09.07.2023

Kesän antipigmentti-seerumi on käytetty loppuun

Tämän kesän antipigmentti-seerumi on nyt käytetty loppuun. Novexpertin pigmenttiläiskiä ehkäisevä ja vaalentava Polyphenols-seerumi (esittely täällä) kesti päivittäisessä käytössä 9 viikkoa ja kolme päivää, ja käytin sitä aamuin illoin.

Edelliskesän antipigmentti-seerumi, Nivean Luminous, kesti aamuin/illoin-käytössä noin viikon pidempään. Ei siis merkittävää eroa riittävyyden suhteen.

Novexpert Polyphenols-seerumi

Kuten odotettua, tykkäsin Polyphenols-seerumista paljon enemmän kuin Niveasta, mitä tulee ainesosiin, ihotuntumaan ja kokonaiselämykseen. Novexpertin seerumi on ohutta fluidimaista maitoa, Nivean seerumi on emulsiovoidetta. Novexpert on tuntunut raikkaammalta ja kosteuttavalta, Nivea tuntui vain "muoviselta" ohuelta voiteelta.

Mutta - mitä pigmenttiläiskiin tulee, kumpikin on suoriutunut yhtä hyvin. Tai voi olla mahdollista, että Nivea suoriutui jopa paremmin. Tuloksia on tietysti mahdoton verrata kunnolla, sillä ihon UV-altistus vaihtelee joka kesä, ja tätäkin kesää on vielä jäljellä.

Tässä kuitenkin kuvia tämän hetken pigmenttiläiskätilanteesta. Erityisen tyytyväinen olen ylähuulen hyperpigmentaatioalueen kuntoon. Täysin läikätön se ei ole, mutta iholla ei ole rusehtavia länttejä tai "pigmenttiviiksiä".

Iho 6.7.2023.

Verrokki: iho 3.8.2021, jolloin aloin dokumentoida pigmenttiläiskiä. Kesällä 2021 en vielä käyttänyt antipigmenttiseerumia.

Totta kai kuvaushetken valaistusolosuhteetkin vaikuttavat, ja jo pelkkä valo vaikuttaa paljon siihen, miten selvästi pigmenttilaikut erottuvat. Mitä valoisampi kuva, sitä tasaisemmalta iho näyttää.

Otin vielä yhden kuvan alivalotettuna:

Iho 6.7.2023.

Läiskät poskipäillä erottuvat, mutta läiskät huulten ympärillä ovat yhä miedommat kuin verrokkikuvassa. Ja ylähuulen yllä voi erottaa jopa muuta ihoa vaaleamman alueen, koska lisään siihen aurinkovoidetta tunnin välein ulkona ollessa.

Viime vuoden elokuussa otetuissa Nivea-seerumin jälkikuvissa iho oli vielä tätäkin tasaisemman sävyinen, mutta kuten todettua, on mahdoton tehdä tasaväkistä vertailua, kun ihon UV-altistus on joka kesä erilainen. Vain se on selvää, että mun naama joka kesän lopulla on selvästi läikikäs, ja nyt kun olen kahtena kesänä käyttänyt anti dark spot -seerumia, iho on vähemmän läikikäs. :)

Nivea vs. Novexpert:

NIVEA LUMINOUS ANTI DARK-SPOT -SEERUMI

Synteettistä normikosmetiikkaa

Vaikuttava aine: Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol eli Thiamidol

Koostumus: emulsio

Tuoksu: tyypillinen Nivea-maailman geneerinen markettikosmetiikan tuoksu

Hinta: noin 30€ jälleenmyyjästä riippuen / 30 ml

NOVEXPERT POLYPHENOLS -SEERUMI

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Vaikuttavat aineet: EGCG, merinarsissi, balaniittipuun siemenöljy

Koostumus: fluidimainen maito

Tuoksu: kevyesti omenainen

Hinta: 59,80€ / 30 ml

*

Seuraavaksi korkkaan Patykan Dark Spot Correcting -seerumin.

20 comments on “Kesän antipigmentti-seerumi on käytetty loppuun”

  1. Tuo Novexpertin seerumi on niin ihana. Itsellä se on ollut päivittäisessä käytössä noin juhannuksesta asti. Seerumin käyttöä aion jatkaa ehdottomasti vielä pitkälle syksyyn. Tuo Patykakin kyllä kiinnostaisi toisin kuin tuo Nivea.

    Vastaa

    0
  2. ooh, mulla mennyt jotain ohi...

    Niveaa löytynyt lähiruokakaupasta (yövoide, seerumi, päivävoide). Päivävoiteessa joku sävytys, joka tasoittaa hyvin ihon sävyn, ennen aurinkovoidetta.
    Yövoidetta kulutan muita enemmän 2prk ja muita (=päivävoide ja seerumi) samassa ajassa yhdet purkit.

    Läiskille nää on kyllä ollut tehokkaat. Otsani pahin läiskä näyttää tänä kesänä pisamilta, ei harrypotter tatuoinnilta... Tuoksu ja tahmaisuus vaativat luonteelta lujuutta Nivean kanssa, onneksi ei tuu mitään näppylöitä ihoon.

    Toi Novexpert menee kokeiluun.

    Vastaa

    0
  3. Minullakin on tänä kesänä ollut käytössä tuo Novexpert, seerumi ja se kynä. Juuri edellisen loputtua tilasin uuden putelin. Jotenkin minusta tuntui, että aine kului loppuun tosi nopeasti, siksi yllätyin omasi pitkästä kestosta. Mutta ehkä käytin sitä liian reilusti, nimittäin ihastuin todella seerumin tuoksuun. Minullakin pigmentttiläikät ovat pysyneet haalempina tai kokonaan pois, joten kyllä tuote tuntuu toimivan.

    Vastaa

    0
    1. Mulla Polyphenols-seerumin kestoon saattoi vaikuttaa toukokuu; olin koko tuon kuukauden Kreikassa ja Polyphenols-seerumia mukana matkapurkissa. Kannellisesta matkapurkista näin ohutta ainetta oli hankala annostella ja luulen, että matkan aikana annostelin iholle huomattavasti pienemmät määrät seerumia kuin kotona tuotteen omasta pakkauksesta. Seerumin omasta pullosta otan kerralla kaksi pumppausta seerumia, mikä ihan silmämääräisestikin käyttää isommalta määrältä kuin purkista sormen päähän kaapaistu määrä.

      Minusta Nivean seerumi tuntui siinä mielessä riittoisammalta, että se on voidemaista ja jotenkin sen sai paremmin kohdennettua eniten vaativiin kohtiin kuten ylähuulen yläpuolelle. Novexpert on paljon vetisempää kuten toki seerumit yleisesti ovatkin, ja ohuempi koostumus tuntuu ikäänkuin ”heppoisemmalta” kuin voide.

      Uskon, että Polyphenols olisi loppunut nopeammin jos olisin käyttänyt sitä koko ajan suoraan omasta pakkauksestaan.

      Vastaa

      0
  4. Onko Nu Skinin tuotteet sulle tuttuja? Tuotteita kehutaan paljon, ja itsekin kokeiltuani tykkään kyllä. Mutta ovat hintavia ja mietin, että onko tuotteissa oikeasti mitään ihmeellistä mikä tekee niistä niin kalliita. Osaisitko sanoa mitään seuraavasta incistä, on putsari.

    Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, PEG-8 Dimethicone, Cocamidopropyl Betaine, Capryl/Capramidopropyl Betaine, Carbomer, Salicylic Acid, Carnosine, Oryza Sativa Extract, Schizandra Chinensis Fruit Extract, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Narcissus Tazetta Bulb Extract, Hydroxyacetophenone, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Glycolic Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Sodium Metabisulfite.

    Vastaa

    0
    1. Onko Nu Skinin tuotteet sulle tuttuja?

      Nimen olen joskus kuullut mutta muuten eivät ole tuttuja.

      Osaisitko sanoa mitään seuraavasta incistä, on putsari.

      Vaikuttaa incin perusteella olevan kuoriva ja mahdollisesti epäpuhtaan ihon putsari. Aika hellävaraiset tensidit, mikä on hyvä (ei vaikuta kuivattavalta). Minusta ihan kivan näköinen ainesosakokonaisuus ollakseen normikosmetiikkaa. Itse tuotepohja (eli vesi + funktionaaliset ainesosat) on edullista peruskosmetiikkaa, mutta nuo kasvipohjaiset erityisainesosat kuten Schizandra Chinensis Fruit Extract, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract ja Narcissus Tazetta Bulb Extract saattavat toki olla arvokkaampia. Mikään niistä ei kuitenkaan ole yleisesti tunnettu tähtiainesosa tai muuten vain tunnettu rohdoskasvi. Tässä tuotteessa vetonaulana on salisyylihappo, jonka myönteiset vaikutukset epäpuhtaalle iholle ovat jo aika lailla yleistä kauraa kaikille asiakkaille.

      Incin perusteella en voi sanoa, mikä tästä tuotteesta tekisi "ihmeellisen" ja "kalliin", elleivät sitten tosiaan nuo Schizandra- ja narsissiuutteet ole kalliita. Tosiasia on se, että kalliiden brändien kohdalla suurempi osa hinnasta tulee itse brändistä kuin ainesosista, tämä ei ole salaisuus. Koostumukset voivat tuntua iholla hienostuneemmilta kuin "Lidl-kosmetiikka", mutta pelkkä kiva ihofiilis ei selitä korkeaa hintaa. Hinta on osa imagonrakennusta ja niin hullunkurista kuin se onkin, asiakas maksaa myös siitä, että kaikilla ei ole kyseiseen tuotteeseen varaa. Eli eksklusiivisuudesta. Ainesosien kanssa sillä ei ole tekemistä.

      Vastaa

      1
    2. Sanni,
      kiitos hyvistä ja asiantuntevista vastauksista.
      Pitkästä aikaa voin lukea mielenkiintoista ja monipuolista blogia.
      Kiitos myös siitä, että sinun henkilökohtaiset kuvasi eivät ole blurrattuja. Näin 57-vuotiaana hyvinvoinnistaan ja ulkonäöstään huolehtivana naisena nykyinen valheellinen kuvanjulkaisukulttuuri ei ylennä mieltä.
      Ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan.

      Toivottavasti jaksat jatkaa, koska en käytä IG tä.
      Yt. Olga

      Vastaa

      0
    3. Kiitos paljon palautteestasi, Olga. 🙏🏻

      Blogin kirjoittamisesta en eio luopua, sillä teen tätä juuri siksi, että rakastan kirjoittamista. Se on mun laji. En ole hyvä videosisällön tuotannossa, siksi en tule koskaan muuttumaan päätoimiseksi IG/TikTok-sisällöntuottajaksi.

      Vastaa

      1
  5. Pitääkin kokeilla Novexpertiä! Minulla myös ”viikset”, jotka sinun tapaan ovat nyt muuta ihoa vaaleammat kun maanisesti rasvaan ko. aluetta. Miten tasoitat sävyeron meikatessa? Minä käytän meikkivoiteen sijaan Alga Marisin sävytettyä SPF50-voidetta (Teinte Beige), mutta se tekee ihosta (ja etenkin viiksistä) jotenkin ankean sävyisen, harmahtavan. Mutta ilmankaan en kyllä uskalla olla, mieluummin siis vaaleat viikset kuin tummat, heh!

    Vastaa

    0
    1. Miten tasoitat sävyeron meikatessa?

      En välitä sävyerosta :D Enkä oikeastaan koe, että sävyero häiritsee. (Olen aika huoleton meikkaaja.) En kesällä muutenkaan käytä paljon kasvomeikkiä; laitan mineraalipohjan jos on jokin huolitellumpaa ulkonäköä vaativa meno, mutta muuten en käytä kesäisin mitään meikkipohjaa. Jos nyt sävytettyä aurinkovoidetta ei lasketa :)

      Vastaa

      0
  6. Kiva, odotin tätä juttua. Kokeilin Polyphenols-tuotetta. Tuntui paljon miellyttävämmältä. Erityisesti haju, josta en välittänyt Niveassa, P:ssa paljon mukavampi. Paljon miellyttävämpi käyttökokemus. Tänä kesänä en oikeastaan ole edes kunnolla käyttänyt pigmenttituotteita, mutta täplät paljon paremmat kuin pari vuotta sitten. Luulen että johtuu siitä, että olen ollut erityisen tarkka aurinkovoiteen kanssa ja käyttänyt aurinkokopuikkoa huulien ympärillä.

    Vastaa

    0
    1. Kokeilin Polyphenols-tuotetta. Tuntui paljon miellyttävämmältä. Erityisesti haju, josta en välittänyt Niveassa, P:ssa paljon mukavampi. Paljon miellyttävämpi käyttökokemus.

      Näin on, käyttökokemus on ihan eri tasoa. Mutta niin on toki hintakin. Polyphenols on paljon kalliimpi, mutta myös kokonaisvaltaisesti hoitavampi. Vihreän teen polyfenolit kuuluvat ihan parhaisiin antioksidantteihin, tämä tiedetään myös normikosmetiikan puolella. Polyphenols-seerumi olisi pätevä anti-age-seerumi ilman pigmentti-huoliakaan. 🙌

      Vastaa

      0
  7. Olen ostanut Nivean version viime vuonna, mutta ehkä juuri voidemaisuutensa takia se on käytännössä jäänyt lähes käyttämättä. Tuntuu hölmöltä laittaa kasvojen eri alueille eri voiteita ja koko kasvoille käytettynä Nivea tuntuu jotenkin liian synteettiseltä.

    Tein muuten mielenkiintoisen huomion, kun aloitin yli 10 vuoden tauon jälkeen e-pillerit esivaihdevuosioireiden hoitoon (eli kierron säännöllistymiseksi). Pakkauksessa sanottiin, että ne saattavat lisätä maksaläiskiä, niille kenellä on niihin taipumus. Omat isoimmat läiskät ovat käytännössä raskausajan perua ja hormooneihinhan nuo muutenkin kai liittyvät. Mutta olisi kiva tietää, mihin tarkalleen ja miten tuo mekanismi muutenkin menee.

    Vastaa

    0
    1. mutta ehkä juuri voidemaisuutensa takia se on käytännössä jäänyt lähes käyttämättä. Tuntuu hölmöltä laittaa kasvojen eri alueille eri voiteita ja koko kasvoille käytettynä Nivea tuntuu jotenkin liian synteettiseltä

      Joo, tuo on tosiaan niin "tuhtia" ollakseen seerumi, että tiedän täysin mistä puhut. Käytännössä tuntuu siltä kuin laittaisi kahta voidetta päällekkäin - jos käyttää tuota ja sitten päivä- tai yövoidetta. Mä käytin tuota koko kasvoilla, ja tuntui ihan kummalta laittaa sen päälle sitten jokin ihana, laadukas kasvoöljy. Kun alla oli niin keinotekoisen tuntuinen kalvo.

      Pakkauksessa sanottiin, että ne saattavat lisätä maksaläiskiä, niille kenellä on niihin taipumus. Omat isoimmat läiskät ovat käytännössä raskausajan perua ja hormooneihinhan nuo muutenkin kai liittyvät. Mutta olisi kiva tietää, mihin tarkalleen ja miten tuo mekanismi muutenkin menee.

      Hormonit vaikuttavat paljon tietyn tyyppiisiin maksaläiskiin. Näille on kaikille vähän eri nimiä, mutta puhekielessä puhutaan vain maksa- tai pigmenttiläiskistä. Kuulema melasma johtuu (ihon ikämuutoksiin erikoistuneen ihotautilääkärin mukaan) lähes yksinomaan hormonaalisista tekijöistä, UV-säteily vain voimistaa niitä. Käytännössä auringon aiheuttamat ja hormonien aiheuttamat pigmenttiläiskät voivat kuitenkin näyttää iholla ihan samanlaisilta, joten loppupeleissä on mahdoton, ja ehkä turhakin tietää, mistä läiskät tarkalleen ottaen johtuvat. Koska läiskiä ei kuitenkaan voi täysin estää, mikäli iho altistuu auringolle.

      Vastaa

      0
    2. Itselläni uskon, että johtuu juuri hormoneista. Ja aurinko vaan lisännyt niitä. Kun en ole itse ollut auringossa paahtaja-tyyppiä. Yllättynyt, kuinka vähällä selvinnyt tänä kesänä pigmenttiläiskien suhteen, varsinkin kun en ole edes käyttänyt pigmentti-tuotteita kunnolla. Näköjään aurinkorasva suojannut niiltä! 😂

      Vastaa

      0
  8. Pitkän somepaaston jälkeen taas täällä:) Ostin tuon seerumin, koska Nivea, josta en tykännyt, vihdoin loppui. Tää on miellyttävämpi ja tosiaan tuo anti-age -ominaisuuskin plussaa. Kuvassa netissä, purkki näytti tuolta, mutta itse purkissa lukee serum booster whitening aux polyphenols de the vert. Miksiköhän tässä lukee tuo whitening? Samaa tavaraa kuitenkin ilmeisesti? Vielä en osaa sanoa tehosta.

    Vastaa

    0
    1. mutta itse purkissa lukee serum booster whitening aux polyphenols de the vert. Miksiköhän tässä lukee tuo whitening? Samaa tavaraa kuitenkin ilmeisesti?

      On varmasti sama. Ovat vain päätyneet muokkaamaan tekstiä, minkä itse asiassa ymmärrän tosi hyvin. Alkuperäisessä pullossa seerumin vaikutus ei tule tuotteen nimessä sanallakaan esiin, eikä satunnaiselle pulloa katsovalle asiakkaalle selviä, että kyseessä on pigmenttiläiskiä vaalentava tuote.

      'Whitening' kuulostaa rajulta ilmaisulta, mutta on itse asiassa ihan validi kosmeettisen funktion ilmaisu. Se ei tarkoita valkaisemista vaan ihon sävyerojen vaalennusta. Esimerkiksi Polyphenols-seerumin sisältämällä merinarsissiuutteella on virallisesti EU:n kosmetiikkatietokannassa "valkaiseva" ("bleaching") vaikutus:

      https://incihaku.fi/ainesosa/12646/pancratium-maritimum-extract

      https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/details/85769

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat