28.06.2022

Novexpert ja kesäihonhoito - miksi Novexpertilla ei ole aurinkosuojatuotteita?

Tänään tarjolla kesäihonhoitoa ihanan ranskalaisen tiedenörttisarjamme Novexpertin hengessä. Luvassa on mm. hieman erilainen näkökulma auringolta suojautumiseen..!

Disclaimer: olen töissä Novexpertin maahantuojalla.

Kosteutus, antioksidantit ja aurinkosuoja ovat kesäihonhoidon kolme avainsanaa. Aurinkovoidetta käyttäessä myös asianmukainen puhdistus. Mineraaliaurinkovoiteiden poistossa öljypuhdistaja on aivan ehdoton, mutta myös kemiallinen aurinkosuoja, etenkin vedenkestävä, irtoaa parhaiten öljypohjaisella putsarilla.

NOVEXPERT JA AURINKOVOITEET

"Miksei Novexpertilla ole aurinkosuojallisia tuotteita?" Kysymys, jonka kuulee usein erityisesti kesäaikaan. Novexpert on erikoistunut ikääntyneen ihon hoitoon, ja UV-säteilyltä suojautuminen on tunnetusti kaikkein tehokkain anti-age-toimenpide jonka iholleen voi tehdä. Novexpertilla ollaan tästä samaa mieltä. Aurinkovoiteiden sijaan Novexpertin näkemys ja suositus on, ettei auringossa kannattaisi ylipäänsä oleskella pitkiä aikoja. Aurinkosuojatuotteet voivat antaa ihmiselle vääränlaisen luottamuksen siihen, että auringossa voi UV-suojavoiteiden ansiosta oleskella turvallisesti pidempään, eikä Novexpert halua rohkaista asiakkaitaan aurinkoaltistukselle.

Novexpert on lääkärien ja tutkijoiden kehittämä sarja, ja voi todeta, että brändin suhtautuminen ihon terveyteen ja kosmetiikassa käytettyihin kemikaaleihin on poikkeuksellisen tiukka. Aihe, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin. Novexpert ei tee kompromisseja, ja joskus nämä kompromissit saattavat näyttäytyä kaupallisessa mielessä erikoisina. SPF-voide olisi kaupallisesti perusteltu tuote, mutta Novexpert tekee tieteellisen vakaumuksensa pohjalta myös epäkaupallisiksi nähtäviä valintoja. Aurinkovoiteettomuus on yksi niistä.

Aurinkovoiteiden kemikaaleihin liittyy paljon kyseenalaisuuksia, ja kemialliset (orgaaniset) UV-suojafiltterit ovat luonnonkosmetiikkasarjalle jo valmiiksi poissuljettuja. Myös fysikaalisiin eli mineraalifilttereihin liittyy riskitekijöitä, ja vaikka nämä riskit liittyvät käytännössä nanokokoisiin partikkeleihin (joita ei ole pakko käyttää), jo riskin olemassaolo on Novexpertin kaltaiselle sarjalle riittävä syy olla formuloimatta tuotteita tällaisilla ainesosilla.

AURINGOSSA EI OLE SYYTÄ OLESKELLA KUIN LYHYITÄ AIKOJA

Novexpertin kanta puhtaasti ihon terveyden näkökulmasta on, että auringossa voi oleskella lyhyitä aikoja (alle 20 minuuttia) ilman UV-suojatuotteita, jotta iho muodostaa D-vitamiinia. Pidempää altistusta tulee välttää. Jos auringossa kuitenkin oleillaan yli 20 minuuttia, silloin UV-suojavoiteen käyttö on perusteltua. Tällöin Novexpert suosittaa fysikaalista suojaa, vailla nanopartikkeleita.

(Huom: useimmat luonnonkosmetiikkasarjat eivät käytä nanopartikkeleita aurinkosuojatuotteissaan, mutta on myös sellaisia, jotka käyttävät. Kannattaa aina lukea tuoteseloste, nano-partikkelit tulee EU:n lainsäädännön mukaan mainita pakkauksessa.) 

En pidä liioiteltuna kutsua Novexpertin asennetta aurinkosuojatuotteita kohtaan todellakin ultimaattiseksi tiedenörtteilyksi. En tunne toista sarjaa, jossa  tuotekehitystä ohjaisi yhtä vahvasti kosmetiikan kemikaalien pedanttisen tarkka turvallisuusarviointi. Vaikka itsekin ihmettelen joitain Novexpertin valintoja, tietynlainen epäkaupallisuus on minusta virkistävää ja ihailen brändin uskollisuutta arvoilleen.

KOSTEUTUS

Novexpertin kolme tehokkainta tuotetta ihon kosteutukseen ovat tässä - ja nyt puhutaan nimenomaan vesikosteutuksesta ja humektanteista. Kesällä iho janoaa ennen kaikkea vesikosteutta, joten pidä huoli ystäväsi kosteusvarastoista. Kosteutta on tarjolla myös korkeamman ilmankosteuden muodossa, ja kun syötät ihollesi tehokkaita humektantteja, iho pystyy hyödyntämään ilmankosteuden parhaiten.  💦

HYALURONIC ACID SMOOTHING TONING MIST - erittäin kevyen ja vesinäisen tuntuinen hyaluronihapposuihke sisältää keski- ja matalakokoista hyaluronihappoa, aloe veraa, adenosiinia, riboosia ja fermentoitua maitohappobakteeria. Vaikutus: kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä ehkäisevä. Ei jätä iholle monille humektanttisille tuotteille ominaista tuotetuntumaa.

BOOSTER SERUM WITH HYALURONIC ACID - Novexpertin tähtituote, se Kaikkein Kosteuttavin Seerumi. Uudistetussa koostumuksessa hyaluronihapon määrä on kaksinkertaistettu ja seerumi sisältää nyt 3,2% hyaluronihappoa. Vaikutus: kosteuttava, silottava ja kollageenin tuotantoa stimuloiva.

HYALURONIC ACID REPULP GEL - jos koet sarjan seerumin olevan sinulle vielä liian "anti-age", kokeile Repulp-geeliä! Tämä öljytön ja todella miellyttävän tuntuinen kosteuttaja sisältää hyaluronihapon lisäksi korkean pitoisuuden antioksidanttista ruskolevää (💎💯). Ruskolevän sisältämä fukoksantiini suojaa ihoa valovaurioilta ja on superhyvä antioksidantti iholle kesäaikaan.

TRIO-ZINC FLUID JA GEL

Jos tykkäät käyttää ihollasi myös voidetta, tärppini Novexpertin tuotteista kesäaikaan on Trio-Zinc -linjan Fluid. Saman sarjan geeli on loistava vaihtoehto yllä esitellylle Repulp-geelille, kun iholla on epäpuhtauksia.

Trio-Zinc Fluid sisältää vain 5% öljyjä ja on kaikkein ohuin ja kevyin Novexpertin emulsioista. Vaikka Trio-Zinc -linja on kehitetty ennen kaikkea rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, tuotteet ovat myös vahvasti anti-age-vaikutteisia ja erityisesti Fluid sopii mielestäni loistavasti kesäkosteuttajaksi kenelle tahansa aikuiseen ikään ehtineelle. :) (Ei ole liian "vahva" parikymppisellekään.)

Trio-Zinc Fluid sisältää mm. ihoa uudistavaa bakuchiolia, rauhoittavaa bisabololia, antibakteerista sinkkiä ja pigmenttimuutoksia vaalentavaa ja hillitsevää merinarsissia. Hyviä ainesosia mille tahansa iholle, ja kevyt koostumus on aivan ihanteellinen kesäaikaan.

CARAMEL CREAM

Sävytetty kasvovoide Caramel Cream on Novexpertin erikoisuus. Se on loistava tuote, mutta nykypäivän SPF-voittoisessa BB-voidebuumissa jäänyt vähän piiloon.

Caramel Cream on meikki- ja ihonhoito-ominaisuuden yhdistävä hybridituote ja edustaa tyypiltään klassista sävytettyä kasvovoidetta - mutta tietysti kera Novexpert-extran. Caramel Cream kuuluu Novexpertin vanhimpiin tuotteisiin ja on ajalta, jolloin brändi keskittyi vielä täysin anti-age-tuotteisiin, ja niinpä voide onkin formuloitu kera kaikkien mahdollisten anti-age-herkkujen.

Caramel Creamin vaikuttava kosteuttavien, antioksidanttisten ja ikääntymisen merkkejä hidastavien ainesosien buffet sisältää hyaluronihappoa, ruskolevää, vihreää teetä, granaattiomenan siemenuutetta, aloe veraa, kahviuutetta, maarianohdaketta, iltahelokkia, parsakaaliuutetta, ksylitolia ja inositolia. Voidekoostumus on ihastuttavan kevyt ja öljyjä voiteessa on vain 8%, tehden Caramel Creamista miellyttävän vaihtoehdon kesäiholle.

Kasvoilla Novexpertin Caramel Cream sävyssä Golden, johon sekoitettu Kjaer Weisin kuultoa antavaa primeria.

Novexpert markkinoi tuotetta "terveellisenä" vaihtoehtona päivetykselle, ja Caramel Creamin sävytetty koostumus tuokin iholle kevyesti päivettyneen healthy glow -vaikutelman. Voide ei kuitenkaan sisällä DHA:ta eli itseruskettavaa ainesosaa, vaan sävy tulee mineraalipigmenteistä.

Sävy Ivory sopii vaalealle iholle ja Golden medium-sävyiselle, helposti päivettyvälle iholle. Vaaleankin sävyn on siis tarkoitus tuoda iholle kevyt sun-kissed look, mutta hyvin hienovarainen sellainen. Minun kesäiholleni sävy Golden sopii "kuin nenä päähän". Se vastaa kutakuinkin täydellisesti rusketukseni sävyä.

Caramel Creamin sävy on hyvin läpikuultava eikä peitä ihoa. ⁠

ANTIOKSIDANTIT

Novexpertilla on valikoimassaan kaksi fantastista antioksidanttituotetta, joista toinen on suihke, toinen seerumi. Ilokseni voin kertoa, että sarjaan liittyy myöhemmin tänä vuonna aivan uusia antioksidanttituotteita, jotka ammentavat tehonsa vihreästä teestä..! Niistä lisää sitten kun on niiden aika, tässä tämän hetken tärpit:

MAGNESIUM MIST - Novexpertin suosituin tuote Suomessa, tämä superedullinen, supersimppeli ja supertehokas tuote on maineensa veroinen. Kuolleenmeren mineraalirikasta vettä sisältävä hienojakoinen suihke lataa kasvoillesi korkean pitoisuuden magnesiumia, joka kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ilmansaasteilta. Magnesium on osa ihon luontaista kosteustekijää NMF:ää, minkä lisäksi se on vahvasti antioksidanttinen. Tuote on hajusteeton ja iholla niin olemattoman tuntuinen kuin olla voi.

Magnesium Mist on suositukseni #1 heille, jotka etsivät kasvosuihketta, joka ei todellakaan tunnu iholla miltään.

BOOSTER WITH VITAMIN C

Täällä tämä oranssi sankari jälleen lymyää..!

C-vitamiini on erityisen hyvä antioksidantti aurinkoiseen vuodenaikaan, sillä UV-säteiden rasitusta neutraloivan vaikutuksensa ohella C-vitamiinilla on kyky korjata ihon valovaurioita. Novexpertin seerumi sisältää stabiilin C-vitamiiniyhdisteen 25% pitoisuudella. Antioksidanttinen vaikutus kestää iholla jopa 8 tuntia mikä on hyvin poikkeuksellista antioksidanttien maailmassa. Novexpertin C-vitamiiniseerumi ei herkistä ihoa auringonvalolle ja voit käyttää sitä aamuin illoin.

C-vitamiinin ohella seerumin antioksidanttitiimiin kuuluvat ruskolevä, beetakaroteeni ja E-vitamiini.

NAAMIOT

Jaan vielä tehokosteutus-vinkin iholle, joka syystä tai toisesta on altistunut erityisen paljon auringolle. Vaikka vesikosteutus on kesän ykkönen, iho voi pitkäkestoisessa tai voimakkaassa aurinkoaltistuksessa kuivua niin, että sen hydrolipidi-kerros kaipaa järeämpää apua palautuakseen.

Novexpertilla on kaksi superkosteuttavaa SOS-naamiota, jotka toimivat hiukan eri tavoin.

HYALURONIC ACID REPULP MASK sopii normaalille ja tilapäisesti kosteusköyhälle iholle, joka on kuivunut esimerkiksi sääolosuhteiden seurauksena. Vaikutusmekanismi nojaa humektantteihin, antioksidantteihin sekä tarkoin valittuun joukkoon kosteuttavia ja vitamiinipitoisia öljyjä. Naamio palauttaa iholle auringon "riistämiä", ihon suojabarriääriä tukevia aineita.

OMEGA ULTRA-NOURISHING SOS MASK sopii kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, jolla on taipumusta kuivuuteen vuoden ympäri. Kuivalta iholta puuttuu kroonisesti iholle tärkeitä lipidejä kuten omega-rasvahappoja, ja Omega-naamio palauttaa iholle juuri näitä rasvoja. Mukana on Novexpertille ominaisesti myös joukko tehokkaita antioksidantteja, mutta tässä naamiossa humektantit ovat pienemmässä roolissa kuin Repulp-naamiossa.

PUHDISTUS

Viimeisenä kesäisen ihonpuhdistuksen klassikko, tässä vaiheessa jo varmaan kaikkien tuntema öljypuhdistus. Käytit sitten mineraaliaurinkovoiteita tai "kemiallisia", öljyputsari on aina tehokkain väline niiden poistoon iholta, mutta mineraaliaurinkosuojan kanssa aivan ehdoton.

Novexpertin Cleansing Oil With 5 Omegas on täyteläinen, erittäin hyvin vedenkestäviä voiteita (kuten myös kestävää meikkiä) irrottava puhdistusöljy. Se on ns. semiemulgoituvaa tyyppiä, eli emulgoituu veden kanssa, mutta jättää iholle kuitenkin jonkin verran öljyjä. Tämä on tarkoituksenmukaista, sillä tuote on formuloitu myös hoitotuotteeksi.

Jos et halua puhdistusöljyn jättävän ihollesi hoitavia öljyjä, tee kaksoispuhdistus, ja pese iho öljyn jälkeen vaahtoavalla putsarilla.

*

Mitenkäs teidän kesäihonne voi? ☺️ Ovatko edellisen kesäihonhoito-postaukseni vinkit olleet käytössä? 

26 comments on “Novexpert ja kesäihonhoito - miksi Novexpertilla ei ole aurinkosuojatuotteita?”

  1. Heippa, nyt kun alkoi lämpöiset kelit ni mun iho räjähti ihan totaalisesti. On semmosta tukkeumaa, kunnon ihonalaisia patteja ja ruusufinniin kuuluvia pienenpieniä "mätäpäitä" Kasvot ja kaula täynnä. Mulla ollut laponien puhdistusmaito,carifying seerumi ja kasvovoide. Kasvovesi ekopharman vadelma tai erisan+. Mut nyt tämä combo+ LPR:n aurinkorasva on liikaa ja iho on semmonen voideltu öljyinen kiiltävä lätty (talvella tosi kuiva ja laponiet käy mahtavasti!) Öljyputsari jo löytyykin mut oisko toi HYALURONIC ACID SMOOTHING TONING MIST ja sinkkisarjan fluid tähän hetkeen hyvät? Vai mist ja seerumi. Kiitti jos ehdit vastata

    Vastaa

    0
    1. Moikka Anna! Jos ihosi kiiltelee voimakkaasti, suosittelen ehdottomasti Trio-Zinc-sarjan Mistiä:

      https://naturalgoodscompany.com/tuote/novexpert-trio-zinc-face-mist-kasvosuihke-150ml-2/

      Ihosi tila kuulostaa siltä, että kohdistaisin hoidon ensisijaisesti tulehtuneiden pattien ja finnien rauhoittamiseen. Novexpertin Trio-Zinc-linjan tuotteet auttavat tässä ensisijaisesti ja rauhoittavan Magnesium-linjan tuotteet sopivat myös tukemaan hoitoa. Mä unohtaisin tässä vaiheessa hyaluronihappotuotteet ja käyttäisin Trio-Zinc Mistiä hillitsemään kiiltelyä ja Magnesium Mistiä kosteuttamaan, sen tuoma kosteus sopii sun tilanteessa hyaluronihappo-suihketta paremmin. (Voit käyttää Trio-Zinc- ja Magnesium -suihkeita myös päällekkäin.)

      Novexpertiltä kokeilisin siis settiä Trio-Zinc Mist, Trio-Zinc Gel, Magnesium Mist ja Trio-Zinc Express Blemish Care. Magnesium-linjan Detox Clay Mask saattaisi myös sopia; se syväpuhdistaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Ihonalaisiin tukkeumiin sopisi myös Trio-Zinc-linjan yökuorinta Peeling Night Lotion, mutta en ole ihan varma sopiiko se rosacea-iholle.

      Vastaa

      0
  2. Trio-Zinc -fluid! Leuka puski täyteen näppyjä heti aurinkovoide- ja hikikauden alkaessa. Kaapista käyttöön tuo fluidi, joka tekee IHMEITÄ yön aikana! Kaikki pienet näpyt/tukkeumat häviävät yhdessä yössä. Myös isommat, kipeät kohoumat lannistuvat. Aamulla ei edes muista illan epätoivoista tunnelmaa, eikä tule myöskään törkkineeksi näppyjä. Jaa miksikö? No siksi kun niitä ei ole! 🥳🍾

    Vastaa

    0
  3. Olen lueskellut näitä auringonottoon ja aurinkovoiteisiin liittyviä postauksia ja eihän tuo nyt ihan realismia ole, että auringossa oleskeltaisiin niin vähän, ettei mitään voiteita tarvita! Itse en ota aurinkoa, mutta tulee kyllä urheiltua ja ulkoiltua auringossa sen verran, että voiteita kuitenkin tarvitsen. Minulle tulee huono olo jos joudun olemaan liian pitkään paikallani auringossa ja siksi valitsen aina varjon, jos tarkoitus istuskella ulkona, mutta muuten en varsinaisesti välttele aurinkoa. Toki rankemmat treenit teen mieluiten aamulla tai illalla ja pyrin suojaamaan ihon. Ihoni kyllä ruskettuu, mutta olen huomannut, että kunnon voiteet vähentävät hieman rusketuksen tasoa mikä sopii minulle.

    Olen myös miettinyt miten yleismaailmallinen ongelma vaikkapa ihon palaminen on. Esim. Vietnamissa varsinkin naiset välttelevät rusketusta, mutta syynä taisi olla enemmän esteettiset syyt. Suomessa rusketuksen ihannointi ei minusta ole vähentynyt nuorempien keskuudessa, tosin en tiedä moniko hankkii rusketuksen purkista tai solariumista (onko ne nykyään terveellisempiä en tiedä?). Joka vuosi somessa kiertää nuo järkyttävät palamiskuvat! Tunnen välillä itseni hieman nipoksi, kun kannan aurinkorasvaa ja kerran lomalla joku vitsaili onko minulla kylmä, kun suojasin hartioita ja rintaa kevyellä huivilla, joka muutenkin sopi asuuni jne...

    Ihoni voi todella hyvin ja itse asiassa hoidan sitä aika lailla vinkkiesi mukaan! Tilasin House of Organicin päiviltä monta uutta tuotetta ja on ihana iltaisin miettiä mitä laitan iholle. Väitän kyllä, että minun iholleni useampi seerumi, öljy ja kasvovesi on tehnyt ihmeitä ja iho on pehmeä, kosteutettu ja jotenkin kuulas. Piti tämä kommentoida jo siihen postaukseen, jossa kerroit jostakin ystävästäsi, joka hoitaa muutamalla tuotteella ihon ja se riittää hänelle (mitä en siis ollenkaan epäile tai vähättele!).
    Minusta vain tuntuu, että oma ihoni on paremmassa kunnossa kuin muutama vuosi sitten jolloin säästösyistä hoidin ihoani minimituotteilla. Toki iho ei silloinkaan varsinaisesti huonosti voinut, mutta olen tyytyväinen nykytilanteeseen. Jos tulee aika, että pitää taas karsia tuotemäärää niin ainakin tiedän mihin tuotteisiin satsaan ja myönnän, että osa purkeistani on enemmän sitä arjen ekstaa. Ja tottahan on sekin, että myös perimä ja elämäntavat vaikuttavat ihoon.

    Vastaa

    0
    1. ja eihän tuo nyt ihan realismia ole, että auringossa oleskeltaisiin niin vähän, ettei mitään voiteita tarvita!

      Novexpert ei sanokaan, ettei voiteita tarvita. He vain eivät itse halua aurinkovoiteita formuloida omiin tiukkoihin tuotekehitysperiaatteisiinsa nojaten, eivätkä myöskään halua antaa sellaista viestiä, että auringossa kannattaisi oleskella. Kuten sanottua, Novexpertin suhtautuminen kosmetiikan kemikaaleihin on poikkeuksellisen tiukka. He eivät valmista tuotteita, joiden reseptiikkaan liittyy yksikään ainesosa, josta on olemassa terveyshaittoja esiintuovia tutkimuksia.

      Hyvänä esimerkkinä salisyylihappo, jota muut valmistajat käyttävät pilvin pimein, ja se on yksi yleisimpiä kuten myös trendikkäimpiä kosmetiikan ainesosia tällä hetkellä. Koska on kuitenkin olemassa tanskalainen tutkimus, jossa salisyylihappo todettiin hormoninhäiritsijäksi, Novexpert ei käytä salisyylihappoa. Tutkimuksen ilmestyessä vuonna 2018 Novexpert oli jo loppusuoralla Trio-Zinc-sarjansa tuotekehityksen kanssa, ja alun perin Trio-Zinc oli formuloitu nimenomaan salisyylihapon ympärille. Kun tanskalaistutkimus ilmestyi, Novexpert veti koko Trio-Zincin tuotannosta ja uudelleenformuloi sarjan käyttäen PHA-happoa.

      Olen myös miettinyt miten yleismaailmallinen ongelma vaikkapa ihon palaminen on. Esim. Vietnamissa varsinkin naiset välttelevät rusketusta, mutta syynä taisi olla enemmän esteettiset syyt.

      Myös Koreassa ja Japanissa vältellään aurinkoa samoista syistä; rusketusta ei pidetä viehättävän näköisenä. Varmasti syihin lukeutuvat myös terveyshaitat.

      ja kerran lomalla joku vitsaili onko minulla kylmä, kun suojasin hartioita ja rintaa kevyellä huivilla, joka muutenkin sopi asuuni jne…

      Olipa tökeröä... 🙄

      Ihoni voi todella hyvin ja itse asiassa hoidan sitä aika lailla vinkkiesi mukaan! Tilasin House of Organicin päiviltä monta uutta tuotetta ja on ihana iltaisin miettiä mitä laitan iholle. Väitän kyllä, että minun iholleni useampi seerumi, öljy ja kasvovesi on tehnyt ihmeitä ja iho on pehmeä, kosteutettu ja jotenkin kuulas.

      🙏🏻😍 Ihana kuulla..!

      Ja kyllä, ihonhoito on monelle myös arjen hemmottelua, ja hyvä mieli heijastuu sekin ihoon. Elämyksellinen puoli on yhtä lailla ihon hoitoa. Viittaan tällä siihen, että kaikki eivät halua käyttää minimi-ihonhoitorutiinia jo tästä syystä, vaikka iholle kuinka "riittäisi" pelkkä putsari & voide -kombo. :)

      Vastaa

      0
  4. Tuntui oikein sydämessä, kun luin otsikon ja tuon kohdan, jossa sanotaan, ettei auringossa pitäisi lainkaan oleskella pidempiä aikoja, sillä olen tavallaan pakotettu olemaan auringossa pitkiä aikoja ja vielä päivän vaarallisimpaan aikaan. :( Kyllähän tuloksen tuntee ja näkee iholla. Lisäksi näillä keleillä aurinkovoide lähtee lätkimään iholta melko nopeasti.

    Ja kyllä, luin juhannuspostauksesi; Karkkipäivää on ollut ikävä.

    Vastaa

    0
    1. Tuntui oikein sydämessä, kun luin otsikon ja tuon kohdan, jossa sanotaan, ettei auringossa pitäisi lainkaan oleskella pidempiä aikoja, sillä olen tavallaan pakotettu olemaan auringossa pitkiä aikoja ja vielä päivän vaarallisimpaan aikaan.

      Kaikilla ei tietenkään ole mahdollisuutta vältellä aurinkoa, ja silloin suojautuminen kaikin mahdollisin keinoin (vaatteet, varjo, UV-suojavoiteet) ovat ilman muuta tarpeen. Epäilemättä myös Novexpertin mielestä. He vain eivät formuloi aurinkosuojatuotteita omien puhtaasti kosmetiikan kemikaaleihin kuten myös tuotekoostumuksiin liittyvien periaatteidensa vuoksi. Konsultaatio-tilanteessa Novexpert-kosmetologi suosittaisi pitkiä aikoja auringossa viettävälle asiakkaalle jonkin toisen luonnonkosmetiikkabrändin aurinkovoidetta.

      Auttaako leveälierinen hattu sinua ulkona ollessa...? Pystytkö käyttämään sellaista niissä aktiviteeteissa, joita ulkona teet..?

      Ja kyllä, luin juhannuspostauksesi; Karkkipäivää on ollut ikävä.

      ❤️

      Vastaa

      0
  5. Hyvin voi, kiitos Laponien tuotteiden.

    Valitettavasti Alga Mariksen sävytetty kasvovoide sisälsi Propanediolia joten se lähti kiertoon allergia oireiden vuoksi - milloinkohan sitä oppii lukemaan incin ennen ostopäätöstä.
    Blogisi on kyllä täynnä ”kiusauksia” joita haluaisi testata, mutta herkkä ihoni ei pidä kokeiluistani. Hehkuttamasi C-vitamiini seerumi sekä magnesium suihke kiinnostaisi, vaikka olen päättänyt keskittyväni vain iholleni sopivaan sarjaan - kosmetiikka-harakan vikaa löytyy.

    Vastaa

    0
    1. Valitettavasti Alga Mariksen sävytetty kasvovoide sisälsi Propanediolia joten se lähti kiertoon allergia oireiden vuoksi – milloinkohan sitä oppii lukemaan incin ennen ostopäätöstä.

      Voi harmi 😞

      Noista nyt harkitsemistasi "houkutuksista" voisin kuvitella ainakin Magnesium Mistin sopivan sinulle; siinä on vain kaksi ainesosaa ja se on vieläpä hajusteeton.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkistä Magnesium mistin osalta.

      Osaatko kertoa miksi Algamaris sävyttävä aurinkovoide (spf30) inci on eri Jolien ja House Of Orcanigin sivuilla? Jolien sivuilla Propanediolia ei ole mainittu, pakkaus kuitenkin näyttää ihan samalta.

      Vastaa

      0
    3. Osaatko kertoa miksi Algamaris sävyttävä aurinkovoide (spf30) inci on eri Jolien ja House Of Orcanigin sivuilla?

      Olisikohan Jolien sivuilla vanhentunut inci...? Jos inciä on jossain vaiheessa päivitetty..? Valmistajan sivulla incissä on propanediol, joten ainakin se on tämän hetken inci. Voin laittaa tästä Jolielle viestiä.

      Vastaa

      0
  6. Olen ihmetellyt samaa muutaman muunkin brändin kohdalla, joilla ei ole valikoimassaan aurinkosuojaa.
    Esse, jotkin muut luonnonkosmismerkit... toki ymmärrän, miten haastavaa oikeanlaisen aurinkotuotten formuloiminen on. En tajunnut sitä ennen blogiasi, oletin teknologioiden ja tietotaidon olevan pitkälti kaikkien kosmetiikkakemistien saatavilla... :)

    Ymmärrän sen siitä näkökulmasta, että Novexpert haluaa noudattaa omia kriteerejään kaikessa.
    Toisaalta, monet merkit taas vaativat kannattajiltaan orjallista sitoutumista ja 'sekakäyttö' on ankarasti kielletty... mikä on täysin terveen järjen vastaista. Lahkomaisuus saa monia muotoja.
    (Dr. Hauschka, Esse ym... )

    Onhan monia 'tavallisia' tuotteita, joista on vaihtoehtoja pilvin pimein usean brändin valikoimassa. Mm. puhdistusemulsiot.. Mielestäni on turhaa, jos jokainen brändi alkaa kehitellä omaa putsariaan ja tuhlata siihen energiaansa, kun laadukkaita vaihtoehtoja on jo niin paljon hyllyillä. Onko tavoitteena laaja tuoteskaala ja voittomarginaali, vai erikoistuminen tietylle osaamisalueelle? Nämä on niitä brändien omia imago- ja prioriteettikysymyksiä... Ihanteellista olisi, jos eri firmat tekisivät yhteistyötä sopuisasti ja suosittelisivat kuluttajalle joskus sopivia tuotteita kilpalijan valikoimasta.. näinhän mm. Paula on joskus toiminut. (en tosin enää käytä hänen tuotteitaan, sillä koko brändi lipesi sittemmin 'poliittiseen korrektiuteen' puhtaan tieteen sijaan..)

    Vastaa

    0
    1. Olen ihmetellyt samaa muutaman muunkin brändin kohdalla, joilla ei ole valikoimassaan aurinkosuojaa.
      Esse, jotkin muut luonnonkosmismerkit…

      Essellä on aurinkovoide 🙂:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/essen-aurinkovoide-esse-sunscreen-spf30/

      Mm. puhdistusemulsiot.. Mielestäni on turhaa, jos jokainen brändi alkaa kehitellä omaa putsariaan ja tuhlata siihen energiaansa, kun laadukkaita vaihtoehtoja on jo niin paljon hyllyillä.

      Mä taas pidän itsestäänselvänä, että "all-round"-brändeillä on omat kaikki tuotteensa; putsarit, seerumit, öljyt, silmänympärysvoiteet... Hyvin kapean alueen erikoistuneet sarjat ovat asia erikseen, mutta pidän "täyden palvelun" ihonhoitosarjoja myös erittäin perusteltuina. Moni asiakas tykkää käyttää yhden sarjan tuotteita ja myös brändit itse pyrkivät tietysti mieluusti luomaan asiakasuskollisuutta, ts. että asiakas voi rakentaa koko rutiininsa heidän tuotteidensa varaan. Mun mielestä kummankin tyyppiset konseptit ovat yhtä tarpeellisia: sekä erikoistuneet sarjat (tyyliin "vain super-seerumeita") tai täyden palvelun brändit joilta saa kaiken mitä ihon (ja joiltain myös hiusten) hoitoon tarvitsee. Mä en näe yhtään kummallisena, että kauppojen hyllyillä on vaikka 20 hyvin samankaltaista puhdistusemulsiota eri brändeiltä. Kosmetiikka on yhtä paljon mielikuvia kuin "reseptiä", lopulta jopa paljon enemmän, ja asiakas valitsee puhdistusemulsion sen perusteella, minkä brändin maailmaan hän voi parhaiten samaistua. :) (Uskoisin kyllä, että sinäkin olet tästä samaa mieltä ☺️ Sen verran luulen tuntevani jo sun kosmetiikkamaailma-perehtyneisyyttä ☺️)

      Ihanteellista olisi, jos eri firmat tekisivät yhteistyötä sopuisasti ja suosittelisivat kuluttajalle joskus sopivia tuotteita kilpalijan valikoimasta.

      Tätä tuskin tulee länsimaisen markkinatalouden piirissä tapahtumaan.... Jokainen hakee omaa voittoa, kyllä se ikävä kyllä näin on kaupan alalla ja ne jotka edustavat toista näkemystä, edustavat pientä vähemmistöä.

      Vastaa

      0
  7. Kiva postaus! Mulla on just tuo Caramel cream. Pitääkin korkata se käyttöön, oon aiemmin vuosia sitten käyttänyt sitä tuubin ja tykkäsin.

    Vastaa

    0
  8. Miten Novexpertin ja Urangin öljyputsarit eroavat toisistaan? Olen kuivaihoinen. Sopiiko molemmat? Olen Novexpertiä käyttänyt, mutta jo kahteen kertaan pullo tai pumppu (tai molemmat) on hajonnut. Otti niin päähän, että rupesin miettimään vaihtoehtoa.

    Vastaa

    0
    1. Novexpertin ja Urangin öljyputsarit ovat hyvin samantyyppiset; täyteläisiä, ja sopivat kuivalle iholle. Öljyprofiilikin on hyvin samankaltainen. Erona lähinnä se, että Urangin putsari emulgoituu veden kanssa tehokkaammin kuin Novexpert, eikä jätä iholle juurikaan öljyjä. Novexpert taas jättää iholle jonkin verran öljyjä, mikä on tarkoituksellista.

      Novexpertin pumpusta on tullut jonkin verran palautetta, että se ei toimi kunnolla. Vaikuttaa siltä, että pullosta on ollut jokin viallinen erä. Jos pumppu jatkossakin aiheuttaa ongelmaa, ota yhteyttä Transmeriin: asiakaspalvelu@transmeri.fi niin viallinen tuote kyllä korvataan sinulle. Ensisijaisesti tuotereklamaatiot tehdään aina ostopaikkaan, mutta kun kyseessä on pakkauksessa ilmenevä jatkuvampi vika, voi reklamaation tehdä suoraan maahantuojalle. Toivon todella, että tuo ongelma olisi nyt korjaantunut. 🙏🏻

      Vastaa

      0
  9. Hei Sanni,
    Etsinnässäni on vähän erikoinen tuote, eli kevyesti päivettävä voide kalvakoille säärille, jonka tuloksen näkisi heti eikä esim. seuraavana päivänä, jolloin huomaa, ettei tuote ollutkaan levittynyt tasaisesti. Eli ikään kuin päivettävä meikkivoide, mutta vartalon iholle? Mahtaakohan tällaista tuotetta olla olemassakaan? :D Tähän vielä lisävaatimuksena, että sen tarvitsisi myös olla mahdollisimman edullinen, koska se tulisi vain muutamia kertoja kesässä käyttöön. Kovasta etsinnästä huolimatta en ole itse tällaiseen tuotteeseen törmännyt ja käännyin siksi sinun puoleesi <3

    Vastaa

    0
    1. Moikka Summersailing! Pahoittelut että vastaus viipyi, en heti osannut vastata ja jätin tämän hautumaan, mutta valitettavasti hauduttelukaan ei auttanut. 🙁 En tunne sellaisia päivettäviä voiteita, joiden tuloksen näkisi heti (enkä ole varma onko sellaisia olemassakaan), DHA:lla menee aina joitain tunteja ennen kuin sävy alkaa muodostua iholle.

      Mitä tulee pelkästään "meikkaaviin" tuotteisiin, eli sellaisiin, joiden tuoma sävy tulee poispestävistä väripigmenteistä, muistelen, että tällaisia "säären sävyttäjiä" oli markkinoilla kun olin nuorempi. Voisin kuvitella, että niitä on olemassa vieläkin, mutta mulle ei tule yhtäkään mieleen. 😔 Saman asian toisaalta ajaa edullinen BB- tai kevyt meikkivoide.

      Olen pahoillani etten osannut auttaa tässä. 🙁 Body shimmer -tuotteita on paljon, mutta se ei ole sama asia kuin sävyttävä.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos Sanni ajankäytöstäsi tähän kuitenkin <3. Miten nuo tan drops -tuotteet toimii? Esim. Lumenen tan drops verrattuna Doven kevyesti päivyttävään vartalovoiteeseen esimerkiksi? Onko suurempi epätasaisten "laikkujen" vaara? :)

      Vastaa

      0
    3. Tan Dropsin ja Doven itseruskettavan olennainen ero on se, että Tan Dropsilla voi itse määrittää kuinka syvän päivetyksen haluat kerta-levityksellö ( = mitä enemmän tippoja, sitä tummempi tulos), Dovessa DHA:n määrä on vakio. Lumenen tuotteessakin DHA:n määrä on varmaan aika pieni, joten vaikka tippoja laittaisi paljon, päivetys jää todennäköisesti miedoksi. Toinen ero on siinä, että Lumenen tuote sisältää myös erytruloosia, jonka sanotaan tuovan luonnollisemman ja vähemmän oranssin sävyn yhdistettynä DHA:han kuin pelkkä DHA yksinään. Dove sisältää vain DHA:ta.

      Laikkujen todennäköisyys riippuu ennen kaikkea pohjatyöstä (onko iho kuorittu ja kosteutettu hyvin ennen itseruskettavan käyttöä) ja siitä, miten tasaisesti käyttäjä tuotteen iholleen levittää. Tuotteen koostumus itsessään ei siis tuo läikikästä tulosta. Iho kannattaa aina kuoria huolellisesti sekä kosteuttaa kosteusvoiteella ennen itseruskettavan käyttöä. Tämä pohja luo parhaat mahdollisuudet tasaiselle tulokselle, kun ihossa ei ole kuivia, juuri irtoamassa olevia soluryppäitä joihin DHA voi tarrata runsaampana "klönttinä". :)

      Vastaa

      0
  10. Oon sun puheiden perusteella tutustunut sarjaan, mutta en kyllä tunnista omalla iholla sun kuvauksia tuotteista. Sarja on kyllä kaikessa koruttomuudessaan kiinnostava!

    Olen kokeillut hyaluron mistiä ja tuota magnesium-sarjan suihketta. En tunne iholla taikka vaikutuksessa mitään eroa. Mg-sarjan kasvovoide oli ihan kiva, mutta ei tavallista voidetta kummoisempi millään tavalla. Hyaluronhapposeerumi — sama homma, ei vaikutusta sillä, käyttikö vai ei. Ainoa tuote, joka vaikutti, oli tuo sos-naamio. Se kuivatti kasvoni yön aikana kivistäväksi rutuksi. Tämä tapahtui talvella ja kokeilin alla kaikkea mahdollista kosteuttavaa ja öljyjä. Nyt kesällä se toimii varmaan niin kuin pitääkin (eli tuntuu ihan hyvältä), joten käytän sen tietysti loppuun. Että sitä kyselen, että onko tämä kosmetiikan kanssa pelaaminen jotain salatiedettä, jonka nyansseja vain harvat ja valitut ymmärtävät?

    Vastaa

    0
    1. Että sitä kyselen, että onko tämä kosmetiikan kanssa pelaaminen jotain salatiedettä, jonka nyansseja vain harvat ja valitut ymmärtävät?

      Ei suinkaan 😊 Vaikka ymmärrän ilman muuta harmituksen, jos/kun toisten kehumat tuotteet eivät toimi omalla iholla.

      Tylsä totuus, jota brändien markkinointiviestintä ei tuo esiin on se, että ihot (kuten myös hiukset, ripset ja kynnet) ovat lopulta hämmentävänkin erilaisia mitä tulee niiden ja kosmeettisen tuotteen "yhteentoimivuuteen". Koostumustyyppi, joka yhden iholla kosteuttaa ja kirkastaa, ei välttämättä teekään samaa, ainakaan yhtä hyvin, toisen iholla. Tai koostumus, joka yhden iholla puhdistaa ja jättää ihon ihanan pehmeäksi, jättääkin toisen ihon kiristävän kuivaksi ja ärtyneeksi. Tämä on todella ärsyttävää, kun haluaisi, että ihana tuote toimii kaikilla yhtä hyvin, mutta näin se ei ole.

      Joskus "epäyhteentoimivuus" liittyy tiettyihin ainesosiin, joskus koko reseptiikkaan. Voiteita voi valmistaa hyvin erilaisilla pohjilla yhdistellen eri rakennnuspalikoita, ja kullakin brändillä on oma perus-"palikkasettinsä". Joskus käy niin, että jonkin brändin palikat eivät toimi jonkun iholla, toisten iholla taas toimii suunnilleen mikä vain. (Mä esimerkiksi kuulun jälkimmäisiin, iholleni kelpaa kaikki - mutta mun mielelle ei ;))

      Kuulostaa siltä, että Novexpertin reseptiikka ei toimi ihanteellisesti sinun ihollasi.

      Voin kertoa oman henkilökohtaisen esimerkin vastaavasta epäyhteentoimivuudesta. Mun ripsissä eivät toimi 38-maskarat ollenkaan. Siis eivät kerta kaikkiaan. Jos lukisin pelkkiä muiden arvosteluja 38-maskaroista, kuvittelisin, että ne ovat maailman paras maskara-laatu. Mutta mun ripsissä ne ovat maailman järkyttävin maskara-laatu. Levittyvät huonosti eivätkä lähde irti sitten millään. Olen kokeillut useita erilaisia ja kaikki takertuvat mun ripsiin kuin sementti. Kyse ei ole brändistä vaan 38-teknologiasta. Toisten ripsistä nämä huuhtoutuvat tai "murustuvat" vailla pienintäkään vaivaa, mun ripsistä ei. Koska mun ripsissä vain on jotain joka tekee 38-teknologiasta mun ripsien kanssa epäyhteensopivan.

      Toinen esimerkki on vielä öljypohjaiset silmämeikinpoistajat. Eivät toimi mulla. Etenkin maskaran irrotus öljypohjaisella meikinpoistoaineella on painajainen, enkä käytännössä saa ripsaria poistettua kokonaan, oli ripsari sitten vesiliukoinen tai wp. Toisilta saan kuulla, ettei öljypohjaista silmämeikinpoistajaa tehokkaampaa olekaan. 🤷‍♀️ Olen hyväksynyt ettei meidän kemia vain toimi.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat