10.04.2021

Kevätkasvot by Korento ja onnistunut laiska päivä

Minulla oli tälle päivälle hienot suunnitelmat, saisin paljon aikaiseksi.

Tekisin ensimmäisen kvartaalin kirjanpidon, kävisin kaupassa ostamassa uuden puhelimen, korvatulpat, maaliskuun Kauneus & Terveys -lehden (koska huomasin, että siellä on ilmeisesti juttu Virve Fredmanista) ja mahdollisesti uudet pussilakanat - ihan vain kun en ole ostanut uusia varmaan seitsemään vuoteen ja tuli fiilis, että uudet lakanat piristäisivät. Jumppaisin, käsittelisin kahden blogipostauksen kuvat ja kävisin koirien kanssa oikein pitkällä lenkillä.

Sen sijaan ilmoittauduin tänään purjehduskurssille, tein keskipitkän lenkin koirien kanssa (jolle olin pukeutunut aivan liian kevyesti, keittiön ikkunan auringossa olevan lämpömittarin harhaanjohtamana), juttelin puhelimessa sisareni kanssa ja - - olin oikeastaan suuren osan päivää tekemättä mitään tavoitteellista tai merkittävää 😍 Mahtavaa!

Tein myös meikin silkasta valon ilosta. Pöydälle, jonka ääressä istuin tekemättä mitään merkittävää, tulvi ikkunasta niin paljon keväisen herkullista valoa, että halusin hyödyntää sen ja laittaa jotain kasvoilleni.

Hyvässä luonnonvalossa meikkaaminen on yksi nautinnollisimpia kotipuuhasteluitani. Talvella tätä valoa ei ole, minkä vuoksi kevät saa minut välillä oikein "riehaantumaan" meikkauksen mahdollisuuksista. Erityisesti meikkivoiteen levitys hyvässä valossa on äärimmäisen ihanaa.

Vaiheessa: kasvoilla Berry Vitamin -meikkivoide sekä Lip & Cheek Tint

Olen saanut Flow Cosmeticsilta Korento-sarjan uudistuneita pakkauksia, joista kirjoitan blogiin myöhemmin tässä kuussa.

Käytin päivän meikkiin Korennon Soft Velvet primeria, Berry Vitamin -meikkivoidetta, Lip & Cheek Tint -väriä sävyssä Cloudberry sekä Rose Quartz Highlighteria.

Korennolla ei ole peiteainetta eikä ripsiväriä, joten peitin tummat silmänaluset Mádaran peiteaineella ja harjasin ripsiin viimeisimmän testimaskarajoukkoni ultimaattista suosikkia, L'Orealin Volume Million Lashes Felineä (lukijan suositus ;)).

Kuvasta jäivät uupumaan Urban Decayn Eden-silmämeikinpohjustaja sekä IsaDoran Blonde-kajal.

Tykkäsin tuloksesta :)

Silmänrajaus on minulle yksi tärkeimpiä osia meikissä, mutta välillä hämmästyn, miten raikkaalta ja kivalta meikki voi näyttää ilman rajausta, pelkällä ripsivärillä. Rajaukseton silmämeikki toimii minulla, kun pidän kasvomeikin muutenkin todella luonnollisena, kuten tässä Korento-meikissä.

Tämä meikki on myös täysin puuteriton. Välillä minua häiritsee puuterittoman pinnan kiiltävyys, välillä taas ei. Tässä meikissä laitoin nenänvarteen ja kevyesti nenän päähän Rose Quartz Highlighteria, eli päinvastoin toin kiiltoa nenään, joka yleensä on alue, jonka vähintään puuteroin. Korennon highlighter tekee miellyttävän hienovaraisen kuullon, ja tulos miellytti :)

Huomio ihoni sävystä: hullua kyllä, nyt minulle sopii jo 03-syvyyden meikkivoide, vaikka ollaan huhtikuussa, eikä kasvoilla vielä kesän päivetystä. Aiemmin käytin Korennon Berry Vitamin -meikkivoiteesta sävyä 02. Ihoni sävy tummuu vuosi vuodelta. Mielenkiintoista.

Myös aiemmin käyttämäni Korennon mineraalipohjan sävy on jäänyt hieman liian vaaleaksi. Ennen käytin sävyä 03 Warm, nyt sain kokeiltavaksi sävyn 04 Warm, ja se sopii täydellisesti.

Kuka olisi tiennyt, että ikääntymiseen liittyy myös kalpean ihon täyskäännös päivettyneeksi ympäri vuoden...?

Millainen päivä teillä on tänään ollut? :)

14 comments on “Kevätkasvot by Korento ja onnistunut laiska päivä”

  1. Oletko vielä käynyt kulmien laminoinnissa? Mulla on nyt varattu aika kulmien kestopigmentointiin enkä malttaisi odottaa! Nyt kun mulla on oma väri hiuksissa niin tuntuu tosi tylsältä niin kiva saada ulkonäköön muulla tavoin jotain uutta :) ei kohta mene aamuisin enää paljoa aikaa meikkaamiseen :D

    Vastaa

    0
    1. Käyn laminoinnissa :) Ilman sitä mun kulmakarvat ei asettuisi näinkään "leveästi" :D

      Nyt yli vuoden laminoinneissa käyneenä voin todeta, että ihan ensimmäisen käsittelyn tulos kesti selvästi pisimpään, tai voi sanoa, että sen yhteydessä laitettu väri kesti pisimpään. Itse laminointi eli kulmakarvojen "pehmeys" ja alttius asettua haluttuun asentoon kestää kyllä 6-8 viikkoa, mutta väri kuluu pois tavalliseen tahtiin parissa viikossa. Värjäilen sitten itse kotona :)

      Kiva kuulla kestopigmentoinnista :) Täytyy sitten käydä katsomassa kuvia tuloksesta, toivottavasti on mieleinen tulos..! <3

      Vastaa

      0
  2. Ikkunasta kuuluu aikaisin aamulla mustarastas, hieman myöhemmin peipponen ja lokit. Ne ovat täällä kevään ääniä. Aamukahvi ja aamuhetki. Muistin Madaran Sun Flower-sävyttävän päivävoiteen, yleensä minulla on sitä aina jemmassa yksi pullo ja kaivan sen keväisin esiin ja käytän läpi kesän. Tuoksusta tulee kevät ja kesä mieleen. Muistin samalla erään lopetetun tuotteen koska kaipaisin kesäksi kullanhohtoista vartalovoidetta. Madaralla oli Deco body Flower Dust Lotion-vartalovoide jossa oli kullansävyistä kimalletta maltillisesti ja pieninä partikkeleina kuten tuossa Sun Flowerissakin. Tuoksukin oli sama vihreä. Mitään vastaavaa en ole tilalle löytänyt. Se oli kesäksi aivan ihana päivettyneellä iholla.

    Vastaa

    0
    1. Ihana aamuhetki...! 😍

      Madaralla oli Deco body Flower Dust Lotion-vartalovoide

      Oh, Mádara-tuote jota en muista..! Piti ihan googlata ja sen design on vuodelta 2010 (tai siinä tienoilla), voi mitä nostalgiaa..!

      Tuollaisia shimmer-vartalovoiteita oli mielestäni yhteen aikaan useallakin merkillä. Tai ajattelenkohan nyt aurinkotuotteita... Yves Rocherilla oli tosi pitkään se kullanhohtoinen Monoi-öljy, ja Kicksillä oli super-suosittu vastaavanlainen kultaöljy.

      Cattierin after sun -voiteessa on hyvin kevyesti shimmeriä, ja se jättää iholle maltillisen hohteen. Se on tosi hyvä kosteuttava vartalovoide. Harmillisesti sitä ei myydä missään kivijalkaliikkeessä (ainakaan tällä hetkellä), niin ei pääse livenä testailemaan efektiä. (Jos olisit vaikka halunnut kokeilla, muistuttaisiko tämä yhtään Mádaran Deco Bodya.)

      Tuosta Mádaran vanhasta vihreästä tuoksusta täytyy sanoa, että mä tykkäsin/tykkään siitä tosi paljon, vaikka aluksi se tuntui niin oudolta. Tuoksu leimaantui pitkäksi aikaa hyvin leimallisesti madaramaiseksi, kun merkillä ei aluksi ollut muita kuin noita vihreän tuoksuisia tuotteita. Mikähän sarja oli ensimmäinen, joka edusti erilaista tuoksua... Olisikohan ollut Time Miracle..? (Nyt mä ihan äidyn tässä muistelojen tielle, huomaan... ☺️) Jännä, kun sarja ensimmäisinä vuosinaan kasvoi todella hitaasti, ja nyt tulee uusia tuotteita monta kertaa vuodessa :) Ehkä toivoisin jopa vähän tahdin hidastamista, ettei tule "Lumene-efektiä" eikä asiakkaat pysy perässä.

      Vastaa

      0
    2. Pitäisi kesäksi katsoa Cattierin aurinkosuojatuotteet, luonnonkosmetiikan aurinkosuojista on vähän nihkeitä kokemuksia koostumusten takia. Joten samalla voisin ottaa testiin tuon Cattierin After sunin. Yves Rocherin Monoi tuoksuu lapsuudelle. ^_^ Mä tipuin Madaran kelkasta jo aikoja sitten, muistan ajan kun tuotteita oli aika vähän ja luonnonkosmetiikkaa oli tarjolla muutenkin vähemmän. Taisi olla vuosi 2011, sen jälkeen Madara on jäänyt minulle vieraaksi muutamia tuotteita lukuunottamatta.

      Vastaa

      0
    3. Pitäisi kesäksi katsoa Cattierin aurinkosuojatuotteet, luonnonkosmetiikan aurinkosuojista on vähän nihkeitä kokemuksia koostumusten takia.

      Jep. Mä en usko, että luonnollisista aurinkovoiteista voi koskaan tulla kosmeettiselta miellyttävyydeltään saman tasoisia kuin synteettisistä. Tavallaan luonnonkosmetiikan aurinkovoiteen käyttö on aina "hyväksytty kompromissi" :)

      Jos kaipaat pikavinkkiä mun mielestä parhaista luonnonkosmetiikan aurinkovoidekoostumuksista, SK30 Kasvovoide -kategoriassa parhaat ovat Algamariksen Tinted (kolme eri sävyä), ja sävyttämättömistä Laveran Anti-Ageing Sensitive Sun Face Cream. SK 50 Kasvovoide -kategoriassa paras on Cattierin sävytetty, eikä mikään muu tule lähellekään. Tämän ohuempaa SK50-aurinkovoidetta en tunne..! (Mutta se sopii parhaiten normaalista kuivalle iholle, jos iho on sekaiho tai rasvoittuva, Cattier todennäköisesti jää iholle liian kiiltäväksi.).

      Vartaloaurinkovoiteiden puolella mun suosikit löytyy SK20-ryhmästä; Laveran SK 20 Sensitive Sun Spray ja Mádaran SK20 Weightless Sun. SK30-ryhmässä Lavera ja Cattier ovat hyviä, mutta korkeampi suojakerroin tuo niihin vaaleaa kajoa. Joten mieluummin valitsen alemman suojakertoimen, joka ei jätä vaaleaa kajoa, erityisesti kun ihoni kestää aurinkoa hyvin eikä korkea suojakerroin periaatteessa oli välttämätön. (Moni ei tule ajatelleeksi, että mikäli iho sietää aurinkoa hyvin, riittävän usein lisätty alemman suojakertoimen voide tuo aivan yhtä hyvän suoja UV-säteilyä vastaan kuin korkean suojakertoimen :))

      Vastaa

      0
    4. Löysin Kärkkäiseltä myymälästä Cattierin After Sunia sekä Cattierin sävytettyä kasvoille spf 50. Huomenna sattumoisin pääsee asioimaan sinne muussa yhteydessä niin saa swatchia mikäli testeri löytyy. ^_^

      Vastaa

      0
    5. Molemmat olivat nappivalintoja, Cattierin sävytetystä aurinkosuojasta ei ollut testeriä mutta en uskonut että se voisi mennä pieleen. After Sunissa oli hienompi partikkelikoko kuin Madarassa ja kiteitä oli vähemmän.

      Vastaa

      0
  3. Hieman pohdintaa tuosta ihon tummumisesta. Olen itse 30-vuotias, mutta nauttinut auringosta ilman suojakertoimia koko nuoruuteni. Viimeiset 5 vuotta olen käyttänyt korkean suojakertoimen aurinkosuojaa. Ihollani alkaa olla tummentumia, mutta ne ovat aina hävinneet talvella. Tänä talvena olen ensimmäistä kertaa käyttänyt retinoliseerumia ja koen, että kasvojeni iho on kauttaaltaan tummentunut talven aikana. Aloin miettiä, voiko retinolin käytöllä olla tässä yhteys. Retinoli kun tehostaa ihon uusiutumista, joten voisiko se jotenkin myös tehostaa melaniinia tuottavien solujen toimintaa? Ja aurinkovaurioisella iholla se voisi tehdä tällaista tummenemista. En ole keksinyt mitään muuta syytä koko kasvojen tummenemiselle talviaikaan.

    Vastaa

    0
    1. Moi Puuskitsa. Mielenkiintoinen teoria. En ole koskaan kuullut retinolin ja ihon tummumisen yhteydestä. Nopea googlaus ei antanut sekään tuloksia, muita kuin artikkeleita retinolin liikakäyttöä seuranneesta tulehduksesta ja sen aiheuttamasta hyperpigmentaatiosta erityisesti tummaihoisilla retinolin käyttäjillä. Löytyi myös juttuja, joissa retinolin kerrotaan päinvastoin vaalentavan ihoa pitkäaikaisessa käytössä.

      Sitten jos/kun saan asiantuntijaverkostooni ihotautilääkärin, kysyn häneltä a-vitamiinin vaikutuksesta melaniinin tuotantoon. :) Ja nimenomaan haluaisin kysyä, mitkä tekijät aiheuttavat ihon sävyn pysyvää tummummista iän myötä.

      Minun ihoni alkoi tummentua jo paljon ennen retinolin käyttöä, joten en usko näillä olevan yhteyttä ainakaan omalla ihollani.

      Vastaa

      0
  4. Häikäisevän upeat kuvat ja niin freesi meikki, että se sopisi välittömästi Kauneus & Terveys- lehden kanteen! 🙏
    Blogeissa ja somessa on todella, todella harvoin aidon näköisiä ihmisiä kuvissa. Pääsääntöisesti kaikki blurrataan, ylivalotetaan, jne jne. Se vaikeuttaa meidän "tavan tallaajien" mahdollisuuksia oppia meikeistä mitään.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat