I Love Me'ta ja siellä on aina ihan mielettömän inspiroiva tunnelma!

      Vastaa

      0
    2. I love me on paras 🥰
      Ehkä mun viime vuoden ylilyönti johtui vaan siitä kun koronan takia sitä ei ollut järjestetty pariin vuoteen niin jotenkin sekosin 😵‍💫 varmasti tänä vuonna menee paremmin 😇😂

      Vastaa

      0
    3. 🙏🏻

      kun koronan takia sitä ei ollut järjestetty pariin vuoteen niin jotenkin sekosin 😵‍💫

      Ymmärrettävä peruste mun kirjoissa :)

      (Sitä harmituksen määrää, kun en itse päässyt viime vuoden messuille - just koronan takia. Sairastumisen arpalippu osui sit just mun kohdalle messuviikolla. Prkl.)

      Vastaa

      0
  4. Onnittelut ikiomasta blogisivustosta! Täytyy säästää se kaikkien selainten suosikkeihin, niin se aukeaa vaivatta..

    Kiva kuulla, että viihdyit Twistbe:n tiimissä. Ihmettelen heidän konseptissaan vielä muutamaa asiaa, joita ei välttämättä ole tarvetta kysyä heiltä... mutta brändivalikoima herättää kysymyksiä. Mietin sitä, että mukana on esim. sellainen brändi kuin Madara - joka toki on laadukas ja varmasti sopii monelle, mutta kuitenkin on saatavilla jo lähes kaikilla Sokoksilla, Stockalla, useissa verkkokaupoissa .. ollen siis jo aika valtavirtaa. Kaiken lisäksi, koen, että sarja ei välttämättä palvele kaikkein herkkäihoisimpia.. eli niitä, joita Twistbe sanoo asiakaskuntansa olevan.

    Sellainen kotimainen laatusarja kuin Taiga Cosmetics taas loistaa (toistaiseksi ainakin) poissaolollaan..
    En tietty tunne kosmetiikkamaailman myyntikuvioita enkä tiedä, millä perusteilla Taiga Cosmetics suostuu myytäväksi ja mitä se odottaa jälleenmyyjiltään (niitäkin firmoja kaiketi on, jotka ovat hyvin kranttuja myyntikanavistaan), mutta sen mukaan, mitä olet heistä kertonut ja mitä oma ihoni on heidän muutamasta tuotteestaan saanut kokemusta, se vetää vähintään vertoja Madaralle.
    Vaikka kaikki tuotteet eivät ole hajustamattomia, muutama sellainenkin on mukana, joten luulisi niiden sopivan täysin Twistbe:n vision pirtaan.

    Tämä on vain omaa ihmettelyäni ..

    Mutta, menin tilaamaan itselleni vielä yhden kasvoöljyn 20% alennuksesta talvea varten! Onnistuit siis käännyttämään minut ainakin kertaluontoiseksi asiakkaaksi .. Todella mukava yhdistelmä, kaura - ja hamppuöljy ovat suosikkejani. (Nyt on sitten se LV:n apteekeissa myyty Oat-sarjakin ilmeisesti lakkautettu, todella harmi..)
    https://twistbe.fi/collections/tarjoukset/products/pure-beauty-arctic-treatment-oil-hoitooljy

    Vastaa

    0
    1. brändivalikoima herättää kysymyksiä. Mietin sitä, että mukana on esim. sellainen brändi kuin Madara – joka toki on laadukas ja varmasti sopii monelle, mutta kuitenkin on saatavilla jo lähes kaikilla Sokoksilla, Stockalla, useissa verkkokaupoissa

      Twistbe'n valikoimassa on Mádaralta ainoastaan meikkivoide ja peiteaine, ei lainkaan ihonhoitotuotteita :) Mádaran meikkipohjatuotteet otettiin Twistbe'lle asiakkaiden pyynnöstä. Twistbe räätälöi valikoimansa siten, että joiltain brändeiltä otetaan myyntiin vain muutama tuote, jotka tuovat valikoimakokonaisuuteen jotain olennaista ja täydentävät sitä. Joka brändin kaikkia tuotteita Twistbe'lle ei ole tarpeen myydä.

      Sellainen kotimainen laatusarja kuin Taiga Cosmetics taas loistaa (toistaiseksi ainakin) poissaolollaan..

      Upeita brändejä markkinoilla riittää, mutta jälleenmyyjien on tehtävä valikoimapäätökset oman konseptinsa mukaan. Kellään ei ole mahdollisuutta myydä kaikkia brändejä, myymälöissä jo hyllytilan rajallisuus vaikuttaa siihen. Verkkokaupoilla on laajempi vapaus, mutta Twistbe'n kohdalla kriteerit ovat todella tiukat myös verkkokaupan puolella: jokaisen myyntiin valittavan brändin ja tuotteen tulee täyttää moninaisia kriteereitä liittyen ihotyyppien ja -ongelmien hoitoon, luomupitoisuuteen, hinnan ja raaka-aineiden suhteeseen (eli yleisesti hinta-laatu-suhde) sekä siihen, kuinka paljon valikoimassa on jo saman tarveryhmän tuotteita. Esimerkkinä: jos valikoimassa on jo viisi voidetta herkälle rosacea-iholle, kuudetta ei koeta enää tarpeelliseksi ottaa, oli brändi kuinka laadukas hyvänsä.

      Mä en ehkä näe Taiga Cosmeticsia Twistbe-tyyppisenä sarjana, koska se ei kohdennu spesifeihin iho-ongelmiin vaan on yleistasolla kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä ehkäisevä sarja. Toki Taigalla on myös herkän ihon tuotelinja, mutta en usko (tai näe), että nämä tuotteet toisivat mitään uutta Twistbe'n olemassaolevaan herkän ihon tuotevalikoimaan. Kyse ei siis aina ole siitä, etteikö jokin brändi tai tuotteet olisi laadukkaita, vaan siitä, mitä lisäarvoa ne tuovat jälleenmyyjän valikoimaan.

      Isot, ei-niin-spesifin kohderyhmän verkkokaupat kuten House Of Organic ja Jolie myyvät ihan kaikkea, koska heidän liike- ja palveluideaansa kuuluu tarjota mahdollisimman laaja valikoima jotta ihan jokainen löytää jotain. Toisten toimijoiden palvelukonsepti voi olla täysin päinvastainen: tarjotaan hyvin tarkasti kuratoitu kokoelma targetoituihin ihohuoliin tai tietylle asiakassegmentille. Twistbe'n ohella toinen esimerkki targetoidusta ja suppeammasta valikoimasta on Naturelle, ja aivan eri vinkkelillä kuin Twistbe; iho-ongelmien sijaan valikoima on kuratoitu kohdentumaan kalliimman luksuskosmetiikan ystäville.

      Tämä on vain omaa ihmettelyäni ..

      Avautuivatko jälleenmyyjien valikoimakriteerit nyt paremmin..? :)

      Mutta, menin tilaamaan itselleni vielä yhden kasvoöljyn 20% alennuksesta talvea varten!

      Tuo kyseinen öljy on mulla vielä tutustumatta..! Täytyy korjata tämä vaje ennen talvea, tuote kun sopii mitä ilmeisimmin erinomaisesti juuri viimakauteen. :)

      Vastaa

      0
    2. Ei avautunut 😸 .. nämä samat asiat voi lukea jo Twistben sivuilta, sekä aiemmista postauksista. Periaatteen ymmärrän, mutta olen toteutuksesta eri mieltä..

      Vastaa

      0
    3. Okei. :) Eli pidät Twistbe'n filosofiaa kyseenalaistavana valintana ottaa valikoimaan vaikkapa Mádaran meikkivoide?

      Vastaa

      0
  5. Olen edelleen ymmällä siitä, että on otettu mukaan vaikkapa Neil's Yard Remedies. Oma ihoni räjähtäisi täysin siitä eteeristen öljyjen määrästä :)
    Kävin muuten katsomassa vilaukselta Naturellen tuotevalikoimaa. Huomaan, että heidänkin listaansa on sisällytetty Bybi Beauty, kuten myös Twisten. Eli, tällä logiikalla BB katsotaan täyttävän sekä hoitavuuden että ylellisyyden kriterit. Kelpo tuotteita ne muutamat BBt, joita olen käyttänyt, mutta en koe niitä sen enempää erityisen luksuksena, sen kummemmin kuin superhoitavinakaan :) Koostumukseltaan tai vaikutuksiltaan...

    Vastaa

    0
    1. Olen edelleen ymmällä siitä, että on otettu mukaan vaikkapa Neil’s Yard Remedies. Oma ihoni räjähtäisi täysin siitä eteeristen öljyjen määrästä :)

      Oletko huomannut NYRin Sensitive-linjan? ;) Se on täysin hajusteeton.

      Mitä tulee eteeristen öljyjen vaikutukseen, vaikka toisten ihmisten iho ei niitä siedä, toisille ne ovat erittäin terapeuttisia ja hyödyttävät ihoa.

      Huomaan, että heidänkin listaansa on sisällytetty Bybi Beauty,

      Naturelle on tosiaan viime vuosina sisällyttänyt valikoimaan myös ei-luksusta. Bybin ohella heillä on myös Hurraw, Antipodes, NYR ja Luonkos, jotka eivät myöskään ole luksusta, joskaan eivät halpojakaan brändejä - poislukien Hurraw. Mutta pääpaino on edelleen kalliimmassa niche-kosmetiikassa. Hurrawia ehkä todella ihmettelen Naturellen portfoliossa, mutta toisaalta Hurrawin huulirasvat ovat niin supersuosittuja, että ehkä Naturelle on tässä taipunut kaupallisuuden ehdoille :D Asiakkaat haluavat huulirasvaa, ja Hurraw'illa on yksi suosituimpia sellaisia luonnonkosmetiikan saralla.

      Vastaa

      0
    2. En ollut huomannut tuota NYR:in hajustamatonta linjaa. Hyvä, että sellainenkin on.
      Eteerisistä öljyistä on monta näkemystä, ja olen tietoinen, että olet niiden kannattaja. Pointtini oli juuri siinä, että Twistbe profiloituu pitkälti nimenomaan eri iho-ongelmien hoitoon, ja hajusteista (myös luonnollisista) tulee aina turhaa kuormitusta.. joten en ymmärrä, kuinka useakin sarja heidän listallaan sisältää eteerisiä öljyjä.

      Oli muuten ilo lukea erään Twistben tiimin jäsenen kuvausta oman ihonsa herkistymisestä runsaan kosmetiikan käytön seuraksena, ja kuinka hän on siirtynyt suosimaan minimalismia.. Tämän saman huomaa varmasti moni ahkerasti eri tehoaineita kokeillut, itsekin olen joutunut vähentämään.. ei enää puhettakaan kuorinnoista, olivat ne miten hellävaraisia tahansa... Less is more, indeed..

      Vastaa

      0
    3. (Ilo ehkä on väärä ilmaus, en todellakaan pidä kenenkään ihohaasteita ilonaiheena.. ennemminkin sitä, että hän kertoi siitä blogissaan avoimesti.)

      Vastaa

      0
    4. hajusteista (myös luonnollisista) tulee aina turhaa kuormitusta..

      Hmmm, tunnen (tai "tunnen") sut sen verran, että tiedän sun tietävän eteeristen öljyjen olevan muutakin kuin hajusteita. Niillä on muitakin funktioita, ja niitä voidaan käyttää myös pelkästään aktiiviaineina (tuoksu tulee sitten sivuilmiönä). Teepuuöljy lienee klassisin esimerkki. Puhumattakaan aromaterapiasta, tietysti. Riippuu aivan siitä, mitä tuotekehittäjä tavoittelee eteerisellä öljyllä, onko se "turha" vai ei.

      'Hajuste' ei ole synonyymi eteeriselle öljylle. Mutta tiedän, että tiedät tämän. ☺️

      Kysyn mielenkiinnosta, pidätkö myös aromaterapiaa turhana?

      Oletan, että et koskisi tikullakaan myöskään Leahlanin tuotteisiin? Tai Raaw Alchemyn..? (Mutta ei tarvitsekaan, jokaisella on omat mieltymyksensä. 🩷)

      Less is more, indeed..

      Tässä voimme olla samaa mieltä. ☺️

      Vastaa

      0
  6. Jolie verkkokauppa meni itselläni pienoiseen boikottiin, koska ahneudella ei ole rajaa, kun verkkokauppaan tuli myös valikoimaan ns normikosmetiikka. Siinä ei pienet vihreät lehden kuvat auta tuotteen kyljessä kertomaan luonnonkosmetiikkasta. Joliella on muutama käytössäni oleva tuote mitä olen säännöllisesti tilannut, mutta toistaiseksi tilaukseni on jäissä. Katsotaan koska hellyn tai tuleeko enää tarvetta jos voin tilata muualta. Pidän olennaisen tärkeänä että voin luottaa laatuun koko valikoiman osalta tietysti siten että tuote itselleni sopii. Jolien konsepti oli alkuun mieleiseni.

    Vastaa

    0
    1. Onko OK jos laitan palautteesi eteenpäin Jolielle? Heille on varmasti tärkeää saada asiakkaiden mielipiteitä uudistuksesta.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (51)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat