23.08.2023

Kaikkien aikojen parhaat kosmetiikkatuotteet

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Sain Ruohonjuurelta hauskan haasteen; valitse kaikkien aikojen suosikkiluonnonkosmetiikkatuotteesi. 🙂

Haaste on osa Ruohonjuuren Kauneusviikon yhteistyötä, jossa nostan valikoituja helmiä Ruohonjuuren valikoimasta. Kauneusviikolla eli 21.-27.8. saat Ruohonjuuren koko valikoiman ostoksista alennusta: -25% kun ostat 80€:lla ja -15% kun ostat 50€:lla. :)

Kampanja on voimassa niin myymälöissä kuin verkossa.

Mutta palataanpa tehtävään: kaikkien aikojen suosikkini luonnonkosmetiikasta. Löytyvätkö nämä Ruohonjuuren valikoimasta?

Vastaus on kyllä, ja tehtävää pureskellessani oivalsin, että Ruohonjuuri taitaa olla Suomessa ainoa kauppa, jossa saman katon alla ovat ihan kaikki suosikkituotteeni. Ruohonjuuren valikoima kattaa niin marketti- kuin selektiiviset brändit.

Annoin itselleni vielä lisähaasteen: valitse vain yksi tuote per tuotekategoria. Tämä oli ihan poskettoman vaikeaa erityisesti kasvoöljyn kohdalla, koska kasvoöljyissä on niin paljon hienoja yksilöitä eikä yksikään nouse selvästi yli muiden. Mutta lopulta sain tällekin riville vain yhden finalistin. Se ei ole paras vaan yksi parhaista, mutta miksi juuri tämä öljy päätyi listalle - lue perustelut alempaa. :)

Viime aikoina blogissa on kirjoitettu paljon kasvojenhoitotuotteista, joten aloitetaan vaihtelun vuoksi vartalo-kategorialla :)

SUIHKUGEELI - Evolve

Rakastan Evolven tuoksumaailmaa, ja aivan erityisen oikeuksiinsa se pääsee vartalotuotteissa. Olen löytänyt Evolvelta ihan parhaan tuoksuisen suihkugeelin, ja se on African Orange Aromatic Wash (30,95€ / 500 ml). Huumaavan herkullisessa tuoksussa yhdistyy veriappelsiini, seetripuu, vanilja ja mustapippuri. Mun African Orange on jo käytetty loppuun ja siksi kuvaan päätyivät Superfood Shine -shampoo, jota käytän tällä hetkellä käsisaippuana (!), sekä suihkuöljy Super Berry. Näissäkin aivan superihanat tuoksut.

DEODORANTTI - Lavera Natural & Strong

Laveran deodorantit nousivat suosikeiksini, kun niiden koostumus uudistettiin täydellisesti muutama vuosi sitten. (Vanha koostumus ei toiminut mulla yhtään.) Suosikkini on ollut Natural & Invisible (9,50€ / 50 ml) mutta yhtä hyvä on myös voimakkaampaan hikoiluun kehitetty Natural & Strong. Kuvasin tähän kummatkin varmuuden vuoksi, mutta kun yksi pitää valita, niin sanon Strong, ihan jo mielleyhtymän vuoksi! 😊

VARTALOVOIDE - Urtekram 

Olen käyttänyt Urtekramin vartalovoiteita siitä saakka, kun vuonna 2009 siirryin luonnonkosmetiikkaan. Urtekramin vartalovoiteiden - tai pikemminkin ne ovat ohuita emulsioita - parhaimmuus johtuu niiden todella nopeasti ja helposti imeytyvästä koostumuksesta sekä tietysti hyvästä kosteutuskyvystä.

Olen testannut lukemattomat vartalovoiteet eikä mikään toinen imeydy yhtä vaivatta. En jaksa hinkata iholla pitkään pyörivää voidepintaa - siksi valintani on vuodesta toiseen älyttömän hyvä Urtekram. Edullisiakin nämä ovat! Ainoa mikä ei ihan täytä tämän tuoksufriikin odotuksia ovat Urtekramin tuoksut, mutta se ei vähennä haluani käyttää näitä, kun kaikki muu toimii. 💪 Suosikkini on Laventeli Body Lotion (7,95€ / 245 ml), jonka laventelinen tuoksu on aidosti miellyttävä.

KÄSIVOIDE: Lavera 

Laveran käsivoiteita olen käyttänyt lähes yhtä pitkään kuin Urtekramin kroppavoiteita, ja nämä ovat vain parantuneet vuosien saatossa. Lavera tekee aktiivista koostumusten päivitystä, ja nykyään nämä hipovat täydellisyyttä. Ykkössuosikkini on ihanan täyteläinen ja kevyesti appelsiinisuklaan tuoksuinen Good Night Hand Cream (5,95€ / 75 ml). 💜

Kevyempi, mutta silti todella pehmentävä eikä lainkaan liru on Basis Sensitiv Hand Cream.

VARTALOÖLJY - Khadi 

Khadin myötä löysin vartaloöljykotini. 😍 Rakastan tuoksuvaa kosmetiikkaa, ja nämä jos mitkä todellakin tuoksuvat. Khadin Intiassa valmistetut aromaterapeuttiset öljyt pursuavat eksoottisia ayurvedisia yrttejä ja kukkia. Näiden tuoksumaailma on jotain niin erilaista kuin länsimaisessa kosmetiikassa, että se täytyy vain kokea! 🩷 Tuoksut ovat kerrassaan huumaavia ja niissä yhdistyy pehmeitä mausteita, jännittävää makeutta, runsasta kukkaisuutta sekä vivahteikkaita yrttejä. Tuoksut ovat enemmänkin makeita kuin vihreän yrttisiä.

Pohjaöljyt ovat todella laadukkaat ja öljyn koostumus silkkinen. Näillä teen saunahetkestä luksusta!

Suosikkini on ihoa uudistava Shatavari Everyoung (35,95€ / 100 ml), joka sopii ikääntyvälle nahalle anti-age-hoivaksi. :)

MEIKIT

Värikosmetiikassa minulla on kolme ylivoimaista suosikkisarjaa: Mádara, Lavera ja Lily Lolo. Kullakin on omat vahvuutensa: Lily Lolo mullisti meikkaukseni 17 vuotta sitten kun löysin mineraalipohjan, Mádaralla on parhaat voidemaiset meikit ja Laveralla taas parhaat puuterimaiset.

Kuvassa on signature-meikkilookkini toteutettuna seuraavilla tuotteilla:

Meikkipohja: Lily Lolo  -mineraalipohja sävyssä Warm Honey
Poskipuna: Lavera Rosy Peach
Peiteaine: Mádara The Concealer sävyssä 33 Sand
Huulipuna: Mádara sävyssä 34 Whisper
Luomiväri: Lily Lolo -luomiväripaletti sävyssä Laid Bare
Ripsiväri: Couleur Caramel Revolution Mascara
Kulmaväri: Mádara-kulmageeli sävyssä 3

MEIKKIPOHJA - Lily Lolo mineraalipuuteri

Jos saa valita vain yhden meikkipohjatuotteen, valinta on ilman muuta Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri (24,50€) / 10 g). Aloin käyttää Lily Loloa jo vuonna 2006 ja sille tielle jäin. Mineraalipuuteri on maailman helpoin meikkipohja ja tekee luonnollisen sekä todella kestävän meikkipohjan. Talvisävyni Lily Lololta on nykyään Popcorn ja kesäsävy Warm Honey. (Hurjaa, että 17 vuotta sitten talvisävyni oli Blondie... niin paljon ihon sävyni on tummunut vuosien saatossa...)

NESTEMÄINEN MEIKKIPOHJA - Mádara Skin Equal

Meikkivoiteista suosikkini on Mádara. Skin Equal (39,90€ / 30 ml) on kosteuttava ja todella kuulaan, jopa hehkuvan pinnan tekevä puolipeittävä meikkivoide. Rakastan kuulasta ihoa ja Skin Equal tekee sellaisen. Kesäsävyni on 40 Sand, mutta ihan optimaalista talvisävyä ei Skin Equalista iholleni löydy. Sen sijaan Mádaran uuden, mattaisemman meikkivoiteen Skinonym'in sävy 40 on hitusen vaaleampi ja se on minulle täydellinen talveen. :)

PEITEAINE - Mádara Luminous Perfecting Concealer

Minulla on todella tummat silmänaluset ja käytän peiteainetta häivyttämään tätä tummuutta. Mádaran peiteaineessa (26,95€ / 15 ml) on aika peittävä, valoaheijastava koostumus joka raikastaa silmänalusihoa kauniisti. Juuri tuo kevyesti valoaheijastava efekti on tehnyt tästä peiteaineesta luonnonkosmetiikan suosikkini. Koostumus on hyvin ohut ja kerrostettava.

HUULIPUNA - Mádara Velvet Wear 

Huulipunissa minulla on kaksi tasaväkistä suosikkia, Mádara ja Lavera, mutta Ruohonjuuressa on laajempi valikoima Mádaran punia, siksi valinta tälle listalle on Mádara. (Lisäksi Mádaran huulipuna tuntuu vielä Laveraakin "olemattomammalta" huulilla. ☺️)

Velvet Wear -huulipunassa (32,95€ / 3,8g) on niin ohut ja miellyttävä koostumus, että sen voi melkein unohtaa laitettuaan huulille. En tunne toista yhtä mukavan tuntuista huulipunaa. Minulla on kuivat huulet ja huulipuna tuntuu helposti epämukavalta, mutta Mádara kuuluu harvoihin, joita on suorastaan mukava käyttää. 😍 Koostumus myös pysyy huulilla hyvin ja murretut, pehmeät sävyt sopivat loistavasti arkeen.

RIPSIVÄRI - Couleur Caramel Revolution

Luonnonkosmetiikan ripsareissa on tätä nykyä paljon toimivia koostumuksia ja suosikkeja on monia, mutta kun pitää valita yksi, sanon Couleur Caramelin Revolution -maskara (23,99€ / 6 ml). Sen pallopää on vallan mainio! Ensihämmennyksen jälkeen piikikkäästä pallosta on tullut mun suosikki: pallopäällä saa tarkasti harjattua massaa ripsen tyvestä saakka ja tulos on samalla tuuhea ja eroteltu.

KULMAVÄRI - Mádara Grow & Fix Tinted Brow Gel

Viime vuonna lanseerattu Mádaran sävyttävä kulmageeli (34,90€ / 34,90€) on huippu! Hinta on kieltämättä suolainen, mutta tuote loistava. Siinä on pikkuinen tarkkuusharja sekä erittäin hyvät, neutraalit ja viileähköt sävyt. Mulle sopivat sävyt 2 Light Brown ja 3 Medium Brown.

Massa on mukavan voidemaista eikä liian kosteaa, mikä on ollut ongelma joissain toisissa kulmageeleissä. Liian märkä massa tekee ainakin mun kulmakarvoissa "tikkumaista" jälkeä, kun taas hieman vahamaisempi voide levittyy tasaisemmin ja asettelee kulmakarvatkin paikoilleen tuuheammin.

POSKIPUNA: Lavera Velvet Blush Powder

Laveralta löytyy mun kiistaton ykkösposkipuna: sävy Rosy Peach (aiemmalta nimeltään Charming Rose). Tämä on ollut jo vuosikaudet mun go-to-poskipuna, sävy sopii mulle kuin nenä päähän. Laveran poskipunissa (15,50€ / 5 g) on todella kauniit, monen ihoa imartelevat sävyt, juuri sopivasti pigmenttiä sekä hyvin häivyttyvä koostumus. En pidä liian vahvapigmenttisistä poskipunista ettei tuloksesta tule epäluonnollista, Laveran punissa pigmentti on täydellinen ja kerrostamalla saa helposti toivomansa vahvuuden.

Rosy Peachin sävy näkyy kasvoillani ylempänä meikkikuvassa. Sävy on nimensä mukaisesti ruusuinen persikka, ja siksipä Lavera varmasti päätyi uudistamaan nimen :) Rosy Peachissa on kevyt satiininen kuulto. Hieman viileämmässä Pink Orchid -sävyssä (kuvassa vasemmalla) taas on helmiäistä ja se tuo hehkuvan, valoaheijastavan tuloksen.

LUOMIVÄRI: Lily Lolo Laid Bare

Luonnonkosmetiikan luomiväreissä minulla on kaksi suosikkia, Lavera ja Lily Lolo, mutta Lolo peittoaa Laveran upeilla paleteillaan.

Lily Lolon klassikko-nudepaletti Laid Bare (32,95€ / 8 g) on juuri sellainen luomiväri, jota voisin suositella sunnilleen kaikille. Laid Bare'ssa on kokoelma todella toimivia beigen, shampanjan ja ruskean sävyjä, jotka sopivat niin viileälle kuin lämpimälle sävytykselle. Joukossa on myös neutraali kulta ja oliivinvihreä.

Ihan täydellinen luomiväripaletti arkeen, ja oikean reunan tummemilla sävyillä loihtii tarvittaessa savuisen juhlameikinkin. Laatu Laid Bare'n luomiväreissä on moitteeton: koostumus on silkkinen ja todella kauniisti levittyvä ja pigmentti toistuu iholla juuri sen näköisenä, miltä sävy näyttää paletissa. Finish on hehkuva tai satiininen sävystä riippuen.

HIUSTUOTTEET

Tämä kategoria on kaikkein helpoin, koska ei ole kilpailua. Paras on ylivoimaisesti Bruns. (Etenkin nyt, kun Yves Rocherin paras shampoo lopetettiin.)

Brunsissa mulle toimii ihan kaikki ja nämä tuotteet jos mitkä ansaitsevat tittelin Luottotuote. Shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, leave-in-hoitoaine, kiharoita rohkaiseva muotoilutuote - kaikki ovat superhyviä. Täältä voit lukea lisää Bruns-suosikeistani.

Erityismaininnan saa Hårsufflé (29,95€ / 200 ml) eli geelimäinen, kevyt ja kosteuttava geelivoide, joka on ihan ykkönen korostamaan mun luonnonkiharoita.

Hiukseni jäävät pehmeiksi, hoidetuiksi, ilmaviksi ja kiharoiksi - mitä muuta voisin hiustuotteilta toivoa?

KASVOT

Viimeisenä kasvot. Arvaan, että tämän listauksen tuotteet ovat teille kaikkein tutuimpia blogini sivuilta. :)

Älyttömän hyviä ja pitkään käytössä olleita suosikkeja on monia, mutta nyt haastoin itseni valitsemaan vain YHDEN per kategoria. Tulos näyttää tältä:

PUHDISTUS - Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil

Ei kenties yllätys? Käytän tätä nykyä lähes yksinomaan puhdistusöljyjä ja Djusien Liquid Silk (38,90€ / 100 ml) on paras. Ei siitä pääse mihinkään. Paras ihotuntuma, paras huuhtoutuvuus. (Ainoa minkä muuttaisin on tuoksu, joka voisi olla hillitympi, mutta tähänkin olen jo tottunut ja se jotenkin kuuluu osana Liquid Silk -kokemukseen.)

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE - Bybi Eye Plump

Eye Plump (28,95€ / 15 ml) on kuin mun iholle luotu silmänympärysvoide: sopivasti täyteläinen, vähentää ikääntymisen merkkejä, sisältää tehokkaita ainesosia kuten bakuchiolia ja on vieläpä pakattu violettiin tuubiin. (Violetti on lempivärini.) Kaikilta osin täydellinen.

