07.04.2018

Pitkäperjantai ja matkakosmetiikkaa

Johan on hassu otsikko, mutta halusin lyödä kaksi kärpästä yhdellä blogi-iskulla. Kerron tänään eilisestä päivästäni Amorgoksella ja luon perinteisen katsauksen matkakosmetiikkaan.

HolyFriday_IMG_5510

Pitkäperjantai avautui pilvisenä. Katselin parvekkeeltani kun kello 06.55 Egialin satamassa pysähtyvä Blue Star -laiva suuntasi ulapalle. Rakastan laivoja ja satamia ja jos vain mahdollista, majoitun Kreikassa mielelläni paikkoihin joista voi katsella kun laivat tulevat ja menevät. Siinä on jotain kaunista ja rauhoittavaa.

HolyFriday_IMG_5517

Söin aamiaista ja asetuin ystäväni, hotellilla työskentelevän Mat'in kanssa tekemään työhommia pariksi tunniksi. Aegialis-hotellin terassi on aika mukava "toimisto".

Kello 12 lähdin hotellin omistajaperheen kanssa pitkäperjantain päiväjumalanpalvelukseen läheiseen Tholarian kirkkoon.

HolyFriday_IMG_5520

HolyFriday_IMG_5530

Tässä palveluksessa Kristus otetaan ristiltä ja asetetaan arkkuun. En ole itse uskonnollinen enkä kuulu kirkkoon, mutta kirkolliset perinteet kiinnostavat minua ja kreikkalainen pääsiäinen on juhla, joka todellakin kannattaa kokea jos vain sattuu maahan pääsiäisen aikaan. Suomessa ehkä uuden vuoden vastaanoton juhlallisuudet ilotulituksineen tulevat lähelle Kreikan pääsiäisyön mahtipontista juhlintaa, mutta oikeastaan edes joulu ei ole meillä yhtä suuri ja tärkeä juhla kuin pääsiäinen täällä.

Kiirastorstain ja pitkäperjantain perinteet ovat nekin tunnelmaltaan todella vaikuttavia.

Eri saarilla, kylissä ja kaupungeissa on osin omia perinteitään. Amorgoksella pitkäperjantaihin kuuluu hiljattain poismenneiden läheisten kunnioittaminen "leipäseremonialla", johon pääsin osalliseksi eilen Tholariassa. Valitettavasti onnistuin myös mokaamaan, mutta toivottavasti asia kuitattiin "tollo turisti" -leimalla. Noloa joka tapauksessa.

HolyFriday_IMG_5537

Jo kirkossa olin pannut merkille suuret, koristellut leipäkorit. En tiennyt mihin ne liittyivät, kukaan ei ollut kertonut minulle.

Palveluksen jälkeen kaikki kokoontuivat kirkon pihalle jonne leipäkorit myös tuotiin juhlallisesti. Ihmiset alkoivat jonottaa leipää, ja osa koreista kiersi myös ympäri pihaa. Tietämättä lainkaan mihin seremonia liittyi, pidin tietysti kohteliaana ottaa vain yhden leivän. Kun minulle tarjottiin seuraavaa, kieltäydyin kohteliaasti ja osoitin jo kädessäni olevaa leipää.

HolyFriday_IMG_5549

Siinä seremoniaa seuratessani huomasin, että ihmiset jonottivat koreille yhä uudestaan ja uudestaan ja osa kahmi syliinsä leipää niin paljon kuin mahtui. Joillain ihmisillä oli mukanaan jopa pussit joihin he sulloivat leipää.

Myöhemmin sain kuulla hotellin omistajan ystävältä, että leivät on leivottu hiljattain poismenneiden läheisten muistoksi, ja kaikki leipäkorit ovat eri perheiden leipomia. Leivällä kunnioitetaan vainajan muistoa, ja leipää kuuluu ottaa niin paljon ja niin monesta korista kuin vain pystyy. Leivästä kieltäytyminen on käytännössä yhtä kuin kieltäytyisit kunnioittamasta poismennyttä henkilöä ja loukkaus leivän leiponutta perhettä kohtaan.

Apua..! Vähänkö tuntui kamalalta kun kuulin tämän :( No, seurueeni olisi tietysti voinut kertoa minulle perinteestä matkalla kirkkoon, enhän voinut tietää.

HolyFriday_IMG_5569

HolyFriday_IMG_5614

Hotellin kattoterassi - päivällä ja illalla <3

Päiväjumalanpalveluksesta tultua kuvasin parvekkeella matkakosmetiikkani.

Monia - jopa itseäni :) kiinnostaa, millaisella kosmetiikkasetillä lähden tällaisille pidemmille matkoille. Siksi matkakosmetiikkakatsauksesta on tullut blogin vakkarimatskua. Minusta on aina takautuvasti hauska lukea mitä purkkeja minulla on ollut milläkin reissulla mukana.

Matkustan lähes poikkeuksetta käsimatkatavaroilla, joten nestemäisen kosmetiikan on mahduttava litran pussiin. Isommat ja enemmän kuluvat tuotteet kuten kroppa-aurinkovoiteet, suihkugeelit ja vartalovoiteet ostan paikan päältä.

Matkakosmetiikka_kevat2018_IMG_5575

Ihonhoito. Kuvasta jäi uupumaan silmämeikinpoistoaine joka kulkee aina pienessä Cliniquen Take The Day Off -pullossa.

Pienessä Clarins-pullossa on tällä kertaa Estelle & Thildin misellivettä. Sillä puhdistan kasvot aamuisin.

Essence Almond Milk Scent -käsivoiteen sain joululahjaksi ystävältäni ja se sujahti kokonsa puolesta loistavasti mukaan matkasettiin.

Pienessä läpinäkyvässä purkissa on pihkavoidetta. <3

Matkakosmetiikka_kevat2018_IMG_5579

Syksyn USAn matkalta ostamani Pacifica Sea Foam Face Wash huolehtii kasvojen iltapuhdistuksesta. Tämä sulfaatiton putsari vaahtoaa leppoisasti ja jättää ihon mielettömän hyvän tuntuiseksi, ja tuoksuu kookos-vaniljakreemiltä..! Tätä voisi joskus ostaa täysikokoisen kappaleen. Öljyputsari ei mahtunut tällä kertaa mukaan joten ostin ykkösvaiheen putsariksi Ateenasta meikinpuhdistuspyyhkeet.

Pixin Glow Tonic AHA-hoitovesi (5% AHA) toimii kevyenä happokuorintana matkan aikana.

Kasvojen kosteutukseen mukana on Ekopharman Tyrni-seerumi (ihan hyvä mutta ei niin ihana kuin Tyrni-silmänympärysvoide) sekä Lidlin mahtava Q10-silmänympärysvoide jota käytän koko kasvoilla. Tämä on kyllä niin paras tuote hinta-laadultaan. Koska hinta on niin halpa näitähän voisi ostaa pelkästään matkakäyttöön kasvovoiteeksi. :)

Aurinkosuojasta huolehtivat Dermosilin Summer Dream Primer SK 20 (esitelty täällä, oletettavasti tuote palaa jälleen tänä vuonna uudessa kuosissa) ja itsestäänselvä aurinkokaveri Cliniquen Even Better Dark Spot Defense SK 50. Dermosil on tosi hyvä mutta mieluiten olisin ottanut suosikkini Aloedermalin - mutta se peijainen unohtui Ahvenanmaalle Sveitsin reissun jäljiltä.

Matkakosmetiikka_kevat2018_IMG_5587

Lisäksi litran pussiin sujahti läjä shampoo-, vartalovoide - ja muita näytteitä.

Hiusvärin sekoitin "hätäpäissäni" kolmesta eri väristä kun en löytänyt kaupoista Biozellin Color Mask INK -värejä. (Mitähän niille on tapahtunut..? Ei ollut Sokoksella, Prismassa tai Cittarissakaan.) Muuten olisin ilman muuta ottanut mukaan taas Color Mask INK Mystic Violet -värin jota minulla oli viimekin kevään matkalla. Superpigmenttisyydessään se on ihan täydellinen matkahiusväri - vain teelusikallinen riittää sekoitettuna hoitoaineeseen.

Matkakosmetiikka_kevat2018_IMG_5573

Tämän porukan ostin Ateenasta. Koska tuotteet tulevat lyhyeen väliaikaiskäyttöön, etsin aina halvimmat mahdolliset (samalla tietysti inci-listat silmäillen, en minä mitä tahansa kuraa osta ;)). Ateenaan on viime vuosina ilmestynyt monia "euron halpiskosmetiikkakauppoja" joista löytää paljon kosmetiikkaa hintaluokassa 1-5 euroa, täydellinen paikka napata mukaansa jotain matkakäyttöön.

Delia Cosmeticsin kasvovesi maksoi 2,50€ ja haisee aika pahalle, mutta sisältö on oikein pätevä kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihoa: glyserolia, aloemehua, betaiinia, allantoiinia ja lakritsiuutetta. Myös meikinpuhdistusliinat ostin incin perusteella: L'Orealin kuivan ja herkän ihon liinat eivät 2€ hinnallaan olleet halvimmat, mutta euron maksavien ainesosat eivät olleet sitä mitä hain. Lorkun liinoissa on yllättäen paljon kasviöljyjä ja -uutteita.

Lin Exancen arganöljypitoinen latvaseerumi silottaa hattaraiset latvat ja hiuskiinne laittaa lentävät haituvat kuriin. Viime kevään reissulla jätin latvaseerumin kotiin ja kaduin.

Garnierin Ambre Solaire SK 10 riittänee näin huhtikuun UV-indeksitasolla suojaamaan vartalon ihon. Ensimmäisinä päivinä tosin leivoin hipiälle SK50-näytteitä koska talvi-Suomesta saapuva vartaloni iho ei ole nähnyt aurinkoa puoleen vuoteen ^_^  Ekat aurinkopäivät ovat iholle aina shokki.

*

Kosmetiikan kuvattuani tapasin ystäväni Melinan joka myös työskentelee hotellilla. Rentoilimme terassilla ja jutustelimme matkoista, Melinalla poreilee minun tavoin ainainen matkakuume suonissa ja hän on jatkuvasti suunnittelemassa uusia reissuja. Tammikuussa neitokainen oli käynyt Pohjois-Norjassa uimassa orca-valaiden kanssa..! :)

Kävelimme alas kylään ja hakeuduin tuttuun Katinas-tavernaan syömään. Olin korvannut kunnon lounaan pelkällä jogurtilla ja nyt oli nälkä!

HolyFriday_IMG_1673

"Tutun näköistä mättöä", kuului miehen vastaus kun lähetin hänelle tämän kuvan illallisestani. :)

Tuttuapa hyvinkin, nämä kreikkalaiskeittiön klassiset pöperöt kuuluvat lempiruokiini. Kreikassahan on ihan mahtavaa kun voi syödä pääruoaksi pelkkiä lisukkeita!

Lautasilla hortaa eli höyrytettyjä vihreitä villivihanneksia (lähin vastine näille Suomessa on pinaatti), marinoituja punajuuria ja punajuurenlehtiä seuranaan skordaliaa eli tiheää valkosipuliperunamuusia (käytetään yleisesti dippinä) sekä paistettuja sieniä ja fetajuustoa persiljalla höystettynä. Melkein pelkkiä vihanneksia ja kyllä nälkä lähti :)

Jos kreikkalainen ruoka kiinnostaa enemmänkin, lue kattava postaukseni The Good Stuff - kreikkalainen keittiö.

HolyFriday_IMG_5602

Ruoan jälkeen tein pienen kävelyn satamassa ja Mat haki minut autolla hotellille.

Lähdimme Tholariaan seuraamaan "Epitaphia", Pitkäperjantain kauneinta seremoniaa jossa jumalanpalveluksen jälkeen Kristusta kannetaan arkussaan ympäri kylää.

HolyFriday_IMG_5634

Koin seremonian viime vuonna Paroksella Marpissan kylässä, ja Tholarian seremonia oli ehkä vieläkin vaikuttavampi. Kokemus oli yksi kauneimpia mitä olen koskaan Kreikassa kokenut. Koko kylän valot sammutetaan ja arkkua kantavan kulkueen tie valaistaan soihduin ja kynttilöin. Tunnelma on niin herkkä ja upea että sitä on vaikea kuvailla.

Kylän ulkopuolella kulkueen päätepisteessä, pimeyden keskellä, roihusi tulen muodostama kirjoitus. I zoi en tafo. Elämää haudassa.

Taianomainen näky.

Kävelimme Mat'in kanssa kulkueen viimeisinä ja jäimme välillä vain seisomaan hiljaisuuteen, kuunnellen kirkon kelloja ja katsellen tulta.
[vimeo 263627040 w=640 h=360]

[vimeo 263634638 w=640 h=360]

 

"We are so lucky", Mat sanoi.

Siltä minustakin tuntuu. Aika usein <3

26 comments on “Pitkäperjantai ja matkakosmetiikkaa”

 1. Luulen, että Biozellin color mask inkit poistuu. Löysin vielä pari purkkia Tokmannista alennuksella.

  Vastaa

  0
  1. Kuitenkin Biozellin sivuilla INK-sävyt ovat vielä jäljellä ja valikoima on vielä täydentynyt kahdella "kevään uutuusväriksi" kutsutulla sävylläkin, vihreällä ja punaisella. Mitähän sarjalle sitten on tapahtumassa kun purkkeja on niin vaikea löytää enää.... Harmi jos poistuu, täytyy itsekin lähteä haalintaretkelle Tokmanniin kun palaan Suomeen.

   Vastaa

   0
 2. Hei Sanni! Halusin vain toivottaa sinulle hyvää Kreikan-matkaa ja kiittää aurinkoa tuovista kuvista. Sain tänään suru-uutisia lähipiiristä mutta Kreikan-kertomuksesi vievät ajatukseni hetkeksi parempiin ja iloisempiin maisemiin <3 Ihanaa loman jatkoa, päivitä kuulumisia kun siltä tuntuu!

  Vastaa

  0
  1. Onpa ikävä kuulla suru-uutisesta, Shalala, otan osaa. Toivotan sinulle omasta puolestani jaksamista <3

   Vastaa

   0
 3. Matkakosmetiikasta aina yhtä jänää lukea. :) Itsekin tykkään oikein aina miettiä ja katsella, että kuinka pieneen tilaan saan matkakosmetiikat pakattua (silloin harvoin kun matkustan).

  Voin myös kuvitella tuon pääsiäiskulkueen todistamisen tunteen. Valitettavasti tuollaista ei ihan pääse kokemaan Suomessa.

  Vastaa

  0
  1. Nyt kun ihonhoitorutiinini on laajentunut kattamaan paljon useampia tuotteita kuin vielä vuosi sitten, alkaa olla vaikeaa tai melkein mahdotonta saada kaikki pakattua litran pussiin. Esimerkiksi kasvoveden "läträys"-tyyppinen käyttö tarkoittaa, ettei mikään pieni 5-20 ml pullo riitä kuukauden matkalle, ja siksi ostin kasvovedenkin täältä erikseen. Kasvoöljyä en myöskään saanut mahtumaan mukaan litran pussiin ja voi olla että ostan täältä pienen kasvoöljyn, tunnustan että minusta on viime kuukausien myötä tullut niin innostunut öljyn käyttäjä että tuntuu jopa oudolta laittaa illalla kasvoille vain seerumia ja voidetta, ei öljyä. Voide ei tee ihosta yhtä hyvän tuntuista, jo parin päivän öljybreikki sai minut kaipaamaan suuresti öljykäsittelyä :) :) Niin sitä voi ihminen muuttua. ^_^

   Vastaa

   0
 4. Kiitos kauniin eläväisestä kerronnasta! Kerrot tarinoita taidolla. Silloin kuin joku blogiteksti herättää sisäisen maailman aistimaan tunnelmia se on lukemisen ja aikansa arvoinen. Blogisi on yksi harvoista kaupallisista blogeista, joka näin tekee. Kiva jäädä seuraamaan taas matkaasi :)

  Vastaa

  0
 5. Moikka!
  Löysin sun blogin googletellessani luonnonkosmetiikasta, ja olenkin itse siirtymässä naaman hoidossa kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Löysin paljon vinkkejä ja uusia tuotteita, kiitos!
  Olen 20-vuotias pintakuivalla sekaiholla siunattu naisenalku ja tuntuu, että purkkeja ja puteleita on vaikka muille jakaa. Osaatko suositella jotain, mitä voisi lähteä kokeilemaan? Tiedän, ettet kosmetologi ole, mutta sinulla tuntuu olevan aika hyvin kokemusta tuotteista. Haastetta tuo kuitenkin meidän täysin erilaiset ihotyypit, mutta ajattelin kysyä, jos joitain tuotteita tulisi mieleen :) Tällä hetkellä käytössä on Virosta saatava Puhas Loodus merkin teepuu kasvoputsari, Pixin Glow mud cleanser, Pixin kasvovesi ja Evolven hyalorunihapposeerumi.
  Ihanaa lomaa sinulle!

  Vastaa

  0
  1. Hei Sara!

   Mukavaa kuulla että olet löytänyt blogiini :)

   Sinulle saattaisi olla hyötyä tästä postauksestani, jossa kokosin vinkkejä kuinka lähteä suunnistamaan luonnonkosmetiikan merkkien ja tuotteiden viidakossa ja kuinka löytää omalle iholle sopivia tuotteita:

   https://karkkipaivablogi.com/kuinka-valita-luonnonkosmetiikkaa/

   Aloittelijalle hyvä lähtöpiste on tutustua jossain myymälässä ensin koostumuksiin ja selvittää, pitääkö enemmän modernien vai perinteisten luonnonkosmetiikkamerkkien koostumuksista, ne ovat hyvin erilaisia (olen avannut tätäkin tuossa linkkaamassani postauksessa :)).

   Itse olen enemmän modernien koostumusten ystävä, joten suositukseni pohjautuvat ennen kaikkea niihin jos neuvon kysyjä ei spesifioi kummanko tyyppisestä kosmetiikasta pitää. Suosikkimerkeiltäni heittäisin sinulle ihotyyppisi pohjalta vinkiksi Mádaran Moisture Fluidin, Laveran Calendula-voiteen ja Estelle & Thildin BioHydrate-voiteen. Mádara on näistä ohuin, Lavera täyteläisin. Kaikki imeytyvät nopeasti jättäen himmeän pinnan. Tuo Laveran voide on tosi jännä koska se tuntuu iholle levittäessä paksuhkolta, mutta ei ole yhtään rasvainen. Esimerkiksi minun iholleni se tuntuu välillä jopa liian vähän kosteuttavalta koska on niin kevyt.

   Pintakuivuuden hoitoon suositukseni on aina seerumin lisääminen voiteen alle, ja seerumihan sinulla jo onkin. :) Lisäksi kannattaa aloittaa ihon kosteuttaminen jo kasvovedellä; lataa siis iho täyteen kosteuttavaa kasvovettä puhdistuksen jälkeen. Paras tapa on suihkuttaa kasvovettä iholle niin, että iho on melkein märkä, no, anakin selvästi hyvin kostea, ja taputella ihoa kunnes vesi on imeytynyt. Sitten vain seerumi nopsaan päälle, ja kun se on imeytynyt, voide. Vaikka kasvovesi ei oikein tuntuisi miltään iholle suihkutellessa, se tuo ihoon runsaasti kosteutta kunhan kosteuden vain lukitsee voiteella ennenkuin se haihtuu. Kannattaa kokeilla :) Vesikosteuttaminen tepsii pintakuivuuteen huomattavasti paremmin kuin tuhdit voiteet.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! En ollutkaan tuota postausta huomannut, käyn katsomassa. Itse olen ehdottomasti enemmän modernin koostumuksen ystävä, joten vinkit tulee varmasti käyttöön :) Tietysti suomalainen tuote kiinnostaa, pitääpä katsoa tuo Ekopharma! Osaatko vielä suositella jotain tuommoista suihkemaista kasvovettä?
   Olen myös kovin kiinnostunut korealaisesta kosmetiikasta, mutta onkohan sieltä heittää mitään suosituksia ihotyypilleni?

   Vastaa

   0
  3. Osaatko vielä suositella jotain tuommoista suihkemaista kasvovettä?

   Minun suosikkejani ovat Evolven Daily Defence Moisture Mist ja suomalaisen Flow Kosmetiikan Ruusuvesi. Näistä Evolve sisältää hoitavammat ja monipuolisemmat raaka-aineet ja on tällä hetkellä ykkössuositukseni luonnonkosmetiikan kasvovesistä <3 Ekopharmalta olen kokeillut kahta kasvovettä, Tyrniä ja Mustaherukkaa (niissäkin suihkemekanismi), ja kummatkin olivat hyviä.

   Korealaisesta kosmetiikasta en osaa valitettavasti antaa paljonkaan tuotesuosituksia koska olen käyttänyt korealaisia tuotteita vasta niin vähän. Kokemukset rajoittuvat käytännössä omaan Etelä-Koreasta tuomaani ostosaaliiseen ja ostosten mukana saamiini testereihin. Niiden perusteella voin suositella Innisfreen Ecocert-sertifioituja Eco Science -tuotteita (jos ensisijaisesti etsit luonnonkosmetiikkaa), niissä on oikein miellyttävä koostumus mutta aika yrttimäinen haju. Primeran tuotteista olen myös tykännyt kovasti, tosin kaikkia ostamiani en ole vielä edes ehtinyt kokeilla. Mutta koostumukset ovat moderneja ja erittäin miellyttäviä. Etenkin Primeran Soothing Sensitive Essence, josta sain pienen näytepullon, oli niin loistava niin koostumukseltaan kuin kosteustehoiltaan että tätä haluaisin ostaa isommankin pullo.

   Vastaa

   0
 6. Toi ei oo kivaa, miksi ei voida infota? Mutta enempi paikallisena nolottas, kun en olisi sanonut mitään.

  Vastaa

  0
  1. Kyllä minäkin ihmettelin että perinteestä ei kerrottu, kun loukkauksen mahdollisuus seremoniaa tuntematta oli niin suuri. Voihan olla että asia vain unohtui heiltä kaiken pääsiäis"tunnekuohun" keskellä. Hotellin omistajaperhe suhtautuu pääsiäismenoihin suurella arvokkuudella ja he käyvät joka jumalanpalveluksessa.

   Vastaa

   0
 7. Mistäpä tuota olisi ensikertalainen voinut tietää..! Nuo jumalanpalveluksen jälkeiset pyhien lahjojen jakamiset on kyllä tiedossa, ja olin selvillä niiden olevan tarjolla myös ei-ortodokseille, mutta en olisi varmaan osannut rohmuta useaa palaa... Vainajien muiston kunnioitus on kuitenkin erikoistilanne. Nyt muistat varmasti sen ensi kerralla.. :)

  Vastaa

  0
  1. Nyt muistat varmasti sen ensi kerralla.. :)

   Todellakin..!

   Kantapään kautta...

   Vastaa

   0
 8. Oikein hyvää matkaa sinulle Sanni. Viime syksynä oltiin Ateenassa kaksi viikkoa ja sieltä käsin Eginan saarella ja Santorinilla. Kauhee matkakuume iski, kun luin, että olet taas Kreikassa. Suunnitellaan, että ollaan ensi talvena 2-3 kuukautta lämpimässä. Harmi, että Kreikassa on silloin sadetta ja viileää. Kyprosta katselin, mutta sielläkin n. 12-16 astetta. Pitää ilmeisesti tyytyä Kanarian saariin. Olen se ihminen, joka löysi Anafiotikaan sun ohjeilla. Kalo taxidi gia esena !

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Riitta :)

   Kreikassa ei tosiaan voi lämmintä talvea viettää, täällä asuvien suomalaisten ystävieni mukaan talvet tuntuvat täällä jopa Suomea kylmemmiltä kiitos talojen huonon eristyksen ja säännöstellyn lämmityksen (--> asunnon lämpimänä pitäminen on kallista). Harmi tosiaan... No, nautitaan Kreikasta sitäkin enemmän muina vuodenaikoina :) Kyllä syys- ja lokakuu vain ovat parhautta, sanon minä :)

   Vastaa

   0
 9. Ihana taas lukea postauksiasi Sanni!! Toivottavasti mieli on levännyt tarpeeksi ja mun mielestä verkkaisempikin postaustahti on ihan riittävä, sun postaukset kun on aina laatua :). Oma mieli lepää näitä kuvia katsellessa!

