01.07.2022

Viimeiset

Viimeinen tavarakasa Maarianhaminan kotini lattialla eilen oli pino Vogue-lehtiä 90-luvun puolesta välistä.

Ne poistuivat asunnosta viimeisenä kanssani kello 22.35.

Keittiön rakas maisema viimeistä kertaa.

Viimeisen illan ohjelmassa oli Silta-TV-sarja Netflixistä.

Eilen aamulla Emmaus kävi hakemassa kaikki asunnon jäljellä olevat huonekalut. Yhtä he eivät huolineet, koska näin pienet sohvat eivät kuulema mene kaupaksi:

Tämän sohvan olen ostanut 23-vuotiaana minun ja sisareni opiskelija-asuntoon Kuopiossa. Sekin on kulkenut kanssani pitkän matkan.

Ilokseni pikku-sohvalle löytyi hyvä ottaja: se menee Ahvenanmaalla asuville Ukrainan pakolaisille.

Kotikatuni on yksi Maarianhaminan keskeisiä katuja. Sen toinen pää päättyy itäiseen vierassatamaan. Toisessa päässä, jossa minä asuin, on kauniita puutaloja.

Tämä katu tulee aina olemaan minulle yksi elämäni kotikatuja. Yhä sen varrella on myös vanha työpaikkani, jossa käydessä on aina tuttu olo. Piipahdin muutama viikko sitten tervehtimässä vanhoja kollegoitani ja toimiston kesätyöntekijä nauroi, että henkilökunnan keittiössä on suolasirotin, jossa teipillä mun nimi. :D Hän tuntee 'Sannin' siitä. (En pysty muistamaan miksi ihmeessä olen joskus vienyt sinne oman suolasirottimen.....)

.

Tiedättekö, mikä on päällimmäinen ajatukseni nyt?

Suuntaan katseeni uuteen tukikohtaan ja alan etsiä kivaa Airbnb-kämppää, johon voisin vastaisuudessa aina majoittua täällä. Ajatus täyttää minut ilolla ja innostuksellakin.

Juuri nyt on vain tosi hyvä olo. Viimeinen kuukausi kului niin kauniissa tunnelmassa, etten olisi voinut parempaa toivoa. Aurinkoisia päiviä, ystäviä vierailuilla, iltakävelyjä satamassa ja Badhusbergetin kallioilla ja leppoisia hetkiä parvekkeeni lämmössä. Ei stressiä muuttolaatikoiden pakkaamisesta, kun kaikki oli jo hoidettu toukokuussa.

Nyt ne laatikot vain odottavat Tampereen kodin eteisessä. 😄 Siinä on sitten puuhaa kun loma alkaa..! ❤️

Mukavaa, kun olette eläneet kanssani tämän viimeisen kuukauden niin blogissa kuin Instagramissa. Vuosien päästä on kivaa lukea nämä taltioinnit ja palata näihin tunnelmiin.

28 comments on “Viimeiset”

  1. Ihana kuulla että olet hyvillä mielin! Oon aina tykännyt sun Ahvenanmaa-jutuista ja niitä odotan innolla jatkossakin😊

    Vastaa

    0
  2. Hyvä, että hyvillä mielin, vaikka pieni haikeus tekstistä kuultaakin ja sehän kuuluu asiaan.

    Kotikatu-kuvasta tuli niin hyvä mieli. Tuonne pääsee taas reilun kuukauden päästä. Tänä vuonna on 20 vuotta siitä, kun miehen kanssa tavattiin ja käytiin ensimmäisen kerran Ahvenanmaalla. Sen jälkeen ollaan jätetty vain yksi vuosi väliin lapsen syntymän takia.
    Mukavaa kesää ja Ahvenanmaa-juttuja odotetaan täälläkin innolla.

    Vastaa

    0
    1. Tänä vuonna on 20 vuotta siitä, kun miehen kanssa tavattiin ja käytiin ensimmäisen kerran Ahvenanmaalla. Sen jälkeen ollaan jätetty vain yksi vuosi väliin lapsen syntymän takia.

      🙏🏻❤️

      Vastaa

      0
  3. Tunteella kirjoitettu postaus - tuli ihan oma muutto mieleen. Tuollaiseltahan se tuntuu, kun viimeisen kasan tavaraa kantaa pois.

    Lisään tähän vielä, että taannoisessa luottotuoteposteuksessasi olisin voinut mainita suosikikseni jo lopetetun L300-puhdistusmaidon ja Lacto Linen miselliveden (huippu!) lisäksi Evolven Bio-retinolinin - ostin sitä jälleen lisää.

    Ostin muuten testiin Alga Mariksen Spray solaire 50 plussan, kun unohtui Patykan kolmikymppinen vartaloaurinkovoide yhteen paikkaan. Ero Patykaan on suuri, vaikka Patykan miellyttävyyttä lisää se, ettei se ole viisikymppinen. Alga jättää todella vaikeasti poistettavan pinnan, ja tuote vaikuttaa käytännössä olevan oikeastikin vettähylkivä, mikä on toki plussaa. Valitettavasti Alga jättää myös aivan järkyttävän valkoisen kajon: kun kasvoilla Alga Mariksen sävyttävä Teinte beige ja kaulalla tuo sävyttämätön viisikymppinen, näyttää sävyero olevan vähintään kolmen asteen luokkaa; järkytyn itsekin, kun näen itseni jossakin peilistä (en voi käyttää dekolteella sävyttävää, koska sotkisi vaatteet). Patyka toimii kaulalla paljon paremmin, sillä sävyero suhteessa kasvoihin jää valkoisuuden poissa ollessa paljon vähäisemmäksi. En tiedä sitten, olisiko Patykan viisikymppinen selvästi yhtä vaalea kuin tämä Alga Mariksen viisikymppinen on. Aion kuitenkin näyttää pelleltä ja käyttää tuonkin Alga Mariksen loppuun, vaikka Patykaa onkin niin paljon miellyttävämpi ja helpompi käyttää (lähtee esim. levityksen jälkeen pois suht. helposti käsistä toisin kuin Alga Maris!). Hyvä puoli on se, että Alga antaa esim. dekolteelle kunnon suojan.

    Innolla alan muuten ihan piakkoin testailemaan Laveraan Hydro Sensation Face Mistiä - tilasin sen juuri. :) Tuoksua jo testailin, ja se vähän mietityttää, mutta voi hyvinkin olla, että meistä tulee kaverit.

    Olisin kysynyt (ellen ole tehnyt tätä jo joskus aiemminkin), että voisiko Olaplexista olla mitään hyötyä katkeilleille ja täysin käsittelemättömille hiuksille? Hiukseni ovat lasimaiset ja ohuet ja ihan täynnä kaksihaaraisia, sillä stressaantuneena punon niitä ja teen niistä vaikka minkälaisia häkkäröitä.

    Vastaa

    0
    1. En ole ehtinyt vastaamaan tähän enkä ehdi vieläkään, palaan kun ehdin :)

      Vastaa

      0
    2. En tiedä sitten, olisiko Patykan viisikymppinen selvästi yhtä vaalea kuin tämä Alga Mariksen viisikymppinen on.

      Vertasin näitä omalla iholla ja Patykan viisikymppinen jättää näkymättömämmän (vähemmän vaalean) pinnan kuin Algan viisikymppinen.

      Tiedätkö, miksi Alga Maris jättää niin vaikeasti poistettavan pinnan verrattuna Patykaan? :) Alga Mariksen suihke on öljypohjainen kun taas Patyka on emulsio. Mitä öljyisempi tuote, sitä vaikeampi poistaa iholta. Emulsiot irtoavat aina helpommin kuin vedettömät koostumukset.

      Innolla alan muuten ihan piakkoin testailemaan Laveraan Hydro Sensation Face Mistiä – tilasin sen juuri. :) Tuoksua jo testailin, ja se vähän mietityttää, mutta voi hyvinkin olla, että meistä tulee kaverit.

      Jään odottamaan sun kokemuksia :) Hydro-suihkeen tuoksu on sellainen, että jakaa vähän mielipiteitä. Minusta se on ihanan raikas mutta sillä tavalla persoonallinen, että ymmärrän, ettei se ole kaikille välttämättä "ihana" :D

      Olisin kysynyt (ellen ole tehnyt tätä jo joskus aiemminkin), että voisiko Olaplexista olla mitään hyötyä katkeilleille ja täysin käsittelemättömille hiuksille?

      Mun ymmärryksen mukaan kyllä. Oli hius sitten käsitelty kemiallisesti tai ei, jos hiukset ovat huonokuntoiset (katkeilleet, kuivat, sameat, karheat) niiden rakenne on vaurioitunut. Olaplex korjaa vaurioituneen hiuksen rikkisidoksia. En ole hiuskemisti, mutta kyllä mun ymmärryksen mukaan vaurioituneeseen hiukseen tepsivä teknologia korjaa yhtä lailla kemikaalien kuin vaikka ympäristön rasitteiden johdosta hiukseen tulleita vaurioita.

      Toisaalta, jos hiukset katkeilevat kuivuuttaan, silloin oikeampi hoitotuote on kosteuttava, ei rikkisidoksia korjaava. Tämä voi tietysti olla vaikea päätellä itse (eli ovatko hiukset "vain" kuivat vai myös rakennevaurioituneet). Tällöin kuvaan astuu kampaaja, joka osaa analysoida asiakkaan hiuksen tilan.

      Vastaa

      0
    3. Kyllä, Alga Mariksen vartalovoide on todella öljyinen - ei enää koskaan tätä. Toisaalta miten Alga Mariksen sävyttävä kasvoaurinkotuote voi jättää ihon niin mattaiseksi (välillä itselläni jopa liiankin mattaiseksi). Tätä mattaisuutta kaipaisin vartalotuotteeseenkin.

      Laitatko muuten kasvoaurinkotuotetta myös silmäluomille? Satuin lukemaan eilen jutun unohdettujen kohtien suojaamisesta, ja siinä oli kehotus suojata myös silmäluomet. Itse en tee tätä, sillä ajattelen, että luomilta aurinkosuoja valuisi kyllä silmiin kuumalla.

      Laveran suihketta olen testaillut. Mielestäni se ei kosteuttavuudessaan yllä Bybin tasolle. Tuoksu ei ole mielestäni myöskään mikään nappivalinta, vaan pikemminkin miehekäs ja vähintään erikoinen - tästä tulee mieleen joku purskuteltava suuvesi. Tuote olisi aika paljon parempi ilman tuota tymäkkää tuoksua, mutta toki käytän pullon loppuun.

      Vastaa

      0
    4. Toisaalta miten Alga Mariksen sävyttävä kasvoaurinkotuote voi jättää ihon niin mattaiseksi (välillä itselläni jopa liiankin mattaiseksi). Tätä mattaisuutta kaipaisin vartalotuotteeseenkin.

      Kasvoaurinkovoide on emulsio, siinä on eri voidepohja kuin Algan vartalo-spray'ssa :) Kannattaa aina tsekata incistä että vesi (aqua) on ykkösenä, tai veden kaltainen neste kuten aloe vera, jos tykkää emulsiokoostumuksesta. Jos ykkösenä on öljy, tietää mitä odottaa....

      En laita kasvoaurinkovoidetta silmäluomille. Valuisi kyllä silmiin ja toisaalta, mun silmät on niin syvissä kuopissa ja silmäluomi niin piilossa, ettei aurinko kyllä siihen paljon osu ellen mene makaamaan vaakatasoon silmät ummessa... :D Ja sellaista auringossa oleilua harrastan nykyään enää aniharvoin, hyvä jos kerran kesässä... :D

      Laveran suihketta olen testaillut. Mielestäni se ei kosteuttavuudessaan yllä Bybin tasolle. Tuoksu ei ole mielestäni myöskään mikään nappivalinta, vaan pikemminkin miehekäs ja vähintään erikoinen – tästä tulee mieleen joku purskuteltava suuvesi.

      Heh, nämä tuoksukokemusten erot on kyllä niin hauskoja..! Mun nuorin sisar on juuri käymässä mun luona ja oli illalla testaillut mun kylppärissä randomisti esillä olevia kosmetiikkatuotteita. Hän tuli kertomaan, että ihastui yhteen kasvosuihkeeseen ihan täysillä. "Tässä on niin ihanan raikas ja virkistävä tuoksu, aivan ihana!" Kyseessä oli Laveran Hydro Sensation. :)

      Vastaa

      0
    5. Tuoksun ohella tuote jättää jotenkin limaisen pinnan, toisin kuin Bybi. Voikin olla, että ostan Bybiä vielä toisen kappaleen (tätä en ostaisi; myöskään Laveran kosteuttavinta käsivoidetta en ostaisi voimakkaan tuoksun vuoksi uudestaan).

      Aurinkovoiteen kestosta kysyisin vielä sen verran, että jos Alga Mariksen vartalovoide saa aikaan sen, että suht. pitkänkin ajan kuluttua tuotteen levityksestä vesipisarat jäävät pomppimaan käsien ihon pinnalle käsienpesun jälkeen, niin onko tuo merkki siitä, että aurinkosuojatehoja on vielä jäljellä?

      Onko se Alga Mariksen sävyttävistä vaalein sävy muuten mielestäsi kylmään taittava?

      Vastaa

      0
    6. Kuvailemasi ilmiö Alga Marikseen liittyen liittyy tuotteen vettähylkivyyteen, mikä ei ole verrannollinen UV-suojaan. Kuten sanottua, UV-suojaa on kyllä iholla niin kauan kuin mineraalipartikkeleitakin, mutta x tunnin kuluttua levityksestä (x:n vaihdellessa olosuhteiden kuten ihon hikisyyden mukaan) UV-suoja on reikiintynyt, eli yhdellä neliömillimetrin alueella kasvoillasi voi olla UV-suojaa ja viereisellä neliömillimetrillä ei. Saatko kiinni siitä, mitä tarkoitan? 🙂

      Mitä Alga Mariksen Ivory-sävyyn tulee, olen kuvaillut sitä aikoinaan näin (en ole swatchaillut/kokeillut sitä sen jälkeen koska en itse käytä sitä):

      ”Ivory näyttää kuvassa viileämmältä kuin on; se on erinomaisen hyvä, neutraali vaalea. Toki enemmän viileä neutraali kuin lämpimään päin, mutta ei noin harmahtava kuin kuvassa. Todella hyvä sävy!”

      Vastaa

      0
    7. Hyvä, että on neutraali/viileä, sillä beigen kanssa olen aika vaikeassa tilanteessa, kun se on niin selvästi keltapohjainen. Syksyllä on pakko siirtyi tuohon Ivoryyn.

      Juu, sain kiinni. Harmi, että vettähylkivyys on ominaisuus itsessään eikä takaa aurinkosuojan toimivuutta (vaikka varmaankin vaikuttaa siihen pidentävästi).

      Vastaa

      0
    8. Beige ei mun mielestä itse asiassa ole kovin vahvasti keltapohjainen. Vaikka se on lämmin, se taittaa enemmän kaakaoiseen beigeen kuin keltaiseen. (Kun vertaa kunnolla keltapohjaisiin sävyihin näkee eron.)

      Vastaa

      0
    9. Sitten tuo beige on vain todella tumma minulle - joissain peileissä näytän tosi pahasti eriväriseltä kasvoista ja kaulasta. Pitäisi vähän tulla vaaleampaan suuntaan sävyssä, mutta tuo Ivoire on kyllä todella vaalea, ehkä jopa liiankin.

      Vastaa

      0
    10. Mádaran City CC-sävyistä löytyisi ehkä sinulle parempi sävy, mutta kun SPF on vain 15, suoja ei taida riittää.

      Vastaa

      0
    11. Ei ikävä kyllä riitä. :/ Olen vähän solmussa tämän asian kanssa, koska haluaisin antaa tosi luonnollisen vaikutelman, mutta nyt näytän siltä kuin olisin lätrännyt joka päivä naamaani vääränväristä meikkivoidetta. Sävy saisi tosiaan olla tuon beigen ja ivoiren väliltä ja suojaa vähint. 30.

      Vastaa

      0
    12. Unohdin muuten kysyä, että jos illalla puhdistuksen yhteydessä havaitsee, että kasvoilla on vielä Alga Mariksen sävyttävän pigmenttiä ihan reippaastikin, voisiko ajatella, että sitä itse auringolta suojaavaa vaikutustakin on ollut iltaan saakka.

      Vastaa

      0
    13. Ei oikein, sillä UV-suojapartikkelien luoma tasainen pinta ("verkko") ihon päällä on kyllä hajonnut, joten UV-suojan määrä iholla on aika kyseenalainen.

      Vastaa

      0
  4. Voi että! Sitä elää niin mukana. On omituinen olo... surumielinen... Oon aina niin tykännyt sun Ahvenanmaa-postauksista. Nyt ei muuta kuin nokka kohti uusia seikkailuja!!!

    Vastaa

    0
  5. Onkohan tämän jutun yhteydessä soveliasta kysyä (taas) Ahvenanmaa-suosituksia...?

    Kuten muutkin ovat todenneet, sun Ahvenanmaa-jutut on olleet mielenkiintoisia ja tunnelmallisia. AirBnb-kämppää kannattaa muuten mitä ilmeisimmin etsiä ajoissa! Me olemme ensi viikolla menossa pariksi päiväksi Ahvenanmaalle, ja todettiin toukokuun lopussa(!) kun matkaa varattiin, että hyvän AirBnb:n löytäminen oli sen verran haastavaa, että mennäänkin hotelliin.

    Mutta siis se suositus-kysely! Onko sulla jotain täsmävinkkiä tämän kesän osalta, mihin kannattaisi mennä syömään? Majoitumme Maarianhaminassa, mutta olemme autolla liikkeellä, joten missä vaan saarella käy. Emme kaipaa mitään erityisen fiiniä paikkaa, mutta jos osaat vinkata jotain vähän erikoisempaa ruokapaikkaa, niin otan vinkin kiitollisena vastaan.

    Ihanaa loppukesää ja kodin laittoa sulle Sanni! <3

    Vastaa

    0
    1. Onkohan tämän jutun yhteydessä soveliasta kysyä (taas) Ahvenanmaa-suosituksia…?

      On kyllä ☺️

      AirBnb-kämppää kannattaa muuten mitä ilmeisimmin etsiä ajoissa! Me olemme ensi viikolla menossa pariksi päiväksi Ahvenanmaalle, ja todettiin toukokuun lopussa(!) kun matkaa varattiin, että hyvän AirBnb:n löytäminen oli sen verran haastavaa, että mennäänkin hotelliin.

      Maarianhaminassa on hätkähdyttävän vähän Airbnb-majoitusta. :/ Sekin on syy huonoon saatavuuteen. Ne harvat menevät kuumille kiville kesäsesonkina ja katsoin ihmeissäni, että hyvinkin yksinkertaiset, ei niin lähellä keskustaa olevat Airbnb-kämpät maksavat kesällä saman verran tai jopa enemmän kuin hotellit...

      Onko sulla jotain täsmävinkkiä tämän kesän osalta, mihin kannattaisi mennä syömään?

      Kallas Skärgård Vårdössa on uusimpia paikkoja ja todella tunnelmallinen. (Tänne on matkaa ja pitää mennä lossillakin..) Vanhoista maaseudun klassikoista Eckerön Gastropub Bodegan on ihan lyömätön.

      https://www.kallas.ax/fi/
      http://karingsundsgasthamn.ax/gastropub-bodegan-39845074

      Ahvenanmaan ravintola-scene elää aika hitaasti ja uusia ravintoloita avautuu harvoin. Kallas on viimeisin ja sama porukka avasi tänä keväänä ravintolan myös Maarianhaminaan (Kallas Stadskrog), mutta konsepti on ihan eri tietysti, kun alkuperäinen on maatilalla ja toinen cityssä. Se kaupungin versiokin vaikuttaa oikein hyvälle mutta alkukesän menussa ei ollut mitään mun ruokavalioon sopivaa niin en päässyt vielä testaamaan.

      Itse asiassa Vårdön Kallas'takin uudempi paikka on Lolo's Seaside Café Getassa, mutta siellä on sen verran simppeli menu että en ehkä ruoan puolesta lähettäisi ketään Getan perukoille saakka 😅 Sijainti veden äärellä on viehättävä ja tykkään kyllä siitä, että rohkaistutaan avaamaan ravintolapalveluja "keskelle-ei-mitään". Yritteliäisyyttä pitää olla! 👏 Mutta jos etsitte nimenomaan hyvää ruokaa, niin Lolo ei sijoitu kärkivinkkeihin. Itse söin siellä kesäkuussa mauttomimman lohen ja salaatin mitä olen koskaan syönyt, annoksesta oli unohtunut kaikki kastikkeet ja salaattikin oli lautasella "kuiviltaan", eikä tietysti puhettakaan mausteista kuten vaikka suolasta ja pippurista.

      Hei, yksi vinkki tuli vielä mieleen, Grannas Bistro Tjudössä..! https://www.grannas.ax/fi/bistro-0
      Se on Grannasin omenatilan pitämä ravintola ja aina kun olen käynyt siellä ruoka on ollut ihan top-notch ja menussa vähän mielenkiintoisempiakin annoksia, kesäkuussa oli mm. Melanzane alla Parmigiana...! 😋

      Godbyssa sijaitseva Gastropub Stallhagen on myös ihan legendaarinen, mutta siellä olet saattanut jo käydäkin..? En muista, oletko aiemmin käynyt Ahvenanmaan maaseudulla..?

      Ihanaa Ahvenanmaan matkaa teille..! <3 Jos tuuri käy ja tuulet ovat suotuisat, minäkin saatan vielä heinäkuun lopulla päästä A-maalle purjevenellä 🥰

      Vastaa

      0
    2. Ihanaa kun ehdit vastata! Arvasinkin, että saan sinulta taas loistavia vinkkejä. ☺️ Stallhagenissa olen jo käynyt ja lupasinkin jo viedä miehen sinne. Ajateltiin myös mennä Getaan luontopolulle, joten hyvä tietää, ettei paikan ravintola ole ehkä parhaita. Katsotaan, mihin päädytään syömään, kiitos paljon vinkeistä ja suotuisia tuulia loppukesään!

      Vastaa

      0
    3. Getan tunnetuin ravintola, Getabergenillä sijaitseva Soltuna on kyllä ihan hyvä. :) Ei mitään "gourmettia" mutta ihan mukiinmenevä :) Soltuna on eri paikka kuin Lolo's Seaside Café. Olettekohan mahdollisesti menossa juuri Getabergenin luontopolulle..?

      Vastaa

      0
    4. Joo, käveltiin Getabergenin luontopolku ja siellä oli tosi mielenkiintoista. Paluumatkalla syötiin Grannas Bistrossa ja se oli ihan nappivalinta! Hyviä vinkkejä siis. ☺️

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat