20.02.2022

Taika Sensitive: hajusteettomat uutuudet herkälle ja kuivalle iholle + arvonta

Meidän oma Taika on täydentynyt vallan ihanilla tuotteilla!

Taika Sensitive on hajusteeton ja Allergia-tunnuksen saanut linja herkälle ja kuivalle iholle. Poikkeuksellisesti tässä on nyt hajusteeton sarja, josta tykkään jopa enemmän kuin Taikan tuoksuvasta peruslinjasta..! 😍 Näissä on todella hyvät, miellyttävät ja toimivat koostumukset..! Kaikissa Sensitive-tuotteissa on mm. keramideja ja suomalaista kauraöljyä.

(Kun puhun "meidän oma", niin viittaan siihen, että Taika on työnantajani Transmerin oma sarja ja olin mukana Taikan suunnittelutiimissä kun sarjaa kehitettiin.)

Sensitive-linjaan kuulu neljä tuotetta: seerumi, kasvovoide, naamio ja puhdistusmaito. Tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa ja kaikki ovat vegaanisia, hiilineutraaleita ja Cosmos Natural -sertifioituja.

Ensimmäinen juttu johon ihastuin ennen kuin olin edes kokeillut tuotteita iholla oli sarjan pastellinen ruiskaunokinsininen väri..! Siis ihana..! Kauneimpia sinisiä mitä olen kosmetiikkatuotteissa nähnyt. 💙

TEHOKOSTEUTTAVA SEERUMI 11,90€ / 30 ml

Ahh, ihanuutta! Taikan seerumi on emulsiomainen mikä tarkoittaa, että se myös ravitsee ihoa ja jättää ihon pehmeäksi, mitä öljyttömät nestemäiset seerumit eivät aina tee. Tykkään tästä tosi paljon! Koostumus on ohuempi kuin useimmissa tuntemissani emulsioseerumeissa ja sanalla sanoen hyvin maitomainen ja sukkelaan imeytyvä.

Seerumin hoitavia ainesia ovat ksylitoli, keramidit, kauraöljy, rypsiöljy ja sheavoi. Samoja ainesosia on kaikissa Sensitive-linjan tuotteissa eri pitoisuuspainotuksilla.

Vaikka Taika Sensitive-tuotteet ovat hajusteettomia, niissä voi aistia lempeän viljaisen kauran tuoksun mietona häivähdyksenä.

24 H KOSTEUSVOIDE 9,90€ / 50 ml

Sarjan kosteusvoiteesta tuli suosikkini ohi Taikan peruslinjan voiteiden! En oikein osaa selittää miksi, mutta tämä vain tuntuu kasvoilla vielä miellyttävämmältä ja myös kosteuttavammalta. Toki tämän kuuluukin olla kosteuttavampi kuin perus-Taikat, koska Sensitive-linjan tuotteet on kehitetty kuivalle iholle ja perus-Taikat kaikille ihotyypeille (mikä itse asiassa tarkoittaa ennen kaikkea normaalia ihoa).

Sensitive-kasvovoiteen koostumus on semitäyteläinen, jossain Taikan peruspäivävoiteen ja -yövoiteen välimaastossa. Erittäin miellyttävän ja oikein kosteuttavan tuntuinen olematta turhan okklusiivinen. Tämä ei siis ole varsinaisesti suojaavan tuntuinen, eli niin paksua ja täyteläistä voide ei ole. ('Suojaavuus' tarkoittaa sitä, että voiteen öljy/rasvakoostumus on tarkoituksenmukaisesti valittu muodostamaan ihon pintaan "kelmu", joka suojaa ihoa esimerkiksi kylmältä ilmalta sekä kosteuden haihtumiselta.)

Voiteen vaikuttavien aineiden painotus menee järjestyksessä glyseroli - sheavoi - ksylitoli - rapsiöljy -kauraöljy - keramidit - auringonkukansiemenöljy. Keramidit ovat tärkeä ainesosa kuivalle iholle, sillä niitä on ihossa luonnostaan: ne ovat "sementtiä" ihon suojamuurin "tiilien" välissä. Kuivalta iholta puuttuu keramideja ja kosmetiikan kautta tarjoiltuna ne auttavat vahvistamaan vaurioitunutta suojamuuria = iho pystyy pidättämään kosteutta paremmin.

RAUHOITTAVA KASVONAAMIO 9,90€ / 60 ml

Kasvonaamiossa on sarjan korkein pitoisuus kauraöljyä ja se on tuotteista rauhoittavin. (Siksi nimikin on 'Rauhoittava' ☺️) Luo siis katseesi tähän tuubiin, jos ihosi on herkästi ärtyvä, kuiva ja punoittava. Kauraöljyssä on yhtä paljon oleiini- ja linolirasvahappoja, mikä tekee siitä ihoa pehmentävän ja rauhoittavan.

Monet naamiot tuntuvat nykyään kasvovoiteilta ja monet kasvovoiteet tekevät tuplavuoroa yön yli -kasvonaamioina. Koostumuksia ei aina erota toisistaan, mutta Taika Sensitive -naamio on rehellisen, täyteläisen naamion tuntuinen, se ei "katoa" ihoon kuten monet naamiot tekevät ainakin minun ihollani. (Siksi usein mietin, mitä eroa naamioilla ja voiteilla enää edes on... tämän kohdalla ero on selvä.)

Sensitive-naamiota voi käyttää niin usein kuin tarve vaatii, vaikka päivittäin kun iho on oikein ärtynyt ja kaipaa rauhoittavaa hoivaa. Naamio levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. Pyyhi ylimääräiset pois (tai pese kasvot haalealla vedellä, naamio voi jättää tahmean tuntuisen ihon - mutta AH miten pehmeä iho onkaan naamion jälkeen..!) Naamion voi myös jättää yöksi kasvoille jolloin iho saa maksimaalisen hyödyn.

PUHDISTUSEMULSIO 8,90€ / 150 ml

Wow miten hyvä putsari! 😍 Tämä yllätti täysin! Maitomaiset putsarit eivät kuulu suosikkeihini, koska, hmm, sanalla sanoen ne ovat jotenkin "pliisuja" verrattuna muhkeisiin vaahtoihin tai supertehokkaisiin öljyihin ja balmeihin. Lisäksi monet puhdistusmaidot jättävät ihon vähän rasvaisen tuntuiseksi mistä en pidä.

Taika Sensitive-puhdistusemulsio on koostumukseltaan ohutta ja jopa vähän lirumaista, ensivaikutelma ei vielä herätä suuria tunteita. Mutta kun maitoa alkaa pyöritellä iholla (levitän maidon aina kuivalle iholle, kuten öljyputsarin), sen koostumus muuttuu ja tihentyy - ikäänkuin kermaistuu..! Lopulta iholla on pehmeän kermainen kerros ylellisen voidemaiseksi muuttunutta putsaria, jota on todella miellyttävä työstää. Tuntuu, että tihentynyt koostumus tarraa likaan ja meikkiin paljon lirua maitoa tehokkaammin.

Kaiken lisäksi emulsio vieläpä huuhtoutuu iholta täydellisen helposti jättämättä yhtään rasvaista tunnetta..! Tästä efektistä ovat epäilemättä vastuussa pinta-aktiividuo decyl glucoside & coco-glucoside. Nämä ionittomat tensidit irrottavat hyvin rasvalikaa alhaisessakin lämpötilassa. Tuotteen koostumuksesta riippuen näillä on myös kevyesti vaahtoava ominaisuus, mutta Taikan puhdistusemulsio ei vaahtoa eikä liuota ihon omaa lipidivaippaa.

Iho jää todella puhtaaksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Hämmentävää todeta näin kun olen mä, mutta tämä emulsioputsari on suurta rakkautta! Ehkä jopa paras puhdistusmaito jota olen koskaan käyttänyt! Tämän käytän todella mielelläni loppuun.

KILPAILU

Saan arpoa 3 kpl Taika Sensitive -linjan settejä 🙂 Voittopakettiin kuuluvat kaikki neljä Sensitive-tuotetta, arvo 40,60€.

Osallistut kilpailuun kertomalla, käytätkö normaalisti herkän ihon tuotteita ja mitä ajatuksia Taika Sensitive -sarja sinussa herättää ☺️

*

Arvonta suoritettu, voittajat ovat Anna B, Kribbis ja Ellu. Voittajiin on otettu yhteyttä. :)

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 • Arvonnan järjestävät Karkkipäivä-blogi ja Transmeri Oy
 • Arvontaan voi osallistua 20.2.2022.-27.2.2022
 • Arvontaan voi osallistua vastaamalla kilpailukysymykseen Jätä sähköpostiosoite sille varatulle riville, se näkyy vain arvonnan järjestäjälle
 • Luovutettuja sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan arvonnan voitosta tiedottamiseen ja palkinnon toimittamiseen
 • Voittaja arvotaan 28.2.2022 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimimerkki julkaistaan myös Karkkipäivä-blogin sivulla
 • Osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl Taika Sensitive -tuotepaketteja, yhden paketin arvo 40,60€
 • Mikäli osallistuja haluaa peruuttaa suostumuksensa yhteystietojensa käyttöön, sen voi tehdä jättämällä kommentti: ”Peruutan suostumukseni” tämän postauksen kommenttilaatikkoon tai ottamalla yhteyttä arvonnan järjestäjään: karkkipaiva (at) hotmail.com
 • Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
 • Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä

262 comments on “Taika Sensitive: hajusteettomat uutuudet herkälle ja kuivalle iholle + arvonta”

 1. Käytän vaihtelevasti, sillä joitakin ei-sensitive -tuotteita iho sietää ja joitakin ei. Kiva saada kotimainen luonnonkosmetiikkasarja herkälle iholle. Tuotteet voivat olla hajusteettomuutensa vuoksi helpommin lähestyttäviä, sillä esimerkiksi äitiäni kaikki yrttiset tai vastaavat tuoksut epäilyttävät.

  Vastaa

  0
 2. Monet käyttämäni tuotteet ovat herkälle iholle suunnattuja. Taika-sarjassa ilahduttaa kotimaisuus, edullisuus ja se, että sitä saa ihan lähikaupasta :)

  Vastaa

  0
  1. Käytän välillä, mahtava saada kotimaista luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle 👌🏻

   Vastaa

   0
  2. Käytän mielelläni herkän ihon tuotteita couperoottisen ihoni vuoksi. Nämä tuotteet kiinnostavat myös kotimaisuuden ja ekologisuuden vuoksi.

   Vastaa

   0
  3. Käytän herkän ihon tuotteita, itsellä herkästi reagoiva iho, joten mahdollisimman hellävaraiset mutta myös tarpeeksi kosteuttavat tuotteet pitää olla😊 tätä sarjaa olen odottanut, edullisuudesta ja helposti saatavuudesta plussaa, aina ei jaksais tilata😊

   Vastaa

   0
  4. En voi muita tuotteita käyttääkkään, kuin herkälle ja helposti ärtyvälle iholle suunnattuja tuotteita. Ja hajustetetut tuotteet myös on ehdottomasti ei! Kokeilemisen arvoinen sarja varmaan, ainakin kirjoituksesi perusteella. Tiedä vaikka jäisi vakituiseen käyttöön. Kaunis pakkaus!

   Vastaa

   0
 3. Ihoni on helposti ärtyvä ja kuiva, joten käytän herkän ihon kosteuttavia tuotteita. Näistä erityisesti seerumi ja naamio kiinnostavat!

  Vastaa

  0
 4. Kuulostaapa nämä ihanilta, tykkään perus-Taikasta joten täytyy näihinkin tutustua! Ehdottomasti aion kokeilla ainakin tuota naamiota. Käytän toisinaan myös herkän ihon tuotteita, erityisesti talvella. Ihoni on aika hankala ja vuodenajat vaikuttavat ihon kuntoon paljon.

  Vastaa

  0
 5. Olen iän myötä alkanut kokeilla herkän ihon tuotteita, koska niissä ei usein ole hajusteita. En pidä siitä, että minussa on useita eri hajusteita samaan aikaan.

  Vastaa

  0
 6. En välttämättä käytä herkkäihoisille suunnattuja tuotteita, mutta välttelen ainakin mm. vahvoja putsareita, jotka ärsyttävät ihoa - vaikka meikki pitäisikin saada hyvin puhdistettua iholta. Näistä uusista tuotteista juurikin puhdistusemulsio herätti mielenkiinnon! Ja mikä ihaninta - avainlipputuotteita <3

  Vastaa

  0
 7. En käytä erityisesti herkän ihon tuotteita, mutta putsarin kanssa olen tarkempi ettei kuivattais ihoa. Tilasin jo tuon puhdistusmaidon luonnonkosmetiikkapäiviltä, mutta olisi kiva kokeilla jokaista tuotetta!

  Vastaa

  0
 8. Kyllä käytän. Ihoni herkistyi joitain vuosia sitten ja sille tulee kausia jolloin se ärsyyntyy todella helposti. Tää kuullostaa sarjalta jota mun ihoni tulee rakastamaan 💗

  Vastaa

  0
 9. Tulee käytettyä. Sensitive-sarja kuulostaa mielenkiintoiselta, tahtoisin kokeilla!

  Vastaa

  0
 10. Käytän aina herkän ihon tuotteita ja tässä sarjassa erityisen hyvää on hajusteettomuus. Hajusteet ovat mielestäni kosmetiikassa täysin turhia 😊.

  Vastaa

  0
 11. Käytän aina herkän ihon tuotteita ja siksi tämä herättää suurta kiinnostusta varsinkin kun kehitetty yhteistyössä allergia-, iho-, ja astmaliiton kanssa.

  Vastaa

  0
 12. Kovasti kiinnostaa sensitivet. Tuleehan sarjaan vielä kasvovesi? Herkän ihon tuotteet käytössä.

  Vastaa

  0
  1. Kasvovedestä ei ole ollut puhetta tuotantotiimissä Sensitive-linjan yhteydessä mutta itsekin sellaista kaipaisin sarjaan. Täytyy jälleen nostaa se keskusteluun tuotannon kanssa. Minusta kasvovesi olisi ihan must!

   Vastaa

   0
 13. En normaalisti käytä nimenomaan sensitive-tuotteita,mutta näissä kotimaisuus on kova sana ja varmasti tulee testattua useampakin näistä tuotteista.

  Vastaa

  0
  1. Kasvovesi olisi niin toivottu lisä! Toivottavasti toteutuu jossain vaiheessa :)

   Vastaa

   0
 14. Kuulostaapa hyvälle tämä sensitive-linja! <3 Miehelläni on herkkä ja helposti punoittava iho, joten hänelle ostan herkän ihon tuotteita ja kokeilen niitä yleensä sitten itsekin. Nämä uudet Taikat täytyy ehdottomasti testata!

  Vastaa

  0
 15. En yleensä käytä nimenomaan herkälle iholle suunniteltuja tuotteita, mutta emulsiomaisista seerumeista ja puhdistustuotteista tykkään.

  Vastaa

  0
 16. Tosi kivan oloiset tuotteet! Jostain syystä Taika on jäänyt tosi tuntemattomaksi itselle, mutta nämä vaaleansiniset versiot jostain syystä kiinnostavat - esittelysi perusteella etenkin tuo seerumi ja puhdistusemulsio. Osallistun siis mieluusti arvontaan!

  Vastaa

  0
 17. Ostan kyllä testiin tuon seerumin ja kasvovoiteen. Kiinnostavan kuuloisia! Puhdistusmaidoista en tykkää koska ne eivät tunnu poistavan raskasta meikkiä, mutta tätä voisi kokeilla jos kerran on hyvä :) ja mukana arvonnassa :D

  Vastaa

  0
 18. Käytän useimmiten kuivalle iholle sopivia tuotteita, joten nämä tuotteet kiinnostavat kovasti 🤩

  Vastaa

  0
 19. Ihoni on sekaiho ja käytän pääasiassa omalle ihotyypilleni suunniteltuja tuotteita. Olen huomannut että mitä enemmän tulee ikää, sitä vähemmän kestän erilaisia ärsykkeitä, kuten melua ja tuoksuja. Nuorempana pidin hajusteettomia tuotteita vähän tylsinä, nykyään niitä osaa arvostaa. Esim. lomareissulle saatan nykyään ottaa mukaan tuoksuttomia tuotteita, sillä vieraassa ympäristössä on muutenkin ärsykkeitä enkä halua kuormittaa itseäni liikaa.

  Vastaa

  0
 20. Käytän jonkin verran herkän ihon tuotteita ja Taika Sensitive vaikuttaa kivalta "perussarjalta"🙂 Ihoni ei yleensä reagoi kosmetiikkaan,mutta esim. lämpötilan vaihteluihin ihoni reagoi ja mm. punoittaa helposti. En myöskään tykkää vahvasti hajustetuista tuotteista kasvoilla,joten tästäkin syystä herkän ihon tuotteet ovat yleensä "varma"vaihtoehto. Taikaa kokeilisin mielelläni!

  Vastaa

  0
 21. Hajusteettomuus ja hellävaraisuus kosmetiikassa on alkanut mietityttämään enemmän, vaikka oma iho ei ole ns. herkimmästä päästä. Nykyään välttelen kosmetiikkaa, jossa incissä mainittu parfum tulee muualta kuin luonnollisista ainesosista. Jos sitä nyt voi satavarmasti tietää.. :D

  Taika Sensitive- sarjasta kiinnostaa eniten puhdistusmaito, koska käytän puhdistusmaitoa meikinpesun toisena vaiheena. Toki kaikki uudet tuotteet kiinnostelee muutenkin aina! :)

  Mä en tiedä miksi, mutta Taika-sarjoissa minuun ei iske purkkien ulkonäkö yhtään.. Enkä sano tätä moitteena, mutta myönnän että purkkien esteettinen puoli vaikuttaa omalta osaltani myös ostopäätökseen. Tiedostan,että purkin ulkonäkö on loppujen lopuksi sivuseikka, jos itse tuote toimii ja miellyttää. Sensitive-linjan sininen väri on kyllä kaunis, siitä olen Sanni kanssasi samaa mieltä! <3

  Vastaa

  0
  1. Sensitive-linjan sininen väri on kyllä kaunis, siitä olen Sanni kanssasi samaa mieltä! <3

   💙

   Vastaa

   0
 22. Käytän herkän ihon tuotteita ja olenkin jo ostanut sarjan seerumun ja puhdistusmaidon. Huomasin saman ilmiön kuin sä ja pidän koostumuksesta myös.

  Tykkään hajusteettomuudesta ja tietynlaisesta vaatimattomuudesta, hyvästä peruslaadusta tinkimättä.

  Vastaa

  0
 23. Käytän ainoastaan herkän ihon tuotteita, joten Taikan uudet tuotteet kiinnostavat paljon :)

  Vastaa

  0
 24. Minulla on kuiva, atooppinen, couperosa iho eli käytän herkän ihon tuotteita.
  Todella kiinnostava tuotesarja, aion kyllä ostaa näitä seuraavaksi jos onni ei suosi :)

  Vastaa

  0
  1. Mulla on jo tuo puhdistusmaito ja oon kyllä tykänny! Erityisesti plussaa siitä että huuhtoutuu hyvin pois eikä jätä iholle rasvaista tunnetta 😍 Koostumus on tosiaan vähän lirua mutta toimii, ja hinta-laatusuhde on loistava, joten tämä jää käyttöön! Kokeilisin mielelläni sarjan muitakin tuotteita. Mulla on käytössä jonkin verran muitakin herkän ihon tuotteita, esim. Laponien tuotteista on löytynyt monta suosikkia, mutta tästä sarjasta voi tulla niille kova haastaja, kun hinnat ovat noin edulliset!

   Vastaa

   0
 25. Käytän herkän ihon tuotteita ja ihana tutustua minulle uuteen,herkän ihon sarjaan! Seerumi varsinkin herättää kiinnostusta!

  Vastaa

  0
 26. Hei,
  Käytän välillä tuotteita, jotka on suunnattu herkälle iholle. Yleensä tarvitsen vesikosteutusta ja kosteuttavan seerumin ja sitten päälle kuivalle iholle sopiva voide. Ihoni ei ole varsinaisesti tosi kuiva, mutta normaalille iholle suunnatut tuotteet ei riitä.

  Vastaa

  0
 27. Ihotyyppini on kuiva ja vähän couperoottinen, joten herkän ihon tuotteita tulee käytettyä satunnaisesti myös. Taika Sensitive -sarja vaikuttaa luotettavalta perustason sarjalta hinnoiltaan ja ulkonäöltään, arkikäyttöön oikein sopiva :). Itse en siedä herkkäsilmäisenä ja -nenäisenä vahvoja synteettisiä tuoksuja, joten plussaa tuoksuttomuudesta/miedosta tuoksusta ja tietysti kotimaisuudesta <3

  Vastaa

  0
 28. Kuin tilauksesta tämä postaus! Mulla rupee Taikan puhdistusgeeli olemaan juuri loppumaisillaan ja olen miettinyt minkä ostan seuraavaksi. Mulla on herkkä iho ja uusi puhdistusmaito kuulostaa erittäin lupaavalta. Eli mukana arvonnassa ollaan!

  Vastaa

  0
 29. Todella mielenkiintoisen kuuloinen sarja herkän ihon linjaksi! Koostumukset ja incit kuulostavat hyviltä. Käytän välillä herkän ihon tuotteita, mutta yleensä käytössä muut sarjat.

  Vastaa

  0
 30. Hellävaraiset tuotteet kiinnostavat ja jonkun verran käytän herkän ihon tuotteita. Tämän tekstin myötä etenkin tuo puhdistusemulsio kiinnostaa, ja muutenkin peukut ylös edulliselle luonnonkosmetiikalle :)

  Vastaa

  0
 31. Käytän mieluusti, koska olen allerginen sille sun tälle ja iho reagoi herkästi etenkin hajusteisiin. Toisaalta ärsyttää, kun sensitive-tuotteet on usein suunnattu kuivalle iholle. No, oma ihoni sattuu edelleen 57v olemaan pintakuiva sekaiho 🙄. Kaikkia ei voi tietysti ikinä miellyttää 😁

  Vastaa

  0
  1. Kaikkia ei voi tietysti ikinä miellyttää 😁

   Näinhän se on..!

   Ihan totta, että herkän ihon tuotteet ovat lähes poikkeuksetta formuloitu myös kuivalle iholle. Vaikka 'herkkä iho' ei ole ihotyyppisidonnainen juttu ollenkaan, vaan mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä. Herkkyys on ihon tila, joko pysyvämpi tai väliaikainen.

   Vinkki: Novexpertin herkän ihon Magnesium-linjassa on kevyt, sekaihollekin sopiva Fluid-voidekoostumus. :)

   Vastaa

   0
 32. Käytän vaihtelevasti "normaalin" ja herkän ihon tuotteita. Purkkien kauneudesta ei voi olla kuin samaa mieltä kanssasi, ja niiden sisältökin kuulosti vallan mainiolta :)

  Vastaa

  0
 33. En yleensä käytä, sillä ihoni hyväksyy monet erilaiset tuotteet. Tässä sarjassa kiinnostaa ennen kaikkea kotimaisuus ja hajusteettomuus, olisi ihana päästä kokeilemaan!

  Vastaa

  0
 34. Herkän ihon tuotteet ovat yleensä valintani. Muutkin tuotteet saattavat käydä jos niissä ei ole ainakaan lisättyjä hajusteita. Ihoni reagoi herkästi ja olen kärsinyt esim. podista. Inci-listoja tulee tutkittua hyvin tarkkaan😄
  Tämän sarjan tuotteet kiinnostavat kaikki! Putsari kuulostaa loistavalta ja naamiosta voisin saada apua ihon pintakuivuuteen. Kasvovoidetta en tällähetkellä edes omista vaan olen käyttänyt pelkkiä kasvoöljyjä, sillä hyviä ja itselleni sopivia kasvovoiteita on mielestäni niin vaikeaa löytää🤔

  Vastaa

  0
 35. En koe tarvitsevani herkän ihon tuotteita. Tuo sininen väritys on todella kaunis. Seerumin saatan ostaakin.

  Vastaa

  0
 36. Käytän paljon herkän ihon kosmetiikkaa, pääasiassa Laponien ja Paula’s choicen tuotteita. Ihoni ärtyy helposti ja reagoi paitsi punoittelemalla ja kutisemalla, myös epäpuhtauksilla erityisesti leuassa. Tästäpä tulikin mieleeni, että tosi monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa on inci-listassa Linalool ja Limonene, joista molemmat aiheuttaa aina ongelmia leuassani, esim. Madaran tuotteissa niitä on lähes kaikissa. Myös monissa herkälle iholle suunnatuissa tuotteissa näitä löytyy, mitä ihmettelen, koska ne kuitenkin ovat käsittääkseni yleisestikin ärsyttäviä aineita. Mistäköhän tämä johtuu?

  Vastaa

  0
  1. Tästäpä tulikin mieleeni, että tosi monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa on inci-listassa Linalool ja Limonene, joista molemmat aiheuttaa aina ongelmia leuassani, esim. Madaran tuotteissa niitä on lähes kaikissa. Myös monissa herkälle iholle suunnatuissa tuotteissa näitä löytyy, mitä ihmettelen, koska ne kuitenkin ovat käsittääkseni yleisestikin ärsyttäviä aineita. Mistäköhän tämä johtuu?

   Se johtuu useimmiten eteerisistä öljyistä. Limonene ja linalool ovat eteeristen öljyjen yleisiä komponentteja ja tulevat mukana, kun tuotteessa käytetään eteerisiä öljyjä. (Vaikka ihan kaikissa e.öljyissä ei niitä olekaan, mutta hyvin monissa.)

   Limonenea ja linaloolia käytetään myös yksinään eristettyinä hajusteina, jolloin ne voivat olla tuotteessa ilman eteerisiä öljyjä. Niitä käytetään paljon koska ne ovat edullisia ja niillä saadaan tuotteisiin useimpia kuluttajia miellyttäviä tuoksuja. Olen kanssasi samaa mieltä siinä, että on erikoista, että niitä näkee myös herkän ihon tuotteissa. Yhdeltä brändiltä kysyin tätä asiaa ja sain vastaukseksi, että "herkän ihon" claim oli saavutettu muilla tuotteen koostumuksen valinnoilla, mutta että tuoksussa on kuitenkin käytetty näitä allergisoivimpien joukkoon kuuluvia hajusteita koska kuluttajat tykkäävät niillä luoduista tuoksuista. Tämä on mielenkiintoista ja kertoo myös, miten eri lailla "herkkä iho" mielletään eri maiden markkinoilla. Pohjoisessa herkän ihon ominaisuuksiin liitetään lähes aina tuoksuherkkyys tai tuoksuallergia, vaikka itse asiassa se ei mitenkään synonyymisesti kuulu herkän ihon perusominaisuuksiin. Iho voi olla herkkä ilman että hajusteet tuovat mitään ongelmaa. Etenkin keski-Euroopassa herkän ihon tuotteet ovat usein hajustettuja, koska siellä hajustekemikaaleja ei mielletä samalla lailla herkän ihon "vihollisiksi" kuin meillä täällä Pohjoisessa.

   Vastaa

   0
 37. Tässä sarjassa kaura kuulostaa hyvältä ja vaikka käytän muitakin kuin herkän ihon tuotteita, niin olen ronkeli tuoksujen suhteen.

  Vastaa

  0
 38. Käytän ainoastaan herkän ihon tuotteita. Ihoni on todella herkkä, mutta samalla helposti rasvoittuva ja tukkeutuva, minkä vuoksi tuotteiden kanssa saa olla tarkkana. Taikan uusi sarja vaikuttaa todella hyvältä ja saa minulta innostuneen vastaanoton!😍

  Vastaa

  0
 39. Nyt kerrankin kotimainen uutuussarja, joka herättää välittömän mielenkiinnon! Värisävy pakkauksessa on todella kaunis, eteerisen herkkä ja lempeä, ilmeisen tarkoituksella valittu sarjan imagolle. (tosin ymmärrän, miksi se joidenkin mielestä näyttäytyy liian 'pliisuna' ja mitättömänä, räväköiden tuotteiden ystäville tämä on varmaan umpitylsä...)

  Sisältö kuulostaa hyvin lupaavalle, ksylitoli ja keramidit saavat heti arvostuspisteet korkealle!

  Kertoisitko, miten olit mukana tätä sarjaa kehittämässä, ja miten sait näkemyksiäsi tiimin sisällä esille ?

  Vastaa

  0
  1. ja juu, käytän ns herkän ihon tuotteita, joskin vaihtelevasti 'tehokkaampien' rinnalla...
   Toivon mukaan tämä sarja saadaan monien päivittäiskauppojen hyllyille!

   Vastaa

   0
  2. Tulin mukaan Taikan design-tiimiin siinä vaiheessa kun edellinen työpaikkani yhdistyi Transmeriin, siinä vaiheessa ekan linjan tuotteet oli jo hahmoteltu mutta sarjalta puuttui nimi ja look. Kerroin tästä enemmän tässä postauksessa:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tallainen-on-taika-ei-pollompaa-d/

   Olin siis alkuperäisen sarjan osalta mukana visuaalisen puolen ja konseptin suunnittelussa. Sensitive-linjaan en ole käytännössä vaikuttanut muuten kuin että olin mukana koostumusten testiryhmässä kun niitä viilailtiin tehtaalla. Tällä hetkellä olen mukana Taikan brändikehitys-ryhmässä jossa mietitään mm. millaisilla tuotteilla Taikaa halutaan tulevaisuudessa laajentaa. :)

   Vastaa

   0
 40. Käytän satunnaisesti herkän ihon tuotteita. Hienoa että on kohtuuhintainen ja ilmeisesti ihan hyväkin suomalainen sarja helposti saatavilla;)

  Vastaa

  0
 41. Aika usein tulee valittua nimenomaan herkälle iholle sopivia tuotteita. Kiinnostus heräsi varsinkin puhdistusemulsiota kohtaan☺️

  Vastaa

  0
 42. Käytän useimmiten herkän ihon tuotteita tai ainakin mahdollisimman mietotuoksuisia tuotteita. Taika-sarjaan en itse ole vielä päässyt tutustumaan, mutta kotimaisuus ja edullisuus kuulostavat täydelliseltä yhdistelmältä.

  Vastaa

  0
 43. Yleensä huomaan hyötyväni enemmän herkän ihon tuotteista. Sensitive-linjan ulkoasu on omasta mielestäni parempi kuin perus-Taikan, miellyttävä värimaailma :)

  Vastaa

  0
 44. Käytän ja arvostan suuresti, että herkän ihon valikoimaan tulee uusia tuotteita :)

  Vastaa

  0
 45. Pääsääntöisesti käytän herkän ihon tuotteita, mutta satunnaisesti kokeilen muitakin. Olen tosi herkkä tuoksulle, joten tämä hajusteeton sarja kiinnostaa kovasti!

  Vastaa

  0
 46. Käytän herkän ihon tuotteita, ensisijaisesti koska toivon tuotteilta hajusteettomuutta. Ihoni ei kylläkään ole kuiva, mikä näissä tuotteissa on yleensä perusoletuksena.
  Tuotesarja vaikuttaa hyvältä, ja edullinen hinta on plussaa.

  Vastaa

  0
 47. Käytän joitakin herkän ihon tuotteita, esim. talvella kuivemman ilman aikana ne ovat tarpeen. Ja sama ilmiö toistuu joskus kesäisin, että ihoni reagoi ilmeisesti kaikesta lämmöstä ja hiestä tms. ja silloin myös turvaudun herkän ihon tuotteisiin tai rauhoittaviin tuotteisiin.

  Vastaa

  0
 48. Peukut sille, että Taikalta saa myös hajusteettomia tuotteita. Olen atoopikko, joten pyrin käyttämään mahdollisimman simppeleitä tuotteita ilman lisättyjä hajusteita, jottei ihoni ärsyynny. En ole vielä kokeillut kyseiseltä merkiltä mitään tuotteita, mutta olen kiinnostunut.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)