  En tiedä muistatko mua kommentaattorina, mutta Kroatian jälkeen muutin miehen kanssa Puolaan ja nyt olemme muuttamassa... Kuopioon :D Helsingistä kotoisin olevana tämä on varmasti pahempi kulttuurishokki kuin muihin maihin muutto (etenkin kun Kroatiassa ja Puolassa asuimme pääkaupungeissa). Oli vain pakko kertoa, koska uskollisena lukijana etsin ensimmäisenä tietysti sun Kuopio- postauksia muuttopaniikkia lievittääkseni :'D

  Vastaa

  0
  1. Moikka JenniD :) Totta kai muistan sinut, Kroatia etsautui mieleni syövereihin ^_^

   Hei ihan mahtavaa että muutatte Kuopioon...! <3 Vaikkei se ehkä teidän asuinpaikkataustalla ole se jännin ja houkuttavin paikka :D Mutta Kuopio on tosi ihana ja sympaattinen kaupunki, se on monipuolinen ja leppoisa :) Saako "Kuopio-apteekkari" määrätä teille tutustumisannoksen? :) Maistakaa Hanna Partasen torikojusta riisi- ja lihapiirakat, tehkää kävely Valkeisen lammen ympäri ja käykää Korttelimuseossa fiilistelemässä vanhaa Kuopiota. :)

   Pahimman kulttuurishokin laannuttua suosittelen syvemmän tason tutustumisvaiheessa luontokävelyä Puijolla ja kaupunginosakävelyä iki-ihanalla Niiralan puutaloalueella. Kävely Valkeisen Lammelta Huuhan tähtitornille ja sieltä Niiralan läpi siksakaten takaisin keskustaan on yksi lempi"city"kävelyjäni Kuopiossa <3

   Vastaa

   0
 10. Miten saat mahtumaan noiden puhdistustuotteiden ym. lisäksi myös nestemäiset meikit litran minigrippiin, vai kuljetatko ollenkaan nestemäisessä muodossa olevia meikkejä mukanasi?

  Vastaa

  0
  1. Kaikki, niin nestemäiset meikit kuin ihonhoitotuotteet, mahtuvat samaan litran pussiin :)

   Tämä viime vuoden postaukseni hahmottaa asiaa paremmin:

   https://karkkipaivablogi.com/kasimatkatavarapakkaus/

   Tämän kertaisesta postauksesta jätin meikit jostain syystä pois, nyt kun mietin niin en tiedä miksi :D Ehkä siksi kun niitä on niin tosi vähän. Mukana on ripsiväri, silmämeikinpohjustaja, mineraalipohja, kaksi rajauskynää, kaksi nestemäistä eyelineria, peiteaine, huulikiilto ja huulipuna. Näistä kaikki paitsi mineraalipohja mahtuvat mukaan litran pussiin. Kaikkia niistä, kuten kyniä, ei tokikaan edes lasketa nestemäisiksi, mutta ne vievät muodoltaan niin vähän tilaa että mahtuvat pussiin. :)

   Vastaa

   0
 11. Nämä Kreikka-jutut on parhaita. <3 Ja tuo ruoka. Tuli ihana olo, kun luin tätä juttua, vaikka tässä oli muutakin. Itsekkin matkaan vuosittain Kreikkaan ja tästä sain taas lisä pontta odottaa omaa matkaani syyskuussa.

  Vastaa

  0
 12. Pikaisella lukemisella kommentoin noihin Biozellin INKeihin. Kun ne lanseerattiin, täältä niitä löytyi kaikista isommista kaupoista ja kaikista koko valikoima. Prisma poisti ne aika nopeasti valikoimistaan (ah, mikä löytö. 3 purkkia oranssia -50 % poistohyllyssä...). Samoin Citymarket on pienentänyt valikoimaansa rajusti. Eilen juuri katsoin ja taisi hyllyssä olla oranssia ja sinistä - molemmat oranssilla lappulla alennuksessa. Saa nähdä poistuuko heiltäkin.

  Täällä parhaaseen hintaan INKiä on saanut Tokmannilta. Siellä on tällä hetkellä myös paras valikoima. Valitettavasti vain ilmeisesti poistivat oranssin värin valikoimastaan ainakin lähitokmannilla. Satuin sinnekin hyvään aikaan ja nappasin viimeiset 3 purkkia 3 e/purkki. Sen jälkeen ei ole oranssia näkynyt hyllyssä, vaikka hintalappu siinä onkin.

  Vastaa

  0
  1. Hmm, kuulostaa siltä että INK-linja ei sitten oikein lähtenyt vetämään...? Harmi juttu, tai outoakin, kun a) shokkivärit on nyt niin trendikkäitä ja b) Nuo Biozellit on niin edullisia. Ostavatko ihmiset sitten mieluummin kalliimpia merkkejä..?

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)