25.04.2017

Viimeisten saaripäivien tunnelmia

Laitoin elämän risaiseksi ja buukkasin kerrankin hotellin, jopa mun tasoon hienon hotellin ^_^

Kos_IMG_3438

Vietän viimeisiä päiviäni saarilla tämänkertaisella Kreikan reissulla ja ajattelin, että otetaas nyt jotain vielä parempaa kuin se 17 euron mukava huoneisto kaupungin toisella laidalla. Yksi asia, josta maksan budjetin salliessa vähän enemmän, on maisema. Kun näin tämän hotellin Kosin satamakadun reunalla, ajattelin, että onpa siinä hotellilla kiva sijainti. Kävelin spontaanisti sisään ja kysyin mitä maksaa huone yhdelle hengelle.

Se maksaa 19,60€ huhtikuussa. :)

Niinpä olen nyt harvinaislaatuisesti hotellissa. Maksoin vieläpä 6 euroa buffetaamiaisesta.  Elämä risaiseksi... ^_^ Kyseessä on Kosta Palace, joka on näköjään Aurinkomatkojenkin Kosin hotelleja. Heh, täällä sitä ollaan pakettimatkahotellissa :)

Kos_IMG_3427

Kos_IMG_3419

Yhden hengen huone :)

Kos_IMG_3421

Maisema parvekkeeltani. Paljon kivempi kuin 17 euron huoneistosta :) Vaikkei siinäkään mitään vikaa ollut.

Kos_IMG_3432

Kattoterassilta.

Kos_IMG_3434

Kos Townin satama on kyllä kaunis.

Ei mitenkään huono hinta kun saa alle 20 eurolla tämän näkymän.

Kos_IMG_3439_2

Hotellin kattoterassin allasalueen saa melkein itselleen... Vielä tämän viikon.

Pakettimatkalaisten sesonki Kosilla alkaa kuulema toukokuussa. Sain kuulla tämän Nisyroksella, jossa elettiin vielä off-sesongin hiljaisuutta. Nisyroksen turismi liittyy suoraan Kosin turismiin, sillä 90% saarella kävijöistä on päiväretkeläisiä Kosilta. Nisyroksen tilanne on siis jokseenkin samantyyppinen kuin Symin, joka täyttyy kesäisin Rhodokselta tulevista päivävierailijoista. Olin ainoa asiakas niissä kahdessa Nisyroksen pääkylän ravintolassa jotka olivat vierailuni aikana auki... Mutta kaikki muuttuu ensi viikolla. Silloin saapuvat ensimmäiset päiväretkilaivat Kosilta.

Haluan kovasti omistaa Nisyrokselle oman kunnon postauksen, toivottavasti löydän sille aikaa. (Otin Nisyroksella niin paljon kuvia että jo niiden läpikäyminen ja parhaimpien valitseminen vie tunteja... Uskomattoman kuvauksellinen paikka.) Surettaa, kun näiltä reissuilta kertyy niin valtavasti kiinnostavaa materiaalia jota palaisin halusta jakaa, mutta kaikkea ei pysty mitenkään purkamaan blogikirjoituksiksi.

Ainiin. Enköhän minä saanut Nisyrokseltakin uuden 60+ mieskaverin... Tästä alkaa jo tulla oikeasti kestovitsi ja vilpitön ihmetyksen aihe. Miksi minusta kiinnostuvat Kreikassa nimenomaan vanhemmat miehet? Minulla alkaa jo olla kokoelma pappaystäviä joka saarella. Tämänkertainen oli valokuvaaja. Olin kuulema juuri missannut hänen näyttelynsä lintuvalokuvista Mandrakin rantakadun baarissa. Oli hienoja kuvia, sain nähdä niitä papan kännykästä.

Mutta nyt vielä fiiliksiä Kosilta.

Voi että on haikeaa kun matka päättyy pian...

Kos_IMG_3423

Kreikka <3

Kos_IMG_3448

Vietin päivän aurinkoisesta säästä nauttien (vielä ei kuitenkaan olla huhtikuun alun ja Amorgoksen ihanien kesäsäiden lukemissa).

Kuljeskelin Kos Townin katuja ristiin rastiin ja valitsin lounaspaikaksi rantatavernan, kun oli "pitkästä aikaa" sään puolesta mahdollisuus syödä ulkona.

Kos_IMG_3456

Minun luksukseni; yksinkertainen, hyvä ruoka. Kos Townin ranta-alue ei ehkä ole se kaikkein pittoreskein tausta lounaalle, mutta se on toissijaista kun ruoka on taivaallisen hyvää ja halpaa. Tämä setti maksoi 15 euroa. Valkosipulin ja yrttien kanssa paistettuja sieniä ja runsas seafood-salaatti kera viinikarahvin.

Taidan mennä samaan paikkaan syömään illallistakin.

Kos_IMG_3464_

Kos_IMG_3463

Kos_IMG_3475

Kävin tutustumassa Kos Townin arkeologisiin alueisiin. Joita on muuten laajalti.

Kos_IMG_3477_2

Kos Townin italialaistyylinen arkkitehtuuri on kaunista ja luo kaupungille osaltaan hyvin epäkreikkalaisen leiman.

Tämä vanha hotellirakennus vuodelta 1927 on suosikkini kaupungin tunnetuista italialaisajan rakennuksista. Historialliset rakennukset ja arkeologiset kohteet on esitelty kaupungin keskustaa halkovien kulttuurikävelyreittien varrella olevissa infotauluissa erittäin kiitettävästi ja kiinnostavasti.

Ostin lipun Pireuksen laivaan huomisillalle. Torstaiaamuna olen taas Ateenassa.

Haikeus....

Kos_IMG_3488_2

Palasin hotellille kuuden jälkeen ja kävin hytisemässä kattoterassin altaalla. Täytyyhän terassi hyödyntää kun kerran buukkasin majoituksen jossa sellainen on..! ^_^ Eikö niin. :)

Huomenna ehkä vain rentoilen. Lähtisin Zian kylään, mutta sinne ei mene päivässä kuin yksi bussi nyt huhtikuussa (ei paluubussia). En aseta mitään nähtävyys-tavoitteita enää viimeiselle saaripäivälleni.

Ehkä vain kävelen samat kadut uudestaan. Sekin on mukavaa. :)

 

19 comments on “Viimeisten saaripäivien tunnelmia”

 1. Vaikka olisikin Kosilla vielä viileää, niin mikä värimaailma ja mitkä maisemat.... Kuitenkin auringonpaistetta ja SININEN MERI ❤️
  Etelä-Suomessa tullut viimeisen 24 H aikana lunta, vettä ja illalla vaihteeksi räntää.... Aaargh, tässä pakko jo kohta alkaa laskea päiviä seuraavan Kreikan reissun alkuun jotta ei tässä harmaudessa ja loskassa ihan synkisty ?

  Vastaa

  0
  1. Täällä on lämmintä jos asettuu tuulettomaan kohtaan aurinkoon ^_^ :D Mutta ilmassa on vielä kauttaaltaan talvikauden koleus. Amorgoksella ja Paroksella oli kuun alkupuolella useampia oikein rehellisesti kuumia kesäsään päiviä jolloin varjossakin oli lämmintä, mutta pääsiäisen jälkeen säät viilenivät takaisin talvisemmiksi koko Kreikassa. Kokonaisuudessaabn säät ovat kuitenkin olleet huhtikuussa tosi hyvät, paremmat kuin odotin. :)

   Vastaa

   0
 2. Oon saanu näistä sun postauksista inspiraatiota ja päätettiin miehen kanssa lähteä kesälomalla Kreikkaan! Meidän ongelma pitkän googlettelun jälkeen on se, ettei osata valita saarta. Korfua harkittiin, mutta sinne on vaikea löytää suoria lentoja (en halua raskaana viettää kauheasti aikaa koneessa/kentillä).. Mitä sä suosittelisit? :)

  Kiitän vielä vanhasta Lily Lolo tutoriaalista, olen sen avulla opetellut meikkaamaan :'D

  Vastaa

  0
  1. Moi Milli!

   Meidän ongelma pitkän googlettelun jälkeen on se, ettei osata valita saarta. Korfua harkittiin, mutta sinne on vaikea löytää suoria lentoja (en halua raskaana viettää kauheasti aikaa koneessa/kentillä).. Mitä sä suosittelisit? :)

   Minkä tyyppistä kohdetta etsitte? :) Oletteko reissaamassa itsenäisesti vai matkanjärjestäjän kautta? Ja onko suora lento ehto? :)

   Minulla on niin paljon suosikkisaaria että suosituksen antamisessa auttaa, jos kerrot vähän mitä haette lomaltanne ja mistä olette kiinnostuneita; esim. aktiivisesta lomasta ja saaresta jolla voi retkeillä paljon (kyliä ja lähisaaria) vai "löhölomasta" jossa pääpaino on rantailussa eikä nähtävyyksillä tai retkimahdollisuuksilla ole niin väliä. Entä kylämäisyys vs. kaupunkimaisuus? Esimerkiksi Korfun, Kosin ja Rhodoksen pääkaupungit sekä Kreetan Hania tarjoavat kaupunkimaisen kohteen runsaine palveluineen ja ostosmahdollisuuksineen, kun taas jotkut rantakylät ovat hyvin rajoittuneita palveluineen.

   Kiitän vielä vanhasta Lily Lolo tutoriaalista, olen sen avulla opetellut meikkaamaan :’D

   Ole hyvä vain :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta :)

   Suora lento on ehto! :) Reissataan itsenäisesti ja tykätään majoittua halvasti esim. hostelleissa/huoneistohotelleissa. Tarkoituksena olisi viettää rantaelämää, mutta mielellään kaupungin lähettyvillä, jotta pääsisi kävelemään ja ihastelemaan vaikka nähtävyyksiäkin. Me ei olla shoppailijoita, enemmän nautitaan siitä että nähdään paikallisia ihmisiä, ja saadaan vaikka istuskella kahviloissa.

   Rhodos alkoi kyllä kiinnostaa, vaikka siitä tuleekin mieleen ensimmäisenä turistirysä :D

   Vastaa

   0
  3. Suora lento on ehto! :)

   OK :) Valitettavasti en osaa ulkoa ihan kaikkia suoria lentokohteita Kreikassa, mutta suurin osahan on lomalentoja, vain Ateenaan on reittilennot Finskillä, Norskilla ja Aegeanilla. Sen tiedän että Haniaan, Santorinille, Rhodokselle, Kosille, Korfulle ja Prevezaan on ainakin lomalentoja.

   Kuvailusi perusteella ja suorien lentojen ehdolla valitsisin ehkä Hanian Kreetalla, tai miksei Rhodoksenkin. Kummatkin ovat superturistillisia mutta ne tarjoavat kaikkea rantaoleilusta kaupunkihengailuun ja historiallisiin nähtävyyksiin ja myös laajasti omatoimista majoitusta. (Historialliset nähtävyydet ovat kuitenkin automatkan päässä, ei kävelyetäisyydellä.) Ja lähimmät rannat ovat ihan lähellä kaupungin keskustaa, voisi sanoa "kaupungissa" - toki parhaimmat rannat sijaitsevat aina kaupungin ulkopuolella.

   Vastaa

   0
 3. Toivottavasti intoa ja ehkä ennemminkin jaksasamista/aikaa löytyy reissun jälkeenkin reissuun liittyviin juttuihin :)

  Esim. Kos ei ole koskaan ollut vaihtoehtona kun kohdetta valittu, mutta näyttäähän se varsin mukavalle :)

  Jossain aiemmassa jutussa oli juttua, että saat rauhassa liikuskella miesten huomiolta(pl. pappakaverit <3 ), niin se on kyllä ihana asia :) Itse en todellakaan viestitä olemuksellani, että heeeiii mää oon seuraa vailla, mutta todella usein sellaista 'tietynlaista' (murrr!) seuraa on tuppautumassa :/ Yleensä se menee ihan ns. vitsinä ja hah-hah kun on hauskaa, mutta sitten on niitä tilanteita kun menee överiksi ja tekisi mieli sanoa vaikka ja mitä :/

  Muksaa loppureissua <3

  Vastaa

  0
  1. Kiitos :) Joo, mä olen iloinen kun ei paljon äijät perään huutele, mutta nuo pappaystävät saattavat toisinaan takertua seuraan jopa kiusallisen tiiviisti... ^_^

   Esim. Kos ei ole koskaan ollut vaihtoehtona kun kohdetta valittu, mutta näyttäähän se varsin mukavalle :)

   Kos Town oli todellakin positiivinen yllätys, ainakin nyt hiljaisempana aikana ja jos vältteli niitä ihan pahimpia keskustan krääsäkatuja (esim. ns. "OLd Town"). Tänään tein pitkän arkkitehtuurikävelyn ja tutustuin kaupungin kulttuurikävelyreittien myötä italialaisajan rakennuksiin, ja tulipahan samalla käytyä vielä niillä antiikin aikaisen kaupungin raunioilla joilla en eilen ehtinyt vierailla. Kiinnostava ja sievä kaupunki, ja olisi ilman pakettiturismin ja kaupallisuuden lieveilmiöitä jopa oikein viehättävä. Täytyy sanoa että tätä kaunista satamamaisemaa jää ehkä vähän jopa ikävä :)

   Vastaa

   0
  2. Joo, niin ihania kuin pappakaverit ovatkin, voi heistäkin saada jonkin asteisen (lähes) riesan, kuten mulla on työpaikalla käynyt (asiakkaiden osalta). Toisaalta on parempi kun esim. just tuolla työpaikalla, pätee varmaan reissuihinkin, ne ns. riesat ovat pappoja(=suurin osa vilpittömiä) kuin oman ikäistä sakkia, mutta voivat tosiaan aiheuttaa kiusaantuneisuutta ja sen myötä jonkintasoista stressiäkin :-o Mutta silti mieluummin pappakavereita :)

   Varmasti Kos näyttäytyy huhtikuussa erilaisena kuin vaikka heinäkuussa :) Mutta näiden sun kuvien perusteella oikein mukavan näköistä :) Vaikka itsellä kyseessä pakettimatkat pakettimatkakohteissa (ja useimmiten vielä kunnon 'turistisesonkiaikaan'), niin kyllä kohteista löytää halutessaan muutakin kuin sitä 'massan mukana pyörimistä' :) Aina ei tarvitse lähteä edes pitkälle 'rysästä' kun on jo ihan kuin olisi eri paikassa :) Ja varsinkin kun on kulkevaista sorttia :D niin löytää muutakin kuin sen minkä kaikki muutkin :)

   Turvallista kotimatkaa sitten kun sen aika on <3

   Vastaa

   0
  3. Papoilla on se jännä perusasenne, että he pitävät vastapuolen varauksetonta kiinnostusta seuraansa kohtaan itsestäänselvyytenä, ja juuri se tekee tilanteista välillä niin kiusallisia. Kun uudella ystävällä on se default-oletus, että toinen ilman muuta lähtee mukaan tarjotuille illallisille tai jää istumaan iltaa papparaisen kantakapakkaan, johtaa tilanne väistämättä jonkinasteisiin loukkaamisiin kun papalle joutuu ilmoittamaan, että vastapuolella voi hyvinkin olla muita suunnitelmia. Olen aina yhtä hämilläni tästä. Koska olen kokenut kuvion jo niin monta kertaa, ei voi muuta kuin tehdä päätelmän että kyseessä on kreikkalaisten pappojen yleinen mentaliteetti. Muuttuvatkohan nuoret ja keski-ikäiset miehet tällaisiksi ylitettyään 60 vuoden maagisen rajapyykin.... :D

   Turvallista kotimatkaa sitten kun sen aika on <3

   Kiitos :) <3

   Vastaa

   0
  4. Pakko on muuttua :D Koska parikymppisenä oli ihan samalla tavalla (työpaikalla) näitä pappakavereita, joten kyllä nyt on jo uudet sukupolvet menossa :D

   Voi kauhistus, totta tosiaan, olisin kyllä niin pulassa reissuissa niissä tilanteissa jos löytyisi pappakavereita ja pitäisi sanoa, että ei mahdollisuutta 'seurusteluun'. Jos viivähtää paikoissa hetkestä vähän pidempään, on hyvin tod.näköistä, että on joku suunnitelma omalle ajanvietolle, olkoon se sitten kivien katselu tai tutustuminen johonkin ravintolaan.. Miten sä ihan oikeesti pääset tilanteesta eteenpäin, kun pappakaveri haluaa viettää iltaa omassa paikassaan ja sulla on muuta mielessä? Jos on selkeä meno, niin se kai helppo tuoda julki(vaikkei sitä välttämättä vastapuoli hoksaa), mutta sitten kun suunnitelmissa on vaikka jotain 'hengailua', niin miten saat sen sanottua, että nyt ei pysty (ilman yksittäistä syytä)?

   Vastaa

   0
  5. Miten sä ihan oikeesti pääset tilanteesta eteenpäin, kun pappakaveri haluaa viettää iltaa omassa paikassaan ja sulla on muuta mielessä

   Usein sanon että "olen nyt niin väsynyt että haluan mennä aikaisin nukkumaan" tai vastaavaa, tai sitten jätän jutun auki esim. illalliskutsuun liittyen sanoen, "Katsotaan, tulen sitten jos jaksan". Usein papat heittävät puhelinnumeronsa tai käyntikorttinsa ja sanovat että "Soita niin mennään dinnerille", ja sitten mä en vain soita ^_^

   Vastaa

   0
 4. Voi että miten upeita kuvia ja maisemia taas! Jotenkin Kreikka kiehtoo mua vuosi vuodelta enemmän, kun näitä sun postauksia sieltä aina lueskelee :D Ehkäpä sinne on pakko tässä lähivuosina suunnata siis, kun ainakin sesonkiaikojen ulkopuolella se tuntuisi sopivan tällaisen budjettimatkailijankin rahatilanteelle.

  Vastaa

  0
 5. Näihin aurinkoisiin kuviin liittyen, havahduin huomaamaan omista kasvokuvistani, että näemmä jopa täällä Suomessa tarvitsisi taas alkaa suojata kasvoja suojakertoimilla - ei ehkä muuten mutta koska hyperpigmentaatio. Muistelisin sunkin tuosta vaivasta "kärsivän". Sitä joskus suosittelemaasi voidetta ei ainakaan taannoin enää valmistettu, mikähän lie nyt tilanne vai osaisitko suositella jotain muuta +50SPF ratkaisua kesäviiksien ehkäisyyn? ;)

  Vastaa

  0
  1. Sitä joskus suosittelemaasi voidetta ei ainakaan taannoin enää valmistettu

   Tarkoitatko Cliniquen Even Better Dark Spot Defenseä? Sitä olen käyttänyt viimeiset kolme vuotta ja se näkyy edelleen ainakin Britti-Cliniquen sivuilla. Suomessa en ole käynyt vähään aikaan nuuskimassa Cliniquen hyllyjä, voihan olla että sitä ei enää myydä meillä..?

   Vastaa

   0
  2. Mä muistelisin, että olisit käyttänyt joskus jotain Mufen tai Makeup storen tähän tarkoitukseen tehtyä, joku mielikuva myös jostain näytepakkauksista, joita otit matkalle mukaan. Mutta taidanpa metsästää tuota Cliniquen vastaavaa, joten kiitos vinkistä!

   Vastaa

   0
  3. Joo, MUFEa käytin ennen Cliniqueta mutta Clinique on vielä parempaa sen takia, että sen UV-filtteri ei menetä tehoaan kesän tai parin jälkeen (purkki kestää vuosia kun käytän sitä vain huulten ympärillä) toisin kuin kemiallisen filtterin sisältävissä voiteissa, kuten MUFE. Cliniquen tuotteessa on pelkkä fysikaalinen filtteri.

   Vastaa

   0
  1. Kyllä ne naurattaa välillä minuakin ^_^ En vain kertakaikkiaan tajua miksi juuri papat....

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)