08.04.2023

Kuinka hoitaa punoittavaa ihoa

Olen tänä talvena saanut silmäluomi-ihottuman ohella hoitaa myös punoittavaa ja lehahtelevaa ihoa muualla kasvoissa. Ihollani on tällä hetkellä voimakkaasti couperoottisia oireita, ja taitaa olla aika hyväksyä, että ihoni on muuttunut herkäksi.

Eli: liityn siihen joka vuosi kasvavaan osaan maapallon väestöä, joka kokee ihonsa herkistyneen. Kuten on ollut puhetta, herkästä ihosta on huolestuttavaa vauhtia tulossa maailman yleisin "ihotyyppi", ja tämän olemme osittain saaneet aikaan itse. Stressi, jatkuva kiire, saasteinen elinympäristö kuten myös ihon ylihoitamisen trendi näkyvät ihollamme herkkyysoireiluna.

En tiedä, liittyykö silmäluomien oireilu samaan ilmiöön, mutta selvästi kasvojeni ihosta on tullut reaktiivisempi. Ehkä tämä liittyy ikään, ja suurella todennäköisyydellä ammattiinikin - ja, no, stressaamistaipumuksesta puhumattakaan. Monen tekijän yhteisvaikutus.

Vaikka hoidan ihoani hellävaroin, ja pääsääntöisesti ihoni altistuu hyvin samantyyppisille kosmetiikan kemikaaleille eli luonnonkosmetiikassa käytetyille raaka-aineille (näiden joukko on huomattavasti rajallisempi kuin synteettisessä kosmetiikassa), voi hyvin olla mahdollista, että iho on alkanut hermostua jatkuvaan tuotteiden vaihteluun.

Reaktiot eivät vaikuta liittyvän tiettyyn tuotteesen tai ainesosaan, mutta kaikkein voimakkaimman punoitusreaktion sain testattuani Lumenen Oat Milk -putsaria: iho punoitti ja kihelmöi kolme päivää.

Vastaavia, mutta lyhempikestoisia lehahduksia on tullut myös muiden tuoteyhdistelmien jälkeen, esim. tuttu kasvovesi + uusi seerumi, jossa tosin tutut ainesosat. Uusi seerumi ei aiheuttanut punoitusta yksinään. En usko, että kyse on minkään yhden ainesosan vaikutuksesta.

Lähden tällä hetkellä siitä, että ihoni on yleisellä tasolla herkistynyt ja sen kynnys reagoida tuttuihinkin ainesosiin on madaltunut. Etenkin, jos iholle laittaa kerralla liian suuren määrän eri kemikaaleja, esimerkiksi monta eri tuotetta pitkillä inci-listoilla. (Muistetaan, että luonnolliset raaka-aineetkin ovat kemikaaleja: ihan kaikki muodostuu kemikaaleista. Kemikaali ei ole synonyymi 'synteettisille' yhdisteille, kuten välillä kuulee.)

Onneksi ihon saa myös rauhoittumaan kosmetiikan keinoin.

Lumenen Oat Milk -testiä seurannut lehahdus sai minut pelästymään, ja kun lyhyen ajan sisällä iho punoitteli muidenkin tuotteiden jälkeen, jätin hetkeksi kaikki uudet - sekä varmuuden vuoksi hajustetut - tuotteet syrjään.

Kokosin varastoistani arsenaalin parhaita tuntemiani rauhoittavia ihonhoitotuotteita, ja se arsenaali näyttää tältä:

Käytin kahden viikon ajan ainoastaan näitä tuotteita, ja iho rauhoittui välittömästi. Iho ei itse asiassa punoita juuri lainkaan, jos käytän pelkästään näitä.  🙏🏻

MUN TOP-TUOTTEET RAUHOITTAMAAN PUNOITTAVAA IHOA:

(kaikki hajusteettomia)

KASVOVEDET

 • Esse Sensitive Toner
 • Laponie Balancing Essence
 • Novexpert Magnesium Mist

PUTSARIT

 • Laponie Nourishing Oil Cleanser

SEERUMI

 • Laponie Calming Treatment

KOSTEUTUS/KASVOÖLJY

 • Laponie Face Oil
 • Sapienic Prime Lipids

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

 • Avène Soothing Eye Contour Cream

Essen kasvovedessä ja Sapienicin kasvoöljyssä on vaniliinia, eli ne tuoksuvat kevyesti vaniljalta, mutta vaniliini ei ole hajustemolekyyli eikä tuo iholle tavanomaisten hajusteaineiden sisältämiä herkistävyysriskejä. (Teknisesti vaniliinin funktio on 'hajua tai makua peittävä'.)

Miksi just Laponien öljyputsari? On muitakin hajusteettomia öljyputsareita.

Laponien Oil Cleanserissa on vain kaksi ainesosaa. Siksi ihoreaktiot on taatusti minimoitu.

Kun puhutaan herkän ihon hoidosta, ainesosien karsiminen on hellävaraisten koostumusten ohella avainasemassa. Ihon ollessa reaktiivisessa tilassa, kannattaa karsia niin paljon kuin mahdollista ja jättää kaikki aktivoivat ihonhoitotuotteet kuten hapot, vahvat C-vitamiinit ja retinolit. Niiden sijaan valitaan kosteuttavia, rauhoittavia ja suojamuuria vahvistavia yksinkertaisen koostumuksen tuotteita.

Kaksi ihan parasta rauhoittavaa hoitotuotetta on tässä: Essen Sensitive-kasvovesi ja Laponien Calming-seerumi.

Nämä tuotteet olen jättänyt päivittäiseen käyttöön helmi-maaliskuun tehokuurin jälkeen. Vaikka testaan jälleen uusiakin tuotteita, käytän Essen kasvovettä ja Laponien seerumia vähintään kerran päivässä, aamulla ja/tai illalla.

Laponien kasvovesi on myös erittäin hyvä, ja tuntuu itse asiassa Esseä kosteuttavammalta, mutta tässä kohtaa vaniliini vetää pidemmän korren. Essen kasvovettä on ihana käyttää, koska siinä on kevyen pehmeä vaniljan tuoksu. Mun kaltaiselle käyttäjälle tämä on suuri etu. Ja ilman muuta tuotteen rauhoittavuus on ollut avainasemassa: Essen kasvovesi ei ärsytä edes silmäluomiani. Ihottumaoireiden myötä en ole pystynyt suihkuttamaan kasvovesiä niin, että ne osuvat silmäluomiin, mutta Essen kasvovettä pystyn.

Essen Sensitive-kasvovedessä on aloe vera -pohja sekä runsaasti ihoa rauhoittavia postbiootteja. Essen Tonerit ovat muuten tänä vuonna saaneet uuden nimen: ne ovat nyt Mist'ejä. Sisältö ei ole muuttunut.

Laponien Calming-seerumissa on 11 ainesosaa:

(tämänkin tuotteen nimi on muuten muuttunut: Laponie on päivittänyt 'treatment'-tuotteiden nimen loogisemmin 'serumiksi'.)

vesi - seerumin pohja
ramnoosi - kosteuttaa
propanediol - kosteuttaa, toimii liuottimena vaikuttavilla aineille
glyseroli - kosteuttaa
madecassoside - rauhoittaa, antioksidanttinen
ektoiini - rauhoittaa, kosteuttaa, korjaa suojabarriääriä
sodium levulinate & sodium anisate - säilöntäaineet
ksantaanikumi & acacia senegal -kumi - tihentäjät
citric acid - säätää tuotteen ph:n

Essen kasvovesi ja Laponien seerumi yhdessä ovat kerrassaan superduo! Kasvoveden ja seerumin päälle kasvoöljy on toki vielä must, mutta omistamissani kasvoöljyissä ei ole yhtä rauhoittavaa ainesosakokoonpanoa kuin näissä. Sanoisin, että valtaosa tehokkaasti rauhoittavista ainesosista on vesiliukoisia, ja siksi on ylipäänsä helpompi löytää rauhoittavia kasvovesiä, seerumeita ja voiteita kuin öljyjä.

Rauhoittuneena mun iho näyttää tältä. Poskissa on näkyvissä mietoa couperosaa eli laajentuneita ja rikkoutuneita pintaverisuonia, mutta normitilassa iho ei "helota".

Tekee mieli koputtaa puuta kun sanon tämän, mutta silmäluomien tilanne on jatkunut hyvänä. 🙏🏻

Kerroin maaliskuun alussa, että teiltä saamien suositusten perusteella ostamani Avènen Soothing Eye Contour Cream oli rauhoittanut silmäluomi-ihottumani. Kehitys on tämän jälkeen vain parantunut, ja nyt silmäluomieni iho on täysin palautunut entiseen: se tuntuu ja näyttää normaalilta. Kaikki karheus ja punoitus on poistunut, ja ihottuman kohdalla paksuuntunut iho on palautunut tasaiseksi. Viimeinen ihottumaoire oli helmikuun lopulla.

Käytän Avènen voidetta aamuin illoin silmäluomilla, ennen kaikkea luomivaossa, jossa ihottuma oli voimakkainta. Kun kuivuusoireet lievittyivät, jätin Bepanthenin pois ja käytän nyt pelkästään Avènea. (Pari viikkoa käytin Bepanthenia öisin Avènen päällä, koska Avène ei kosteuttanut riittävästi.)

Normaalitilassa silmäluomet eivät ole kuivat, eivätkä edes tarvitse kosteuttavaa voidetta, joten Avène toimii nyt mainiosti yksinään. Voide ei sisällä erityisiä trendiainesosia tai hypetettyjä "superstaroja", mutta sen yksinkertainen koostumus on kyennyt korjaamaan  suojabarriäärin ja pitää ihottuman loitolla. Se on hyperneutraali ja vaikutus perustuu muutamaan tarkasti valittuun rauhoittavaan aineeseen (bisabolol ja dekstraanisulfaatti) sekä ihoa kevyesti suojaaviin neutraaleihin öljyihin (parafiiniöljy ja triglyseridit).

Minusta taisi tulla tämän voiteen uskollinen käyttäjä.

Viimeisin herkän ihon tuotetuttavuuteni on Twistbe'ltä testiin saamani Föllingen Comforting Face Mist. Tämäkin vaikuttaa erittäin hyvältä, kuten koko brändi, jolla on punoittavan ihon hoitoon erikoistunut hoitolinja. Twistbe'n naisten kanssa olemme jo jutelleet herkän, couperoottisen ja ruusufinni-ihon hoitoon kohdentuvasta postauksesta.

Vielä vuosi sitten en olisi osannut odottaa, että tämäkin ilmiö on minulle pian henkilökohtainen.

Mitä suosikkituotteita teillä on punoittavan ihon hoitoon?

P.S. Tuli mieleen lisätä vielä edullinen vaihtoehto! Erisan+. Nämä mun käyttämät tuotteet ja brändit (Esse, Laponie ja Sapienic) ovat aika arvokkaita, ja mahdollisuuksien mukaan haluan aina vinkata tuotteista kaikille budjeteille.

Erisan+ on Erisanin luonnonkosmetiikkasarja, ja kehitetty herkälle iholle. Tuotteet ovat hajusteettomia. Kun itse testasin Erisan+-sarjaa vuonna 2020, en tykästynyt tuotteisiin. Arviossani myönsinkin, että en ole normaali-ihoisena ylipäänsä oikea henkilö arvostelemaan herkän ja hajusteallergisen ihon tuotteita, mutta halusin silti esitellä sarjan. Ja onneksi esittelin, sillä postaukseen tulleet kommentit muilta käyttäjiltä kertovat aivan toisenlaisen kokemuksen kuin omani: moni herkkä- ja ongelmaihoinen on saanut Erisan+-tuotteista avun. 👍

Tämäkin sarja kannattaa siis tsekata, jos sinulla on herkistynyt, couperoottinen tai muuten vain ongelmainen ja helposti ärtyvä iho. Tänä päivänä olen itsekin Erisan+ -sarjan kohderyhmää, ja taidanpa kokeilla tuotteita uudestaan uudella vinkkelillä.

Otteita Erisan+ -postauksen kommenteista:

"Kokeilin tätä sarjaa ja viikossa olin ihan ällistynyt. Ihoni tulehdustila oli poissa ja ihoni voi paremmin kuin kahteen vuoteen.Olen kyllä samaa mieltä, että tuotteet ovat koostumukseltaan aika mitäänsanomattomia, mutta herkälle sekaiholle nämä ovat olleet pelastus. Käytössä kasvovesi + seerumi ja yövoide."

"Nyt on pakko tulla hehkuttamaan, että omalle ongelmaiholleni tämä on todella toimiva sarja! Olen voittanut iholotossa kunnon jackpotin, sillä kärsin yhtä aikaa hormonaalisesta aknesta, ruusufinnistä ja suunympärysihottumasta, ja kaikki tähän mennessä kokeilemani luonnonkosmetiikkasarjat ovat pahentaneet ihon kuntoa huomattavasti.Esim. Atopikia en pysty käyttämään ollenkaan, sillä ruusufinni villiintyy saman tien. Olen testannut tätä Erisania nyt hetken, ja ruusufinni ja suunympärysihottuma ovat osoittanut rauhoittumisen merkkejä, ja akne ei ole ainakaan pahentunut. Myös meikki levittyy kauniisti, eikä iho kiiltele ja rasvoitu päivän mittaan."

"Hyvä että kerrankin huomioidaan HAASTAVAA herkkää ihoa, eikä vain kuivaa ihoa jolloin tuotteista on tehty karsean paksuja ja sekaiholle liian raskaita. Herkkä iho ei todellakaan ole aina se kuiva koppura!  Erisan+ -sarjan geeliputsari on pd-ihoiselle oikeasti tähän hetkeen todellinen helpotus. (...) Täältä kyseiselle tuotteelle vahva suositus jos iho oikeasti reagoi lähes kaikkeen."

"Pakko tulla antamaan yksi hyvä palaute sarjasta! :) Päädyin tähän postaukseen vahingossa, kun tarkastin sarjan saatavuutta lähimmässä Prismassa. Itselläni on iän myötä herkistynyt kuperoottinen iho, joka punoittaa ja pukkaa ihmeellisiä hormonaalisia näppylöitä milloin mistäkin. Erisan + seerumi on ollut ainoa oikeasti ihoani rauhoittava tuote! Aamuisin ihoni on ihanan tasainen ja punoitus on tosi vähäistä. Voin siis itse ainakin suositella vastaavasta iho-ongelmasta kärsivälle seerumia."

"Minäkin tulen hehkuttamaan tätä sarjaa! Itselläni on herkkä, ohut, couperoottinen iho, joka helposti oireilee lehauttamalla näppylöitä. Iho myös rasvoittuu helposti. Pahinta iholleni on liian tehokas puhdistus. Tämän sarjan puhdistusgeeli on paras, olen käyttänyt sitä jo toista vuotta. Kaksi kertaa pesten poistaa mineraalimeikit.
Hyvä on myös esim. kasvosuihke, kosteuttaa yllättävän hyvin! Yövoide rauhoittaa selvästi."

52 comments on “Kuinka hoitaa punoittavaa ihoa”

 1. Tuo novexpertin magnesium mist löytyy omasta kaapista. Sitä kun voi suihkia myös kesällä meikin/aurinkotuotteiden päälle.

  Nyt mulla on yövoiteena lisäksi laponien naamio, joka on tosi hyvä. Päiväkäyttöön se on mun iholle liian paksu, mutta yöksi hyvä ja toki olen naamionakin käyttänyt, mutta koen, että nyt mun iho on tarvinnut sitä yövoiteeksi. Eikä ole tarvinnut öljyä,kun tuo on kosteuttanut ihanasti.

  Vastaa

  0
  1. Tuo novexpertin magnesium mist löytyy omasta kaapista. Sitä kun voi suihkia myös kesällä meikin/aurinkotuotteiden päälle.

   Tämä on kyllä ihan paras "pitkin päivää" käytettävä suihke, kun aerosoli on niin hienojakoinen eikä tämä tuote tosiaan tunnu iholla yhtään miltään...!

   (Ja tää on niin halpa... hinnan puolesta voi lotrata vapaasti...)

   Vastaa

   0
 2. Minulla on kosmetologien mukaan ollut aina couperosa iho ja nuoremapana sitä ihmettelin, kun ihossani ei ollut mielestäni mitään "vikaa" Hetken saunan jälkeen posketu punoitti, mutta se näytti kalpeissa kasvoissani vain hyvälle, terveelle. Sain myös laittaa naamalleni mitä vaan eikä se reagoinut mihinkään ja käytin vajaa 4-kymppiseksi myös osittain hajustettua kosmetiikkaa.

  No, nyt 45-vuotiaana tosiaan sen sisäilmasairastumisen myötä ihonhoitoni ja ihoni muuttui. Yritin jossain vaiheessa karsia kaiken hoidon minimiin, kun iho reagoi kaikelle ja mentiin niin pahasti ojasta allikkoon sen ah niin ihanan manteliöljyn kanssa, olin sille allerginen :(

  Minun iho näyttää hyvin samalla kuin sinun ja suurinpiirtein on samassa kunnossakin. Ja nuo punaiset posket näyttää kovinkin tutulta, ulkoilessa, saunoessa, maskin kanssa jne (pitää hehkuttaa, että saimme viimein jättää maskit pois töissä, eihän niitä olekaan pidetty kuin 3 vuotta putkeen..). Tilasin äsken Dermosililtä Ideal BB voiteen ja poskipunan ja sain bonus tuotteena Anti Redness oil serumin, jota ajattelin nyt kokeilla. Mutta, kun olet moneen kertaan tuota Laponieta hehkuttanut niin pitääpä katsoa, jos raskis jonkun tuotteen sieltä ostaa. Mitä suosittelet, jos ostaisin vain yhden tuotteen, mikä olis järkevintä?

  Vastaa

  0
  1. Minulla on kosmetologien mukaan ollut aina couperosa iho ja nuoremapana sitä ihmettelin, kun ihossani ei ollut mielestäni mitään ”vikaa” Hetken saunan jälkeen posketu punoitti, mutta se näytti kalpeissa kasvoissani vain hyvälle, terveelle. Sain myös laittaa naamalleni mitä vaan eikä se reagoinut mihinkään ja käytin vajaa 4-kymppiseksi myös osittain hajustettua kosmetiikkaa.

   Mulla myös kosmetologi totesi couperosan jo yli 10 vuotta sitten. Itse en nähnyt ihossani mitään couperosan merkkejä, mutta ammattilainen tietysti näkee "pintaa syvemmälle". Mulla on kyllä iho aina helottanut saunan ja liikunnan jälkeen todella punaisena, saunan jälkeen jopa tuntikausia, mutta en yhdistänyt sitä couperosa-taipumukseen. (Luulin, että se oli tavallinen ilmiö kaikkien iholla, ja vasta myöhemmin huomasin, että ei tosiaan olekaan... )

   Mutta, kun olet moneen kertaan tuota Laponieta hehkuttanut niin pitääpä katsoa, jos raskis jonkun tuotteen sieltä ostaa. Mitä suosittelet, jos ostaisin vain yhden tuotteen, mikä olis järkevintä?

   Ihonhoito alkaa puhdistuksesta, joten - riippuen millainen putsari sinulla on nyt käytössä - lähtisin puhdistustuotteesta. Laponien öljyputsari on aivan fantastinen. Kallis, mutta älyttömän hyvä. Vääränlainen putsari voi ärsyttää ihoa todella paljon, joten satsaisin laadukkaaseen ja kaikki ärsytysriskit minimoivaan herkän ihon putsariin. Jos sinulla on jo minimalistinen ja ei-voimakkaasti-vaahtoava putsari käytössä, ostaisin Laponien kasvoveden. Se kosteuttaa todella hyvin ja sisältää priima-ainesosia rauhoittamaan ihoa, kuten ektoiinia, joka on kallis ja todella tehokas raaka-aine. (Ektoiinista puhutaan alalla paljon, mutta sitä näkee vielä hyvin harvoissa tuotteissa, koska se on niin kallista.)

   Vastaa

   0
 3. Itellä parani talven aikana atooppinen iho Laponien tuotteilla,jopa kuivat silmäluomet. Kaikki tuotteet heiltä käytössä,lukuunottamatta kahta seerumia. Vihdoinkin löysin sarjan,joka sopii omalle herkälle iholle. Joskus ollut käytössä tuo Essen kasvovesi ja sekin sopi iholleni hyvin.

  Vastaa

  0
 4. Minulla myös couperoottinen ja herkästi reagoiva iho. Mikään Lumenen puhdistustuote ei sovi. Kutinaa, kirvelyä ja punoitusta niistä. Apteekin V10plus tuotteista olen saanut apua punoitukseen. Laponieta kannattaisi ehkä kokeilla!

  Vastaa

  0
  1. Lumenen tuotteiden kompastuskiviä herkkäihoisen kannalta taitaa olla suht. voimakkaat hajusteet sekä pitkät inci-listat. (Vaikkakin esim. mun iholla reaktion aiheuttanut Oat Milk -putsari on hajusteeton.)

   Pitkissä inci-listoissa on se ongelma, että mitä useamman ainesosancocktail, sitä enemmän potentiaalisia ihoärsyttäjiä. Ja jos/kun jonkun iho saa reaktion, pitkästä incistä on vielä paljon hankalampi lähteä selvittämään syntipukkia kuin lyhyestä.

   Vastaa

   0
 5. Mossan Derma+ -voide toimii minulla todella hyvin punoituksen rauhoittamiseen. Ja mikä parasta, se vaikuttaa todella nopeasti levittämisen jälkeen. Mutta hyviä vaihtoehtoja tässäkin listassa oli ja Laponieta harkitsen ihan kokeiluun asti. -w

  Vastaa

  0
  1. Mossan "puolukkatuotteista" olen minäkin kuullut hyvää punoituksen rauhoittajina :) Niissä on resveratrolia, joka rauhoittaa ihotulehdusta.

   Vastaa

   0
 6. Mun herkällä ja couperoottisella iholla olen käyttänyt 6/8 sun kehumista tuotteista. Laponien tuotteet ovat kauttaaltaan käytössä, ja ihon kunto parantunut huimasti niillä. Valitettavasti Calming seerumia en pysty käyttämään ja syyksi epäilen propanediolia. Kosteuttava/rauhoittava seerumi on edelleen etsinnässä.

  Vastaa

  0
  1. Kosteuttava/rauhoittava seerumi on edelleen etsinnässä.

   Kaksi vinkkiä:

   Erisan+ -seerumi ja Circuloven Calm -seerumi. Ensimmäinen on geelifluidimainen, jälkimmäinen maitomainen.

   Circuloven seerumissa vain on suhteellisen pitkä inci, eli ei paras valinta ainesosaminimalismiin. Tykkään siitä tosi paljon eikä se ole koskaan ärsyttänyt mun ihoa, mutta nyt kun mun iho on ollut niin reaktiivisessa tilassa olen halunnut käyttää vain yksinkertaisen incin hajusteettomia tuotteita. Siksi valinta on kohdistunut Laponieen.

   Hmm, huomasin, että Erisanissa on propanediolia. Joten ehkä haluat välttää sitä.

   Vastaa

   0
  2. Propanedioli ei tosiaan käy ja pitkä inci kuulostaa riskialttiilta joten jatkan Laponien kasvovedellä & öljyllä ilman seerumia. Jos mieleesi tulee vielä joku herkän ja kuivan ihon seerumi otan vinkin ilolla vastaan.

   Vastaa

   0
  3. No mutta hei, nyt syttyi! Olen parhaillaan testaamassa virolaisen By Mukk'in tuotteita, ja sarjassa on hajusteeton ärtyneen ihon Calm Sea -seerumi. Siinä on vain yhdeksän ainesosaa..! By Mukk'in tuotteiden "juttu" on levä, ja Calm Sea -seerumissa on aloe veran, lactobacillus-maitohappobakteerin ja glyserolin ohella myös rauhoittavaa ja antioksidanttista Pelvetia Canaliculata -ruskolevän uutetta. Erittäin minimalistinen, ei propanediolia.

   Tää voisi olla testaamisen arvoinen:

   https://twistbe.fi/collections/by-mukk/products/by-mukk-calm-sea-seerumi

   terkuin leväfani!

   Vastaa

   0
 7. “Mulla on kyllä iho aina helottanut saunan ja liikunnan jälkeen todella punaisena, saunan jälkeen jopa tuntikausia, mutta en yhdistänyt sitä couperosa-taipumukseen. (Luulin, että se oli tavallinen ilmiö kaikkien iholla, ja vasta myöhemmin huomasin, että ei tosiaan olekaan… )”

  Mulla on aina ollut tämä. Myös helteessä, kylmässä, tai välillä ihan vain tulisen ruoan tai yskän/ aivastuspuuskan jälkeen. Dekoltee alue helottaa myös. Mutta silloin miettinyt ihon olevan ns herkkä? Tai no, olin teininä onnellinen kun finnejä / aknea ei tullut, mistä moni tuttu kärsi. Mua itseäni ei ole asia ikinä juurikaan haitannut, meikillä peitän minkä pystyn, mutta ärsyttää jatkuvat kyselyt varsinkin työkavereilta tai ihan tuntemattomilta, miksi naama punoittaa. ;( :( En mäkään kommentoi esim. jonkun tuntemattoman ihmisen hilseongelmaa tai muutakaan ulkonäköön liittyvää (ellei erikseen kysytä).

  Onko couperosasta jotain haittaa sinänsä vai onko vain kosmeettinen asia?

  Vastaa

  0
  1. ärsyttää jatkuvat kyselyt varsinkin työkavereilta tai ihan tuntemattomilta, miksi naama punoittaa. ;( :

   Ihmiset ovat niin ajattelemattomia. ☹️ En käsitä, miksi kenellekään tulee mieleen avata suutaan mistään toisen ulkonäköön liittyvästä asiasta, ellei se ole positiivinen huomio - ja silloinkin voi olla hyvä miettiä, onko tämä mun huomio kohteelle itselleen myönteinen asia (kuten vaikka painoon liittyvät muutokset).

   Onko couperosasta jotain haittaa sinänsä vai onko vain kosmeettinen asia?

   Couperosa saattaa kehittyä ruusufinniksi, jos couperosaihoa "hoitaa" liian voimakkailla aineilla. Muuten se on kosmeettinen/esteettinen juttu.

   Oletko muuten koskaan kokeillut mitään kosmetologihoitoa couperosan hoitoon..? Se on tietysti arvokas investointi, kun pysyvämmät tulokset vaativat sarjahoitoa, mutta tarjolla on erilaisia laitehoitoja kuten valoimpulssi ja radiofrekvenssihoito, joilla voidaan merkittävästi lievittää ihon punoitusta.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos kommentistasi! Hmm, en ole mahdollisia hoitovaihtoehtoja tutkinut sen enempää koska asia ei minua itseäni juuri haittaa (paitsi nuo ihmisten rasittavat kommentit). Mutta iso kiitos, laitan kyllä vinkkisi korvan taakse :) käytän nykyään aika vähän rahaa kosmetiikkaan ja ihonhoitoon joten tuollainen isompi investointi saattaisi sopia budjettiin. Ihanaa kevään jatkoa! <3

   Vastaa

   0
  3. Olipa ehdotukseni kömpelö ja vähän ajattelematon...! 🙈 Kuulosti siltä, kuin olisin pitänyt punoitusta "korjattavana ongelmana", vaikka kerroit, ettei se sinua itseäsi niin vaivaa (poislukien muiden kommentit). Pahoittelut, se ei ollut tarkoitus. 😞 Laitehoidot tulivat mieleeni, kun ystäväni sai muinoin suuren muutoksen omaan punoittavaan ihoonsa RF-hoidolla, mutta eihän niille ole mitään erityistä tarvetta sinun tapauksessasi. Ellet sitten joskus innostu käymään hoidossa uteliaisuuden ja hemmottelun kannalta..! ☺️

   Vastaa

   0
  4. Oh no! :( Älä turhaan pahoittele :) en ollenkaan loukkaantunut. Saat todella paljon kommentteja ja vastaat melkein kaikkiin, ja aina ystävällisesti. Arvostan sitä, ja myös että annat hyviä vinkkejä! Tosiaan tuo hoitovaihtoehto alkoi kyllä kiinnostaa… kunhan ei ole kivuliasta :)

   Vastaa

   0
  5. 🤗

   No hyvä sitten..! ☺️

   Tosiaan tuo hoitovaihtoehto alkoi kyllä kiinnostaa… kunhan ei ole kivuliasta :)

   RF ei ainakaan ole yhtään kivuliasta, päinvastoin hyvin rentouttavaa! :) Olen itsekin testannut.

   Vastaa

   0
 8. Tämä on kovin tuttua. Lehahdukset ja helakanpunaisena kasvoilla loistavat laikut :/ ..
  Olen tiennyt perusallergikkona ja atoopikkona olevani altis ihon ja koko kropan reaktioille, mutta pitkään hyvänä pysynyt normaali-sekaiho on viime vuoden hormonimuutosten myötä alkanut taas kunnolla antaa couperosan merkkejä... (Äidillä tämä vaiva on, joten uutta se ei ole..)
  Pääasiallinen haaste oli pitkään atopia ja kuivuus, joten tämä rosacea helottavine verisuonineen on uusi elämys... :(

  Jostain syystä oireita ei niinkään ole tullut retinolituotteista tai C-vitamiinista, vaan jokin tuntematon tekijä onnistui laukaisemaan ärsytyksen. Juurikin tuo Lumenen Oat Milk, hyväntahtoisesta ja lempeältä kuulostavasta nimestään huolimatta, aiheutti punaiset laikut ja näppylät.... Kaikeksi onneksi iho toipui taas ns. stabiiliin tilaan käytön lopetettuani.

  Tässä muutama turvalliseksi havaittu vakiotuote:

  L300 Puhdistusvaahto kuivalle iholle
  LV Puhdistusvaahto

  LV kasvovesi

  Dermosil Sensitive seerumi

  Taika Rauhoittava (vaaleansininen tuubi) Kasvonaamio & Kosteusvoide

  Myös The Inkey List seerumit ja Omega Water cream ovat olleet harmittomia.

  Kiitos vinkeistä - Erisan+ sarjaan en ole vielä ehtinyt tutustua!
  Laponie ja Circulove niinikään kuulostavat todella vakavasti otettavilta...

  Vastaa

  0
  1. .. Silmänympäryksiä rauhoittamaan paras on ehkä ollut tähän saakka Dermosil Overnight Eye Mask.

   Vastaa

   0
  2. Tuo on muuten hyvä pari Avènelle, unohdinkin mainita tuon postauksessa! Avènea käytän vain silmäluomilla ja Dermosilin Overnight-voidetta silmänalusilla. Se on paras hajusteeton silmänympärysvoide jonka tiedän! Avène kun ei kosteuta, vain rauhoittaa, kun taas Dermosilin Overnight-voide myös ravitsee ja kosteuttaa.

   Vastaa

   0
  3. Kiitos sinullekin tuotesuosikeista, nämä ovat aina hyödyllisiä muita lukijoita ajatellen :)

   Olin muuten ihan unohtanut Taikan Sensitive-seerumin..! 😮

   Vastaa

   0
  4. Se jäi toistaiseksi hyllyyn, sillä viimeksi katsellessani jäljellä oli yksi ainoa kappale, ja se vaikutti silminnähden avatulta..

   Vastaa

   0
 9. Kerrothan sitten enemmän tuosta Föllingen sarjasta, se myös tuntui lupaavalta.

  Vastaa

  0
  1. Joo, haluaisin kovasti tutustua sarjaan lisää :) Twistbe'ltä löytyy näitä pienempiä kiinnostavia sarjoja ja moneen tekee mieli perehtyä..! Nyt kun alkaa suurin osa Suomen markkinoiden suuremmista luonnonkosmetiikkabrändeistä olla hallussa, huomaan, että oma kiinnostus alkaa selvästi kohdentua pienempiin toimijoihin. Niistä löytyy vaikka mitä helmiä, jotka jäävät suurempien nimien varjoon.

   Vastaa

   0
 10. Kiitos paljon postauksesta!
  Aika jännä juttu - olen jo pitempään odottanut että jotain tällaista olisi tulossa, vaikka en osannut aavistaa, että olisi sinulle ihan omakohtaista.
  Mun kasvoissa punoitus on kauttaaltaan vahvaa, kun vähänkin liikun/lämpenen tai olen auringossa.
  Mun haasteena on rasvoittuva couperosa; eli putsauksen tarve ollut suurta, mikä lisää ärsytystä. Onneksi ikä on vähentänyt viime aikoina rasvoittumista ja myös puhdistuksen tarvetta.
  Käytän seuraavia hoitotuotteita:
  Puhdistan kasvoni Maine Base suolalla (sulatan suolarakeet veteen) ja Polar Health turvesaippualla.
  Muu hoito:
  Lumenen herkän ihon kasvovesi
  Ultraveen voiteet (kauraa : kutinaan ja kuivuuteen): ihan parhaita!
  ZO Skin Healt Hydrating Creme
  Forever Living seerumi
  Atopik kasvogeeli (en saa tuotteesta mielestäni kovin paljon apua, mutta sitkeästi käytän pullon loppuun asti)
  Mossa vitamin coctail day cream ja Facial Oil (rasvainenkin iho tykkää näköjään öljystä)

  Vastaa

  0
  1. Ovatko emäksiset puhdistusaineet sopineet couperosa-iholle..? Tai esitän kysymyksen toisin päin: oletko kokeillut puhdistaa ihoa myös happamilla (ihon omaa pH:ta lähellä olevilla) putsareilla, ja pahensivatko ne couperosaa..?

   Kuulun niihin, jotka suhtautuvat emäksisiin ihonhoitotuotteisiin varauksella. Tiedän, että ne sopivat joidenkin ihmisten iholle, mutta herkälle iholle niitä harvoin suositellaan (koska herkistyneellä iholla suojabarriääri on usein vaurioitunut, ja suojabarriääri on hapan, eikä eheydy emäksisellä hoidolla.) Mua aina kiinnostaa valtavasti, miten eri ihonhoitotuotteet toimivat erilaisilla ihoilla, joten MeineBase- & saippua-kokemuksista couperosa-iholla olisi kiinnostavaa kuulla enemmänkin. :)

   Vastaa

   0
  2. Hyvä kysymys, en valitettavasti osaa vastata koska en ole lainkaan perehtynyt noihin ph-juttuihin.
   Ilmeisesti olisi syytä :)
   Monenmoisia puhdistusmaitoja olen testaillut, mutta pesevät huonosti epäpuhdasta ihoa
   Mun kokemus on markettitason tuotteissa.
   Koen että Meine Base-suolavesi puhdistaa ihohuokoset hyvin ja poistaa kuollutta solukkoa, hinkkaamatta.
   Turvesaippua on tuntunut hyvältä kuivattamatta liikaa.

   Vastaa

   0
  3. Monenmoisia puhdistusmaitoja olen testaillut, mutta pesevät huonosti epäpuhdasta ihoa
   Mun kokemus on markettitason tuotteissa.

   Oletko kokeillut (ei-saippuaan pohjautuvia) puhdistusvaahtoja? Ne voivat tuntua maitoja paremmilta ja puhdistavammilta epäpuhtaalla iholla, mutta ovat silti saippuaa ihoystävällisempiä, koska niiden pH on lähellä ihon pH:ta. Suurin osa puhdistusvaahdon nimellä myytävistä putsareista on happamia. Toki niissä voi vaihdella itse tensidien eli niiden vaahtoavien aineiden voimakkuus, mutta pH on aina parempi kuin saippuassa.

   Hyviä ja edullisia, ei-liian-voimakkaita puhdistusvaahtoja on mm. Laveralla, L300:lla ja Dermosililla.

   Vastaa

   0
 11. Ajattelin muuten laittaa palautetta Lumenelle tapahtuneesta. Hyvitystä ehkä on turha odottaa (kuitti on jo kauan sitten laitettu roskiin), mutta toivoisin jonkinlaista paneutumista INCIn sisältöön. Aikamoista salapoliisintyötä tietty selvittää, mikä ainesosa (tai osien summa) on omiaan laukaisemaan noin ärtsyjä reaktioita (kommenttien perusteella vieläpä niin monella), kuitenkin perinpohjaisen luonteeni mukaan haluaisin saada mahdollisen ongelman heidän tuotekehittelytiiminsä tietoon ..

  Vastaa

  0
  1. Ajattelin muuten laittaa palautetta Lumenelle tapahtuneesta.

   Hyvä ajatus. Uskoisin, että he seuraavat kommentteja ja keskustelua somessa ja mediassa, mutta aina parempi, jos yritykselle vielä suoraan laittaa palautetta.

   Vastaa

   0
  2. Väliaikatiedote: Sain kuin sainkin Lumenelta vastauksen, pahoiteltiin tapahtunutta, osaamatta ottaa tarkemmin kantaa (ymmärrettävästi)

   Sain ohjeen lähettää tuotteen asiakaspalautuksena firmaan mukana selostus tilanteesta.
   Luvattiin hyvittää kulut.. Katsotaan nyt, tuleeko jokin voucher tai lahjakortti ... Periaatteessa en enää välitä tutustua Lumeneen lähemmin, mutta ripsarit ovat olleet toimivia :)

   Vastaa

   0
  3. Hieno juttu :)

   Mutta joo, kyllähän tällaiset kokemukset ikävästi jättää sellaisen "varovaisuuden" jonkin merkin suhteen.

   Mua jotenkin ihan harmittaa, että Lumenella ei ole (Harmonian lopettamisen jälkeen) yhtään minuun vetoavaa sarjaa ja brändi on etääntynyt niin todella voimakkaasti ja tehnyt ratkaisuja, jotka ovat saaneet kiinnostuksen viilenemään. Ei sillä nyt tietenkään siinä mielessä väliä, koska hyviä muita sarjoja markkinoilla riittää, mutta olisi mukavaa, jos kotimaan ykkössarjassa olisi jokin oikeasti hyvä tuotelinja. Sillä olisi tunnetason merkitys.

   Vastaa

   0
  4. Itselleni tärkeää oli saada hyödytön puteli pois kylppärin kaapista tilaa viemästä. Suosittelen muuten samaa muillekin Oat Milkin kanssa pettyneille. Ehkä kasa asiakaspalautuksia saisi Lumenen ottamaan tilanteen todesta ja tutkimaan, mikä putsarissa mättää :)

   Vastaa

   0
  5. Hyvä pointti! Itsekään en tee putsarilla mitään enkä oikein tiedä kehtaako sitä antaa lahjaksikaan... No, ehkä äiti voi kokeilla sitä, hänellä on myös aina ollut "teräsiho"...

   Vastaa

   0
 12. Tää postaus sai miettimään omaa ihoa. Couperosa on ollut terminä tavallaan tuttu, kun se näkyy niin usein eri paikoissa, mutta en oo oikeasti tiennyt, mitä se tarkoittaa. Mä oon hikiliikunnan jälkeen todella punainen ja pitkään! Suihkun jälkeen myös. Naama on niin punainen, että nuo tän postauksen kuvat kalpenee mun naaman rinnalla. Ihotautilääkäri totesi käsivarsissa keratosis pilariksen, joten ajattelin, että sitä on naamassakin, ehkä. Mutta en oo miettinyt kosmetiikan osuutta asiaan. Otin alkuvuodesta käyttöön Whamisan kaktus-seerumin ja tykkään siitä paljon, mutta aloin miettiä, tekeekö se mun posket punaisiksi. Mutta kun samaan aikaan itkin runsaasti sydänsurua, niin en tiedä, kumpi lopulta aiheutti punaisuuden, jatkuvat kyyneleet vai niiden kuivattamaan ihoon lotrattu seerumi. Mutta on mun iho punainen myös esim. Evolven bio-retinol ja c-vitamiini boosterin jälkeen. Tai oikeastaan varmaan kaiken kosmetiikan jälkeen. Kyllä se sit tasoittuu päivän mittaan. Mutta ehkä hoidan ihoani väärin...

  Vielä olisin kysynyt, että voiko Nivean anti dark-spot seerumia käyttää yhdessä tuon Evolven boosterin kanssa? Evolve on nyt avattuna, joten haluaisin käyttää kerralla loppuun, että ei ehdi mennä pilalle. Mutta olis varmaan hyvä palata käyttämään Niveakin loppuun (pidin siitä taukoa), kun kevätauringon vaikutus jo näkyy naamalla, kun ei ollut aurinkorasvaa mukana ja olin muutamana päivänä auringossa. Jos niitä voi käyttää yhtä aikaa,missä järjestyksessä ja pitääkö pitää väliä niiden levittämisen välillä vai voiko läiskiä peräjälkeen naamaan? Ja alle varmaan kasvovesi?

  Jos tää kommentti tulee toiseen kertaan, voit poistaa tän. Yritin lähettää aiemmin, mutta ei näyttänyt onnistuvan...

  Vastaa

  0
  1. Mä oon hikiliikunnan jälkeen todella punainen ja pitkään! Suihkun jälkeen myös. Naama on niin punainen, että nuo tän postauksen kuvat kalpenee mun naaman rinnalla.

   Nämä kuvat kalpenevat myös mun sauna-naaman rinnalla... 😅 Saunan jälkeen mun naama on kauttaaltaan niin punainen että näytän siltä, kuin olisin suunnilleen tukehtumassa... 😬 Oon aina vitsaillut, että mä en voisi ikinä lähteä viihteelle jonkin tyttöjen saunaillan jälkeen, koska mun naama ei palaudu normaalin väriseksi moneen tuntiin.

   Mutta on mun iho punainen myös esim. Evolven bio-retinol ja c-vitamiini boosterin jälkeen. Tai oikeastaan varmaan kaiken kosmetiikan jälkeen. Kyllä se sit tasoittuu päivän mittaan.

   Oletko kokeillut, tapahtuuko samaa, jos käytät pelkästään herkän ihon (ja hajustamatonta) kosmetiikkaa..?

   Vielä olisin kysynyt, että voiko Nivean anti dark-spot seerumia käyttää yhdessä tuon Evolven boosterin kanssa?

   En näe syytä, miksi ei - en usko, että C-vitamiini ja bakuchiol estävät Thiamidolin toimintaa.

   Jos niitä voi käyttää yhtä aikaa,missä järjestyksessä ja pitääkö pitää väliä niiden levittämisen välillä vai voiko läiskiä peräjälkeen naamaan? Ja alle varmaan kasvovesi?

   Nivea ensimmäisenä, Thiamidol tulee levittää puhtaalle iholle (ei-ravitsevan kasvoveden voi laittaa). Thiamidol on siis se aktiiviaine Niveassa :D Eli: puhdistus (tai aamulla vesihuuhtelu) - kevyt kasvovesi (ei paksu hoitovesi) - Nivea - pieni imeytymishetki - Evolve - (kasvovoide tai mitä nyt käytätkään viimeisenä kosteuttajana).

   Vastaa

   0
  2. Ihan ensiksi iso kiitos! On niin ihanaa, kun jaksat aina vastata!! Arvostan todella. Keneltä mä kyselisin, jos en sulta :)

   Joo,sama täällä saunan jälkeen. Mutta mulla tosiaan riittää pelkkä suihkussa käyntikin tuntien punaiseen naamaan.

   En oo koskaan kokeillut pelkästään herkän ihon kosmetiikkaa. Nyt on (kuten aina :D) niin paljon kosmetiikkaa käytössä ja jemmassa, että taidan käyttää ne pois ja siirtyä sitten kokeeksi herkän ihon tuotteisiin. Mikä kyllä kuulostaa tosi tylsältä... Mutta ehkä sitä voisi kokeilla, jos kerran väärät tuotteet voi aiheuttaa ruusufinninkin.

   Mä oon laittanut sen Nivean Whamisan deep rich tonerin päälle, kun koin, että tartten sen tuoman kosteuden. Kyllä se musta silti vaalensi läiskiä. Mutta hyvä tietää, että eivät sovi yhteen. Mun iho vaan aina suihkun jälkeen huutaa Whamisaa...

   Vastaa

   0
  3. Ihan ensiksi iso kiitos! On niin ihanaa, kun jaksat aina vastata!! Arvostan todella. Keneltä mä kyselisin, jos en sulta :)

   🤗🌼

   Mä oon laittanut sen Nivean Whamisan deep rich tonerin päälle, kun koin, että tartten sen tuoman kosteuden. Kyllä se musta silti vaalensi läiskiä. Mutta hyvä tietää, että eivät sovi yhteen.

   Ei niillä välttämättä - tai todennäköisesti - ole yhteensopivuusongelmaa :) En vain lähtökohtaisesti suosittele hoitavaa (= paljon vaikuttavia aineita sisältävää) tuotetta tehoseerumin alle, koska hoitavan tuotteen iholle jättämä kerros voi laimentaa tai hidastaa tiettyjen aktiiviaineiden vaikutusta. Tyrosinaasin estäjät ovat yksi tällainen aktiiviaineluokka (hapot ovat toinen). Toimiakseen kaikkein tehokkaimmin, niiden tulee imeytyä ihoon vailla muuta "ryysistä", jos ymmärrät mitä tarkoitan :)

   Nämä on näitä optimointijuttuja :) Mutta mikäli Nivean seerumi on toiminut lupaamallaan tavalla Whamisaankin yhdistettynä, niin silloin ei tokikaan ole syytä jättää Whamisaa pois.

   Vastaa

   0
 13. Ostin Taigan Beauty Essence Sensitive kasvoveden, mutta se ei tunnu yhtään sopivan mulle. Iho jää tahmeaksi ja kiiltää öljyisen näköisenä. Tuon päälle levitän Taigan Anti-Age Beauty Oilin. Tuo öljy on sopinut ihan hyvin aiemmin toisen kasvosuihkeen kanssa (Ekopharma Vadelma Hyaluron + Prebiotics Kosteussuihke).

  Ongelmana on tosi punoittava iho, mikä tuntuu vuosi vuodelta pahenevan. Posket siis punoittavat. Oon käyttänyt useamman vuoden luonnonkosmetiikkaa. Mikäköhän voisi olla kokeilemisen arvoinen kasvosuihke herkälle/punoittvalle iholle? Oon yrittänyt käyttää mahdollisimman simppelin incin omaavia tuotteita. Putsarina Taikan puhdistusemulsio ja nyt kokeilussa Erisan+ puhdistusgeeli. Kosteutuksessa tykästyin sun innoittamana kasvosuihke+öljyyn. Ennen tuota Taigan öljyä mulla oli Ekopharman mustikka öljy.

  Vastaa

  0
  1. Ostin Taigan Beauty Essence Sensitive kasvoveden, mutta se ei tunnu yhtään sopivan mulle. Iho jää tahmeaksi ja kiiltää öljyisen näköisenä.

   Ohoh..! Jännä ilmiö. Mun iholla se on superneutraali ja hyvin vesimäinen, ei mitään tahmaa.

   Mikäköhän voisi olla kokeilemisen arvoinen kasvosuihke herkälle/punoittvalle iholle?

   Oman kokemuksen perusteella en voi suositella mitään muuta suihketta lämpimämmin kuin Essen Sensitiveä, se on ihan huikea. Ei mikään halvin, tokikaan, mutta törkeän hyvä, en voi muuta sanoa. Itse ostin juuri uuden pullon. On hintansa arvoinen.

   Myös Föllingen suihke vaikuttaa tosi hyvältä ja on edullisempi. En ole käyttänyt sitä yhtä paljon kuin Esseä (koska olen ihan addiktoitunut Esseen jo pelkästään vaniliinin tuoksun takia), mutta ainesosiensa puolesta Föllingessä on paljon samaakin kuin Essessä, mm. probiootit:

   https://twistbe.fi/collections/follinge/products/follinge-pro-sensitive-comforting-face-mist-kasvovesi

   Vastaa

   0
 14. Hei mulla on todella herkkä iho
  ja varsinkin silmänympärykset. Kun on oikein pahana olen käyttänyt LV silmänympärysvoidetta,on hajusteeton. Mulla ainakin toimii ja kun on paremmat niin Cliniquen all about eyes on kans käytössä.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos vinkeistä. :) All About Eyes'istä en itse tykkää kun se on niin silikoninen, mutta LV:n sy-voiteen olen joskus testannutkin ja se oli muistaakseni ihan hyvän tuntuinen :)

   Vastaa

   0
 15. Anteeksi tossa mun kommentissa tuli joku ihme sana tohon väliin ei ollu tarkoitus

  Vastaa

  0
 16. Postaus ruusufinnistä tulisi nyt tarpeeseen, kun ihoni vasta riehaantui. Näyttää ruusufinniltä. Melkein kaikki tuotteet kirvelee ja ärsyttää, muutaman hyvän olen löytänyt. Hankala saada myös peitettyä meikillä. Kiva olisi saada eri hintaluokan tuotesuosituksia. Ja runsaasti:)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)