Enpäs ole pitkään aikaan ollut näin innostunut jostain tuotesarjasta! Ei hyvänen aika miten kiinnostava ja uudenlainen näkökulma ihonhoitoon.
Olen yrittänyt kirjoittaa tätä juttua jo kohta viikon, mutta uppoudun joka yrityksellä lukemaan netistä lisätietoa ^_^ Lisäksi jutusta on ollut vaikea saada tarpeeksi tiivistä kun tekisi mieli kirjoitella tekstiä Helsingistä Ivaloon saakka, mutta tiedän että useimpien lukijoiden jaksaminen loppuu jo Lahden tienoilla jos matka on liian pitkä :D
Kuvat (muut kuin omat tuotekuvani): Esse
Esse - uraauurtavaa, innovatiivista luonnonkosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Tuo maakin vielä - on virkistävää saada käsiinsä niinkin eksoottista kosmetiikkaa kuin afrikkalaista, kun meillä täällä Suomessa dominoivat eurooppalaiset luonnonkosmetiikkamerkit.
Esse on valmistanut luomukosmetiikkaa vuodesta 2002, mutta viime vuonna sarja koki täyden uudistumisen Biome+ teknologian myötä. Tähän teknologiaan liittyvät tiedejutut ovat juuri sitä valtavan kiinnostavaa aluetta josta tekisi mieli jaaritella vaikka kuinka, mutta yritän pitää homman kuitenkin lukuystävällisenä että pysytte hereillä :)
Biome+ teknologia pohjautuu monivuotisen, kansainvälisen The Human Microbiome Project –tutkimustyön tuloksille. (Tutkimus ei liittynyt ihonhoitoon vaan yleisesti ihmisen terveyteen.) Projektin tuloksena selvisi, että kehossamme elää 10 mikrobia jokaista ihmissolua kohti. Tuhannet mikrobilajit työskentelevät yhdessä luoden monimutkaisen kemian joka pitää meidät terveenä, ja tämä toteutuu erityisen konkreettisesti suolistossa ja iholla.
Tutkimuksen tulokset muuttivat käsitystä ihosta ja mikä vaikuttaa sen hyvinvointiin: iho ymmärretään nyt ekosysteeminä joka on terveimmillään silloin, kun sen mikrobipopulaatio on vahva ja monimuotoinen. Toisin sanoen monet ihon epätasapainotiloista liittyvät ihon mikrobiomin häiriöihin, ja tasapainottamalla mikrobikantaa ihon kuntoon voidaan vaikuttaa myönteisesti.
Essen Biome+ teknologia edistää ihon monimuotoista ja vakaata mikrobiomia tehostamalla probioottipopulaatioiden määrää iholla. Probiootit ovat hyvisbakteereja jotka monet yhdistävät suoliston hyvinvointiin, mutta ne parantavat yhtä lailla myös ihon mikrobikoostumusta. Esse toi probiootit ensimmäisenä ulkoisesti käytettäviin kosmetiikkavalmisteisiin.
Edit. Eipäs tuonutkaan. :p Tietooni saatettiin eilen, että ranskalainen Lierac käytti probiootteja puhdistustuotteissaan jo vuonna 2012. Väärinymmärrys Essen kohdalla on omani, tulkitsin lukemaani vähän turhan vapaasti :D Esse voi ottaa kunnian maailman ensimmäisen eläviä probiootteja sisältävän seerumin lanseerauksesta, mutta muutoin probioottiteknologia oli jo ollut käytössä ihonhoitotuotteissa muilla merkeillä.
Esse pyrkii prebioottien ja probioottien avulla luomaan iholle ympäristön, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Prebiootit ovat ikään kuin probioottien apureita ja toimivat ravintona iholle suotuisille mikrobeille.
Kaikki tämä kuulostaa minusta aivan valtavan kiinnostavalle ja on ainakin minulle ihan uusi näkökulma ihonhoitoon. Ja tuorehan se on koko kauneusalallakin, ei probiooteista puhuttu vielä viisi vuotta sitten. Nyt ilmiö on pioneerien vanavedessä saavuttamassa muitakin alan toimijoita, esimerkiksi kotimainen EkoPharma on lisännyt prebiootteja juuri päivitettyyn tuotelinjaansa.
Pähkinänkuoressa: mitä hyvää probiootit saavat aikaan iholla? Kolme tärkeintä ominaisuutta:
Essen tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia
Siihen, miten hyvin kosmetiikkaan lisätyt probiootit sitten oikeasti toimivat iholla, en osaa ottaa kantaa, koska kannan muodostus vaatisi paritkin juttutuokiot puolueettomien kemistien, ihotautilääkärien ja probioottista ihonhoitoa pidempään käyttäneiden kanssa.
Totean vain, että kaikki tämä kuulostaa todella kiinnostavalta ja herättää allekirjoittaneessa myönteisen ”miksipä ei?” –fiiliksen. Kun kukaan ei kiistä tasapainoisen mikrobipopulaation merkitystä suoliston hyvinvoinnille, miksipä sillä ei voisi olla yhtä merkittävä rooli myös ihon hyvinvoinnin ylläpidossa?
Harmittaa vietävästi kun en pääse paikalle kun Essen perustaja, kemisti Trevor Steyn (kuvassa) saapuu perjantaina Suomeen kertomaan probioottisesta ihonhoidosta. Varmaan mielenkiintoisin tilaisuus koko vuonna ja mä joudun skippaamaan... No, kaikkeen ei voi revetä.
Saatte sitten lukea muista blogeista mitä Trevor Steynillä oli sanottavaa. :) (Ja tulee varmasti luettua ahmien itsekin..!)
Lisätietoa probiooteista, The Human Microbiome-projektista ja Essen ihonhoitofilosofiasta voi lukea Essen erinomaisen informatiivisilta ja hyvin koostetuilta sivuilta. Sivut ovat suomenkieliset.
Essen valikoima koostuu kolmesta linjasta.
Esse Organic on merkin alkuperäinen runkosarja joka on tänä vuonna päivitetty sisältämään myös Biome+ -teknologian tuotteita. Laaja valikoima koostuu useista puhdistusaineista (neljällä eri koostumuksella), kasvovesistä, kosteusvoiteista, naamioista, kuorintatuotteista, erityishoitotuotteista ja vartalotuotteista.
Esse Sensitive on neljän tuotteen täsmälinja herkästi reagoivalle iholle sisältäen puhdistusemulsion, seerumin ja kaksi kosteusvoidetta.
Esse Plus on uusin lisäys perheeseen ja on talon premium-linja, sisältäen kolme seerumia, kaksi kosteusvoidetta ja silmänympärysvoiteen.
Sain maahantuojalta kokeiltavaksi koko Sensitive-linjan.
Sensitive-linja pyrkii minimoimaan allergisten reaktioiden mahdollisuuden käyttämällä erityisen hellävaraisia raaka-aineita. Ainesosat on pidetty minimissä ja säilöntäaineet valittu miedommasta päästä. Probiootit auttavat vahvistamaan ja palauttamaan ihon suojabarriääriä mikä vähentää ihon herkkyysreaktioita. Tuotteissa on mieto tuoksu.
Jos olisin päässyt tapaamaan sarjan luojaa, olisin kysynyt miksi tuotteista ei tehty täysin hajusteettomia, se kuitenkin vähentää entisestään allergisten reaktioiden mahdollisuutta. Tuoksuainesosien pitoisuus on alle 0,03% eli todella vähän, mutta aina on sekin kuluttajaryhmä joka ei siedä tuotakaan määrää ja valitsee puhtaasti täysin hajusteettomat tuotteet.
Sensitive Cleanser 52,70€ / 200 ml
Koostumukseltaan emulsiomainen mutta ei tunnultaan maitomainen perinteisellä tavalla. Maitomainen putsari ei vaahtoa eikä Essen Sensitive-putsarikaan sitä tee kun sen levittää sormin. Tuote neuvotaan sekoittamaan ensin kämmenellä lämpimään veteen ja hieromaan sitten kasvoille, tosin kasvojen huuhtelu lämpimällä vedellä ennen puhdistusta ajaa saman asian.
Emulsio tuntuu iholla erittäin miellyttävältä, ja vaikka se ei vaahtoa, koostumuksesta tuntee heti että se voisi vaahdota. Kurkkaus inciin vahvistaakin tämän, sieltä löytyy vaahtoa muodostava, puhdistava ainesosa decyl glucoside. Putsari on ilmeisesti haluttuu formuloida niin, ettei se dekyyliglukosidista huolimatta vaahtoa.
Emulsio huuhtoutuu iholta vaivatta jättämättä rasvaista tai muutenkaan pinnoitettua tuntua, ei liioin nitisevää pintaa. Todella hellivän tuntuinen tapaus. Pidän kovasti tuoksusta.
Vinkki meille vaahdosta tykkääville: vaahdotusverkko.
Kun tuotteessa on vaahtoa muodostavaa ainetta, se saadaan aktivoitua tällaisella yksinkertaisella keksinnöllä kuin foaming net = vaahdotusverkko. Nämä ovat suosittuja etenkin Aasiassa. Ja monille teistä varmasti jo tuttu juttu. Olen ostanut omani MUJIlta.
Ja jo vain vaahtoutuu Essen Sensitive Cleanserkin kun sitä hieroo verkkoon :)
Verkko saa miedoimmatkin, laiskasti vaahtoavat putsarit vaahtoamaan moninkertaisesti. Jo valmiiksi kunnolla vaahtoavat putsarit vaahdottuvat sitten ihan hervottomaksi massaksi verkon kautta käytettynä :)
Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone
Sensitive Serum 77,20€ / 15 ml
Sensitive-linjan seerumi on toinen Essen kahdesta tuotteesta joihin on lisätty kaikkein korkein pitoisuus tehokkaimmassa muodossaan olevia probiootteja eli eläviä Lactobacillus-probiootteja, niitä on yli miljardi per 1 ml. Toinen eläviä probiootteja sisältävä tuote on Plus-linjan Probiotic Serum.
Seerumi on vedetön ja öljy- ja rasvapohjainen jotta probiootit saadaan stabiloitua. Päälle levitettävän kosteusvoiteen vesi aktivoi probiootit ja Esse suosittaakin että seerumia käytettäisiin aina yhdessä voiteen kanssa.
Essen Sensitive on kyllä jännimmän tuntuinen seerumi mitä olen kokeillut. Sen täyteläinen koostumus tuo mieleen kynsinauhabalsamin :) Jojoba- ja seesaminsiemenöljyihin ja sheavoihin perustuva koostumus tuntuu tosi tuhdilta ainakin nyt kesäiholla, ja ihon pinta jää rasvaiseksi. Seesamisesta tuoksusta tulee mieleen halva :)
Seerumia suositellaan käytettävän aamuin illoin mutta ei meikin alla, mikä tarkoittaa sitä, että Essellä on ilmeisesti ajateltu käyttäjän olevan meikittä seerumin käyttökuurin ajan.
Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja on tarkoitettu erityisesti reaktiiviselle, stressaantuneelle iholle. Valmistajan kuvauksen mukaan: "Tuotteen sisältämät elävät mikrobit aktivoituvat ihon pinnan kosteudesta. Aktivoiduttuaan ne miehittävät ihon korjaten epätasapainotilaa ja vahvistaen suojabarriäärin toimintaa, tavoitteena lisätä ihon probioottisia mikrobistoja sellaiselle tasolle, ettei tunkeutujille jää tilaa. Tämä ehkäisee ihon immuunisysteemin yliaktivoitumista vähentäen punoitusta ja ärsytystä."
Essen tuotteet henkivät pakkauksista lähtien selektiivisyyttä ja arvokkuutta, tämä ei ole "markettisarja". Tuotteet on pakattu tuplapakkauksiin; ulkopakkauksen sisältä nostetaan esiin vielä toinen suojapakkaus. Kenties epäekologista jostain näkökulmasta, mutta kartonkiset pakkaukset kuitenkin maatuvat.
Paras testihenkilö tälle tuotteelle olisi tietysti ärtyneen, stressaantuneen ihon omaava henkilö, ja minun arvioni jää vain tuotteen koostumuksen ja kosmeettisten ominaisuuksien kuvailuksi. Voi että kun olisi armeija erilaisilla ihotyypeillä ja -ongelmilla varustettuja koehenkilöitä käytettävissä joilta voisi tarpeen vaatiessa tilata ihotyypin mukaisen, täsmällisemmän arvion ^_^ Ehkä mä vielä joku päivä kerään lukijoiden joukosta sellaisen ryhmän :)
Inci: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone.
Hydro Moisturiser 60,70€ / 50 ml
Sensitive-linjassa on kaksi päivävoidetta, joista Hydro on kevyempi ja tarkoitettu normaalista rasvoittuvalle iholle.
Vaikka kirjoitin 'kevyempi', on Hydro Moisturiser kuitenkin aika täyteläistä ja paksua. Koostumus tuntuu ylelliseltä ja on linjassa sarjan selektiivisen imagon kanssa. Rakastan koostumusten vertailua ja kaikkien kolmen viimeksi testaamani sarjan koostumukset ovat olleet todella erilaisia, vaikka ovat luonnonkosmetiikkaa. Essen hienostuneet koostumukset ja tuoksut ovat aika lailla toista ääripäätä jos vertaa vaikka elokuussa testaamaani Cîmeen. Tsekkiläinen Havlik Apoteka taas edustaa perinteistä weleda-tyyppistä formulointia.
Essen Hydro-voide jättää iholleni tuotetunnun vaikka levittäisin sitä kuinka ohuelti. Tämä ei ole niitä ihoon hulahtavia fluidimaisia (terkut Mintsille ;D) koostumuksia. Tuotetuntu ei toisaalta ole ikävän tahmea eikä iho jää kiiltämään, tuntemusta voisi kuvailla suojaavaksi. Tuoksusta tulee mieleen vaniljavanukas - mutta tuoksu on tosiaankin hyvin, hyvin mieto. Sellainen barely there.
Sensitive-linjassa ei ole erikseen silmänympärysvoidetta ja olen käyttänyt silmänympäryksillä tätä Hydro-voidetta. Toimii erinomaisesti, itse asiassa tulen varmasti käyttämään voidetta jatkossa sy-voiteena sillä silmänympäryksille kaipaan juuri tämän kaltaisia, täyteläisempiä koostumuksia. <3 Ihana voide!
Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactobacillus, Dehydroxanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Vanillin, Gamma Decalactone.
Nourish Moisturiser 66,50€ / 50 ml
Rauhoittava, erittäin täyteläinen voide kuivalle iholle. Minun iholleni tämä on selvästi liian tuhtia, mutta talven kylmimpänä, ihoa stressaavimpana aikana voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä yövoiteena.
.
Kaikki Essen tuotteet ovat vailla kuivattavaa alkoholia. Niitä myydään ainoastaan hoitoloissa ja maahantuojan verkkokaupassa, jälleenmyyjälistaus löytyy Essen sivuilta täältä.
Suositus on, ettei käytössä olisi muiden sarjojen ihonhoitotuotteita samaan aikaan Essen kanssa, sillä ne heikentävät Esse-hoito-ohjelman probioottista vaikutusta.
*
Onko joukossamme muita Esseen jo tutustuneita? Kokemuksia?
Miltä probioottinen näkökulma ihonhoitoon ylipäänsä teistä kuulostaa? Vakuuttaako?
66 comments on “Esse - probioottista ihonhoitoa”
Jee, kiva, että kirjoitit Essestä! Mua Esse on kiinnostanut jo pitemmän aikaa, vaikka en olekaan vielä testannut mitään sen tuotteita.
Mulla on herkkä iho ja luulen, että tämän Sensitive-linjan tuotteet olisivat iholleni parhaat. Toisaalta ihoni ei ole muuten kuin talvisin mitenkään erityisen kuiva, joten en tiedä olisiko tuollainen öljymäinen seerumi yhdistettynä melko täyteläiseen voiteeseen se paras ratkaisu. Jäikö sun iho kovin kiiltäväksi seerumin + Hydro-voiteen jäljiltä? Mun iho kaipaa yleensä runsaasti ns. vesikosteutta ja sitähän tuo seerumi ei sisällä.
Jännää muuten, ettei Sensitive-linjassa ole lainkaan kasvovettä. Olen tutkinut Essen muita kasvovesiä, ja incien perusteella niissä on ainesosia, jotka eivät sovi mulle. Joutuisin siis joka tapauksessa yhdistelemään eri sarjojen tuotteita(vastoin Esse suositusta). EkoPharma on mun luottosarja ja yhdistäisin varmaan tuon Essen seerumin + voiteen EkoPharman puhdistusmaitoon ja kasvoveteen koska ne sopii mun iholle niin älyttömän hyvin.
Oletko muuten huomannut, että EkoPharma uudistuu ja uusissa tuotteissa on mm. prebiootteja? En ole vielä päässyt tutustumaan uusiin tuotteisiin, mutta mielenkiintoiselta kuulostaa. Kyllähän tuo ajatus probioottien ja prebioottien hyödyistä ihonhoidossa tuntuu kovin loogiselta. Siihen on tietysti mahdotonta ottaa kantaa, kuinka paljon tehoa ja hyötyä niistä loppupeleissä on.
Jäi kiiltäväksi seerumin jälkeen mutta ei Hydron, siis kun laitan Hydro-voidetta yksinään iho ei kiillä ollenkaan. Se kyllä tuntuu voidellulta ja "pinnoitetulta" mutta pinta on himmeä ja ei-tahmainen.
Olen kyllä, mainitsin sen tuolla postauksessakin :) ...mutta kun tekstiä on niin paljon niin tiedän että osa jää lukematta, se just on näiden pitkiksi venähtävien postausten huono puoli :/
Täytyy ensi vuonna tutustua noihin uudistuneisiin EkoPharmoihin. Clip art -kuvitus siellä näkyy edelleen porskuttavan eli visuaalinen panostus on edelleen vähän niin ja näin, mutta en anna sen häiritä kun koostumukset ovat kuitenkin niin hyviä :) Ja onneksi nokkapullot on nyt muutettu järkevämmiksi <3 <3
^ Hupsista, no niinpä mainitsitkin!:)
Mä luen kyllä pitkäkin postaukset mielenkiinnolla läpi. Toisinaan vaan käy niin, että puhelimella tulee vahingossa selattua liikaa alaspäin kerralla ja muutama rivi jää lukematta.
Ensin innoistuin sarjasta, mutta kun näin hinnan lopetin lukemisen siihen. Ihan hullun hintaisia tuotteita.
Selektiivinen hintataso. Sen genren tuotteet maksavat tyypillisesti tämän verran.
:/
Tähän on vaikea keksiä sopivaa hymiötä koska yhtäältä ymmärrän oikein hyvin selektiivisten sarjojen pointin ja hinnoittelu on yksi imagoon kuuluvista tekijöistä (pelkät raaka-aineet ja pakkausvalinnat eivät selitä hintaa), mutta toisaalta suosin itsekin edullisemman hintatason tuotteita ja tietysti on aina mukavinta promota sellaisia tuotteita joihin kaikilla olisi varaa. Kuitenkin ymmärrän (ja haluankin) että markkinoilla on myös niitä ylellisiä luksus-sarjoja. Jokaiselle jotain.
Essen kohdalla voi sanoa, että olen vilpittömästi innostunut tuotteista ja niihin liittyvästä teknologiasta, mutta en kuitenkaan itse ostaisi tämän hintatason tuotteita. Halusin niistä kuitenkin kertoa ja kirjoittaa, koska joku muu voi hyvinkin mielellään haluta niihin sijoittaa. Ja toisin kuin joillain luksusbrändeillä joilla hinta käytännössä oikeasti tulee kauniista, arvokkaista pakkauksista, viimeiseen saakka hiotusta koostumuksesta ja parfyymitaiteilijan luomasta tuoksusta, uskon että Essen tuotteissa hinnalla saa myös enemmän ihonhoidollista vastetta. Mutta totta kai, osa hinnasta tulee eksklusiivisuudesta, pakkausvalinnoista ja palvelusta = tuotteita myy kosmetologi.
Mä rakastan Esseä!! Suorastaan uskonnollisen fanaattisella tavalla :D Nourish Moisturizer on ollut mun kuivalle iholle täydellinen ihan kesälläkin ja sitä tarvitsee puolet vähemmän kuin muita voiteita. Olen päässyt kuuntelemaan Trevoria jo kerran ja menen myös perjantaina toisen kerran. Yritän saada blogiin jutun siitä mahdollisimman pian, aihe on munkin mielestä superkiinnostava!
Ai niin, ja myös Natural Goods Companylta saa Esseä ihan verkosta :)
No niinpäs saakin, laitan vielä linkin sinne :)
Oho..! Tuohan oli julistus ^_^
Äääk, kade! No jos se tulisi joskus vielä kolmannen kerran... möö, olisin niiiin halunnut!
Mulla on Essen perussarjasta puhd.voide, kuoriva saviputsari, kasvovesi ja päivävoide. Tai oikeastaan olen käyttänyt ne melkein loppuun. Tuotteet tuntuivat hyviltä iholla, mutta tuoksu olivat käytössä liikaa mulle. Kasvovesi ottaa henkeen (ilm. roobois-uute) enkä lopulta välittänyt koko tuoksusta, joka on myös voidemaisessa putsarissa sekä voiteessa. En aio ostaa uudestaan, hintakin on sen verran iso (vaikkei niin iso kuin kahdessa muussa linjassa. Saviputsari on ihan jees tuote, omanlaisensa tuoksu ja kiva koostumus tehokkaampaan puhdistukseen, oon käyttänyt n. pari kertaa viikossa täydentämään puhdistusta.
Mä oon kans kerran ollut kuuntelemassa Trevoria ja onhan tämä kaikki Essen filosofia tosi mielenkiintoista. :)
Jännä kuulla tuosta perussarjan tuoksumaailmasta, ai se on noin voimakas... Harmi kun noita ei pääse tuoksuttelemaan ellei hakeudu johonkin hoitolaan. Mä olen aina niin kiinnostunut tuoksuista :) Jossain salongissa saatettaisiin vähän kurtistella kulmia jos ilmestyisin sinne vain nuuskuttelemaan Essen testereitä... ;D
Mä oon tarkka (nirso) tuoksuista enkä välttämättä uskalla esim. tilata tuotteita tuoksuttelematta. Esseä pääsin messuilla tuoksuttamaan ja tuoksu oli miellyttävä eikä tuntunut liian voimakkaalta, siksipä ostinkin sitä. Mutta jonkin aikaa käytettyäni kasvovesi alkoi ottaa henkeen, kun suihkin sitä kasvoille. Olenkin käyttänyt lähinnä vanulapun kanssa, vaikka tuntuu siltikin.
Hmm..erittäin mielenkiintoista, mutta hinnan takia täysin mahdoton vaihtoehto minulle.
Ehkä mun täytyy kotona hieroa gefilus-kapselin sisältö naamariin ja odotella tuloksia :D
XD XD
Hapankaalin mehu on varmaan aikamoista superfoodia iholle ;)
Vautsi, nyt on mielenkiintoinen tuotesarja kaikin puolin! Kiva kun jaksoit kirjoittaa siitä - ihan kaikkea en vielä jaksanut lukea, mutta kiinnostus heräsi ehdottomasti.
Olen lukenut ja googlettanut noista probioottivoiteista, sillä lähtökohta kuulostaa tosi mielenkiintotoiselta ja tavallaan hurjan miellyttävältä, mutta sen pidemmälle en ole asiaa vienyt eteenpäin. :) Jotenkin jäi ehkä sellainen fiilis, että pitäisi olla enemmän iho-ongelmia, jotta hyöty olisi tarpeeksi suuri ja lisäksi niiden kanssa ei saanut käyttää muun merkin hoitotuotteita tai meikkiä, jotta hp arvit eivät muuttuisi ja etteivät maitohappobakteerit kuolisi. Eli kuulosti liian hankalalta. Hinta oli myös todella suolainen, koska se katsomani Essen anti-age seerumi maksoi jotain 130-140€ ja voiteet lähes yhtä paljon. :)
Kysymys: Oletko ikinä kysynyt joltain kosmetiikan tuottajalta sellaista, että jos lähtökohtaisesti hyväkuntoisen ihon omaava käyttäisi laadukkaita ja hyvin kosteuttavia tuotteita tai vaihtoehtoisesti anti-age tuotteita, niin olisiko ihon kunnossa loppujen lopuksi valtavaa eroa ryppyjen muodostumisen kannalta? Olen jotenkin miettinyt sitä paljon viime aikoina. Jos esimerkiksi löytää kosmeettisesti hyvin miellyttävän kosteuttavan seerumin ja kosteusvoiteen, niin kannattaako ne vaihtaa silti anti-age voiteisiin, jos joutuisi edes vähääkään tinkimään kosmeettisesta. miellyttävyydestä. :)
Jep, mä koen, että Esse kohdistuu ennen kaikkea kuluttajakuntaan, jolla tyyliin "mikään muu sarja" ei ole auttanut iho-ongelmiin, ja on valmis satsaamaan enemmänkin rahaa kokeillakseen erilaisia teknologioita kunnes iholle löytyy se paras partneri :)
En ole juuri noilla sanoilla :D, mutta totuushan on, että kosmetiikkaa enemmän ihon kuntoon ja ikääntymisen merkkien näkyvyyteen vaikuttavat perimä ja elämäntavat. (En nyt kuvitellut ettetkö sinä tai kaikki muutkin tätä jo tienneet... ;)) Näihin verrattuna kosmetiikan vaikutus on minimaalinen, eli sinällään en laita niin valtavasti painoarvoa juuri kosmetiikan merkitykselle ikääntymisen merkkien ehkäisyssä tai hoidossa. Kosmetiikka on lopulta hienosäätöä perinnöllisiin ja ympäristöllisiin tekijöihin verrattuna.
Ja sitten tuo luokittelu, "peruskosteuttavat" ja "anti age" -tuotteet... Oikeastaan, jos asiaa lähtee avaamaan, niin KAIKKI ihon hoito on anti-agea. Perusihonhoitona pidetään ihon puhdistusta, kosteutusta ja suojaamista, ja kun tämä perusta on kunnossa (suojabarriääri ehjä, kosteus/lipiditasapaino kunnossa, iho suojattu UV-säteilyltä ja vapaita radikaaleja vastaan) on iho jo varustettu kaikilla kosmetiikan suomilla avuilla vastustaa ikääntymisen merkkejä. Anti age -ainesosista valtaosa on kosteuttavia ainesosia, eli anti age -hoitokin on ihon kosteustasapainon optimointia. Sitten taas sellaiset "optiset" anti age -ainesosat kuten kiristäjät, napakoittajat, juonnefillerit ja heleyttäjät, ovat puhtaasti visuaalisia ja meikin tyyppisiä ainesosia jotka parantavat ihon ulkonäköä vain lyhytaikaisesti eikä niillä ole kosteuttajien ja suojaavien ainesosien kaltaista kokonaisvaltaisempaa merkitystä ihon kunnolle.
Tämän pitkän jaarittelun olisi toki voinut tiivistää myös lyhyempäänkin vastaukseen :D Eli vaikka kukaan valmistaja ei tietenkään halua sanoa etteikö heidän superantiage-ominaisuuksilla puffatuilla tuotteillaan olisi hyödyllistä vaikutusta, niin sitäkään ei kukaan väitä, että ikääntymisen merkkien ilmeneminen olisi kiinni tällaisten tuotteiden käytöstä. Kaiken alan asiantuntijoilta vuosien varrella imemäni tiedon valossa lyhyt vastaukseni kysymykseesi siis olisi, että ei, ihon kunnossa ei olisi valtavaa eroa (jos lainkaan), oli sitä sitten hoitanut anti age -lupauksin varustetuilla tuotteilla tai laadukkaalla perusihonhoidolla. Kun perusihonhoitokin on anti agea :)
Kaikki toimenpiteet joilla ihoa autetaan säilyttämään kosteus/lipiditasapainonsa ja suojautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä, on anti agea. :) Terminologia on loppujen lopuksi vain markkinoinnin työkalu.
Kiitos perusteellisesta vastauksesta. :) Olen nimittäin löytänyt mukavan seerumi + päivävoide -kombon, joissa kummassakaan ei ole ns anti-age ainesosia, vaan on tarkoitettu kaikenikäisille kosteutukseen. :) :)
Ja juu, olen samaa mieltä / siinä luulossa, että perimällä, ihotyypillä, luuston rakenteella ja elämäntavoilla on eniten vaikutusta ulkoisiin vanhenemisen merkkeihin. Tosin ymmärrän myös sen, että se ajatus on aika lohduton, joten on kai täysin inhimmillistä että uskoo / haluaa uskoa siihen, että kosmetiikka auttaa paljonkin. Tosin monissa voiteissa lukee kuten tavallaan mainitsit, että voide esim. hidastaa "ihon ennenaikaista vanhenemista". Tai "poistaa väsymyksen merkit" tai "vähentää ihon kuivuudesta johtuvia ryppyjä". Tuo viimeisin on yhdestä Dermalogican anti-age voiteesta, josta sain testerin ja lause jäi jotenkin mieleen. :) Eli voide ei lupaa mitään muuta kuin poistaa ihon kuivuutta! Jos hieron ruoka-öljyä kämmenselkän, niin poistaahan sekin rypyt samantien! ;)
Näitä ollaan pohdittu kavereiden kanssa viime aikoina senkin takia, että tuntuu, että ns. selektiivisen kosmetiikan rinnalle on tullut luksus-kosmetiikkaa (?). Eli voiteita ja silmänympärysvoiteita ja seerumeita, joiden hinta on 150-250€ pullo. Kallein Stockalla näkemäni voide maksoi yli 420€ (50 ml pullo)! Hinta tuntuu aivan järjettömmältä. Eräs ystäväni on siirtynyt näihin yli 150€ maksaviin tuotteisiin, mutta hänen mukaansa voide lähinnä tuntuu niin mukavalta ja vanhavsti sellaisen henkisen tunteen, että on ainakin tehnyt kaikkensa ihonsa puolesta.
Tosin kosmetologeillakin on osuutta asiaan. Siellä kun makoilee tuolilla ja kosmetologi katselee ihoa suurentavan peilin avulla, niin varmasti juu näyttää slmäkulmat ryppyiseltä ja huokoset suurilta. Mutta kuka edes nykyään omistaa sellaisia suurentavia peilejä tai saatikka katsoo tuttaviaan sellaisten avulla? Yleensä ihmisiä katsellaan vähintään 30-40 cm etäisyydeltä, jolloin kaikki näyttää paremmalta. :)
Jep :) Voiteet eivät koskaan lupaa konkreettisesti poistaa ikääntymisen merkkejä, vain vähentää niitä tai "reduce the appearance of"... Eli ei edes vähentää itse oiretta vaan sen "ilmenevyyttä" :D Tai miten tuon nyt suomentaisi. Kuivuudesta johtuvia juonteita onkin helppo vähentää kosmetiikalla, koska pehmennetty iho on joustavampi ja ryppy ikäänkuin "rentoutuu". Tästä sain pari vuotta sitten parhaan mahdollisen demonstraation Kreikassa, kun iholle juurtuneet, auringon aikaansaamat kuivuusrypyt hälvenivät taianomaisesti kun aloin hieroa niihin Nivean paksua cremeä :)
Sitten taas esim. pigmenttiläiskien onnistuneesta vähentämisestä kosmetiikan avulla en ole vieläkään kuullut keneltäkään yhtäkään tarinaa, vaikka kosmetiikalla oikeasti pitäisi olla potentiaalia vaalentaa jo olemassaolevia pigmenttiläiskiä. Esim. kojic-happo on sellainen joka oikeasti vaalentaa, sitä käytetään paljon Japanissa.
Noista superluksustuotteista - niissä asiakas maksaa ennen kaikkea eksklusiivisuudesta. Ostamalla tuotteen asiakas "ostaa" myös kuuluvuuden tiettyyn ryhmään joilla on varaa ko. tuotteisiin, eli status-arvoa. Toki purkit, pakkausmateriaalit ja koostumuksetkin varmasti maksavat selektiivistä kosmetiikkaa enemmän, mutta itsestäänselvästi parempaa ihoa halvempiin tuotteisiin verrattuna tämän genren tuotteilla ei luonnollisestikaan saa. Saa hyvää mieltä ja tietynlaista statusta :)
"Hyvä ihokin" on muuten lopulta jossain määrin abstrakti käsite, ja siihen voi liittyä yhtä paljon elämyksellistä puolta kuin konkreettisesti ihon rakenteeseen ja ulkonäköön liittyviä seikkoja. Henkilö, joka saa nautintoa kauniiden, ylelliskoostumuksellisten ja hienostuneelta tuoksuvien tuotteiden käytöstä, voi tuon nautinnon kautta kokea myös ihonsa sileämpänä, pehmeämpänä ja kuulaampana kuin jos hän käyttäisi marketin perusvoiteita. Kokemus arvokkaista, kauniista tuotteista ja niiden käyttöön liittyvä mielihyvä vahvistavat myönteistä kokemusta ihosta. Eli sinällään ei voi väittää, etteivätkö luksustuotteet voisi myös tuoda parempaa ihoa, abstraktisti :) Kun käyttäjä kokee ihonsa paremmaksi, vaikka se mittareiden mukaan olisi yhtä sileä ja kosteutettu kuin muun brändin tuotteilla, niin silloinhan iho on parempi ^_^ Aaaa, minusta on niin kivaa jauhaa kosmetiikan elämyksellisyydestä vs. toiminnallisuudesta... Huomaa vastausten pituudestakin :D Kosmetiikka on ihana satumaailma <3
Toivottavasti ei pelkkää satua, vaan myös aitoa faktaa mukana ;)
Pigmenttiläiskien ja muiden arpien vaalennuksessa toimii kaiketi tehokkaimmin C-vitamiini, mutta se vaatii jo vahvaa pitoisuutta ja säännöllistä käyttöä. Kaikkien iho ei sellaista kestä, 20% C-vitamiini on tehokkain ja yleisin. Toki jollain 5% pitoisuudella voi myös saada aikaan parantumista ja ihonsävyn heleytymistä, kun jaksaa käyttää säännöllisen sitkeästi.
MYös AHA vaalentaa, ainakin jonkin verran, kirkastumisesta (brightening) lähinnä kyse :)
Viittasin elämykselliseen puoleen ;) No, ehkä huono termi mutta toimii mulla :D
C-vitamiiniseerumit ja C-vitamiinipitoiset-antipigmenttitäsmätuotteet olen kokeillut minäkin, ei havaittavaa vaikutusta.
Tosin vahvin C-vitamiinipitoisuus jota olen kokeillut on vain 10,5% (Kiehl's Powerful-Strength).
Kyllä mä uskon että markkinoilla varmasti on sellaisiakin vaalennusta lupaavia tuotteita jotka myös toimivat (ainakin joillain ihmisillä), mutta olen vain todennut, että ilmeisesti hyvin toimivia sellaisia on aika vähän koska niistä ei kuule juuri koskaan. Tai sitten mä vain olen ollut tekemisissä "vääränlaisen" kuluttajaryhmän kanssa - ovatko nämä tujummat tuotteet kenties yleisempiä Aasian markkinoilla..? Eli liittyvätkö positiivisemmat kokemukset yleisesti muilöla markkinoilla kuin Euroopassa myytäviin vaalentajiin..?
Mitä kojihappoon tulee, Lumenen tehdasvierailulla joitain vuosia sitten kemisti kertoi, että se on vaalentavien ainesosien "benchmark" eli muiden ainesosien tehoa verrataan siihen. Sen pitäisi siis olla vielä c-vitamiiniakin tehokkaampi. Olin jostain syystä siinä kuvitelmassa, ettei kojihappoa saa käyttää Euroopassa ainakaan niin korkeina pitoisuuksina kuin Aasiassa, mutta en löytänytkään CosIngista rajoitusta. (Taisin sekoittaa hydrokinoniin.) Eli jos nyt kojihappo vaikka olisi vaalentavien tuotteiden "salaisuus" Aasiassa, miksei sitä käytettäisi yhtä tehokkaina pitisuuksina täälläkin..?
Kirkastavan vaikutuksen mä vielä ymmärrän ja sen voi myös havaita. Mutta kun tietyt aineet lupaavat myös hajottaa jo olemassaolevien pigmenttiläiskien pigmenttiä... yksi tällainen oli Cliniquen joku seerumi, en muista oliko se tuo Even Better Clinical Dark Spot Corrector -seerumi joka on nykyisessä valikoimassa, mutta Cliniquen edustaja hehkutti sen lattiasta kattoon ja äityi lupaamaan että tällä varmasti lähtee läiskät vaalenemaan kun säännöllisesti käyttää. Käytin runsaan kuukauden aamuin illoin - ei vaikutusta läiskiin. Olisi superkiinnostavaa nähdä kuvia ihmisestä jonka iholla tällaiset tuotteet todella toimivat.
Ehkä et lue oikeanlaisia blogeja..? ;)
(siis pigmenttihäiriöistä / värivirheistä kärsineiden kokemuksia ja tuotearvioita..)
Aasialaisten tuotteiden kuluttajakunta on nykyään jo laaja, ja mm. C-vitamiiniseerumien vertailuja näkee hyvin paljon, usein 'ennen' ja 'jälkeen'-kuvilla terästettyinä.
Mainittuja tehokkaita C-vitamiininesteitä on ainakin OST 20% & 21,5% seerumit.
Tosin niitä C-vitamiiniseerumeita on länsimaistenkin sarjojen valikoimissa, hinta vain on usein huomattavasti kovempi. Nuo korealaiset ovat kohtuuhintaisia ja siksi kokeilijaystävällisiä.
Ehkä sinunkin pigmenttiläiskiin löytyisi helpotusta säännöllisestä C-vitskusta? (mikäli asia siis vaivaa, mitään vikaahan ei niissä väriläiskissä ole, elettyä elämää ne vain merkitsevät..)
JA EHDOTTOMASTI vahva aurinkosuoja valoisaan vuodenaikaan herkästi päivettyville alueille!
Kun kerran Korres on sarjana sinulle tuttu, vinkkaanpa Wild Rose kasvoöljystä.. En ole vielä itse kokeillut, mutta Ostolakossa-blogi hehkutti juuri sen kirkastavaa tehoa :)
Wild Rose -öljy on odotellut mun testilaatikossa viime talvesta.... :)
Hei Sanni!
Oletko sattumoisin jo kokeillut tuota Korresin Wild Rose - kasvoöljyä? Olen paraikaa Kreetan suunnalla ja apteekissa pistäytyessäni näin sattumoisin juuri tuon putelin testerinä hyllyllä (uskoisin) ja lätkäisin sitä naamaan ilman sen kummenmpaa ajatusta, että ostaisin mitään. Myöhemmin peilistä katsoikin valoa hohtava kuulas naama ja yhtäkkiä kiinnostukseni tuotetta kohtaan yllättäen kasvoi :D
En ole ikinä käyttänyt öljyä, mutta kiinnostusta voisi olla, erityisesti jos se olisi vähääkään luonnonkosmetiikan suuntaan kallistuva (en käytä enää meikkiä ja hyvin vähän muitakaan puhdistustuotteita, pitkälti liikkuvaisen elämänmuodon ja ehkä oman aatemaailman muuttumisenkin vuoksi) ja erityisesti mikäli tuote ei olisi riistohintainen (pyrin pienibudjettisuuteen ja vähään kuluttamiseen). Mikäli et ole vielä käyttänyt, mutta olet jo vilkaissut inciä tai muuta infoa, niin sekin olisi hienoa tietää.
Kiitos paljon etukäteen vastauksesta ja pahoittelut monisanaisesta kysymyksestä! ;) Mukavaa marraskuun jatkoa!
En ole, on mulle enemmän talvi-ihon juttuja :) Eli kohta on sen sesonki ^_^
Korresin ruusuöljy ei ole täyttä luonnonkosmetiikkaa, se sisältää myös synteettisiä ainesosia. Luonnollisia ainesosia on kuitenkin 94.5%, mutta osa niistä on kuitenkin modifioituja, ei suoraan sinällään luonnosta löytyviä.
Jos peilistä katsoi kuulas naama ja näky (ja öljyn tuntuma) miellyttivät, niin sijoita ihmeessä tuotteeseen :) Oma ja ihon fiilis ovat aina tärkeimmät :)
Vau, kiitos paljon nopeasta ja informatiivisesta vastauksesta! Viivyn täällä Kreetalla tovin, joten käyn ainakin kerran vielä kokeilemassa tuotetta ennenkuin teen lopullisen päätöksen. Oma ihotuntuma on toki tärkein kriteeri :) Kivaa päivänjatkoa! PS. OLen ollut blogisi lukija jo pitkään, mutta olen todella huono kommentoimaan blogeihin tai someen mitään. Mutta jokatauksessa, arvostan tapaasi kirjoittaa autenttista ja maanläheistä tekstiä.
Kiitos :)
Tämä pitää varmasti myös paikkansa :)
Juu ei nämä minun pigmenttiläiskät oikeastaan vaivaa, melasmaa lukuunottamatta, mutta se on onneksi (ainakin toistaiseksi) ohimenevä vaiva kun läiskät haalistuvat aina talvella. Silmien ympärillä minulla on ollut jo pitkään pysyvät läiskät, ja juuri niihin olen eniten erilaisia vaalennusta lupaavia seerumeita testannut. Ilman vaikutusta. Kokeilut olen tehnyt lähinnä uteliaisuudesta nähdäkseni voivatko tuollaiset tuotteet auttaa. Vaikka läiskät säilyivät, ei niistä ole murhetta :) Mutta mikäli kasvoille ilmestyisi tulevaisuudessa pigmenttimuutoksia suuremmille alueille, olen aivan varmasti kokeilemassa kaikki mahdolliset tuhkimouutteet ^_^
probiootit ihonhoidossa, kuulostaa ehdottomasti hyvältä. Hinta vain arveluttaa... Voisit tosiaan koostaa lukijakunnastasi laajan testiraadin :)
Haluaisin mielelläni tietää koostumusten stabiliteetistä enemmän, mm. sen, kuinka bakteerit pidetään elossa ja tuote silti muuttumattomana (eikös ne ötökät käytä köllöttelynestettä ravinnokseen..?) ? En ole kemisti :)
Ainoastaan Essen vedettömissä seerumeissa on eläviä probiootteja, muissa on käytetty probioottiuutosta. Mitä se sitten ikinä onkaan :D Mikrobejakin voi siis uuttaa...
Ihan pikkaisen särähtää tiedekoulutettua tuo Human Microbiome -projektilla ratsastaminen. Tai siis suunnilleen samalla argumentilla voi hieroa piimää kasvoille tai ripotella multaa hiuspohjaan - mikrobeja on monessa paikassa. Sitten vaan toivotaan että kohdalle osui oikeanlainen mikrobikanta.
Probioottien ympärillä käy kuuma hypetys mutta ajatus siitä että saisi juuri sinun bakteeriflooraasi sovitetun uuden pöpökannan kasvamaan tuosta noin purkista ehkä vielä hiukan vetää mutkia suoraksi - meillä kullakin kun on kovin yksilöllinen mikrobikanta. Lääkekokeista tiedetään että suun kautta otetuilla maitohappobakteereilla voi olla edullinen vaikutus ripuliin, mutta muunlaisesta terveyshyödystä ei ole vielä oikein varmuutta. Eli on mahdollista että kyseessä on kallis hypetys jota markkinoidaan pseudotieteellä.
Sinänsä probiootit ovat keskeinen tutkimusalue nykyään ja voi myös olla, että ihon mikrobitasapaino kärsii liian innokkaasta puhdistamisesta tai desinfiointiaineiden tai säilöntäaineiden käytöstä. Näiden välttäminen voi siis olla hyödyksi. Oikeaa tutkittua tietoa on kuitenkin vielä niukasti ja tieteenkin puolella on käynyt niin että alustava lupaava löydös ei olekaan ollut toistettavissa.
Kohta markkinoidaan laajemmin myös probioottisia laihdutusvalmisteita. Niidenkin taustalla on ihan järkevä teoria, mutta matka toimivaan ja turvalliseen tuotteeseen on hyvin pitkä.
Bulgarian jugurttia pidetään erittäin toimivana apuna auringonpolttamalle iholle... :) Ties mikä taika siinäkin olevinaan on.
Toimiiko jogurttinaamiot oikeasti? Jos toimii, niin voisin varovasti luottaa probiottiseen ihonhoitoonkin.
Ihoni tykkää kanssa Essestä. Onhan se sikakallista, mutta myös riittoisaa.
Esseä saa myös verkkokaupoista ecobeauty ja jolie.
Kun sulla on tosi laaja lukijakunta, pistän vielä pari linkkiä tieteen puolelta. (Ei spämmiä, lupaan.)
Ihmisen käsien mikrobifloora pysyy tosi stabiilina vaikka koskettelemme kaikenlaista koko ajan ja pesemme käsiä tiuhaan.
Tutkimuksen yleistajuinen selostus täällä:
https://www.jax.org/news-and-insights/2016/may/the-skin-microbiome#
Alkuperäistutkimus täällä:
http://www.cell.com/cell/pdfExtended/S0092-8674(16)30399-3
Voi siis olla että hyvistä aikeista huolimatta probioottimix ei 'tartu' iholle, kun siihen ei kovin helposti asetu moni muukaan vieras mikrobi. Ehkä meidän onneksemme ;)
Kiitos, nimimerkki ToinenAnna. Juuri tämänkaltaista taustatietoa ja näkökulmaa kaipasi akateeminen ihminen täällä.
Kiitos ;) Tarkoitukseni ei ole nörtteillä liikaa, mut tykkään itse kaivella kosmetiikan taustoja ehkä vähän turhankin perusteellisesti...
Löysin ja luin vielä yhden hyvän katsauksen ihon mikrobiomista:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23974680
Hassua kyllä näyttää siltä että ihon mikrobikanta uusiutuu ihon syvistä kerroksista käsin, ei pinnalta sisäänpäin. Ja toinen yllättävä havainto on että elimistön sisäiset prosessit, perimä ja hormonitoiminta, jotka vaikuttavat esimerkiksi talineritykseen, näyttäisivät vaikuttavan ratkaisevasti ihon mikrobikantaan. Varmaan kosmetiikan valmistajat toivoisivat vaikutuksen menevän tismalleen toisinpäin, eli että ihon ulkokerrokselle levitetty tuote muuttaisi ihon talikoostumusta ja toimintaa.
Mikrobiomin kartoitus tuo varmaan tullessaan innovatiivisia hoitoja, mutta itse taidan jaksaa malttaa odottaa, että niistä kehitetään ensin täsmähoitomuotoja vaikkapa atopiaan tai psoriaasiin. Nythän kosmetiikkapuolellakin hyödytään lääkinnällisen puolen keksinnöistä, esim. A-vitamiinijohdoksista.
Yksi Esse-fani nostaa käden ylös. Omalla stressaantuneella iholla eron todella huomaa jo parissa päivässä. Olin käyttänyt Esseä jo keväällä tosi hyvin tuloksin. Tuli kesä ja siirryin muihin tuotteisiin, jostain syystä ihoni sai raivarit, kun palasin aurinkolomalta, mikään normisti rauhoittava ei tuntunut toimivan, mutta Essen Sensitive-tuotteet rauhoitti ihon jo parissa päivässä ja kahdessa viikossa iho oli sellainen kuin ikinä ei olisi mitään ongelmaa ollutkaan. Itselläni on aika pintakuiva iho ja toi seerumi kyllä imeytyy omalle iholle melkein heti, vaikka onkin öljypohjainen. Voiteet ovat todellakin paksuja, itse miellän ne enemmän yövoiteiksi itselläni. Kaikki laitan myös sy-iholle, en ole kokenut tarvitsevani muita tuotteita siihen. Jännää sinänsä, että pitkässäkään käytössä ei edes tuon Sensitive linjan kosteuttavampi voide ei pystynyt poistamaan ihan täysin ihon pintakuivuutta, vaikka pesin ihoani vain sarjan omalla puhdistustuotteella. Valitettavasti siihen ainoa apu, jolla sen täysin saa pois on aurinko. :D
Ps. Myös Jolien verkkokaupasta voi Esseä nykyään tilata, Elisa vinkkasikin jo maahantuojan verkkokaupasta.
Saako JonnaH. udella mitä voidetta olet käyttänyt Essen seerumin päällä jos olet käyttänyt Essen voiteita enemmän yökäytössä? Mun ihossa on myös pintakuivuutta ja silloin kovin täyteläiset voiteet eivät tietysti ole nappivalinta.
Kiinnostava tuote. Hetken jo ajattelin, että ostankin miehelle tällaisiä, kun hänellä on vaikea iho, mutta en kyllä tuolla hinnalla! :O Ymmärrän kyllä, että pitkälle kehittetty tuote maksaa, mutta koskaan en raaskisi noin paljon maksaa käyttötavarasta. Oli kyllä kiinnostava postaus, vaikka ihan ei yhdellä istumalla ehtinyt sitä lukea kokonaan :D
Kiitokset terkuista. Mulla on vieläkin vaikeuksia tuon termin takia. Fluidi vaan on mulle ihan eri juttu. Ehkä vähitellen alan ymmärtää kuitenkin.
Jo toinen probiootti-sarja! :) Nää on niin kiinnostavia!! Suosittelen testaan myös Aureliaa, joka on probiootti-sarja kans. Ite oon vasta alkanu testaileen Kickseihin vasta lanseerattua Aureliaa ja alku ainaki vaikuttaa lupaavalta :)
Miten minusta tuntuu, että melkein kaikki essen suosittelijat ovat bloggaajia :) No, mutta kukin voi miettiä miksi. Onhan se kiva saada tietoa kaikista uusista sarjoista, hinnoista huolimatta.
Ymmärrän mitä tarkoitat :) Tosiaan, on helppoa ihastua ja suositella sellaisiakin tuotteita joihin itsellä ei olisi varaa, kun ne median edustajana saa veloituksetta kokeiltavaksi.
Etenkin uusien (kalliiden) sarjojen kohdalla "tavallisen" kuluttajan kynnys hankkia tuotteita kokeiluun on ymmärrettävästi korkea, jokainenhan mielellään ensin kuulee toisten kokemuksia tuotteista. Mutta jos kukaan ei rohkene sijoittaa tuotteisiin ennen kuin on lukenut jostain kokemuksia, ei sarja pääse "liikkeelle" ennenkuin jollekulle on lahjoitettu mahdollisuus tutustua tuotteisiin. Eli käytännössä toimittajille, bloggaajille ja muille kauneusalan vaikuttajille. Näinhän ala toimii...
Toki veloituksetta saatujen tuotteiden arviointiin liittyy eri näkökulma kuin itse ostettujen, mutta kuten monien kauneusblogien lukijat (toivottavasti) tietävät, kentällä on olemassa lähteitä joista joka tapauksessa voi lukea rehellisen kokemuksen vailla velvollisuudentunteesta kirjoitettuja sokerointeja. :) Ja jutuistahan näkee aina, onko kyseessä sovittu kaupallinen yhteistyö (jolloin kirjoittaja hyötyy arviostaan suoraan taloudellisesti, esim. affiliate-markkinointi, tämä on mainittava tekstissä), ja kuluttaja voi tällä perusteella muodostaa mielipiteen arvion luotettavuudesta ja objektiivisuudesta.
Voin bloggaajana sanoa, että Esseä ostan myös itse. Hinta ei ole (mulle!) kallis, sillä riittoisuus on ihan omaa luokkaansa. Seerumeita suositellaan lisäksi käytettävän 1-2 kertaa vuodessa kuuriluontoisesti, ei koko ajan voiteen alla. Seerumin koko on normisarjassa myös isompi kuin Sensitivessä.
Mäkin voin bloggaajana sanoa :D, että mulle sellaisia kalliina pitämiäni sarjoja joihin sijoittaisin myös itse on mm. Supermood. No okei, en ehkä ihan täyttä hintaa maksaisi (kun ei ole välttämätöntä, Sokoksen alekuponkeja tulee kaiken aikaa), mutta kyllä -15% tai -20% alen jälkeenkin tuotteet on mulle aika arvokkaita. Silti ostaisin, ja varmasti ostan sen jälkeen kun en enää bloggaa enkä vastaanota pr-tuotteita. Eli joo, bloggaajana on helpompi päästä tutustumaan niihin sarjoihin joihin ei itse raaskisi tutustumismielessä laittaa rahaa, mutta joistain kalliistakin tuotteista voi tulla sellaisia joista myöhemmin sitten maksaa itse mielellään :)
Pakko lisätä samaa, sain Esseä aluksi kokeiluun, mutta myöhemmin olen ostanut tuotteita joista tuli suosikkejani myös itse omalla rahalla. Varsinkin suklaakuorinta, Plus-sarjan probiotic-seerumi ja Sensitive-sarjan putsari olivat sellaisia, että jäivät käyttöön. Tosin seerumia koitan säästellä kuuriluontoiseen käyttöön. Putsaria käytän päivittäin ja kuorintaa viikoittain, koska se nyt vaan on herkullisin kuorinta, mitä on ikinä tehty. :D Taitaa olla jo kolmas purkki menossa, koska mies käyttää sitä myös. Toki eihän tämä ihan Esse-filosofiaa noudata, mutta musta ihonhoidossa säännöt on tehty rikottaviksi. :)
Kommentoin muutama postaus takaperin ja pohdiskelin peiteaineongelman kanssa. Otin neuvoistasi vaarin ja jätin double wear-meikkivoiteen pois silmänalusilta ja käytin alueelle ainoastaan peitevoidetta. Ja voi heureka oikeesti :D EI ikinä, siis ikinä, ole meikkipohja näyttänyt näin upealta ja hehkuvalta! Sain neuvollasi sellaisen pohjan aikaiseksi, kun olen jo pitkään haaveillut. Double wearin kanssa se on vain ollut hieman haasteellista, kun on niin paksua ja (liian) nopeasti kuivuvaa tököttiä ja usein meikkipohja jää turhan mataksi ja valovoiteiden sekä muiden heijastavien tuotteiden käyttö sitten on taas pilannut meikkipohjan kokonaan, kun ne eivät ole levittyneet kauniisti. Joten KIITOS, KIITOS! Olen ollut tämän viikon yhtä hymyä, kun vihdoin sain meikkipohjan rullaamaan kauniisti. Ja etenkin, kun tuosta meikkivoiteesta en ole valmis luopumaan sen muiden hyvien ja minulle passeleiden ominaisuuksien vuoksi!
Halusin vain näin lyhkäisyydessään kiittää sinua ja itse ainakin arvostan sinussa sitä, että vaikka blogisi onkin valtavan suosittu ja saat varmasti suht paljon kommentteja lähes jokaiseen postaukseen, on upeaa, että jaksat vastailla perinpohjaisesti ja ennen kaikkea selkeästi lukijoiden pohdintoihin. Toki vastauksen varmasti saisi myös googlettamalla tai kävelemällä lähimpään kosmetiikkapisteeseen, mutta koska blogistasi on saanut hurjasti hyviä vinkkejä aiemminkin ja minä ainakin luotan ammattitaitoosi, niin mitä sitä hyvää vaihtamaan ;) Oikein hyvää loppu viikkoa ja lähestyvää viikonloppua! Ja ennen kaikkea kiitos :) Teit ainakin tämän naisen meikkaamisesta taas hieman helpompaa ja hauskempaa!
Hei mahtavaa :) Loistojuttu että juuri tuo vinkki osui oikeaan :) Ei kestä kiittää, se vain oli ainoa mikä mulle tuli mieleen ^_^ Kesto-nimikkeellä myytäviä meikkipohjatuotteita ei yleensäkään suositella sekoitettavan muihin meikkituotteisiin (tietysti päälle tuleva puuteri on asia erikseen, jos nyt puuteria käyttää), koska tuolloin se "kesto"-teknologia kärsii ja koko meikkituotteen koostumus voi muuttua ei-toimivaksi.
(...kommentissa tuli niin paljon kehuja että menin eilen sen luettuani ihan "kehuhämilleni" enkä osannut vastata joten se jäi aamuun :D Kiitos ihanasta palautteesta <3)
Mulla ei ole mitään erityistä mielipidettä Esse-sarjasta, voi olla ihan hyväkin, mutta mietityttää maallikkona se, että mitä oikeastaan tarkoitetaan "ihon vastustuskyvyllä" tai ihon "suojabarriäärin" vahvistamisella?
Mä käsitän sen suojabarriäärin niin, että se koostuu esim. erilaisista rasvoista ja kuolleesta ihosolukosta. Niin miten nämä maitohappobakteerit sitä auttavat? Tuleeko niitä ihosoluja lisää tms.? Eikö kuitenkin esim. kuorinta, jonka tarkoitus on heleyttää ihoa, juuri poista sitä kuollutta ihosolukkoa?
Toiseksi tuo ihon vastustuskyky. Siitä ei tosin taidettu nyt puhua, mutta siihenkin aina välillä törmää. Kun siis suolistossa hyvät bakteerit kai suojaavat esim. viruksilta, niin miltä hyvät bakteerit iholla suojaavat? Kun ihon tarkoitushan on jo lähtökohtaisesti estää se, että jotain joutuisi kehon sisään muualta kuin suusta. Niin en oikein ymmärrä, miltä "hyökkääjiltä" se ihon vastustuskyky suojelee. Essen seerumien mainostekstissä puhuttiin "tunkeutujista", mutta mitä ne oikein ovat, tätä jäin miettimään :)
Harmi ettet pääse sarjan luojaa tapaamaan, en luota siihen että muut bloggaajat esittäisivät yhtä kiperiä kysymyksiä kuin mitä sinä mahdollisesti esittäisit :D
Just tällaiset jutut olisivat varmasti valjenneet tänään Trevor Steynin tilaisuudessa, ehdottomasti olisin juuri tämän tyyppisiä kysymyksiä esittänyt. Täytyy toivoa että joku muu bloggaaja ottaa näistä selvää ja kirjoittaa :)
Mun köykäisellä tietämyksellä ihon mikrobisto liittyy tuon hydrolipidikalvon vahvuuteen. Jokaista ihosolua kohden on 10 mikrobia ja mikrobit ja solut vuorovaikuttavat.
Mä lunttaan tähän nyt mitä Essen materiaalissa sanotaan :D
Your skin is an ecosystem of human cells and microbes, there are at least 10 microbes for every human cell. Your skin's health is largely determined by your microbiome. The "conversation" between your skin cells and the microbes that live among them determines how active your skin's immune system is. If there is a microbial imbalance, then your immune system will be hyperactive. This will result in skin that reacts too easily, creating redness, discomfort and inflammation.
In Esse formulations, we aim to balance the microbial populations and positively influence the "tone" of conversation between skin cells and its microbes. This results in improved barrier function and reduced reactivity.
Tulen mielelläni sit testiryhmään mukaan jos kyse on herkän ja epäpuhtaan ihon ongelmista.
Mulla on niiiiin ikävä iho. Usein kipeitä paukamia, jatkuvasti ihomatoja ja mustapäitä ja muuten vaan punoittaa. Etenkin illalla on aivan punainen ja ärtynyt :(
Yritän ruokavaliolla ja muulla vaikuttaa, mutta heikoin tuloksin. Ja Stressi=töissäkäynti on paha.
Sain Esse Sensitive-kuurin käyttööni 2 kk sitten. Olin laiminlyönyt ihoani ja poskiini oli alkanut kehittymään couperosaa. Ihoni oli muutenkin herkistynyt. 2 kk Esseä takana ja vaikka tämä on kallista, olen aivan rakastunut. Tuotteet tuoksuvat taivaalliselta ja tunne on ylellinen, superhoitava, tasapainottava. Opiskelen mikrobiologiaa joten rakastan ajatusta probiooteista ihollani ja tämä saa pelkkää isoa peukkua. Ihoni reagoi kuurin ensimmäisen viikon ajan puhdistautumalla melko aggressiivisesti, joka hieman säikäytti. Puhdistusreaktio oli kuitenkin ohi 1-2 viikossa. Kuuri on vielä kesken, mutta ihoni on selkeästi kuulas, puhdas ja tasaisempi kun pitkään aikaan. Pinta- ja syväkuivuus sekä turha rasvoittuminen ovat kaikki tasapainottuneet. Ainoa miinus on tuotteiden hinta, mutta toisaalta 70-80 eur seerumi kestää minulla 2 kk, putsari ja rasva hieman pitempään. Olenko valmis laittamaan muutaman kympin kuussa saadakseni tasapainoisen kauniin ihon ja sitä kautta hyvän itsetunnon? Hell yeah olen!
Aina ihanaa kuulla kun joku löytää just ne omalla ihollaan toimivat ja ihon kuntoon merkittävästi vaikuttavat tuotteet :) Mahtavaa :)
minullakin käytössä esse sensitive putsari, seerumi ja kosteusvoide muutaman viikon ajan. ekan viikon jälkeen kasvoihin tuli runsaasti epäpuhtauksia. vieläkin niitä on mutta ihon väri tasoittunut ja ei ole enää niin pintakuiva. Aikaisemmin oli käytössä Dr hauschka joka ei täysin hoitanut couperosaa ja ajottain olevaa ruusufinniä pois! Kokeleilussa nyt tämä sarja!
En ole ikinä kuullutkaan! Kävin lukemassa kirjoittamasi jutun ja tieteelliset tutkimukset vakuuttavat, mutta hinnat tuntuvat silti korkeille. Kiinnostaisi kokeilla varsinkin kuivan ihon tuotteita!
Mä ostin I love me- messuilta kuivan ihon sarjan kokeilupakkauksen ja oon nyt pari päivää sitä testannut. Ainakin sekä geeli- että cream cleanser vakuuttivat sillä, että iho ei tuntunut kerrassaan miltään pesun jälkeen. Se on atoopikolle jo paljon, eli todellakin hyvä juttu.
Ihmettelin, että joku fiilis puuttuu, joka normaalisti aina on. Tiedäthän, sellainen johon on niin tottunut ettei sitä tajua ennen kuin se on poissa. Sitten tajusin että sehän on se sellainen pienoinen ärtyneisyys, että "tunnen kasvojeni ihon", joka on pesun jälkeen enemmän sääntö kuin poikkeus.
Microderm Exfoliatorilla kuorin myös ihoa. Se ei tuntunut yhtään miltään, ei yhtään raetta, ei mielestäni jättänyt ihoakaan kovin pehmeäksi. Yritin kaivaa tietoa, oisko se pitänyt kuitenkin hieroa täysin kuivalle iholle, koska ohjeessa ei käsketty myöskään kostuttamaan ihoa. Mutta Cream Maskissa taas käskettiin nimenomaan laittamaan kuivalle iholle. Nämä kaksi jättivät myös sellaisen "ei tunnu miltään"- fiiliksen positiivisessa mielessä, ainoastaan olisin kuorinnalta parempaa tehoa toivonut.
Kosteusvoiteet (Rich Moisturizer ja Ultra Moisturizer) eivät tuntuneet mulle tarpeeksi kosteuttavilta ainakaan näin alkuun. Ihmettelin hieman tuubin takana ohjetta "Gently press into skin...." Siis painele iholle? Onko levitystavalla joku merkitys? Musta nämä ei tunnu levittyvän kovin hyvin jos "painelen iholle".
Voisikohan tuo olla sellainen kitkaamalla käytettävä kuorinta? Eli voide levitetään iholle, annetaan vaikuttaa/kuivahtaa hetki ja hierotaan irti kitkaamalla (eli hierotaan niin että voide "murustuu" irti, ihoa kosteuttamatta). Yhtä Clarinsin tunnettua herkän ihon kuorintaa käytetään noin.
Tästäkin tulee heti assosiaatio Clarinsiin. Heillä voiteet ja oikeastaan kaikki hoitotuotteet suositellaan paineltavan iholle hieromisen sijaan. Tämä tulee siitä että ihoa halutaan altistaa mahdollisimman vähän mekaaniselle rasitukselle, jota voiteen hierominenkin jostain näkökulmasta on. Voide lämmitetään ensin sormien välissä ja painellaan sitten ihoon, Clarinsin ohjeissa puhutaan "imukuppiefektistä"; kuperat sormet ja kämmenet muodostavat iholle painettaessa vähän samanlaisen paineen kuin imukuppi ja se auttaisi voiteen hellävaraista ja samalla tehokasta imeytymistä. Itse koen samoin kuin sinä että että voide ei imeydy painellen yhtä hyvin kuin hieromalla, mutta jotkut merkit kuitenkin suosittavat painelua. Ehkä siihenkin tekniikkaan tottuisi jos sitä vain sitkeästi jatkaisi... Itse en ei-herkkäihoisena jaksa vaivautua :D ^_^
Mun ehkä herkkäihoisena taas pitäisi jaksaa vaivautua ;D
Mulle Essen tuotteista eniten jäi mieleen se "ei tunnu miltään", mikä on siis hyvä kuten mainitsinkin. Mutta tuon hintaluokan tuotteista toivoisin enemmän.
Tällaisia kokeilupakkauksia toivoisin enemmänkin varsinkin kalliimmilta merkeiltä.
Tuo imukuppiefekti kuulostaa kyllä jännältä. Eikös Dr Hauschkan pesuvoide toimi myös noin, eli poistaa meikin ja lian painelemalla? Tekisi mieli kokeilla sitäkin, mutta ekana täytyy käyttää tuo Flown öljyputsari, joka odottaa kokeiluvuoroaan kaapissa.
Täytyy olla tulevaisuuden suunnitelmia :D
Samaa mieltä :)
Kyllä, sekin kuuluu imukuppiporukkaan :D
Ehdottomasti, ehdottomasti :)
Asun Etelä-Afrikassa, enkä sanoisi Esseä kovin selektiiviseksi sarjaksi; sitä saa täällä ihan tavallisista terveyskaupoista ja eri nettikaupoista. Kokeilin Cream Cleanseria ja olin ihan tyytyväinen, tosin ei tuote mitenkään ylivertaiselta vaikuttanut. Olen vuosikaudet käyttänyt pelkästään sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja ihoni on ongelmaton, mitä nyt ikä näkyy, mutta heleä ja terve, joten ehkä en huomaa mahdollisia erityisvaikutuksia.
Sitteni hoksasin, että eräs nettikauppa myi myös hoitolakokoa, jonka tilasin. Yllätys oli lukea pullosta, ettei ainetta saa joutua silmiin; Essen esitteessä ja nettisivuilla puolestaan kehutaan Cream Cleanserin olevan erinomainen silmämeikin poistoon. Olen penännyt asian oikeaa laitaa niin myyjältä kuin Esseltäkin, saamatta mitään vastausta. Myös se risoo, että sarja ratsastaa Ecocert-sertifioinnilla, mutta moni tuote ei kuitenkaan ole sertifioitu. Miksi ei? Olen kysynyt, mutta vastaukset ovat olleet hyvin vaihtelevia eri paikoissa. Esse täällä pääkallopaikallaan ei ole vastannut yhtään mitään. Todella selektiivstä, ainakin se, mitä halutaan kuluttajille kertoa.
Täällä on muita, edullisempia mutta laadukkaita ekologisia sarjoja, jotka tuntuvat sopivan minulle, joten olen siirtynyt niiden käyttäjäksi. Essestä jäi jotenkin huono maku. Ei tuotteiden laadun ja sopivuuden vaan edellä kertomani takia.
Esse on varmaankin sitten brändätty Euroopan markkinoilla eri kategoriaan..? Täällä se on erittäin selektiivinen, kuten hinnatkin kertovat. Korres on myös yksi esimerkki sarjasta, joka on kotimaassaan ihan eri kategoriaa kuin vientimaissa. Kreikassa Korres on markettihintainen apteekkisarja, muualla maailmassa semiselektiivinen ja 3-4 kertaa kalliimpi.
Oletan, että Esse haluaa käyttää tuotteissaan ainesosia, joita joko ei sallita Ecocertin mukaan (ovat esimerkiksi liian modifioituja vaikka olisivatkin luonnollista alkuperää) tai joita ei vielä toistaiseksi ole ylipäänsä Ecocertin ainesosalistoilla, tällaisestakin olen kuullut. Ainesosamarkkinoilla on myös sellaisia ainesosia (etenkin uusia, olettaisin), joihin sertifiointitahot eivät ole (vielä) ehtineet ottaa kantaa.
Totta, arvelusi kuulostavat järkeenkäyviltä. Arvostaisin kovasti, jos Esse avoimesti kertoisi esim. sivuillaan, missä mennään sertifioinnin kanssa. Ja tuskin on suuri salaisuus, käykö puhdistus myös silmille vai ei, ihmeellistä, ettei siihenkään saa vastausta. Minulta menee arvostus ja luottamus, kun tunnen, ettei asiakkaan kysymyksillä ole merkitystä. Olisi todella mielenkiintoista kuulla Mr Steyniä livenä; saisiko vastauksia vai ei?