Olen nyt käyttänyt runsaat kaksi viikkoa kalleinta ihonhoitotuotettani, tuhkimoeliksiirinä tunnettua, kaikki iho-ongelmat rypyistä akneen parantavaa Vintner's Daughter Active Botanical -öljyseerumia.
Nyt seuraa kokemuksia ja analyysi, mutta aloitetaan tutustumalla ensin tuotteen lupauksiin ja tarinaan.
Seuraava teksti on osittain suomalaisen jälleenmyyjän sivulta, osittain itse Vintner's Daughterin kotisivulta kääntämääni.
Aprilin tavoitteena oli kehittää tuote, joka hoitaisi samanaikaisesti juonteita, ryppyjä, aknea, velttoutta ja ihon sameutta. Tuloksena oli Vintner's Daughter. (Yksin viininvalmistaja ei eliksiiriään toki kehittänyt vaan mukana oli tiimi oikeita kosmetiikkakemistejä ja raaka-aineasiantuntijoita ;) Lisää voi lukea vaikka täältä.)
Pullo kätkee sisäänsä 22 kasviuutteetta, -öljyä ja eteeristä öljyä. Laitan ainesosista vaikutuksineen täydellisen luettelon postauksen loppuun - arvaan, ettei ihan jokainen lukija jaksa sitä litaniaa lukea vaan olette kiinnostuneempia meikäläisen kokemuksista.
KOOSTUMUS
Vintner's Daughterin koostumus on ohut, mutta ei nopeasti imeytyvä ja kuivaöljymäinen. Imeytyminen riippuu tietysti myös ihotyypistä, mutta minun iholleni Vintner's Daughter imeytyy hyvin hitaasti ('yliluonnollinen' imeytyminen jäi siis toteutumatta...). Ilman suositeltua painelumetodia öljy kiiltelisi iholla varmasti vieläkin pidempään, joten painelutekniikka jäi heti tavaksi.
Öljy on väriltään kellertävää, väri tulee porkkana- ja kurkumanjuuriöljyistä. Kokeilin kerran sekoittaa sitä Hourglassin meikkivoiteeseen (kun joku kertoi miksaavansa Hourglassin Illusionin aina kasvoöljyyn ja saavansa näin ihan täydellisen meikkipohjan), mutta meikkivoiteeseenkin tuli hieman kellertävä sävy joten tämä miksaus ei oikein toiminut.
TUOKSU
Seerumi tuoksuu voimakkaasti kasviuutteille ja eteerisille öljyille. Se on hyvin kasvimainen, jopa lääkekasvimainen, mutta ei epämiellyttävä. Totuin tuoksuun aika nopeasti.
ANNOSTELU
Öljyä neuvotaan käyttämään kerralla poikkeuksellisen paljon (ollakseen seerumi); 6-8 tippaa - tosin tämä suositus on myöhemmin Vintner's Daughterin sivulla muutettu 5-6 tippaan. Minun pakkauksessani lukee vielä 6-8 tippaa. Kasvoille tämä on ihan liikaa, mutta määrän voi ymmärtää jos öljyn levittää ohjeiden mukaan myös kaulalle ja dekolteelle.
Minä päädyin kolmen tipan annosteluun kasvoille, ja pyyhin kämmeniin jääneet öljyt vielä kaulalle. 2-3 pisaraa oli ihanneannostelu minun iholleni.
IHOTUNTUMA JA KÄYTTÖKOKEMUKSET
Kokeilu vahvisti sen mitä olen aina pelkästä öljyhoidosta ajatellut; miten öljy voisi muka riittää yksinään tuomaan iholle kaiken mitä se tarvitsee? Ylläpitääkseen kosteustasapainoa ja tervettä hydrolipidikalvoa iho tarvitsee sekä vettä että rasvoja, jompi kumpi yksinään ei riitä. Tämä kävi selväksi Vintner's-jaksolla, jolloin käytin pelkästään öljyseerumia.
Vintner's Daughterin valmistaja suosittaa mahdollisimman yksinkertaista ihonhoitorutiinia: puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen iholle painellaan öljyseerumi, ja se on siinä. Tarpeen vaatiessa voi iltaisin lisätä päälle yövoiteen ja päiväsaikaan UV-suojan. (Seerumin ainesosat itsessään eivät kuitenkaan tee ihosta aurinkoherkempää.) Minä en käyttänyt VD'n päällä muita hoitotuotteita sillä halusin selvittää miten se toimii yksinään.
Vintner's Daughter teki ihostani ihanan pehmeän ja sileän - todellakaan mikään voide ei tee ihosta yhtä pehmeää kuin öljyt, sen olen jo aiempien kasvoöljykokeilujen kautta huomannut. Ihon pinta myös näytti hyvältä; se hehkui ja huokoset pysyivät moitteettoman supussa. Iho näytti tasaiselta, raikkaalta ja luonnollisen hehkuvalta.
Mutta. Pehmeän pinnan alla iho tuntui aavistuksen kireältä. Se ei ollut täysin mukavan tuntuinen, jotain uupui. Iho tuntui sormin koskettaessa mielettömän hyvältä, mutta sisällä tuntui jano. Öljyn alla käyttämäni kasvovesi ei auttanut asiaa eikä riittänyt kumoamaan kireyden tunnetta, ei myöskään suurempi määrä itse öljyä.
Iho kaipasi vettä ihoon tuovia ja sitovia ainesosia, humektantteja. Vintner's Daughter lupaa paljon, mutta kun markkinointitekstit lukee tarkasti, huomaa että yhtä se ei lupaa; kosteutta. Aika olennainen asia jää uupumaan. Öljyillä toki on kyky ehkäistä kosteuden haihtumista, sillä osa niistä on okklusiivisia, mutta jos iholta jo valmiiksi puuttuu kosteutta, VD ei siinä auta.
Ihmettelenkin, miksi seerumia ei suositella käytettäväksi kosteuttavan tuotteen kanssa yhdessä. VD'n käyttöohjeissa korostetaan kasvoveden tärkeyttä, mutta pelkkä kasvovesi ei riittänyt kosteudeksi ainakaan minun ihollani.
Viimeisinä päivinä en enää malttanut odottaa vaan halusin kokeilla miltä iho tuntuu, kun alle laittaa reilusti kosteuttavan tuotteen, kuten rehellisen kosteusseerumin. Korkkasin Dermosilin uuden Nature-linjan Kanerva-seerumin, ja voilá - ongelma ratkaistu; kosteuttava seerumi ja Vintner's Daughter muodostivat yhdessä täydellisen miellyttävän tuntuisen ihon, jota ei kiristänyt piiruakaan.
VINTNER'S DAUGHTER vs. MUUT KASVOÖLJYT
Sitten ehkä se kaikkein kiinnostavin kysymys: tuntuiko 200 euron ylellinen, huippulaadukkaista raaka-aineista valmistettu öljyseos kasvoilla erilaiselta kuin halvempi kasvoöljy? Pystyikö hinnan näkemään tai tuntemaan iholla?
Vastaus: ei. Ei minun ihollani. Minun hipiälläni Vintner's Daughter ei tehnyt mitään sellaisia taikoja joita muut hyvät kasvoöljyt eivät ole tehneet.
Suurin lempparini Ekopharman Mustaherukkaöljy ei ehkä sisällä yhtä vakuuttavaa ja pitkää listaa raaka-aineita, mutta se imeytyy paremmin, liukuu iholla miellyttävämmin, ja - tuntuu ihollani kallista superseerumia kaikin puolin mukavammalta. Ulkoisesti kumpikin öljy tekee saman: iho näyttää hehkuvalta, tasaisen väriseltä ja hyvinvoivalta sekä tuntuu pehmeältä.
200 euron huippuraaka-aineiden vaikutukset, jos niitä siis jossain ilmenee, ilmenevät pinnan alla solutasolla, silmin en voi niitä havaita. Jos hypoteettisesti käyttäisin seuraavat kolme vuotta toisella puolella kasvoja vain Ekopharman Mustaherukkaöljyä ja toisella puolella pelkästään Vintner's Daughteria, ehkä eron saattaisi nähdä kolmen vuoden kuluttua. Mutta juuri nyt eroa ei voi nähdä, enkä näe syytä miksi sijoittaisin uudelleen ylellisyysöljyyn.
Mitä ajatuksia tällaiset ylelliset, lähes yliluonnollisen ylivertaisilla ainesosilla markkinoidut tuotteet teissä herättävät?
Jos joku kiinnostui Viinitarhurin Tyttärestä, sitä myy Suomessa naturelle.fi. Hinta on 200€ / 30 ml.
Jutun kuvat Vintner's Daughterin sivulta ja itse ottamiani.
*
Vintner's Daughterin ainesosat ja niiden vaikutukset (VD'n sivun tietojen mukaan):
Viinirypäleensiemenöljy (Vitis vfinifera) - tehokas pohjaöljy maksimaalisella imeytymiskyvyllä ja antioksidanttisilla ominaisuuksilla.
Hasselpähkinäöljy (Corylus avellana) - pääpohjaöljy, sisältää runsaasti linoleenihappoja, jotka vahvistavat ihon elastisuutta. Pieni partikkelikoko mahdollistaa läpäisyn syvälle ihoon.
Bergamotinkuoriöljy (Bergamia) - öljy, joka estää melaniinisynteesiä – tasoittaa ja kirkastaa ihonsävyä.
