01.09.2022

Upea ILIA - taisi löytyä uusi huulipunasuosikki

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Olen päässyt tutustumaan uuteen luonnolliseen värikosmetiikkasarjaan: Ilia Beauty. Taisin löytää ainakin uuden huulipunasuosikin..! 😍

Ilia on minulle aiemmin tuttu USAn reissuilta paikallisen Credo Beauty'n hyllyiltä. Credo Beauty on Jenkkien tunnetuin luonnollisen kosmetiikan ("clean beauty", kuten termi siellä päin kuuluu) myymäläketju ja aivan ihana kosmetiikkataivas..! Olen saanut Credosta näytteitä Iliasta, mutta en koskaan lähtenyt perehtymään sarjaan syvemmin, ainakaan blogisisällön tasolla, koska sitä ei saanut Suomesta. Nyt saa. :)

Ilian valikoima painottuu voidemaisiin ja nestemäisiin meikkituotteisiin muutamilla puuterimaisilla tuotteilla täydennettynä. Koostumukset ovat hoitavia ja ylellisiä. Ilialla ei ole sertifikaattia mutta tuotteet vastaavat sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereitä.

Biodelly on ottanut myyntiin pienen ja harkitun kokoelman sarjan bestsellereitä, kaikki voidemaisia tai nestemäisiä. Tutustu Ilian tuotteisiin Biodellyn sivulla täällä. Ilian tuotteet ovat sunnuntaihin asti -20% alennuksessa.

Pakko ylistää heti alkuun Ilian Color Block -huulipunaa. ❤️ Lukuisia luksushuulipuniakin olen urani aikana kokeillut, mutta tämä taitaa olla kaikkein miellyttävimmän tuntuinen huulipuna ikinä. (Dior, jäit toiseksi.) Color Block liukuu huulille uskomattoman vaivattomasti ja koostumus tuntuu olemattoman ohuelta, pehmeältä ja kosteuttavalta. Tämä jos mikä tuntuu ylelliseltä huulipunalta. En voi ihkuttaa tätä kylliksi. 😍 (Sori. Käytän ylisanoja vain, kun sille todella on paikkansa ✨)

Pigmentti on peittävää ja levittyy huulille tasaisesti. Color Block -huulipunassa on mieto, miellyttävä vaniljan tuoksu.

ILIA COLOR BLOCK LIPSTICK 37,50€ (tarjous 30€)

Sain valita Biodellyltä haluamani sävyt testiin ja valitsin huulipunasta sävyt Grenadine (herkullinen syvä punainen) ja Amberlight (murrettu pehmeä beigeroosa). Ilian omissa tiedoissa Grenadinea kuvataan "pehmeäksi korallin punaiseksi lämpimällä pohjasävyllä", mutta minun ihollani sävy on jotain ihan muuta; viileä ja vadelmainen.

Color Block -huulipunan kermaisessa koostumuksessa huulia hoitavat mm. aprikoosiöljy, mangovoi ja sheavoi.

Kumpikin sävy on aivan ihana. Amberlight on selvästi sävy, jota käyttäisin enemmän, koska olen niin ujo mitä tulee punaisiin huulipuniin. Mutta onhan Grenadine kyllä upea..!

Color Block -huulipuna on virallisen kuvauksensa mukaisesti kosteuttava, pigmenttirikas ja pitkäkestoinen huulipuna. Voin allekirjoittaa tämän.

Amberlight-look

ILIA Limitless Lash Mascara

ILIA Super Serum Skin Tint SPF 30 -meikkivoide sävyssä Shela

ILIA Multi-Stick sävyssä In The Mood

ILIA Color Block Lipstick sävyssä Amberlight

Tässä lookissa olen levittänyt Ilian meikkivoiteen sormin, ja tulos on tällöin vähemmän hehkuva kuin Beauty Blender -sienellä levitettynä. Grenadine-lookissa Ilia-meikkivoide on levitetty Beauty Blenderillä.

ILIA SUPER SERUM SKIN TINT SPF 30 -MEIKKIVOIDE 49,90€ (tarjous 39,92€)

Ilian meikkivoide on oikeastaan sävyttävä suojakertoimellinen seerumivoide. Ihan seerumimaisen ohutta se ei ole kiitos korkean mineraalipohjaisen suojakertoimensa joka aina hieman paksuntaa koostumusta, mutta koostumus on kuitenkin nestemäinen.

Ilian seerumeikkivoiteesta tulee minulle vahvasti mieleen Essen upea meikkivoide, jossa siinäkin on suojakerroin 30. Essen meikkivoide vain on paksumpaa ja aavistuksen peittävämpää (ja kalliimpaa). Yhteistä näille kahdelle on ravitsevan ja hoitavan tuntuinen koostumus sekä hyvin kuultava, jopa kostean näköinen jälki. Ilia kuvaakin jälkeä "dewyksi" (dewy = kasteinen).

Super Serum Skin Tint sopii loistavasti kuivalle ja ikääntyneelle iholle tai muuten vain, kun mieltymyksenä on hehkuva meikkipohja. :) Jos ihosi on rasvoittuva ja huokoset laajentuneet, tämän tyyppinen meikkivoide ei ole paras mahdollinen.

Super Serum Skin Tint'in hoitava koostumus sisältää skvalaania, sheavoita, hyaluronihappoa, aloe veraa ja niasiiniamidia

Valitsin netin swatch-kuvien perusteella testiin sävyn Shela ('neutraali/lämmin keskivaalea'), joka osoittautui lähes täydelliseksi. Se on kenties iiiihan pikkuisen vaaleampi kuin tämän hetkinen rusketus kasvoillani, mutta ei häiritsevästi. Mun iho on kesäisin niin tajuttoman paljon tummempi kuin talvisin, että on tosi vaikea valita meikkivoiteen sävyä välikausiin. :) Shela sulautuu mun ihoon täysin varmaankin joskus marras-joulukuussa, kun Kreikan matkankin päivetys alkaa haalistua..! :D

Huomioitavaa Ilian meikkivoiteesta: se hapettuu iholla pikkuisen, eli sävystä tulee iholla vähän tummempi kuin mitä se on juuri pullosta tuoreeltaan otettuna.

Peittävyys Super Serum Skin Tint'issä on läpikuultava ja luonnollinen. Se ei peitä esimerkiksi pigmenttiläiskiä mutta tasoittaa ihon sävyä ja luo eteerisen kuultavan keiju-ihon.

Grenadine-look

ILIA Limitless Lash Mascara

ILIA Super Serum Skin Tint SPF 30 -meikkivoide sävyssä Shela

ILIA Illuminator sävyssä Stella by Starlight (kulmaluu, poskipää, nenänvarsi, leuka)

ILIA Color Block Lipstick sävyssä Grenadine

Poskilla: sekoitus Ilian meikkivoidetta ja Grenadine-huulipunaa

Tässä meikissä olen levittänyt Skin Tint -meikkivoiteen kostealla Beauty Blenderillä, ja se saa Skin Tint'in pinnasta vielä aivan erityisen kasteisen.

ILIA MULTI-STICK 37€ (tarjous 29,60€)

ILIA MULTI-STICK ILLUMINATOR 37€ (tarjous 29,60€)

Tällaisista puikkomaisista voideposkipunista ja -kuultotuotteista tykkään tosi paljon! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään. ❤️ Voidemaiset meikkituotteet sopivat usein ikääntyneelle iholle paremmin kuin puuterimaiset, sillä ne jättävät ihon kuulaaksi ja valoaheijastavaksi, mikä puolestaan tekee ihosta nuorekkaan näköisen. Mattainen pinta vanhentaa, kuulas nuorentaa, on hyvä nyrkkisääntö, tosin mikään ei ole meikkauksessa ja kauneudenhoidossa kiveen hakattu totuus. (Hyvä muistaa.) Joka tapauksessa puhtaasti biologisesta näkökulmasta nuori iho heijastaa enemmän valoa kuin vanhempi iho, mikä saattaa johtua jo pelkästään nuoren ihon korkeammasta kosteuspitoisuudesta. Kosteus heijastaa valoa.

Ilian stickit ovat helposti levittyviä mutta eivät liian pehmeitä - liian pehmeä koostumus ei ole hyvä koska silloin iholle tulee kerralla liikaa.

Sävy In The Mood on kaunis hehkuva persikka, Stella by Starlight on aavistuksen pronssinen nude-ruusukulta. Ihan nappiin menivät nämäkin sävyvalinnat.

BALMY TINT HYDRATING LIP BALM 37,50€ (tarjous 30€)

Tästä tuotteesta on koko Ilia-brändi saanut alkunsa: sävytetty huulivoide. Tuote kuuluu Ilian suosituimpiin. (Hintakin taitaa kertoa kultti-statuksesta, auts..!) Taas on vain kehuttava: unelman-notkeasti huulille levittyvä liukas ja pehmeä koostumus on kirkkaasti parhaan tuntuinen sävytetty huulirasva jota olen kokeillut. Tunnustettavasti en ole puikko-huulirasvojen ystävä, enkä myöskään sävytettyjen sellaisten, mutta Ilian Balmy Tint hurmaa meikäläisenkin nirsot huulet.

Tämä ei jätä huulille vahamaista tunnetta ja "kalvoa", joka niin usein vaivaa minua puikko-huulirasvojen koostumuksessa. Pehmeä koostumus on kerrassaan supermiellyttävä. Pakko heittää tähän verrokkina edellinen sävytetty huulirasva jonka olen testannut, joka oli Laveran. Vaikka sekin on "ihan hyvä", on se Iliaan verrattuna suorastaan kuivan tuntuinen. Aina halvempi ei ole heikkolaatuisempi ja kalliimpi parempi, mutta tällä kertaa on todettava, että Ilia hakkaa Laveran edullisen Tinted Lip Balmin 10-0.

Lullaby-look

Valitsin Balmy Tint -huulirasvasta sävyn Lullaby, joka on viileän marjainen vadelman sävy. Balmy Tint jättää huulille myös herkullisen kiillon.

Tässä kuvassa minulla on muuten kasvoilla mineraalimeikkipuuteri. Huomatkaa, miten paljon mattaisempi iho on verrattuna ylempiin kuviin, vaikka kasvoilla on myös Ilian Illuminator. Skin Tint -meikkivoide tekee niin mielettömän hehkuvan ihon, että kuultava mineraalimeikkikin näyttää sen rinnalla mattaiselta.

LIMITLESS LASH MASCARA 37,50€ (loppu varastosta)

Alkaa tuntua siltä, että luonnonkosmetiikan maskarateknologia on kauttaaltaan nytkähtänyt uudelle tasolle. Siinä missä luonnolliset ripsarit tuntuivat yli vuosikymmenen junnaavan yhtä vaatimattomina, olen viimeisen 2-3 vuoden aikana kohdannut toinen toistaan upeammin suoriutuvia luonnonkosmetiikan ripsivärejä. Old school -ripsarit lähinnä värjäsivät mun ripsiä, uuden teknologian edustajat myös kerrostuvat ja tuovat volyymia. Jälki on nykyään myös taipuisampaa ja ripset jäävät pehmeiksi ja viuhkamaisiksi, kun ne vanhempien luonnonkosmetiikan maskaroiden jäljiltä jäivät vähän tönköiksi ja/tai ripset liimaantuivat paksumpiin osioihin.

Ilian Limitless Lash saa paikan Top 3 Parhaat Luonnonkosmetiikan ripsarit -listallani. (Muut kaksi ovat Kjaer Weis ja Mádara.) Limitless Lash'issa on kaksipuoleinen harja, jonka toinen puoli on lyhytpiikkinen ja keskeltä hieman kapeneva, toinen puoli on pidempipiikkinen ja tasainen. Itse käytän lyhytpiikkistä puolta ensin tuomaan ripsiin massaa ja viimeistelen pitkäpiikkisellä puolella - tosin en osaa sanoa miksi, sillä kumpikin puoli erottelee ripset todella hyvin! :D

Limitless Lash on kaikkein parhaiten erotteleva luonnonkosmetiikan maskara jota olen käyttänyt. Massa ei kerrostu yhtä nopeasti kuin Mádaralla ja Kjaer Weisilla, mutta jälki on siistimpää eikä ala yhtään "hapsuuntua" vaikka kuinka vetelisi lisää kerroksia. Mádara, jonka maskara kerrostuu hyvin hanakasti, alkaa lopulta myös hapsuttaa.

Tälle ripsarille minulta täysi kymppi!

(Kestoa en valitettavasti pysty kommentoimaan, sillä minulla pysyvät kaikki maskarat yhtä hyvin. Ilia ei varise ripsissäni yhtään.)

Katsoin juuri Biodellyn sivuja ja laitoin Biodellyn yhteyshenkilölle viestiä - Ilian tuotteet ovat menneet kamppiksen aikana kuumille kiville ja valitettavasti moni sävy on jo lopussa.

Ilia-tuotteet ovat joka tapauksessa -20% alennuksessa Biodellyllä sunnuntaihin saakka. Käy kurkkaamassa, josko sieltä vielä jotain löytyisi sinullekin - jos kiinnostuit Iliasta :)

9 comments on “Upea ILIA - taisi löytyä uusi huulipunasuosikki”

 1. Minulla on ollut Ilian poskipunasticki, mutta lopulta totesin, ettei siinäkään sävy osunut täysin kohdalleen.

  Vastaa

  0
 2. Sanni, mihin sun silmänympärysrypyt on hävinneet? Näytät max. kolmekymppiseltä noissa kuvissa!

  Vastaa

  0
  1. Mä näen ryppyjä :) 🙏🏻 Valo ja meikki vaikuttavat siihen, miten vahvasti juonteet missäkin kulmassa tai kuvassa näkyvät - sekä erityisesti se, hymyileekö ;) Silloin kun ei hymyile, rypyt ovat aina tasaisemmat kuin hymyillessä. Helpoin, mutta samalla ei-suositeltavin anti-age-keino..! :D En rohkaise ketään olemaan naama vakavana vain ryppyjen tähden..! ;D

   Vastaa

   0
 3. Hei Sanni! Minä, 50 + vuotias ja valitettavasti edelleen t-alueen rasvoittumisesta kärsivä haluaisin myös tuollaisen hehkuvan meikkipohjan. Osaisitko vinkata löytyisikö mitään mitä uskaltaisin kokeilla? Mattapohjat kyllä pitävät rasvoittumisen kurissa mutta tuntuu että ne puolestaan korostavat juonteita (ja tekevät kasvoista valjut…). Suurkiitos etukäteen!

  Vastaa

  0
  1. Hei Mari,

   Tash Sisterhoodin DD Glow -seerumimeikkivoide saattaisi olla kokeilemisen arvoinen. Se ei jätä tällaista Ilian tyyppistä kostean hehkuvaa pintaa, vaan hehku on enemmänkin satiinista kuultoa. Hyvin tyylikäs ja hienovarainen, mutta kuitenkin selvästi kuultava. Tosi kaunis jälki mielestäni, olen käyttänyt tätä paljon.

   Olen esitellyt tuotteen täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tash-sisterhood-inspiroivaa-luonnonkosmetiikkaa-ruotsista/

   Tässäkin tuotteessa on suojakerroin: SPF 15. Peittävyys on suunnilleen samaa luokkaa kuin Iliassa, eli hyvin läpikuultava. Tashin seerumimeikissä on paljon ohuempi ja tavallaan "kuivempi" ihotuntuma kuin Iliassa ja se jättää ihon samettiseksi. Tashin DD Glow'ssa on kuitenkin myös paljon hoitavia öljyjä. Se voisi sopia rasvoittuvalle ja aikuiselle iholle jossa "haasteena" ovat sekä ihon kiilto että juonteiden korostuminen vääräntyyppisellä meikkivoiteella.

   Tashin tuotteesta tosin on vain yksi, universaali sävy. Se ei sovi ihan "kalkkilaivan kapteenille" mutta ei ole mikään tosi ruskettuneenkaan ihon sävy. Jos kotipaikkakunnallasi on Sokos, Tashin tuotteita voi käydä testaamassa livenä siellä :)

   Vastaa

   0
 4. Mistähän johtuu tuo huulipunan pohjasävyn muuttuminen? Olen törmännyt samaan ongelmaan, kun tässä kesällä ostin punaisen, lämpimän sävyisen huulipunan. Huulilla sävy muuttui sitten juurikin viileän vadelman sävyiseksi. Käyttämättähän sekin puna on sitten jäänyt. :/

  Vastaa

  0
  1. Mistähän johtuu tuo huulipunan pohjasävyn muuttuminen?

   Tyypillisesti tällainen ilmiö johtuu käyttäjän huulten luonnollisesta sävystä, joka vaikuttaa ratkaisevasti huulipunan sävyyn. Ilian Grenadinen kohdalla en kyllä ymmärrä miksi se näyttää mulla niin viileältä, koska mun huulet eivät tosiaan ole viileät. Tosi outoa.

   Vastaa

   0
 5. Mä taas tykkään hirmuisesti Laveran sävytetystä huulivoiteesta. Kosteuttaa ja kirkas punainen on helppo sävy, antaa kivasti väriä muttei liikaa. Hoitava ja kestävä. Ostin Deborahin värillisen huulivoiteen kun sitä kehutaan paljon. Ai kauhee miten hirveetä se on! Jotenkin löysää ja märkää, ei kestä ja kuivattaa huulia. Voisin kuvauksesta päätellä että Ilia voisi olla just jotain samanlaista, joten tolla hinnalla en uskaltaisi edes kokeilla. Näin nämä makuasiat vaan menee. Mulle Lavera on just mieluinen ja kulkee aina taskussa.

  Vastaa

  0
  1. Mä taas tykkään hirmuisesti Laveran sävytetystä huulivoiteesta. Kosteuttaa ja kirkas punainen on helppo sävy, antaa kivasti väriä muttei liikaa. Hoitava ja kestävä.

   Onpa kiva kuulla..! 🙏🏻🙂

   Mulla on niin järkyttävän nirsot ja hankalat huulet, että niille kelpaa yleisesti alle prosentti koko huulirasvamarkkinoiden tarjokkaista.... 😬

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)