08.09.2016

Olen tullut hiuskotiin

Mä olen tullut hiuskotiin.

idviolettitukka_img_0032

Siltä musta tuntuu. Siis mullahan olisi aina kuulunut olla violetit hiukset, eikö niin? ^_^

Tasan viikko sitten repäisin ja kuoriuduin hiusnössöydestäni. Olen haaveillut violetista hiusväristä varmaan parikymppisestä saakka, kauan ennen tämän hetken sateenkaarihiustrendiä. Rakastan violettia väriä (ja My Little Ponien pastellista maailmaa), ei siis mitenkään yllättävää että sisimmässäni on pitkään kytenyt tällainen haave.

Ankea "emmää uskalla kun...kun - -" -asenne on kuitenkin estänyt haaveen toteuttamisen. Olen aina ollut arka suurten hiusmuutosten suhteen ja tosiaankin, rohkeinta mitä viimeisen 20 vuoden aikana olen hiuksilleni tehnyt on muuttaa vaalea sävy lämpimästä viileäksi. Wow.

violettitukka_img_0002

Viime viikon maanantaina ajatus oli yhtäkkiä päässäni. NYT mä teen tämän. Mitä muka voisi tapahtua? Vaikka operaatio epäonnistuisi, ainahan värin saa pois - ainakin jotenkuten. Ja hiukset ovat uusiutuva luonnonvara.

Tuumasta toimeen. Luotan kauneuden ammattilaisasioissa aina kosmetiikkablogikollegoihini, ja koska en yhtään tiedä mikä paikka Tampereella on erikoistunut shokki/pastellivärjäykseen, laitoin kauneusbloggaajien Facebook-ryhmään tiedustelun asiasta. (Sieltä olen saanut tähän mennessä parhaat ja nopeimmat vinkit niin kynsisalonkiin, karvasalonkiin ja mistä voi ostaa Fudgea :D)

Suunnilleen 10 minuuttia myöhemmin mulla oli kampaaja varattuna :) Kävi niin loistavasti, että shokkiväreihin erikoistunut kampaaja löytyi sieltä Facebook-ryhmästä ^_^

sini_img_9942

Mun hiukset värjäsi ihana Sini. Sini on viittä vaille valmis parturi-kampaaja ja meikkaaja-maskeeraaja ja The Queen Of Glitter -blogin pitäjä. Blogista löytyy huikean makeita hius- ja meikkijuttuja ja onpa seos maustettu ruokaresepteilläkin :)

Kuten Sinin kuontalosta voi päätellä, nainen on aika lailla hurahtanut räiskyviin hiusväreihin. Tällä hetkellä Sini on "off-kaudella" eli antaa viimeisimmän hiusvärinsä haalistua jotta voi taas tempaista päälle jotain ihan uutta. Seuraava projekti on kuulema shokkiviolettia ja liukuväriä. Tämä kampaaja ymmärtää selvästi violetin päälle... :) Sanni approves :)

violettitukka_ennen_jalkeen

Ennen ja jälkeen.

Toiveena oli ehta mylittleponymainen pastelliliila, enemmän sinertävä kuin punertava.

lemondrop

Suunnilleen sen sävyinen kuin Lemon Dropilla :) (Kuva: Ponyology.com)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja siinä onnistuttiin :) Vaan ei ihan helpolla.

Siitä stooria tänään :)

.

violettitukka_img_4873_2

Hiukset värjättiin sekoituksella Manic Panicin ja Arctic Foxin värejä.

Hiukset0916_IMG_9966

Sini sekoitteli monet eri cocktailit ennenkuin sopiva seos löytyi. :)

Operaatio aloitettiin vaalentamalla mun tyvikasvu. Sitten tehtiin pari koeraitaa joista valitsin mieleisen sävyn. Näihin koeraitoihin väri tarttui oikein hyvin.

violettitukka_img_9949_2

Valittu vaalea pastelliliila levitettiin hiuksiin, se näytti tältä.

Kun se huuhdottin pois, väri oli tarttunut niin huonosti että Sini totesi ettei koskaan ole vielä kohdannut asiakasta jonka hiukset hylkisivät suoraväriä näin pahasti. Kaikkein oudointa hänen mukaansa oli se, ettei sävy ollut tarttunut käytännössä lainkaan juuri vaalennettuun tyveen, jonne suoraväri (tai mikä tahansa väri) yleensä imaisee voimakkaimmin. Koeraitojen perusteella olisi odottanut aivan erilaista tulosta.

violettitukka_img_9957

Tältä hiukset näyttivät ensimmäisen värikäsittelyn jälkeen. Harmaanvaaleanvioletti.

violettitukka_img_9964

Sitten ei muuta kuin uutta käsittelyä perään. Tällä kertaa Sini sekoitti tuplasti voimakkaamman väriseoksen. Ai että olikin makean näköinen..! Vähän tummempi ja "shokkivärisempi" kuin se Lemon Drop -liila mitä olin hakemassa, mutta ei yhtään huonompi, itse asiassa sairaan makea..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt väri tarttui paremmin, ja huuhtelun jälkeen tuloksena oli aika lailla se sävy mikä oli kiikarissakin. Tyveen väri ei tosin vieläkään ollut tarttunut kunnolla, mutta se ei onnistunut laimentamaan onneani. Yhteensä operaatioon kului kuusi tuntia (mukaanlukien hiusten föönaus ja kahden kosmetiikkafriikin höpöttely...;))

Iiik!! Olin niin fiiliksissä!

Olin koko viikon jännännyt että jänistäisin ja peruisin ajan, mutta kun peilistä katsoi uusi pää, olo oli vain superonnellinen ja iloinen! Mulla on ponihiukset! Viimein...! <3

violettitukka_img_0030

Kiitos Sini <3

violettitukka_img_0397

Sain "hiustohtorilta" reseptimääräyksen suoraväriin jolla ylläpidän liilaa tukkaa kotona. Ostin tarkoitukseen Herman's Amazing Direct Hair Colorin sävyssä Vicky. Väriä sekoitetaan hoitoaineeseen joka pesun yhteydessä.

violettitukka

Onnellinen tempaisija :)

Sini varoitteli, että suoravärien maailmaan ja pastelli/shokkivärjäilyyn ja herkästi koukkuun. Saa nähdä miten mun käy...^_^ Stay tuned :D

*

P.S. En ollut kertonut värjäysoperaatiosta Mr. Karkkipäivälle (tai muillekaan läheisille) ja olin suunnitellut yllättäväni miehen illallisella hänen tullessaan töistä. Värjäyssession venyessä jouduin keksimään jonkun verukkeen miksi en ehtinyt kotiin illallisaikaan, ja laitoin viestiin arvoituksellisesti "Mulla on tässä yksi projekti kesken joka vähän venähti, näet sitten kun tulen".

Kun sitten saavuin kotiin violettina, miehen reaktio oli yllättävän kesy. (Olin odottanut jotain "minkä ihmeen pissistukan sä oot mennyt hankkimaan" -tyylistä vastaanottoa...)

"Häää.... Mä luulin että sä olit ottamassa tatuointia...!" oli kommentti. "Mutta on nuo hiuksetkin ihan siistit!"

:)

Sisko taisi järkyttyä enemmän nähdessään uuden Facebook-profiilikuvani ;)

86 comments on “Olen tullut hiuskotiin”

 1. Siis miten noi sun hiukset on näissä kaikissa niin kovin kuohkeat?! Käytätkö paljon jotain muotoilutuotteita, vai miten ne näyttää tuolta?

  Ponihiukset on kyl ihanat! Itse en oo uskaltanut, paitsi yksi kesä värjäsin latvat purppuraisiksi, wuhuu :'D

  Ja jee, ihan parasta että ainakin sekä Arctic fox että Hermans on eläinkokeettomia :)

  Vastaa

  0
  1. Siis miten noi sun hiukset on näissä kaikissa niin kovin kuohkeat?! Käytätkö paljon jotain muotoilutuotteita, vai miten ne näyttää tuolta?

   Käytän itse asiassa tosi vähän muotoilutuotteita, mutta juuri näissä kuvissa hiuksissa on tuotteita :) Mekko-kuvat on otettu heti kampaajalta tultua ja Sini oli föönannut ja tupeerannut mun hiukset sekä laittanut tyveen jotain suihkutettavaa vahaa (en tiedä miten vahasta saadaan suihkutettavaa mutta mieleen jäi että Sini puhui vahasta ja se oli spray-pullossa).

   Kotona käytän kuivashampoota ja suolasuihketta tuomaan rakennetta ja ilmavuutta (mutta en joka päivä), ja niitä on tukassa tuossa alimmassa tuplakuvassa. En koskaan föönaa enkä tupeeraa. Kuivashampoot ja hiuspuuterit korvaa mulle tupeerauksen :) Fööni taas on hiusten surmaaja #1, ainakin kun hiuslaatu on valmiiksi kuiva. Föönillä saan kiillottoman, rapeankuivan hamppukuontalon. Ei kiitos :) Annan hiusten aina kuivua itsestään. Mieluummin vaikka lättänämpi tukka kuin tuuhea ja hamppuinen.

   Vastaa

   0
  2. Okei, täytyy kokeilla tuota kuivashampoota sitten, sitä kun löytyy kaapista jo muutenkin. Itsekään en yhtään tykkää föönata, joten sikäli hauska kuulla, että muutoinkin voi saada kuohkeamman lopputuloksen. Inhoon föönissä ihan ensisijaisesti sitä meteliä, mutta myös tuntuu, että jos joudun joskus kiireessä föönaamaan, niin tukka näyttää nopeammin likaiselta.

   Vastaa

   0
  3. Kuivashampoosta kannattaa valita sellainen jossa on perunatärkkelystä tai silicaa (tai sekä että), niillä saa eniten rakennetta :) Maissi- ja riisitärkkelykseen pohjautuvat kuivashampoot lähinnä vain imevät hiuksista rasvan pois jättämättä niihin rakennetta.

   Vastaa

   0
 2. On kyllä aivan ihana! Jos shokkivärillä värjäisin, niin varmasti matkisin sävyä, se on tosi kaunis :) Mutta heräsi yksi kysymyskin! Väri on todella (kauniin) kylmä, joten vaikuttaako se värivalintoihin kasvoilla? Oletko huomannut meikatessa mitään? Tätä olen itse asiassa ennenkin miettinyt väriä vaihtavien kohdalla, muttei ole tullut keneltäkään kysyttyä ja omaani kun ei ole värjätty :)

  Vastaa

  0
  1. heräsi yksi kysymyskin! Väri on todella (kauniin) kylmä, joten vaikuttaako se värivalintoihin kasvoilla? Oletko huomannut meikatessa mitään?

   Vaikuttaa kyllä värivalintoihin, nyt tuntuisi tosi oudolta tehdä esim. lämpimän kuparinen tai vaikka oliivinvihreä silmämeikki. Riitelisi hiusten kanssa. Onneksi kaikki pastellisävyt kuitenkin menee pastellitukan kanssa joten mulla on kuitenkin laaja kirjo sävyjä ^_^ Pastellisävyt on yleensä viileähköjä. Myönnän, että olen nyt ekan violettipääviikon meikannut pelkästään liilalla :D :D Ja käyttänyt pelkästään pinkkiä poskipunaa ja viileän roosaa huulikiiltoa tai -punaa.

   Mun lempimeikkeihin kuuluva lämmin persikka ei myöskään taida oikein mennä ponitukan kanssa....

   Vastaa

   0
  2. Käypäs! Laitat vaan neutraalia poskipunaa ja kylmempää huulimeikkiä. Tai violetilla rajauksella.

   Vastaa

   0
  3. Jos rouva sanoo niin.. ^_^ Mä oon jotenkin huono yhdistämään eri sävylämpötiloja huulilla ja silmissä. Ja etenkin silmissä ja poskilla.

   Vastaa

   0
  4. Koralli ja liila ovat aivan ihana yhdistelmä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Jos hiuksissa olisi violetin lisäksi myös viileää pinkkiä, niin voisi olla epätasapainoinen yhdistelmä; silloin olisi kaksi viileää sävyä yhden lämpimän rinnalla, ja menisi helpommin värien sekamelskaksi. Mutta vain kahden värin viileä+lämmin -yhdistelmä toimii monilla. :)

   Vastaa

   0
  5. Korallia ja liilaa olen muuten meikissä joskus kokeillutkin, tuli yhtäkkiä mieleen..! Piti ihan plärätä blogiarkistoista ja täältä löytyi. Mukana on näköjään pinkkiäkin. Mutta aika harvoin mä yhdistän lämmintä ja kylmää, vaikkei sitä missään tietysti "kielletäkään" :D Mä vain tykkään harmonisista meikeistä, vaikka olisivat värikkäitäkin, ja jotenkin lämpimän ja kylmän yhdistäminen luo aina pienen epäharmonian. Ei sillä etteikö sellainen epäharmonia voisi joskus olla makeankin näköistä :D

   Nyt tällä tukalla korallisen/persikan silmämeikin teko vain tuntuu tosi oudolta, kun yhdistäisin silmiin kuitenkin ehdottomasti myös persikkaisen poskipunan, ja se taas kuulostaa vielä silmämeikkiäkin riitelevämmältä parilta pastelliliiloille hiuksille. En tiedä, pitää vain ehkä kokeilla :)

   Vastaa

   0
 3. Voi mä osaan niin samaistua! Mulla ollut nyt violettia päässä reilu vuosi, aluksi ujoina pikkuosioina kunnes kuukausi sitten reipastuin ja väriä laitettiin latvoihin ja päälle raitoina. Alaosissa on kirkkaanvioletti Elumen ja päällä pastellisempi jota ylläpidän tipalla Colormaskia.

  Vastaa

  0
 4. Noi hiukset on aivan täydelliset! Ja sopii sulle täydellisesti! ♥ ♥ ♥ Ihanat ihanat ihanat! Ja joo, pastelli- ja shokkiväreihin jää koukkuun... mutta mitä väliä! Hiukset uusiutuu ja niistä saa nauttia!

  Vastaa

  0
 5. Lemon Drop! <3 Mulla oli toi pony.. Oi miten ihanan nostalginen tunne, kun näkee noita first generation poneja. :-)

  Vastaa

  0
 6. Aivan ihana väri, nuo ponihiukset näyttää niiiiin siistiltä! Itekin vähän haaveilen sellaisesta hattarapinkistä tukasta mutta en oo vielä ainakaan uskaltanut värjätä. Ehkä jossain vaiheessa repäsen :)

  Vastaa

  0
 7. Olet sie aika hurja :D Mutta hienot ne on ja sopii sulle!
  Mitä Mr. Karkkipäivä tuumasi muutoksesta

  Vastaa

  0
  1. Mitä Mr. Karkkipäivä tuumasi muutoksesta

   Mä lisäsin postaukseen P.S.:n jossa kerroin misterin reaktiosta :) Se piti laittaa jo alunperin mutta unohtui ^_^

   Ihmeen tyynesti se tähän suhtautui. :)

   Vastaa

   0
 8. Upea tukka! <3 *sydänsilmäemoji* Mä myös repäisin pari kuukautta sitten ja täräytin harmaaseen kuontaloon shokkipinkit latvat! Enkä voisi olla tyytyväisempi. Tykkään siitä miten ne välillä haaliatuvat lähes huomaamattomaksi pastellivaaleanpunaiseksi, mutta suoravärillä ne saa nopeasti taas rockimmaksi. :)
  Asiasta toiseen, mun piti tillottaa katsoa viimeisen kuvan oikeata kuvaa pitkän aikaa, ennenkuin tajusin että se olet sinä. En tiedä miksi muka näytät siinä kovin erilaiselle, mutta en jostain syystä pysty "tunnistamaan" sinua kuvasta. :'D pitkään olen blogia seurannut ja paljon kuvia katsellut, mutta tämä oli kyllä kovin hämmentävää. :D

  Vastaa

  0
  1. Mä myös repäisin pari kuukautta sitten ja täräytin harmaaseen kuontaloon shokkipinkit latvat!

   :) :) Muakin alkaa jo houkuttaa jotkut pinkit detaljit... ^_^

   Asiasta toiseen, mun piti tillottaa katsoa viimeisen kuvan oikeata kuvaa pitkän aikaa, ennenkuin tajusin että se olet sinä. En tiedä miksi muka näytät siinä kovin erilaiselle, mutta en jostain syystä pysty "tunnistamaan" sinua kuvasta. :'D

   Tiedän mitä tarkoitat ja olen samaa mieltä, mä tosiaan näytän oudolta siinä kuvassa :) Se johtuu Olympuksesta ja sen linssistä, näytän tosi usein Olympuksella otetuissa kuvissa erilaiselta, kasvojen mittasuhteet muuttuu. Canonilla otetuissa kuvissa näytän "itseltäni". En tiedä mikä kumma Olympuksessa on, joku siinä linssissä tai polttovälissä saa aikaan kasvojen vääristymisen. Olympuksella on kuitenkin helpompi ottaa naamakuvia kun siinä on kääntyvä näyttö, toisin kuin Canonissa jolla joutuu ottamaan kuvia ihan sokkona.

   Vastaa

   0
 9. Oi oi hyvältä näyttää! Toivottavasti tiedät, että kun väri alkaa haalistumaan tai esim käyt uimassa kloorivedessä niin tukasta tulee turkoosi! Itse aloin kans keväällä värjää tukkaa purkkapinkiksi, päässä noi 3h joka viikko ja tarttuvuus on mitä on värjäämättömään tukkaan. Mut siis kivaa vaihtelua vaalealla tukalle, kun ei varmaan "oikeilla" väreillä uskalla/halua lähteä värjäämään.

  Vastaa

  0
  1. Toivottavasti tiedät, että kun väri alkaa haalistumaan tai esim käyt uimassa kloorivedessä niin tukasta tulee turkoosi!

   Sini taas sanoi, että violetti väri on siitä "ystävällisimpiä" suoravärejä että siitä ei yleensäkään tule haalistuessaan mitään rumaa "väliväriä" vaan se haalistuu platinaiseksi. Tietysti eri ihmisten hiuksissa voi olla erilaisia tuloksia mutta Sinin mukaan violetin värin kanssa näitä värimuutoksia tai yllätystaitoksia tulee kaikkein harvimmin.

   Vastaa

   0
  2. Okei hyvä! Ite olin ymmärtänyt, et se kemiallinenreaktio on vähän niinkuin pakollinen osa värinpoistoa! Monelle vaan tullut yllärinä, kun tukka onkin muuttunut turkoosiksi. :D

   Vastaa

   0
 10. Ihan mahtavat hiukset <3 kannatti kyllä tempaista. Itse en ole ikinä kunnon muutosta saanut aikaiseksi. Kunnon shokkiväriä/pastellia en oo ajatellut hankkia, mutta oon jo pitkään haaveillu semmoisesta oranssin kuparisesta hiusväristä, mutta kun oma väri on tosi tumma ja tukka on kuiva luonnonkihara, eli ensin pitäisi reilusti vaalentaa, niin olen sitten pelännyt että koko operaation jälkeen tukasta ei olisi mitään jäljellä. Mutta ehkä miekin vielä joskus pääsen tästä hiusnössöydestä eroon :D

  Vastaa

  0
  1. Mäkin olen haaveillut vuosien varrella myös kunnon kuparioranssista tukasta :) Tämä Björkin tukka toimi inspiraationa. :) Mutta enpä mä sitäkään tietenkään uskaltanut värjätä...! ^_^

   Vastaa

   0
  2. Siis tiedätkö kun ihan tuota samaa kuvaa olen tuijotellut ja haaveillut värin vaihdosta :D vähän oon siitäkin syystä arastellut, että kun mun iho on sävyltään vähän semmonen oliiviin vivahtava (eräs kosmetologi kerran mulle meikkivoidetta etsiessään tuumas, että sulla on kyllä tosi keltanen iho) ja kulmakarvat on ihan mustat, niin että näyttäiskö tommonen väri sitten pahalta mulla. Mutta ehkä se selviäis vaan kokeilemalla :D

   Vastaa

   0
  3. Siis tiedätkö kun ihan tuota samaa kuvaa olen tuijotellut ja haaveillut värin vaihdosta :D

   Eikääh..! :D No mut se on ihana! ^_^

   Vastaa

   0
 11. Aivan ihanat hiukset!! Minulla oli juuri samansävyiset kesällä 2014... Nyt hiukseni ovat jäänharmaat! Tähän värjäyspuuhaan jää koukkuun kyllä pahasti ;)

  Vastaa

  0
  1. Tähän värjäyspuuhaan jää koukkuun kyllä pahasti ;)

   Siltä vähän jo tuntuu vaikka vasta viikon olen ollut pastellipäänä :D

   Vastaa

   0
 12. Ei liity hiuksiin (tai en siis vielä ehtinyt edes lukea tätä hiuskotijuttua, mutta aion kyllä pian), mutta tuli mieleen, että kun puhutaan monesti kosmetiikan vaikuttavuudesta ja siitä, että se ei välttämättä muuta ihoa kuin vain sen ajan verran, kun jotakin tuoteta käyttää (esim. ryppyfillerivoiteett eivät varmaan täytä ryppyjä pysyvästi vaan vain sen hetken ajan, kun tuollainen primeri on kasvoilla), niin voisiko ajatella, että kosmetiikka kaikkinensa on vähän kuin vaatteet: niillä saa ulkonäköä muutettua, jopa liftattuakin, mutta tulos ei ole pysyvä - kun ne riisuu päältä pois, on jäljellä siellä alla se tavallinen ihminen, joka voi olla aika paljonkin erinäköinen kuin vaatteet päällä.

  Tällainen tyhmä oivallus siis.

  Vastaa

  0
  1. Ei ollut mikään tyhmä oivallus :) Osa kosmetiikasta vaikuttaa juurikin tuohon tapaan, eli vaikutus on väliaikainen. Meikki, fillerit ja optiset tuotteet kuten heleyttäjät ja ihon sävyn neutraloijat, kaikkien vaikutus on lyhytaikainen ja poistuu kun kasvot pestään. Mutta perusihonhoidon vaikutus on kokonaisvaltaisempi; kun puhdistaa ja kosteuttaa ihoaan säännöllisesti, niin iho säilyy parempikuntoisena kuin ilman näitä toimenpiteitä. Vaikka et yhtäkkiä puhdistaisi ja kosteuttaisi ihoa viikkoon tai kahteen, säilyy ihon saavutettu "kunto" eikä heti romahda seuraavana päivänä (--> muutu sameaksi, karheaksi, selvästi juonteisemmaksi jne). Ihosairaudet ja luonnostaan erittäin kuiva ihotyyppi ovat tietysti asia erikseen.

   Samoin aurinkosuojan säännöllisellä käytöllä on ilman muuta kauaskantoisemmat vaikutukset kuin käyttöhetkeen liittyvät.

   Vastaa

   0
  2. Toki aurinkosuoja on ihan ykkönen anti aging -puolella. Mutta siis ajattlein vain, että vaatteet ja kosmetiikka on vähän sama juttu. Ainakin vähän. :) Paitsi että ilman kosmetiikkaa ei palele, mutta ilman vaatteita voi kyllä vähän palellakin. :)

   Vastaa

   0
  1. Helsingin Asematunnelin Cybershopista :) Tampereellakin on Cybershop mutta en ehtinyt Treelta ostamaan kun oli värjäystä seuraavana aamuna heti lähtö Helsinkiin ja Riian matkalle. :)

   Vastaa

   0
 13. No en olisi uskonut, että värjäät lilaksi!
  Aivan upea yllätys, sopii kuin nakutettu. :) Voi kun kaltaisiasi rohkeita olisi enemmän, tällaiset värit ovat niin piristäviä.
  En kehtaa hehkuttaa enempää. :D

  Vastaa

  0
 14. Ymmärrän. Mä päätin vetäistä osan tukkaa turkoosiksi. Olin haaveillut turkoositukasta ehkä n. 9-vuotiaasta ja kun viimein peilissä näkyi sinistä, tanssin ja hihkuin ilosta... Harkitsin ensin vetäväni koko pään, mutta... no, ainakin toistaiseksi mennään vain latvoilla.

  Vastaa

  0
 15. Toi ponitukka on ihana :)

  Mä en tiedä mikä se tukkakoti ois. Värikarttaa on käyty läpi yli 15 vuoden ajan ja haikailen eniten ehkä mustan a-linjasen polkan perään. Se oli jotenkin niin kiva,mutta vaatikin omaan makuun liian usein saksia ja väriä.

  Tää oma väri on yllättävän kiva ja toisaalta mä tykkään ajatuksesta, että joltain osin menen edes luonnollisella linjalla :D Mutta mikäli päänahka kestäisi, olisin kyllä iloisesti kokeillut vielä muutaman jutun, granny ja hattaratukka houkuttais :)

  Vastaa

  0
  1. haikailen eniten ehkä mustan a-linjasen polkan perään.

   Erilaiset leikkauksetkin on mulle ihan vierasta maailmaa hiusnössöyden takia :P Olen kokenut elämässäni tasan kaksi hius"mallia": pitkät hiukset ja vähän korvan alle ulottuvan pituuden (15-vuotiaana). Aijoo ja olihan mulla lapsena otsatukka :D Siinäpä mun revittelyt leikkausten suhteen :)

   Pitkä tukka tuntuu turvalliselta. Sen alle voi "suojautua". (Sanoo tyyppi jonka hiukset ovat kiinni 90% ajasta :D No mut se ajatus suojautumisesta... ^_^) Näen välillä painajaisia siitä että joku leikkaa mun hiukset. Vaikka rohkeutta löytyi 20 vuoden jälkeen värjätä hiukset, niin en usko että koskaan uskaltaisin enää pätkäistä lyhyiksi! Jo hartiapituuteen leikkaus joskus 26-vuotiaana johti kamalaan katumukseen :D :D

   Vastaa

   0
  2. Tohon a-linjaseen bobiin pakko kommentoida.. :) Itsellä sellanen ollu vaihtelevan mittasena jo monta vuotta. Ja juurikin mustana. Vinkkinä onkin sulle, et kannattaa ehdottomasti katsoa millaiselle kampaajalle meet. Tarkotan miten kampaaja leikkaa teknisesti. Itsellä toi polkka pysyy hyvin kuosissaan 3kk, mikä ei mun mielestä oo paha leikkuuväli. Ja tää on onnistunut vaan loistavan kampaajan teknisen osaamisen ansiosta. Suosittelenkin sulle Sassoon-ideologian omaavia kampaajia, todella tarkkaa leikkausta, ei ohennus-tai muotoilusaksia. :)

   Vastaa

   0
  3. Mulla siis oli musta polkka viime kerralla varmaan vuoden ja kampaaja oli tosi hyvä. Mieleinen malli oli kuitenkin niskasta niin lyhyt, että sitä olis pitänyt leikata vähintään 6 viikon välein, jotta olisin ollut tyytyväinen :) ja tyvi taas värjätä vähintään 3 viikon välein, mitä päänahka ei vaan enää kestänyt.
   Nykyisessä maantienvärissä en koe lyhyen leikkauksen näyttävän hyvältä joten nyt sitten kasvatellaan..

   Vastaa

   0
 16. Edelleenkin voin vaan ihastella! Itsellä oli useamman vuoden "värjäyskierre" ja tuli käytyä läpi erilaisia violetteja, pinkkejä, sinisiä, oransseja ja punaisia värivariaatioita :D Nyt ollaan pysytelty turvallisesti ruskeassa jo pari vuotta ihan vaan että hiukset ja kukkaro saa levätä - ehkä sit taas ensi vuonna vois repäistä?

  Vastaa

  0
 17. Ihanat, sopii niin hyvin sulle! Mulla on kahden viikon päästä kampaaja-aika ja luultavasti mulle laitetaan kans liilaa :) Aikaisemmin on ollut erisävyisiä vaaleanpunaisia, mutta tällä kertaa ehkä jotain muuta :) Vaaleanpunainen ainakin on siitä kiva, että se haalistuu ajan myötä luonnolliseksi vaaleaksi ja yhdellä ystävällä liila haalistui juurikin platinan vaaleaksi :)

  Vastaa

  0
  1. yhdellä ystävällä liila haalistui juurikin platinan vaaleaksi :)

   Tuota Sinikin sanoi :) Että hyvin pienellä todennäköisyydellä on odotettavissa jotain epämieluisia värinshiftausylläreitä.

   Vastaa

   0
 18. Mulla on kans ollut ties mitä shokkivärejä päässä, pisin kausi taisi olla 2011-2013 kirkkaanpunaisella päällä. Mä rrrrrrakastan shokkivärejä! Mun mielestä ihmisten pitäs vaan repästä ja laittaa shokkiväri päähän jos siltä tuntuu, jotta niistä tulis entistä yleisempi juttu. Briteissä asuessani monesti sain kommenttia "I love your hair, it's a shame you can never have such a color when working professionally". Todella harmi että konservatiivinen työkulttuuri estää itsensä toteuttamisen ja kaikki hiusvärikokeilut pitää hoitaa "alta pois" opiskeluaikana :(

  Ja sitten asiaan! Mun paras keino ylläpitää suoraväriä on ollut laittaa kerran viikossa päähän "suoravärinaamio", eli sekottaa suoraväriä ja hiusnaamiota keskenään, laittaa mössö hiuksiin ja kelmua "uimalakiksi" päähän jotta seos ei pääse kuivumaan. Sitä sitten muhittelin aina tunnin-pari kerrallaan, yleensä siivosin kämpän samalla ja laitoin kasvonaamion ja uudet kynsilakat. Naamiokäsittelyn jälkeen hiukset olivat pehmeät, hyvin kosteutetut ja -mikä parasta- väri säihkyi kirkkaana :)
  Jossain vaiheessa innostuin lykkäämään koko suoravärin illalla hiuksiini ja annoin sen muhia yön yli samaan tapaan kelmussa, ja aamulla oli hiustenvärjäys hoidettu. Kampaajani mukaan se oli ok, mutta onhan siinä aina riski saada vaikka joku allerginen reaktio.

  Ja kuten jo aiemmin kommentoinkin: toi väri on aivan IHANA! <3

  Vastaa

  0
  1. Missä suhteessa laitat suoraväriä ja naamiota? Mä olen nyt tän viikon aikana ehtinyt kokeilla Hermansia ja hoitista parilla eri pitoisuudella ja tuntuu että seos saisi vieläkin olla tujumpi, vaikka viimeksi laitoin 50-50. Sävy oli selvästi haalistunut tuon hoidon jälkeen. Jos väriä pitää laittaa vielä enemmän niin tuollainen purkki ei kyllä kauaa kestä.. :)

   Vastaa

   0
  2. Laitoin yleensä kaks kolmasosaa suoraväriä - yhden kolmasosan naamiota. Ja juu, pieni purkki ei kestä kauaa, muistaakseni kerran kuukaudessa ostin aina uuden suoravärin (toisaalta, noilla naamioilla pystyin pidentämään kampaajalla käyntivälin toisinaan jopa pariin kuukauteen, joka oli opiskelijalle aina iso säästö).
   Käytin Crazy coloria (saa kans Cybershopeista), en tiedä onko niiden purkeissa kuinka paljon kokoeroa tohon sun väriin.. Mutta sä voisit myös kokeilla sekottaa hopeahoitoainetta (jos sulla on joku semmonen nurkissa), tavallista naamiota ja suoraväriä, siitä vois tulla kans hyvä mix (?) :)

   Vastaa

   0
  3. Olen nyt sekoittanut suoravärin nimenomaan hopeahoitikseen (Maria Nilan). Minusta tuntuu ettei tuo Hermans ole kovin pigmenttistä... Tai sitten tää johtuu vain mun hiuslaadusta jonka Sinikin totesi hylkivän väriä poikkeuksellisen hanakasti. Pitää seuraavaksi laittaa hoitis kuiviin hiuksiin ennen shampoopesua kun Sini neuvoi että väri tarttuu paremmin kuivaan tukkaan. Saa nähdä onko väristä mitään jäljellä Kreikan auringon jälkeen... ^_^

   Vastaa

   0
  4. Biozelilla on sävyttävissä hoitsikoissaan violetti. Purkki on iso verrattuna suoraväripurkkeihin, ja hinta alle 10€. JA mömmön voi levittää suoraan purkista hiuksiin, ei tarvitse kikkailla minkään väri-hoitis-sekoitusten kanssa. Löytyy ihan Cittareista ja Prismoista. Kannattaa kokeilla.

   Vastaa

   0
  5. Biozelilla on sävyttävissä hoitsikoissaan violetti.

   Tuo Plum-sävy vaan ei ihan sovi just pastelliliilan ylläpitoon kun se on punertava luumuvioletti. Ihan eri sävyinen kuin mun tukka. Muuten tulisi varmasti kokeiltua :)

   Ja toki suoravärinkin voi laittaa suoraan hiuksiin ilman hoitoainesekoituksia (tuossa Hermansissakin on jo valmiiksi hoitava ainesosapohja eli hoitaa yksinäänkin), mutta tulee vain aika kalliiksi jos väriä ylläpitää käytännössä värjäämällä hiukset joka pesun yhteydessä. Sekoitus hoitsikkaan säästää väriä :)

   Vastaa

   0
  6. Juu ymmärsin kyllä miksi sitä suoraväriä sekoitetaan hoitikseen, tarkoitin siis että tuon sävyttävän hoitiksen kanssa sitä ei ole tarvetta tehdä. Mutta joo se sävy ei tosiaan ehkä sovikaan tuon ponitukan ylläpitoon, katsoin itsekin äsken että on tosiaan liian punertava. Kiva tukka kyllä sulla! :•)

   Vastaa

   0
 19. Ihana ponitukka, sopii sulle niin hyvin! Näytin sun kuvaa mun 4 ja 7 v. tytöille ja voit kuvitella ne ihastuneet huokailut. :D

  Vastaa

  0
 20. Joutuuko suoraväri-hoitoaine -käsittelyssä käyttämään kertakäyttöhanskoja? Muistan pikkaisen liian hyvin teinivuosilta ne ajat, kun kädet, tyynyliinat ja pyyhkeet olivat iloisen kirjavia suoravärivärjäilyjen jäljiltä. Ajatus siitä, että aina/usein suihkussa käydessä lotraisi "suoravärihoitoaineen" kanssa saa tuskanhien kihoamaan pintaan...

  Vastaa

  0
  1. Joutuuko suoraväri-hoitoaine -käsittelyssä käyttämään kertakäyttöhanskoja?

   Hanskojen käyttöä suositellaan mutta mä en jaksa.... ;) Ei ole tuo Vicky-hoitisseos toistaiseksi värjännyt käsiä pahastikaan.

   Vastaa

   0
 21. Voi vitsi kun tuo väri sopii sulle tosi hyvin! Nyt rupesi itseäkin himottamaan joku ihana shokkiväri. Viimeiset kolme vuotta mennyt oman hiusvärin kasvatukseen, mutta tekisi nyt mieli laittaa vaaleaa raitaa ja sävytellä niitä itse kaikilla sateenkaaren väreillä!

  Vastaa

  0
 22. Noi on kyllä niin makeat!

  Aina välillä itse leikittelen ajatuksella, että hankkisin huomio-oranssit hiukset, mutta olen siihen aivan liian laiska. Sillä tavalla laiska, että se väri ei pysy hyvänä tekemättä mitään. Nykyinen hennalla ja indigolla tehty väri vaatii väripurkin näyttöä noin neljä kertaa vuodessa, kun on sen verran lähellä omaa väriä, ettei juurikasvu ole ongelma. Pääsee niin helpolla kun tilaa hiusvärit iherbistä kerran vuodessa.

  Ehkäpä joskus kun olen vakavasti otettava lukion opettaja ;D

  Vastaa

  0
 23. Siis OMG OMG!!!! I just LOOOOOOVE your hair!!! :) aivan ihana väri sulle.

  Vastaa

  0
 24. Asiasta neljänteen, mutta onpa kyllä syötävän kauniita nuo EkoPharman uudistuneet pakkaukset! Nam.

  Vastaa

  0
  1. En voi tällä kertaa jakaa tätä kokemusta ^_^ Mun mielestä ne on yhtä neutraaleja kuin ennenkin :) En oikeastaan koe että pakkausten yleisvaikutelma samoine clip-art-kuvineen on juurikaan muuttunut entiseen nähden, mutta pakkaukset toki ovat nyt toiminnallisesti parempia :)

   Vastaa

   0
  2. Puhutaankohan me samoista tuotteista? :) Siis tarkoitan nuita tämänhetkisiä pakkauksia. Esim. Vadelma-linja tosi kaunis. Toki toista mieltä saa olla.

   Vastaa

   0
  3. Joo, tuolta katselinkin. Vadelma ja Karpalo ovat muuttuneet ihan älyttömän paljon edukseen, Mustaherukka on edelleenkin taas hieman ruma. Hiustuotteiden pakkaukset rumia.

   Vastaa

   0
 25. Olisi kiva, jos testaisit Mahalon tuotteita. Aika kalliita ovat, mutta tosi erilaisia (monessakin mielessä). Tosi eksoottisen oloinen sarja.

  Vastaa

  0
 26. Eiih, ihana, se on OIKEASTI tuon värinen. Luulin ensin peruukiksi. Asiaa! Sopii täydellisesti. Ihana Sanni ja ihana mekko ja ihanat kengät! <3

  Vastaa

  0
 27. Olet kaunis ja väri sopii loistavasti persoonaasi.
  Ihanaa Kreikan matkaa!
  PS: insta-tiliäsi on todella ilo seurata, ihania kuvia!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos <3 <3 Ihanaa saada Insta-palautetta kun mä olen siellä vielä niin newbie että en tiedä miten siellä "kuuluu" toimia :D Kai sielläkin on om etikettinsä jonka sitten oppii ajan myötä :)

   Vastaa

   0
 28. color mask paint-suoraväri toimii todella hyvin värin ylläpitämiseen, vaaleaan tukkaan saa aika lailla saman värin, mitä purkki näyttää. Kokeiltu on, punainen, keltainen, lila ja pinkki :D

  Vastaa

  0
  1. Joo, löytyyhän noita erimerkkisiä suoravärejä, varmasti tuleekin kokeiltua monia :) Lähdin vain ensiksi Sinin suosituksilla, hänellä kun on tosi laaja kokemus eri suoraväreistä. Jotain hän muistaakseni kommentoi Color Maskistakin mutta en muista mitä, vain sen ettei se ollut suositusten kärjessä. Tai ehkä Sini puhui pelkästä Color Maskista, ei Paintista.

   Vastaa

   0
 29. Olipa mahtavaa löytää tämä postaus (ja blogi!), olen haaveillut violetista tai "JannikaB"-tukasta varmaan vuoden, mutta nössöys on toppuuttanut toimimaan :D Ehkäpä vielä itsekin uskallan, kiitos tästä jutusta!

  Vastaa

  0
 30. Oi, aivan ihanat hiukset! Oon värjäillyt omaa kuontaloani shokki- ja pastelliväreillä vaihtelevalla aktiivisuudella varmaan kohta vuosikymmenenen, ja mulla on juuri tuo sama ongelma että vastablondattuun tyveen tarttuu älyttömän huonosti. Täysin kaiken logiikan vastaista, mutta näin sitten vaan on, riippumatta käytetystä vaalennuksesta tai väristä. Kiva saada jonkinlainen "outous-synninpäästö", en ole siis ainoa jolla on tää ongelma! :D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)