Kaupallinen yhteistyö: Nordic Natural Beauty Awards
On aika tutustua kattaukseen Nordic Natural Beauty Awards -ehdokkaita :)
Kuten aiemmin kirjoitin, uudemmat yhteistyöni, kuten NNBA'n ohella Twistbe, ovat tuoneet minulle mahdollisuuden tutustua myös pienempiin ja vähemmän tunnettuihin brändeihin. Työskenneltyäni vuosikymmenen pääsääntöisesti isompien brändien parissa, on virkistävää ja inspiroivaa suunnata huomio välillä pienempiin toimijoihin. 💕 Nordic Natural Beauty Awardsiin osallistuu myös isompia nimiä, mutta suurin osa edustaa indie-sceneä.
Nordic Natural Beauty Awards Audience Choice Awards -yleisöäänestys on käynnistynyt, käy antamassa äänesi täällä. 🏆
Voit antaa äänesi viidelle suosikillesi. Kaikkiin ehdokkaisiin voit tutustua täällä.
Sain valita vapaasti ehdokkaiden joukosta tuotteita, joihin halusin tutustua tarkemmin. Valitsin tuotteita kaikista ehdokasmaista: Ruotsista, Suomesta, Norjasta ja Tanskasta.
Aloitetaan kierros kotimaasta. :)
🇫🇮 CATE NORDIC BEAUTY
CaTe Nordic Beauty on uusi suomalainen, Porvoossa kehitetty luonnonkosmetiikkasarja keskittyen skinimalismiin ja ihonhoidon olennaiseen ytimeen.
Sarjassa on viisi tuotetta: kasvosuihke, seerumi, kasvoöljy, kasvovoide ja puhdistusbalmi. Tuotteet on kehitetty kaikille ihotyypeille, mutta osa niistä sisältää hajusteita, joten ne eivät sovi hajusteita täysin välttäville kuluttajille. Tuotteet ovat kuitenkin vailla eniten allergisoivia hajusteita.
Tutustuin sarjan kasvoöljyyn ja -seerumiin. (Valinta ei varmaan tule yllätyksenä. 😍)
Super Hydrating Antioxidant Serum ja Renewing And Protecting Facial Oil sopivat loistavasti yhteen ja sisältävät joukon erittäin päteviä vaikuttavia ainesosia. Ainesosista CaTelle ehdottomasti kiitettävä arvosana! 💯
Kasvoöljy sisältää bakuchiolia, mustikansiemenöljyä, tyrniuutetta, kauraöljyä ja hampunsiemenöljyä. Pohjaöljyt ovat viinirypäleensiemenöljy, skvalaani ja jojoba, jotka muodostavat ihanan kevyen ja nopeasti imeytyvän pohjan. Erittäin hyvä kokonaisuus joka ravitsee, rauhoittaa ja uudistaa ihoa ja antaa laajan antioksidanttisen suojan. Öljy sopii yhtä lailla niin ikääntyvälle kuin nuoremmalle ja akneen taipuvaiselle iholle. Hajusteeton.
Upea seerumi sisältää koivunmahlaa, ksylitolia, hyaluronihappoa ja betaiinia (= kosteuttavat), kauraöljyä (= ravitsee ja rauhoittaa), puolukansiemenöljyä (= kirkastaa, antioksidanttinen) ja tyrnimarjauutetta (= suojaa ihoa antioksidanttisesti ja uudistaa). Harvinaisempi aktiiviaine algica eli levästä johdettu piioksidi kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa.
Ainoa juttu mistä annan valmistajalle kehitysehdotuksen on seerumipullon annostelumekanismi: se "ampuu" seerumia kovalla paineella. Hienovaraisemmin annosteleva pumppu toimisi paremmin!
🇸🇪 IMOGEN TWINFLOWER CLEANSING BALM
Imogen on minulle aivan uusi tuttavuus. Brändin takana on Australiasta Ruotsiin muuttanut biokemisti Cassie, joka löysi uuden elämän pieneltä farmilta eteläruotsalaisesta Skövden kylästä.
Imogen-brändin alla on toistaiseksi vasta kaksi tuotetta, kasvoöljy ja puhdistusbalmi, joista jälkimmäinen on ehdolla tämän syksyn Nordic Natural Beauty Awardseissa.
Pitemmittä puheitta: tämä puhdistusbalmi on PARAS balmi-muotoinen putsari jota olen koskaan kokeillut! 😍 Sen teknologia muistuttaa Yin Your Skin'in upeaa luksusputsari Salvaa, tehden siitä eri lailla (ja paljon helpommin!) emulgoituvan kuin perinteisistä balmiputsareista. Tiedän, ettei kaikkia lukijoita kiinnosta mun molekyylitason höpinät, joten kerron vain, että Imogenin putsarissa - kuten myös Salvassa - käytetään samaa polyglyseryyli-emulgaattorityyppiä kuin puhdistusöljyissä, ja tämä emulgaattori vaikuttaa myös balmin ihotuntumaan: se levittyy iholle notkeammin kuin perinteiset balm-to-milk-putsarit.
❤️🔥 Olen aivan rakastunut tähän! Imogenin balmissa toimii mulle kaikki: pakkaus on tyylikäs, itse balmi vaaleanpunaisine väreineen kaunis katsella ja sen vieno, hienostunut kukkaistuoksu ilo aisteille. Balmin pohjan muodostavat sheavoi ja luomurypsiöljy ja kasviuutteista löytyy vanamoa, lehmusta ja ruiskukkaa. Ihotuntuma on todella ylellinen ja vaikka tuote on paksua, se levittyy todella notkeasti ilman kitkaa, puhdistaa iholta meikin ja lian erittäin tehokkaasti ja huuhtoutuu t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-s-t-i. 🙏🏻 Kympin tuote!
Imogenin tuotteita ei myydä Suomessa, mutta niitä voi tilata brändin verkkokaupasta. Hintaa Twinflower Cleansing Balmilla on 565 kruunua eli noin 47,55€.
🇳🇴 BEEKI SACRED GLOW FACE OIL
Kaarretaan seuraavaksi Norjaan :) Kun näin tämän tuotteen tekstin: Sahrami, Mirhami & Santeli -kasvoöljy, tiesin heti, että tämä oli saatava testiin! Rakastan kasvoöljyjä ja RAKASTAN mausteisia tuoksuja, ja Sacred Glow Oilin kuvaus kuulosti vastustamattomalta! Kasvoöljyissä törmää aniharvoin tällaiseen mausteiseen maailmaan.
BeeKi on norjalaisen farmaseutin Tone Bryn'in luomus. BeeKi (bee = mehiläinen, Ki = elämänvoima) syntyi Tonen rakkaudesta mehiläisiin. Tone jätti työnsä kliinisen tutkimuksen johtajana omistautuakseen todelliselle intohimolleen: mehiläistenhoidolle sekä omien ihonhoitotuotteiden kehitykselle. Kaikissa BeeKin tuotteissa käytetään mehiläisvahaa joka on peräisin Toven omilta mehiläisiltä.
BeeKi on esimerkki hyvin pienestä yhden ihmisen kosmetiikkayrityksestä. Tone valmistaa kaikki tuotteet itse käsin. Koska volyymit ovat pieniä, tuotteita on saatavilla hyvin rajattuja määriä ja BeeKin tuotteita on toistaiseksi saatavilla vain Norjassa.
Sacred Glow Face oil on ihana. (Koska se on ehdolla NNBA'ssa, Tone on luonut sille englanninkielisen sivun ☺️, muuten BeeKin sivut ovat norjaksi.) Öljyn pohjan muodostaa afrikkalainen marulaöljy, seurassaan vihreän teen, valkohilpan, ruusunmarjan, lakan ja seljankukan siemenöljyjä. Wow mikä vitamiini- ja antioksidanttipommi! Koska koostumuksessa on myös mehiläisvahaa, öljyä tulee ravistaa ennen käyttöä jotta vaha sekoittuu tasaisesti muihin öljyihin. Mehiläisvaha tuo Sacred Glow -öljyyn suojaavan ja kosteuden haihtumista tehokkaasti ehkäisevän vaikutuksen.
Öljyssä tuoksuvat hyvin hienovaraisesti sen nimikko-eteeriset öljyt mirhami, santeli ja sahrami. Tuoksu on pehmeän hienostunut ja lämmin. Yllätyin tuoksun mietoudesta, mutta toisaalta voimakkaampi tuoksu voi olla ongelma tietylle asiakaskunnalle. Harmi, ettei tätä tuotetta myydä Suomessa, tässä on todella persoonallinen ja korkealaatuinen koostumus ja tuoksuelämys on mietoudessaankin upea ja harvinainen. Toisaalta - hinta tekee tästä erittäin niche-tuotteen: 30ml Sacred Glow -öljyä maksaa 1247 Norjan kruunua eli yli 100€.
🇩🇰 LUNDEGAARDENS LAVENDER SPLASH
Seuraava tuote tulee Tanskasta. Lundegaardens on pienellä Sejerøn saarella toimiva perheyritys, joka on tunnettu kotimaansa markkinoilla erityisesti palashampoistaan. Palashampoo on ehdolla myös NNBA'ssa ja sellaisen testasin minäkin :)
Lundegaardensin palashampoot eivät ole saippuaa vaan pohjautuvat tensideihin ja ovat pH-ystävällisiä. (Saippua on emäksistä.) Lundegaarden-shampoot ovat myös sulfaatittomia ja niissä käytetään suosittua, monista sulfaatittomista shampoista tuttua Sodium Cocoyl Isethionate -tensidiä.
Lavender Splash on monitoimipalashampoo sopien niin hiuksille, vartalon pesuun kuin ihokarvojen ajeluun. Se vaahtoaa mukavasti ja pesee hiukset tehokkaasti, jättämättä kuitenkaan nitisevän narskuvaa tunnetta. Palaan lisätty behentrimonium-kvatti auttaa jättämään hiukset pehmeiksi.
Olen huomannut, että saippuattomat palatuotteet ovat pikku hiljaa nousemassa saippuapohjaisia yleisimmiksi erityisesti shampoo-segmentissä. Niin luonnollista kuin saippua onkin, se ei ikävä kyllä sovi kaikille hiusten pesuun ja jättää hiukset tahmeiksi (vaikka kuinka yrittäisit totuttaa hiuksia saippuaan. Nimimerkillä Kokemusta On.) Hienoa, että tarjolla on tätä nykyä runsaasti myös tensidi-pohjaisia palavaihtoehtoja.
🇸🇪 GREVINNANS RUM FACE CLEANSING OIL/MILK
Tätä tuotetta olen käyttänyt NNBA-ehdokkaista eniten! :) Ruotsalaisen Grevinnans Rum -sarjan emulgoituva öljyputsari on superhyvä. Se huuhtoutuu iholtani yhtä hyvin kuin Djusie ja Evolven Kalahari Dream ja omaa herkullisen, kevyesti mausteisen appelsiinin tuoksun.
Grevinnalta on Awardseissa muutama muukin tuote ehdolla, kuten mielenkiintoinen Midnattsserum -öljyseerumi. Tämä kuoriva ja ihoa uudistava silkkinen yö-öljy sisältää salisyylihappoa (pajunkuoriuutteen muodossa) ja tämän hetken trendaavinta ainesosaa, ystäväämme bakuchiolia. Öljypohjan muodostavat GLA-rikas purasruohoöljy ja skvalaani, tehden öljystä ihanan ohuen ja nopeasti imeytyvän.
Grevinnans Rum'in tuotteita saa Suomessa yhdestä kaupasta: Maarianhaminan Viktors Craft & Designista, mutta valikoima on pieni ja harmi kyllä mainiot NNBA-ehdokkaat eivät kuulu Viktorin valikoimaan.
🇫🇮 NOBE
Noben tuotteiden pakkaukset ovat saaneet meikäläisen ihan "villiksi". 😍 Tuotteet erottuvat ulkoasullaan täysin muusta luonnonkosmetiikasta ja ovat samalla moderneja, leikkisiä ja elegantteja. En saa tarpeekseni näiden värimaailmasta ja minut löytää usein pysähtyneenä Noben hyllyn eteen milloin mistäkin kaupasta. Nobe kuuluu tässä esiteltävien brändien kartalla isompiin toimijoihin ja tuotteilla on laaja saatavuus. Nobeen voitkin törmätä lähimmässä tavaratalossa.
Nobe on luotu harkiten viemään maailmalle suomalaisen luonnon tehoaineita kuten kauraa ja humus-uutetta. Noben taustalla on korealaisenkin kosmetiikan maahantuontiin erikoistunut yritys, joka Noben myötä haluaa luoda N-Beauty, Nordic Beauty -trendiä.
Ihan kaikki Noben tuotteet eivät täytä luonnonkosmetiikan kriteereitä, mutta Nordic Natural Beauty Awardsissa ehdolla olevat täyttävät. Ehdolla on kokonaista neljä tuotetta, joista valitsin lähempään tuttavuuteen Oat Wonder -kasvoöljyn ja Forest Drops -boosterin.
Oat Wonder Nourishing Face Oil on ihoa rauhoittava ja ravitseva kauraöljypohjainen kasvoöljy. Tuotteessa käytetään Fazerin tuottamaa luomukauraöljyä. Kauraöljy yksinään on aika täyteläistä (lue: rasvaista), ja Noben tuotteessa se on kevennetty viinirypäleen siemenöljyllä, MCT:llä, skvalaanilla ja alkaaniyhdisteellä. Lopputulos onkin ihotuntumaltaan erittäin miellyttävä; öljy tuntuu kevyeltä levittää, mutta samalla se jättää mukavasti ravitun tunteen iholle ja sopii kosteuttamaan kuivaakin ihoa.
Forest Drops Microbiome Booster on viime vuosien kuuluisinta suomalaista ainesosainnovaatiota, Reconnecting Nature -metsämikrobiuutetta sisältävä tehotippa. Tässä tuotteessa on korkein pitoisuus "multauutetta" mihin olen tähän mennessä törmännyt, ja tipat kuuluukin sekoittaa toiseen tuotteeseen. Yksinään niitä ei voi käyttää; nesteessä on niin paljon Reconnecting Nature -uutetta, että se on tummanruskeaa.
🇳🇴 OMHU
Norjalainen Omhu on pieni käsien hoitoon omistautunut sarja. Hurjan sympaattista, että joku perustaa ihonhoitobrändin ainoastaan käsien hoitoon! ☺️ En tiedä, olenko koskaan aiemmin törmännytkään pelkästään käsienhoitotuotteita valmistavaan luonnonkosmetiikkasarjaan. Omhu muuten tarkoittaa norjaksi huomaavaisuutta ja välittämistä.
Tuotteita Omhulla on tällä hetkellä neljä: kaksi käsisaippuaa ja kaksi käsivoidetta. Tuotelinjat ovat Kaura ja Merilevä. Valitsin testiin Seaweed & Shea Butter -käsivoiteen.
Ensinnäkin: voide tuoksuu ihan jollekin makeiselle mun lapsuudesta..! 😍 Tuoksu on mieto eikä imelä, mutta selvästi makea. Mieleen tulee Amerikan tätieni usein lahjaksi lähettämiin salt water taffy -makeisiin yhdistämäni tuoksu; Omhun voide on kuin vesimelonin tuoksuinen pehmeä toffeekarkki. Jokseenkin odottamaton ja mieluisa yllätys norjalaiselta merileväkäsivoiteelta..!
Voide itsessään on ihanan paksua ja kosteuttavaa. Vaikka voide on täyteläistä, se onnistuu jollain kumman ilveellä tuntumaan myös raikkaalta, eikä jätä ihoon rasvaisen tuntuista kalvoa.
Omhun tuotteita ei myydä Suomessa. Edit. Selvisi, että Omhun käsivoiteet ovat Prisman valikoimassa! Seaweed-käsivoide maksaa 3,95€ / 70 ml. :)
🇸🇪 OQUIST COSMETICS 5 IN 1 BUTTER
Tälle upealle tuottelle omistin aiemmin tässä kuussa oman postauksen. Ruotsalaisen Oquistin ylelliset, muotoilua ja ihonhoitoa yhdistävät tuotteet ovat ilo silmälle sekä iholle. Taide kohtaa kosmetiikan.
5 in 1 Butter on käsin tehtyyn terracotta-saviastiaan pakattu monitoimibalmi, tai ehkä tällä kertaa on syytä käyttää alkuperäisilmaisua voi. (Sarjassa on nimittäin myös erikseen balmi, joka on koostumukseltaan pehmeämpää.) 5 in 1 Butterissa on 70% sheavoita, ja se tulee notkistaa sormissa ennen iholle levitystä. Parhaiten tuote sopii oikein kuivien ihoalueiden kosteutukseen, ja voipa tätä käyttää myös yön yli -naamiona kasvoillakin.
Parasta Oquistin butterissa on ihastuttavan astiansa ja kekseliään ideansa ohella tuoksu. Kevyesti itämais-vivahteinen, lämpimän vaniljainen styrax yhdistyy makeaan greippiin ja appelsiiniin...
Oquistin tuotteita ei myydä Suomessa mutta niitä voi tilata Suomeen brändin verkkokaupasta.
🇫🇮 AYU ORGANICS CACTUS ELIXIR
Viimeisenä suomalaisena tuotteena esittelen Ayu Organicsin erinomaisen kaktusöljyn. Ayu Organics on espoolaisten sisarusten Satun ja Elinan luomus. Ayu sai alkunsa, kun biologina työskentelevä Satu matkusti Balille tutkimaan lääkekasveja ja vaikuttui kasvikunnan ihonhoidollisista mahdollisuuksista. Elina-sisko on muotoilija ja vastaa Ayun visuaalisesta puolesta. Ayun tuotteissa vulkaanisen maaperän eksoottiset kasvit kohtaavat Suomen Lapin sinnikkäät ja ravinnerikkaat yrtit.
NNBA:ssa ehdolla oleva Cactus-eliksiiri on huikea tuote! Silmänympäryksille kehitetty öljyseerumi on niin mahtavaa kamaa, että en todellakaan rajoita tämän käyttöä vain silmänympärysiholle. Eliksiiri sisältää kaktusviikunan siemenöljyä, kurkunsiemenöljyä, ruusunjuuriuutetta, kahviöljyä, bakuchiolia, mikroleväuutetta sekä Blue Tansy -öljyä..! 🤩 Näen kaktusviikunan mielelläni missä vain ihonhoitotuotteessa, samoin kuin bakuchiolin ja levän - ja rauhoittavuudestaan tunnettu marokkolainen kamomilla Blue Tansy kuuluu sekin suosikkeihini.
Cactus Elixir on ohut ja erittäin silkkisen tuntuinen, ja sen aromaattisen makea ja lämmin tuoksu tuo mieleen jonkin jälkiruoan. Tuoksu on mitä ilmeisimmin Blue Tansyn ja muiden raaka-aineiden yhdistelmä, sillä Blue Tansy yksinään ei tuoksu tältä. Omhun käsivoiteen tapaan tässä tuotteessa on tuoksu, jota en olisi yhtään odottanut tuotekuvauksen perusteella!
Ayu Organicsin tuotteita myyvät hoitolat, pienet putiikit ja muutama verkkokauppa kuten Twistbe ja House Of Organic, jälleenmyyjät löytyvät täältä.
🇩🇰 GREENETIQ ANTIAGE & MOISTURE CREAM SPF 30
Viimeisenä tapaamme tanskalaisen GreenEtiqin SPF-päivävoiteen. Halusin testata tämän tuotteen, sillä suojakertoimellisia päivävoiteita tunnetusti on yhä vähänlaisesti luonnonkosmetiikkamarkkinoilla.
Sarjan perustaja Tine Ejlersen Liebeck halusi luoda korkealaatuisen ja samalla kohtuuhintaisen luonnonkosmetiikkasarjan, jonka arvot pohjautuvat rehellisyydelle ja kestävälle kehitykselle. Harvoilla NNBA:n ehdokasbrändeillä on sertifikaatti, sillä se voi olla pienelle yritykselle kustannuskysymys johon ei ole mahdollisuutta, mutta GreenEtiqillä on tiukimpiin kuuluva NaTrue-sertifikaatti. Sarjassa on 16 tuotetta kattaen sekä kasvojen, vartalon ja hiusten hoidon.
Antiage & Moisture Cream SPF 30 on ohut, mukavasti levittyvä ja (jälleen kerran) ihanan tuoksuinen tuote. Onpa näissä ehdokkaissa paljon miellyttävän tuoksuisia tuotteita..! UV-suojan tuo titaanidioksidi, poikkeuksellisesti tämä voide on vailla sinkkioksidia. (Sinkkioksidi tuo paremman UVA-suojan, mutta titaanidioksidi toimii pienemmällä pitoisuudella ja on sen puolesta kosmeettisesti elegantimpi valinta.)
GreenEtiqin tuotteita ei myydä Suomessa. Ilmeisesti yritys myy verkkokaupastaan tuotteita myös Tanskan ulkopuolelle (kun sivut ovat myös englanniksi Add To Cart -teksteineen), mutta tämä ei selviä toimitusehdoissa.
Nordic Natural Beauty Awards -voittajat julkistetaan lokakuun lopussa.
Jos haluat kannattaa kotimaista 🇫🇮❤️, muita suomalaisia ehdokkaita ovat mm. Frantsila, Taika, Flow Cosmetics, Purodoré, Rimita ja Taiga Cosmetics (toivon voittoa heidän superille silmänympärysvoiteelleen..!)
19 comments on “Nordic Natural Beauty Awards 2023 - katsaus ehdokkaisiin”
Hei kyllä Omhun käsivoidetta on saanut jo pitkään Prismasta! En tiedä onko kaikissa mutta ainakin yksikössä missä itse työskentelen. Se on ollut valikoimassa ehkä pian vuoden verran ellen nyt ihan väärin muista! :)
Ohoh, wow..! 👏👏 Hyvä tietää 🙂
Huippua kun kerroit tästä, huomenna heti Prismaan! Noin sympaattista tuotetta on pakko kokeilla ja hintakin on kohdillaan. :)
Kiitos Emilia vinkistä :) Netistä voi tsekata löytyykö omasta Prismasta, omasta näköjään löytyy ja hintakin on alle 4 €. Kokeiluun lähtee :)
Korjasin tiedon postaukseenkin :) Olipa mukava ylläri että näitä saa Prismasta!
Kiitos Omhu-vinkistä! Ostan heti, kun pääsen taas käymään kaupassa.
Oletko muuten huomannut by Mukkin Light Day Creamin jättävän ihon aika liimamaikeksi? Itselläni tämä on alkanut nyt vaivata; sen jälkeen päälle on hankalaa levittää enää Alga Mariksen sävyttävää aurinkovoidetta, vaikka Mukk olisikin saanut imeytyä kunnolla.
En ole huomannut mun iholla tällaista ilmiötä. (Just laitoin tänä aamuna viimeksi ko. voidetta kun piti saada meikki nopeeta naamaan eikä ollut aikaa odotella öljyn imeytymistä). En tosin ole ihan varma millainen tuo kuvailemasi "liimamainen" iho on. Mun iho jää joka tapauksessa miellyttävän tuntuiseksi Light Day Creamin jäljiltä.
Sellainen vähän kuin huulikiilto, eli jos esim. hiuksia tulee kasvojen eteen, ne jäävät ihoon kiinni. Sellainen nihkeä pinta.
Hmm. Mulla on arvaus, mistä tämä ilmiö voisi johtua. By Mukk'in voiteet on valmistettu ns. perinteisen luonnonkosmetiikan tyyliin, mikä tarkoittaa, että ne ovat vailla koostumuksen säätäjiä ("texture enhancers"). Perinteisessä voidereseptissä on vain vesipitoiset aineet + rasvapitoiset aineet sekä emulgaattori, joka sitoo nämä yhteen. Tällainen koostumus tuo iholle parhaan hoitavuuden, koska ihon kannalta turhat aineet on minimoitu.
Modernin suuntauksen luonnonkosmetiikkavoiteissa on paljon koostumuksen säätäjiä (esimerkiksi ainesosia kuten microcrystalline cera, dicaprylyl carbonate, cellulose gum) jotka tekevät voiteesta niin sanotusti elegantimman; se tuntuu vähemmän öljyiseltä, nahkealta, tahmealta, tai mitä sensorisia ominaisuuksia voiteen luontaisiin ainesosiin liittyykään. Monet humektantithan esimerkiksi tekevät ihonhoitotuotteesta hieman tahmean tuntuisen, jos niitä on suurena pitoisuutena.
Koostumuksen säätäjillä on paikkansa silloin kun halutaan luoda tietty ihotuntuma tuotteeseen, ja esimerkiksi luksuspään brändit käyttävät niitä aina. Iho ei kuitenkaan hyödy niistä. By Mukk'in tyyppinen brändi rakentaa tuotteensa siten, että iho saa maksimaalisen hyödyn, ja siksi niissä on vain simppeli emulgaattoriteknologia eikä muuta koostumusta muokkaavaa. Laponie on toinen esimerkki sarjasta joka kehittää tuotteensa tällä lähestymistavalla.
Kyllä minäkin tunnistan välittömästi voidetta levittäessä, onko se valmistettu ns. perinteiseen tapaan vai tekstuurin muokkaajia hyödyntäen. By Mukk'in, Laponien, Frantsilan ja Dr. Hauschkan voiteet todella tuntuvat iholla erilaisilta kuin Mádaran, Laveran ja Patykan. Tunne iholla on imeytymisvaiheessa "nihkeämpi" kuin muokatuissa voiteissa. Mutta nihkeys katoaa nopeasti ja iholle jää vain sileä pinta.
Kiitos selityksestä. Jännää tässä on vain se, että tuo nihkeys on alkanut vaivata minua vasta nyt loppukesästä/alkusyksystä. Tosin samalla voin todeta, että tuo voide jää auttamattomasti liian vähän kosteuttavaksi tässä vaiheessa vuotta muutenkin (vaikka käytän öljypitoista seerumia). Olenkin jo siirtynyt toiseen.
Ja pakko vielä todeta, että voiteita käytän mieluummin Laveran, Mádaran ja Patykan kaltaisilta valmistajilta, by Mukkilta ehkä vain mieluummin sitten seerumeja ja kuorintoja.
👍
Ihania tuotteita...! Tuo Imogenin putsari kuulostaa niin hyvältä että melkein tekisi mieli tilata vaikka kalliiksi varmaan tulee postikuluineen... 😛
😁😁
Ei liity postauksen tuotteisiin, mutta kysäisen, oletko kokeillut Terranovan 768 Organic Skin serum -öljyä? Onkohan pätevä tuote? 14 eri öljyn sekoitus, kiinnostava nimi ainakin.
En ole kokeillut. Katsoin incin ja näyttää kyllä oikein hyvältä sekoitukselta.
Ainoa juttu, mikä aina liittyy näihin monen öljyn sekoituksiin, on öljyjen suhde. Terranovan öljyn incissä on ylimpänä manteli-, jojoba- ja auringonkukansiemenöljy, jotka kuuluvat edullisimpiin ja ns. tavallisimpiin kasviöljyihin. Ne ovat iholle oikein hyviä, mutta jos nämä vaikkapa muodostavat tässä cocktailissa 80-90% (mikä voisi pitää paikkansa), ei 55€ hinta oikein ole perusteltu. Ei myöskään anti-age-lupaus, sillä nämä kolme öljyä eivät ole niitä kaikkein anti-age-vaikutteisimpia. Terranovan sivulta: "Kaikki ainesosat on valittu erityisesti niiden ihoa nuorentavien ominaisuuksiensa vuoksi."
Mutta tosiaan, tämä haaste liittyy ihan kaikkiin monen öljyn sekoitukseen: mikäli valmistaja ei ilmoita öljyjen pitoisuuksia, kuluttaja ei voi mitenkään tietää, onko kyseessä tyyppiä 98% jojobaöljy jossa on minimaaliset määrät muita ainesosaluettelossa mainittuja öljyjä ja uutteita.
Valmistajan tausta ja uskottavuus voi antaa osviittaa siihen, miten tämän tyyppinen tuote on rakennettu. Mulla ei ole syytä epäillä, etteikö Terranova koostaisi tuotteitaan korkean laadun perusteella. Halusin vain tuoda esiin sen mahdollisuuden, että silloin kun incin kärjessä on näitä edullisempia peruöljyjä, saattaa olla niin, että ne todella muodostavat valtaosan pullon sisällöstä ja muut arvokkaammat ainesosat ovat mukana vain markkinointiarvonsa nimissä minimaalisina pitoisuuksina. Monia kasviuutteita tietysti käytetäänkin ihan pikkuisina pitoisuuksina, kuten Terranovan öljyssä arnikkia ja kehäkukkaa, mutta öljyjä kuten ruusunmarja, argan ja mustaherukka voi käyttää vaikka 100% pitoisuutena. Jos niitä heitetään johonkin sekoitukseen 1%, eivät niiden ominaisuudet juuri tunnu iholla.
Kiitos vastauksesta, näin vähän arvelinkin. Tuossa tuotteessa ehkä ainesosien määrä korvaa laatua, eli perushalvempia öljyjä ja pisarat kaikkea muuta "hyvää":)
Mielestäni pari-kolme laadukasta ja oikeasti iholle hyvää tekevää öljyä riittää yhteen tuotteeseen.
Tälle kannalla taivun minäkin, vaikka tunnenkin muutamia ihania tosimonen öljyn cocktaileja. Kieltämättä niiden kohdalla aina mietin, onko muka joka ikisellä öljyllä vaikutusta ihoon kyseisessä tuotteessa.