18.05.2018

Värin päivitys

Toinen hiusaiheinen juttu perään: värin päivitys. Ahh, nyt on taas tasaisen värinen tukka.

Punertavaa pastelliliilaa muutamilla keltaisilla raidoilla.

.

Kun hiukset huhtikuussa näyttivät tältä:

...näyttivät ne runsas kaksi viikkoa myöhemmin, kampaajalle mennessä tältä:

En parina kertana ennen kampaajalle menoa laittanut lainkaan värinaamiota hiusten pesun yhteydessä ja tämä on tulos, hiukset olivat takaa lähes harmaat.

Tällä kertaa minulle laitettiin Pulp Riotin väriä, minulle ihan vieras merkki. Kampaaja aprikoi Tigin ja Pulp Riotin välillä, mutta päädyimme Riottiin kun se tuo kuulema kirkkaamman ja enemmän "neon"-tuloksen, Tigi taas on huurteisempi.

Vaikka oma ihanteeni on se pastellinen eikä neon, hiuksiini kannattaa silti laittaa toivottua lopputulosta kirkkaampi väri, sillä kuluneet kaksi vuotta ovat osoittaneet kuinka huonosti väri hiuksiini tarttuu. Ihan ensimmäisellä kerrallahan hiukseni piti värjätä kahdesti koska ensimmäinen väri jäi liian haaleaksi.

Tässä tulos. Hiuksiini laitettiin myös kirkkaankeltaisia raitoja = värit ovat kuin sekoitus My Little Ponien Lemon Drop ja Baby Surprise värejä <3

Minullahan oli muuten kampaajalle mennessä ajatuksena, että tällä kertaa rohkenisin ehkä leikkauttaa tukkaa vähän ronskimminkin. No ei siitä mitään tullut. Nynny mikä nynny. Olen aivan liian vahvasti pitkätukkaihminen ja tästä lyhyemmät hiukset tuntuvat vain... köh, pelottavilta. Eivät minulta.

Etuosiota päädyttiin lopulta leikkaamaan hieman lyhyemmäksi niin että kasvoja kehystävät kutrit ovat nyt sen mittaiset että ne saa juuri ja juuri ponnarille. Ihan mukava pikku-muutos ja hiusten kevennys tämäkin :)

Kampaaja sekoitti yhteen kolmea eri liilaa ja valitsi punaisehkon painotuksen, koska sininen on se joka jämähtää hiuksiini.

Sisävalaistuksessa hiukset näyttäväyt laventelisemmilta, ulkona enemmän magentaan vivahtavilta.

 

 

Ai että olen tyytyväinen :) Hetken aikaa on taas tasainen väri <3 Tällä kertaa tukka muuten vaalennettiin kokonaan ennen värjäystä, kun aiemmin on käsitelty vain tyvi. Vaalennuksen tuloksena hiuksissani oli mintunvihreä kajo, mutta sinne se vain peittyi. Tyvikin fiksattiin erinomaisesti, nyt liila tarttui sinne oikein hyvin.

Selvisi myös, että kyllä suoraväri on mahdollista poistaa värinpoistoaineilla ja värintaittokäsittelyillä. Aiemmin olin ymmärtänyt, että suoraväriä ei voi poistaa värinpoistoaineella samaan tapaan kuin normaaleja, hapetteella toimivia kestovärejä, ja että suoravärin poistaminen kokonaan muutoin kuin kasvattamalla se ulos on hyvin vaikeaa tai mahdotonta. Olen kuullut tämän monestakin lähteestä. Näköjään se on väärää tietoa. En enää yritäkään pysyä perässä siinä mikä on hiusvärien maailmassa mahdollista ja mikä ei.... :P ^_^

Täällä Islannissa ei ainakaan tarvitse tällä hetkellä "pelätä" että aurinko haalistaisi uutta väriä, on nimittäin sen verran pilvistä. Kello on 07.33 Reykjavikissa ja taidan seuraavaksi lähteä aamukävelylle, nyt ei ainakaan sada. :)

29 comments on “Värin päivitys”

 1. Hieno! Miten pystyt nyt ylläpitämään sävyä itse, siis lähinnä pitämään nuo violetin ja keltaisen erillään?

  Vastaa

  0
  1. En pystykään, keltainen tulee häviämään varmaankin viikkojen sisällä kun laitan hiuksiini liiloja värinaamioita. Mutta kiva oli saada tällainen hetkellinenkin piristysväriläiskä :)

   Vastaa

   0
  2. Mitä ennustat, tuleeko yhdistelmä keltainen raita + liila värinaamio tuottamaan jotain uutta jännittävää - kenties peräti vihertävää? ;) Vai haalistuuko keltainen harmia tuottamattomasti pois alta?

   Vastaa

   0
  3. Mä uskon, että keltainen vain taittuu pois pikkuhiljaa, etenkin jos käytän sinivoittoisia hiusnaamioita. Sinisellähän taitetaan hiuksesta keltaisuutta. Sitä en tiedä mitä punavoittoinen naamio keltaiselle raidalle tekee. Voisikohan niistä tulla oranssiset..? :D Vihertävät raidatkin voisivat olla ihan hauskat ^_^

   Vastaa

   0
 2. Ihanat hiukset! Mulla oli joskus 15 vuotta sitten pari (!) violettiä raitaa.. Olinpa rankka 😅. Jotenkin ei sitten tunnu omalta vaikka kauniilta näyttää toisten päissä. Sama juttu hiusten pituudessa. Pidän pitkästä/keskipitkästä pituudesta. Aina kun olen erehtynyt leikkaamaan enemmän on fiilis mennyt sitten melkein heti. Minusta se on puppua, että ohuet hiukset näyttää paksummalta lyhyempänä. Kyllä se on ihan aineista kiinni.. Ihuisiin (ohuiin??) hiuksiin saa suht. Helposti ilmavuutta kuitenkin 😊.

  Vastaa

  0
  1. Minusta se on puppua, että ohuet hiukset näyttää paksummalta lyhyempänä. Kyllä se on ihan aineista kiinni

   Mä voisin olla tästä samaa mieltä ^_^

   Vastaa

   0
 3. Mä oon nyt kokeillu ja jopa hennattua tukkaa sain vaalennettua. Latvoihin oli kerrostunut niin että ne oli tyveä tummemmat. Vaalennuksella onnistuin saamaan latvat ja tyven saman sävyisiksi. Veikkaan että kokonaan blondiks saaminen on kyllä hankalaa

  Vastaa

  0
  1. Nykyään saa varmaan tehtyä kaiken mikä vielä viisikin (?) vuotta sitten oli "ei-mahdollista". Olaplex'kin on omalla tavallaan muuttanut hiusten kemiallisen käsittelyn mahdollisuuksia merkitsevästi.

   Vastaa

   0
 4. Onpa kaunis, sopii sinulle todella hyvin👍😍
  Itselläni on myös kampaaja kesäkuussa ja mietin mitä uskaltaisin tehdä/teettää hiuksilleni. Aina olen nimittäin tehnyt sen saman eli latvojen siistimisen ja vaaleat raidat, ehkä pitäisi kysyä tällä kertaa kampaajan mielipidettä ja hypätä tuntemattomaan 🤔

  Vastaa

  0
 5. Upeat ovat! Jotenkin hyvin Sannimaiset eli sopivat hienosti.
  Yllättävän paljon eloa ja raikkautta tuo muutama vaalea raita. Olipa hyvä idea! :)

  Vastaa

  0
 6. Ihana tuo sininen paita! <3 Näen siinä hieman violettiakin...

  Hyvää Islantia. Olisi ihanaa päästä käymään siellä.

  Vastaa

  0
 7. Pakko kysyä, että missä kävit kampaajalla?:) Olen nimittäin kuolannut Pulp Riotin Instagram-tiliä jo pitkään, kuvitellen ettei niitä käytetä missään Suomessa.

  Vastaa

  0
 8. Ihanan tasainen väri! Mitä itse tuumit siitä kun tukka ennen kampaajaa näyttää olleen aika huonokuntoinen ja kampaaja saanut sen "meikattua" paremmaksi. Miltä näyttää kuin itse vain pesee sitä, jos et siis erityisesti laita tukkaa? Mulla vähän sama juttu! Ennen kampaajaa tukka aivan kamala karhea ja katkeileva, kampaaja värjää ja suoristaa sen ja tukka näyttää ihan erilaiselta, kunnes taas pesen sen itse ja se muuttuu omaksi kamalaksi itsekseen ja sen lisäksi olen 170e köyhempi :/ (tietysti väri/sävy säilyy muutaman viikon)

  Vastaa

  0
  1. Mitä itse tuumit siitä kun tukka ennen kampaajaa näyttää olleen aika huonokuntoinen ja kampaaja saanut sen ”meikattua” paremmaksi.

   Minusta se on aika lailla itsestäänselvää :D Hiukseni ovat kuivat ja huonokuntoiset ja luonnostaan vähän pörröiset (kun ovat luonnonlaineikkaat), ja kampaajalla ne föönataan ja/tai kiharretaan sileiksi. Tällä tavoin hiuksen pintasuomut saadaan litistettyä ja "suljettua" erityisen tasaisiksi ja siksi hiukset ovat eri näköiset ja paljon kiiltävämmät kuin jos niiden antaa kuivua luonnostaan, tai ei käsittele raudalla.

   Itse olen "wash-and-go"-ihmisiä enkä koskaan käytä muotoilulaitteita, en edes fööniä. Esimerkiksi tässä postauksessa näkyy kuvia miltä hiukseni näyttävät kuivuttuaan juuri pesun jälkeen:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/viimeisin-hiussavy-hiusvarikokemuksia/

   Heti pesun jälkeen hiukseni ovat sen päivän jopa vähän kiiltävän näköiset, mutta seuraavana päivänä, eli käytännössä sen jälkeen kun hiuksilla on nukuttu, ne menevät sellaiseksi kiillottoman ja hattaraisen näköiseksi, tässä postauksessa huhtikuun hiuskuva näyttää sen tilanteen. Kun ne aamulla harjaa, ne ovat useimmiten tuollaiset kuivan ja vähän hamppuisen näköiset. Tilannetta voi auttaa kastelemalla hiuksia ja suihkauttamalla pari suihkausta kiillottavaa leave-in-hoitoainetta mutta silloin hiukset lässähtävät, ja volyyminkaipuisena otan mieluummin vaikka vähän sellaiset pörröiset mutta kuitenkin ilmavamman näköiset hiukset :)

   Vastaa

   0
  2. Mun mielest taipusan tukan harjaaminen on melkein kuin kirosana. Yleensä haron vaan sormin ja harjaan vain jos teen letin. Viimeks innostuin kokeileen geelin puristelua latvoihin korostaen taipuisuutta. Yllytän suakin testaamaan, ihanan huolettomat hiukset näin.

   Vastaa

   0
  3. ...mun hiukset vain on niin homssuiset ilman harjausta, sormilla selvittely ei riitä... :/

   Geelistä on jäänyt mulle 90-luvulta vähän sellainen koppurahius-trauma, mutta mikäänhän ei estä antamasta geelille uutta mahdollisuutta :) Olen kuullut muutaman kiharahiuksisen aiemminkin puhuvan nimenomaan geelimuotoilun puolesta. Jos haluan tuoda latvoihin erottuvuutta, käytän yleensä muotoiluvoidetta joka tuo samalla kiiltoa. Sen vaarana on tietysti liikaa käytettynä hiusten "mähmääntyminen", täytyy laittaa varovasti.

   Vastaa

   0
 9. Älyttömän kivat hiukset! Ja noi lyhyemmät osiot kyllä kehystää kasvoja tosi nätisti. :)

  Vastaa

  0
 10. En pariin päivään lukenut blogia ja tässähän tippui ihan kärryiltä :D Olin ihan, että mitä häh, Islantiin. No, kävin lukemassa blogia taaksepäin, joten nyt oon taas kartalla. Matka(t) kuulostaa kyllä upealta mahdollisuudelta!

  Yllättävän kiva tuo keltainen tuolla :) Kunnon ponitukka!

  Vastaa

  0
 11. Sama juttu, vaikka olen perus suklaanruskea värinen. Haluaisin kontrastia, mutta kun värit ei kestä, niin seuraavassa käsittelyssä kaikki peittyy. Okei, jos olisi rahaa kampaajan hoitaa homma 5 viikon välein, niin eihän siinä sitten mitään.

  Vastaa

  0
 12. Moikka!
  Tulin vinkkaamaan että Umppu blogissaan kirjoitti täysin uusista karkkiväreistä. Käyhän tsekkaamassa olisiko siitä apua sulle :)
  t. Toinen jolla ei pysy mikään väri kunnolla hiuksissa....

  Vastaa

  0
  1. Tarkoitatko Prime Life by Umppu -blogia? En löytänyt sieltä mitään karkkiväripostausta ainakaan nyt toukokuulta.

   Vastaa

   0
 13. Ihanan kesäinen tukka :) Ihmeen hyvin sulta on toi väri irronnut kun väri on platinablondi tuossa ennen kampaajaa otetussa kuvassa, mulla kun tarrasi suoraväri kiinni niin, että sitten vedettiinkin tummempaa väriä päähän sen peittämiseksi, ja sitten vaalennusta perään että sain oman värin takasin, ugh! :)

  Vastaa

  0
 14. Ihanasti sävytetty :)
  Mua jäi kiinnostaa se kun värjäsit siskos hiuksia hennalla, kun itseäkin huvittaisi kokeilla. Värinhän pitäisi syventyä parin päivän kuluessa, miten siinä kävi?

  Vastaa

  0
  1. Värinhän pitäisi syventyä parin päivän kuluessa, miten siinä kävi?

   En nähnyt siskoani melkein kuukauteen hiusten värjäyksen jälkeen, mutta kun seuraavan kerran tapasimm, väri näytti tosiaan vieläkin kellertävämmältä kuin heti värjäyksen jälkeen.

   Kyseisessä hiusvärissähän henna ei kuitenkaan ollut pääraaka-aine vaan siinä oli käytetty cassiaa ja amlaa suurempana pitoisuutena.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)