15.12.2019

Aromatica - kun ei vain keksi mitään sanottavaa

Tiedättekö, kun välillä on näitä kokemuksia:

tuotteissa ei ole mitään vikaa, ne saattavat jopa olla ihan hyviä, mutta ei niistä oikein innostukaan.

Korealainen Aromatica on sellainen merkki.

(Kuvassa on vaaleanpunainen auto jotta se näyttäisi kiinnostavalta :))

Ensin odottelin monta kuukautta ennen kuin sain tuotteita testiin (jos Virveltä kysyy, syynä oli taas jokin omalaatuinen ruotsalainen "tehokkuus", mahdollisesti), ja kun lopulta sain tuotteet, meni monta kuukautta ennen kuin jaksoin niistä kirjoittaa. JA - mikä oli ehkä erikoisinta, monia vastaanottamistani Aromatica-tuotteista ei koskaan näkynyt myynnissä siinä verkkokaupassa (Elevenillä), jonka kautta sain tuotteet testiin.

Esimerkiksi näitä: Cica-Panthenol-seerumi ja hajusteeton kuivan ihon yleisvoide. Niistä kovasti tykkäsin.

Nyt kun ajattelin viimein avata sanaisen, vaikka kieltämättä laiskan, arkkuni Aromatican lopuista testituotteista, huomaan, että Eleven on päättänyt kokonaan luopua sarjasta. Viimeisiä viedään. Se oli Aromatican tarina tällä markkinalla tällä erää, ilmeisesti.

Kerron kuitenkin tuotteista lyhyesti, kun tuli jo aloitettua :) Ja nyt näitä saa vielä 20% alennuksella, jos joku innostuu.

Mikä Aromaticassa vaivasi eniten, oli sen kevyesti Natura-Sibericamainen "Markkinoimme itseämme luonnollisina-mutta-itse-asiassa-emme-olekaan-sitä-kokonaan-vaan-lopulta-vain-osa-tuotteista-on-luonnonkosmetiikan-kriteerit-täyttävää" -henkinen paketti. Minua tällainen aina hämmentää.

ROSE ABSOLUTE FIRST SERUM

48,50€ / 130 ml (nyt 38,80€)

Koostumukseltaan tyypillinen, paksu korealainen essence eli hoitoneste. Sisältää muutaman ihan hyvän ihoa hoitavan ja kosteuttavan ainesosan kuten betaiini ja niasiiniamidi (ja allantoiini + adenosiini ihan incin lopussa), mutta muuten sisältö vaikuttaa olevan käytännössä paksunnettua aloe- ja glyserolipohjaista kasvovettä. Tuote jättää kevyesti tahmeahkon pinnan ihoon.

Kun tätä vertaa Whamisan vastaavan tuntuiseen paksuun kasvoveteen (joka muuten on hieman edullisempikin), ei näistä voi ainesosien hoitavuuden puolesta puhua edes samassa lauseessa. Arvaatte, että Whamisa voittaa ylivoimaisesti :)

ROSE ABSOLUTE VITAL FLUID

En näe hintaa, ei enää myynnissä 

Tämä kevyt, fluidimainen ja ruusuntuoksuinen kosteusvoide on oikein hyvä, itse asiassa koko vuoden suosikkeja koostumuksensa perusteella.

Rose Vital -voide oli mukana syksyn sokkotestauksessani, jossa kirjoitin siitä näin: "todella miellyttävän tuntuinen, kevyt ja helposti imeytyvä voide. Sen ruusun tuoksu tulee aidosta Bulgarian Rosa Damascena -ruususta."

Hämmennystä tosin aiheutti Aromatican ihotyyppimääritelmä, jonka mukaan Rose Vital Fluid sopii kuivalle iholle. En missään nimessä allekirjoita tätä, nyt syksyn kääntyessä talveen Rose Fluid alkaa jäädä minullekin liian kevyeksi.

ROSE ABSOLUTE EYE CREAM

34,95€ / 20g - nyt 27,96€

Yksi mitäänsanomattomimman tuntuisista silmänympärysvoiteista joita olen koskaan kokeillut. Koostumus on jotenkin harvinaisen "ei-mitään-tunteita-herättävä", ehkä geelivoidemaisessa hyperneutraaliudessaan jopa vähän synteettisen tuntuinen. Ei rasvainen mutta ei vesimäinenkään, ei fluidi, ei voide, ei klassinen geelikään...

Kosteusteho korkeintaan tyydyttävä. Inciä katsoessa ei yllätä; vasta kymmenes (!!) ainesosa on kosteuttava.

ARGAN INTENSIVE EYE CREAM

En tiedä hintaa, en muista nähneeni tätä Elevenillä ollenkaan

Argan-silmänympärysvoide on porukan ainoa sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote. Se on selvästi parempi kuin Rose Absolute, mutta ei tämäkään mitään valtavaa elämystä luo.

Lisäksi myös Argan Intensive onnistuu tuntumaan jotenkin synteettiseltä, vaikka onkin Ecocert-sertifioitu. Koostumuksessa on ehkä jotain akryyliyhdisteistä tuttua sileyttä ja kalvomaisuutta, vaikka koostumus on samalla myös ihan mukavan täyteläinen.

Peruskamaa, kyllä tällaisen voisi käyttää pois. Mutta en erityisesti lähtisi ostamaan itselleni juuri tätä silmänympärysvoidetta.

Tässä oli siis tapaus Aromatica.

Sain testiin myös ison satsin epäpuhtaan ja herkän ihon tuotteita, jotka lähetin lukijatestipanelisteilleni, mutta heidän arvioitaan taitaa enää olla turha julkaista kun tuotteita ei ole enää myynnissä - eikä isoa osaa niistä koskaan ollutkaan.

Vaaleanpunainen lelu-Cadillac näyttää kyllä ihan söpöltä. :)

6 comments on “Aromatica - kun ei vain keksi mitään sanottavaa”

  1. Off topic, mutta tuli mieleen että mitä sun kynsille nykyään kuuluu? Ei oo ollut kynsipostauksia aikoihin :)

    Vastaa

    0
    1. Käyn kynsihuollossa uusimassa geelivahvisteet 4-5 viikon välein mutta en enää juurikaan jaksa vaihdella lakkoja. Yleensä mulla on max kaksi eri lakkausta kynsillä huoltojen välillä...

      Kynnet haluan pitää siistin ja nätin näköisinä mutta en vain jotenkin enää jaksa lakkailla niitä... :) Niin ne ajat muuttuu. Sinänsä hassua, kun olen lakannut kynsiä intohimoisesti 14-vuotiaasta saakka...

      Vastaa

      0
  2. Noi huurteiset pullot näyttää kivalle! Ja ostin samanlaisen Cadillacin siskon joululyhtyyn kuusien ja tontun seuraksi.

    Vastaa

    0
    1. Huurteinen lasi on kyllä aina kivan näköinen :) Mutta kun sarjan tuotteiden ulkonäkö on muuten tosi epäyhtenäinen, ei kokonaisuus näytä (mielestäni) kiinnostavalle.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat