16.06.2018

Juonteiden hoito jatkuu: Clarins Extra-Firming -silmänympärysvoiteet

Vihdoin vuorossa koko kevään "panttaamani" silmänympärysvoidearvostelu :)

Tänään sain viimein aikaiseksi kuvata purkit ja ne kirvoittivatkin enemmän tekstiä kuin odotin... kosmetiikasta on niin kiva jutustella :)

 

Clarins Extra-Firming. Tuotteet olen saanut Clarinsin maahantuojalta.

Minä ja Clarins

Clarins kuului kosmetiikkamyyjän työssäni suosikkimerkkeihini myydä, se oli mieluinen selektiivinen sarja koska tuotteissa käytetään paljon kasviperäisiä vaikuttavia aineita. (Clinique oli kuitenkin ykkönen, se oli helpoin ja mukavin ikinä myydä kaikista selektiivistä ;) Off-topic mutta tähän liittyy muuten kiva postaus vuodelta 2011: Kosmetiikkapurkkien kieli. Tykkään tosi paljon lukea vanhoja postauksia myyjävuosilta, sieltä löytyy paljon kiinnostavia juttuja joita on hauskaa ja varsin viihdyttävää lukea vielä vuosienkin jälkeen, vaikka itse sanonkin :D)

Minulla ei itselläni ole taustaa selektiivisen kosmetiikan käyttäjänä vaan olen aina suosinut keskihintaisia brändejä. Clarinsin kasvoaurinkovoide on kuitenkin ollut minulla käytössä ikävuodesta 15 :) Myöhempien vuosien Clarins-suosikkeja ovat deodorantti, käsivoide, kuoriva putsari ja nyt sitten nämä Extra-Firming-silmänympärystuotteet.

Päivän ihonhoito ja meikit

Kun edellisessä postauksessa puhuttiin ihmisten ihonhoitorutiineista ja käytetyn kosmetiikan määrästä, niin tässä esimerkiksi on minun tänään kello 14.55 mennessä käyttämäni kosmetiikka.

Minulla on tänään naamiopäivä ja kohdallani se tarkoittaa lähes aina syväpuhdistavaa naamiota. En ole edelleenkään ystävystynyt kosteuttavien naamioiden kanssa - vaikka kuinka on tullut todettua että ihoni on muuttunut kosteusköyhemmäksi. Lovely Dayn muta-hiili-naamio on tämän vuoden suosikkejani ja sillä itse asiassa saa vähän hoidettua tuota kosteuspuoltakin sillä naamio sisältää myös ravitsevia ainesosia kuten manuka- ja arganöljyä. :-*

Testaan parhaillaan edullista ruotsalaista apteekkisarja L300:aa joka on yllättänyt todella positiivisesti. Tuo vaahtoputsari on aivan ihana, samoin seerumi! Näistä on tulossa juttua myöhemmin tässä kuussa.

Naama aamuisen hoitohetken jälkeen.

Kuvassa myös silmänympärysjuonteita, joihin tämän päiväisen arvostelun tuotteet pureutuvat :) Kokonaan tuotteet eivät ole niitä hävittäneet kuten näkyy, - siihen ei kosmetiikka pysty - mutta jotain koen niiden tehneen ja ennen kaikkea vain tykkään voiteista todella paljon.

Oikein mietinkin, kumman esittelytyylin tähän arvosteluun valitsisin:

 1. Kerron että tuotteet vain tuntuvat älyttömän hyviltä ja ihokin tykkää niistä, piste.
 2. Lisään oheen tarkempaa analyysiä siitä mitä purkit ovat syöneet, mutta tässäkin tapauksessa nuoli osoittaa vakuuttavaa inciä enemmän ykköskohtaan --> nämä vain tuntuvat iholla tosi hyvältä ja näyttävät mahdollisesti* myös tepsivän.

*) Miksi mahdollisesti? Katso aiemmin keväällä julkaisemani postaus retinolituotteista. Aloitin retinoliseerumien ja Clarins Extra-Firming-tuotteiden käytön yhtä aikaa joten itse asiassa en pysty sanomaan, kummatko tuotteista ovat vaikuttaneet silmänympäryksiin enemmän.

Extra-Firming Eye Wrinkle Smoothing Cream

15 ml (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin 54-62€)

Extra-Firming on Clarinsin ihonhoitolinja 4-kymppisille. En itse harrasta ikärajoja kosmetiikkaa suositellessani vaan ihon kunto ja tarpeet määrittävät hoitotuotteiden tyypin, mutta suuntaa-antavat ikäsuositukset helpottavat monia kuluttajia kosmetiikkavalinnoissa. Extra-Firming-sarja on iholle, jolla näkyy jo ikääntymisen merkkejä. Sarjaan kuuluu kaksi silmänympärystuotetta, joista voide lupaa seuraavaa:

 • Silottaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa välittömästi
 • Häivyttää juonteita ja harakanvarpaita ja väsymyksen merkkejä iholla
 • Kiinteyttää ja elvyttää ihoa

Ainesosaluettelo on itse asiassa aika yksinkertainen eikä sisällä mitään tunnettuja järeämmän laidan anti-age-tähtiainesosia kuten retinolia, c-vitamiinia, peptidejä, niasiiniamidia ja hydroksihappoja. Sen sijaan voide kosteuttaa, pehmentää ja suojaa ihoa ainesosilla kuten betaiini, sheavoi, ruusuvaha ja mustaherukan nuppu-uute. (Kuulostaa söpöltä, nuppu-uute.) Voiteen nimikkoyhdiste Extra-Firming Complex koostuu banaani(!)- ja sitruunatimjamiuutteesta.

Tällä kertaa en ehdi syventymään banaani- ja sitruunatimjamiuutteen anti-age-vaikutuksista tehtyihin vertaisarvioituihin tutkimuksiin, mutta ainakaan nämä eivät ole alalla mitään yleisesti tunnettuja ikääntyneen ihon sankariainesosia.

(Vilpittömästi: olisi mahtavaa jos jokaisen arvostelun yhteydessä ehtisi ja jaksaisi tsekata tieteellisen back-upin kaikille markkinoiduille aktiiviainesosille...! Siinä elämässä blogi päivittyisi kerran viikossa - tai kuussa.... :p Kuluttajahan ei koskaan tiedä mitä tuotteen tähtiainesosina esiinnostetut uutteet, mehut ja yhdisteet itse asiassa tutkimusten mukaan iholla tekevät. Kuluttajalla on vain valmistajan kauniisti puetut sanat siitä ;))

Kun 90% kuluttajista ja valtaosa jopa meistä ammattilaisista omaa hyvin vähäiset edellytykset arvioida kosmetiikkatuotteen monimutkaista kemiaa ja ainesosien yhteisvaikutuksia, päästään siihen, että lopulta on aika hassua arvioida tuotetta sen ainesosien kautta. Ainesosista voi tehdä joitain päätelmiä, mutta lopulta oma iho ja aistit kertovat luotettavimmin miten hyvin tuote toimii. Eikö? :)

Clarinsin Extra-Firming-voiteen inci ei briljeeraa trendikkäillä anti-age-aineilla, mutta sen merkitys tuntuu vähäiseltä kun voide tuntuu iholla aivan ihanalta, silottaa ja kosteuttaa fantastisesti ja tekee juuri sen mitä lupaa. Extra-Firming Wrinkle Smoothing Cream on parhaan tuntuinen silmänympärysvoide jota olen koskaan käyttänyt, enkä keksi siitä mitään muuta "pahaa" sanottavaa kuin että se tekee muiden sy-voiteiden testauksen vaikeaksi koska haluaisin käyttää vain tätä :D

Ainiin joo, ja maksaahan tämä tietysti paljon mikä ei tuotteita suositellessa ole yleensä positiivinen argumentti. Sanon näin: jos haluat tehokkaan, ylellisen tuntuisen voiteen hoitamaan juonteitasi, saat hyvää mieltä luksuskosmetiikasta ja voit yhtä hyvin käyttää 60 euroa ravintolaillalliseen tai kosmetiikkaan, valitse Extra-Firming-voide :) Jos budjetti on pieni, haet hyvää karvalakkimallin voidetta hoitamaan juonteitasi eikä purkin ulkonäöllä tai halpisbrändimielikuvilla ole väliä, valitse Lidlin Q10-silmänympärysvoide :)

Extra-Firming Eye Lift Perfecting Serum

15 ml (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin 49-62€)

Extra-Firming-voiteen ohuempi ja napakoittavampi pari: Eye Lift Perfecting -silmänympärysseerumi. Voide sopii ihanteellisesti yökäyttöön, seerumi aamukäyttöön.

Seerumi lupaa:

 • Liftata ja kiinteyttää veltostunutta silmänympärysihoa
 • Häivyttää tummia silmänalusia
 • Vähentää turvotusta
 • Elvyttää ihoa
 • Edesauttaa meikin levittymistä

Koostumus on erittäin ohut geelifluidi, vailla geeleille ominaista tahmeutta. Tämä ei ole yhtään tahmea. Seerumin tuntu iholla on raikas ja kosteuttava ja se imeytyy todella nopeasti.

Clarinsin sivulla avataan seerumin aktiiviainesosien vaikutuksia:

 • Luomulaatuiset kauran sokerit muodostavat iholle näkymättömän liftaavan kalvon ja napakoittavat ihoa
 • Silkkipuun uute, kofeiini ja hevoskastanjasta uutettu eskiini auttavat vähentämään turvotusta, häivyttävät silmänalustummuutta ja piristävät ihoa
 • Kultapigmentit kirkastavat ja valaisevat silmänalusihoa
 • Betaiini kosteuttaa

Sanni sanoo: kyllä, seerumi tuntuu selvästi napakoittavan ihoa ja hiukan tasoittavan turvotustakin, tosin voimakkaasti pussittavalle iholle tämä ei tee mitään. (Silloin napataan hyllyltä Remescar ;)) Seerumi tuntuu sen verran kosteuttavalta että en laita tämän päälle enää voidetta, ja tokihan koostumuksessa on muitakin kosteuttavia ainesosia kuin Clarinsin esiinnostama betaiini, kuten glyseroli.

Rakenteelliseen silmänalustummuuteen kuten minulla eivät mitkään maailman uutteet auta vaan apu tulee peitevoiteesta, tummuuden häivytyslupauksia en koskaan lähde oman silmänalusihoni kohdalla arvioimaan. Seerumin sisältämät kullanhohtoiset pigmenttihiput ovat niin hienojakoisia ja hohdoltaan maltillisia ettei seerumi jätä iholle selvästi erottuvaa helmiäishohtoa tai kimallusta. Siitä plussaa.

Mikään tuhkimotuote Extra-Firming-seerumi ei minun silmänympäryksilläni ole, mutta oikein miellyttävä aamuinen raikastaja ja napakoittaja joka tapauksessa.

Onko kiitos sitten retinolin vai Extra-Firmingin, koen että silmänympärykseni juonteet, etenkin silmänalusen pienten juonteiden verkosto, ovat nyt paljon vähemmän näkyvissä kuin vuosi sitten.

Silmänalunen toukokuussa 2017 ja toukokuussa 2018

*) Alla olevissa hintatiedoissa on mainoslinkkejä:

Hinnoista - huomasin, että Extra-Firming-tuotteiden hinnat vaihtelevat hämmästyttävän paljon jälleenmyyjästä riippuen. Esimerkiksi Stockmannilla Extra-Firming -silmänympärysvoide ja -seerumi maksavat 62,90 euroa, Kicksissä * 62 euroa ja Sokoksella 60,50€. elevenin verkkokaupassa Extra Firming -silmänympärysseerumi * maksaa 49 euroa (!) ja Eye Wrinkle Smoothing -voide * 53,80 euroa.

Edit. elevenillä alkoi tänään maanantaina 18.6. juhannustarjous: koodilla JUHANNUSJUHLA saa kaikki tuotteet -20% alennuksella :) Nyt jää näillekin rasvoille vielä vähemmän hintaa..!

 

22 comments on “Juonteiden hoito jatkuu: Clarins Extra-Firming -silmänympärysvoiteet”

 1. Hyvältä vaikuttavat, laitan muistiin ja ehkäpä tulee joskus ostettua :)

  Vastaa

  0
 2. Clarinsin tuotteet ovat ihania, mutta menen aivan sekaisin, kun heillä on niin monia tuotelinjoja. Tai ainakin se tuntuu siltä.

  Osaatko sinä neuvoa, miten heidän voidevalikoimansa tuotelinjat muodostuu? Extra firming siis meille nelikymppisille:) - mutta entä ne muut?

  Vastaa

  0
  1. Moi jenni :)

   Clarinsin tuotelinjat:

   Daily Energizer - nuorelle iholle, peruskosteutusta

   Truly Matte - kaiken ikäisille, kun iho on rasvoittuva

   Hydra Quench / Hydra Essentiel - peruskosteutukseen kaikenikäisille, tai sanoisinko 20-30-vuotiaille joiden iho ei vielä kaipaa anti-age-hoitoa. Linjan nimi näyttää olevan tekemässä vaihdosta monivuotisesta Hydra Quenchista Essentieliin, ainakin Clarinsin international-sivun mukaan.

   Multi-Active - noin 3-kymppisen linja, nojaa vahvasti antioksidantteihin, ikääntymisen merkkien ehkäisyyn

   Extra-Firming - nelikymppisille, ikääntymisen merkkeihin, kiinteytystä ja juonteiden hoitoa

   Super Restorative - 50+ ikäisille, kun iho alkaa jo selvästi veltostua ja kun iholla on hormonaalisten muutosten aikaansaamia ikääntymisen merkkejä

   Vastaa

   0
  2. Suurkiitos! Suuntaan pian lomareissuun Ranskaan ja ranskalaisen apteekkikosmetiikan ohella Clarins on ostolistalla. Samoin Yves Rocherin shampoot ja hoitoaineet:)

   Vastaa

   0
  3. Eipä mitään, mukava vain jos pystyn olemaan avuksi :) (Ihanaa, Ranskaan..! <3) Ja Yves Rocher... voih, kyllä vain surettaa kun nykyään pitää mennä ulkomaille asti että pääsee YR:n liikkeeseen... *nyyh*

   Vastaa

   0
 3. Kiitos taas hyvistä tuotevinkeistä. :) Ja kosmetiikasta puhuminen ja kosmetikkapuhe on tosiaan mukavaa. :)
  Sellainen kysymys tuli mieleeni, että kun ehkä tuo Cliniquen DSD voi myös päivittäin ja ihan runsaasti käytettynä (en jätä enää auringolta suojautumisessa mitään sattumanvaraan eli annostelen tuotetta reippaasti) osaltaan vaikuttaa kuivattavasti ihooni, niin voisitko itse torjua maksaläiskiä pelkillä luonnonkosmetiikan voiteilla? Olisiko pelkkien luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden käyttö sinulle sellainen asia, että kokisit, ettet suojaa eniten maksaläiskäarkoja kohtia parhaalla mahdollisella tavalla? Tulisitko toimeen esim. pelkällä Biarritzin sävytetyllä voiteella, jossa suojakerrointa 30? Toki sallitussa luonnonkosmetiikan voiteessa voisi olla jopa suojakerroin 50, jota käyttäisit ehkä vain niille eniten ongelmaa aiheuttaville alueille. Mutta siis kysymys on se, että uskaltaisitko laskea koko sodan maksaläiskiä vastaan pelkän luonnonkosmetiikan varaan? Ainakin luonnonkosmetiikan aurinvoiteissa ei olisi käytetty nanopartikkeleita ja suoja olisi ainakin takuulla 100 % fysikaalinen. Se kiehtoo. Eli kun aurinkosuojaa tulee käytettyä vuoden ympäri, niin haluaisi sen olevan mahdollisimman luonnonmukaista (ja myös mahdollisimman vähän ympäristölle haitallista esim. vesistöön joutuessaan).

  Vastaa

  0
  1. niin voisitko itse torjua maksaläiskiä pelkillä luonnonkosmetiikan voiteilla?

   Ilman muuta - jos vain SK50:n voide ei jättäisi sitä ikävää valkoista ja tahmeaa pintaa. Valitettavasti luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet, etenkin nuo korkean suojakertoimen, eivät vain tule kosmeettisessa miellyttävyydessä lähellekään synteettisiä enkä halua huulteni ympärille (eli hyperpigmentaatioalueelle) valkoista ja kiiltävää voidekerrosta.

   Tulisitko toimeen esim. pelkällä Biarritzin sävytetyllä voiteella, jossa suojakerrointa 30?

   Tarkoitatko Algamarista? SK30 ei riitä minulla hyperpigmentaation ehkäisyyn, täytyy olla yli SK40.

   Mutta siis kysymys on se, että uskaltaisitko laskea koko sodan maksaläiskiä vastaan pelkän luonnonkosmetiikan varaan?

   Totta kai - pohjautuuhan käyttämäni DSD:kin ainakin Cliniquen väitteen mukaan pelkkään mineraali-UV-suojaan (vaikka incistä löytyy myös kemiallinen suodatin, pakkaus- ja markkinointiteksteissä puhutaan 100% fysikaalisesta UV-suojasta).

   Kysymys ei ole siitä ettenkö luottaisi mineraalifiltteriin pigmenttiläiskien ehkäisyssä, vaan voidevalintani pohjautuu pelkästään kosmeettiseen miellyttävyyteen eli voidepohjan tuntumaan. :)

   Vastaa

   0
  2. Tiesinkin tuon, että luonnonkosmetiikan viisikymppinen ei ole mukavaa käyttää, muutenhan sitä itsekin käyttäisin. Mutta täsmälleen tarkoitin kysymykselläni sitä, että voisitko nyt olemassa olevilla luonnonkosmetikaan voiteilla tehdä esim. kaikki Kreikan-reissut ja Alppi-vaellukset ilman, että sinulla olisi ollenkaan mahdollisuutta käyttää normikosmetiikan tuotteita. Toisin sanoen olisi pakko käyttää sitä luonnonkosmetiikan valkoiseksi jättävää voidetta tai hieman matalamman suojakertoimen voidetta. Vika oli kyllä nyt jälleen kerran kysyjän epätarkkuudessa, mutta ehkä selvennökset auttaisivat. :) Lähinnä kai saivartelen tässä sellaisesta tilanteesta, jossa haluaisit jostakin syystä olla niin ehdoton, ettet käyttäisi aurinkotuotteistakaan kuin vain luonnonkosmetiikkaa. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että esim. hyperpigmentaation torjuminen on niin tärkeä asia, että sen haluaa hoitaa vain ominaisuuksiltaan parhailla ja miellyttävimmilä voiteilla. Itselläni vain kummittelee mielessä se, että ehkä tuota Cliniquetakaan ei ole ihan hyvä ja suotavaa käyttää vuoden jokaisena päivänä... Siksi tässä mietin vaihtoehtoa, mutta tosiaan minullakin saa olla maksaläiskiä vastaan korkein suojakerroin, sillä senkin kanssa läiskiä on vain päässyt tulemaan lisää.

   Toivon kuitenkin kovasti, että tulevaisuudessa näemme luonnonkosmetiikan puoleltakin vielä huippuja korkeasuojakertoimellisia aurinkovoiteita (ehkä tämä on tyhmä toive, kun en ymmärrä kemiasta mitään, mutta kai toivoa kuitenkin saa...). :)

   Vastaa

   0
  3. Mutta täsmälleen tarkoitin kysymykselläni sitä, että voisitko nyt olemassa olevilla luonnonkosmetikaan voiteilla tehdä esim. kaikki Kreikan-reissut ja Alppi-vaellukset ilman, että sinulla olisi ollenkaan mahdollisuutta käyttää normikosmetiikan tuotteita. Toisin sanoen olisi pakko käyttää sitä luonnonkosmetiikan valkoiseksi jättävää voidetta tai hieman matalamman suojakertoimen voidetta.

   Jos minulla ei olisi mitään muuta mahdollisuutta kuin käyttää luonnonkosmen aurinkovoiteita, niin ei se tietenkään estäisi ulkoiluharrastustani :) Sehän olisi aika hullu ajatus jos joku luopuisi kosmeettisen epäkohdan (--> esim. aurinkoviikset) takia lempiharrastuksistaan kuten ulkoilusta ja matkoista aurinkoisiin kohteisiin. Toki käyttäisin tahmavoiteitakin jos mitään muuta ei olisi tarjolla. Koska alemmat suojakertoimet eivät kuitenkaan riitä aurinkoviiksien ehkäisyyn, ottaisin voimakkaimman aurinkoaltistuksen päivinä varmaankin avuksi ihonvärisen laastarikankaan ja peittäisin sillä huultenympärykset, näytti sitten kuinka hullulta tahansa. Harrastan tätä jo nyt yhden dekolteen alueella olevan luomen kanssa, peitän sen usein laastarinpalalla koska se on kohdassa, joka joutuu usein ulkoillessa jatkuvan paahteen kohteeksi (silloin kun aurinko paistaa).

   Vastaa

   0
  4. En, kun Whamisat ovat Tampereella ja itse olen Ahvenanmaalla :) Tulee useinkin eteen tällaisia "Ei hitsi kun haluaisin just nyt testata uudelleen sen-ja-sen-tuotteen" tai verrata tuoksua tai meikkituotteen sävyä, mutta se ei onnistukaan kun elämä - ja kosmetiikkavarasto - jakaantuu kahteen kotiin.

   Vastaa

   0
 4. Nämä silmänympärysvoiteet ovat niin mystinen juttu. Itse ns. uskon kosmetiikkaan vain jossain määrin. Uskon että geeneillä on suurin vaikutus, sitten elämäntavoilla ja elinympäristöllä ja vasta sen jälkeen kosmetiikalla. Samoin kosmetiikan hoitava osuus ja kaunistava osuus on merkityksellinen. Minulla on käytössä ns. anti-age -tuotteita, mutta vain seerumeina. Voiteet on valittu sen mukaan, miltä ne saavat ihon näyttämään välittömästi levittämisen jälkeen. Haluan että iho tuntuu siltä kuin siinä ei olisi voidetta ollenkaan, eli haastavaa on. :) Öisin käytän seerumia tai kahta ja niiden päälle öljyjä. Silmänympärykset ovat koko ajan ilmeiden, naurun ym seurauksena kovalla käytöllä. Eli vaikka voide tekisikin teoriassa jotain rypyille, ne tulevat heti näkyviin kun nauraa. Itselläni jopa silloin kun puhun, sillä käytän puhuessani koko kasvoja. Näin ollen valitsen myös sy-voiteen nykyään sen perusteella mikä tuntuu iholla parhaalta. Öisin levitän öljyjä myös sy-iholle. Se vain tuntuu kivalta ja minulla ei ole turvotusongelmaa.

  Ihoni käyttäytyy eri paikoissa eri tavoin. Kaupungissa, missä kaikkialla on kuivattava koneellinen ilmanvaihto, iho kuivuu kaksi kertaa (muru-arvio..) enemmän kuin esimerkiksi mökillä. Myös kesä-talvi - vaihtelu on valtava. Samoin ulkonaolo vaikuttaa positiivisesti. Pakkaan kesäisin mökille mukaan aina kaikki kaupunki-voiteet, mutta huomaan hyvin usein että unohdan käyttää niitä. Aamuisin saattaa välillä riittää vesipesu. Se ei saa ihoa narskuvaksi, mutta toisaalta jättää suojaavaa kerrosta, jolloin voiteen tarve vähenee. Ja jos ei laita voidetta, niin iltaisin ei ole kovin paljon poispestävää. Tämä ei kuitenkaan ikinä onnistuisi talvella tai edes kesällä kaupungissa.

  Oho, tuli hieman pitkä aiheen vierestä oleva teksti.. :)

  Vastaa

  0
  1. Uskon että geeneillä on suurin vaikutus, sitten elämäntavoilla ja elinympäristöllä ja vasta sen jälkeen kosmetiikalla.

   Mä uskon ihan samoin. Kyllä elämäntavat ja elinympäristö vaikuttavat ilman muuta enemmän kuin kosmetiikka.

   Haluan että iho tuntuu siltä kuin siinä ei olisi voidetta ollenkaan, eli haastavaa on. :)

   Hahah, tämäkin kuulostaa tutulta ^_^ No, nyt kun olen yöhoidossa siirtynyt öljyleiriin olen vihdoin vähän kasvanut ulos tuosta suhtautumisesta, mutta paksut, selvän tuotetunnun iholle jättävät voiteet eivät koskaan tule olemaan minun juttuni. Voiteen pitää imeytyä ihoon niin että se jättää mahdollisimman vähän vihiä itsestään :)

   Silmänympärykset ovat koko ajan ilmeiden, naurun ym seurauksena kovalla käytöllä. Eli vaikka voide tekisikin teoriassa jotain rypyille, ne tulevat heti näkyviin kun nauraa.

   Jes, näin on myös minun ihollani. Mutta uskon, että kosmetiikka kuitenkin miedontaa juonteita, jolloin ne tulevat näkyviin vähäisempinä kuin ilman kosmetiikkaa. Pehmentävän ja kosteuttavan voiteen säännöllinen käyttö aikaansaa sen, etteivät juonteet ylipäänsä "juurru" ihoon yhtä voimakkaasti kuin kuivaan ihoon, tästähän kertoo myös se että rasvoittuvaihoisilla on yleisesti vähemmän juonteita ja ryppyjä kuin kuivaihoisilla.

   En ole sitä mieltä että silmänympäryksille käytetyn voiteen on oltava juuri niille erikseen kehitetty, ja uskon kasvovoiteenkin ajavan saman asian ainakin useimpen iholla (monet varmasti joka tapauksessa levittävät kasvovoidetta siten että sitä menee myös silmänympäryksille), mutta kosmetiikkafriikkinä minusta on vain mukavaa käyttää erikseen omaa sy-voidetta :) <3 Se on kai juuri sitä kosmetiikan hemmottelevaa ulottuvuutta. :)

   Oho, tuli hieman pitkä aiheen vierestä oleva teksti.. :)

   Ei se mitään, minusta on kiinnostavaa lukea kaikenlaisia kosmetiikan käyttöön liittyviä mietteitä :) Nyt kun mietin, niin itsekin saatan usein mökkioloissa unohtaa voiteen. Saunan ja naamapyykin jälkeen ihoa ei kiristä samalla lailla kuin kaupungissa, mikä varmasti johtuu myös järviveden pehmeydestä. Miltähän iho näyttäisi jos viettäisi koko kesän mökillä.... :)

   Vastaa

   0
  2. On kiva kuulla, että olet tykästynyt öljyihin. Eikö ollut niin, että aikaisemmin et oikein välittänyt niistä? Mun mielestä öljyt on ihania. Itse ole viime aikoina siirtynyt lähes yksinomaan yksikompinenttiversioihin kun taas ennen tykkäsin sekoituksia. Tosin käytän yhtä tai jopa kolmea samaan aikaan, joten tavallaan sekin on sekoitus. Ja öljyjä löytyy myös sellaisia, jotka imeytyvä ihoon täysin. Mun viimeisimmät öljyihastukset ovat Cacay ja Tamanu öljyt. Kummatkin Oils of heaven, Ooh - sarjalta. Jälkimmäinen toimii myös päivisin, ensimmäinen on tuhdimpaa. Päivisin käytän kuitenkin edelleen lähinnä voiteita.

   Vastaa

   0
  3. Eikö ollut niin, että aikaisemmin et oikein välittänyt niistä?

   Kyllä, meni todella pitkään että "antauduin" niille ^_^ EkoPharman mustaherukkaöljy oli ensimmäinen johon ihastuin varauksetta mutta vasta tämän talven Vintner's Daughter -kuuri nosti minut lopullisesti öljyläiseksi. Tuo VD-kuuri oli ensimmäinen kerta kun käytin öljyä yhtäjaksoisesti joka ikinen päivä useamman viikon, ja siinä ajassa ehdin tottua ja tavallaan kunnolla perehtyä siihen miten mielettömän paljon paremman tuntuiseksi iho jää öljyn kuin voiteen jäljiltä. Aamuisin käytän kuitenkin edelleen mieluummin voidetta koska se imeytyy nopeammin ja haluan pystyä meikkaamaan mahdollisimman nopeasti aamuvoitelun jälkeen.

   Tarkoitatko yksikomponenttiöljyllä sellaista, jossa on vain yhtä öljylaatua? Esimerkiksi manteliöljy?

   Vastaa

   0
  4. Kyllä, sitä tarkoitin. Siinä on jotenkin helpompi hahmottaa miten kukin öljy vaikuttaa. :) Esimerkiksi paljon kehuttu ruusunmarjasiemenöljy ei sovi omalle iholleni. Tai iho ei näytä sen jälkeen hyvältä, vaikka sinänsä ei reagoi siihen ihottumalla tai vastaavalla. Sitä oli parissakin sekoituksessa joista en oikein välittänyt, mutta en tiennyt miksi. Samoin on vaikea löytää öljysekoituksia, joissa ei olisi hajusteita. Esim tuo VG tuoksuu mielestäni todella voimakkaasti. Olen kokeillutkin sitä näytteen avulla pari kertaa. Muuten varmaan oikein hyvä öljysekoitus.

   Vastaa

   0
  5. Jep, VG:ssa on todella voimakas tuoksu mutta niin vain minäkin totuin siihen ja nykyään jopa pidän siitä :) Alkuun pidin sitä lähes epämiellyttävän voimakkaana.

   Luulen, että valmistajat lisäävät öljysekoituksiin herkästi hajusteita koska öljyjen ominaistuoksu on usein vähemmän miellyttävä ja se halutaan maskata. Miltä tuo ruusunmarjansiemenöljy esimerkiksi tuoksuu?

   (Korjasin pois toisessa kommentissa mainitsemasi sanan :))

   Vastaa

   0
  6. Se tuoksuu sellaiselle maamaiselle, ihan vähän tunkkaiselle, vaikea kuvailla. Mieto tuoksu kylläkin. Tuoksu ei siinä kyllä häirinnyt vaan se koostumus. :) Mutta ymmärrän hyvin, että laajaan levitykseen halutaan ehkä raikkaampi tuoksu. Jotenkin vain olisi kiva, jos niitä tuoksuja voisi toteuttaa vähän miedompina.

   Vastaa

   0
  7. Niin, on totta että kasvoöljyt ovat lähes aina voimakkaasti hajustettuja, tämä on ainakin oma tähänastinen kokemukseni. Voisikohan se liittyä myös valmistajan pyrkimykseen lisätä öljyyn aromaterapeuttinen ominaisuus, jolloin on käytettävä eteerisiä öljyjä jotka ovat aina voimakkaita...

   (Muuten - nyt kun ollaan Clarins-aiheisen postauksen kommenttilaatikossa niin tekee mieli todeta, että Clarinsin kasvoöljyt olivat ensimmäiset "normikosmetiikan" kasvoöljyt joihin tutustuin. Ihan ensimmäinen oli Dr. Hauschkan.)

   Vastaa

   0
  8. Olen myös itse päätellyt, että osin on kyse tuosta, että halutaan noita aromaterapeuttisia ominaisuuksia. Nykyään vain on aika paljon tuoksuyliherkkiä, ja monien öljyseerumeiden ja öljysekoitusten kommenteissa ja palautteissa voi lukea juuri voimakkaiksi koetuista tuoksuista, joten luulisi että valmistajien kannattaisi kokeilla markkinoilla myös hajusteettomia vaihtoehtoja. Itse olen muuttunut jotenkin selektiivisesti yliherkäksi osalle tuoksuista. Pystyn käyttämään hajustettuja tuotteita (Patykan voiteita esimerkiksi), mutta jotkut tuoksut ovat sellaisia, että niitä on mahdoton käyttää. Onneksi luonnonkosmetiikan tuoksut ovat valtaosin sellaisia, että ne haihtuvat suht nopeasti.

   Itselleni Clarins on hoitotuotteiden osalta aika tuntematon merkki. Olen saanut monia näytteitä voiteisa ym, mutta yksikään ei ole tuntunut mukavalta iholla. Mutta käytän itse Clarinsilta muutamaa tuotetta koko ajan: itseruskettavat tipat (loistava tuote!), vedenkestävät rajauskynät ja eye-brow-kit (loistava monitoimisetti matkoilla).

   Vastaa

   0
  9. Hei! Yhtäkkiä muistin YHDEN hajusteettoman luonnonkosmetiikan öljyn: Estelle & Thild BioCalm -kasvoöljy..!

   Valmistajat varmasti tietävät kuinka yleistä hajusteherkkyys on, mutta kun monilla merkeillä on vain yksi kasvoöljy, valmistajat valitsevat tehdä siitä ainoasta tuoksuvan koska suurempi osa kuluttajista haluaa tuoksuvan tuotteen. Eli siinä vain ajatellaan enemmistöä. Miksi sitten kuvitellaan että enemmistö tykkää myös näistä voimakkaista aromaterapeuttisista tuoksuista, se jää ihmeteltäväksi... Ekopharman mustaherukka- ja vadelmaöljyissä muuten ei ole voimakas, eteeristen öljyjen tuoksu! :) Tuli sekin mieleen. Ne kyllä tuoksuvat mutta eivät voimakkaasti.

   Clarinsin eybrow kit on kyllä hyvä tuote...! :) Ajaa niin luomivärin kuin kulmavärin asian :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)