21.04.2022

Nivea Luminous 630 seerumi - onko tämä oikeasti tehokas pigmenttiläiskiin?

Olen tässä kevään aikana altistunut niin suurelle määrälle Nivean Luminous 630 -sarjan mainoksia, että lopulta mainonta teki tehtävänsä ja kiinnostuin ottamaan selvää, onko tämä pigmenttiläiskien vaalennusta lupaava tuotesarja todella niin tehokas, kuin mainokset antavat ymmärtää.

Otin luupin alle sarjan seerumin, joka lupaa kaikkein tehokkaimman vaikutuksen.

Olisin voinut tietysti perehtyä tuotteeseen pelkästään nettitietojen ja Nivean sivulta löytyvän incin avulla, mutta halusin tutustua myös tuotteen ihotuntumaan ja kokonaisvaltaiseen fiilikseen, joten ostin seerumin itselleni.

Mitä tuote lupaa?

”Kirkastava seerumi kasvoille vähentää auringon, ikääntymisen, raskauden tai vaihdevuosien aiheuttamia pigmenttiläiskiä sekä ehkäisee niitä muodostumasta uudelleen”.”

”Neljässä viikossa pigmenttiläiskät ovat vaalentuneet näkyvästi ja 8 viikossa pigmenttiläiskät ovat vähentyneet jopa 50%."

Aika kovia lupauksia..! Jopa 50%..! Näin järeitä lupauksia en muista kohdanneeni ehkä missään anti-pigmentti-tuotteessa.

MITEN KOSMETIIKKA VAALENTAA PIGMENTTILÄISKIÄ?

Aloitetaan selvittämällä, millä tavoin kosmetiikan tuotteet ylipäänsä voivat vähentää tai vaalentaa pigmenttiläiskiä.

Yleisin mekanismi liittyy tyrosinaasin estämiseen, ja mitä sitten on tyrosinaasi? Tyrosinaasi on entsyymi, joka auttaa melaniinin muodostumisessa ihosoluissa ja lisää tumman pigmentin syntymistä. Kosmetiikan ihoa vaalentavat ainesosat estävät tai heikentävät tyrosinaasin toimintaa, jolloin tumman pigmentin muodostuminen vähenee. Tunnetuimpia tällaisia ainesosia ovat mm. C-vitamiini ja sen johdannaiset, arbutiini, lakritsinjuuriuute, hydrokinoni ja kojic-happo. Tähän ryhmään kuuluu valtavasti eri aineita, niin luonnollisia kuin synteettisesti valmistettuja.

Toinen yleinen kosmetiikassa käytetty tapa vähentää ihon ei-toivottua pigmenttiä on kuoria pigmentoituneita soluja hapoilla, yleisimmin käytössä ovat AHA-hapot kuten glykoli- ja maitohappo, jotka ovat hedelmähapoista voimakkaimpia. Itsestäänselviin pigmentoitumista vähentäviin keinoihin kuuluu myös UV-suoja-aineiden käyttö, tosin UV-suoja ei vähennä jo olemassaolevaa pigmenttiä.

Miten tehokkaita tällaiset aineet sitten ovat? Se vaihtelee, osan ollessa todistetusti hyvinkin tehokkaita, kuten EU:ssa rajoitettu hydrokinoni (sitä ei saa EU:ssa käyttää vaalentavalla pitoisuudella) ja osan ollessa hyvin mietoja ja pitkällä aikavälillä vaikuttavia, kuten lakritsinjuuri joka on myös ihoa rauhoittava aine. Tulokset ovat aina yksilöllisiä.

Ihoa vaalentavilla aineilla voi olla EU:n virallisessa kosmetiikkatietokannassa joko ’brightening’ tai ’bleaching’ -funktio, riippuen tehokkuudesta. Bleaching-vaikutuksen omaavat kemikaalit ovat tehokkaampia. Toisaalta, kaikilla ihoa kirkastavilla aineilla, kuten monilla C-vitamiinijohdannaisilla, ei ole lainkaan virallista kirkastavaa funktiota vaan ne luokitellaan antioksidanteiksi. Silti niillä voi olla tyrosinaasin toimintaa estävä vaikutus. Ei siis kannata päätellä jonkin tuotteen kirkastavaa potentiaalia pelkästään EU:n kosmetiikan kemikaalien tietokannan perusteella.

NIVEA LUMINOUS 630

Entä Nivea Luminous? Mihin näiden tuotteiden vaalentava vaikutus perustuu? Se perustuu ainesosaan nimeltä Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, joka kuuluu tyrosinaasin hillitsijöihin.

Markkinointikielessä Nivea puhuu ”Luminous 630”-ainesosasta. Nivea kertoo tehneensä 10 vuotta tutkimustyötä löytääkseen tämän vallankumouksellisen ainesosan. Nivea testasi laboratorio-olosuhteissa 50 000 eri molekyylin vaikutusta tyrosinaasiin, eli yllä mainittuun entsyymiin, joka ihmisen ihossa aikaansaa tumman pigmentin syntymisen. Näiden tutkimusten kautta löytyi ”Luminous 630”, jonka oikea nimi on Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, kauppanimeltään Thiamidol.

Ja kyllä, Thiamidol todella on Nivean valmistajan eli Beiersdorfin patentoima ainesosa, eli pitää paikkansa, että heput Nivea-brändin takana ovat tämän molekyylin löytäneet. Thiamidol ei ole pelkästään Nivealle eksklusiivinen ainesosa, vaan Beirsdorf käyttää sitä muidenkin brändiensä kuten Eucerinin tuotteissa.

Mistä numero 630 tulee? Nivean sivuilla kerrotaan, että se oli testeissä parhaiten suoriutuneen molekyylin numero, ja siksi he halusivat nimetä molekyylin sen mukaan. Ja Luminous 630 tietysti kuulostaa myyvemmältä kuin Thiamidol 630, Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol 630’stä puhumattakaan..!

Thiamidolin lisäksi Nivean Luminous-tuotteissa on askorbiinihapon eli C-vitamiinin johdannainen; sodium ascorbyl phosphate eli tuttavallisemmin SAP. Oletettavasti SAP on vastuussa tuotelupauksesta liittyen olemassaolevien pigmenttimuutosten kirkastamiseen.

ONKO THIAMIDOL OIKEASTI TEHOKAS AINE?

Vaikuttaa siltä, että on. Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol’ista löytyy useita tutkimuksia (muidenkin kuin Beiersdorfin teettämiä), ja tutkimuksissa sen on todettu vaalentavan melasmaa yhtä tehokkaasti kuin hydrokinonin (0,2% thiamidol vs. 4% hydrokinoni). Tässä yksi tutkimus. Thiamidol on kuitenkin hellävaraisempaa kuin hydrokinoni ja siksi soveltuvampi myös herkälle iholle.

EU:n tietokannassa Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol on saanut ’brightening’ -funktion.

Kun kirjoitin Nivean Luminous-seerumista aiemmin Instagramiin, sain muutamia viestejä ihmisiltä, jotka ovat jo käyttäneet Luminous-tuotteita pidempään ja kokeneet pigmenttiläiskien selvästi vaalentuneen.

Vaalenevatko läiskät jopa 50% kahdessa kuukaudessa?

No, tätä on tavallisen kuluttajan käytännössä mahdoton mitata kotiolosuhteissa, ja havainnot jäävät silmämääräisen arvion varaan. Valmistajan antamien lupausten täytyy aina perustua oikeissa tutkimuksissa mitattuihin tuloksiin, eli Beiersdorfin tutkimuksissa tällaisia tuloksia on saatu.

(On hyvä huomata, ei välttämättä juuri tämän tuotteen vaan yleisesti kaikkien vaikutuslupauksia antavien tuotteiden kohdalla, että lupaukseen riittää, että tutkimus on toteutettu vaikka vain 8 ihmisellä. Kannattaakin kiinnittää huomiota, miten suurelle joukolle ihmisiä tutkimus on tehty, se tulee painaa tuotteeseen, jos lupaukset annetaan jonkin tutkimuksen nojalla. Usein testihenkilöiden määrä voi olla vaikka 24 ihmistä, ja silloin voi miettiä, miten todennäköisiä samat vaikutukset ovat globaalisti tuhansilla ihmisillä.)

MUN FIILIS?

Kaiken haalimani tiedon perusteella Nivean Luminous-seerumi vaikuttaa potentiaalisesti toimivalta. Thiamidol varmastikin hillitsee pigmentin muodostumista, mutta onko vaikutus yhtä näkyvä jokaisen kuluttajan iholla, on tietysti toinen asia. Nivea ei myöskään kerro tuotteissaan käytettyä Thiamidol-pitoisuutta, mikä voisi auttaa tehokkuuden arvioinnissa. Todellinen teho selviää siis vasta käyttämällä tuotetta.

Itse en ole vielä pystynyt Luminous-seerumin vaikutuksia testaamaan, sillä talven jäljiltä ihollani on läiskien suhteen tasainen tilanne. Läiskät ovat hyvin mietoja ja pieniä ja niitä on niin vähän, että en pystyisi silmämääräisesti arvioimaan, vaalenevatko ne neljässä tai 8 viikossa.

After summer -naama

Aion kuitenkin testata seerumin kesällä ja katsoa, onko ihoni syksyllä vähemmän läiskäinen kuin viime kesän jälkeen. Ihoni pigmentoituu auringossa joka vuosi yhä vain voimakkaammin, enkä tunnetusti todellakaan karta auringossa oleilua – eivätkä edes korkean suojakertoimen voiteet viime kesänä estäneet naamani läiskiintymistä. Nivealla on siis oikein hyvät mahdollisuudet todistaa tehonsa..!

Entä tuotteen ihofiilis?

Seerumi on emulsiomainen ja raikkaan tuntuinen. Tuoksu on geneerinen markettikosmetiikan tuoksu, kuitenkin ihan raikas ja perus-miellyttävä. Ei mitään ihmeellistä.

Palaan Luminous-seerumikokemuksilla kesän jälkeen :)

Onko joku teistä jo testannut Nivean Luminous-tuotteita? Millaisia kokemuksia?

18 comments on “Nivea Luminous 630 seerumi - onko tämä oikeasti tehokas pigmenttiläiskiin?”

  1. Oliko tässä miten voimakas tuoksu? Kokeilin lähiaikoina kahta eri Nivean kasvovoidenäytettä, mutta niissä oli niin vahva ja tukehduttava tuoksu, että oli pakko käydä pesemässä rasva pois. Itselleni viime kesänä ilmestyneet pigmenttiläikät palasivat yhdellä ulkoilukerralla, kun unohdin aurinkorasvan. Olisikin kiva kokeilla niihin jotain.

    Vastaa

    0
    1. Tuoksujen kokemus on niin valtavan yksilöllinen, että on tosi vaikea sanoa, onko esim. tämän seerumin tuoksu sinulle voimakas. Minulle tämä on hyvin tavanomainen markettikosmetiikan tuoksu niin tyyliltään kuin vahvuudeltaan. Tuoksun haistaa selvästi, mutta minulle tuoksu on aivan ns. normaalin vahvuuden rajoissa. En siis millään tavoin reagoi tähän siten, että "Ohoh, kylläpäs tämä tuoksuu..!" tai "Hmm, tuoksuuko tämä millekään...?"

      Jos jotain on kosmetiikkamyyjän ja -neuvojan työssä oppinut niin sen, että tuoksujen kokemus on äärimmäisen monikirjoinen. Yhdelle täysin neutraali tuoksu voi olla toiselle "päänsärky". Heitänpä tähän myös esimerkkinä sen, että itse olen koko ajan pitänyt Mádaran Hydra Jelly -geeliä hajusteettomana, en haista siinä yhtään mitään, toiset taas kuvailevat Hydra Jellyn tuoksua kivan sitruksisena ja mitähän muita kokemuksia olen siitä lukenut. :) Mulle se on täysin tuoksuton.

      Vastaa

      0
  2. Eucerinilla on ollut jo muutaman vuoden tuohon samaan tehoaineeseen perustuva sarja, Anti-pigment. Itse en ole sitä käyttänyt, mutta eräs hyvin läheinen ystävä on ja hänellä tulokset ovat olleet tosi näkyviä. Muistan, että itsekin googletin sarjaa viime kesänä, kun hän puhui siitä. Ellen nyt ihan vääriä muista, niin käytti yövoidetta ja päivävoidetta ja jo niillä (ilman seerumia) tulokset olivat vakuuttavia.

    Tuo Nivea on näköjään puolet edullisempi, joten hyvä että tällainen tehokas tuote on saatavilla myös edullisemmin ja lisäksi markettien valikoimasta. :)

    Vastaa

    0
    1. Eucerinilla on ollut jo muutaman vuoden tuohon samaan tehoaineeseen perustuva sarja, Anti-pigment.

      Beiersdorf harrastaa siis samaa kuin L'Oreal: tehomolekyyli lanseerataan ensin valmistajan kalliimman brändin tuotteissa ja sitten myöhemmin tuodaan myös edullisempiin sarjoihin. :)

      Eucerinin yhteydessä näemmä on valittu käyttää vaalentavasta aineesta sen Thiamidol-nimeä, se sopii Eucerinin "tieteellisempään" imagoon :D Nivean yhteydessä Thiamidol on jätetty kokonaan pois markkinointikielestä, ehkäpä myös siksi, että näin tavallisen kuluttajan on vaikeampi bongata, että Eucerinin ja Nivean anti-spot-tuotteet hyödyntävät samaa teknologiaa. Moni varmaan mieluummin ostaa saman vaikutuksen omaavan tuotteen halvemmalla Nivealta :)

      Toisaalta, Eucerinilla on myös täsmätuote jota Nivean anti-spot-valikoimassa ei (vielä ainakaan toistaiseksi) ole:

      https://www.eucerin.fi/tuotteet/eucerin-anti-pigment/spot-corrector

      Tämä voisi olla seerumia näppärämpi tuote silmien ja huulten ympärysten hyperpigmentaatioon.

      Vastaa

      0
    2. Olen käyttänyt Eucerinin täsmätuotetta. Se vaalensi läiskiä, mutta myös sen ympärillä olevaa ihoa, kun en ekan kesän jälkeen hoksannut levittää tuotetta tarkasti vain pigmentoituneeseen kohtaan. Seuraavana kesänä tunsin tuotteen salat paremmin ja vältin muun ihon vaalentaminen.

      Vastaa

      0
  3. Auttaisikohan tämä nenän alle tulevaan tummuuteen ns. viiksiin? Vaikka miten yritän niitä keväällä estää nenänalukseni on tummunut joka kevät parisen vuotta vaaletakseen taas normaaliksi talvisin.

    Vastaa

    0
    1. Auttaisikohan tämä nenän alle tulevaan tummuuteen ns. viiksiin?

      Kyllä tämän pitäisi, sillä tyrosinaasin estäjien pitäisi vaikuttaa ihan kaikkeen ihon pigmentoitumiseen. (Koska tyrosinaasi itsessään vaikuttaa melaniinin muodostumiseen: jos sen toimintaa saadaan estettyä, pigmentin syntyminenkin estyy.)

      Nuo "pigmenttiviikset" ovat harmillinen ja tosi yleinen ilmiö etenkin naisilla, kun aletaan lähestyä tai on ylitetty ikävuosi 30. Mulle myös tuttu juttu. Suosittelen niiden ehkäisyyn myös SPF 50 -voidetta, jonka runsas käyttö keväästä syksyyn auttaa ainakin itselläni huomattavasti pitämään pigmenttiviikset siedettävinä. Oma suosikkini on Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50. En lähde minnekään ilman sitä välillä huhtikuu ja syyskuu ja lisään sitä ylähuulen yläpuolelle puolentoista tunnin välein. Todellakin auttaa!

