05.02.2018

Avril-putsareissa koostumuksia joka makuun

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly. * Sis. mainoslinkkejä

Avrilista on pikkuhiljaa tulossa edullisen luonnonkosmetiikan suosikkimerkkini.

Merkin valikoimasta on löytynyt poikkeuksellisen hyviä helmituotteita jotka ylittävät monen kalliimman merkin vastaavat tuotteet, eikä suoranaisia pettymyksiä ole vielä osunut kohdalle lainkaan. Tällä kertaa pääsin tutustumaan Biodelly-yhteistyön kautta Avrilin puhdistustuotteisiin.

(...ja näistä yhteistöistähän kirjoitin avauksen eilen :) Koko teksti oli alunperin tulossa tähän väliin :D)

Avril_puhdistus_IMG_5517

Avrilin laaja putsarivalikoima kattaa kaikki koostumukset ja putsarityypit: on misellivettä ja puhdistusliinoja nopeaa, vedetöntä puhdistusta suosiville, geeliä ja pumppuvaahtoa vaahdon ystäville ja öljyä ja emulsiota hellävaraisemman rasvapuhdistuksen käyttäjille.

Sain kokeiltavaksi puhdistusöljyn ja -emulsion, puhdistusgeelin, -vaahdon sekä silmämeikinpoistoaineen.

Avril_puhdistus_IMG_5826

Puhdistusöljy

8,90€ / 100 ml

Tästä tuotteesta olin saanut kuulla paljon positiivista, Avril-öljystä on hihkuttu blogini kommenteissa siitä saakka kun kerroin hurahtaneeni kaksoispuhdistukseen ja puhdistusöljyihin. Valveutuneet lukijani ovat tienneet kertoa, että Avrilin öljy on litrahinnaltaan halvin Suomessa myytävä puhdistusöljy, ja perehdyttyäni tilanteeseen perin pohjin päädyin samaan tulokseen. (Edullisten puhdistusöljyjen ja niiden vaihtoehtojen postaus on edelleen luonnoksissa :))

Avrilin öljy on täyteläistä ja iholla runsaan tuntuista. Aistin tuoksussa jotain jännän raikasta porkkanamaisuutta...! Auringonkukka-, seesam- ja manteliöljyjä sisältävä cocktail poistaa kasvoilta paksuimmankin meikin tehokkaasti ja hellävaraisesti. Ja mikä parasta: se emulgoituu veden kanssa ohueksi maidoksi ja huuhtoutuu iholta jättämättä lainkaan rasvaista pintaa. Juuri tällainen on ihan paras puhdistusöljyn koostumus! Yhtä hienostunut (lue: ohut ja iholla silkkisesti liukuva) tämän öljyn koostumus ei ole kuin esimerkiksi Whamisan öljyssä, mutta hintakin on paljon halvempi.

Pieni miinus Avril-öljyn pakkauksesta, öljy olisi helpompi annostella pumppupullosta. Mutta edullinen hinta selittänee korkkivalinnan. Hintaansa nähden tämä on fantastisen hyvä tuote. (Ja tyhjiä pumppupullojakin huushollista kyllä löytyy joten öljyn voi helposti vaihtaa mieleisempään pakkaukseen :)

Ainiin - ja tämä poistaa myös silmämeikin. (Pidän kuitenkin itse Avrilin varsinaista silmämeikinpoistoainetta siinä hommassa parempana.)

Puhdistusöljyn löydät täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5522

Puhdistusmaito

8,90€ / 250 ml

Avril-puhdistusmaidossa on hyvin tyypillinen, ohuehko puhdistusemulsiokoostumus, se ei ole ihan maitoa mutta ei paksun voidemaistakaan. Huuhtoutuu iholta hyvin eikä jätä valtavan rasvaista pintaa iholle, niinkuin jotkut emulsiot saattavat tehdä. Tuoksu on lempeä ja pehmeän hedelmäinen.

Puhdistusteho on mieto, tämä maito ei irrota voimakasta meikkiä. Sopii kuivalle iholle.

Puhdistusmaidon löydät täältä *.

 

Avril_puhdistus_IMG_5531

Puhdistusgeeli

5,90 € / 100 ml

Tuoksusta tulee ihan mieleen JELL-O, amerikkalainen hyytelöjälkiruoka..! Sain niitä aina lapsena joululahjaksi Amerikan tädeiltä. Siis aivan Jell-O! Ihana "comfort-tuoksu".

Myös koostumus on aavistuksen hyytelömäinen. Geeli on paksua ja muodostaa iholla mukavan pehmeän, maltillisen vaahdon jossa on hyvin pienet kuplat. Se huuhtoutuu iholta helposti eikä jää pyörimään niljaisesti - ominaisuus, johon kiinnitän aina huomiota geeliputsareissa koska se on minua eniten geeleissä "jurppiva" asia.

Yleensä geeli-tyyppiset putsarit formuloidaan vahvemmin peseviksi kuin pumppuvaahdot, ja monia geelejä markkinoidaankin suoraan seka- tai rasvoittuvalle iholle sopivina (sen, mielestäni jo vanhentuneen näkemyksen pohjalta, että rasvoittuvaa ihoa tulisi pestä voimakkaammilla aineilla. Nykyään aletaan jo olla yleisesti sillä kannalla että rasvoittuvaa ihoa tulisi ennemminkin puhdistaa mahdollisimman hellävaraisilla aineilla jotka eivät kuivata ihoa). Avrilin geelin ja vaahdon kohdalla sanoisin päinvastoin, geeli on hellävaraisemmin pesevä, ainakin sen pesuteho tuntuu minun ihollani miedommalta kuin vaahdon. Pesevänä ainesosana on cocamidopropyl betaine. Biodellyn sivulla geeliä suositellaan ensimmäiseksi puhdistustuotteeksi nuorelle iholle, ja voisin yhtyä tähän.

Löydät puhdistusgeelin täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5525

Puhdistusvaahto

9,50€ / 150 ml

Avril-pumppuvaahto liittyy silkkisen liukkaan ja pehmeän koostumuksensa puolesta YA Naturaen ja Ekopharman vaahtojen rinnalle. Erittäin miellyttävä, "Sanniystävällinen" koostumus!

Ihotuntuma on yllättävän pesevä, iho nimittäin tuntuu tämän jäljiltä kuivemmalta kuin geelin. Pesevinä ainesosina vaahdossa on cocamidopropyl betaine ja decyl glucoside, kummatkin hellävaraisia mutta vaahdon jättämä tuntuma iholla kertoo, että tämä vie iholta sen omaa rasvaa enemmän kuin Avrilin muut testaamani putsarit. Sanoisin siis, että vaahto sopii parhaiten normaalille ja sekaiholle. Itse tykkään juuri tällaisesta pesutehosta etenkin päivinä, jolloin kasvoilla on meikkiä (noh, eli melkein joka päivä). Käytän tätä kaksoispuhdistuksessa Avril-öljyn jälkeen.

Tuoksussa on jotain jälkkärimäisen makeaa, olen jo pari viikkoa yrittänyt saada päähäni mikä jälkkäri tästä tulee mieleen mutta en vain tavoita sitä..!

Löydät puhdistusvaahdon täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5536

Silmämeikinpuhdistusaine

9,90€ / 150 ml

Kaksifaasinen silmämeikinpoistoaine lupaa irrottaa myös vedenkestävän meikin. Koska Avrilin oma wp-ripsari irtoaa minulla tavallisellakin silmämeikinpoistoaineella enkä muutoin käytä/omista wp-ripsareita, en päässyt toteamaan miten se toimii muiden vedenkestävien ripsivärien kanssa.

Mutta, yleisesti silmämeikinpoistoaineena tämä on tosi hyvä! Minun mittareillani melkeinpä loistava, sillä silmäni ovat tunnetusti kinkkiset. Tämä ei kirvele eikä edes muodosta silmään himmeää kalvoa, mikä hämmästyttää, kun kyseessä on öljyfaasin omaava putsari. Verrattuna moneen muuhun kaksifaasiseen putsariin, Avril-putsari tuntuu hyvinkin vesivoittoiselta ja raikkaalta.

Parasta tässä kuitenkin on erinomaisen puhdistuskyvyn ohella kirvelemättömyys, kirvely kun on minulle suurin ongelma silmämeikinpoistoaineissa. Tykkään tosi paljon!

Kaksifaasisen silmämeikinpoistoaineen löydät täältä *.

 

49 comments on “Avril-putsareissa koostumuksia joka makuun”

 1. Mulla jo joku viides puteli tuota puhdistusmaitoa käytössä! Todella riittoisa ja vaikka itsekin epäilin sen tehoa ohuuden vuoksi, niin kyllä se vaan pesee multa mineraalimeikin, kulmavärin ja ei-luonnonkosmetiikka ripsarin. Tuota öljyä voisi ostaa kyllä ehkä kaveriksi, jos joskus joutuisi pestä rajauksia ja luomivärejä pois (mitä tapahtuu n. 4 kertaa vuodessa). Avrililla on myös aivan paras appelsiininkukkakasvovesi!

  Vastaa

  0
 2. Minulla Avrilin puhdistusöljy ei emulgoidu veteen ja jättää todella rasvaisen ihon pinnan, jota mieto geeliputsarini ei puhdista kunnolla. Jouduin vaihtamaan takaisin Elizabeth Ardeniin. Tosin minun sekaiho on tällä hetkellä todella rasvainen paikoittain. Muuten öljy oli tosi miellyttävä, plussana raikas mieto tuoksu.

  Avrilin savinaamio on hyvä. Kun sen antaa vaikuttaa tarpeeksi kauan niin ihan näkee mistä kohdista se on imenyt huokoset tyhjiksi ;-)

  Vastaa

  0
  1. Minulla Avrilin puhdistusöljy ei emulgoidu veteen ja jättää todella rasvaisen ihon pinnan.

   Ohoh..! :-O Onko sinun öljyssäsi kuitenkin ainesosaluettelossa mukana emulgaattori, polyglyceryl-4 oleate? Tuntuu kyllä toisaalta epätodennäköiseltä että öljystä olisi myös toinen, emulgoitumaton versio.

   Vastaa

   0
  2. On varmasti sama koostumus. En tiedä onko syynä ihoni rasvaisuus vai käyttämäni meikkivoide (Estee Lauder Double Wear Light). Tehokkaamman 2. vaiheen putsarin kanssa toimisi varmasti, mutta en halua sellaista nyt talvella hankkia.

   Vastaa

   0
  3. Tosi jännä kyllä. Olen saanut Avrilin öljystä aiemmin useamman myönteisen kommentin jossa kehuttiin sen helppoa poishuuhtoutuvuutta, joten tästä päättelen että ainakaan minulle ei sattunut päinvastoin "erilaista" koostumusta. Harmi ettei öljy toiminut sinulla :/

   Vastaa

   0
 3. Siis tämä oli aivan täydellinen juttu juuri tähän saumaan, kun ajattelin tilata ja kokeilla noita Avrilin puhdistustuotteita! Testiin lähtee ainakin geeli ja vaahto :)

  Vastaa

  0
 4. Hei Sanni! Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Aina välillä unohdan sen, mutta sitten palaan taas binge-lukemaan, kun kosmetiikka-aiheet on mielen päällä :) Tähän postaukseen liittymättä: satutko tietämään onko Lumenen Bright Now BB-voide lopetettu? Eikös Lumenella ollut joku brändiuusitus, ja en ole tätä tuotetta harmikseni enää kaupoista/netistä löytänyt.

  Vastaa

  0
  1. satutko tietämään onko Lumenen Bright Now BB-voide lopetettu? Eikös Lumenella ollut joku brändiuusitus, ja en ole tätä tuotetta harmikseni enää kaupoista/netistä löytänyt.

   Kyllä, Bright Now BB-voide on lopetettu. Brändiuudistuksessa Bright Now -sarjan nimi muuttui Valoksi, ja BB-voide jäi pois.

   Kivaa kun pistäydyit taas lukemassa, Sea :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta :) Hitsi minkä meni Lumene tekemään, aina ne lopettaa kaikki parhaat tuotteet :D Olisko sulla tiedossa mitään vastaavaa ns. heleyttävää tuotetta? Tuolla voiteella sain juuri sellaisen täydelliseen kuulaan ja vähän kiiltävän ihon. Toki voisin varmaan marssia johonkin kosmetiikkakauppaan kysymään enkä vaivata sinua, mutta Lumenen tuotetta vastaavaa ei ainakaan täällä Keski-Euroopassa osata neuvoa :D

   Ps. Hirmuinen Kreikka-kuume iski tuosta Nisyros-postauksesta, kiitos vaan :p

   Vastaa

   0
  3. Olisko sulla tiedossa mitään vastaavaa ns. heleyttävää tuotetta?

   Hyviä BB- ja CC-voiteita on paljon, mutta mikä niistä (tai omista suosikeistani) olisi lähimpänä juuri Bright Now BB'n "finishiä"... hmm, omasta Bright Now -kokeilustani on niin pitkä aika että en osaa kyllä sanoa mikä lemppareistani olisi lähimpänä sitä :/ (Nyt kun katsoin arkistojani, huomasin, että olin kokeillut Bright Now -BB'tä silloin, kun sarjan nimi oli Vitamin C+, eli sekin saattoi olla koostumukseltaan erilainen kuin sinun käyttämäsi Bright Now....)

   Oma suosikki-BB'ni on Avrilin, jonka koostumus sulautuu ihooni kaikkein parhaiten kaikista kokeilemistani BB'eistä. Tulos on kuulas, mutta onko se yhtä "kiiltävä" kuin Bright Now BB'n, en osaa sanoa. Koostumus on ainakin raaka-aineellisesti ihan erilainen, koska Avril on luonnonkosmetiikkaa.

   Jos tykkäät Lumenesta voisin vahvasti suositella toista kirjainyhdistelmää, CC:tä, Lumenen Nordic Girl -sarjasta. Se on aivan i*h*a*n*a. Tulos on meikkivoidemaisempi kuin Bright Now BB:llä, mutta itse saan Nordic Girl CC:llä todella kauniin, heleän ja luonnollisen pinnan. Pakkauksessa lukee että voide tekee "mattaisen tuloksen" mutta se on ihan kukkua :D

   Ps. Hirmuinen Kreikka-kuume iski tuosta Nisyros-postauksesta, kiitos vaan :p

   ^_^ :) :) Ole hyvä :D

   Vastaa

   0
  4. Kiitos vinkistä! Lukaisinkin postauksesti Avrilin BB-voiteesta ja kuulosti hyvältä :) Lumenen vanha CC-voide mulla onkin myös ollut ja se oli mun naamalla mun makuun vähän liian mattainen ja jähmeä, mutta täytyy tuota Nordic Girliä kyllä testata!

   Vastaa

   0
  5. Mä tykkään Lumenen perus-CC'stäkin mutta Nordic Girlin jälki on paljon heleämpää ja koostumus kosteuttavamman tuntuinen :)

   Vastaa

   0
 5. Voisiko näissä Avrilin tuotteissa olla jotenkin epätasainen laatu? Itselläni tuo geeliputsari ei vaahdonnut nimeksikään ja oli jotenkin tosi lirua. Tuoksu oli kiva ja iho jäi mukavaksi, mutta vaikka on laitoin reilusti tuotetta ja yritin vaahdottaa, niin vaahtosi niin vähän että en jatkanut käyttöä. Tuosta puhditusöljystä oli ihan sama kokemus kuin sinulla, kuten aikaisemminkn kerroin. :) Itse en jotenkin loppujen lopuksi tykkää valmiista vaahdoista, vaan pidän siitä että geelistä tukee hyvä vaahto. Nyt ollut jo pidemmän aikaa käytössä Patykan Minttupuhdistusgeeli ja uudempana Evolven puhdistusgeeli, ja kumpikin vaahtoavat oikein hyvin.

  Vastaa

  0
  1. Voisiko näissä Avrilin tuotteissa olla jotenkin epätasainen laatu?

   Hmmm, vaikea tietysti sanoa yhden (tai kahden, jos Liinan öljykokemus lasketaan) poikkeavan kokemuksen perusteella onko laadussa yleisestikin paljon epätasaisuutta. Mutta ainakin meidän geelit vaikuttavat erilaisilta, minun geelini on todella paksua, lähes hyytelömäistä. Vahvasti se ei vaahtoa ja sitä pitää hetki pyöritellä iholla että vaahtoa alkaa muodostua, mutta kyllä se aivan selvästi lopulta vaahtoaa. Esimerkiksi Lumenen Harmonia Peat To Foam -putsari ei vaahtoa nimeksikään Avril-geelin rinnalla, ja sen nimessä kuitenkin lukee 'foam' :D

   Vastaa

   0
  2. Joo, se mun geeli ei ollut paksua. Ja tekihän sekin jonkinlaisen vaahdon, mutta hyvin lievän ja mitäänsanomattoman. No eipä sillä ole väliä, onneksi olen löytänyt hyvät tuotteet. Eniten tuossa kiinnosti, se että oli edullista, joten siksi kokeilin. :)

   Tuli muuten öljyistä mieleen, että oletko jossain luonnonkosmetiikan ihmeellisessä maailmassa törmännyt öljysuihkugeeliin tai vastaavaan öljypesunesteeseen vartalolle? Tai pesuvoiteeseen? Siis sellaiseen joka vaahtoaa loppupeleissä. Sellasia on synteettisellä puolella, mutta en ole nähnyt luonnonkosmetiikassa. Euserinillä oli tosi mukava öljypesuneste, mutta sitä ei saa enää suomesta.

   Vastaa

   0
  3. Tuli muuten öljyistä mieleen, että oletko jossain luonnonkosmetiikan ihmeellisessä maailmassa törmännyt öljysuihkugeeliin tai vastaavaan öljypesunesteeseen vartalolle? Tai pesuvoiteeseen?

   Olen :)

   Suosikkeihini kuuluu Weledan Creamy Body Washit:

   http://www.weleda.fi/ihonhoito/vartalo/suihkutuotteet

   Mutta kaikkein ihanin tuttavuus viime vuosilta on Alverden suihkuöljy, sitä ei vain saa Suomesta:

   https://karkkipaivablogi.com/suihkukesassa-tuoksuu-kaakao-sitrus-malva/

   Myös Dr. Hauschkalla on suihkuvoiteita mutta niitä en ole tainnut koskaan kokeilla, tai ehkä jonkun pienen näytteen mutta selkeitä mielikuvia ei ole jäänyt.

   https://www.dr.hauschka.com/fi_FI/tuotteet/manteli-suihkuvoide/

   Vastaa

   0
  4. Weleda, olisi pitänyt arvata :) Kiitos tuhannesti tästä!! :) Käynkin heti hakemassa tuollaisen Almond pesuvoiteen jostain Sokoksesta. Nyt talvisin ihoa kiristää, ja koska en lähtökohtaisesti käytä vartalovoiteita, niin suihkugeelillä on iso merkitys.

   Vastaa

   0
 6. postausidea (ellet jo ole tehnyt): voisit koittaa selvittää, mihin perustuu risiiniöljyn väitetty teho ripsien ja kulmien kasvattajana? tai lähinnä kirjoittaa postauksen siitä, että ihon pintaan siveltävä öljy ei voi kasvattaa mitään karvoja... :D

  Vastaa

  0
  1. voisit koittaa selvittää, mihin perustuu risiiniöljyn väitetty teho ripsien ja kulmien kasvattajana?

   Pahoin pelkään, ettei tähän löydy mitään tieteellistä perustetta. Olen jo aikaisemmin googlaillut asiaa samalla kun itse testasin risiiniöljyä (ei mitään vaikutusta ripsiin ja kulmiin), ja mm. luottolähteisiini kuuluva kosmetiikkakemistien ylläpitämä The Beauty Brains -sivusto totesi, ettei risiiniöljyn kasvua buustaaville vaikutuksille löydy mitään tieteeseen perustuvaa selitystä. Mikään muukaan lähde ei kerro millä mekanismilla risiiniöljy voisi saada karvan kasvamaan nopeammin tai paksumpana.

   Kuitenkin maailma on täynnään kokemuksia, joiden mukaan risiiniöljy todellakin tekee ripsistä ja kulmakarvoista tuuheammat. Koska yhteneviä kokemuksia on niin paljon ei niitä oikein voi sivuuttaakaan, joten risiiniöljyn vaikutus karvoihin joutunee mappiin "mystiset, ei-tieteellä selitettävät asiat". Uskon siis, että joku tai useampikin aivan varmasti on saanut risiiniöljyllä kuvatun kaltaisia tuloksia, sillä öljyn maine ei ole voinut tulla tyhjästä (risiiniöljyn vaikutuksethan ovat jo vanhaa kansanperinnettä), mutta tiede ei tätä osaa selittää.

   Vastaa

   0
  2. Mä olen todennut risiiniöljyn vahvistavan ripsiäni. Veikkaan sen johtuvan siitä, koska käytän päivittäin ripsaria ja putsaamisessa on oma hommansa, niin ripseni ovat ns. kovalla koetuksella ja risiiniöljykerros iltaisin auttaa niitä kestämään pidempään paksuina. Mulla siis ripset ovat kärjestä selvästi ohuemmat kuin juuresta eli karva kuluu kasvaessaan ja risiiniöljyä käyttäessä kuluminen on vähäisempää.

   Vastaa

   0
 7. Jee, olipas kiva kun esittelit näitä, erityisesti puhdistusöljyn takia! :) Puhdistusöljyjä tuntuu kyllä olevan markkinoilla, mutta joissakin on ihan törkeän korkea hinta joka ei houkuttele ostamaan... En siis halua maksaa yli 20 euroa puhdistustuotteesta. Ennen käytin Dermosilin puhdistusöljyä, mutta sen valmistus on kai kokonaan lopetettu joten piti siirtyä Kicksin oman sarjan puhdistusöljyyn. Harmittaa kyllä edelleen, että Dermosil lopetti tuotteen, tavallaan olivat myös ”edelläkävijöitä” tässä puhdistusöljyjen myynnissä kun heiltä sellaista löytyi ennen kuin kaksoispuhdistus nousi kunnolla pinnalle :) Kicksin puhdistusöljy on kyllä ollut hyvä hinta-laatusuhteeltaan, mutta kiva kokeilla vaihtelun vuoksi tätä Avril-öljyä :)

  Vastaa

  0
  1. Kicksin puhdistusöljy on mukana mun tulevassa "markkinoiden edullisimmat puhdistusöljyt" -jutussa :) Minäkin tykkään siitä :) Mutta Avrilin on vielä halvempaa ^_^

   Dermosilin puhdistusöljystä; yksi lukija sanoi, että se olisi tulossa takaisin Dermosilin valikoimaan nyt keväällä. Kerron siitä varmasti täällä sitten jos huhu pitää paikkansa :)

   Vastaa

   0
 8. Löysin muuten mukavan harjoitteluaurinkopuuterin/-poskipunan, jossa tummuus siis tosi vähäistä. Kyseessä on Essencen rusehtava poskipuna (täysin matta). Tässäkin väriä on kuitenkin hyvin, eli saa varovasti levittää. Jotenkin minulle sopii toffee-posket, näin ainakin koen. :)

  Vastaa

  0
  1. Ai niin, pitää tulla tänne yhden säästövinkin kanssa, eli siis olen nyt jo jonkin aikaa tehnyt siten, että suihkutan kasvovettä vanulappuun suihkepullosta enkä kaada suoraan kasvovesipullosta. Näin kasvovettä varmaan myös säästyy mutta vanulappu on kuitenkin miellyttävämmän tuntuinen - tasaisesti kasteltu mutta ei kuitenkaan läpimärkä.

   Vastaa

   0
  2. Mun piti ihan jättää tämä päiväksi hautumaan ja lukea pari kertaa uudelleen että ymmärsinkö lukemani (minullahan on tätä sisältöjen ymmärtämisen vaikeutta...) :D Siis kaadatko kasvoveden omasta pullostaan suihkepulloon? "suihkutan kasvovettä vanulappuun suihkepullosta enkä kaada suoraan kasvovesipullosta".

   Olen kyllä samaa mieltä siinä että suihkutettu vanulappu on paljon miellyttävämmin kostunut kuin "pullon suusta kostutettu" ^_^

   Vastaa

   0
  3. Joo, kyllä nimenomaan noin, eli olen kaatanut kasvovesipullosta sumutepulloon. Kasvovettä kuluu paljon vähemmän mutta vanulapusta saa silti paljon tasaisemmin kosteutetun ja miellyttävämmän tuntuisen.

   Ja kiitos tuosta ihanasta luonnonkosmetiikan postauksesta. Tuli taas oikein inspiroitunut olo ja halu päästä kokeilemaan uusia juttuja, ihan alkaen Urtekramin hajusteettomasta linjasta.

   Vastaa

   0
  4. Ostin Laveran Basis sensitiv -sarjan huulirasvan kokeiluun. Ihanalta vaikuttaa.

   Vastaa

   0
  5. Minulla toimivat/ovat toimineet tähän asti talvea, mutta nyt on ollut sellaista ongelmaa, että iho kuoriutuu huulilta. Olen todella tykännys Laveran sävyttävästä huulirasvasta, mutta tämä Basis Sensitiv ajaa kyllä kosteuttavuudessa ohi. Pärjään tällä varmaankin tämän pahimman ajan yli.

   Harmistus, kun olisi tehnyt mieli ostaa jo sitä Urtekramin hajutonta käsivoidettakin kokeiluun (sarjan ruusuntuoksuinen on suosikkejani), mutta kun en tykkää ostaa purkkeja odottamaan käyttöä ja tällä hetkellä minulla on Laveran iso Body Lotion (organic lime & organic verbena) -purkki käsivoidekäytössä pöydällä. Kestää ikuisuuden, mutta hyvää on. Minulla on siis vähän sellainen filosofia, että käsivoidetta (tai sitten käsiin käytettävää voidetta) saa olla kotona vain yksi pullo kerrallaan.

   Vastaa

   0
  6. Minulla on siis vähän sellainen filosofia, että käsivoidetta (tai sitten käsiin käytettävää voidetta) saa olla kotona vain yksi pullo kerrallaan.

   Käytätkö siis samaa koostumusta yöt ja päivät? Et tarvitse yöksi rasvaisempaa?

   Vastaa

   0
  7. Samaa. On toiminut hyvin. Ja samaa käytän myös jalkapohjille. : ) Monitoimi-Laveraa. Ai niin, ei muuten ole vähäpätöisin seikka sekään, että tuo pakkaus on kaunis. :) Tämän "jättikokokäsivoiteeni" myötä olen tuudittautunut siihen, että ei tarvitse muistaa ostaa uutta käsivoidetta kovinkaan usein.

   Vastaa

   0
  1. Valitettavasti ei, kaulavoiteista ei ole mitään kokemusta. (Käytän kaulalle samaa voidetta kuin kasvoillekin.)

   Vastaa

   0
 9. Otin testiin Avrilin puhdistusöljyn, maidon sekä kosteuttavan kasvoveden. Yllätyin positiivisesti koska ihoni on kranttu puhdistustuotteista. Vielä pitäisi hakea misellivesi, mutta inciä on muutettu. Kaupan hyllyssä on siis vanhaa (kirkkaassa pullossa) ja uutta (sameassa pullossa). Nyt on valinnan vaikeus koska en tiedä kumpi on parempi :o Koitin etsiä netistäkin vertailua niiden välillä mutta ei löytynyt.

  Vastaa

  0
  1. Mä en ole kokeillut kumpaakaan misellivettä, en valitettavasti osaa sanoa niistä mitään :/

   Vastaa

   0
  2. Selviän sillä että ostan molemmat 😀 Toivon uudistetun olevan parempaa, koska vanhoja ei saa.

   Vastaa

   0
 10. Moi Sanni! Osaisitko sanoa, mistä voisi johtua se, että öljypuhdistus ei sovi iholle ollenkaan? Kokeilin nyt kolmannen kerran öljypuhdistusta, tällä kertaa kaksoispuhdistuksen ekana vaiheena, ja taas viikon, kahden jälkeen iho räjähti ja leukapielet ovat täynnä tulehtuneita syviä finnejä. Luulin, että kaksoispuhdistuksen osana öljyä ei voi jäädä iholle, mutta näin kävi taas, ja nyt on vaan uskottava, että öljyt on no no minulle. Harmi homma, kun pelkällä puhdistusmaidolla ei meinaa meikit lähteä.

  Aiemmin mulla oli öljynä Body Shopin kamomillapuhdistusöljy (ja ihan ekalla kokeilukerralla joku balmimaisempi, jonka nimeä en enää muista...) ja nyt kaksoispuhdistuksessa Avrilin öljy, NYR:n herkän ihon maitoputsarin kanssa. Ja iho siis menee tosiaan niin huonoksi, että kerran olen jopa joutunut syömään antibioottikuurin ihon rauhoittamiseksi... Toivottavasti nyt selviän pelkillä aknen hoitovoiteilla.

  En löydä googlailemalla mitään muuta kuin öljypuhdistuksen ja kaksoispuhdistuksen ilosanomaa, ja ihmettelen, miten oma ihoni on tällainen poikkeus? Mistä tämä voisi johtua?

  Vastaa

  0
  1. Hei Kata! Onpas kurjan kuuloinen ongelma..! En valitettavasti osaa sanoa, edes arvailla, mistä ihon oireilu voisi johtua. Selvää vaikuttaa olevan, että ihosi ei siedä öljyjä ollenkaan, edes hetkellisestikään - mitä ilmeisimmin ihoon ehtii kaksoispuhdistuksessakin imeytyä sen verran öljyä, että iho reagoi.

   Öljyä ei varsinaisesti jääkään ihon pinnalle kaksoispuhdistuksessa, mutta ihosi vaikuttaa olevan niin herkkä öljyille, että jo lyhyen kosketuksen (eli öljypuhdistuksen) aikana ihoon imeytyvä öljy on liikaa.

   Oletko kokeillut ihon puhdistukseen apteekin perusvoiteita? Esimerkiksi Aqualan L:ää? Siinä on tietysti myös rasvamaisia ainesosia (mineraaliöljyä), mutta saattaahan olla, että ihosi reagoi erityisesti kasviöljyihin. Apteekin kasviöljytön perusvoide voisi siis olla kokeilun arvoinen juttu.

   Kannattaa tsekata ainesosaluettelo, osassa perusvoiteitakin saattaa olla mukana kasviöljyjä. Aqualan L:ssä ei ole, joten se voisi olla hyvä tuote aloittaa kokeilu. Meikin poiston apuna voi käyttää myös kasvoliinaa, esimerkiksi musliiniliinaa; levitä perusvoidetta meikin päälle ja pyörittele irti, ja pyyhi sitten kasvoliinalla. Ja sitten perään vaahtopuhdistus. (Pahoittelut jos kerron sinulle jo itsestäänselviä asioita...! :D)

   Vastaa

   0
  2. Moi! Ja kiitos vastauksesta :) Tosi hyviä pointteja - en ole ollenkaan tullut ajatelleeksi, että ongelma voisi nimenomaan olla kasviöljyt! Ihoni on reagoinut nopeasti myös mm. ruusunmarjaöljyyn, ei tosin mennyt silloin näin tukkoon. Epäpuhtauksia on aina vähän, POD:n tyyppistä näppylää myös, ja siksi olen nyt yrittänyt siirtyä mahdollisimman luonnonmukaiseen ja simppeliin hoitoon. Mutta jos probleema olisikin juuri kasviöljyissä... Ehdottomasti kokeilen nyt Aqualan L:ää ja jotain vaahtoputsaria. Vinkkaisitko vielä herkän pintakuivan ihon vaahtoputsarin? :)

   Vastaa

   0
  3. Ja tosiaan, voisivatko nuo NYR:n herkän ihon maitoputsari ja voide myös aiheuttaa ärsytystä...? Pahin räjähdys kyllä nyt selkeästi liittyy öljyputsariin, eli nyt todellakin muistan, että yhtään öljyputsaria en tule enää kokeilemaan...

   Vastaa

   0
  4. voisivatko nuo NYR:n herkän ihon maitoputsari ja voide myös aiheuttaa ärsytystä…?

   Onhan niissäkin kasviöljyjä, eli jos iho reagoi kasviöljyihin, sun kannattaisi kokeilla olla hetken aikaa täysin ilman kasviöljyjä ja -rasvoja.

   Toisaalta.... useimmissa kasvovoiteissa, myös normikosmetiikan puolella, on kasviöljyjä. Eli jos pystyt kuitenkin käyttämään kasviöljypitoisia kasvovoiteita, on erikoista, että iho reagoisi puhdistusmaitoon... Puhdistusmaidoissa öljyjen pitoisuus on samaa luokkaa tai vähemmän kuin kasvovoiteissa.

   Vastaa

   0
  5. Hei, kivaa että mun pointeista olikin hyötyä :) Kun ensin ajattelin, että en osaa sanoa oireista mitään.

   Vinkkaisitko vielä herkän pintakuivan ihon vaahtoputsarin? :)

   Esimerkiksi L300:n, Lacto Linen ja Favoran vaahtoputsarit on hyviä. Erityisesti Lacto Line on ihan järkyttävän hyvä hintalaatu-suhteeltaan - superhalpa ja yksinkertaiset ainesosat, ja niiiiin ylellisen tuntuinen! Sulfaatiton ja hoitava koostumus on napakymppi kuivuuteen taipuvaiselle ja herkälle iholle.

   Kirjoitin Lacto Linen putsarista aikoinaan näin (koko juttu täällä):

   "Minäpä kerron teille: jos Lacto Linen puhdistusvaahto kaadettaisiin jonkun luksusmerkin purkkiin ja siihen lisättäisiin hienostuneempaa hajustetta, se menisi ihan täydestä selektiivisen merkin ylellisenä puhdistusaineena.

   Vaahto on todella hoitavan ja kermaisen tuntuista. Ei ihan yhtä paksua ja liukasta kuin esim. Lumenen ja ACOn vaahdot, mutta huomattavasti liukkaampaa kuin luonnonkosmetiikan pumppuvaahdot. Vaahtoa voi pyöritellä iholla kauan, ilman että se hajoaa ja kermaisuuden tunne häviää. (Luonnonkosmetiikan vaahdot taas eivät käyttäydy näin.) Tuote on kehitetty erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

   Vedellä huuhtelun jälkeen iho jää hoidetun tuntuiseksi; se ei nitise yhtään eikä sitä kiristä. Tuntuu siltä, kuin pintaan olisi jäänyt hoitavia aineita. Tunne ei kuitenkaan ole kalvomainen tai tahmea/nahkea, vain ’hoidettu’. Vaikea kuvailla, välillä loppuu sanat pahasti kesken kun yrittää kuvailla kosmetiikan tunnetta iholla tai hiuksissa! ^_^

   Todella hyvä puhdistusvaahto. Harvasta puhdistustuotteesta voi sanoa, että se jättää iholle hoidetun tunteen, mutta Lacto Linen puhdistusvaahdosta niin voi sanoa. Iso peukku!"

   Vastaa

   0
  6. Kiitos paljon vinkeistä ja hyvistä tiedoista! Tää tosiaan nyt avasi mua katsomaan tätä oikuttelevan ihoni tilannetta laajemminkin. Testaan ehdottamiasi putsareita ja annan iholle hetkeksi "kasviöljyrauhan", ja testailen varovasti sitten taas NYR:iä, tuleeko silläkin jotain reagointia.

   En ole osannut yhdistää näitä kahta, öljyputsaria ja kaikkia muita luonnonkosmetiikan tuotteiden öljyjä, yhteen, koska vaikka näppyjä on enemmän tai vähemmän aina, selkein reaktio tulee juuri putsarilla. Mutta samoja öljyjähän niissä on kaikissa (daa!), eri määrinä vaan.

   Kasviöljyistä ei vaan löydy juuri mitään tietoa/ muiden kokemuksia, että niidenkin kanssa voi tosiaan mennä iho pahasti tukkoon. Mullakin on hyvin tiukassa ajatus, että mineraaliöljy on se pahis ja kasviöljyt vain ja ainoastaan herkkua iholle. Vasta nyt kolmannella aknereaktiolla alan oikeasti uskomaan, että voi olla toisinkin :D

   Kiitti vielä :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)