22.03.2020

Olivia Klein - suomalaista kosmetiikkaa Amerikasta

Olen todella pitkään näpit syyhyten odottanut pääseväni testaamaan kotimaisen Olivia Klein -luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita. Tekisi mieli sanoa "kotimais-amerikkalainen", sillä suomalaiselle luonnonkosmetiikalle poikkeuksellisesti, Olivia Kleinin tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa.

Itse asiassa Klein ei edes halua identifioitua luonnonkosmetiikaksi, vaan käyttää itsestään Amerikassa suosittua ilmaisua clean beauty, puhdas kosmetiikka. Tämä ilmaisu tekee mm. mahdolliseksi välttää ei-sertifioidun kosmetiikan luonnollisuudella ratsastavaan markkinointiin liitetyt vihreän pesun syytökset, clean beauty -brändithän eivät väitä olevansa 100-prosenttisesti luonnollista kosmetiikkaa. Oliviankin tuotteissa on joitain ainesosia, joita maailmalla vakiintuneet suuret luonnonkosmetiikan sertifikaatit eivät hyväksy. Se ei tee tuotteista yhtään sen huonompia, se tekee niistä vain, no, ei-sertifioituja.

Liian pitkäksi venyneen nohh-koska-koska-jahkailun jälkeen kunnostauduin viimein tänä talvena ja ostin neljä Olivia Klein -tuotetta kokeiltavaksi.

Ne ovat Sensitive Wash -kasvojenpuhdistusgeeli, Hydra Spray Toner -kasvovesi, Hydra Lotion -kasvovoide sekä Detox Masque -kasvonaamio.

Omani ostin Sokokselta. Verkkokaupoista Oliviaa myydään ainakin TwistBe'ssä.

SENSITIVE WASH

23,30€ / 150 ml

Kuvaus: "erittäin mieto, sulfaatiton ja täysin hajuton puhdistusgeeli, joka sopii joka kaikista herkimmällekin iholle päivittäiseen ihon- ja meikinpuhdistukseen."

Ainesosia: aloe vera -mehu, laventelin kukkaisvesi, kaurauute, glyseroli, hunaja, auringonkukansiemenöljy. Pesevät ainesosat cocamidopropyl betaine, sodium coco-glucoside tartare sekä disodium coco-glucoside citrate.

Sannin kokemus: erittäin miellyttävä putsari, tästä tykkään tosi paljon! 👍 Koostumus on hieman Korres'mainen, eli geeli, joka ei kuitenkaan käyttäydy "klassisen" geeliputsarin tavoin ja huuhtoutuu iholta helposti ja mukavasti vailla mitään perugeelille tyypillistä niljaisuutta.

Tuntuu lupauksensa mukaisesti hellävaraiselta, ei jätä ihoa natisevaksi vaan päinvastoin mukavan pehmeäksi. Tämän käytän ilomielin loppuun.

HYDRA SPRAY TONER

18,90€ / 150 ml

Tämä kaveri on Olivian best-sellereitä. Kleinin maailmassa sitä kutsutaan 'hoitonesteeksi', mutta kyllä minä tykkään reilusti sanoa kasvovesi tai kosteuttava kasvosuihke. ('Hoitonesteen' miellän aina vähän paksummaksi, tämä Spray on täysin vesimäinen.)

Kuvaus: "täydellinen tehokosteuttava hoitoneste jokaisen ihotyypin päivittäiseen hoitoon."

Ainesosia: aloe vera, ruusuvesi, glyseroli, hamamelisuute, pajunkuoriuute, fenoksietanoli (tässä mm. aine jota sertifiointitahot eivät hyväksy), teepuuöljy.

Sannin kokemus: tykkään tästäkin valtavasti! Ainesosacocktail on hyvin simppeli, ja muodostaa mielenkiintoisen kokonaisuuden joka sekä kosteuttaa kuivaa ihoa, rauhoittaa herkästi ärtyvää ihoa että syväpuhdistaa epäpuhtauksille taipuvaista ihoa. Aika hieno kattaus! Eipä ihme että Hydra Spray Toner on Olivian tähtituotteita.

Plussaa erittäin hienojakoisesta ja ei-pärskivästä sumutteesta.

DETOX MASQUE

13,40€ / 50 ml

Kuvaus: "Kaikille ihotyypeille soveltuva kasvonaamio, joka jättää ihon täydellisen raikkaaksi, pehmeäksi ja kimmoisaksi. Detox Masque rauhoittaa hellävaraisesti erilaisia iho-ongelmia, kuten ihoärsytystä, epäpuhtauksia ja rasvaisuutta, sekä tuo samealle ja kosteusköyhälle iholle heleyttä ja kuulautta. Naamion sisältämä aktiivihiili on tehokas ihon puhdistaja, joka imee itseensä rasvaa ja epäpuhtauksia sekä tasoittaa ihohuokosia."

Ainesosia: aloe vera, glyseroli, oliiviöljy, jojobaöljy, alkoholi, MSM-rikkiyhdiste, hyaluronihappo, vihreä tee, aktiivihiili, niasiiniamidi.

Sannin kokemus: tämä naamio oli minulle floppi. Jo ainesosalistausta katsoessa saatoin ymmärtää, että kyseessä on enemmänkin kosteuttava ja pehmentävä kuin syväpuhdistava naamio, jollaiseksi tämän ensin mielsin. - Mutta edes kosteuttavana naamiona tämä "litku" ei suoriutunut kiitettävästi - koostumus on ohutta, läpinäkyvää emulsiota joka ei tuntunut tekevän ihollani yhtään mitään.

Miksi tehdä tällainen "detox"-naamio? Anteeksi, Olivia, mutta aktiivihiili my ass. Markkinoilla on huomattavasti parempia tämän sarjan ottelijoita. Ja kosteuttavan naamionkin saa kyllä paremmalla suorituksella. I'll pass, thank you dear.

HYDRA LOTION

19,10€ / 50 ml

Kuvaus: "täydellisen kevyt ja helposti imeytyvä kosteuttava kasvovoide, joka hillitsee tehokkaasti pintakuivuutta ja tekee ihosta välittömästi pehmeän ja raikkaan.Taikapähkinävesi ja valkopaju-uute auttavat hillitsemään liiallista rasvaisuutta ja epäpuhtauksien muodostumista. Kevyen koostumuksensa ansiosta Hydra Lotion soveltuu erinomaisesti myös öljyille ja paksuille kosteusvoiteille herkistyneen ihon hoitoon sekä kosteusvoiteeksi meikin alle."

Ainesosia: aloe vera, taikapähkinävesi, jojobaöljy, glyseroli, kookosöljy, auringonkukansiemenöljy, lesitiini, pajunkuoriuute, rosmariiniuute, teepuuöljy (ja fenoksietanoli).

Sannin kokemus: superneutraali normaalin ihon kosteusemulsio. Koostumus tuo vahvasti mieleen korealaisen COSRX:n Ultra-Moisturizing Lotionin joka on öljytön, ja tässäkin voiteessa öljyjen osuus lienee erittäin pieni. Voide imeytyy välittömästi jättäen himmeän ja totaalisen ei-rasvaisen pinnan. Koostumus ei kuitenkaan ole seerumimaisen tai vesifluidimaisen ohut ja fiiliksessä, joka iholle jää, on aaaaaavistus jostain vahamaisesta aineesta.

Joka tapauksessa, voide on oikein miellyttävä mutta ei erityisen kosteuttava. Sopii tosiaan normaalista sekaiholle ja kenties jopa rasvoittuvalle. Mukana on myös rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa tasapainottavia aineita. Minulle tämä on hieman liian kevyt, ainakin nyt talvella.

*

Tällainen oli siis ensikosketukseni Olivia Kleiniin. Perustaja-Oliviakin on muuten suomalainen, nimestään huolimatta.

Summa summarum: oikein miellyttäviä koostumuksia minimalistisissa, tyylipuhtaissa pakkauksissa. Naamio jättää minut hämmentyneeksi ja pohtimaan sen tarpeellisuutta ja roolia - Detox Masque on jopa koko sarjan ainoa naamio. Hmmm. Olisikohan kunnolla ravitseva ja kosteuttava tai rehellisesti syväpuhdistava naamio paikallaan, Miss Klein..?

Millaisia kokemuksia teillä on tästä ameriikan-suomalaisesta sarjasta?

8 comments on “Olivia Klein - suomalaista kosmetiikkaa Amerikasta”

 1. Ostin myös Sokokselta tuotteita testiin: c-vitamiiniseerumi ja -cream. Olen käyttänyt tuotteita öisin. Ravitsevan tuntuista voiteita kauniissa, minimalistisissa pakkauksissa, mutta opin jotain itsestäni: mulle hyvä tuoksu on näköjään arvo. Näissä ei sitä tietenkään ole, mutta sen sijaan mun nenään vähän ”eltaantunut” tuoksahdus. Eli käytän loppuun, mutta en osta lisää.

  Vastaa

  0
 2. En ole testannut tuotteita, eikä tämän perusteella erityisemmin kiinnostakaan, vaikuttavat melko tavanomaisilta tuotteilta, mutta hinta on kuitenkin itselleni korkeahko. En myöskään pidä noista pakkauksista, joten senkin perusteella jäisi todennäköisesti hyllyyn. Mun mielestä noissa etiketeissä on haettu sellaista pelkistettyä, luksuskosmetiikan fiilistä, mutta nuo muovipullot eivät sovi siihen mielikuvaan. Mutta kiva kuitenkin lukea näitä esittelyjä eri merkeistä :)

  Vastaa

  0
  1. Täytyy sanoa että itsellä olivia kleinen hydra lotion on ainut voide jota olen psytynyt käyttämään. Imeytyy hyvin ja kosteuttaa juuri sopivasti. Antoi pelastuksen myös kun iho herkistyi kaiken maailman rasvoille ja tämä sopii myös silmänympärysiholle(!) silloin kun mikään muu ei sovi (ihottuma päällä tuolloin). Iho ei jää tahmaiseksi, on kokeiltu muita kevyitä emulsioita mutta tämän vertaista ei ole löytynyt. Jokaisen iho on kuitenkin on erilainen ja reagoi erilailla vaikka olisi sama ihotyyppi. Kuivalle iholle kannattaa valita paksumpaa versiota, joka itselle oli liian tujua (kesällä kokeilin). Välillä olen halunnut kokeilla muitakin, la roche-posaylta löytyy hyvää, mutta hinta-laatusuhde voittaa tässä. Olivia kleinen hoitonesteitä suosittelen myös, mutta yhtähyviä löytyy muualtakin, joten en paasaa niistä.
   Mutta olen samaa mieltä tuosta detox tuotteesta, vähän ilman aikainen...melko lirua eikä tiedä pitäiskö laittaa enemmän vai hieroa enemmän vai mitä tehdä

   Vastaa

   0
 3. Käytin pelkästään Olivia Kleinin tuotteita jonkun aikaa noin pari kolme vuotta sitten. Ihoni oli tuolloin herkkä ja vaikutti ärtyvän kaikesta, mutta Kleinin tuotteet sopivat ja rauhoittivat ihoani selvästi.

  Pidin tosi paljon just tuosta kasvosuihkeesta sekä kosteusemulsiosta. Lisäksi minulla oli sarjan seerumeita, joista pidin myös. Kesäaikaan muistelen niiden riittäneen sellaisenaan, ihoni ei kaivannut erillistä kosteusvoidetta niiden päälle. Deep Peel -kuorintajauhe oli myös ihan kelpo ihon ollessa herkimmillään, mutta tällä hetkellä se tuntuu tuon Detox Masquen tapaan melko mitäänsanomattomalta. Tuota naamiota en minäkään ole missään vaiheessa ymmärtänyt, se ei tosiaan tunnu tekevän iholle yhtään mitään.

  Sarjan öljyputsari on muistaakseni melko kiva, mutta toimi parhaiten, kun sen poisti jonkinlaisen puhdistusvälineen tai lämpimään veteen kastetun pyyhkeen avulla. Sittemmin olen tykästynyt iholla paremmin liukuviin ja vedellä vaivatta poispeseytyviin puhdistusöljyihin. :)

  Vastaa

  0
 4. Olen käyttänyt yhden pullon Hydra toneria enkä oikein osaa sanoa siitä mitään. Minun mielestä se ei oikein tehnyt mitään tai näkynyt mitenkään ihon kunnossa. Muita sarjan tuotteita en ole kokeillut.

  Vastaa

  0
 5. Detox-naamiota toinen pullo menossa. Käytän sitä etupäässä öisin täsmähoitona näppyjen päällä. Mielestäni auttaa, minkä vuoksi ostin lisää.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)