      Vastaa

      0
  4. Olen nyt reilun viikon käyttänyt tätä Nivean seerumia. Päivävoidetta samasta sarjasta alan käyttää maanantaina, kun edellinen (suojakertoimellinen) päivävoide tulee huomenna loppumaan. Itselläni on muutama haaleampi pigmenttiläiskä ympäri vuoden kasvoilla. Odotan mielenkiinnolla, että mitä tapahtuu. Vai tapahtuuko mitään kummempaa. Ajattelin asian niin, että ei siitä haittaakaan ole ja onhan siinä suojakertoimia. Tokmannilla oli 40% alessa Nivean tuotteet taannoin, niin tosi edullisesti sain nämä.

    Vastaa

    0
    1. Ajattelin asian niin, että ei siitä haittaakaan ole ja onhan siinä suojakertoimia.

      Näinpä. :) 👍

      Vastaa

      0
  5. Minun kokemukseni mukaan tällaiset tuotteet vain vaalentavat pigmentin ympärillä olevaa ihoa ja melasma näyttää entistä pahemmalta. Levitin pitkään pelkästään suun ympärille pigmentaatiota lievittäviä tuotteita ja nyt suun ympärys erottuu vaaleampana kuin muu iho, mutta melasma on ja pysyy ☹. Näitä kannattanee levittää koko iholle, jotta välttyy ihon kirjavuudelta.

    Monet kertovat, että melasma häviää talveksi, mutta minulla ei näin käy. Aurinkorasvaa levitän jatkuvasti vuodet ympäriinsä,mutta ilmeisesti minulla on alttius pigmenttimuutoksiin ja taistelu niiden kanssa on jatkuvaa.

    Tätä nimenomaista tuotetta en ole vielä kokeillut.

    Vastaa

    0
    1. Tuo onkin muuten hyvä näkökohta, että kyllähän tällaisten tuotteiden tulisi vaalentaa "normaalisti" pigmentoitunuttakin ihoa. Hmmm... Miten vaikutus kohdistuisi vain (epänormaaliin) liikapigmentaatioon...? Ja entäs rusketus, hidastaahan tämä sitten varmasti "tavallisen" rusketuksenkin muodostumista. 🤔 Täytyypä selvitellä lisää.

      Vastaa

      0
    2. Itsekin mietin, että miten tätä tuotetta voisi käyttää, jos on melasmaa ympäri vuoden. Kiinnostaisi tietää, että millainen iho on kyseessä?

      Mulla on hyvin vaalea ja kylmänsävyinen iho, eli vähäinenkin melasman alku näkyy. Lisäksi melasma on muodostunut mulla pääosin otsan alueelle, ja on just kumman kirjava. Vasen ohimolohko näyttää melkein ruskettuneelta, kun taas oikealla on pilkkuja ja yksi isompi melasmaläntti hiusrajasta hieman alaspäin. Luulen epätasaisuuden johtuvan siitä, että oon hikoillut aurinkosuojat pois. Toistuvasti.

      Uskaltaisko tätä tuotetta käyttää koko otsan alueelle, ilman että kirjavat alueet korostuu entisestään?

      Vastaa

      0
  6. Moi, oi onpa ilo lukea kirjoituksiasi, sujuvaa tekstiä ja täyttä asiaa, hyvää pohdintaa. Luenpa muutkin tekstisi!

    Vastaa

    0
  7. Mainosten lupausten houkuttelemana ostin sarjan seerumin, päivävoiteen & yövoiteen ja olen käyttänyt niitä nyt kuukauden verran. Peiliin katsoessa ihoni näyttää minusta tasaisemmalta.
    Ja koska olin skeptinen sarjan suurista lupauksista, otin kuvat kasvoistani ennen käytön aloitusta 😅 ja kun niitä vertaa tämän hetken tilanteeseen, niin ovathan nuo maksaläiskät aavistuksen vaalenneet.

    Vastaa

    0
  8. Olen käyttänyt 7 viikkoa nivean luminous 630 seerumia.Ei ainakaan vielä mitään vaikutusta pigmentti/maksa läiskiin. Iho on kyllä käytön aikana tullut sileän ja kosteutetun oloiseksi.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat