28.12.2020

Vuosikymmenen parhaat hiustuotteet

* Sis. mainoslinkkejä

Tänään katsastetaan vihdoin viimein Vuosikymmenen Parhaat Hiustuotteet -valintani.

Julkaisin Vuosikymmenen Parhaat Kosmetiikkatuotteet -juttusarjan tämän vuoden alussa. Sarjan viimeiseen osaan jäivät hiustuotteet - ja itse postauskin jäi ei-suunnitelmallisesti koko vuoden kestävään pending-tilaan.

Olen itse asiassa tyytyväinen, että se jäikin odottamaan, sillä keväällä löysin niin hyvän hiustenhoitosarjan että olisi aika lailla harmittanut, jos se olisi jäänyt näin kovan listauksen ulkopuolelle.

Se sarja on tässä. Brunsin hiustuotteet ovat ehkäpä ihan paras all-time löytö luonnonkosmetiikan kentällä, mutta niissä on vain yksi miinus - hinta. Ne ovat todella arvokkaita, minkä vuoksi ne eivät kipua ihan ykköseksi suosituksissani.

Kieltämättä etenkin Brunsin shampoo on ihan paras shampoo juuri minulle, koska suosin sulfaatittomia shampoita, mutta hintatietoisena ymmärrän, että 35 euron hinta on monelle aika kova hinta shampoosta.

Ehkä jonkun huomio kiinnittyi siihen, että listallani on tosi vähän tuotteita, ja kuitenkin nimenä on vuosikymmenen parhaat hiustuotteet.

Enkö tosiaan ole löytänyt tämän enempää "parhaita" tuotteita viimeisen kymmenen vuoden aikana?

Rehellisesti: en. Oikein hyviä hiustuotteita on paljonkin, mutta monet niistä ovat ominaisuuksiltaan enemmän tai vähemmän samankaltaisia ja samalla lailla hyviä. Esimerkkinä kosteuttavat hiussuihkeet, näitä on paljon ja kaikki hoitavat hommansa kiitettävästi.

Tälle listalle valitsin ne tuotteet, jotka nousevat muiden hyvien yläpuolelle ja erottuvat "massahyvien" joukosta. 💯

YVES ROCHERIN SHAMPOOT JA HOITOAINEET

Melkein ihan ykköseksi tekee mieli nostaa YVES ROCHERIN vihreisiin pulloihin pakatut shampoot ja hoitoaineet.

Sarjalla ei ole nimeä, joten erotan nämä tuotteet muista Rocherin shampoista ja hoitoaineista vihreällä värillä. "Vihreän sarjan" tuotteissa on korkeampi luonnollisuusaste kuin Rocherin muissa hiustuotteissa ja niiden silikonittomat koostumukset ovat yksinkertaisesti loistavat.

Sarjaan kuuluu myös sulfaatittomia shampoita. Sellainen "varoituksen" sana on annettava, että sulfaatittomat shampoot ovat todella hoitavia, ja suosittelen niitä vain todella kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Olen käyttänyt Rocherin vihreän linjan hiustuotteita siitä saakka kun ne vuonna 2013 lanseerattiin. Ihastuin etenkin sarjan hoitoaineisiin välittömästi, enkä voinut uskoa, miten selvittäviä ja hoitavia ne olivat verrattuna Rocherin aiempaan hoitoainelaatuun. Tiimiin oli selvästi palkattu joku, joka osaa asiansa 🙏🏻 Tai sitten silikonittomien hoitoaineiden teknologia otti vain juuri vuonna 2013 ratkaisevan harppauksen eteenpäin. Joka tapauksessa, nämä hoitoaineet ovat silkkaa kultaa 🤩, ja shampootkin ovat erinomaisia.

Yves Rocher -suosikkini:

(YR-verkkokaupassa tällä hetkellä postikulut 0€, vinkki)

* Repair Shampoo vaurioituneille ja kuiville hiuksille (sulfaatiton, erittäin hoitava) 7,50€ / 300 ml

* Repair-hoitoaine vaurioituneille ja kuiville hiuksille (erittäin hoitava koostumus ja samalla supersimppeli inci; sisältää manteliöljyä, jojobaöljyä, pantenolia ja pari supertehokkaasti selvittävää kvattia 👌) 7,50€ / 200 ml

* Nourishing Shampoo kuiville hiuksille (hoitava) 7,50€ / 300 ml

* Nourishing-hoitoaine kuiville hiuksille (hoitava, tehokkaasti selvittävä ja pehmentävä; sisältää kookos- ja avokadoöljyä, pantenolia sekä selvittävän kvattiyhdisteen) 7,50€ / 200 ml

* Color Shampoo värjätyille hiuksille (sulfaatiton, hoitava) 7,50€ / 300 ml

* Color-hoitoaine värjätyille hiuksille (hoitava ja selvittävä, hieman kevyempi kuin kaksi muuta suosikkihoitistani; sisältää manteliöljyä, pantenolia tehokkaasti selvittävän kvatin ja sähköisyyttä vähentävän, pehmentävän kationisen polymeerin) 7,50€ / 200 ml - Käytin tätä viimeksi eilen 😙

Tämä tässä puolestaan on Yves Rocherin vaahtoamaton, sulfaatiton ja voidemainen shampoo josta muodostui minulle Curly Girl -metodin ykkösshampoo.

En voi kyllin ylistää tätä shampoota. Vaikka se on voidemainen ja hoitoainemainen eikä vaahtoa, se pesee hiukset ja tyven putipuhtaiksi eikä jätä hiuspohjaan mitään lähmän tuntua. Hellävaraisin mahdollinen shampoo 🙏🏻 Sopii myös ärtyneelle hiuspohjalle.

* Low Poo Gentle Shampoo 7,50€ / 200 ml, tai 2 kpl 11,90€ (sama tarjous näköjään kaikissa hiustuotteissa tällä hetkellä)

BRUNSIN HIUSTUOTTEET

Seuraavana arvokkaimmat suosikkini: BRUNS. Bruns on ruotsalainen luonnollinen kampaamo-hiustuotesarja, jonka ovat kehittäneet kaksi kampaajaa alun perin omaan ekokampaamoonsa.

Olen käyttänyt sekä Kookos-Kardemumma- että Jasmiini-sarjan shampoota ja hoitoainetta, ja kummatkin ovat todella hyviä, mutta Jasmiini vetää vielä hitusen pidemmän korren. Etenkin Jasmiini-hoitoaine toimii minulla Kookos-Kardemummaa paremmin, koska on hoitavampi.

Brunsin tuotteet ovat kalliihkoja, mutta korkean laadun tuntee koostumuksissa. Pienenä artesaanisarjana Bruns ei myöskään pysty myymään tuotteita yhtä huokeasti, kuin suurten volyymien yritykset. Myönnän rehellisesti, että itsellenikin 35€ shampoosta on paljon, joten pyrin aina vinkkailemaan teille, kun Brunsia on jossain tarjouksessa.

Jos vain hinta ei ylitä kipukynnystäsi, suosittelen ehdottomasti testaamaan näitä huikean laadukkaita hiustuotteita. Kaikki sarjan shampoot ovat sulfaatittomia - ja luonnollisestikin silikonittomia, koska ovat luonnonkosmetiikkaa.

* 02 Jasmiini-shampoo 34,90€ / 330 ml

* 02 Jasmiini-hoitoaine 34,90€ / 330 ml

* Nr. 14 Minttu & Sitruunaruoho -muotoilugeeli 31,90€ / 200 ml - erityismaininta vielä sarjan muotoilugeelille. 😍 Hoitava ja kosteuttava geeli tuo kiharat kauniisti esiin jättäen hiuksen sileäksi ja kimmoisaksi vailla tahma- tai koppuratunnetta.

EKOPHARMA MINTTU-GEELI

Se KAIKKEIN PARAS hiusgeeli on kuitenkin tässä: kotimainen Ekopharma Minttu-hiusgeeli.

Minttu-geelin tuntuma hiuksissa on kutakuinkin täydellinen: se tekee jäntevät, kiiltävät ja hoidetun tuntuiset kiharat. Raikkaan makea mintun tuoksu hurmaa!

Koostumus ei ole ainesosiensa puolesta yhtä hoitava kuin Brunsin geeli, mutta tuntuma silti täydellisyyttä hipova.

Pidon voimakkuus on omaan makuuni just eikä melkein; sopivan jämäkkä, että kiharat kuivuvat napakasti muotoonsa, mutta puristellessa kutreja geelin tuntuma katoaa kokonaan. Synteettisillä hiusgeeleillä tulos on aina jotain ihan muuta; geeli jää tuntumaan hiuksiin vaikka sitä laittaisi kuinka varovasti ja puristelisi "castin" huolellisesti pois kuivuneesta kiharasta.

Ekopharmaa myydään hoitoloissa, hoitoloiden myymälöissä ja ekokampaamoissa, verkosta Minttu-geeliä saa esimerkiksi Hillan Kaupasta.

MÁDARAN SHAMPOOT JA HOITOAINEET

Listalle pääsevät vielä yhden merkin shampoo ja hoitoaine.

MÁDARAN hiustuotteet ovat lanseerauksestaan saakka kuuluneet suurimpiin suosikkeihini, ja toimivuuden salaisuus löytyy mm. kvattiteknologiasta, jota Mádara on hyödyntänyt hoitoaineissaan alusta saakka.

Shampoot olivat ensi alkuun hyytelömäisiä, mutta niidenkin koostumus päivitettiin moitteettomaksi vuoden 2013 uudistuksessa. Nyt niitä ei suorituksen ja miellyttävän koostumuksensa puolesta käytännössä erota normikosmetiikan shampoista, samaan tapaan kuin Laveran shampoita 👌

Koska olen siirtynyt sulfaatittomiin shampoisiin, en enää itse käytä Mádaran shampoita, mutta tunnustan edelleen niiden korkean laadun ja kosmeettisen miellyttävyyden. Mádaralla on viisi erilaista shampoota, valikoiman löydät * täältä.

Mádaran * hoitoaineita sen sijaan käytän yhä, ja ne ovat minulle sertifioidun luonnonkosmetiikan kirkkaasti parhaat.

Suosikkini:

* Colour & Shine -hoitoaine 15,90€ / 200 ml - värjättyjen hiusten hoitoaine tekee hiukset todella sileiksi ja liukkaiksi.

* Nourish & Repair -hoitoine 15,90€ / 200 ml - hoitoaine vaurioituneille hiuksille, selvittää tehokkaasti (..mutta rehellisyyden nimissä: Yves Rocherin vastaava, oikein vaurioituneiden hiusten hoitis on VIELÄKIN hoitavampi + edullisempi)

* Grow Volume -hoitoaine 23,90€ / 175 ml - hämmentävää kyllä, hiusten tuuheutta lupaava hoitis on yllättäen mun hiuksissa kaikkein hoitavimman ja parhaimman tuntuinen Mádaran hoitiksista.

Grow Volume on Mádaran uusin hiustuotesarja, ja myös kalliimpi kuin sarjan vanhat shampoot ja hoitikset. Grow'ssa on selvästi käytetty eri teknologiaa, ja vaikka ah-niin-tarpeelliset kvatit ovat täälläkin mukana, on Grow-hoitiksessa mukana uutena ainesosana mm. kookosalkaaneja, joita joskus kutsutaan "luonnon silikoneiksi" niiden silottavan vaikutuksen perusteella.

En tiedä johtuuko juuri kookosalkaaneista vai käytettyjen kvattien yhdistelmästä, mutta Grow Volumen superpaksu koostumus selvittää hiukseni kaikkein parhaiten. Se saattaa jopa olla ihan ykkönen kaikista käyttämistäni eri merkkien hoitoaineista.

Tykkään paksuista hoitiskoostumuksista, sillä ne tuntuvat ylellisiltä ja niitä on myös (etenkin Curly Girl -metodissa) helpompi työstää ja puristella hiuksissa ❤️

HIUKSIIN JÄTETTÄVÄT HOITOAINEET

Kuten jutun alussa totesin, kosteuttavat hiussuihkeet eivät hiusteni kokemuksella juurikaan eroa toisistaan, enkä pysty nostamaan suorituksensa perusteella yhtä yli muiden. Käytössä on mm. Herbinan, XZ:n ja Four Reasonsin hiussuihkeita, kaikki oikein hyviä. Käytän hiuksiin myös kosteuttavia kasvosuihkeita ja myös ne toimivat yhtä hyvin.

Kuitenkin, kuvassa näkyy XZ Muumi-selvityssuihke. Mitä se tekee vuosikymmenen parhaat -listalla?

Suihke vuoden 2015 kuosissaan

Muumi-suihke on listalla, koska se on pisimpään yhtäjaksoisesti käyttämäni hiustuote. Aloin käyttää Muumi-suihketta "talvitakkujen" selvitykseen vuonna 2006 netin kauneuspalstan vinkistä, ja suihke on ollut siitä saakka vakkarituote kylppärissäni. (Talvitakku on kaulahuivien ja korkeiden kaulusten vaikutuksesta syntyvä takkutyyppi jota on erittäin vaikea selvittää ;D)

Muumi-suihkeen eduksi voi hentohiuksisen näkökulmasta laskea sen miedon hoitavuuden; suihketta voi laittaa huoletta vaikka kuinka runsaasti, eikä se tee hiuksista raskaita ja tahmeita.

Ranskalaisen PHYTOn Huile Soyeuse -hiusmaito on paras koskaan käyttämäni hiuksiin jätettävä hoitoaine. Se on ravitseva mutta samalla todella kevyt, ja jättää hiukset pehmeiksi ja sileiksi.

Voidemaiset leave-in-hoitoaineet ovat aina olleet minulle ongelmallisia, sillä hiukseni ovat niin hennot, että voidemainen leave-in jättää ne lähes systemaattisesti tahmean ja lähmäisen tuntuiseksi. Sen vuoksi en ole voidemaisia jätettäviä paljon käyttänytkään.

Olen saanut Phyton hoitoaineen testiin blogin kautta jo nelisen vuotta sitten, ja se unohtui muutaman (sinänsä positiivisen) kokeilukerran jälkeen. Curly Girlin, ja erityisesti värinpoisto-vaurioiden myötä tarve jätettäville hoitiksille palasi, ja kaivoin Huile Soyeusen taas esiin - vain todetakseni, että se toimii kuin unelma..! 😍

Huile Soyeuse yhdistää ihanan kevyessä maitomaisessa koostumuksessaan öljyjä, kvatteja, kasviuutteita ja keratiinia. Koostumus on silikoniton.

Phyton tuotteita myydään apteekeissa, ja Huile Soyeusen hinta on (tai oli) 35 euron kieppeillä. Jälleenmyyjien tiedot kertovat, että tuote on väliaikaisesti poistunut ja palaa päivitetyllä koostumuksella. Tällä hetkellä vanhaa (eli mun käyttämää) koostumusta myy mm. Loverte hintaan 25,40€.

PARAS VÄRJÄÄVÄ TUOTE

Lopuksi: vuosikymmenen paras hiusväri.

No, olen värjännyt hiuksiani (muuten kuin tyven vaalennuksen osalta) vasta neljä vuotta, joten pitkää kokemusta erilaisista hiusväreistä minulla ei ole.

Violetin värin vuosina tykästyin Biozellin violettiin värinaamioon, jonka hinta-laatusuhde oli mainio, mutta itse värjäys oli loputonta kikkailua, koska haluamani tulos syntyi vasta lantraamalla, ja tulos hiuksissa oli silti lähes joka kerta hieman erilainen. Violetti väri olikin todella työläs ja hankala ylläpidettävä.

Korallin värin kanssa tilanne on aivan eri. Löysin kertalaakista ihan täydellisen pastellikorallin sävyn Celeb Luxury -sarjasta, ja yksinkertaisesti RAKASTAN sitä. Ei kikkailua, ei outoja väritaittumia; sävyttävän Colorditioner-hoitoaineen sävy Coral on superkaunis, puhdas koralli joka haalistuu kauniisti, hitaasti ja tasaisesti, muuttuen vain vaaleammaksi koralliksi.

En tiedä milloin maltan luopua tästä väristä - toivottavasti ei tarvitsekaan vähään aikaan :)

ERITYISMAININTA - PARAS JA OMINTAKEISIN (TUUHEUTTAVA) SHAMPOO

Apua! Unohdin tämän tuotteen, mutta se kuuluu aivan ehdottomasti tälle listalle..! 🤩

Lushin erittäin uniikki hunajaan pohjautuva Fairly Traded Honey -shampoo on nestemäinen, mutta vedetön..! Siinä on veden sijaan... hunajaa! En ole kuunaan törmännyt tällaiseen shampooseen ennen enkä jälkeen Fairly Traded Honey'n, teknologia on todella uniikki ja upea!

Hunaja tekee tuotteesta a) antibakteerisen, jolloin se ei tarvitse lainkaan säilöntäaineita ja b) erittäin kosteuttavan. Minun hiuksissani Honey-shampoo oli myös erittäin tuuheuttava, ja jätti hiukset poikkeuksellisen ilmaviksi. Tuuheuttavuus ei ole Lushin lupaus, joten laitoin sen sulkuihin. Olen lukeut myös päinvastaisia kokemuksia kuin itselläni, mutta minulla hiukset jäivät FTH:n jäljiltä aina huikean ilmaviksi ja kuohkeiksi.

Shampoon paksu, siirappimainen koostumus ja voimakas hunajan tuoksu tekevät pesukokemuksesta myös erityisen.

Koska Fairly Traded Honey -shampoossa on sulfaatteja, en enää käytä sitä. Mutta jos vielä palaan sulfaatillisiin shampoisiin, tämä on varmaan ensimmäinen johon tartun 🙏🏻❤️

Tässä oli katsaukseni vuosikymmenen parhaista hiustuotteista. Jesh, ehdinpäs ennen vuoden päättymistä..!

Aiemmat Vuosikymmenen Parhaat -kirjoitukseni löydät tästä:

Vuosikymmenen Parhaat - ihonhoito

Vuosikymmenen Parhaat - värikosmetiikka

6 comments on “Vuosikymmenen parhaat hiustuotteet”

 1. Kiva postaus, kiitos vinkeistä.
  Brunsin tuotteet nyt tarjouksessa Sinunapteekissa.

  Vastaa

  0
 2. Moi Sanni, EkoPharman geeliä saa kyllä monesta ekokampaamosta eli hiustuotteita löytyy muistakin kuin hoitoloista :-)

  Vastaa

  0
  1. Anteeksi, mulla kävi tekstiä kirjoittaessa joku aivopuuro - totta kai saa myös ekokampaamoista 🙈

   Lisään tiedon tekstiin :)

   Vastaa

   0
 3. Minusta on kiva lukea tuotteista täältä koska arvostelu ei perustu pelkkään mielipiteeseen/käyttökokemukseen vaan joukossa on myös faktaa ja perustelua tuotteista. Kuluttajana olen pihistelijä joten ostoskoriin eksyy harvemmin täyshintainen tuote :D Muistin eilen Supermood-sarjan mutta se vaikuttaa kadonneen joka paikasta :o On valinnan vaikeus Supermoodin, Juice Beautyn ja Paula's Choicen happokuorintojen välillä. Kaikkia olen kokeillut 2016, mutta en kykene muistamaan mikähän niistä oli paras. Ihonhoitorutiini oli tuolloin aika retuperällä joten sekin vaikuttaa varmasti lopputulokseen.

  Vastaa

  0
  1. Minusta on kiva lukea tuotteista täältä koska arvostelu ei perustu pelkkään mielipiteeseen/käyttökokemukseen vaan joukossa on myös faktaa ja perustelua tuotteista

   Olipa kiva kuulla tämä 🤗 Mä kirjoitan sellaisia tuotearvosteluita, joita haluaisin itsekin lukea, eli mielellään sellaisia, joissa on aina myös raaka-ainetietoutta mukana :)

   Muistin eilen Supermood-sarjan mutta se vaikuttaa kadonneen joka paikasta :o

   Joo, mäkin olen huomannut, että sarja tuntuu aika lailla hiljentyneen. Verkkokauppa näyttää edelleen toimivan, mutta kivijalkaliikkeistä sarjaa ei enää juuri löydä. Ihana sarja, mutta markkinointi ei ihan tainnut tavoittaa kotimaan yleisöä. Mistään tuotteesta oikein syntynyt sellaista hypetystä ja word-of-mouthia, joka olisi edesauttanut ihmisten halua avata kukkaron nyörejään näin kalliille tuotteille. Olisivatpa tuotteet olleet edullisempia, mielelläni olisin kyllä nähnyt Supermoodin nousevan meillä suurempaan suosioon.

   On valinnan vaikeus Supermoodin, Juice Beautyn ja Paula’s Choicen happokuorintojen välillä. Kaikkia olen kokeillut 2016, mutta en kykene muistamaan mikähän niistä oli paras.

   Mä olen kokeillut nuo kaikki, ja Supermoodin happokuorinta on ainakin mun kasvoilla kirkkaasti voimakkain. Juice Beauty kihelmöi vähäsen, ja Paulan 10% AHA Resurfacing Treatmentin en muista aiheuttaneen iholla mitään tuntemuksia. Valitsisin noista varmaan Paulan, Supermoodia en käyttäisi koska kihelmöinti ja punoitus oli voimakkuudessaan epämiellyttävää.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)