29.02.2016

Time has come

Sanni on jättänyt museon. Uskotteko.

Viime viikolla tunsin sen. Nyt on viimein aika.

Puhelin_IMG_2324_2

Blogikollegani Maria sen sanoi;

"Hei, älä ajattele sitä puhelimena. Ajattele se kamerana jolla voi myös soittaa puheluita."

Kyllä. Ehkä juuri tämä lause ratkaisi asian minulle. Sillä juuri kamera on se ominaisuus, jonka hyödyllisyyttä älyluureissa en voi kieltää. Näppärin ja pienin taskukamera jolla saa (näemmä) tietyissä tilanteissa parempia kuvia kuin ammattilaisjärkkärillä. Olen ollut sata kertaa hetkessä jossa olen toivonut, että minulla olisi ollut mukana jotain jolla kuvata.

Ja myönnettäköön: myös väline jolta näen reittioppaan.

Nyt on aika: olen kypsynyt.

Kävelin tänään puhelinliikkeeseen.

Puhelin_IMG_2327_2

Tuntia myöhemmin poistuin huojentuneena empaattisen naismyyjän kohtaamisesta ja uuden laitteen omistajana.

Nyt minulla on sellainen: kamera, jolla voi myös soittaa ja etsiä reitin kohteeseen. :) A.k.a. älypuhelin.

Puhelin_IMG_2330_2

Olen päivittynyt 2010-luvulle.

Puhelinteni historiasta voi lukea täältä.

Puhelin_IMG_2334_2

Vasemmanpuoleinen pinkki Nokia 7230, lahjoitus ystävältäni, oli minulla käytössä viime vuoden helmikuusta tähän päivään saakka. Minusta ja 7230:sta ei lupaavan alun jälkeen tullut kovin hyviä ystäviä.

Kehitys ei aina ole mennyt eteenpäin puhelinmallien välillä, sillä 7230:lla on huomattavasti työläämpää kirjoittaa viestejä kuin paljon vanhemmalla, minua 11 vuotta palvelleella Nokia 3510i:lla (kuvassa oikealla). Itse asiassa juuri tekstarinkirjoituksen vaivalloisuus sai minut lopullisesti menettämään hermoni ja tekemään päätöksen uudesta puhelimesta.

Puhelin_IMG_2337_2

3510i oli käytössäni kesästä 2003 kesään 2014. Se on minulle hyvin rakas. Elokuussa 2014 sen korvasi lukijalta (!) saamani beigekuorinen 3510i.

Kun tästäkin 3510:sta jätti aika, pohdin olisiko vihdoin älykkään puhelimen aika. Se aika vaati vielä runsaan vuoden kypsymisen.

 Puhelin_IMG_2341_2

Tää uusikin on vähän niinkuin pinkki. <3

Katsotaan mitä meille tapahtuu. Toivon, että huoleni eivät käy toteen. En halua niskakenoiseksi luurintuijottajaksi. En halua ajatusteni harhailevan ja käteni hapuilevan kohti puhelinta istuessani kahvilla ystäväni kanssa. Tai nauttiessani auringonlaskusta Santorinilla. "Onks joku kommentoinu? Onko tullut meiliä? Tykkäskö joku mun kuvasta Facebookissa?" En halua sinne, tuohon tilaan. Eivätkä kaikki sinne joudukaan, tunnen ihmisiä jotka eivät ole yhtään riippuvaisia älyluureistaan.

Tunnistan kuitenkin itsessäni valitettavan vahvan potentiaalin muuttua juuri tuollaiseksi puhelimenräplääjäksi. Siksi en ole älypuhelimeen kaikkina näinä vuosina vaihtanut.

Mutta tällaisen jääräpäänkin on myönnettävä älypuhelinten hyvät puolet ja hyväksyä, että aika menee eteenpäin. Älypuhelinta voi käyttää myös fiksusti. Toivottavasti minulla pysyy homma kasassa ja puhelimesta tulee minulle juuri se näppärä pikku kamera-apulainen ja help center jollaiseksi sen hankin. :)

Tuolla se uusi föne nyt latautuu.

Jännittävissä tunnelmissa uuteen viikkoon ^_^

Nähdäänkö muumio vielä jonain päivänä Instagramissakin..?

P.S. Tunnustan: jouduin katsomaan YouTubesta videon miten saan sim-kortin sisään luuriini... Hyvin alkaa :D

77 comments on “Time has come”

 1. Oman käsitykseni mukaan kaikki some- ja sähköposti-ilmoitukset voi kytkeä pois piippaamasta, etteivät häiritse ja voit elää melkeimpä samanlaista puhelinelämää kuin ennen :D

  Vastaa

  1
  1. Ongelma eivät ole piippausäänet vaan tietoisuus siitä, että on netinkäyttömahdollisuus ylipäänsä on mukana taskussa. Vaikkei mikään piippaisi, houkutus tarkistaa "Onko jotain...." on koko ajan olemassa.

   Vastaa

   1
 2. Laitathan sitten vähän fiiliksiä varsinkin kamerapuolesta? Ja tietty muutenkin olisi kiva kuulla käyttökokemuksia.

  Vastaa

  1
 3. Onnea! Apple ja iphone 6 minullakin, kesällä hankin ja samankaltaiset vanhat halot ennen sitä käytössä. Parasta on a) kamera b) navigointi paikasta toiseen c) musiikki d) askelmittari e) puhelut jne ja tossa järjestyksessä :) ja jotenkin turvallisempi olo ton kanssa liikkua kun on nettikin mukana aina.

  Vastaa

  0
 4. Mäkin vitkastelin aikoinaan älypuhelimeen vaihtamista, koska en vaan kokenut tarvitsevani mitään erikoisominaisuuksia. Ei minustakaan tullut riippuvaista luuristani, enkä käytä sitä oikeastaan yhtään enempää kuin aiemminkaan, vaikka olisi kaikkia hienoja ominaisuuksia :)

  Vastaa

  0
  1. Hyvä kuulla :) Tosin ehkä sinulla ei ole luonnostaankaan yhtä vahvasti nettiin addiktoitunut luonne kuin minulla..?

   Vastaa

   0
 5. Kannattaa muuten harkita jonkinlaista suojakuorta, helposti särkyviä nämä Iphonet ja älypuhelimet yleensäkin. Suosittelen Otterboxin Defender-kuoria, sillä et saa kännykkää millään rikki ulkoisesti ;)

  Vastaa

  0
 6. Tuo iphone on niin kaunis! <3 Kiinnostaisi kuulla, mitkä seikat ratkaisivat sen että päädyit juuri iphoneen? Jos haluat kertoa :) Itseä houkuttaisi vaihtaa luuria, mutten osaa valita mihin vaihtaisin, tuntuu että vaihtoehtoja on liikaa!

  Vastaa

  0
  1. Kiinnostaisi kuulla, mitkä seikat ratkaisivat sen että päädyit juuri iphoneen?

   Meillä on kotona kaikki Applea ja mulla jo valmiiksi MacBook, iPad ja iPod, niin iPhone tuntui luonnolliselta jatkolta perheeseen :) Kommunikoivat keskenään :)

   Vastaa

   0
  2. Jos on jo käyttänyt esim. tablettia ennen, en usko että älypuhelimen käyttö voi olla kovin vaikeaa. Itselleni taas oli aika hankalaa aluksi (ensimmäinen viikko), kun en ole koskaan käyttänyt mitään sormella ohjattavaa systeemiä.

   Vastaa

   0
  3. Valikoima on aika viidakko, ja yksi toistaan lupaa parempaa kuin toinen. Ja puolen vuoden päästä tulee päivitys mikä on parempi, ehkä, kuin edellinen. Onneksi silloin vanhemman mallin hinta tippuu. Jos on kovasti "omenaperhettä", silloin jatkumo mallin suhteen on varmaan järkevä. Laitevertailuja on onneksi saatavilla ja Googletettavissa. Kannattaa kiinnittää huomio myös akun kestoon ja kameran laatuun, jos tarkoitus on ottaa pääsääntöisesti kuvia. IPhonen miinus on juurikin akun kesto, eikä kamerakaan saanut parhaita testituloksia. Mutta yhtäkaikki toimiva peli :)

   Vastaa

   0
 7. Itselläni on Samsungin Galaxy, ja ainakin sille löytyy kaikenlaisia appeja joilla voi tavallaan keinotekoisesti rajoittaa omaa luurinkäyttöä - veikkaisin, että iPhonelle on oltava vastaavanlaisia? Valitettavasti niistä ei omia kokemuksia ole, mutta ehkä joku kommentoija osaa suositella tarkemmin Applen Storesta löytyviä vaihtoehtoja. Toivon siis kovasti ettet päädy tilanteeseen, jossa kokisit uuden puhelimen myötä tarvetta tuommoisille, mutta jos alkaa liikaa ahdistaa niin muitakin keinoja löytyy kuin oman tahdonvoiman venyttäminen äärimmilleen taistellessa tuota "mitä jos joku on kommentoinut/postannut/jne" -dilemmaa vastaan. Se on harmillisen tuttua. :)

  Hitsit kun olisin myös suositellut ihan parasta reittiopas/bussitutka-applikaatiota, mutta se ei näytä olevan saatavilla iPhonelle! :/ Joko olet ehtinyt käydä tutustumassa, mitä kaikkea hyödyllistä ja hyödyntöntä mutta ihanaa puhelimellesi on saatavilla? :D

  Vastaa

  0
  1. Joko olet ehtinyt käydä tutustumassa, mitä kaikkea hyödyllistä ja hyödyntöntä mutta ihanaa puhelimellesi on saatavilla? :D

   En :D Ja pyrinkin ehdottomasti rajoittamaan appien hankintaa, luulen että minulle riittää reittipastukseenkin vain Googlen kartta ja kaupunkikohtaiset paikallisliikenteen reittioppaat. :)

   Vastaa

   0
 8. Ohhoh, nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin. Mutta onnittelut uudesta kapineesta, ehkä se oli jo aikakin, koska onhan noissa nykyisissä vempeleissä lukemattomia hyviäkin ominaisuuksia. Aika liikkiksiä nuo eläkkeelle jääneet luurit <3

  Vastaa

  0
 9. Hei aprillipäivä on vasta 1.4., ei 29.2... Aprilli ja karkauspäivä on ihan eri asioita, ;)

  Vastaa

  0
 10. Huh! Hurja loikka heti iphoneen! Vaan liputan kyllä täysin, helpoin älypuhelin käyttää joten siirtymä on varmasti mieluinen, jos olisi vaikea käyttöjärjestelmä niin menettäisi vaan hermonsa ;) itsellä iphone 6, harmittaa vähän kun 6s:n olisi saanut tuon ruusukullan värisenä, se on niin kaunis! Nyt piti "tyytyä vain" kultaiseen :D

  Vastaa

  0
  1. Luulen että siirtymä iPhoneen on siksikin mulle "kivuttomin" että Applen käyttöympäristö on jo tuttu muiden vempeleiden kautta. Tavallaan kännykkä tuntuu nyt ensimmäisen päivän jälkeen vain miniversiolta iPadista. :)

   Vastaa

   0
 11. Sinäkin, Brutukseni! Kyllä nyt minunkin selkärankaa koetellaan: voisiko MUKA olla jo aika luopua 9 vuotta täyttävästä Nokia 1112:stani... :D

  Vastaa

  0
  1. Mulla ei olisi tavallaan ilman tuota kameraominaisuuden aivan ilmeistä hyötyä (tarvitsen kameraa koko ajan) ollut edelleenkään perusteltua syytä päivittää älyluuriin :) Jos et koe että älypuhelimessa on joitain ominaisuuksia joita oikeasti tarvitset säännöllisesti, niin älä vaihda, tai mä en ainakaan näe tekniikan kehityksessä mukana pysymistä tarpeeksi vahvana syynä. Joo, tokihan taskussa kulkeva karttapalvelu on myös todella käytännöllinen juttu, mutta sekään yksinään ei olisi saanut mua vaihtamaan moderniin puhelimeen.

   Vastaa

   0
 12. 3510 on paras kaikista. Malleja on tullut ja mennyt mutta lopulta tämä on se The Puhelin. Ainoa joka on vielä tallessa.

  Vastaa

  0
 13. Otsikko sai sydämeeni extra pomppauksen, kun sen Bloglovinin listasta näin. Huh, onneksi puhuit vain puhelimesta, etkä blogista! :D Onnea uudelle aikakaudelle! :D

  Vastaa

  0
 14. Tervetuloa tälle aikakaudelle :) hyvä valinta, mulla on sama puhelin plussana. Tykkään kamerasta ja siitä että kaikki tarvittavat kulkevat mukana jos tulee tarve päivän aikana. Hintansa arvoinen :)

  Vastaa

  0
  1. Kun saisi vielä samperi sormen osumaan oikeisiin kirjaimiin kun yrittää kirjoitta tuolla...! :D Miten miehet paljon isompine sormineen onnistuu tekstaamaan noilla? ^_^

   Vastaa

   0
  2. Itsellä ainakin on käytössä Swiftkey- näppäimistö, jolla kirjoittaessa ei välttämättä yhdenkään kirjaimen tarvitse osua kohdalleen - näppäimistö oppii sun hudit ja osaa ehdottaa sitä sanaa, mitä haet :D Vastaavia varmasti löytyy Apple Storestakin, itsellä siis Android-luuri :)

   Vastaa

   0
  3. Kirjoitatko Sanni viestit puhelin pystyasennossa? Kun sen kääntää poikittain, niin kirjainten koko/väli muuttuu leveämmäksi.

   Onnea myös uudesta luurista, se on niiiiin nätti :)

   Vastaa

   0
  4. Poikittain, ja silti sormi osuu koko ajan väärään kirjaimeen tai kirjain ei ylipäänsä rekisteröidy, esim. ä:tä saa välillä hakata tosi monta kertaa ennenkuin näytölle ilmestyy mitään.

   Vastaa

   0
  5. No esim kääntämällä luurin poikittain = suurempi näppis :D:D
   Kiitos tästä riemullisesta päivityksesestä! Viihdyin!

   Vastaa

   0
  6. Joko sujuu? :)

   Itselleni ainakin oli suuri helpotus, kun puhelin ehdottaa sopivia mahdollisia sanoja. Entisellä puhelimella piti koko ajan olla vaihtamassa oikea sanakirja päälle, jos sanaa sattui korjaamaan, ja monesti ennustava syöttö ei enää edes toiminut (siis vanhassa manuaalisessa puhelimessani). Nyt tuota ongelmaa ei ole, onneksi! Viestien kirjoittaminen on siis helpottunut huomattavasti. :)

   Vastaa

   0
  7. Joko sujuu? :)

   Aika kehnosti edelleen. Tosin käytän puhelinta niin vähän (ehkä pari tekstaria päivässä) että harjoitusta ei ole juuri päässyt vielä kertymään. Kyllä se siitä varmaan ajan kanssa :)

   Vastaa

   0
 15. Kylläpä on kaunis puhelin <3
  Hymyilin läpi tekstisi. Liikkiksiä nuo vanhat luurit.
  Instaan ehdottomasti! :) :)

  Vastaa

  0
 16. Mulla on tismalleen sama puhelin, johon vaihdoin vuoden vaihteessa ja voin suositella! :) En ole katunut hetkeäkään :) Ja itseasiassa jouduin itsekkin katsomaan aluksi youtubesta videon sim-kortin asentamisesta... :D Älypuhelin on hyvä renki mutta huono isäntä, parhaimmillaan arjessa kätevä apuväline mutta pahimmillaan valtava aikasyöppö. Itse pyrin välttämään älypuhelimen jatkuvaa rassausta, sillä monet tuttuni tekevät sitä, että vaikka yhdessä kahvilla ollessa keskustelun aikana toinen selaa puhelinta. Äärettömän epäkunnioittavaa. Yritän tietoisesti päättää hetket jolloin voin selata sähköpostia, instagramia jne, sillä loppujen lopuksi on myös aika kuluttavaa olla kokoajan tavoitettavissa.

  Vastaa

  0
  1. Älypuhelin on hyvä renki mutta huono isäntä, parhaimmillaan arjessa kätevä apuväline mutta pahimmillaan valtava aikasyöppö.

   Juurikin näin. Yksi itselleni henkilökohtaisesti parhaimmista syistä välttää älypuhelinta.

   Vastaa

   0
 17. Yksi liittolainen vähemmän tässä muuttuvassa maailmassa, nyyh. Mutta ei vaan, onnea uudelle puhelimelle ja todellakin olisi kiva sitten jossain kohtaa kuulla, miten on lähtenyt käyntiin elämä älypuhelimen kanssa. Mäkin varmasti ostaisin iphonen, jos ostaisin älypuhelimen, koska apple on tuttu. Mut kyllä ne vaan tuntuu aika kalliilta. Ja koko ajan tuntuu olevan tyypeillä akku loppu. Itsellä kun akku kestää reilun viikon, vaikka puhuisi maraton-puheluita useita. Ja mä en ymmärrä, miten ihmiset osaa kirjoittaa tekstareita älypuhelimella. Joskus kun olen jonkun puhelinta lainannut ja yrittänyt jotain kirjoittaa, sormet osuu tosiaan herkästi vääriin kirjaimiin. Kunnon perinteisellä peukkutaktiikalla on mielestäni helpompi ja nopeampi kirjoittaa. Mut kai kaikkeen voi ajallaan tottua... Itse aion kuitenkin vielä nauttia tästä museoversiosta :)

  Vastaa

  0
  1. Ja koko ajan tuntuu olevan tyypeillä akku loppu.

   Joo, näinhän se on, ihan jatkuvassa latauksessa aina luurit jengillä. Huvittaa kun miehellekin aina soittaa niin ihan vakio on "Kohta sit loppuu akku", kun se on tien päällää. No, munkaan vanhoissa puhelimissa ei kyllä enää akku montaa päivää kestänyt, viimeisimmässä ehkä 3 päivää.

   Ja mä en ymmärrä, miten ihmiset osaa kirjoittaa tekstareita älypuhelimella.

   En minäkään - toistaiseksi ;) En ole koskaan onnistunut kirjoittamaan miehen puhelimella kokonaista lausetta, jos edes sanaa, ilman virheitä. Tänään en ole aamun chat-harjoitusten jälkeen jaksanut enää edes vastata tekstareihin kun ei jaksa :D No, ehkä se tuosta harjaantuu. Sain sentään sen h*lkkarin korjaavan tekstinsyötön pois päältä, sen kanssa menee ihmisellä järki.

   Vastaa

   0
  2. Jos et saa haluamiasi sanoja tulemaan puhelimesta, voisiko kyseessä olla se, että sinulla on väärän kielen ennustava syöttö käytössä?

   Vastaa

   0
  3. Otin ennustavan syötön pois käytöstä heti ensimmäisen käyttötunnin aikana ;) Se on rasittavin ominaisuus mitä puhelimessa voi olla. Aargh.

   Vastaa

   0
 18. Nyt se on tämä päiväkin nähty :D Ei mutta hyvän valitsit, oon salaa vähän kateellinen koska mulla on vaan hopea iPhone 6 ja tuo ruusukulta on niiiin kaunis. Älypuhelimen "sisällön" voit onneksi suurilta osin päättää itse, joten saat valittua vain ne sovellukset mitä tarvitset. Mä kyllä olen riippuvainen puhelimestani ja käytän sosiaalista mediaa, mutta saatan silti unohtaa koko puhelimen tunneiksi jonnekin eli mitään vieroitusoireita en sentään saa :D Kameranahan se on kiistattoman kätevä, Whatsapp vähentää puhelinlaskuja ja kaiken maailman menkkasovellukset vaan helpottaa elämää :D

  Vastaa

  0
  1. Älypuhelimen ”sisällön” voit onneksi suurilta osin päättää itse, joten saat valittua vain ne sovellukset mitä tarvitset.

   Jep, mä pyrin siihen etten edes ota selvää mitä kaikkea voisin ladata puhelimeen, käytän vain niitä ominaisuuksia joiden tarve ilmoittaa luonnostaan itsestään. :)

   Vastaa

   0
 19. Onko siis puhelimessa automaattisesti netti? Eikö voi käyttää vain kameraa ja puhelinta. Vai voiko noihin ladata musiikkia vai pitääkö käyttää jotain nettipalvelua?

  Olen kyllä itsekin miettinyt, että olisi helpompaa jos ei tarvitse ladata montaa laitetta reissua varten vaan kaikki olisi samassa... en vaan halua olla koko ajan netissä.

  Vastaa

  0
  1. Onko siis puhelimessa automaattisesti netti?

   En mä tiedä onko sellaisia liittymiä enää olemassakaan joihin ei kuulu netti..? Mullakin on siis ollut netti osana liittymää jo vuosikaudet mutta en vain ole käyttänyt sitä vanhoilla puhelimillani.

   Vastaa

   0
 20. Onpa kaunis puhelin, ja toivottavasti osaat käyttää puhelinta kohtuudella. Itse olen jäänyt rasittavaan "luurikoukkuun". Koen että puhelin hallitsee elämääni liikaa. Ainoastaan kesämökillä vapaudun täysin puhelimen vallasta. Siellä ei toimi kunnolla edes puhelinyhteys, joten luuri saa lojua ihan rauhassa. Ja samoin minä.

  Vastaa

  0
  1. Koen että puhelin hallitsee elämääni liikaa.

   :/ Kurjaa. Mutta voin niin ymmärtää tunteen - itse olen läppärikoukussa ja jos se on päällä, en voi olla olematta koneella :( Minulle jo tietokoneet aiheuttavat elämänhallintaongelmia joten koko ajan taskussa kulkeva netti on todellinen koetinkivi.

   Vastaa

   0
 21. Onnee Sanni! Toi ruusukulta on ihana. Itse oon tehny niin, et joudun kaikkiin palveluihin meneen normaalisti netin kautta.. kuten sähköposti ja facebook. Sillä saa jo paljon eriteltyä kuinka paljon on mukamas pakko olla puhelimen vieressä. Itellä tuosta puhelimesta vanhempi versio 4s, mut hyvin tuntuu pelittävän!

  Vastaa

  0
 22. Sellainen aiheeseen liittymätön kysymys olisi mielessä, että kumpi olisi mielestäsi kevyempi (kevättä ja kesää ajatellen) kasvovoiteeksi, EkoPharman Karpalo-voide vai Tyrni-voide? Maalaisjärjellä ajatellen anti age -voiteen luulisi olevan jymäkämpää, mutta onko näillä kahdella voiteella suurta eroa? Vai oletko edes testannut tuota Tyrni-sarjan voidetta (en tarkoita silmänympärysvoidetta)?

  Entä sitten EkoPharman suojaava päivävoide, missä vaiheessa käyttäisit Suomen olosuhteissa tätä (vasta kesälläkö esim. sellaisessa city-käytössä)? Miten muuten teoriassa, toimisiko tämä mineraaleihin perustuva aurinkosuoja, jos päälle länttää vielä mineraalipohjan meikiksi (eli kaksinkertainen mineraalikerros) vai kumoaako jompikumpi toisen toiminnan?

  Olen muuten keksinyt oman reseptini väsyneen aamun kasvoihin eli punaisiin silmäympäryksiin: nude-rajauksen sijaan käytän Everyday Mineralsin vihreää, punaisen ihon peittämiseen tarkoitettua peiteainetta myös silmänympäryksille (enkä siis ainoastaan couperosa-poskilleni). Tämän keksin ihan vasta. Piristää ainakin omaa univajeen vuoksi kulahtanutta olemustani, ja en kyllä muutenkaan osaa käyttää minkäänlaisia rajauksia silmissä, niin se toinen kikka ei toimi minulla.

  Ja muuten olen unohtanut, oletko kommentoinut tänne Vadelma-käsivoidetta. Muistelisin, että mainitsit jossain ostaneesi tuotteen testiin, mutta siihen muistini sitten loppuukin.

  Itsekin siirryin älypuhelimen käyttäjäksi vähän pakon sanelemana ja hampaat irvissä, mutta työasioiden takia oli pakko. Perinteiset puhelimet myös lakkasivat toimimasta yksi toisensa jälkeen. Nyt kun olen päässyt älypuhelimen makuun, niin kyllähän ne älyttömän käteviä vempeleitä ovat eikä niihin edes ole pakko jäädä koukkuun. Itse käytän lähinnä hyödyllisiä ominaisuuksia enkä niinkään viihdepuolta (tosin työmatkalla saatan lueskella Karkkipäivää).

  Vastaa

  0
  1. Tyrni vs. Karpalo - en ole testannut Tyrni-päivävoidetta, joten en osaa sanoa sen koostumuksesta. Arvaan sen kuitenkin olevan Karpaloa ravitsevampi (=täyteläisempi), koska ikääntynyt iho on yleisesti ottaen aina nuorta ihoa kuivempi (kuivuuden ääri-ilmentymät kuten atopia ja ihottumat poislukien tietysti).

   Suojaavasta päivävoiteesta - Suomen UV-vahvuustasolla käyttäisin toukokuusta elokuuhun. Siis jos olisin fiksu ;) Itsehän en käytä suojakertoimellisia voiteita muualla kuin ulkomailla tai jos varta vasten lähden Suomessa ulos auringonottotarkoituksessa.

   Miten muuten teoriassa, toimisiko tämä mineraaleihin perustuva aurinkosuoja, jos päälle länttää vielä mineraalipohjan meikiksi (eli kaksinkertainen mineraalikerros) vai kumoaako jompikumpi toisen toiminnan?

   Ei kumoa, kummatkin sisältävät samaa ainetta. Mineraalisuoja vain todennäköisesti vahvistuu, koska mikä tahansa UV-suoja-aine on kyseessä: mitä paksumpi kerros --> sitä vahvempi suoja.

   Olen muuten keksinyt oman reseptini väsyneen aamun kasvoihin eli punaisiin silmäympäryksiin: nude-rajauksen sijaan käytän Everyday Mineralsin vihreää, punaisen ihon peittämiseen tarkoitettua peiteainetta myös silmänympäryksille

   Kuulostaa vallan toimivalta :) Missä tahansa on punoitusta --> vihreä neutralisoi sen.

   Ja muuten olen unohtanut, oletko kommentoinut tänne Vadelma-käsivoidetta. Muistelisin, että mainitsit jossain ostaneesi tuotteen testiin, mutta siihen muistini sitten loppuukin.

   En ole edelleenkään kommentoinut. Testasin sitä kerran myymälässä ostohetkellä, totesin mukavan liukkaaksi ja nopeasti imeytyväksi (vaikkakin kevyehköksi, ei riitä talviaikaan) ja laitoin kotona johonkin jemmaan odottamaan kesää. Tässä yhteydessä täytyy korostaa sanavalintaa johonkin jemmaan, sillä en tiedä missä koko Vadelma-käsivoide on tällä hetkellä :D Yritin äsken etsiä sitä jotta olisin voinut vastata sulle tarkemmin koskien voiteen koostumusta (kun olet siitä jo niin monesti kysynyt ;)), mutta ei löytynyt mistään normaaleista kosmetiikan säilytyspisteistäni: Hemnes-lipastosta, sängyn alta tai saunan lauteilta. Tällaista tämä on kun asunto on täynnään kosmetiikkaa... No, jospa se löytyy kesään mennessä ^_^

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksista. Jäi sanomatta, että itsekin olen ollut älypuhelinnainen vasta pari kuukautta, ja ihan hyvin pyyhkii. Erityisen kätevää on esim. aukioloaikojen tarkistaminen silloin, kun ei ole tietokonetta lähellä ja on kiire, eli ei voi käydä tarkistamassa paikan päällä, onko jokin paikka auki vai ei .

   Ehkä sinun pitäisi ladata älypuhelimeen sellainen sovellus kuin Kadonneen Kosmetiikan Metsästys -appi. :)

   Vastaa

   0
  3. Ehkä sinun pitäisi ladata älypuhelimeen sellainen sovellus kuin Kadonneen Kosmetiikan Metsästys -appi. :)

   Joo.. :D ^_^ Juuri äsken totesin myös kadottaneeni Idunin Brunkulla-paletin. Yksi lukija mainitsi Brunkullan eilen illalla kommentissaan ja aloin miettiä että hetkinen, missäs mulla onkaan oma Brunkulla... Toistaiseksi ei löytynyt. :/

   Vastaa

   0
 23. Hauska sattuma kun mä hankin elämäni ekan älypuhelimen kanssa viikko sitten. Ja ikää 32v. Muistan sun aiemman postauksen ja mietin et kiva kun on hengenheimolaisia:) Mutta ihan samoista syistä itekin jouduin taipumaan älypuhelimien maailmaan. Kuljin pyörällä paperikartta kädessä tai kirjoittelin bussireittejä paperilapuille. Kieltämättä onhan noissa älypuhelimissa paljon hyvääkin vaikka edelleen niitä vähän vastustelen:) Yksi juttu mikä itseä kiinnosti oli 7min workout- sovellus, jonka ajattelin ladata vaikka todnäk puhelimen käyttö on muilta osin aika minimaalista.

  Vastaa

  0
 24. Yllätyin postauksen nähdessäni niin paljon että jäin muutamaksi sekunniksi suu auki ja sieltähän kuului vain "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" :DD Olihan tämä nyt yllättävää! Itse olen aika älypuhelinaddikti. Kyllä se vain niin on että koko ajan sormet syyhyyää päästä selaamaan jotakin turhaa. Välillä tekisi mieli laittaa kaikki ilmoitukset pois käytöstä ja käydä tsekkaamassa Whatsapp vain silloin tällöin. Mutta en sitten kuitenkaan viitsi kun kaverit turhautuu sitten samantien jos en heti vastaa, nykyään kun pitää olla koko ajan tavoitettavissa. Ja mulle tulee niin paljon viestejä eri paikkoihin että jos katsoisin ne vain pari kertaa päivässä, siinä kestäisi ihan sikakauan. :D Helpompi vain pitkin päivää rullailla viestejä. Mutta kyllä tää älypuhelinriippuvuus nykymaailmassa ahdistaa. Aina kun jotain tapahtuu niin pitäisi laittaa puhelin äänettömälle. Mutta kaverienkin kanssa tulee sitten näytettyä kuvia sieltä somesta tai katsottua youtubevideoita. Some on osa ihan kasvokkainkin tapahtuvaa sosialisointia. Tulipas pitkä kommentti mut tää aihe vaan on sellanen et siitä riittää juttua ja mielipiteitä!

  Vastaa

  0
  1. ja sieltähän kuului vain ”AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA” :DD

   Hahah ^_^ :D No mutta joo, on tämä itsestänikin yllättävää. Ihan hämmennyin kun viime viikolla jouduin niin voimakkaasti "On aika" -tunteen valtaan.

   Kyllä se vain niin on että koko ajan sormet syyhyyää päästä selaamaan jotakin turhaa.

   :/ :/ Niin... ei hyvä. :(

   Mutta en sitten kuitenkaan viitsi kun kaverit turhautuu sitten samantien jos en heti vastaa, nykyään kun pitää olla koko ajan tavoitettavissa.

   Tämä juuri on aivan kamalaa, siis niin stressaavaa että välillä haluaisin pötkiä pakoon takaisin lankapuhelinten viattomaan maailmaan. Jos haluat tavoittaa jonkun - soitat, ja jos hlö on tavoitettavissa, hän vastaa puheluun. Mahtavaa. Eikä mitään h*lkkarin viestitulvan/statuspäivitysten/kuvalatausten kyttäämistä koko valveillaoloaika. Hups, en ole vastannut viesteihin tai tykännyt kaverin kuvasta --> olen ignorantti urpo joka ei välitä ystävistään. Just. >:-( Aargh, mä kiukustun pelkästä ajatuksesta. Ja siis mikä älytön yhtälö: jengi myöntää että jatkuva tavoitettavissa olo ja somevahvistukset stressaavat ja ahdistavat mielettömästi, ja samalla sitä pitää kuitenkin jatkaa tai olet mulkvist. Huhhuh. Voihan stress-and-guilt-inducing media.

   Vastaa

   0
 25. Noniin, tulipa tämäkin päivä nähtyä! :D Tuo ruusukultainen väri on kaunis. Tsemppiä käytön opetteluun ja koitahan olla addiktoitumatta!

  Vastaa

  0
 26. Ohhoh, kuulinko helvetin jäätyvän.. :D Eikun niin, sehän taisi tapahtua silloin, kun Suomi voitti Euroviisut. Tämä dinosaurus täällä ei ole vieläkään siirtynyt älypuhelimen käyttäjäksi, mutta huomaan kyllä olevani siihen suuntaan menossa, aika lailla samoista syystä kuin sinäkin. Kun vanha uskollinen luurini kuoli, en ole löytänyt nykyisestä perusluurivalikoimasta enää mitään, mikä olisi käytettävyydeltään yhtä hyvä.

  Reissaan myös paljon ja unelmoin hetkistä, jolloin en jatkuvasti olisi joko eksyksissä tai pelkäisi eksyväni minä hetkenä hyvänsä. :D Pikku apulainen todellakin helpottaisi reissuelämää - paitsi tietysti sitten, kun ollaan jossain, missä ei pääse alvariinsa lataamaan puhelinta. Se minua älypuhelimissa ehkä kaikista eniten ärsyttää, koska en hyväksy, että puhelinta pitäisi joutua lataamaan useammin kuin kerran tai max. kaksi viikossa. :D

  P.S. Ihana väri. <3 Mulla on reissuläppärinä babypinkki miniläppäri ja vaikkei sitä valittukaan värin vaan hinnan perusteella, niin kyllähän se ilahduttaa!

  Vastaa

  0
  1. Ohhoh, kuulinko helvetin jäätyvän.. :D

   Hehheh ^_^

   Kieltämättä tuo latausongelma verottaa rankasti älypuhelinten käytännöllisyyttä, mitä apua on karttapalvelusta kun olet keskellä huitsin nevadaa vailla sähköpistoketta...

   Vastaa

   0
  2. Clas Ohlsonilta ainakin saa tosi hyvän ja suht halvan power bankin, (14,99 muistaakseni, se ladattava eikä patteriversio). Sillä saan ainakin omaan täyden latauksen tyhjästä ja joskus vähän päällekin, hyödyllinen matkoilla! :D ladataan samalla tavalla kuin itse puhelin ja kytketään kännykkään kun tarttee ja se lataa sen.

   Vastaa

   0
 27. Ohoh! Vaikka sä et halua hirveästi Appeja, niin tässä olisi muutama joita olen itse käyttänyt todellapaljoa: Spotify, Sporttracker, Fonecta Caller, mobiilipankkisovellus ja Mobilepay. Muitakin mulla on puhelin täynnä, mutta eipä tule kätettyä (ainiin ja Whasapp ja Emojit!). Mä yritän tietoisesti välttää turhaa kännykän räpläämistä, mutta onhan se hankalaa välillä. Niihin näppäimiin kyllä tottuu aika pian :)

  Vastaa

  0
 28. Täh, mitä tämä on. :D Vietin viikonlopun netittä ja sillä aikaa olet ehtinyt harpata 15 vuotta eteenpäin puhelinten saralla!

  Veikkaan supermutulla, että suurimmalla osalla tulee semmonen puhelimenkäyttöbuumi ja sitten se tasautuu jollekin vakaalle tasolle. Ja jossain kohti alkaa datalakot, kuten itsellä. Menee ihan säännöllisesti aina muutama päivä ilman dataa, kun en vain jaksa olla koko ajan tavoitettavissa tai kytätä että koska joku kommentoi jotain mun kommenttia. Huvittaa kun töissä nämä luulevat, että olen jonkinlainen someaddikti, mutta en todellakaan ole, ei tee yhtään pahaa luopua puhelimesta aina muutamaksi päiväksi. Mutta en kyllä vaihtaisi pois älypuhelimesta enää, se tarjoaa kuitenkin listanipottajalle niin paljon. Enkä enää pärjäisiä ilman, että älypuhelin painostaa pyyhkimään pölyt kerran viikossa ja vaihtamaan lakanat kerran kuussa ("Eii, taasko, tyhmä äppi! :( ")

  Vastaa

  0
  1. Vietin viikonlopun netittä ja sillä aikaa olet ehtinyt harpata 15 vuotta eteenpäin puhelinten saralla!

   :D :D

   Veikkaan supermutulla, että suurimmalla osalla tulee semmonen puhelimenkäyttöbuumi ja sitten se tasautuu jollekin vakaalle tasolle.

   Mulla on nyt kahden päivän älypuhelinomistajan tuoreella kokemuksella päinvastainen fiilis: haluan vielä pitää etäisyyttä puhelimeen eikä mun yhtään tee mieli tutustua siihen. Se melkein pelottaa mua. Olin iloinen kun tänä aamuna löysin sieltä kuitenkin ajastimen ^_^ Mä ajastan aina kahvin uutosajan pressopannussa ja kananmunien keittoajan :D Tärkeää ^_^

   Mutta en kyllä vaihtaisi pois älypuhelimesta enää, se tarjoaa kuitenkin listanipottajalle niin paljon.

   Minäkin olen täysin riippuvainen puhelimen muistutuksista, ja siihen kykenivät onneksi vanhatkin luurit. :) Kuinkahan monet tapaamiset ja laskujen eräpäivät olisivat unohtuneet ilman puhelinta...

   Tarvitseeko lakanoidenvaihtamiseen oman sovelluksen..? :D ^_^ Eikö kalenterin tekemä muistutus riitä? :)

   Vastaa

   0
  2. Mun natiivikalenterissa ei saa toistuvia muistutuksia kuin vko/kk/vuosi intervalleilla, ei ollenkaan että X pvän/vkon välein, mikä on mun mielestä tosi hölmöä! Tuo äppi on parempi, kun saan sanoa sille että "muistuta mua kolmen päivän välein että vien roskapussit". Hih, se myös muistuttaa mua nyppimään kulmakarvat, leikkaamaan nurtsin ja pesemään pyörän ja auton. Eli kaikki semmoset jutut, joista olen tosi hyvä uskottelemaan itselleni että eeeei siitä nyt vielä niin kauan ole kun viimeksi...

   Vastaa

   0
  3. Mun natiivikalenterissa ei saa toistuvia muistutuksia kuin vko/kk/vuosi intervalleilla, ei ollenkaan että X pvän/vkon välein

   Aa, okei, no sitten ymmärrän.

   ”muistuta mua kolmen päivän välein että vien roskapussit”. Hih, se myös muistuttaa mua nyppimään kulmakarvat, leikkaamaan nurtsin ja pesemään pyörän ja auton.

   Ihana ^_^ <3

   Vastaa

   0
 29. OMG! Kerrothan sitten jonkin ajan kuluttua, miltä on tuntunut? :) Mä kans vitkastelin jonkin verran älypuhelimen hankkimista juuri siitä syystä, etten halunnut, että musta tulee riippuvainen näprääjä. Olen ennaltaehkäissyt riippuvuutta sillä, etten ole juurikaan ladannut sovelluksia enkä saa ilmoituksia joka asiasta :D

  Vastaa

  0
  1. Kerrothan sitten jonkin ajan kuluttua, miltä on tuntunut? :)

   Toki :)

   Mä lähden samalla strategialla kuin sä: en lataa sovelluksia :) Mitä vähemmän juttuja minkä parissa viettää puhelimen kanssa aikaa --> sitä vähemmän se sitoo.

   Vastaa

   0
  2. Oletko paljon matkustavana ladannut kuitenkin VR:n appin? Tästä on ollut itselleni todella paljon hyötyä.

   Vastaa

   0
 30. Mullakin löytyy 3510i, pinkin värinen myös. Siinä ei ole kulumia paitsi vasemmalla yläpuolessa ja toimi kunnes vaihdoin lipastosta löytämääni 6085:seen. 6085 on mustan värinen ja sekin on nokia.

  Vastaa

  0
 31. Onhan tuo iphone jo noita kahta pieni. Iphone voittaa! Minulla on vähän pienempi iphone mustana! ja se käynnistyy uudelleen siispä käytän nokia 2610:aa harmaana

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)