ANTI-AGE-TUOTE: Evolve Bio-Retinol + C

Tämän kohdalla mietin, "saanko" laittaa sen listalle, kun mukana on jo erikseen kasvoöljy sekä C-vitamiiniseerumi. 😁 Lopulta annoin itselleni luvan, sillä muut listan kasvotuotteet eivät kohdennu häivyttämään nimenomaan ikääntymisen merkkejä. (Bybi on silmänympäryksille.) Evolven ohut öljyseerumi (34,95€ / 15 ml) sisältää poskettoman hyvät tehoaineet ikääntyneelle iholle: bakuchiol, ruusunmarjaöljy, C-vitamiini, E-vitamiini sekä tyrniöljy. Täyttä kultaa.

KASVOÖLJY - Laponie Face Oil

Tämä oli nyt sitten se kaikkein vaikein pala. Rakastan kasvoöljyjä mutta yksikään suosikeista ei ole noussut yli muiden, vaan mulla on käytössä joukko tasaväkisesti upeita kasvoöljyjä. Nyt kun sai valita vain yhden, päädyin lopulta ehkä odottamattomaan valintaan, hajusteettomaan Laponieen. Odottamaton siksi, että tuoksuilla on minulle niin suuri merkitys ihonhoidossa. Laponiessa kuitenkin vakuuttaa todella minimalistinen ja samalla laadukas ainesosakattaus sekä soveltuvuus kaikille ihotyypeille, jotain, mikä toteutuu aniharvassa ihonhoitotuotteessa.

Laponien öljyssä (42,50€ / 30 ml) on vain neljä ainesosaa: arganöljy, ruusunmarjan siemenöljy, kauraöljy sekä vadelmansiemenöljy. Öljyt on valittu rasvahappoprofiililtaan sekä pitoisuuksiltaan tarkasti siten, että öljycocktail sopii yhtä lailla niin kuivalle ja ikääntyneelle kuin nuorelle ja näppyläiselle iholle. Nerokasta. Laponien öljy ravitsee, rauhoittaa ja uudistaa ihoa.

Hajusteettomuudessaan Laponie on myös lopulta "ikuinen", siihen ei ainakaan voi kyllästyä tuoksun perusteella. Ja halutessaan tuoksua voi lisätä öljyyn itse, erilaisilla eteerisillä öljyillä Laponien voisi vielä tuunata nextille levelille. :)

KASVOVESI - Whamisa Deep Rich Mist

Tähän mun olisi ihan jo laihialaisen, säästäväisen sieluni takia tehnyt mieli valita edullisempi kasvovesi, mutta en voinut. Koska Whamisan Deep Rich Mist (44,95€ / 100 ml) on aidosti paras. Se on todellakin kaikkien aikojen parhaita ihonhoitotuotteita, ellei jopa paras, koska tässä toimii ihan jokainen aspekti.

Deep Rich Mist'ssä yhdistyy samassa pullossa mun ihonhoidon ydin: vesikosteutus + öljykosteutus. Pullo on kaunis, suihke sumuisen hienojakoinen ja tuoksu ihanan metsämansikkainen. Ainesosat ovat ensiluokkaiset. Ei tätä voi kuin ihailla ja kehua.

KOSTEUSTUOTE: Mádara Time Miracle Hydra Firm Hyaluron Jelly

Runsaasti ylistämäni Mádaran jelly (40,95€ / 75 ml) ei itse asiassa ole seerumi, vaikka se usein sellaiseksi mielletään. Hydra Firm on geelimäinen kosteustuote ja tarkoitettu korvaamaan kasvovoide, mutta useimmat käyttävät sitä seerumin tavoin lisäkosteutuksena voiteen alla.

Jokainen voi käyttää Mádaran jellyä miten haluaa, joka tapauksessa se on yksi kaikkein kosteuttavimmista tuotteista, jonka tiedän. 🙌 Lisäksi pehmeän hyytelömäinen koostumus tuntuu iholla aivan ihanalta! Itse tykkään sekoittaa jellyyn kasvoöljyä, jolloin muodostuu täydellinen kosteuseliksiiri sisältäen niin vesikosteutta ja humektantteja kuin lipidejä eli öljykosteutta.

SEERUMI: Novexpert Vitamin C Booster

Tämä ei tule kenellekään yllätyksenä. Novexpertin oranssi pullo saattaa olla Lily Lolon mineraalipuuterin ohella eniten kanavissani hehkuttama kosmetiikkatuote. Todellakin kaikkien aikojen parhaat -materiaalia. 🏆

Jokaisen iho hyötyy antioksidanteista ikään katsomatta, ja C-vitamiini on parhaiten tehonsa ja hyötynsä todistanut kosmetiikan antioksidantti. Jos et keksi mitä ihollesi laittaisit eikä naamassa vielä näy ryppyjäkään, mutta jokin ihoa kokonaisvaltaisesti hyödyttävä tehotippa kiinnostaisi, valitse C. Et voi mennä metsään.

Novexpertin C-vitamiiniboosteri (49,90€ / 30 ml) on monivaikutteinen seerumi joka sekä kosteuttaa, kirkastaa että suojaa ihoa pitkäkestoisesti ympäristön näkymättömiltä pahiksilta eli vapailta radikaaleilta. Kun käytät C-vitamiinia iholla, ihoa hitaasti ikäännyttävä oksidatiivinen stressi vähentyy. Ja tiesitkös tämän: sisäisesti nautittu C-vitamiini ei vaikuta iholla! Se menee elimistön muihin tarpeisiin. Jos siis haluat hoitaa ihoasi C-vitamiinilla, se on otettava kosmetiikan muodossa.

⭐️ Kaikki nämä sekä lukemattomat muut suosikkituotteeni löydät Ruohonjuuresta. ⭐️

Kauneusviikko-kampanja on voimassa Ruohonjuuren myymälöissä sekä verkkokaupassa tämän viikon ajan, 21.8.-27.8.

Ostaessasi 80€:lla, saat -25% alennusta ostoksen loppusummasta.

Ostaessasi 50€:lla, saat -15% alennusta ostoksen loppusummasta.

Kampanjan piirissä ovat kaikki Ruohonjuuren tuotteet.

(Itsellä kun on kauneustarpeet kunnossa, niin ajattelin hyödyntää kamppista ja käydä ostamassa oliiviöljyt seuraavien kuukausien tarpeeseen..! ☺️ Meikäläisen huushollissa oliiviöljyä kuluu tuhottomasti, ja -25% alennus kelpaa todellakin! Ruohonjuuri myy mm. suosikkeihin kuulkuvaa Terra Creta -oliiviöljyä.)

Lähimmän Ruohonjuuri-myymäläsi löydät täältä, käy inspiroitumassa!

35 comments on “Kaikkien aikojen parhaat kosmetiikkatuotteet”

  1. Minulla on käytössä Whamisan Toner Deep Rich kasvovesi, olen tykännyt siitä niin paljon etten ole uskaltanut vaihtaa toiseen. Osaisitko kertoa miten Deep Rich Mist eroaa Tonerista?
    Ja toinen ikisuosikkini tietysti on Novexpert Vitamin C Booster 😊
    Kolmas josta en luovu Novexpert Hyaluronic seerumi. Ja nyt kiinnostaisikin miten Madaran Jelly eroaa tehoiltaan tämän suhteen?
    Öljyt ovat myös intohimoni, niitä on monia tähti tuotteita, esim Yin Your Skin Sileä on ihan parasta.

    Vastaa

    0
    1. Minulla on käytössä Whamisan Toner Deep Rich kasvovesi, olen tykännyt siitä niin paljon etten ole uskaltanut vaihtaa toiseen. Osaisitko kertoa miten Deep Rich Mist eroaa Tonerista?

      Ilman muuta. 😊 Deep Rich Toner on yksifaasinen öljytön hoitoneste, Deep Rich Mist on kaksifaasinen vesimäinen hoitosuihke. Merkittävin ero tulee öljystä; Toner on öljytön, Deep Rich Mist'issä on 8% öljyfaasi. Öljy tekee siitä paljon Toneria kokonaisvaltaisemmin hoitavan. Ihohan tarvitsee sekä kosteutta että öljyjä. Siksi Deep Rich Mist voi joillain ihotyypeillä riittää myös yksinään kosteuttajaksi, etenkin kesäisin. Mä olen esimerkiksi tänä kesänä jättänyt monena aamuna iholle pelkästään Deep Rich Mistin, koska iho oli jo täysin tyytyväinen sen jälkeen :) (Toki aurinkovoide siihen päälle jos menee aurinkoon...)

      Öljyt ovat myös intohimoni, niitä on monia tähti tuotteita, esim Yin Your Skin Sileä on ihan parasta

      Sileä on myös mun top-suosikeissa! 😘

      Vastaa

      0
  2. Minulla on taas öljyn käyttö siinä mallissa, että sitä ei kulu lähes lainkaan. Niin rypsi- kuin oliiviöljykin varmaan ehtivät vanhentua kaappiin, kun en juuri koskaan vain tule tarttuneeksi niihin pulloihin. Saan rasvaa lähinnä pähkinöistä.

    Vastaa

    0
  3. Mukavaa, kun otit mukaan Urtekramin - se on kaikessa tuttuudessaan ja edullisuudessaan kelpo sarja! Muistelen joskus sun kirjoittaneen, ettei sen ihonhoitopuoli vetoa ollenkaan liian tylsänä tms, mutta kyllä se on perushyvä brändi (ja lisäksi skandinaavi?)..

    Vastaa

    0
    1. Joo, kasvojenhoitopuoli ei ole hurjasti vedonnut, vaikka en epäile yhtään, etteikö niissäkin ole oikein hyviä tuotteita. Se on vain se pliisu mielikuva ja tarinattomuus. Mä olen tosiaan se asiakas, joka tarvitsee "kättä pidempää" ulottuvuutta tuotteiden ympärille kiinnostuakseen, pelkät hyvät raaka-aineet ja hyvät koostumukset eivät lähtökohtaisesti riitä. Se kättä pidempi voi olla tuotteiden ulkonäkö (yhä odottaen "metsän eläimet" -teeman kosmetiikkasarjaa.. 😍) tai sitten tarina ja perusteet tuotteiden luomiselle.

      Kosmetiikka on mulle yhtä lailla elämys kuin tarve. :) (Ja onneksi niitä hyviä raaka-aineita ja kauniita pakkauksia löytyy myös paketoituina minuun vetoaviin tarinoihin 💜)

      Vastaa

      0
  4. Sanoisin, että tuo Bybin Eye Plump olisi muuten kyllä täydellinen, paitsi että turvottaa hirveästi jo pienellä määrällä.

    Tuli mieleeni tällainen teoreettinen kysymys: jos meikkaaminen ei yhtäkkiä enää olisi mahdollista, kokisitko, että elämässä olisi vähemmän värejä?

    Vastaa

    0
    1. jos meikkaaminen ei yhtäkkiä enää olisi mahdollista, kokisitko, että elämässä olisi vähemmän värejä?

      En, koska värit ovat ympärilläni. 💛🩷💚💜 Valossa, rakennuksissa, astioissa, ihmisten kasvoissa ja ilmeissä, kukkapenkeissä...

      Toki oma olemus olisi "laimeampi" ilman meikkiä, mutta se ei vaikuttaisi mun kokemukseen elämän väreistä.

      Vastaa

      0
  5. Mistä ihmeestä tietää, paljonko öljypuhdistuspullossa on tavaraa jäljellä? Kun esimerkiksi Laponienkin pullo on tumma, on vaikeaa tietää, milloin hankkii uuden, kun pullosta ei näy mitään valoa vasten katsottuna läpi.

    Vastaa

    0
    1. Hyvä kysymys, johon en muuten osaa vastata...! 🙊 Djusien kohdalla huomasin saman - yhtäkkiä se oli vain lopussa. Kun pullo on niin painava itsessään, ei painostakaan voi päätellä milloin tuote lähenee loppuaan.

      Vastaa

      0
    2. Laponienkaan kohdalla painosta ei voi päätellä mitään, kun pullo itsessään painaa... Pitää varmaan olla seuraava varalla.

      Vastaa

      0
    3. Tähän on hyvä vinkki! Kokeilin äsken ja toimi Djusien puhdistusöljypullon kanssa! Vinkin antoi erikoiskosmetologi Mirja ig-tilillään kauppaihokeskus:
      Sytytä kännyn taskulamppu ja aseta valo kohtisuoraan pullon pohjaa vasten. Jos Djusie-pulloa vähän heilauttaa, näkee missä kohdassa öljyn pinta heiluu.

      Vastaa

      0
    4. Hei, wow! Kiitos tästä! 🤩

      En ole nyt kotona kolmeen päivään mutta täytyykin heti testata kun olen taas kotona :)

      Vastaa

      0
    5. Mahtavaa....kikka toimii Djusien puhdistuspullon kanssa. Samoin toimi Novexpert tumman pullon kanssa 👍 mutä Yin your skin oullojen kanssa ei toiminut. Kiitos vinkistä 😊

      Vastaa

      0
    6. Otin etiketin kokonaan pois ja kikka toimii puhelimen valon ollessa voimakkaimmalla mahdollisella teholla. Yllätyksekseni minulle selvisi, että pullosta on jäljellä vielä noin puolet! Luulin, että viimeisiä vetelee, ja siksi ostin jo seuraavankin varalta (Evolven Kalahari Dreamin). Oikeastaan odotan jo malttamattomana sitä, tykkäänkö tuosta Evolvesta Laponieta enemmän.

      Minulla pääsi muuten loppumaan Novexpertin Polyphenols-seerumi joitain viikkoja sitten, ja olin tässä välissä lyhyen aikaa ilman tuota seerumia. Nyt kun olen hankkinut sitä taas uuden pullon, en enää muista, miten käytin tätä - siis käytinkö vain iltaisin vai sekä aamuisin ja iltaisin (kesällä etenkin halusin olla käyttämättä mikään, mikä voisi altistaa ihoa auringolle)! Ihan tyhmä olo, kun en muista. Joku vuorottelusysteemi minulla muistaakseni oli tämän ja Bio-retinol + C -boosterin kanssa.

      Vastaa

      0
    7. Novexpertin Polyphenols-seerumi ei herkistä ihoa auringolle. Kysyit multa silloin aiemmin miten vertaisin Novexpertin seerumia Patykan vastaavaan, ja silloin taisin vastata, että Patyka sopii paremmin iltaan, koska sisältää happoja.

      Anti dark spot -tuotteet tuovat aina parhaan tuloksen kaksi kertaa päivässä käytettynä, mutta jos asiakas syystä tai toisesta pelkää happojen herkistävän ihoa auringolle, silloin tämän tyyppinen tuote kannattaa jättää iltaan. Novexpertissa ei ole happoja, joten käytä vain rohkeasti aamuin illoin :) Tosin talviaikaan kerran päivässä -käsittely voi riittää, kun iho ei muutenkaan altistu pigmentaatiota lisääville olosuhteille samalla lailla kuin kesäisin.

      Vastaa

      0
    8. Sen muistan, että pyysin vertaamaan tuohon Patykaan. Ja muistan, että tulin siihen tulokseen, että Patykaa uskaltaisin käyttää vain talviaikaan (ja ehkä vain iltaisin). Senkin muistin, että Novexpert on hellävarainen.

      Voinko käyttää Novexpertiä ja Bio-retinol + C -boosteria yhtäaikaa (oli kyseessä sitten aamu tai ilta)?

      Vastaa

      0
  6. Kiitos kattavasta listauksesta :) Käytätkö kasvovoidetta lain? Tälläinen herkkäihoinen kuivakasvoinen ihastui heti useampaan tuotteeseen pelkän kuvauksen perusteella :D

    Vastaa

    0
    1. Tälläinen herkkäihoinen kuivakasvoinen ihastui heti useampaan tuotteeseen pelkän kuvauksen perusteella :D

      😍

      Käytän kasvovoidetta nykyään todella harvoin, olen täysin siirtynyt kasvoöljyyn voiteen sijaan :) Tai paremminkin seerumin & kasvoöljyn yhdistelmään. Sekoitan nämä kämmenellä keskenään ja syntyy "voide". Seoksessa on samat ihon tarvitsemat kosteuttavat ja ravitsevat aineet kuin voiteessa, mutta ilman voiteen rakenteelle välttämättömiä emulgaattoreita, joita iho taas ei tarvitse. :)

      Suosittelen kokeilemaan! ☺️ Vaikkei voiteessakaan mitään vikaa ole, nämä ovat makuasioita. :) Jos pitäisi yksi suosikki sanoa voiteista, se olisi Mádaran SOS Hydra Recharge Cream.

      Vastaa

      0
    2. Ostin vastikään muuten elämäni ensimmäisen Olaplex-tuotteen (hoitoaineen). On kyllä kaikkien aikojen kallein ostamani hiustuote, muut eivät yllä hinnassa lähellekään tätä. Halusin vain testata tätä hypetettyä sarjaa yhden tuotteen verran ja tehdä samalla tieteellisen testin siitä, vaikuttaako tuo ihmeaine jotenkin hiuksiini.

      Nyt ihme on tapahtunut. Olen käyttänyt tuotetta kerran; annoin hoitoaineen vaikuttaa latvoissa pesun jälkeen joitakin minuutteja (vedet oli puristeltu ensin vois hiuksista). Katselin iltapäivästä hiuksiani peilistä ja oikein hätkähdin sitä, miten kiiltäviltä ja ei-rikkoutuneilta hiukseni näyttivätkään. Tuotteen vaikutus on kyllä käsin kosketeltava ja välitön. En ole törmännyt näin nopeaan vaikutukseen koskaan minkään muun kosmetiikkatuotteen osalta. Tämä on ihan taikaa!

      Vastaa

      0
    3. Mahtavaa kuulla :)

      Minäkin tykkäsin Olaplexistä silloin muinoin kun kotihoitotuotteita käytin. En tosin huomannut mitään taikoja hiuksissani, mutta ainakin ne tuntuivat hyvältä :) Olaplex-käsittely tehdään hiuksiini edelleen kampaajalla aina hiustenvärjäyksen yhteydess. Uskon, että se kyllä vähentää vaalennusaineen aikaansaamia vaurioita.

      Vastaa

      0
  7. Oletko testannut niitä Ruohonjuuren omia uusia tuotteita? Oli jotain suihkugeeliä ja vartalovoidetta.

    Vastaa

    0
    1. Tarkoitatko sitä Juuri-sarjaa? En ole vielä testannut, mutta olen hypistellyt liikkeissä :)

      Vastaa

      0
  8. Kiitos hyvästä vinkistä, mun on varmaan pakko käydä hamstraamssa matchaa 80 eurolla :'D

    Tyhmä (?) kysymys puhdistusöljyn käytöstä, mutta käytätkö nykyään siis pelkkää puhdistusöljyä putsaukseen? Olet varmaan tästäkin kirjoittanut, mutta eh, en jotenkin löydä nyt vastauksia. (En ihmettele vaikka olisin itsekin jo kysellyt, hajamielinen kun olen...) Jotkin lähteet sanovat, että ainakin emulgoituvaa öljyä voi käyttää pelkiltään, toiset taas, että öljyputsaus pitäisi aina viimeistellä esim. maidolla. Ota tästä nyt selvä. Mulla on nyt käytössä Novexpert ja se on saanut ihoni lehahtelemaan punaiseksi ja kuumottavaksi :/ Ilmiö on voimakkain jos en viimeistele puhdistusta muulla aineella, mutta en halua tehdä kaksoispuhdistusta jos en ole meikannut. Olenkin nyt miettinyt, riittääkö öljy ainoaksi putsariksi vai olisiko syytä jättää öljy pelkästään niille päiville, kun olen meikannut... Mietin voiko sitä öljyä jäädä nassuun ja aiheuttaa sen punoituksen. Teetkö sä siis nykyään kaksoispuhdistusta ollenkaan? Vai riittääkö pelkkä öljy? Ja käytätkö öljyä myös sellaisina päivinä, kun et ole meikannut? (Paljon kysymyksiä, mutta jotenkin tää öljyn oikeaoppinen käyttö tuntuu mulle haastavalta konseptilta omaksua :D)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos hyvästä vinkistä, mun on varmaan pakko käydä hamstraamssa matchaa 80 eurolla :’D

      😀😀👍

      Arvokkaampia elintarvikkeita on kyllä fiksua haalia tarjouksesta. :) Mulla oliiviöljyn kulutus on sitä luokkaa että kerralla olisi aina hyvä ostaa vähintään litra. Harmi kun Ruohiksessa ei myydä oliiviöljyä kanistereissa... :D

      Tyhmä (?) kysymys puhdistusöljyn käytöstä, mutta käytätkö nykyään siis pelkkää puhdistusöljyä putsaukseen?

