16.06.2019

Uusi hiusgeeli on siirtynyt Curly Girl -suosikiksi

Curly Girl -raportti #4: uusi hiusgeeli ja kiharan virkistystä kosteussuihkeella.

Viimeisimmän Curly-raportin päätähtenä on uusi testiin saamani Ekopharman Minttu-hiusgeeli. Olen aivan myyty tälle..!

Geeli on täysin metodin mukainen eikä sisällä mitään kiellettyjä ainesosia. Sen lyhyt inci kokonaisuudessaan näyttää tältä: Aqua, Glycerin, Propanediol, Dehydroxanthan Gum, Mentha Spicata Leaf Extract (Minttu/Mint), Betaine, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Phenethyl Alcohol, Parfum (Natural), Limonene, Citral, Linalool.

Fenetyylialkoholi ei ole kuivattava alkoholi vaan niitä ei-kuivattavia, ja toimii tuotteessa hajusteena ja säilöntäaineena.

Geeli tuntuu sitovan hiuksiin runsaasti kosteutta, minkä päättelen glyserolikärkisen incin lisäksi siitä, että hiukset tuntuvat Minttugeeliä käyttäessä kuivuvan vielä tavallistakin hitaammin. (CG-metodin kuivaustapa kestää muutenkin tosi kauan.) Kun plopppaan hiuksia yli tunnin, ovat ne t-paidasta kuoriutuessa edelleen lähes yhtä märän tuntuiset kuin sinne mennessäänkin.

Minttu-cast

Minttugeeli eroaa aiemmasta kahdesta kokeilemastani (Briogeo ja Less Is More) sillä, että tämä jättää hiuksiin selvän castin.

Niille joille termi ei ole tuttu: "cast" tarkoittaa kovaa kalvoa, jonka geeli muodostaa hiuksen pintaan jäykistäen kiharan muotoonsa. Castia monet Curly Girlin harrastajat juuri tavoittelevatkin.

Kankea kihara ei kuitenkaan ole toivottu lopputulos, vaan cast rutistellaan hiusten kuivuttua pois niin että kiharat rentoutuvat ja pehmenevät.

Kas näin. Minttugeeli-kiharat!

Hiukset jäävät Minttugeelin jäljiltä myös mielettömän liukkaiksi ja pehmeiksi. Tuntuma on selvästi erilainen verrattuna Briogeoon ja Less Is Moreen. Vaikka geeli tuntuu märkiin hiuksiin puristellessa todella tahmealta, on tahmaisuus tiessään hiusten kuivuttua. Kun cast on rutisteltu pois, hiukset tuntuvat oikeastaan siltä kuin niihin olisi levittänyt oikein hyvää napakoittavaa jätettävää hoitoainetta.

Hiukseni pysyvät kiharalla aina vain paremmin ja paremmin.

Paras tae kiharakestävydestä nähtiin viime viikonloppuna, kun vietin puolitoista vuorokautta telttaretkellä hiusten ollessa koko retken ajan poninhännällä ja päätä peittävän huivin sisään sullottuna.

Retkihiukset

Telttaretken jälkeen hiukset näyttivät kotona tältä! Päässä edelleen kaksi päivää vanha poninhäntä.

Aika mieletöntä..! Tässä on alla myös Minttu-geeli.


Ekopharman Minttu-hiusgeeli maksaa 12,50€ ja sitä saa Ekopharma-hoitoloiden lisäksi ainakin Tampereen Sokoksen kemppariosaston kampaamo-osastolta.

Jaan lopuksi vielä toisen vinkin, joka sopinee ainakin hentohiuksisille Curly Girlisteille: olen alkanut käyttää kiharan aamuvirkistykseen kasvoille tarkoitettuja kosteussuihkeita.

Kasvosuihkeet sisältävät samoja humektantteja kuin hiuksille kehitetyt jätettävät hoitosuihkeet, mutta ovat paljon kevyempiä koska niissä ei ole hiustenhoitoaineille ominaisia kalvonmuodostajia. (Erittäin miedot hiusten selvityssuihkeet kuten XZ Muumi ovat myös tällaisia, mutta sisältävät paljon vähemmän kosteuttavia aineita kuin kasvojen kosteussuihkeet.)

Omat hiukseni ovat hentoiset ja muuttuvat herkästi raskaiksi tai lähmäisiksi liian hoitavista leave-in-hoitotuotteista. Olen oivaltanut, että kasvoille tarkoitetut kosteussuihkeet toimivat hiuksissani paljon paremmin kuin hiussuihkeet. Entä vesijohtovesi? Pelkkä raanavesi ei ole ihanteellinen kiharan freesaaja, sillä se ei sisällä mitään mikä sitoisi vettä.

Tällaisia hiuskuulumisia tänään :)

Palailen seuraavassa raportissa toivon mukaan viimein koottujen shampoo- ja hoitoainekokemusten kera.

8 comments on “Uusi hiusgeeli on siirtynyt Curly Girl -suosikiksi”

 1. Kiitos tästä ihanasta vinkistä! Minttu kuulostaa näin helteellä kivan virkistävältä!
  Onko siinä voimakaskin tuoksu? Minkä verran käytät geeliä?
  Käytätkö pesun jälkeen tuon Mintun lisäksi myös jätettävää hoitoainetta? Itse olen laittanut mikrokuitupyyhkeen jälkeen kosteisiin Yarokin Feed Your Curls Crèmea ja sen jälkeen "sitonut" kiharaa Less Is Moren Mascobado geelillä. Mutta lopputulos voisi olla parempikin, kihara kun jää jotenkin löysäksi.

  Vastaa

  0
  1. Moi Laura! Minttu-geelissä on voimakas tuoksu, se on vielä "tavallista" minttuakin makeampi ja vahvempi kun mukaan sekoittuu fenetyylialkoholin tuoma kukkainen makeus :) Tämä on varmaan niitä "joko tykkää tai ei" -tuoksuja. Mä tykkään :D

   Laitan Minttu-geeliä pienen kämmenellisen verran, ehkä noin ruokalusikallisen.

   Käytän jätettävänä hoitoaineena Less Is Moren Proteiinisuihketta, sitä suihkauttelen hiuksiin ennen geeliä.

   Vastaa

   0
 2. Olettaen että kuvassa näkyy tyvikasvua täytyy mainita, että oma hiussävysi on hurjan kaunis :)

  Vastaa

  0
  1. Joo, tyvikasvua on kertynyt nyt aika kiitettävästi :D Kuukaudet kuluu ja en vain saa varatuksi aikaa värjäykseen... Tätä menoa voin tammikuussa mitata tyvikasvusta paljonko hiukseni täsmällisesti kasvavatkaan vuoden aikana ^_^

   Mutta kiitos :) Aina välillä leikittelen ajatuksella josko joskus jopa antaisin oman värin kasvaa esiin mutta ei, se on liian "väritön" ollakseen minua.

   Vastaa

   0
 3. Katselin samaa jo aiemmissa postauksissa, minunkin mielestä oma värisi on kaunis. Mutta ymmärrän hyvin senkin, ettei sitten kuitenkaan tunnu "omalta".

  Itselläni on lyhyet hiukset, värjätty viimeksi marraskuussa. Kasvatan omaa väriä takaisin, että näkisin mikä se on + sitten voisi värjätä millä värillä vaan. Ensin olin monta vuotta blondi, sen jälkeen brunette. Nyt en oikein tiedä mikä haluaisin olla...

  Vastaa

  0
  1. On kyllä (pahoittelut, meni näin pitkään että sain selvitettyä).

   Minttu-geelin tilalle on tullut tällainen tuote:

   https://www.hillankauppa.fi/epages/hillankauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015110801/Products/01229

   Saan sen varmaankin testiin lähiaikoina. Ekopharman PR-henkilö sanoi että olennaisin ero on tuoksussa. Mä raportoin sitten kun saan tuon testattua että onko tuntuma ja suoritus yhä sama kuin Mintussa. Harmi kyllä että Minttu poistui, sillä jo sen tuoksu oli aivan ihana.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)