Samettikukka Kehäkukka (Calendula officinalis) - öljy, jota on arvostettu vuosisatojen ajan sen parantavien ja rauhoittavien vaikutusten ansiosta. (Edit. Kiitos korjauksesta, Elisa :) Suomennokset ovat suoraan Naturellen sivulta, 'samettikukka' tuli siis sieltä.)
Avokadoöljy (Persea gratissima) - runsaasti E-vitamiinia sisältävä öljy – tehokas vastus vapaille radikaaleille.
Bourbonruusu (Rosa borboniana) - muinainen ihon parantaja ja hormonaalisista muutoksista kärsivän ihon tasapainottaja.
Porkkanansiemenöljy (Daucus carota sativa) - runsaasti A-vitamiinia sisältävä öljy on tehokas solujen uudistaja ja juonteiden vähentäjä.
Helokkiöljy (Oenothera biennis) - voimakkaasti ihoa parantava ja tulehduksia rauhoittava öljy, joka toimii myös ihon tasapainottajana.
Ruusunmarjaöljy (Rosa canina) - ruusunmarjaöljy vaikuttaa suoraan UV-säteilyn aiheuttamiin vaurioihin ja pigmenttihäiriöihin.
Sitruunankuori (Citrus limon) - uute, joka hillitsee melaniinisynteesiä kirkastaen ja tasoittaen ihonsävyä.
Laventeli (Lavandula intermedia) - jo muinaisista ajoista ihonhoidossa käytetty, syvävaikutteisesti ihoa parantava ja tulehduksia tehokkaasti hillitsevä kasviuute.
Sinimailanen (Medicago sativa) - voimakas puhdistaja, tiheä kasvipohjainen ravintoainesisältö uudistaa soluja.
Nokkonen (Urtica dioica) - maksimaaliset A- ja C-vitamiinipitoisuudet sisältävä kasviuute taistelee juonteita ja auringon aiheuttamia vaurioita vastaan.
Voikukka (Taraxacum officinale) - voimakas puhdistaja, tiheä kasvipohjainen ravintoainesisältö uudistaa soluja.
Pihkaöljy (Boswellia carteri) - korkealle arvostettu öljy, joka lisää verenkiertoa päästäen seerumin imeytymään ihokerroksiin
Nerolinkukkaöljy (Citrus aurantium amara) - voimakas ja aromaattinen öljy aisteille ja ihon hyvinvointiin.
Rosmariiniuute (Rosmarinus officinalis) - mikrobiton kasviuute, joka auttaa aknen hoidossa
Tyrni (Hippophae Rhamnoides) - Syvältä ravitseva öljy, jossa vaikuttavat Omega-3, -6, -9 ja harvinainen Omega-7
Kurkumanjuuriöljy (Curcuma longa) - erinomainen tulehduksia estävä öljy, ihon kirkastaja ja vapaiden radikaalien torjuja.
Sypressinlehtiöljy (Cupressus sempervirens) - öljy, joka lisää verenkiertoa, vahvistaa hiusverisuonia ja kuljettaa happea ihoon.
Jasmiininkukka (Jasminum grandiflorum) - harvinainen ja arvostettu öljy, joka parantaa ihon elastisuutta ja lisää solutuotantoa.
Tamanuöljy (Calophyllum tacamahaca) - syvävaikutteisesti ravitseva, palkittu öljy, joka on tunnettu runsaan rasvahapposisällön mahdollistamasta imeytymiskyvystään.
41 comments on “Ihmeseerumin tulokset”
Tosi mielenkiintoista! Mua lähinnä nämä markkinointitekstit naurattavat. Mua ei siis lupauksilla yliluonnollisesta imeytymisestä tai muulla hehkutuksella vakuuteta. :D Voisin tätä tuotetta kokeilla mutta ikinä en itse maksaisi siitä moista hintaa. Mut hei, jälleenmyyjä, mulle voi lähettää pullon testaukseen! ;)
Kasvoöljyllä olen kyllä aiemminsaanut oman ihoni näyttämään aika kivalta, joten on kaiketi parasta tilata uusi öljy ja samalla tuo kosteuttava seerumi. Hei, tuleeko siitä pian juttua? No, tilaukseen menee joka tapauksessa, kun Madaran SOS-seerumi loppui sopivasti.
Siis Dermosilin Kanerva-seerumista? Kyllä, muutamista Dermosilin talven uutuuksista tulee esittely nyt tammikuun aikana :) Jos olet tykännyt Madaran SOS-seerumin koostumuksesta (emulsiomainen), tykkäät Dermosilistäkin, tosin se on vielä maitomaisempi mutta joka tapauksessa saman tyyppistä emulsiomaisten seerumeiden perhettä :)
Kiva kuulla, riittää varmasti mun rasvaiselle iholle vähän kevyempikin koostumus ja kokeiluun menee. :)
Olen itsekin kokeillut Dermosilin seerumia, ja ainoa joka harmitti oli se keinotekoinen vaniljamainen tuoksu.. En ymmärrä miksi sarja hajustaa tuotteensa niin voimakkaasti. Ja tuoksut ovat erilaisia kuin muilla luonnonkosmettikan tuotteilla (muilla merkeillä), sillä ne myös jäävät iholle pidemmäksi aikaa. Muuten oikein mukava tuttavuus. :)
Tuo öljyseerumin käytön lopputulos ei oikein yllätä. :) Noin vähän arvelinkin.
Minä taas tykkään siitä vanilja-kookoksen tuoksusta...! ^_^ Se on ihana. Epätavallinen luonnonkosmetiikalle, mutta vaniljan tuoksun ystävänä minä nautin :) Keinotekoinen tuo tuoksu ei varmaan kuitenkaan ole, kun kyseessä on ekosertifioitu sarja.
Tulin juuri kommentoimaan, että korkkasin itsekin äsken Kanerva-seerumin ja ensivaikutelma on vallan mainio. Ihana tuoksu ja mun tosi helposti punoittava punapään ihoni tuntuu ja näyttää hyvältä. Tunnen jo, että meistä tulee seerumin kanssa hyvät toverit.
Mulla on jossakin Ekopharman mustaherukkaöljy, mutta lienen kadottanut sen saaristoreissulla johonkin reppuun, jonka löydän vasta vuonna soijanakki ja vihis. Harmi, tulisi nyt yökäyttöön.
Kanerva-seerumin täytyy olla hinta-laatusuhteeltaan Suomessa myytävistä paras kosteusseerumi, en voi tajuta että sen hinta on vain 10,50€...! Huraa Dermosil <3 :) Tiesin heti ensikokeilulla että tämä koostumus on JUST mun juttu. En malta odottaa että pääsen hehkuttamaan tätä omassa postauksessaan...! :D
Koostumus oli munkin mielestä ihan loistava, ei tahmainen, mutta kosteuttava. Tarkoitin keinotekoisuudella keinotekoisen oloista tuoksua, juuri kuten sanoit luonnonkosmetiikalle ei-niin-tyypillistä. :) Mutta itse asiassa ei se nyt niin kauan viipynytkään kasvoilla, kun aamulla asiaa mietin. :)
Harmi vaan, että Dermosil edellyttää yleensä vähintään 50€ kertatilausta, tai mukaan tulee postikulut.
Muutaman kerran vuodessa on niitä 'osta pienemmällä summalla'-kampanjoita...
Bonukset ovat hyviä, mutta useinkaan en tarvitse kerralla suurta tuotemäärää..
Kiitos rehellisestä arviosta. Itse olen ihmetellyt tätä tuotetta ja varsinkin lupausta siitä, että yhdellä tuotteella pärjää. Mielestäni meidän ilmastossa kosteuttava tuote on välttämättömyys ja öljy siihen hyvä lisä. Itselläni on pintakuiva mutta rasvoittuva iho ja kombo kosteuttava seerumi + öljy on usein toimivampi kuin monet voiteet.
Olen kyllä valmis maksamaan kosmetiikasta jos koen saavani jotain erityisen hyvää ja toimivaa. Riittoisasta kasvoöljystä olen valmis maksamaan paljon enemmän kuin esim. putsarista, joka kuluu nopeasti ja joka huuhdotaan pois iholta. Toki monet kalliit luonnonkosmetiikkabrändit satsaavat raaka-aineisiin, tekevät käsityötä ja pieniä eriä jne. Silti välillä tuntuu, että tuotteiden korkealla hinnalla yritetään myös luoda mielikuvaa luksuksesta.
Ihan varmasti on näin, tämä on osa markkinointistrategiaa. VD-seerumissa kyllä on oikeastikin arvokkaat raaka-aineet, sillä puhtaat kasviöljyt ovat kalliimpia kuin ns. hajotetut eli esteriöljyt. VD'ssä ei ole lainkaan estereitä vaan pelkkiä kokonaisia kylmäpuristettuja öljyjä (+ uutteita, arvokkaita nekin). 200 euroa ei pullon sisältö tietenkään maksa, ei varmaan sataakaan euroa, mutta varmasti tuotteen valmistuksen käytetyt raaka-aineet ovat kalliimpia kuin vaikkapa Ekopharman (tai Korresin, toinen lempparikasvoöljyni).
Taidan olla outo, mutta oikeastaan toivoin, ettet pidä tuotteesta, sillä 200 euron öljy on järjettömän kallis. Mun mielestä olis kamalaa jos ainoastaan kalliilla tuotteilla sais naaman nätiksi ?.
:D :D ^_^
200 € x_x 200€!?? :D Mun mielestä tuo on ihastuttavasti brändätty nimeä ja mielikuvia myöten. Ymmärrän viehätyksen sen kautta. Vaikken mikään ihotautilääkäri tai kosmetiikkakemisti olekaan, niin silti ihan maalaisjärjellä päättelen, että noille ihanille vaikuttaville ainesosille kuten tyrnille, nokkoselle ja avokadolle on vain yksi tapa vaikuttaa terveyteen ja sitä kautta ihoon, eikä se tule kahdensadan putelista vaan ulkoa pihalta ja kaupan hevihyllyltä ihan syötynä :D Musta on jotenkin tosi jännittävää, miten varsinkin naisille suunnattu kosmetiikkamainonta tuntuu hyödyntävän ihmisen luontaista tarvetta kuluttaa (eli lähes koko ihmishistorian syödä) värikkäästi ja monipuolisesti. Ensin naiset pelotellaan pois syömisestä ja sitten samat hienot tehoaineet myydään kosmeputeleissa. :D Pakko toki myöntää että itsekin haksahdan ihanaan ja simppeleitä juttuja kalliimpaan kosmetiikkaan pitkälti juuri sen elämyksellisyyden takia.
Kiehtova ajatus, että näin monta aktiivisen roolin alle nimettyä tehoainetta voisi liittää samaan koostumukseen ilman, että jokin aktiivinen molekyyli pillastuisi toisesta. Kosmetiikan kemiasta en voi sanoa pohjattoman paljon tietäväni, mutta sen olen oppinut, että tuotteiden formulointi on kai aina jossain määrin kompromissi, jotta kaikki ainesosat saadaan toimimaan yhdessä. Ja tässä kun vielä on kyse orgaanisista kasviuutteista ja -öljyistä, olisi mielenkiintoista tietää, onko joku dominoivampi "öykkäriainesosa" jouduttu jättämään pois, jotta cocktail pelaa - vain onko todella jotenkin vain saatu kaikki ihana ja upea onnistumaan yhdessä tuotteessa, ilman ainesosatetristä.
Pohtii siis hän täällä juuri iltasatukirjan alta heränneenä, että onko tässä siis ykskantaan poimittu käyttöön kaikki parhaat mahdolliset ainesosat, vai kaikki parhaat mahdolliset yhdessä toimivat ainesosat.
Tähän on tietysti turha odottaa konkreettista vastausta - kunhan pallottelen, kun herättelit keskustelua. :) Mielenkiintoinen tapaus. :)
VD'n sivuilla kerrotaan, kuinka tuotekehityksessä ei keskitytty pelkästään löytämään yksinään fantastisesti toimivia ainesosia, vaan tutkittiin myös ainesosien vaikutusta yhdessä. Tuloksena syntynyt cocktail on siis heidän mukaansa sellainen, jossa ainesosat toimivat synergiassa keskenään:
"Each ingredient is chosen not only for its individual capabilities, but also how it works in synergy with other ingredients."
Juttuja, joiden käytännön toimivuudesta vain luonnonkosmetiikan kemistit voivat jutella keskenään :D Me tavikset voidaan vain päättää, uskoako vai eikö ^_^ Tuntuuhan se jännältä että 22 erilaista öljyä ja uutetta, jotka kaikki ovat aktiiviaineita eikä yksikään pelkästään tekninen raaka-aine, voivat kaikki muodostaa yhdessä kokonaisuuden, jossa jokainen ainesosa on synergiassa toisten kanssa.
Sun iho on niin hyvässä kunnossa ettei sinänsä yllättänyt ettet koe ihmeitä tapahtuneen. ;) 200€ on vähän turhan kallis hinta pelkästä ihan hyvästä tuntemuksesta iholla. :D Minä niin haluaisin testata tätä ja katsoa saisinko ihon kuntoon, löytyy vähän couperosaa, ajoittaista kuivuutta ja näppyjä (ei kunnon finnejä vaan sellaisia ärsyttäviä pikkupaukamia jotka tekee ihon pinnasta epätasaisen). Näpyt on varmaan hormonaalisia kun tulevat ja menevät kierron mukaan, mutta näihin ois kiva joku ihmeaine löytää! Toki tiedän ettei näihin yleensä voiteet auta, mutta oon nyt pian vakuuttanut itseni siitä että tää öljy on vastaus kaikkeen. :D
Totta tämäkin, minä en ole ihoni perusteella millään lailla erityisen hyvä koekaniini monenkaan iho-ongelman hoitoon tarkoitetuille tuotteille. Olen aina ollut sitä mieltä, että parhaassa kauneusblogissa tuotteita testaisi usean ihotyypin ja iho-ongelman paneeli, se olisi ihanneblogini ^_^ Tuotteesta saisi aina useamman eri ihotyypin kokemuksen. Mutta blogia kirjoitan vain minä yksinäni joten näihin tylsiin "Ei mitään vaikutusta" -arvioihin on tyytyminen.
Yhteen aikaan, kun vielä olin liikkeessä töissä, minulla oli työkavereideni muodostama paneeli ja testautin monet blogiarvioitavat tuotteet myös heillä. Valitettavasti tällaisen paneelin ylläpitäminen pitkäjaksoisesti ei onnistunut.
Propsit kyllä rohkeudestasi sijottaa 200 euroa tällaiseen testailuun, lukijana mielenkiintoinen aihe, mutta itselle 30 euroa on sellanen kipuraja että enempää en kasvotuotteesta raaski maksaa :)
Mielenkiintoinen postaus!
Noin kallista hintaa itselläni ei olisi sijoittaa (ainakaan tällä hetkellä, katsotaan lottovoiton jälkeen :D)) yhteen tuotteeseen, joten lohduttavaa ajatella, että ehkä sekään ei tekisi omalle iholleni mitään ihmeitä. Tykkään kyllä öljyistä ja eniten Madaran ja Mossan versioista. Niillä ihoni tulee ihanan tuntuiseksi, mutta kuten sinäkin kirjoitit, öljy yksin ei riitä. Joudun kyllä laittamaan myös kasvovoidetta öljyn päälle, etenkin näin talviaikaan, jotta ihosta tulisi ravitun tuntuinen. Pelkällä öljyllä totesin saman kuivuuden tunteen kuin sinäkin tätä tuotetta kokeillessa.
Nyt kun ollaan kohti kesää menossa ja auringonvalo täällä peräpohjolassa taas lisääntyy.
Olisko vinkkejä, joilla just joulunaiaan häipyneet "maksaläiskät", ne muuta ihoo ruskeemmat läiskät jotka auringossa iholleni majoittuvat saa pysymään talviunilla.
Nyt otin jo käyttöön 50kertoimisen aurinkovoiteen, korkkasin viimeperjantaina uuden purkin auki ja huolellisesti peittelen otsan pipolla ja nenän/poskipäät vielä sudin LilyLololla. Silti aurinkoisen ulkoilupäivän jälkeen nenänpään kesakot ovat jo piristyneet.
Se Cliniquen "viiksivoiteesi" menee tilaukseen, mut oisko jotain muita "kovia aineita", jota kannattaisi kokeilla?
Vielä piti kommentoida, että kerrostus on ollut näissä viimaisissa keleissä aivan ykkösjuttu.
Aamuisin holvaan nassuun: Madaran Pihlaja seerumin, Pihlaja kosteusvoiteen, Avenen 50SPF aurinkovoiteen ja LilyLolon blondien ja huuliin Carmexia purkista. Iltaisin madaroiden päälle sitä otsonioliiviöljyä (edelleen testipurkissa liru, mutta uusi ostettu purkki jo odottelee).
Ihoni oli josus omasta mielestäni rasvainen, mutta aika hyvin se vetää noita voiteita ja jo vartin päästä ihoni pinta on matta ja koskettamalla ei tunnu klähmää.
Mutta eka talvi kun nenänpään nahka ei kesiydy pois tai kiristele (huolimatta paksuista rasvoista). Toi Pihlaja voide ei mun iholla ole paksu, vaan holahtaa jonnekin tosi nopsaan.
Jos siis auttaisi keksimään, mitä ostetaan lisää, et maksalaiskät saa piiloon.
Kerroit ottaneesi jo käyttöön SK50 voiteen ja silti kesakot pristyvät aurinkoisen ulkoilupäivän jälkeen. Heti tuli mieleen: oletko lisännyt voidetta vielä ulkoillessasi? Tämä ei varmasti tule monelle mieleen etenkään Suomessa talvivuodenaikaan, mutta mikäli iho on erityisen herkkä pigmentoitumaan (esim. melasma-alueet), yksi voitelu korkeallakaan suojakertoimella ei riitä vaan voidetta on lisättävä mielellään tunnin välein jos ulkoilee pidempään. Kun voidetta lisää tiheästi, sillä on todella merkittävä vaikutus - tämän olen ainakin itse konkreettisesti kokenut oman huultenympäryshyperpigmentaationi kanssa.
Lisään "viiksivoidetta" nykyään tunnin tai puolentoista välein auringossa oleillessa ja tällä keinolla pigmentaatio on pysynyt aisoissa, eikä ylähuulelle viime kesän ja syksyn aikana juuri "viiksiä" ilmestynytkään. Olen voiteen lisäilyssä tunnollinen ja se on todella auttanut.
Tokihan voi tuntua vaivalloiselta alkaa voitelemaan nassua kesken ulkoilun, mutta itse uskon että se on ainoa tehokas keino hillitä pigmentin tummenemista - ellei sitten halua peittää kasvojaan kokonaan jollain kankaalla tai pysytellä sisätiloissa. Yli SK50 suojakerroin ei enää lisää tehoa kuin täysin marginaalisesti, joten kaiken maailman "SK 100" -voiteet voi unohtaa. Jo SK30:n ja SK50:n välillä on todella pieni ero.
Vinkki numero yksi on siis: muista lisätä voidetta tiheästi! :)
Vinkki numero kaksi: hanki c-vitamiiniseerumi L-AA-muodossa (L-ascorbic acid). C-vitamiini haalistaa hyperpigmentaatiota siinä missä AHA-hapotkin, mutta c-vitamiinin etu on se, ettei se herkistä ihoa auringolle niinkuin AHA. Päinvastoin, c-vitamiini jopa vahvistaa ihon kykyä puolustautua UV-säteitä vastaan, etenkin kun sen yhdistää e-vitamiiniin (tutkimusviite ^_^) C-vitamiinituote on siis auringossa liikkujan ystävä :)
Minullakin tulee herkästi "viikset", joten kerrotko Sanni esimerkkituotteen tuosta yllämainitusta c-vitamiiniseerumista :)
Hei smettis! Minulla on käytössä Klairsin c-vitamiiniseerumi, jota ei saa Suomesta, mutta Suomessa myydään mm. Kiehl'sin kulttimaineessa olevaa, 10,5% puhdasta L-AA-muodon c-vitamiinia sisältävää Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate'a. Se on iholla ikävän tuntuinen (minun mielestäni), koska se on vedetön ja silikonipohjainen, mutta koostumus on luotu c-vitamiinin stabiilina pysymistä silmällä pitäen (L-AA säilyy parhaiten vedettömässä pohjassa) joten ymmärrän hyvin silikoniratkaisun. C-vitamiiniseerumiin kannattaa suhtautua niin, ettei se välttämättä ole iholla se kaikkein miellyttävimmän tuntuinen, mutta sen mahdollisuudet kirkastaa ihoa (tehokkaalla pitoisuudella ja säilyvyyden kannalta hyvin formuloidulla koostumuksella) ovat melkeinpä ylivertaiset muihin tuotteisiin verrattuna.
Okei tuo menee ostoslistalle.
Tarvii koittaa muistaa lisätä aurinkovoidetta useammin...talvella naama on aika hyvin kankaan alla. Mutta kesällä ei...hellehattu tai huivi/lippis toki...
Tänä vuonna ajattelin panostaa läikkien ehkäisyyn ennen niiden ilmaantumista...
Löytyy ehkä Kicksiltä, voi tilata Suomesta Suomeen ja olis tarjouksessa!
Eiks tää ole sama tuote?
https://www.kicks.fi/kiehls/ihonhoito/kasvojenhoito/booster-essence/powerful-strength-line-reducing-concentrate-100-ml
Nojoo, mun luetun ymmärrys...totahan justa sanoit löytyvän...mut se c-vitamiiniseerumi....
Joo, tätä voi ostaa myös Helsingin ja Tampereen Stockan Kiehl's-pisteistä :) Ja onkohan Turussakin nykyään....
Joo ei. En kyllä ostaisi Viinitarhurin Tytärtä tuohon hintaan vaikka olisit kirjoittanut kuinka ylistävän arvostelun. Mulle tuottaa erityistä mielihyvää kun löydän hyvän tuotteen kohtuulliseen hintaan.
Minulla on kaapissa juuri tuosta syystä vähälle käytölle jäänyt Kiehl'sin Midnight Recovery -kasvoöljy. Se jättää kyllä ihon pinnan ihanan silkkiseksi mutta ei kosteuta riittävästi. Pitääkin varmaan kokeilla sitä jonkun seerumin päälle.
Sanni! Latinankielisten lajinimien kirjoitusasu kuuluu niin että suku on isolla (Sorbus) mutta lajinimi on aina pienellä (aucuparia).
Näitä näkee isolla kirjoitettuna ympäri nettiä, se ei silti tee siitä oikeaa kirjoitustapaa.
En niuhottaisi tästä muuten, mutta ihmettelen miten moni toimittajakin sortuu tähän virheeseen vaikka muuten ovat selkeästi tehneet kovan pohjatyön tutkiakseen juttunsa taustoja. Mutta ainahan voi oppia jotain uutta :)
Hyvää talven jatkoa!
Kiitos palautteesta Jenna :) Välitän sen Naturellelle, jonka sivulta olen kasvien nimet suoraan copy-pastennut.
(Itselläni ei ole ammattikirjoittajan taustaa tai koulutusta joten en tällaiseen epäkohtaan latinankielisten nimien kirjoitusasussa kiinnittänyt huomiota).
Edit. Hetken asiaa mietittyäni tajusin, miksi Naturellella latinankieliset nimet on kirjoitettu noin. Se johtuu yleisestä tavasta kirjoittaa kosmetiikan ainesosat INCI-listoihin siten, että kaikkien sanojen alkukirjain on isolla, ei siis pelkästään latinankielisten. Jos katsoo mitä tahansa kosmetiikkatuotteen inciä, ainesosien kirjoitusasu on tällainen: Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Chondrus Crispus Extract, Hydrated Silica, Xanthan Gum jne.
Tämä tapa taas tulee varmaan englannista, siellä kun yleensä otsikoissa, nimissä, ym. (ja ilmeisesti tällaisissa listauksissa :D) kirjoitetaan isolla jokaisen merkitsevän sanan alkukirjain. Ei kyllä hajuakaan, mikä olisi korrekti tapa suomeksi - otsikointeja ei ainakaan tehdä samoin - kun useimmissa puteleissa se INCI on vain kerran englanninkielisen otsikon alla.
Joo, totta tämäkin.
Mä luulen, että incien kirjoituksen kanssa on jostain syystä vain päädytty yleiseen, kansainväliseen käytäntöön, jossa kaikki sanat kirjoitetaan isolla jos teksti on tekstausta. (Kokonaan isollakin kirjoitettuja incejä näkee usein.)
Kaksi lempiblogeistani: puutalobaby ja karkkipäivä. Yhtään lasta mulla ei ole, ja kosmetiikakseni kelpaa markettitavara silloin kun sitä muistan käyttää. Silti luen näitä molempia innolla! Miksi? Parhaat kommentoijat. :) aina mielenkiintoista luettavaa, hyvin perusteltuja kommentteja, vaikkei samaa mieltä välttämättä oltaiskaan. Myös blogien pitäjät vastaavat kommentteihin aktiivisesti. Keep up the good work! :)
Kiitos Minävain <3 <3
Ja täytyy olla samaa mieltä että blogillani on aivan mahtavia, aktiivisesti osallistuvia lukijoita joiden kommenteista olen oppinut vähintään yhtä paljon kuin kenties lukijat minun postauksistani :)
Hei taas! Ei liity tähänkään mutta kävin siis eilen kehon koostumusmittauksessa kun yritän laskea painoa siihen mitä oli 2 vuotta sitten noin eli 60 kg:aan.
Sain tulokset mutta niistä puuttuu lihasprosentti. Osaatko neuvoa minua miten tuo lasketaan näillä mun tuloksilla:
lihasmassa joka mulla on 48,5 kg.
FFM eli onko tämä rasvaton massa on 51,1 kg.
Rasvaprosentti 30,9% ja
rasvamassa 22,8 kg.
Painoa siis tuon mukaan 73,9 kg (aamulla oli omalla vaa alla 72,3 :)) ja siis tavoite on jälleen päästä tuonne 60 kg:n pintaan jossa olin 2 vuotta sitten. Mutta osaatko auttaa näillä tiedoilla mikä on lihasprosenttini? Tuhannen kiitosta jo etukäteen
Moi! Yritin tätä pähkäillä mutta valitettavasti en osaa auttaa :/ Itsellä lihas% on muistaakseni aina ollut suoraan ilmoitettuna kehonkoostumusmittauksen paperissa enkä ole sitä itse koskaan laskenut.
Kiitos kuitenkin pohtimisesta :) yritän selvittää asiaa
Hei!
Jos oletetaan, että lihasprosentti = prosentti, joka koko kehonpainostasi koostuu lihaksesta, olisi tämä lihasmassa jaettuna kehonpainolla (eli tapauksessasi 65.6%) Joskus lihasprosentilla (esimerkiksi englanninkielessä muscle percentage = lean body mass) tarkoitetaan rasvattoman massan prosenttia kehonpainosta, eli tämä olisi rasvaton massa jaettuna koko kehon massalla (tapauksessasi 69%) En ole satavarma, mutta perus maalaisjärjellä luulisin, että lihasprosentti on tuo ensin mainittu. (Kehossasi olisi siis silloin noin 3% nesteitä/luuta, 65.6% lihasta ja 30.9% rasvaa) Mietin vain, onko tässä mittauksessa ns. lihasmassalla tarkoitettu juurikin lihas+luumassaa, koska 3% kehonpainosta nesteille+luulle kuulostaa alhaiselta.
Tämä kuulostaa todelliselta elämyspakkaukselta.. Raaka-aineissa näkyy olevan mukana varsinainen sekametelikeitto sekä hoitavia, hyödyllisiä öljyjä että haitallisia, ihoa potentiaalisesti ärsyttäviä aromiaineita. Varmaan kuluttajien ajatellaan haluavan tuoksua koko rahan edestä... Eikö olisi reilua tehdä saman tien parfyymi? :)