15.04.2020

Testissä Eucerin Hyaluron Filler SPF 15 -kasvoaurinkovoide - ja ilouutinen Cliniquen Dark Spot Defense -faneille

Testaan aina uteliaana kasvoille kehitettyjä aurinkovoiteita, ja eräs lukijani suositteli minulle taannoin Eucerinin Hyaluron Filler -sarjan SPF 15-voidetta normaalille ja sekaiholle.

Koska aurinkovoiteet usein ovat ihotuntumaltaan raskaita, olen erityisen kiinnostunut seka-, akne- tai rasvoittuvan ihon voiteista joiden voi odottaa olevan kevyempiä ja vähemmän rasvaisia tuntumaltaan.

Itse olen jo oman "Holy Grail" -kasvoaurinkovoiteeni löytänyt, mutta on aina kivaa testata uutta ja verrata niitä omaan suosikkiin!

Eucerin Hyaluron Filler SPF 15 ei valitettavasti suoriutunut minun ihollani.

Tärkein asia ensimmäiseksi:

koostumus on jäykkää ja epämiellyttävää, levittyy kalvomaisesti ja imeytyy hitaasti.

Täytyy sanoa että yllätyin tästä kovasti. Normaalin ja sekaihon voide? Ja vain SK15-suojakerroin...? Miten koostumus voi olla näin jähmeä? Sokkotestissä yhdistäisin tällaisen koostumuksen ilman muuta vähintään SK30-suojakertoimeen, 15 on niin alhainen kerroin ettei se yleensä tee voiteesta näin jähmeää, etenkään synteettisvoittoisessa normikosmetiikassa jossa aurinkosuoja on kemiallinen.

Eucerinissa UV-suoja tulee ainesosista Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane ja Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. (Aikamoisia sanahirviöitä nämä kemialliset suojat...). Fysikaalista eli mineraalipohjaista filtteriä ei tässä voiteessa ole mukana.

Hyaluron Filler Day SPF 15 kertoo olevansa "edistyksellinen anti-wrinkle-voide normaalille ja sekaiholle. Voiteessa yhdistyvät korkea- ja matalamolekyläärinen hyaluronihappo sekä ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa tukevat glysiini-saponiini".

Glysiini-saponiini on peräisin soijapavun alkiouutteesta. (Nice to know?)

Mitä Sanni tuumaa? Kyllä, sehän pitää paikkansa että UV-suoja on aina hyvä anti-age-ainesosa. Siinä mielessä kaikki laadukkaan aurinkosuojan sisältävät ihonhoitotuotteet ovat hyviä tuotteita ikääntymisen merkkejä vastaan.

Mutta Eucerin Hyaluron Filler? No, SK 15 ei nykytiedon valossa ole kovin korkea UV-suoja, ja vaikka iho ei olisikaan herkästi palavaa tyyppiä, on yleinen suositus käyttää vähintään SK30-suojakerrointa mikäli toiveissa on kunnollinen ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäiseminen. Siihen ei SK15 ja tujaus hyaluronihappoa ole kovin vakuuttava resepti.

Eucerinin voide on käytännössä sekoitus glyserolia, UV-filttereitä, alkoholia, soijauutetta, hyaluronihappoa ja voiteen koostumusta säätäviä apuaineita kuten silikoneja ja akrylaattiyhdisteitä. Hoitavuus? Ehm. Valitsen omalle iholleni toisen voiteen, kiitos. Ei jatkoon.

Lopuksi ilouutinen Cliniquen legendaarista Even Better Dark Spot Defense -voidetta kaipaamaan jääneille. Tämä fantastinen, lähes vesimäisen ohut SK 50 -suojakertoimen fysikaalinen aurinkosuojavoide jäi pois Clinqiuen valikoimasta vuosi sitten.

Sain jo muinoin lukijalta vinkin (mitä olisinkaan ilman teitä...!), että Darphinilta löytyisi vastaavanlainen voide.

Tutustuin tuotteeseen, ja å ja, Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50 on täysin identtinen Cliniquen DSD:n kanssa. 🙏🏻

Saman reseptin selittää se, että kummatkin ovat Estee Lauderin brändejä, ja saman talon sisällä on jopa ihan yleistä kierrättää hyväksi todettuja hittireseptejä. Näinhän tekee esimerkiksi L'Oreal, eikä edes piilottele asiaa. (Samoja innovaatioita hyödynnetään niin selektiivisten kuin markettimerkkien tuotteissa.)

Ainoa miinus? Darphin on Cliniqueta kalliimpi merkki, ja Darphinin versiosta saa maksaa kympin enemmän kuin Cliniquesta. Darphinin voide maksaa 49€. (Ainakin muistelen Cliniquen hinnan alkaneen kolmosella...)

Itse olen niin huojentunut tästä Darphin-löydöksestä, että aion ostaa Environmental Lightweighttiä kalliimmasta hinnasta huolimatta. Darphinia saa mm. Sokokselta, ja -20% Asiakasomistaja-alennuksia tulee onneksi harva se kuukauksi. :) Minulla on Cliniquen DSD:tä vielä yksi melkein täysi pullo, mutta aion ostaa Darphinia jemmaan parikin pulloa ihan varmuuden vuoksi jos vaikka Estee Lauder keksii kohta lopettaa senkin. (Mikä lauderilaisia vaivaa....??)

On nimittäin niin hyvä voide että tästä en hevillä luovu!

Ilta-aurinkoisin terveisin,

Sanni the Dark Spot Defender 💪

41 comments on “Testissä Eucerin Hyaluron Filler SPF 15 -kasvoaurinkovoide - ja ilouutinen Cliniquen Dark Spot Defense -faneille”

 1. Tämä oli iloinen uutinen, vaikka överijemmaajalta löytyy vielä kolme avaamatonta DSD:ä laatikosta :D

  Vastaa

  0
 2. Eucerinin näyte tuli Bette Boxista muutama kk sitten. Minäkään en yhtään tykännyt. Kamalan raskas enkä voinut meikkiä levittää päälle, ei toivettakaan. Tiedätkö siitä Lieracista, jota kehutaan ?

  Vastaa

  0
  1. Jep, tuon näköisestä putkilosta olen lukenut hyvää. Kun nimenomaan meikin alle pitäisi löytää hyvä, ei yhtään lähmäinen aurinkosuoja. Niin voisikohan tuo soveltua?

   Vastaa

   0
  2. Mä tsekkaan Sunissmen koostumuksen huomenna kun käyn työhuoneella (ainakin oletan että Sunissime on siellä, mun kosmetiikka"kirjastossa"), ja palaan sitten varmistamaan kokemukseni sen koostumuksesta :)

   Vastaa

   0
 3. Argh. Mulla on ongelmia löytää hyviä aurinkovoiteita. Onko ne kaikki vaan oikeesti ihan hiton paksuja ja rasvaisia? Vähintään puilen tunnin sisään rasvoittuva ihoni on voita. Sy-SK on myös ongelma. Tavallista rasvaa ei voi laittaa, jos menee silmiin on ne punaiset kuin särjellä. Ostin juuri Eucerinin SPF15 voiteen silmänympäryksille. Ihan ok, mutta suoja valitettavan pieni. Toinen uutuus itselläni on La Roche-Posayn voide (SK50) joka sopii sekä kasvoille, että silmänympäryksille. No paksua, kamalaa, silmät punaset. Onko ainoa vaihtoehtoni helvatan iso sombrero :/. Korealaisia aurinkosuojia en ole testannut, ne on kuulemma ohuita? Liekköhän. ...testit jatkuu :)

  Vastaa

  0
  1. Argh. Mulla on ongelmia löytää hyviä aurinkovoiteita. Onko ne kaikki vaan oikeesti ihan hiton paksuja ja rasvaisia?

   Eivät 🤗

   Ohuin mun tuntema on varmastikin tämä V10 Plus -sarjan Day Milk Gel SPF 23:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/paras-aurinkovoide-madaran-aurinkovoiteet/

   Se on aika arvokas mutta ihan älyttömän hyvän tuntuinen. Tuntuma on raikkaan geelimäinen eikä _yhtään_ rasvainen.

   Toinen todella ohut aurinkosuojallinen voide kasvoille on Vichyn Slow Age Light Cream SK 25 -emulsio:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hitaampaa-ikaa-vichy-slow-age/

   Erityisesti rasvoittuvalle ja akneiholle kehitetyistä aurinkosuojavoiteista omaan makuuni paras koostumus on Avenen Cleanance SK 30-voiteessa:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/aurinkovoiteet-arvostelussa-loydatko-naista-omasi/ --> tässä postauksessa on esitelty myös iso liuta muita aurinkovoiteita.

   Sitten tuo oma Holy Grail -suosikkini, Aloedermal Face Sun Cream SPF 20, on myös sellainen jota voisin suositella sinulle, vaikkei se ole rasvoittuvalle iholle kehitetty eikä ohuimmasta päästä. Se kuitenkin imeytyy täysin himmeäksi ja "pinnattomaksi", eli vaikka koostumus on semitäyteläinen, tuntuma on todella miellyttävän silkkinen ja ihotuntuma imeytymisen jälkeen täysin rasvaton.

   Aasialaisista aurinkosuojista japanilaisen Biorén UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50 on kulttimaineessa. Itse en ole sitä vielä päässyt kokeilemaan, mutta maailmanlaajuinen hehkutus on sitä luokkaa että en epäile hetkeäkään tämän voiteen ylivertaista koostumusta. Kuten nimi sanoo, koostumus on vesimäisen ohut ja raikas ja imeytyy täysin "pinnattomaksi". Jos jaksat tilailla netistä, kokeile tätä "wonder-voidetta". :)

   Vastaa

   0
  2. Lrp: ltä löytyy kyllä ihan litkuja voiteita kasvoille 50 ja 50+ kertoimella. Olet valinnut nyt jonkun paksun version

   Vastaa

   0
  3. Tuo on kaikista paksuin ja todella kuivalle iholle tarkoitettu. 😊Ne suorakaiteen muotoiset pänikät on kevyitä. Ja ennen ainakin purkissa oleva väriraita kertoi koostumuksen, vihreä tais olla kevyt, mut purkit vaihtuu joka vuosi, et ota niistä sit selvää...

   Vastaa

   0
 4. Eikö Cliniquen SPF50 Mineral Sunscreen Face ole sama tuote kun DSD, mutta uudelleen brändättynä...? Näin oletin itse enkä siksi ole hätäillyt putelin loppumista ;)

  Vastaa

  0
  1. Ei ole, ovat ihan eri tuntuiset. Nähdessäni tuon keltakorkkisen innostuin itsekin, kun pullo on ihan saman näköinen kuin DSD, mutta testatessani koostumusta pettymys oli suuri. :( Keltakorkkinen on jähmeää ja paljon huonommin levittyvää kuin DSD. Voi vain arvuutella mitä ihmettä tuotekehittelijöiden päässä liikkuu... "Hei, vaihdetaanpas tämä älyttömän hyvä, ohut koostumus jähmeään Cliniquen puolella..! Ja jätetään se tosihyvä koostumus vain Darphin-brändille!"

   Vastaa

   0
 5. Olet kokeillut nyt väärää Eucerin aurinkotuotetta.:) Voisiko olla, että jähmeä koostumus ei johdu aurinkosuojafilttereistä vaan voiteen muista aineista? Yleensä Eucerinin aurinkotuotteet ovat varsin mielyttäviä käyttää. Minulla on itselläni sellainen kokemus, että mattapinnan jättävät, geelmäiset ja rasvoittuvalle iholle tarkoitetut voiteet ovat juuri niitä kalvon jättäviä ja tahmaavia. Erikoista kyllä. Eucerinin mattagelivoide spf50 on esimerkiksi juuri sellainen. Itse käytän Eucerinista perus spf30 antiage voidetta ("anti age" aurinkosujan vuoksi, ei se vuoksi että siinä olisi muutoin mitään kovin erikoista). Se imeytyy hyvin ja ei jätä kalvoa tai tahmaista tunnetta. Voide on aika täyteläistä, mutta imeytyy hyvin. Tosin en ikinä käytä mitään aurinkovoidetta teelusikallista kerrallaan, mikä on muistaakseni se suositus. :) Laitan sitä normaalin päivävoidemäärän, eli ehkä peukalon kynnen kokoisen alueen verran.

  Tuo suosittelemasi Aloedermal kuulostaa kyllä hyvältä. Mistä olet ostanut sitä?

  Tuo käsien tahmaisuus on niin tuttu ilmiö. Varsinkin kun levittää lasten aurinkovoiteita, niin kädet jäävät ihan tosi tahmaisiksi. :D Mukana täytyy olla aina puhdistavia kosteuspyyhkeitä, joilla kädet saa puhdistettua voiteesta. Lasten voiteet on vielä tehty erityisen vedenkestäviksi, joten niitä ei noin vain voi huuhdella vedellä käsistä pois.

  Vastaa

  0
  1. Olet kokeillut nyt väärää Eucerin aurinkotuotetta.:)

   Millä lailla "väärää"? 😀 Tarkoitatko, että juuri sinä olit Eucerinin aurinkovoidetta suositellut, ja suosittelit Hyaluron Fillerin sijaan tuota Anti-Age SPF30:a..? Täytyy sanoa että nyt en muista kuka lukijoista Eucerinia suositteli, mutta siinä vinkissä puhuttiin mielestäni nimenomaan normaalin ja sekaihon aurinkosuojallisesta voiteesta. Saattaahan olla, että muistin kuitenkin väärin - tai Eucerinia on suositellut useampi eri lukija, ja eri Eucerinia..! 😄

   Noo, tulipahan kokeiltua :)

   Tuo suosittelemasi Aloedermal kuulostaa kyllä hyvältä. Mistä olet ostanut sitä?

   Sitä on ollut joissain pienissä (ei ketju)apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa, ostin sitä viimeksi jostain ekokaupasta jonka löysin mainittuna maahantuojan jälleenmyyjälistalta. Nyt kuitenkin huomasin (kirjoittaessani tällä viikolla tätä aurinkosuojapostausta), että Aloedermalin aurinkovoiteet olivat kadonneet maahantuojan (Aboa Medica) sivulta. Laitoin heille kyselyä, mistä Aloedermalia nykyään saa, ja sain vastauksen, jossa viitattiin vaan heidän omaan Finherb-verkkokauppaansa.

   Näköjään Face Sun Cream SPF 20 on myös vaihdettu suihkepulloon, joten sen koostumus on pakosti muutettu. :/ Tuotteen kuvaus kuulostaa kuitenkin edelleen samalta, ja tilasin sitä nyt pari pulloa (maksaa vain 12,47€, tosin vähän mietityttää onko nämä päiväystavaraa ja siksi alennuksessa...)

   Kirjoittelen varmasti voiteesta sitten kun olen saanut tämän suihke-version testattua. Voi että toivon että se on edelleen yhtä hyvää...!

   Vastaa

   0
  2. Ei, en ole se joka sitä on suositellut. Olen kyllä tainnut mainita, että itse käytän Eucerinin aurinkovoidetta kasvoille, sillä sen maahantuonti oli jonkin aikaa tauolla ja muistan harmitelleeni sitä. Sitä tarkoitin väärällä, (tyhmä ilmaisu, myönnän) että merkiltä löytyy hyviäkin tuotteita. Kuten on tullut ilmi :D, olen aika nirso noissa voiteissa. Kesti tosi kauan löytää sopiva spf-kasvotuote. Esimerkiksi saman merkin ja sarjan spf 50-voide on ihan eri tuote ja se ei imeydy hyvin. Mun iholla vain se spf30 toimii. Vartalolle käytän eri merkin tuotetta. Hankalaa tämä auringolta (miellyttävästi) suojautuminen.. :)

   Kiva kuulla sitten aikoinaan onko tuo Aloedermalin voide muuttunut. Tosin suihke kasvoille on tuntunut aina erikoiselta, sillä se pitää kuitenkin suihkia käsien kautta. Eihän nyt kasvoille voi suihkia voidetta, jota ei saa mennä silmiin. :)

   Vastaa

   0
  3. Olen kyllä tainnut mainita, että itse käytän Eucerinin aurinkovoidetta kasvoille, sillä sen maahantuonti oli jonkin aikaa tauolla ja muistan harmitelleeni sitä.

   Aa, no tämän muistan, tai siis tuon Eucerinin maahantuonnin loppumisesta keskustelun.

   Joo, mitä ilmeisimmin tosiaan siis otin "väärän" Eucerinin, kun sarjasta löytyy miellyttävämpiäkin ^_^ Ai että, mulle olisi NIIN suuri unelma päästä joskus "grillaamaan" eri merkkien tuotekehittelijöitä huonoista koostumuksista. Miksi, miksi, miksi teette niitä..? Jos/kun saman talon sisällä osataan valmistaa hyviäkin koostumuksia...?

   Etenkin Cliniquen DSD-perustelun haluaisin todellakin kuulla.

   Hankalaa tämä auringolta (miellyttävästi) suojautuminen.. :)

   Todellakin, "minst sagt". Mulla on aina vähintään kolme eri voidetta kun menen aurinkoon :D XD

   Tosin suihke kasvoille on tuntunut aina erikoiselta, sillä se pitää kuitenkin suihkia käsien kautta. Eihän nyt kasvoille voi suihkia voidetta, jota ei saa mennä silmiin. :)

   Samaa mieltä.

   Vastaa

   0
 6. Omat ehdottomat suosikit, joissa ohut koostumus ja korkea suojakerroin:
  BareMinerals Prep Step Mineral shield SPF50 ja Clarins UV Plus SPF50 Day screen Multi-Protection.
  Itselläni pigmenttiä ilmestyy kämmenen kokoinen läikkä otsan korkeimmalle kohdalle ilman kunnollista suojakerrointa :(

  Vastaa

  0
  1. Clarins UV Plus SPF50 Day screen Multi-Protection.

   Tuokin on muuten aika hyvä, muistelen kokeilleeni myös sitä pienen näytteen verran.! Ja taisin kerran olla ostamaisillani sitä, mutta kun Cliniquen DSD:tä oli vielä saatavilla, ostin mieluummin sitä kun DSD:n litteä purkki on miellyttävämpi kantaa mukana kuin Clarinsin lieriömäinen purkki :) (Nyt kun googlasin, niin tuo Clarinsin pakkaus on ilmeisesti muutettu litteämmäksi..? No, hyvä tietää sekin 👍)

   Vastaa

   0
 7. Exuviancella on hyvä kevyesti sävyttävä kasvoaurinkovoide, jonka spf 50! Se on ihanan ohutta ja riittoisaa. Se käy täydellisesti minun akneen taipuvalle iholleni.

  Vastaa

  0
 8. Hei! Ostin atopikin kosteuttavaa kasvosuihketta mutta nyt en ole varma tuleeko se siis seerumin alle?

  Ostin myös atopikin itseruskettavaa kasvovettä niin onko niin hyvä että ensin laita kasvovettä, sitten kasvosuihketta sitten seerumia ja tämän jälkeen voide? Kiitos 🤗

  Vastaa

  0
  1. Ostin atopikin kosteuttavaa kasvosuihketta mutta nyt en ole varma tuleeko se siis seerumin alle?

   Jep, tulee :) Se tulee alimmaksi :)

   Ostin myös atopikin itseruskettavaa kasvovettä niin onko niin hyvä että ensin laita kasvovettä, sitten kasvosuihketta sitten seerumia ja tämän jälkeen voide? Kiitos 🤗

   Mä laittaisin ensin kosteuttavan kasvosuihkeen; taputtelisin/painelisin sen ihoon ja antaisin imeytyä, ja laittaisin sitten itseruskettavan kasvoveden. Tasaisesti kosteutetulle iholle itseruskettavat aineet levittyvät ja asettuvat aina parhaiten ja tasaisimmin. Eli järjestys: kasvosuihke - itseruskettava kasvovesi - seerumi - voide (ja kaikkien kerrosten välillä kunnollinen imeytyminen).

   Vastaa

   0
 9. Kiitos tosta vinkistä uudesta suosikistasi. Oon odottanut tämmöistä vinkkiä...oon käyttäny Cosrxin aloe vera aurinkosuojaa...mutta haluaisin seuraavaksi fysikaalisen suojan...ihan oman terveyden ja luonnon takia.

  Vastaa

  0
 10. Heippa Sanni! Ensiksikin täytyy sanoa sinulle jo vuosia ellei jo yli vuosikymmenen blogiasi seuranneena, että kiitos paljon ihanasta blogista ja siitä kuinka avoimesti ja anteliaasti jaat tietoa eteenpäin. Toinen mainittava seikka on rehellisyytesi meitä lukijoita kohtaan. Ja vielä pitää mainita miten nuorekkaana olet säilynyt. Itse olen abaut samanikäinen ja vaikka olen aivan överin kiinnostunut aina näistä kosmetiikkajutuista tai ainoastaan nimenomaan sinun blogistasi, niin on uskomatonta miten vähän näillä voiteilla läträän. Käytän Madaran yövoidetta vain silmänympärykselle, ja päivävoiteena Lumenen kiiltoa kontrolloivaa päivävoidetta päivällä (tässä ei ole suojakerrointa). Nämä 2 siis ainoat voiteeni jo monen vuoden ajan. Ja uskon että nyt neljäkymmentä täyttäessäni kosteuden puute iholla alkaa pikkuhiljaa näkymään. Ongelmani on iho johon tulee erittäin helposti näppylöitä, joita finneiksikin kutsutaan. Tämä ihotyyppini on toisaalta varmaan pitänyt osittain ihoni kosteana, mutta nyt rypyt alkavat ottamaan vallan. Olen löytänyt blogisi kautta tuotteita jotka eivät ole ihoani tukkineet. Lily Loloa käytin inspiroimanasi joskus vuosikaudet ja Madaran ja Laveran tuotteet olen myös löytänyt kauttasi ja kokenut osin iholleni sopivaksi. Suurimpana ongelmana näppyjen syntyyn olen kokenut yövoiteen sekä aurinkovoiteen. Kevyitä päivävoiteita on helpompi löytää. Sinkkiä sisältävät tuotteet ovat sopineet iholleni aina. Se sinun aikoinaan suosittelema kalaöljy-sinkkivoide pelasti ihoni joskus monta kertaa. Nyt olen löytänyt apteekin Aco sarjan spotless treating cover stickin (peitepuikon) jossa on sinkkiä. Tämä korvaa itselläni täysin meikkivoiteen tällä hetkellä, koska en uskalla muuta näppylöiden pelossa käyttää. Siinäkään ei valitettavasti suojakerrointa. Myös saman sarjan Aco cleanising foam on antanut hyvän avun iholleni, ei näppyjä muttei kuivata. (Uskon muuten että pitäisit siitä myös. Ihana vaahto, ei ihon nirskumista, hyvä tuoksu ja tasapainoinen iho). Ihoni on ollut nyt useamman vuoden hyvässä kunnossa tämän pienen arsenaalini kanssa, niin en ole uskaltanut kokeilla mitään muuta. Katsoin sinun kuvaasi, jossa ihosi on niin kaunis, että tuli sallainen tunne että pitää yrittää vaalia paremmin tätä omaa ihoakin. Nyt kaipaisin vaan vinkkiä sinulta tai muilta lukijoilta mikä yövoide tai aurinkovoide voisi sopia ihotyypille jolle tulee helposti finnejä? Käytätkö Sanni tuota DSD:tä ainoastaan pieniin kohtiin, ja muualle kasvoihin jotain toista aurinkovoidetta? Anteesi pitkä viestini!

  Vastaa

  0
  1. Ensiksikin täytyy sanoa sinulle jo vuosia ellei jo yli vuosikymmenen blogiasi seuranneena, että kiitos paljon ihanasta blogista ja siitä kuinka avoimesti ja anteliaasti jaat tietoa eteenpäin. Toinen mainittava seikka on rehellisyytesi meitä lukijoita kohtaan.

   Kiitos Jenny ❤️🙏🏻

   Käytän Madaran yövoidetta vain silmänympärykselle, ja päivävoiteena Lumenen kiiltoa kontrolloivaa päivävoidetta päivällä (tässä ei ole suojakerrointa). Nämä 2 siis ainoat voiteeni jo monen vuoden ajan.

   Minusta tällaisesta ei kannata tuntea mitään "huolta", iho kertoo meille lopulta parhaiten mitä tarvitsemme - ja jos ei kerro, niin sitten mielemme :) ❤️ Minusta ihonhoidon filosofian pohjana voi käyttää myös sitä, mikä tuntuu omassa mielessä hyvältä, tärkeältä ja mielekkäältä - vaikka iho olisikin kuiva ja pari ryppyä siellä täällä, ei niille ole mielestäni tarvetta tehdä mitään jos ne eivät häiritse tai vaikuta mielen hyvinvointiin :) Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Ihonhoito on yhtä paljon mielen kuin fyysisen kehon hoitoa. 🙏🏻

   Ongelmani on iho johon tulee erittäin helposti näppylöitä, joita finneiksikin kutsutaan. Tämä ihotyyppini on toisaalta varmaan pitänyt osittain ihoni kosteana, mutta nyt rypyt alkavat ottamaan vallan. (...) Suurimpana ongelmana näppyjen syntyyn olen kokenut yövoiteen sekä aurinkovoiteen. Kevyitä päivävoiteita on helpompi löytää.

   Tosi hyvä kuulla että olet löytänyt sinkistä avun :) 👍 Kun löytää jonkin juuri oman ihon kanssa yhteen toimivan ainesosan, kannattaa pitää siitä kiinni ja suosia tuotteita joissa on tätä ainesosaa. Yövoiteesta totean muuten sen verran, että yöllä ei tarvitse käyttää juuri 'yövoiteen' nimellä myytävää tuotetta eikä edes päivävoidetta paksumpaa, vaan yhtä hyvin voi käyttää samaa voidetta kuin päivällä :) 👍 Etenkin silloin kun se sopii omalle iholle paremmin kuin rasvaisemmat yävoiteet. Aina kannattaa mennä ihon "sanoma" edellä; kun iho viihtyy jonkin tuotteen kanssa, ei ole mitään syytä olla käyttämättä sitä vaikka kellon ympäri. :)

   Ihoni on ollut nyt useamman vuoden hyvässä kunnossa tämän pienen arsenaalini kanssa, niin en ole uskaltanut kokeilla mitään muuta.

   Neuvoni on: älä kokeilekaan, jos tuntuu hyvältä 🙏🏻

   Katsoin sinun kuvaasi, jossa ihosi on niin kaunis, että tuli sallainen tunne että pitää yrittää vaalia paremmin tätä omaa ihoakin.

   Jokaisen iho on yksilöllinen, ja siihen vaikuttaa niin elämäntavat, tuotteet kuin geeniperimä. Vaikka elämäntavat ja tuotteetkin olisivat tip-top, ihotyyppi ja -rakenne voi perimän puolesta olla läpi elämän tietynlainen, eikä sitä pysty muuttamaan tai parantamaan - jos siis kokee että iho voisi olla "parempi".

   Se, että jonkun toisen ihmisen iho näyttää erilaiselta tai on "paremmassa kunnossa", ei suurella todennäköisyydellä johdu (vain) hänen käyttämistään tuotteista. Hänellä saattaa perimän osuus olla merkittävin.

   Nyt kaipaisin vaan vinkkiä sinulta tai muilta lukijoilta mikä yövoide tai aurinkovoide voisi sopia ihotyypille jolle tulee helposti finnejä?

   Viittaan ylempänä kirjoittamaani, eli käyttäisin yöllä samaa kuin päivällä :)

   Aurinkovoiteita kannattaa katsella apteekkisarjoista, niistä löytyy monia epäpuhtaalle ja akneiholle kehitettyjä voiteita.Joku lukij mainitsi kommenteissa aiemmin, että esimerkiksi La Roche Posaylta löytyy ohuitakin epäpuhtaan ihon aurinkovoiteita :). (Itse olen testannut vain vähän täyteläisempää La Roche Posayn epäpuhtaan ihon kasvoaurinkovoidetta, enkä ihan hurjasti ihastunut siihen.)

   Käytätkö Sanni tuota DSD:tä ainoastaan pieniin kohtiin, ja muualle kasvoihin jotain toista aurinkovoidetta?

   Juuri näin :) Käytän koko kasvoilla useimmiten SK20-voidetta ja huulten- ja silmänympäryksillä DSD:tä :) Huultenympärysten melasma myös vaatii, että voidetta on levitettävä todella usein, noin tunnin välein, ja DSD:tä on niin helppo kantaa mukana ja annostella pieni tippa ohuesta nokasta. Se on kertakaikkiaan täydellinen voide tähän tarkoitukseen 🙌

   Ihanaa kevättä sinulle, Jenny, ja pitkä viesti ei haitannut yhtään :) On kivaa jos pystyn auttamaan tai edes yrittämään olla avuksi :) ❤️

   Vastaa

   0
 11. Ostin hiljattain tuon Darphinin primeriksi. Ei nenässä toimi niin hyvin, mutta poskien kuopat täyttää kiitettävästi. Sävy on ehkä hitusen turhan vahva tällaiselle kalmolle. Yllättäen voisin silti käyttää tätä muutenkin kuin primerina, vaikka yleensä fysikaaliset ovat liian kuivattavia koko kasvoille.

  Eucerinilta on tullut kokeiltua useampaakin aurinkovoidetta, mutta ne ovat aika huonoja, mistä tuli mieleen - olitko Avenen Hydrance Lightia kokeillut? Sen suoja on nostettu nyt kolmeenkymppiin. Mulla on vanhaa sk20- voidetta vielä jäljellä, joten en ole testannut, mutta sitä on tähän asti tullut ostettua aina uudestaan kaikkien syrjähyppyjen ohella.

  Vastaa

  0
  1. Ei nenässä toimi niin hyvin, mutta poskien kuopat täyttää kiitettävästi.

   Täyttää..? Hmmm... onkohan kyseessä sama tuote mistä minä puhun... DSD:n koostumus ei mielestäni täytä ihoa ollenkaan, siinä ei ole sellaisia silikoniyhdisteitä jotka blurraavat ja täyttävät ihon "koloja" ja vekkejä. Ehkä koostumukset voi kokea hyvin eri lailla...? En siis kiellä kokemustasi :D Mulla vain on erilainen kokemus.

   olitko Avenen Hydrance Lightia kokeillut?

   En ole, ainoastaan Avenen Cleanance-aurinkovoidetta.

   Vastaa

   0
 12. Moi! Oletko sattunut kokeilemaan Cliniquen Superdefense -geeliä? En ole varma olikohan koko superdefense-sarjaa uudistettu vai oliko vain kosteusgeeli uutuus. Tuotteessa on sk 40, ja tuote tuntuu niin kevyeltä ja levittyy ihanasti, että on vaikea uskoa tuohon suojakertoimeen. Onkohan tässä joku koira haudattuna vai olenko löytänyt pysyvän rakkauden? 😂

  Vastaa

  0
  1. Moi! Oletko sattunut kokeilemaan Cliniquen Superdefense -geeliä?

   En ole, ja on varmastikin suhteellisen uusi. Kun itse tein töitä Cliniquen parissa ei Superdefense-sarjassa ollut geeliä.

   Täytyypäs kurkata tuote ja testata koostumus kämmenelle kun seuraavan kerran kuljen Cliniquen hyllyn ohi :)

   Vastaa

   0
 13. Siis jes, Darphin ostoslistalle! Kauhulla odotin sitä päivää, kun Cliniquen puteli vetelisi viimeisiään. Mä muistelisin kyllä, että meillä täällä peräkylillä Cliniquekin maksoi lähes 50 euroa viime vuonna, vai oliko se edellisenä... No, ilolla pulitan tuon viiskymppisen, jos säästyn pigmenttiviiksiltä.

  Vastaa

  0
  1. No, ilolla pulitan tuon viiskymppisen, jos säästyn pigmenttiviiksiltä.

   Jep. Mä maksoin eilen :D Kävin Sokoksella ja kun hyllyssä oli vain yksi Darphin, mulle tuli joku hamstrauspaniikki ja heitin tuotteen ostoskoriin :D

   Vastaa

   0
 14. Hei Sanni☘️ tämä ei liity tekstiin, mutta postaus toive! Näin epävarmoina aikoina esimerkiksi "halvat lempparit" tms. Vaikka perustuotteita kasvojen puhdistus, meikit.. Jos tämä jo löytyy, pahoittelut 😊

  Vastaa

  0
  1. Tuo oli ihan hyvä idea :)

   Edulliselle kosmetiikalle minulla on oma tägi, ja sen alta löytyy lemppareitakin:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tag/edullinen-kosmetiikka/

   Mutta heti voin kyllä tähän heittää, että edullisesta markettikosmetiikasta mun kasvoputsarisuosikki on L300 (sekä vaahto että vaahtoava geeli), ja edullisista meikeistä suosikkeja on essence, NYX ja Benecos.

   Vastaa

   0
 15. Mä koin eilen ahaa-elämyksen, joka on hölmöydessään pakko jakaa :D Oon vuosia käyttänyt DSD:ä ja jostain käsittämättömästä syystä pitänyt aina putelia vähän lappeellaan ja puristanut keskeltä henkihieverissä ja on ollut a) tosi vaikeaa saada pullosta ulos mitään ja b) sitten, kun sitä on tullut, on tullut liikaa/hallitsematon määrä. Mutta koska aine on hyvää, olen käyttänyt tästä turhaumasta huolimatta. No, eilen jostain syystä pidin putelia ylösalaisin ja sieltä tuli puristamatta tosi nätistä sopiva määrä. Olin ihan, että whaaat!?!?!?! Miten voi olla, että en oo koskaan aiemmin tätä huomannut? No, parempi myöhään... :D Nyt tuotteesta ei löydy enää mitään valittamista :)

  Vastaa

  0
  1. Voi eih, hehheh... 😄 Mä olen aina pitänyt DSD:n purkkia ylösalaisin ^_^

   Vastaa

   0
 16. Onko Darphinin UV-suojaus siis täysin fysikaalinen vai kemiallinen? Sain jotenkin purkin kuvauksesta käsityksen, että mineraalifiltteriin perustuu suojaus. Tuote on selvästi tehnyt kauppansa, kun Emotionissa sanoivat, että tuote on varastolta loppu ja menee pitkään ennen kuin Suomeen saadaan Ranskasta täydennystä. Jossain hajaliikkeistä löytyy vielä. Onneks nettishopit palvelee :D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)