29.12.2017

Ihonhoidon lempisarjani ja miksi pidän niistä

Tänään tekee mieli kertoa lempisarjoistani, ja miksi pidän niistä.

Ensimmäiset suosikkisarjani herättyäni yläkouluikäisenä kosmetiikan maailmaan olivat Yves Rocher ja The Body Shop. Käytin lähes yksinomaan näitä merkkejä teini-iässä, etenkin edullista Yves Rocheria (TBS oli minulle lähes selektiivinen merkki jonka tuotteita ostin harkitummin ja ne tuntuivat arjen luksukselta).

Kun sitten parikymppisenä yllättäneiden iho-oireiden myötä siirryin kasvojen ihonhoidon osalta pääsääntöisesti apteekkikosmetiikkaan, ei minulla pitkään aikaan ollut mitään erityisiä lempparisarjoja joita olisin suosinut (poislukien "ikuinen" Yves Rocher jolta tilasin kaikki suihkugeelit, vartalo- ja käsivoiteet ja suurimman osan meikeistäkin). Hoidin kasvojen ihoa monet vuodet pelkästään Aqualan L:llä ja Sebamedillä, silmänympärysvoide ja kasvovesi olivat vaihtelevasti muilta merkeiltä.

Työpaikan porukan mukana aloin 25+ ikäisenä tilaamaan Dermosiliä, jota voi kai pitää kolmantena pidemmän linjan suosikkisarjanani ennen luonnonkosmetiikka-aikoja.

Lavera_EyeCreams_IMG_9256_2

Vuodesta 2009 eteenpäin suosikkini ovatkin sitten löytyneet luonnolliselta puolelta.

Testailuni alkoivat ei-niin-suurella-ystävyydellä Weledasta. Tämä epäonninen startti sai minut melkein luovuttamaan, mutta jatkaessani eteenpäin projektini parissa, löysin luonnonkosmetiikan maailmasta pikku hiljaa yllättävän laajan ja palkitsevan koostumusten kirjon.

Olen kokeillut vuosien varrella varmaankin kymmenittäin sarjoja (olisi hauska joskus käydä läpi blogiarkistot ja laskea montako kaiken kaikkiaan). Näistä on sukeutunut aika helposti selkeä lempisarjojen joukko, jonka esittelen tässä postauksessa.

Mikä lempisarjoilleni on yhteistä? Ne ovat kaikki sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja niiden koostumukset edustavat ns. modernia luonnonkosmetiikan formulointia.

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka on klassinen vanhan koulukunnan luonnonkosmetiikkasarja

Luonnonkosmetiikan sarjat voi karkeasti jakaa kahteen suuntaukseen; ns. vanhan koulukunnan perinteiseen luonnonkosmetiikkaan ja uudempien valmistajien modernimpiin sarjoihin.

Vanhat pioneerisarjat nojaavat klassisiin, mahdollisimman vähän modifioituihin raaka-aineisiin, lääkeyrtteihin ja lempeisiin valmistusmenetelmiin. Sarjojen historia ulottuu 1900-luvun alkupuoliskolle ja käytössä on edelleen vanhojen klassikkotuotteiden reseptejä. Taustalla voi vaikuttaa vahva aatesuuntaus kuten antroposofia.

Luonnonkosmetiikan valmistusta

Monet uudemmista, 1990- ja 2000-luvun luonnonkosmetiikkasarjoista ovat vailla taustaideologioita ja pohjautuvat usein perustajansa henkilökohtaisiin iho-ongelmiin ja haluun kehittää oma versionsa hellävaraisista, luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista. Tottakai, luonnollisestikin, myös kaupalliset syyt vaikuttavat monien sarjojen syntyyn etenkin nyt vihreän buumin ollessa vallalla.

Monet, etenkin suuremmat 1990- ja 2000-luvun sarjat käyttävät modernimpaa valmistusteknologiaa ja usein myös modifioituja ainesosia, mikä saattaa tehdä niistä vanhan koulukunnan kannattajien silmissä vähemmän luonnollisia. Modifioidun ainesosan raaka-aine on myös luonnosta, mutta sitä on muokattu kemiallisesti niin, että siitä syntyy labrassa uusi ainesosa jota ei löydy itsessään luonnosta.

Esimerkki tällaisesta ainesosasta ovat hiustuotteissa (minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeät) kvatit, joita modernimmat luonnonkosmetiikkasarjat käyttävät mutta vanhemman koulukunnan merkit eivät hyväksy. Ympäristöystävällisyyden näkökulmasta pitkälle muokatut ainesosat ovat toki kyseenalaisia, sillä niiden valmistus kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin ei-modattujen.

Supermood_IMG_4086_2

Suomalainen Supermood on modernia luonnonkosmetiikkaa

Modifioitujen ainesosien etu joillekin kuluttajille on mm. niiden mahdollistama kosmeettisesti miellyttävämpi tuntuma iholla tai hiuksissa. Modernien luonnonkosmetiikkasarjojen tuotteet muistuttavat koostumukseltaan enemmän normikosmetiikkaa, mutta samalla on ymmärrettävä, että niiden sisällöstä suurempi osa on koostumusta parantavia ja muokkaavia ainesosia kuin perinteisessä luonnonkosmetiikassa.

Vanhan koulukunnan luonnonkosmetiikan etu joillekin kuluttajille on potentiaalisesti lääkinnällisemmät vaikutukset, kun tuotteen vaikutus usein perustuu tunnettuihin rohdoskasveihin ja perinteisiin, farmasiasta ammentaviin valmistusmenetelmiin.

Kummassakin suuntauksessa on etunsa ja puolensa, ja kummallekin löytyy vannoutuneet käyttäjänsä.

YA_luonnonkosmetiikka_IMG_7720_2

YA Naturae on kotimaista apteekkiluonnonkosmetiikkaa

Minä olen löytänyt ihania tuotteita kummastakin suuntauksesta, mutta leirini on modernimmalla puolella.

Ihoni rakastaa raikkaita, kevyitä ja ei-tahmeita koostumuksia joita löytyy helpommin moderneilta sarjoilta, samoin tuoksumaailma uudemmissa sarjoissa on minulle mieleisempi. Madara_SOS_IMG_7496_2

Mádara

Latvialainen, vuonna 2006 perustettu Mádara on kenties se ihan suurin suosikkini. Tältä sarjalta olen löytänyt kaikkein vähiten "huteja" ja useimmat tuotekoostumukset sopivat iholleni ja mieltymyksiini loistavasti. Mádaran emulsiotyyppiset voiteet ovat raikkaita, helposti levittyviä ja imeytyviä ja shampoot ja hoitoaineet luonnonkosmetiikan kärkeä.

Persoonallinen, ruohikkoinen tuoksumaailma ei ihan heti voittanut puolelleen mutta totuin siihen pikkuhiljaa ja nyt voin sanoa jopa pitäväni siitä. Kaikki tuotteet eivät tuoksu heinältä mutta niissä on oma, hyvin tunnistettava madaramainen pehmeä kasvimaisuus vailla kärkevää eteeristen öljyjen sävyä. Mádaralla tuoksut ovat tärkeitä ja tuotekehitystiimissä on oma tuoksuihin erikoistunut kemisti vastaamassa Mádaran tuoksuprofiilista.

Lemppareitani Mádaralta:

Lavera

Saksalainen Lavera vietti juuri 30-vuotisjuhlaansa ja on minulle kaikista luonnonkosmetiikkasarjoista melkeinpä se kaikkein läheisin ja tutuin. Olen työskennellyt Suomen Laveran kanssa vuodesta 2010 ja tutustunut tuotteisiin niin oman kuin asiakkaidenkin ihon kautta. Laveran etuihin kuuluu erittäin laaja tuotevalikoima, miellyttävät, "normikosmetiikkamaiset" koostumukset ja miellyttävät tuoksut. Mádaran tavoin myöskään Laveran tuotteiden tuoksuissa ei ole eteeristen öljyjen ja tiettyjen yrttikasvien tuomaa pistävyyttä.

Mádaraan ja toiseen suosikkiini Estelle & Thildiin verrattuna Lavera on niin sanotusti arkisempi, sanoisinko "koko perheen sarja", siinä missä Mádara ja E & T ovat hienostuneempia (ja kalliimpia).

Lemppareitani Laveralta:

EstelleBioDefense_IMG_5132 Estelle & Thild

Ruotsalainen, vuonna 2007 päivänvalon nähnyt Estelle & Thild -sarja oli ensimmäinen täysin positiivinen kohtaamiseni luonnonkosmetiikassa alun tahmeiden kokemusten jälkeen. Löysin Estelle & Thildin työpaikaltani ja olin aivan haltioissani. Miellyttävät, ei-tahmeat koostumukset ja hienovarainen tuoksumaailma loivat heti pohjan minun ja ruotsalaistyttöjen ystävyydelle (Estelle ja Thild ovat sarjan perustajan Pernilla Rönnbergin tyttäret).

Vuosien saatossa alkujaan simppeli ja ulkoisesti vaatimattoman näköinen Estelle & Thild on kehittynyt ja uudelleenbrändätty luksuksemmaksi ja tuotteiden valmistusmaakin on vaihtunut. Muutosten myötä tuotteiden koostumukset on hiottu yhä vain hienostuneemmiksi ja tuoksut ovat tätä nykyä kukkaisen parfymoidut. Pidän henkilökohtaisesti Estelle & Thildin koostumuksia ja tuoksumaailmaa kaikkein lähimpänä normikosmetiikkaa kaikista kokeilemistani luonnonkosmetiikan sarjoista. Kaikkiin kuluttajiin merkin suhteellisen voimakas kukkaistuoksu ei kenties vetoa, mutta ainakaan se ei ole yrttinen, tunkkainen tai heinäinen.

EstelleThildBio_uutuudet

Alkuun lasten tuotteisiin keskittyneen Estelle & Thildin vahvuus tänä päivänä on hurmaavissa seerumeissa ja ylellisen tuntuisissa voiteissa sekä esteettisesti erittäin onnistuneessa pakkaus-designissa. Estelle & Thildin koko visuaalinen ilme on mielestäni kauneinta mitä luonnonkosmetiikan maailmassa tiedän.

Lemppareitani Estelle & Thildiltä:

Ekopharma_IMG_9997

Ekopharma

Kotimainen, vuonna 2012 lanseerattu Ekopharma ei ehkä vakuuta esteetikkoja pakkauksillaan mutta purkkien sisältö on sitäkin ilahduttavampaa. Tykästyin Ekopharmaan ensikohtaamisella ja tältä sarjalta löysin myös ensimmäisen suosikkikasvoöljyn. Ekopharma-tuotteissa on ihan omansalainen koostumus ja persoonallinen, makeahko tuoksumaailma. Voiteet eivät ole yhtä kevyitä ja "fluidimaisia" kuin esimerkiksi Mádaran, mutta raikkaita ja täyteläisyydessäänkin huomattavasti helpommin ihoon imeytyviä kuin tietyt, tahmeat old school -rasvat. Minun ihoni tykkää <3

Ekopharman vahvuuksiin kuuluu kotimaisuuden lisäksi laaja tuotevalikoima eri ihotyyppien linjoista vartalon- ja hiustenhoitotuotteisiin. Sarjan kehityksessä on myös huomioitu allergiat eikä valmistuksessa ole käytetty perinteisiä luonnonkosmetiikan yrttejä, yrtteihin kuuluvia mykerökukkaisia kasveja tai ihoa herkistäviä tuoksuja. Tuoksuttomia tuotteet eivät kuitenkaan ole, niissä vain ei ole käytetty tunnettuja, eniten allergisoivia tuoksukemikaaleja. Hajusteettomana markkinoitu herkän ihon Mustaherukka-sarja sisältää sekin tuoksuvaa fenetyylialkoholia, joka vastaa lähes kaikkien Ekopharma-tuotteiden tunnistettavasta ominaistuoksusta (joka minun nenääni on erittäin miellyttävä, toim. huom :)).

idEkopharmaTyrni_sy_IMG_8509

Lemppareitani Ekopharmalta:

Ekopharman ainoa heikkous on sen huono saatavuus; sarjaa myydään vain valikoiduissa hoitoloissa ja rajatusti joissain harvoissa muissa paikoissa kuten Tampereen Sokoksen kemppariosastolla.  Edit. Tampereen Sokoksen kemppariosastolla myydäänkin vain Ekopharman hiustuotteita, ihonhoitotuotteet löytyvät kakkoskerroksesta Hyvä Olo -hoitolasta. Nettikaupoista tunnen vain Hillan.

*

Mitkä ovat teidän lempisarjojanne ja miksi? :)

61 comments on “Ihonhoidon lempisarjani ja miksi pidän niistä”

 1. Olipa huippuhyvä postaus taas! Paljon uutta tietoa, esim kvateista! Omat lempisarjani ovat Miia Höytö ja E&T. Ensimmäistä käytän usein talvella kuivuutta, tuulta ja tuiskua vastaan ja jälkimmäistä kesällä, raikkauden ja kosteutuksen tavoitteluun. Satutko muuten tietämään, olisiko joku luonnonkosmetiikkasarja erikoistunut rosacean tai muiden ihotulehdusten hoitoon?

  Vastaa

  0
  1. Satutko muuten tietämään, olisiko joku luonnonkosmetiikkasarja erikoistunut rosacean tai muiden ihotulehdusten hoitoon?

   Naturelle-verkkokauppa (erikoistunut ylelliseen luonnonkosmetiikkaan) on listannut rosacea-iholle sopivia tuotteita (siellä on oma 'rosacea'-kategoria)

   https://naturelle.fi/collections/rosacea

   Itse en valitettavasti tunne mitään sarjaa joka olisi itsessään erikoistunut rosacean hoitoon. Dr. Hauschkalla on MED-linja, joka on erikoistunut atooppisen ja kutiavan ihon hoitoon, ja tulehdustahan on myös atooppisella iholla, mutta MED-tuotteet eivät ymmärtääkseni hoida rosaceaa.

   Vastaa

   0
  2. Kuivalla iholla täyteläisten voiteiden imeytymistä edesauttaa kun kuorii ihon säännöllisesti ja kosteuttaa ihon perusteellisesti kasvovedellä (ja seerumilla) ennen voiteen levitystä. Kostutettuun ihon pintaan jolta kuivat, kuolleet ihosolut on "siivottu" pois imeytyy täyteläinenkin voide. Jos iho on kuiva eikä vain kosteusköyhä, se tarvitsee myös rasvaisempiakin koostumuksia, eli täyteläisen voiteen käyttö on perusteltua.

   Vastaa

   0
  3. Ekopharmalla on ruusufinniin hoitogeeli. Olen testannut tuotteita karpalo, vadelma ja herukka sarjoista ja mikään ei ole saanut reaktioita aikaan omalla ihollani. Tyrniä kosmetologini ei suositellut. Ekopharmaa on kyllä ihan hyvin tarjolla (esim. Jyväskylässä n.15 myyjää) , ja koska kaikista tuotteista on matkapakkauksia (hinnat 6-15e) on eri tuotteita helppo testailla. Rohkeasti vain kosmetologien ovista tuotteita ostamaan.

   Vastaa

   0
  4. Rohkeasti vain kosmetologien ovista tuotteita ostamaan.

   Jes, tätä mieltä minäkin olen mutta ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että löytääkseen "kosmetologin oven" jonka takana on EkoPharmaa, täytyy kuluttajan ensin tehdä taustatyö eli etsiä netistä oman paikkakuntansa EkoPharma-hoitolat. EkoPharmaan törmääminen ns. sattumalta jossain paikassa ei ole kovinkaan todennäköistä, vaan sarjasta kiinnostuneen täytyy ottaa selvää mistä sitä saa ja lähteä asiakseen käymään näissä paikoissa. Toisin kuin kosmetiikkamyymälöissä ja tavaratalojen kemppariosastoilla, joissa asiakas voi tutustua uusiin sarjoihin täysin spontaanisti, ei EkoPharmaan voi tutustua yhtä spontaanisti jolloin se jää monelta potentiaaliselta asiakkaalta löytämättä. Harva kuluttaja käy haahuilemassa eri kosmetologien salongeissa vain hypistelemässä ja katselemassa tuotteita, niinkuin kemppariosastoilla.

   Ymmärrän täysin miksi EkoPharmaa myydään vain hoitoloissa, mutta se on samalla harmillista koska tämä hieno sarja jää sen vuoksi monilta piiloon.

   Vastaa

   0
 2. E&T:n seerumit ovat ihania. Ehdoton suosikki on hajusteeton seerumi. Kasvovoiteet eivät ole saaneet minua ihastumaan.

  Muuten olen hyvin joustava tuotteita valitessani. Suosikkituotteita on monta, mutta suosikkimerkit ovat vaikeampi rasti. Tosin Lumene yrittää kovasti tunkea luonnonkosmetiikan täyttämään peilikaappiini.

  Vastaa

  0
 3. Kiva aihe! Ekopharma ja Madara mullakin suurimpia suosikkeja, vaikka into testailla uusia tuotteita usein ohittaa vanhojen suosikkien ostamisen. Nyt olen tutustumassa Ya naturae -sarjaan, jonka kotimaisuus ja edullisuus houkuttaa. Myös Avrilin edullisuus sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen. Avrilin silmänympärysvoide on niin edullinen (8-9 e, 30ml), että käytän sitä koko kasvoilla - iltaisin lisään päälle öljyn. Mua miellyttää selkeesti myös se, jos pystyn pitään ihostani huolta mahdollisimman vähin purnukoin.

  Vastaa

  0
 4. Kiitos katsauksesta! EkoPharmaa haluaisin joskus kokeilla, niin paljon olen lukenut kehuja. Estelle & Thild oli aikoinaan oma vahva ihastukseni, mutta se uudistus vei sarjaa eri suuntaan... tiemme erkanivat. Lavera Neutral-linja oli myös lemppareissa, pahimpaan ihottuma-aikaan ne päivävoiteet ja vartalolotion olivat huippuja (tahmaisia eikä niin elegantisti suunniteltuja kenties, mutta toimivia)..
  Lempparisarjoja ei itselläni tällä hetkellä juuri ole, vaikka käyttö painottuukin tiettyihin sarjoihin..
  Jos olisi helpompaa hankkia Paulan tuotteita, ostaisin niitä paljon enemmän. Nyt valikoimassa on vaihdellen eri korealaismerkkejä, hajustamatonta suomalaista (Erisan & Dermosil),
  (The Ordinary on myös mukava hajustamaton linja, jote en uskalla kuitenkaan vielä sanoa suosikiksi .. pikemminkin koen sen eri tehoruiskeet varovasti käytettäviksi mausteiksi.)

  Vastaa

  0
  1. Se on kyllä harmi että Paula's Choicen saatavuus rajoittuu vain nettikauppaan (ainakin Euroopassa ja varmaan pääsääntöisesti USAssakin). Olen nähnyt Paulan tuotteita kivijalkamyymälöissä vain Etelä-Koreassa (LOHB-ketju). Ai että kun meilläkin olisi ollut Paulaa meidän liikkeessä, sitä olisi ollut ihana myydä ja olisi löytynyt targetoidumpia tehotuotteita vaativammillekin asiakkaille. Off topic mutta muistan muuten aina pienen kauhun hetken töissä (olin vasta aloittanut) kun sisään tuli asiakas joka kysyi, "Onko teillä glykolihapponaamioita?" Menin ihan jäähän (en ulkoisesti mutta sisäisesti :D) ja yritin kaivella pään sisästä tärppiä myymälämme glykolihappotuotteista, mutta koska ne tuohon aikaan eivät olleet sellaisessa renessanssissa missä ne tällä hetkellä ovat, ei juuri mikään merkki markkinoinut niitä. Lopulta asiakas itse onneksi auttoi asiaa kysymällä seuraavaksi, myymmekö RENiä, sillä hän oli kuullut RENillä olevan glykolihapponaamion - ja sellainenhan meiltä sitten löytyi <3 Ja asiakas oli tyytyväinen eikä ehtinyt edes pahoittaa mieltään siitä että myyjä itse ei ollut muistanut REN-naamion olemassaoloa...! :D Paulalta kyllä olisin heittämällä osannut esitellä kimaran glykolihappotuotteita ^_^

   Vastaa

   0
  2. Tosin saahan Paulan tuotteita myös joistakin muista 'valveutuneista' nettipuodeista, mutta samanlainen vaivalloisuus niissäkin korekaan hintaan yhdistettynä.
   Onneksi korealainen COSRX tarjoaa edullisemmin sekä BHA- että AHA-tuotteita, ei niin vahvoina annoksina tosin.
   Kaapissani on vieläkin joitain supervahvoja, aikoinaan Jenkeistä tilaamiani kotikäyttöön tarkoitettuja happokuorintoja.. huh olkoon. Olen taas päätynyt siihen, että 'less indeed is more', varsinkin herkälle iholle...

   Vastaa

   0
 5. Kiitos tästä(kin) postauksesta! Pidän aivan valtavasti kirjoitustyylistäsi - sujuvasta, soljuvasta tavastasi ja analysoivasta ja paneutuvasta otteesta, jolla lähestyt aihetta kuin aihetta ?. Opin taas uutta luonnonkosmetiikasta.

  Kysymykseen liittyen omia lempisarjojani ihonhoidossa ovat Ekopharma ja E&T. Kummassakin viehättää ensinnäkin ideologia, mutta oikeasti tuotteet ovat aivan loistavia! Molemmissa pidän koostumuksista ja tuoksumaailmasta ja siitä, ettei tuotteissa ole kamomillaa, jolle olen allerginen. Ekopharmassa suosikkilinjani on Mustaherukka, mutta kesällä voidemaisen putsarin korvaa Vadelma-puhdistusvaahto. Tyrni-linjasta käytän seerumia. Kasvoöljyjen suhteen olen sekakäyttäjä, kaikki linjat ja E&T Biocalm-öljy kelpaavat ?. E&T:ltä suosikkejani ovat kasvoöljyn lisäksi Super bioactive-linjan seerumi ja yövoide. Sinun ansiostasi olen tutustunut paremmin E&T:hen, Ekopharmaa olen käyttänyt jo kuutisen vuotta. Itse olen tilannut Ekopharmaa Ihokeskus-nettikaupasta.

  Hiustenpesussa suosin Madaran shampoita ja hoitoaineita, jotka ovat omalle päänahalleni sopivia eikä niissä ole sulfaatteja.

  Kiitos kuluneesta vuodesta ja ihanaa vuotta 2018 ??!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos tästä(kin) postauksesta! Pidän aivan valtavasti kirjoitustyylistäsi – sujuvasta, soljuvasta tavastasi ja analysoivasta ja paneutuvasta otteesta, jolla lähestyt aihetta kuin aihetta ?. Opin taas uutta luonnonkosmetiikasta

   Mukava kuulla, kiitos Linnea :) Hyvää uutta vuotta myös sinulle :)

   Minulla on muuten Tyrni-sarjan seerumi myös odottamassa kokeilua, se on viimeisin testiin saamani EkoPharma-tuote :) Kokeilin sitä kämmenelle kauneusmessuilla ja tuntui odotetun hyvältä EkoPharma-laadulta, mutta kasvoille en ole vielä ehtinyt sitä käyttämään kun on niin paljon testituotejonoa. Nyt talvella ehdin sen varmaan korkata :)

   Muuten, millainen tuo E&T:n BioCalm-öljy on koostumukseltaan? Olen kokeillut E&T:Ltä vain BioDefense-öljyä ja se on minulle liian täyteläinen kasvoilla käytettäväksi, pidän "kuivemmasta" laadusta (kuten EkoPharman Mustaherukka <3).

   Vastaa

   0
  2. BioCalm ei ole niin ”kuiva” kuin esim. EkoPharman Mustaherukka, mutta kuivahko. Itse käytän sitä normaalilla, talvella kuivahkolla ihollani vain talvella ja 3-4 tippaa on sopiva määrä. Sen mainostetaan antavan youthful glow, enpä tiedä siitä, mutta ainakin iho on kivan pehmeän tuntuinen pakkaskeleilläkin ?❄️

   Vastaa

   0
  3. Mä luulen, että tuo "youthful glow" öljyjen yhteydessä tulee vain niiden rasvaisesta koostumuksesta, öljyhän väkisinkin jättää iholle kiiltoa tai vähintään hienoisen kuullon. :)

   Vastaa

   0
 6. Itselleni sopivat tuotteet ovat aina olleet kovan kokeilun takana, samoin luonnonkosmetiikassa. Usein joku voide, tuote tai kokonainen sarja tuontuu aluksi tosi hyvltä, mutta sitten toisen purkin tai pullon kohdalla teho jotenkin laantuu. Ainoat tuotteet joiden kohdalla näin ei ole käynyt ovat olleet Evolven, Patykan ja Pain sarjoista. Nuo jälkimmäiset ovat kumpikin luonnonkosmetiikan luksusta, mutta toisaalta havemmaksi se tulee kuin puolittain käyttämättömäksi jääneet edullisemmat purkit. Evolve on onneksi kohtuuhintainen. Madaraa en osta nykyään edes -40% alennuksella, vaikka osassa tuotteita ei ole mitään vikaa, mutta sarjan tuoksut ovat alkaneet tuntumaan liian voimakkailta. En osaa oikein sanoa miksi. Estelle&Thildin sarjasta löysin aikoinaan mielestäni parhaat voiteet, mutta niidenkin teho ja ihotuntuma muuttuivat muutaman viikon käytön jälkeen. EkoPharmaa on niin moni kehunut, että olisi tosi mielenkiintoista kokeilla, mutta toisaalta en tiedä miksi kokeilisi, kun nykyiset tuotteet tuntuvat sopivilta. Ehkä tilaan joku kerta EkoPharmalta sellaisen kokeilusetin, jonka voisi ottaa vaikka matkalle mukaan. :)

  Vastaa

  0
  1. Ne EkoPharman kokeilusetit on kyllä tosi hyviä ja kukkaroystävällinen tapa tutustua tuotteisiin, mä tykkään aina kun valmistaja tarjoaa tuotteitaan myös testi/näyte/matkakoossa ?

   Vastaa

   0
 7. Hauschka, entisellä nimellään spezialite suihkutettava kasvovesi ja sitruunaihoöljy olivat korvaamattomia. Ne on nykyisin muutettu, mutta uuditetut korvaavatkin on okei.

  Madara, Joik, Essence ja Nivea (micellivesi ja sensitive sarjan yövoide) ovat mieluisia luottotuotteita. Biothermin deo ja vartalovoide ovat myös ne joihin aina palaan, jos on hyvä tarjous.

  Aika kova muutos, kun kolmekymppiseksi käytössä oli vain Tummeli(yleisvoide/naamarasva), Tallipoika valjasrasva(käsien ja jalkojen kovettumiin, kun rasvasi hevosen valjaita...), Pepsodent (hampaat) ja Linna Shampoo(hiukset). Sunlight ja Palmolive palasaippuoita oli myös saatavilla käsipesuun/sheivaukseen...toimivat kainalodeoinakin. Mäntysuopa (hiuksiin) ja klorite (vaikeisiin ruohotahroihin ja käsien tummentumiin...).

  Oikeestaan loistavaa, kun on modernimpiakin tuotteita.

  Vastaa

  0
  1. Kuulostaa tosiaan aikamoiselta muutokselta :)

   Meikäläinen kun on ollut "purkkimonsteri" jo 13-vuotiaasta saakka niin olisipa kyllä kiehtovaa nähdä se numero minkä verran olen elämäni aikana käyttänyt erilaisia kosmetiikkatuotteita... Huhhuh...!

   Vastaa

   0
  1. Testituotelaatikoissa on odotanut yksi (tai olikohan jopa kaksi) BTB13-tuotetta arviolta runsaan vuoden... toistaiseksi en ole ehtinyt tutustumaan kun testattavaa on niin paljon ja täytyy priorisoida. Sarja kuulostaa kiinnostavalta ja kun se on Naviterin valmistama, uskoisin että koostumuksetkin miellyttävät, mutta jokin siinä vain ei ole nostanut innostuskertoimia. Voi olla että asenne muuttuu kun jonain päivänä löydän aikaa perehtyä siihen paremmin.

   Vastaa

   0
 8. Saako kysyä, mikä Weledassa tökki? Olen käyttänyt Weledalta ainoastaan yhden suihkuvoidetuubin, enkä tunne sarjan tuotteita oikeastaan ollenkaan, joten mielelläni kuulisin lisää kokemuksia siitä, millaiseksi sarjan tuotteet koit. Olen monta kertaa miettinyt, pitäisikö sarjan tuotteita kokeilla enemmänkin, joten haluaisin kuulla myös ne negatiiviset kokemukset sarjasta, jotta osaan miettiä taas paremmin, kokeilenko vai en. Jotenkin muiden sarjojen tuotteet ovat aina vetäneet pidemmän korren, kun olen jotain ollut ostamassa. :)

  Lavera on minulle luonnonkosmetiikasta ainakin toistaiseksi tutuin sarja, ja se on minulle joidenkin tuotteiden osalta sellainen luottosarja. Se oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan sarja, johon aikoinaan tutustuin, ja Laveralta on edelleen jatkuvassa käytössä monia tuotteita, mm. tuo mainitsemasi body milk löytyy kaapistani. :) Sen lisäksi kaapeista on löytynyt vaihtelevasti mm. Korresin (kiitos sinun suositustesi :) ) ja Madaran tuotteita. Hiuspuolelta olen tähän mennessä tykännyt eniten Maria Nilan tuotteista.

  Laveran lisäksi Lumenelta on brändiuudistuksen jälkeen löytynyt joitakin tuotteita, joista tykkään erityisesti.

  EkoPharma vaikuttaa kiinnostavalta sarjalta. Ihmettelinkin, miksi en muista koskaan nähneeni sarjaa missään, mutta tuo huono saatavuus selittääkin sen. Täytyy pitää silmät auki, jos jostain löytyisi. Myös Estelle&Thild ja Mossa ovat sarjoja, joihin aion tutustua seuraavaksi.

  Vastaa

  0
  1. Saako kysyä, mikä Weledassa tökki?

   Tahmeat koostumukset. Weledan kevyimmätkin voiteet ovat rasvaisen tuntuisia moderneihin sarjoihin verrattuna, ja vaikka myöhemmin löysin Weledalta myös miellyttävämpiä voiteita, aloitin valitettavasti siitä rasvaisimmasta eli normaalin ja sekaihon Iiris-sarjasta.

   Ostin Iiris-pakkauksen johon kuului päivä- ja yövoide sekä naamio, eivätkä mitkään näistä imeytyneet kunnolla. Etenkin yövoide oli jotain ihan kamalaa, sain pyyhkiä aamuisin ihon pinnalta sen jättämän tahmean kalvon. Myöhemmin sain kuulla työpaikkani Weleda-koulutuksessa, että Iiris todellakin on (tai oli, tästä on jo 8 vuotta ja sarja on sen jälkeen laajentunut) merkin rasvapitoisin sarja. Minulla kävi myös huono tuuri valintani kanssa, sillä Iiris-sarjaan kuuluu myös kevyempi lotion-voide, mutta pakkauksessa oli täyteläisempi cream-versio. Joka tapauksessa, Weledan koostumukset tulivat työvuosien aikana niin tutuiksi että kävi selväksi, etteivät ne ole minulle kaikkein mieluisimpia. Lotion-koostumukset ovat ok, mutta eivät silti niin raikkaita kuin minulle mieleisimmät koostumukset muilta sarjoilta.

   Weledalta olen kuitenkin löytänyt suosikkisuihkuvaahtoni, Creamy Body Wash -vaahdot ovat aivan ihania. (Eivät vaahtoa paljon mutta koostumus on ihanan pehmeä ja hoitavan tuntuinen.)

   Vastaa

   0
 9. Voi apua, ai muutama lempisarja pitää valita? Pidän Laveran monipuolisesta valikoimasta, hinnatkin ovat edulliset. Madaralla on todella hyvä SOS -sarja mutta ehkäpä olen viehtynyt enemmän Frantsilaan!
  Frantsilassa viehättää vanhanaikaisuus eli mummomaiset pakkaukset mutta ihanalta tuntuvat tuotteet. Voi vitsit, mulla olis ollut kassillinen Frantsilan tuotteita siinä "meikkihuoneen" lattialla, niitä olisi voitu analysoida :) Frantsilalta olen löytänyt monta ihanaa kuten mm. Tehovoide ja ruusuvesi. Mitä pidät Frantsilasta, olet varmasti kokeillut ja kirjoitellut niistä?

  ps. On jo vähän parempi olo mutta taidan viettää varuilta päivän sängyn pohjalla. Mikä lie supertauti, jospa se tästä ennen tiistaita kuitenkin :)

  Vastaa

  0
  1. Frantsilaa olen kokeillut, ja se on tosiaan "vanhan koulukunnan" tyyppinen :) Olen kokeillut voiteista vain sitä Tehovoidetta josta ihan tykkäsin, mutta se on liian "vahamainen" ollakseen suosikki. En tiedä onko Frantsilalla mitään ns. raikkaita ja kevyitä koostumuksia, ehkä jonain päivänä tulee tutustuttua muihinkin merkin voiteisiin.

   Turve & Ruusu -seerumi oli "ihan ok", mutta koostumus on jotenkin kotikutoinen, tai ehkä mä olen vain näiden modernimpien merkkien "paaduttama". Frantsilahan valmistaa tuotteensa hyvin perinteisesti eikä niistä voi odottaakaan ns. hienostuneita koostumuksia. Hoitavuus on varmasti hyvä mutta mä arvioin tuotteita paljon myös niiden kosmeettisen tuntuman kautta, ja sillä saralla Frantsila ei nouse ihan mun listojen kärkeen. Sympaattinen ja ihana merkki kyllä, totta kai näitä perinteisiäkin old school -sarjoja tarvitaan :) <3 Ja tietysti suuret plussat kotimaisuudesta.

   Ruusu-kasvovesi on ollut toistaiseksi mun suosikki Frantsilalta. Ja yhdistelmä Ruusu-kasvovesi + Ruusuöljy Frantsilalta tuntui iholla paremmalta kuin voide tai seerumi.

   Pikaista paranemista taudin kanssa...! Meille kummallekin :) Minäkin otin eilen vielä kolmannen särkylääkkeen kotiin palattua, poskionteloa särki sen verran...

   Vastaa

   0
 10. Hauska postaus:)
  Mullakin ihonhoito alko Yvesillä ja Body shop oli sitten luxusta. Niitä seuras Oriflame, jota käly myi...mutta silloin mikään tuote ei ollut hyvä...atopia paheni ja siirryin apteekkituotteisiin, Avene. Sitten tuli Ella Baché kausi ja se kesti ainakin 5 v. Sitten muuton seurauksena iho meni tosi pahaksi ja luontaiskaupan pitäjä opetti luonnonkosmetiikan mulle ja silloin aloin lukea myös sun blogia. Olen testannu Madaraa, Laveraa, Logonaa, Dr H:n ja providan ja weledan. Jokaisessa oli hyviä tuotteita.. jossain vaiheessa kävin E-Koreassa ja sieltä palasin laukut täynnä Etude Housea ja muita ihanuuksia. Selektiivisistä olen koittanut Sensaita, mutta en vaan ymmärrä sen hienoutta...Mutta viimeiset kaksi vuotta olen käyttänyt Dermalocigan tuotteita... ja kun iho on pysynyt niillä kuosissa ja iho tuntuu paremmalta kuin koskaan ennen (vaikka ikää on 41v) niin yritän olla merkille uskollinen. Kroppatuotteet on edelleen luonnonkosmetiikkaa, Madaran ja Estellen ja Thildin bobybutterit on parhaita ja voisin aina suihkutella weledan turnisuihkarin kanssa.. anteeksi että tästä tuli kosmehistoriani?

  Vastaa

  0
  1. Älä suotta pahoittele "kosmehistoriikkia", tämähän oli mielenkiintoinen lukea :) Eikö ole muuten jännä miten The Body Shopin brändi on muuttunut totaalisesti 90-luvulta..? Silloin se oli, vaatimattomammasta ulkonäöstään huolimatta, imagollisesti arvokkaampaa. Nyt TBS'ää saa ostettua marketeistakin ruokaostosten yhteydessä ja kohdeyleisökin on vaihtunut "tiedostavista nuorista aikuisista" johonkin ihan muuhun. Hyvuä tuotteita Body Shopilla on edelleenkin mutta brändi on kokenut niin totaalisen muutoksen että hädin tuskin näen sen samana (minulle arvokkaana ja erityisenä) merkkinä mitä se oli 90-luvulla.

   Vastaa

   0
 11. Mahalo. Onhan se hintava, mutta pintakuivuuteen taipuva sekaihoni on paremmassa kunnossa nykyään ja harvemmin tarvii käydä kosmetologilla.

  Vastaa

  0
 12. Omat suosikkisarjani ovat Weleda, YA Naturae ja Madara.

  Weledan Manteli-sarjan voiteet ovat todella hyvät omalle iholleni, joka on kuiva ja herkkä. Olen käyttänyt niitä nyt reilun vuoden, enkä hetkeen ole vaihtamassa muuhun! Käytän kevyempää aamuisin ja paksumpaa iltaisin/tarpeen mukaan.

  YA Naturaen kasvovesi ja silmänympärysvoide ovat luottotuotteitani, olen kumpaakin käyttänyt useamman pullon. Kasvovesi on yksi parhaita kokeilemiani, se tuntuu niin hyvältä iholla. Pidän myös tuotteiden hajusteettomuudesta, joskus tymäkät tuoksut kasvotuotteissa ovat hieman luotaantyöntäviä...

  Madaran misellivesi ja kasvosaippuat ovat toimineet itselläni, tosin ne ovat lähinnä reissukäytössä helppoutensa vuoksi. Palasaippua ei vie tilaa nestepussissa ja misellivesi on juuri sopivan kokoinen sinne pussiin. Haluaisin seuraavaksi kokeilla heidän naamioitaan.

  Pidän myös Laveran Hydro Effect -seerumista (jonka ostin postauksesi jälkeen), ja se on huikea! Sen tuoksu on myös ihana, vaikka muuten en juurikaan voimakastuoksuisia tuotteita käytä.

  Vastaa

  0
  1. Onpa kiva kuulla että myös minun vinkkien kautta on löytynyt joku suosikki :)

   YA Naturaessa ovat kyllä hinta ja laatu kohdallaan, Urtekramin ja Dermosil Naturen ohella varmaan edullisin Suomessa myytävä luonnonosmetiikkasarja <3 Mun lemppareita YA:lta on puhdistusvaahto ja sy-voide.

   Vastaa

   0
 13. EkoPharman tuotteita on myös Oulun Sokoksella. :) Kysyin myyjältä onko niitä, ja minut ohjattiin hoitolan puolelle. Harmi kun ne on siellä ihan piilossa.

  Vastaa

  0
 14. Havahduin kysymyksesi myötä siihen, kuinka sekalaisesti käytän eri merkkien tuotteita. Tällä hetkellä kaapeista löytyy eniten ekopharmaa (kiinnostuin tästä sun postausten perusteella! Kiitos), madaraa (sos-sarja) ja joikia. Puoli vuotta sitten kaapit oli täynnä naturativia ja nurmea :) Nyt ostin alennusmyynneistä testiin Mia Höydön kasvoveden ja puhdistusvoiteen. Normaalisti tuotteet on mulle vähän turhan kalliita, mutta nyt sain hyvän diilin.
  Pakko tässä välissä kiittää sua, kun vinkkasit Melvitan extraordinary waterista mulle. Ihan huippu tuote! Just sellanen kun etsin. Varmasti tulen ostamaan lisää, koska en ole löytänyt muita saman koostumuksen tuotteita vieläkään. Muuten en ole melvitan tuotteista innostunut, mutta tää on ihan ehdoton raahata matkoillekin mukaan.
  Innostuinpa vielä tekemään HG-listan kasvojenhoitotuotteista :)

  Puhdistusöljy: avril
  Puhdistusmaito/-voide: ekopharman appelsiiniherukka tai naturativ
  Kasvovesi: ekopharman vadelma
  Essence: melvitan ruusu extraordinary water
  Seerumi: madaran sos
  Öljy: omatekemä sekoitus (illalla), madaran pihlaja glow booster (aamulla)
  Voide: joik moisturizing daycream (aamulla), täydellinen yövoide vielä hakusessa
  Naamio: Mossa age excellence peel ja turbliss turvenaamio (kiitos tästäkin vinkistä!)

  Vastaa

  0
  1. Oi että, niin mahtavaa kuulla kun onnistuu vinkkaamaan tuotteista jotka osoittautuvat käyttäjälleen sopiviksi tai peräti erittäin hyviksi :) <3 Se Melvitan Extraordinary Water on kyllä tosi hyvää. Ja voinpahan kertoa, että olen ensi viikolla esittelemässä yhdeltä toiselta luonnonkosmetiikkamerkiltä hyvin samantyylisen, ihanan tuotteen :) (Mulle ihan uusi tuttavuus niin en tainnut tästä silloin vielä osata vinkata kun kyselit suosituksia.) Hinta vain kalliimpi kuin Melvitalla, eli siinä Melvita vetää pidemmän korren.

   Tuo Avrilin puhdistusöljy pitää joskus testata. Mulla on meneillään pienimuotoinen projekti jossa etsin markkinoiden edullisimpia puhdistusöljyjä ja Avril taitaa olla litrahinnaltaan ihan edullisimpia.

   Vastaa

   0
  2. edullisin puhdistusöljy minkä oon löytänyt on etude houselta! 180ml pumppupullo maksaa beautynetkoreassa 8,8 dollaria. postareiden määrää en kyllä muista, mutta sanoisin että 15 eurolla tuo pullo kotiutuu : )

   Vastaa

   0
 15. Kiitos tästä postauksesta! Sain tutustua vastikään EkoPharman tuotteisiin ja munkin ihoni tykkää! Mietin vaan tota mustaherukka-kasvoöljyä. Mun purkkini öljy tuoksahtaa ihan kalaöljylle. Haju on aika kaamea. Onkohan siinä joku vika vai kuuluuko sen olla sellanen...?

  Vastaa

  0
  1. Hajun ei kuulu olla tuollainen, ota ihmeessä yhteyttä Naviteriin (valmistaja) tai tuotteen myyneeseen jälleenmyyjään. Epäilen että ostamasi tuote ei ole ihan kunnossa.

   Vastaa

   0
 16. Olen käyttänyt useita luonnonkosmetiikkamerkkejä. Weledalla on tosiaan aivan mahtavat suihkugeelit. Tyrni, sitruuna, ruusu.
  Käytössä ollut; Dr. Hauscka, Patyka, Mia Höytö, Marja Entrich,.... ME:ltä on ihana Avokado vartalovoide. Ihana tuoksu ja imeytyy hyvin ihoon. Weledalta sitruunadödö ?

  Vastaa

  0
 17. Myydäänkö EkoPharmaa todella Tampereen Sokoksella? Kävin syksyllä etsimässä tuotteita sieltä, mutta en löytänyt mistään. Kysyin vielä myyjältä, joka sanoi etteivät he myy tätä sarjaa.

  Oletko muuten testannut EkoPharman Vadelmavoidetta uudistuksen jälkeen? Koostumus muuttui minusta aika paljon niin, että uusi voide on paljon paksumpaa.

  Vastaa

  0
  1. Myydäänkö EkoPharmaa todella Tampereen Sokoksella? Kävin syksyllä etsimässä tuotteita sieltä, mutta en löytänyt mistään. Kysyin vielä myyjältä, joka sanoi etteivät he myy tätä sarjaa.

   Minä olen nähnyt EkoPharmaa kemppariosaston kampaamotuoteosastolla, siis siinä missä on se alakerran kampaamokin. Ihan kokonainen hyllyllinen EkoPharmaa oli siinä kampaamotuotteiden yhteydessä ainakin syksyllä ja mielestäni näin tuotteita nyt joulukuussakin.

   Koko EkoPharman valikoima löytyy sitten kakkoskerroksen Hyvä Olo -hoitolasta. Eli jos tuotteita ei enää näy alakerrassa, käy kurkkaamassa hoitolaan. :) Todella erikoista jos Tampereen Sokoksen myyjä on sanonut ettei Sokos myy ko. sarjaa, kun se on kokonaisuudessaan saatavilla Hyvä Olo -hoitolassa.

   Vastaa

   0
  2. Sokos-tavaratalon kosmetiikkaosastolla ei myydä Ekopharma-tuotteita, niitä myydään kakkoskerroksen HyväOlo-hoitolassa. Ekopharma-hiustuotteita myydään myös ykköskerroksen kampaamossa.

   Vastaa

   0
  3. Okei, luulin siis mitä ilmeisimmin hiustuotehyllyn sisältävän myös ihonhoitotuotteita.

   Vastaa

   0
 18. Tämä herätti minussa hämmennystä. Ei ole tullut mieleenikään, että luonnonkosmetiikaksi voidaan kutsua tuotteita, joissa on modifioituja kemikaaleja. Onko sillä enää lopulta merkitystä, että onko lähtöaine peräisin luonnosta tai että lopullinen muokattu kemikaali tehtäisiin synteettisesti alusta saakka? Monet lääkeaineet ovat peräisin luonnosta ja niitä on kehityksen myötä tehty potenteimmiksi erilaisilla muokkauksilla. Lopulta lääkeaineen tuotanto on alettu tehdä kokonaan synteettisesti. Vaikkapa asetyylisalisyylihappo. Ei lääketehtaat käy keräämässä mitään pajunkuoria saadakseen lääkeainetta vaan kyllä aktiivinen molekyyli luodaan labrassa alusta asti erilaisista kemiallisista lähtöaineista, täysin ilman tuota luontoaspektia. Minusta kertomassasi esimerkissä hämärtyy täysin luonnollisen ja synteettisen raja, ja kuitenkin olen käsittänyt että suurin osa luonnonkosmetiikan käyttäjistä ajattelee, että luonnollinen=hyvä, ihmisen tekemä=paha. Mutta ehkäpä luonnonkosmetiikan suosimiselle on muita syitä, joita en nyt osaa ajatella.

  Vastaa

  0
  1. Mutta ehkäpä luonnonkosmetiikan suosimiselle on muita syitä, joita en nyt osaa ajatella.

   Tässä yksi syy:

   Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei käytetä maatumattomia raaka-aineita, eli tuotteet eivät kuormita ympäristöä samalla tavalla kuin synteettinen kosmetiikka. Luonnonkosmetiikan ainesosa, olkoonkin vaikka labrassa modifioitu, on ympäristölle huomattavasti parempi kuin synteettisessä kosmetiikassa käytetyt muovi- ja silikoniyhdisteet, synteettisen kosmetiikan pakkausmateriaalista puhumattakaan.

   Toinen syy:

   Toisten iho voi paremmin kasvipohjaisilla öljyillä ja uutteilla hoidettuna, toisten iho tykkää synteettisistä öljyistä kuten maaöljyjohdannaisista ja silikoneista. Jos iho saa paremman hyödyn kasviöljyistä, se on jo erittäin hyvä syy suosia luonnonkosmetiikkaa, jonka aktiiviaineet ovat 100-prosenttisesti luonnosta.

   Eli syyt voivat olla ympäristöllisiä tai puhtaasti ihonhoidollisia.

   Vastaa

   0
 19. Kesällä ostamani Supermood kolmikko on ahkerassa käytössä, firming serum ja sy tipat ja kosteusvoide. Nää on hyviä koska ne eivät kosteuta (paitsi päivävoide) ja voin laittaa toistakin sy voidetta ja seerumia lisäksi. Tää kolmikko oli kympin kappale Iisalmen emotionissa, harmi että oikeasti maksavat ihan liikaa.

  Vastaa

  0
  1. Sait kyllä tosi hyvään hintaan nuo tuotteet! :)

   Huvitti tuo lause, "ovat hyviä koska eivät kosteuta", mutta ilmeisesti kuitenkin tekevät sitä mitä nimi lupaa joten toivottu hyöty saavutetaan :)

   Vastaa

   0
  2. En tiedä mitä niitten pitäis tehdä, eivät ainakaan huonoa. En siis huomaa eroa käytänkö näitä vai jotain muuta.
   Pääasia että näiden kanssa voi kerrostaa, more is more!

   Vastaa

   0
  3. Pääasia että näiden kanssa voi kerrostaa, more is more!

   That's my girl :D ^_^

   Vastaa

   0
  1. Mä sain juuri testiin 100% Puren meikkejä :) Ihonhoitopuoleenkin tutustun varmaan jossain vaiheessa.

   Vastaa

   0
 20. Käyn blogissasi melkeinpä päivittäin, mutta harmillisen vähän sitä tuleekaan liikkeellä ollessa kommentoitua.

  Tutustuin Estelle & Thildin luonnonkosmetiikkasarjaan muistaakseni sinun kauttasi, ja sillä tiellä ollaan! En tiedä onko yhtäläisyyksiä enemmän ihoissamme vai mieltymyksissämme, mutta blogisi kautta olen löytänyt monta helmeä! Joskus kun joku tuote loppuu käyn vilkaisemassa suosikkilistaltasi mitä vastaavaa tuotetta käytät. Syksyn kauneusmessuilta ostin listaltasi löytyvän Nafhan päivävoiteen, ja olen pitänyt siitä kovasti! Samaten olen käyttänyt jo muutaman purkillisen E&T:n silmänympärysvoidetta. Oli muutamia muitakin tuotteita, joihin päädyin sinun kauttasi, mutta ei juuri nyt tule mieleen. En muuten myöskään ole tajunnut kangasnaamioiden hypeä!

  Uusimpana tulokkaana omassa luonnonkosmetiikka-arsenaalissa on Absolution. Tykästyin hirmuisesti merkin geeliputsariin, kasvoöljyyn ja kosteuttavaan seerumiin. Oletko vielä merkkiä kokeillut?

  E &T:stä tuli mieleen vielä, että imeytyvätkö nuo tykkäämäsi ihorasvat miten nopeasti? Voisin pistää kokeiluun, sillä sarjan käsivoide ja sokerikuorinta ovat mielettömiä. Mainitsit joskus blogissasi E&T meikkisarjasta, onko se päätynyt testiin?

  Whamisan postausta odotellessa! Tilasin kyllä kokeiluun hetken mielijohteesta muutaman matkakokoisen tuotteen, mutta kiva päästä ensin lukemaan kokemuksiasi.

  Ihanaa juuri alkanutta vuotta!

  Vastaa

  0
  1. Hei Kristina! Onpa mukava kuulla että olet löytänyt noin monta hyvää tuotetta blogini kautta :) Ihomme ovat varmaankin hyvin saman tyyppiset :)

   Absolutionia en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta merkki kiinnostaa sen verran että tulevaisuudessa se tulee varmasti testattua. Pakkaus-design miellyttää silmääni aivan erityisesti :)

   Estelle & Thildin voiteista - kaikki kolme kokeilemaani nykyvalikoiman (siis uudistuksen jälkeen, kun koostumukset muutettiin) päivävoidetta, Super BioActive, BioDefense ja BioHydrate, imeytyvät kaikki iholleni hyvin, BioHydrate on kevyin ja imeytyy nopeiten. BioHydrate on näistä siis "emulsiomaisin", BioDefense ja Super BioActive voidemaisia eli niistä jää iholle hitusen suojaavaa pintaa, ne eivät siis "katoa" ihoon niinkuin fluidimaisemmat koostumukset joiden jäljiltä ihon pinnassa ei välttämättä aina tunnu oikein mitään. Etenkin nyt, kun ihollani alkaa olla ikää ja sen vaatimukset muuttuvat, pidän yhä enemmän hieman täyteläisemmistä koostumuksista, jotka jättävät ihoon vähän "pintaa". Ei missään nimessä tahmeaa klähmäpintaa, vaan pinnan täytyy kuivua ja imeytyä samettiseksi. Ihoon täysin hulahtava ohut koostumus ei enää riitä iholleni kuin kesäaikaan.

   E&T:n meikkisarjaa en ole vielä ehtinyt blogissa esittelemään. Toivon mukaan löydän sille aikaa keväällä :) Minulle testiin lähetetty meikkivoidesävy vaikutti niin vaalealta, että syksyllä en olisi pystynyt sitä edes käyttämään kun iholla on/oli sen verran päivetystä. Mukavampi esitellä E&T:n meikit sitten kun meikkivoidekin natsaa ihooni :) Ripsarin ja muutamaa luomiväriä olen jo kokeillut, ja valitettavasti ripsari ainakin osoittautui huonoksi; se levisi ennätysajassa. Luonnonkosmetiikan ripsivärikoostumushan on tunnetusti haasteellinen mitä tulee kosteuden kestoon, ja E&T alitti tässä surullista kyllä kaikki muut kokeilemani merkit. Ripsari levisi saman tien kun silmäni alkoivat vuotaa kesken kuvauksen. :(

   Whamisan postausta odotellessa!

   Hihih, hauska ajoitus tällä kommentilla ^_^ Ehkä jo näitkin eilen iltapäivällä julkaisemani postauksen:

   https://karkkipaivablogi.com/whamisa-fermentoitua-luonnonkosmetiikkaa-koreasta/

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin :)

   Vastaa

   0
 21. Hei, pakko vielä kommentoida että EKOPHARMA-sarjan ulkoasu on muuttunut n. 1 1/2 vuotta sitten, eli kuvissasi olevat pullot ovat todella vanhoja :) Olisiko mahdollista vaihtaa tämän postauksen kuvia ajantasalla oleviin? Sarjan nimi ei myöskään enää ole EkoPharma isolla P-kirjaimella, vaan se kirjoitetaan virallisesti muotoon EKOPHARMA (tai Ekopharma).

  Vastaa

  0
  1. Hei Sanna! Tiedän että sarjan pakkaukset on päivitetty, mutta minulla ei valitettavasti ole kuvia kuin noista vanhemmista joita itse sain testiin. Haluaisitteko toimittaa minulle ajantasalla olevan kuvan pakkauksista?

   Kiitokset myös huomautuksesta sarjan nimen nykyisestä oikeinkirjoituksesta, vaihdan sen oitis oikeaan muotoon :) Olen perustanut oman kirjoitustapani noihin vanhoihin pakkauksiin.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)