25.04.2017

Ponitukka goes Biozell Color Mask

Sitten olisi taas hiusväriasiaa :)

Biozell_Ink_ColorMask_IMG_0111

Pääsin testaamaan jälleen uutta violettia suoraväriä osana Biozellin Color Mask -kampanjaa. Ja kotimaisia tuotteita, peukkua peukkua! Olen iloinen, kun olen viime aikoina saanut mahdollisuuden päästä mukaan pariinkin kotimaisia kosmetiikkamerkkejä esiinnostavaan kamppikseen, kotimaisuus-teemaviikkojen jälkeen silmäni ovat auenneet Suomen kosmetiikkatarjonnalle ihan uudella tavalla ja pyrkimyksenä on aktiivisesti lisätä suomalaisen kosmetiikan osuutta Karkkipäivässä.

Tänään luupin alla klassikkomerkki Biozell jonka hiuskiinnettä ja muotovaahtoa on meikätyttönen käyttänyt jo 90-luvun alkupuolella, muistan vieläkin miltä ne tuoksuivat...

Biozell_Ink_ColorMask_IMG_7598

Biozellin Color Mask -valikoima koostuu sävyttävistä shampoista, hoitavista sävytteistä, suoraväreistä ja yhdellä pesulla poispeseytyvistä sävysuihkeista.

Kaikki suihkeita lukuunottamatta ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita. (Suomessa ei valmisteta mitään aerosolimuotoisia kosmetiikkatuotteita.)

Color Mask -tuoteperhe:

Shampoo 7,50€ / 150 ml

Chili (ylläpitää intensiivisen punaista sävyä), Chocolate (ylläpitää suklaanruskeaa sävyä) ja Light Beige (ylläpitää vaaleanbeigeä sävyä)

(En saanut shampoota testiin koska sellaista ei ole violetin sävyisenä.)

Biozell_ColorMask_Color Mask -hoitava sävyte 9 € / 150 ml

Mahtava sävyvalikoima, 13 sävyä!
Black (musta)
Chocolate (ruskea)
Frozen Mocha (sekoitus kullan ja tuhkan sävyjä, viileä vaaleanruskea)
Cappuccino (vaalea beige)
Soft Ice (helmiäisvaalea, voi käyttää myös vahvempien sävyjen laveeraamiseen)
Silver (vaaleille ja harmaille)
Hot Copper (kupari)
Rosewood (intensiivinen ruskea jossa häivähdys punaista)
Night Sky (intensiivinen sininen)
Plum (luumuinen violetti)
Raspberry (pinkki)
Chili Pepper (punainen)
Mandarin (intensiivinen oranssi)
.

Hoitava Color Mask -sävyte on tarkoitettu jo värjätyille hiuksille ylläpitämään niiden sävyä. (Olen tosin kuullut, että osassa näistä on niin voimakas pigmentti että ne toimivat jo itsessään kuin suoravärinä, etenkin Night Sky on todella vahvapigmenttinen.) Hiuslaadusta ja pohjaväristä riippuen Color Mask voi siis toimia myös suoravärinä.

Biozell_ColorMaskINK_IMG_7635Color Mask INK -suoraväri 12,90 € / 175 ml

Kuten kaikki suoravärit, Biozell Color Mask INK on tarkoitettu vaalennetuille hiuksille.

Valikoimassa on viisi sävyä: kirkkaan oranssi Fire Orange, punertava, syvä violetti Mystic Violet, räväkkä pinkki Bubblegum Pink, todella voimakas kirkkaansininen Laguna Blue ja sähäkkä turkoosi Caribbean Turquoise. Sävyjä voi vaalentaa Neutral Toner -sävytteellä (10,90€ / 175 ml).

Color Mask -sävytteen ja Color Mask INK -suoravärin ero on ennen kaikkea hoitavuudessa; INK-sävyt ovat nimenomaan värejä siinä missä perus- Color Mask myös hoitaa. Toinen ero on hiusten pohjakäsittelyssä; Color Mask on tarkoitettu värjätyille (tai värjäämättömille) hiuksille, INK taas vaalennetuille hiuksille. Color Mask -sävyn luvataan kestävän hiuksissa 6-8 pesua, INK-sävyn hiusten huokoisuudesta ja käytetystä sävystä riippuen 5-30.

Biozell_ColorMask_Spray

Sävyspray 7,90€ / 100 ml

Yhdessä pesussa poishuuhtoutuva suihkutettava suoraväri.

Sävyt Soft Pink ja Lavender. Biozellin valikoimassa on vielä erikseen tyvikasvun peittoon tarkoitettuja spray-sävyjä luonnollisissa sekä kirkkaanpunaisessa sävyssä.

*

KÄYTTÖKOKEMUKSIA

Kampanjatuotepaketista löytyivät kaikki viisi INK-suoraväriä ja neutraloija. Hetken jo leikittelin ajatuksella vetää päähäni pelkästään Bubblegum Pink –sävyä mutta vielä en ole valmis siirtymään liilasta pinkkiin. Vaikka voisihan sitä olla hauska kokeilla, luultavasti paluu liilaan olisi helppo punaisten sävyjen lähtiessä hiuksista suhteellisen nopeasti.

 

Biozell_Ink_ColorMask_sekoitus

Nyt kuitenkin miksasin liilan värin.

Mystic Violet on luumuinen, punavoittoinen violetti jossa on erittäin vahva pigmentti. Laimensin sävyn pastelliseksi Neutral Tonerilla sekoitussuhteella 1 purkki neutralisoijaa + 1/3 purkkia Mystic Violetia (vasemmanpuoleinen kuva). Taitoin sävyä siniseen päin Laguna Blue’lla, ja olin ensimmäisellä yrityksellä vähän varomaton… Laguna Blue on ihan järjettömän pigmenttinen..!

Laitoin sitä vajaan teelusikallisen sekoitukseen, jossa oli yksi purkki (175 ml) neutralisoijaa ja noin puoli desiä Mystic Violetia, ja koko seos veti tummansiniseksi…! Hups..! ^_^ Sinne meni se testisatsi :D Uusi kokeilu ja uusi purkki neutraloijaa, ja tällä kertaa tiputin joukkoon vain pisaran Blue’ta. Se riitti (oikeanpuoleinen kuva).

Biozell_Ink_ColorMask_ennenjalkeen

Hiukset ensimmäisessä kuvassa ennen Biozell Color Mask INK –väriä ja seuraavissa sen jälkeen, kahdessa eri valaistuksessa. (Mun hiukset näyttää tältä kun niitä ei ole harjattu... pahoittelut pörröistä, olen niin luonnontyylinen hiusteni suhteen etten aina muista asetella niitä kuviin :D)

Kuten näkyy, yllättävästi, hiuksista ei tullut lainkaan niin luumuiset kuin sävyseos antaisi odottaa. Tosi kiva sävy!

Hiuksiin tuli hauska liukuvärjäys tyven värjäytyessä odotetusti punertavammaksi. Kuten tuloksesta näkee, INK-väri on todella pigmenttinen; vaikka olin laimentanut väriä reippaasti, väri tarttui hiuksiin voimakkaasti. Laitoin värin kosteisiin hiuksiin. Kuiviin laitettuna tulos olisi vielä tuplasti vahvempi.

Biozell ColorMask INK

Kaunis väri, vaikka itse sanonkin..!

Totesin, että taisi löytyä hinta-laatusuhteeltaan uusi voittaja suoravärien markkinoilta; Biozell on litrahinnaltaan edullisin kaikista tähän saakka testaamistani suoraväreistä, ja voimakas pigmentti mahdollistaa purkin riittoisuuden viikkokausiksi, riippuen siitä haluaako värjätä vai ylläpitää väriä.

Matkakosmetiikka_kevat2017_IMG_7747

Otin Mystic Violetia mukaan myös tänne Kreikan matkalle (tuo aiemmassa matkatavarapostauksessa näkynyt minigrippiin pakattu sävy), ja käytin viimeiset pisarat puolen desin minigrip-pussista eilen.

Biozell ColorMask INK Mystic Violet

Mystic Violet -tyvi

Olen käyttänyt väriä joka toisessa pesussa lantraamattomana pelkästään tyveen, ja joka toisessa pesussa hoitoaineeseen lantrattuna koko hiuksiin (saadakseni määrän riittämään koko matkalle, muistatte mun käsimatkatavaramatkustuksen asettamat rajat nesteille…). Yhteen käsittelyyn on riittänyt teelusikallinen..!

Tämä menettely on toiminut loistavasti, ja hiusteni sävy on säilynyt Kreikan auringon alla paljon violetimpana kuin viime syksyn reissulla.

Biozell_Ink_ColorMask_IMG_1145

Olen tykästynyt tosi paljon moniväriseen liukuväritukkaan, jonka saan tyvikäsittelyllä. Persoonalliset..! Aniliinisesta violetista sinertävän harmaanliilan kautta lähes hopeisiin latvoihin ^_^

Yllättävästi, Mystic Violet ei lopulta tee hiuksistani niin luumuisia kuin purkin väri antaa odottaa. Toisaalta hiusteni pohjavärikin varmasti vaikuttaa siihen.

Hiukset250417_IMG_3404

Eilen sekoitin loput Mystic Violetista hoitonaamioon ja levitin koko tukkaan. Kuvassa hiukseni tänä aamuna. Oikein keijumainen liila...! Hyvin poni..! <3

Biozell-kokeilu on tuonut minulle sellaisen havainnon, että ehkäpä punaiseen taittavat liilat ovat kuitenkin minulle parempi valinta kuin sinivoittoiset. Paljon sinistä pigmenttiä sisältävä violetti sävy voi johtaa epätoivottuun Marge Simpson -väriin, joka on kaikkea muuta kuin se poniliila jota tavoittelen, kun taas punertavammat sävyt jättävätkin juuri sopivan pastellisen liilaisuuden.

Biozell_ColorMask_IMG_7630

Lopuksi vielä pari sanaa suihkeväristä.

No tämä todellakin värjää! - Toisin kuin kilpailijan vastaava tuote, johon en nyt viitsi Biozell-kampanjapostauksessa linkata, mutta ehkä muistatte kyseisen testin tuloksen (= ei niin minkäänlaista havaittavaa väriä, testasin kaksi eri sävyä).

Biozell_ColorMask_Spray_IMG_0287_2

Odotin Lavender-sävyn olevan hempeän vaalea liila, mutta se onkin yllättävän intensiivinen. Ja todellakin pigmenttinen. (Kuvassa Lavenderia raitoina.)

Sävy on tummempi juuri suihkutettuna ja vaalenee vähän kuivuessaan, mutta jää kuitenkin selvästi violetiksi. Tuntuma on aavistuksen kuivashampoomainen eli jos väriä suihkuttaa paljon, hiuksiin jää ”jauhoinen” fiilis. Itse kuulun niihin kuluttajiin jotka kuitenkin jopa tykkäävät tästä tunteesta hiuksissa sillä se tuo myös rakennetta.

Biozell_ColorMask_Spray_IMG_0290

Color Mask Spray Lavender tyvikäsittely

Väri peseytyy pois kauttaaltaan seuraavassa pesussa.

Hauska idea vaikka vappuhiuksiin..!

*

Biozellin Color Mask -perhe on kaiken kaikkiaan oikein vakuuttava tuttavuus, ja sävyjä riittää. Sanni ja ponitukkansa antavat Biozellille lämpimän peukutuksen ja iloitsevat näin edullisesta, kotimaisesta vaihtoehdosta. :)

Lisätietoa Biozellin Color Mask -valikoimasta saa täältä. Biozellia myydään päivittäistavarakaupoissa kuten marketeissa ja tavaratalojen kemppariosastoilla.

16 comments on “Ponitukka goes Biozell Color Mask”

 1. Ihanaa että kirjoitit näistä arvostelua. Olen monta kertaa miettinyt kaupassa​ tuota oranssia, mutta en ole tarttunut, koska näistä väreistä ei tunnu löytyvän arvioita mistään. Osaatko sanoa tuon oranssin pigmenttisyydestä mitään?

  Minä aloitin jokunen viikko sitten tulitukan hankkimisen ja nyt on ylläpitoväri hakusessa.

  Vastaa

  0
  1. En osaa valitettavasti sanoa oranssista kun en sitä itse testannut. Yritin ylipuhua siskoa testihenkilöksi mutta hän ei lähtenyt messiin...

   Vastaa

   0
 2. Toope kysyy, onko sillä väliä laimentaako sävyn toneriin vai hoitoaineeseen? Mulle ei hyllyn edessä ihan avautunut tuon tonerin merkitys -tai siis toki tiedän miksi sitä käytetään, mutta ajaako hoitoaine saman asian?
  Ja vaikka sitä ei kysyttykään, niin munkin mielestä sulle sopii paremmin punasävyinen liila:)

  Vastaa

  0
  1. Toope kysyy, onko sillä väliä laimentaako sävyn toneriin vai hoitoaineeseen?

   On väliä :) Vaikka suoraan sanottuna kuvittelin ennen (neutraloijaa käyttämättömänä), että ei olisi. Nyt selvisi että on; kun sekoitin INK-väriä täällä reissussa tavalliseen hiusnaamioon, oli tuloksena huomattavasti laimeavärisempi seos kuin neutraloijaan sekoitettuna, vaikka laitoin väriä suhteessa paljon enemmän kuin tässä postauksessa esitellyssä seoksessa. En keksi mikä neutraloijassa saa pigmentin näkymään vahvempana.

   Vastaa

   0
 3. Hip hurraa. Mulla on jo vuoden verran ollut turkoosi tehosteraita. Tuota turkoosia siis tulen taatusti testaamaan sen ehostamiseen.

  Vastaa

  0
 4. Olen käyttänyt useamman vuoden Color Mask Rasberryä tipan hopeashampooseen sekoitettuna. Sekoituksella saa täydellisen beigen sävyn hiuksiin, löysin vinkin jostain blogista.

  Kerran sekoitin naamiota vähän liikaa ja huolimattomasti. Tukassa oli sitten pinkkejä länttejä muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen :-)) lähti onneks pois parilla shampoomuhituksella. Eli pigmenttiä todellakin riittää.

  Vastaa

  0
 5. Sun hiukset on kyllä niin ihanan väriset <3 ostin tämän jutun perusteella pinkin hoitsikan Biozellilta, aiemmin olen käyttänyt sitä punaista ja tykännyt!

  Vastaa

  0
 6. Onneksi en kokeillut tuota sinistä kun sillä hoitoaine versiollakin oli todella sininen. Tukassa jees, mutta ihossa, vaatteissa, lakanoissa ei.

  Vastaa

  0
  1. Mie laitoin ekaa kertaa turkoosia koko päähän (ja näköjään amatöörinä ihan väärin ku vedin vaan suoraan purkista 🙊🙊😁😬) ja nyt kauhukseni huomasin että takin huppu on sisäpuolelta ihan sininen 😳😳😬 onko tietoo lähteekö se jollain pois?

   Vastaa

   0
 7. Tahraavatko nuo suihkevärit? :) Meidän ekaluokkalainen haluaisi tukkaansa liukuvärjätyt latvat, ja vappuvärillä kun yhtenä päivänä suihkittiin, niin lapsi hermostui alta aikayksikön kun kaikki mihin hänen todella pitkä tukkansa osui, värjäytyi oranssiksi... Nyt on etsinnässä joku vähän vähemmän sottaava väri, jota voisi joskus tukkaan laittaa piristykseksi :)

  Vastaa

  0
  1. Tahraavatko nuo suihkevärit? :)

   Mä en osaa sanoa, mulla ei tahrannut mutta veikkaisin, että jos joutuu esim. sateeseen niin todennäköisesti tahraavat koska ovat vesiliukoisia. (Ja valkoisen paidan kanssa en käyttäisi ylipäänsä...) Väriä suihkuttaessa kannattaa tietysti peittää hartiat pyyhkeellä tai jollain jonka väliaikainen tahriintuminen ei haittaa.

   Vastaa

   0
 8. Pinkkihiuksinen täällä moro!

  Kiva, että kirjoitat Biozellin suoraväreistä, ja nimenomaan Color Mask Inkeistä, ihmettelen, kuinka yllättävän monelle ne ovat vielä uusia tuttavuuksia. :)

  Olen värjäillyt syksystä asti tukkaa Color Mask Inkillä sävyllä Bubblegum Pink ja olen kyllä samaa mieltä, että on tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan paras markkinoilta löytyvä suoraväri. Mutta koska ainakaan itselläni juuri tuo pinkki ei pysy hiuksissa hyvin, yhdestä purkista riittää itselleni vain noin kolme värjäyskertaa. Käytössäni ei kuitenkaan ole mitkään hyvät värjätyille hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet, enkä siis joka pesun yhteydessä käytä väriä ylläpitäviä tuotteita. Vinkkejä tällaisista (erityisesti suoraväriä säilyttävistä tai helppokäyttöisistä pinkkiä sävyttävistä ) tuotteista otetaan vastaan!! Nyt tekeekin mieli kokeilla tuota Rasberry sävyttävää hoitoainetta, josko siitä olisi jotain lisäapua. En vain ole ihan varma miten sitä käytetään. :D

  Käytän Inkiä laimennettuna hoitoaineeseen, ja yhden purkin testasin myös Neutral toneria. Hintasyistä suosin kuitenkin enemmän hoitoainetta laimennukseen ja koska en tarpeeksi merkittävää eroa ole huomannut sen ja tonerin välillä. Värjään tukan melko voimakkaan pinkiksi, koska se haalistuu heti ensimmäisessä pesussa pastelliseksi ja toisen pesun jälkeen se vaatii jo ehdottomasti uuden värjäyksen. Lisäsin kerran Mystiq violetia bubblegum pink- seokseen noin pari teelusikallista, ja vieläkin hiuksissa näkyy pieni "tahra" muistona siitä, jymähti tukkaan niin hyvin kiinni, etten ole sen koommin omaan huokoiseen hiukseen uskaltanut koittaa.

  Kuvia Bubblegum pink -hiuksista löytyy instagramista: pajarinensuvi

  Vastaa

  0
 9. Biozell <3 Noita maskeja olen käyttänyt blondeille, punasille ja pinkeille hiuksille ja kaikki on ollu yhtä hyviä. Pigmenttiä riittää.
  Nuo suoravärit kiinnostaa kans, pinkki etenkin. Täytyy kattoo ku tähän tummaan liilaan kyllästyy, että mitä sitä keksii (Hiusvärimallina ollu ja blondi muuttui tummaks liilaks pinkeillä etuhiuksilla.) Lyhyt on helppo blondata ja värjätä miksikä vaan :)

  Vastaa

  0
 10. Blondattu kyselee,
  mitäs mieltä olet voiko tuolla INK laguna bluella poistaa oranssisuutta jos sitä laittaa hyvinhyvin vähän hoitoaineeseen vai onko tuloksena sininen pää. Colormask soft ice ja silver olleet käytössä kyllä, mutta ne eivät oikein nappaa kiinni niin paljon kuin haluaisi. :)

  Vastaa

  0
  1. mitäs mieltä olet voiko tuolla INK laguna bluella poistaa oranssisuutta jos sitä laittaa hyvinhyvin vähän hoitoaineeseen vai onko tuloksena sininen pää.

   Moi Jasmina! En ikävä kyllä uskalla ottaa tähän kantaa. :/ Laguna Blue on ihan saiiiiraan pigmenttistä joten en tiedä miten vähän sitä pitäisi laittaa hoitikseen taittoefektin saadakseen, vai toimiiko se ylipäänsä hyvin sellaisessa hommassa. Jos päädyt testailemaan, kokeile ensin tosi laimealla sekoituksella johonkin piilommassa olevaan hiusosuuteen.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)