27.12.2022

Vuoden parhaita asioita

Kuluneen vuoden parhaita asioita.

Koti

Ostin oman kodin. Ja se tuntui heti ensimmäisestä hetkestä saakka mun kodilta.

Viihdyn täällä aivan valtavan hyvin.

Kööpenhamina

Olen viettänyt tänä vuonna paljon aikaa Kööpenhaminassa, kun miesystäväni on ollut siellä töissä. Rakastuin Kööpenhaminaan uudestaan, ja tanskan kielikin kuulostaa nyt sympaattiselta - ja sellaiselta, jota jopa vähän ymmärrän...!

Kööpenhamina tuntuu todella kodikkaalta. Ihana, ihana kaupunki!

Kesäkuu Maarianhaminassa

Vaikka tähän kuukauteen sisältyi Ahvenanmaan kodistani luopuminen, siitä jäi ihan parhaat muistot. Jos luopuminen voi tapahtua kauniisti ja onnistuneesti, tämä luopuminen tapahtui.

Muutto ja viimeiset viikot asunnossa olivat täynnä ilon ja kiitollisuuden tunteita. Sään valtiaatkin osallistuivat kokemukseen laskemalla koko kesäkuun ajaksi Ahvenanmaan ylle mitä kauneimman aurinkoisen ilman, josta otin kaiken irti.

Minulla ei ole muita kuin ihania muistoja näiltä viikoilta. Sain hyvästellä kotini ja tietyn ajanjakson elämässäni rauhassa ilman kiirettä, keskittyen siihen, mistä Ahvenanmaassa ja Maarianhaminan kodissani olemisessa olen aina eniten pitänyt. Hoidin muuton teknisen puolen toukokuussa ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla, ja loput kesäkuusta saatoin vain rauhoittua olemaan.

Joka päivä vietin aikaa rakkaalla aurinkoparvekkeellani; syömässä lounasta, lukemassa, tekemässä töitä, jumppaamassa... Tunsin iloa siitä, että sain vielä tehdä niin, en surua siitä, että tilaisuus oli viimeinen.

Asunnon loput tavarat menivät kesäkuun viimeisenä päivänä kierrätyskeskukseen ja Ukraina-apuun, ja kun suljin oven viimeisen kerran, kaikki oli kunnossa. Tunsin rauhaa ja keveyttä.

Silta TV-sarja

Aloin vihdoin katsoa Siltaa Netflixistä äitini suosituksesta. (En ole katsonut TV-sarjoja moneen vuoteen, koska en pysty keskittymään riittävästi TV-sarjan seuraamiseen.)

Silta on aivan mahtava ja olen syvästi kiintynyt sarjan hahmoihin. On myös ihanaa kuunnella samassa sarjassa sekä ruotsia että tanskaa, ja katsella tuttuja Köpiksen ja Malmön maisemia. ❤️

Olen seitsemässä kuukaudessa edennyt kolmanteen tuotantokauteen. Vaikka katselu on hidasta, nautin jokaisesta hetkestä Sillan parissa äärettömästi, ja tuntuu, kuin olisin Sillan myötä saanut palkinnon, jolla voin välillä hemmotella itseäni.

Fun fact: kolmannella tuotantokaudella näytetään ensimmäisen kerran sarjan päähenkilö Saga Norénin kotia ulkopuolelta sekä talon rappukäytävästä. Kävi ilmi, että Saga Norénin henkilöhahmo asuu Malmössa Västra Hamnenin kaupunginosassa samassa talossa ja samassa rapussa, jossa itse majoituin Airbnb-huoneessa toukokuun Malmön reissullani. Toukokuussa en vielä katsonut Siltaa, joten en tiennyt asuvani Sagan naapurissa! 😊

Keittiöremontti

Se, että ylipäänsä sain keittiöremontin toteutukseen. Sellainen savotta siitä kehkeytyi. Lopulta sain keittiön, jota todella rakastan.

Kastellorizo

Kreikan Kastellorizo on saari, joka vei nurkan sydämestäni.

Täydellinen miniatyyri-saariparatiisi heille, jotka viihtyvät pienissä, kuvankauniissa ja epäturistillisissa paikoissa, joissa kaikki kiteytyy idyllisen maiseman ja rauhallisen elämänmenon tunnelmassa "kellumiseen" ja kiireettömästä olemisesta nautiskeluun.

Käsittämättömän upea paikka, jonka ainutlaatuisesta kuvauksellisuudesta en ehkä koskaan pääse yli.

Ihonhoitoöljyt

Tuntuu, että löysin tänä vuonna ihonhoidon "kotiini". Öljyjen merkitys kasvoi, ja löysin minulle sen kaikkein mieleisimmän tavan hoitaa ihoa. Ei sillä, ettenkö yhä pitäisi myös voiteista, mutta öljyjen, ja erityisesti eteerisiä öljyjä sisältävien aromaterapeuttisten ihonhoitoöljyjen holistinen vaikutus hyvinvointiin (ainakin mun hyvinvointiin) on yksinkertaisesti vertaansa vailla muihin ihonhoitotuotteisiin verrattuna.

Olen aina rakastanut tuoksuja niin hajuvesien kuin ihonhoitotuotteiden muodossa, ja aromaterapeuttiset tuoksut ovat vieneet tämän suhteen entistä syvemmälle. Öljyjen maailmasta löytyy aivan uskomattoman ihania tuoksuja, jotka täydentävät hoitokokemuksen tavalla, johon voiteet eivät pysty. Eivätkä voiteet pysty kilpailemaan sen pehmeydenkään kanssa, jonka öljyt jättävät ihoon.

Tunnustan: olen totaalisessa sensorisessa koukussa.

Öljyjen myötä jokainen tavallinen "naamanrasvaus" on muuttunut hemmotteluhetkeksi. ❤️

6 comments on “Vuoden parhaita asioita”

 1. Olipas nautinnollista lukea tekstiä, josta aivan pursuilee kiitollisuus. Tämä oli kaunis pieni hetki ja tuli itsellekin hyvä mieli, kiitos!

  Vastaa

  0
 2. Hei, olisko sulla jotain vinkkiä kasvoöljystä, joka sopis herkälle ruusufinni-iholle? :) Apeironin teepuuöljy ollut kokeilussa, mutta ei oikein vakuuttanut.

  Vastaa

  0
  1. Teepuuöljy ei käsittäkseni ole ihanteellisin hoitava aine ruusufinni-iholle, sillä se on hyvin voimakas ja aktiivinen aine ja ruusufinni-iho on yleensä herkkä. Teepuuöljy sopii aknen tai epäpuhtauksien seurauksena ilmestyneiden näppyjen hoitoon, mutta ruusufinniä hoidetaan erilaisilla aineilla, keskittyen ennen kaikkea rauhoittavaan vaikutukseen.

   Ruusufinni-iholle kannattaa käyttää valita hellävaraisia aineita jotka laskevat tulehdusta ja rauhoittavat. Esimerkiksi Skin & Tonicin Calm Down Face Oil ja Föllingen Pro-Sensitive Recovery Oil sopivat hyvin:

   https://twistbe.fi/products/skinandtonic-calm-down-face-oil-kasvooljy (sisältää centella asiaticaa, hyvä ainesosa rosacea-iholle)

   https://twistbe.fi/products/follinge-pro-sensitive-recovery-face-oil-kasvooljy

   Föllingen öljy aivan erityisesti vaikuttaa superhyvältä, se sisältää runsaasti rauhoittavia ja tulehdusta laskevia aineita kuten kamomillaa, kauraa, bisabololia, kehäkukkaa ja hampunsiementä.

   Vastaa

   0
  2. Laponie of Scandinavian kasvoöljy sopii ainakin mun superherkälle (ex-)ruusufinni-iholle. Tykkään sekoittaa sitä Laponien face creamin kanssa, tai sitten ihan pelkästään.

   Vastaa

   0
  3. Mä olen saanut couperosan pysymään aisoissa n 5v pelkästään 100% ruusunmarjansiemenöljyllä. Käytän iltaisin puhdistuksen jälkeen vielä kostealle iholle. Muutama tippa riittää. Oon kokenut että vähempi on parempi.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)