      Kyllä. :) Ja käytän nimenomaan emulgoituvia öljyjä. Iho jää niin puhtaaksi (ja pehmeäksi!), että en koe enää tarvetta kakkospuhdistukselle.

      toiset taas, että öljyputsaus pitäisi aina viimeistellä esim. maidolla

      Mieluiten vaahtoavalla tai ylipäänsä pinta-aktiivisia aineita sisältävällä putsarilla, vaahtoavat putsarit ja misellivedet ovat sellaisia. Maito periaatteessa vertautuu öljyyn puhdistavan "teknologiansa" puolesta, mutta on miedommin likaa irrottava kuin öljy.

      Mulla on nyt käytössä Novexpert ja se on saanut ihoni lehahtelemaan punaiseksi ja kuumottavaksi :/

      Onpa ikävää. :/ Sulla on siis se Omega-putsari..? Omega-öljyputsari on niin sanottu "semiemulgoituva" öljyputsari, eli ihan kaikki öljy ei emulgoidu vaan osa jää ihon pintaan. Se on tarkoituksellista, putsarista tulee tällöin hoitavampi. Mutta ihosta riippuen tämä ei välttämättä aina sovikaan, kuten ehkä on sinun tapauksessasi..? Omega-putsari on tosi hellävarainen mutta kuulostaa siltä, että jostain syystä iholle jäävät aineet eivät sovi sun iholle.

      Kokeile jotain täysemmulgoituvaa öljyputsaria, kuten Djusieta, Whamisaa tai Evolven Kalahari-putsaria :) Nämä eivät jätä piiruakaan öljyä iholle.

      Teetkö sä siis nykyään kaksoispuhdistusta ollenkaan?

      Aniharvoin. Oikeastaan vain silloin, kun on tosi paljon "tavaraa" naamassa kuten aurinkovoide ja sen päällä meikkivoide tai mineraalipuuteri.

      Ja käytätkö öljyä myös sellaisina päivinä, kun et ole meikannut?

      Kyllä :) Oon vain niin rakastunut tunteeseen, jonka (hyvin emulgoituva) öljyputsari jättää iholle.

      (Paljon kysymyksiä, mutta jotenkin tää öljyn oikeaoppinen käyttö tuntuu mulle haastavalta konseptilta omaksua :D)

      Ei mitään, ehdottomasti saa kysyä :) Autan tosi mielelläni ihmisiä löytämään oman tapansa käyttää öljytuotteita ☺️

      Vastaa

      0
  9. Hei! Ruohonjuuren yksi suosikkituotteeni on Boho kiinteä mineraalimeikkipuuteri. Ja siihen liittyen: talvella tulee mitä kaunein "Lumikki" iho, mutta kesällä olen huomannut kummallisen ilmiön. Se hapettuu! Iho on todella kiusallisen oranssi-keltainen-tummentunut, kiiltävä ja epäesteettinen. Epäilen että syy on se kun kesällä pitää käyttää aurinkosuojavoidetta meikin alla ja iho on muutenkin kosteampi/rasvaisempi kesällä. Miten voisi estää tuota meikkipohjan "hapettumista"? Tekisi mieli lakata käyttämästä mitään meikkipohjaa kun iho näyttää niin "likaiselta", mutta ei iho näytä kovin hyvältä paljaanakaan :( Jotkut youtube kauneusgurut neuvovat painelemaan ihon paperipyyhkeellä ihonhoitotuotteiden jälkeen ja sitten vielä meikin laittamisen jälkeen. Onko järkeä käyttää kosteusvoiteita, seerumeita, hyaluronihappoa ym. ja sitten "blotata" se kaikki enimmäkseen pois kasvoilta? Vaikeaa on naisen elämä :) En ole hetkeen lukenut blogiasi ja huomasin luonnollisen sävyiset hiuksesi. Sinä olet todella upea skandinaavinen kaunotar!

    Vastaa

    0
    1. Moikka Elina!

      Onpas kurja ongelma meikkipuuterin kanssa. 🙁 Meikkipohjan hapettuminen on ilmiö, joka jostain syystä ilmenee enemmän toisten iholla kuin toisten, ja voi liitty myös vahvasti tiettyyn koostumukseen; yhden sarjan tuotteet hapettuvat yleisemmin kuin toisten. Joudun tunnustamaan, että en tunne syytä tähän (tai siis ihon ja tuotteen väliseen kemiaanhan se liittyy) enkä ikävä kyllä tiedä, miten hapettumista voisi ehkäistä. Erityisesti tuo, että hapettuminen ilmenee kesäisin mutta ei talvisin, on jotain, mikä kuulostaa täysin mystiseltä.

      Harmillisesti en osaa tässä auttaa. 🙁 Olisiko jolla kulla lukijalla ajatuksia tai vinkkejä tähän..?

      En ole hetkeen lukenut blogiasi ja huomasin luonnollisen sävyiset hiuksesi. Sinä olet todella upea skandinaavinen kaunotar!

      Voi kiitos. 🥹 Itse pidän vaaleaa sävyä vähän tylsänä ja kaipaan jo korallia, mutta olen hieman laiskistunut sävyn ylläpidossa.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat