25.02.2016

Legenda kympillä: Lancôme Erika F

Tein eilen superspontaanin hankinnan: olin elämässäni ensimmäistä kertaa Kajaanissa ja bongasin kaupungin Sokoksella alelaarissa Lancômen Erika F -luomivärin aivan älyvapaaseen hintaan - kymmenen euroa (normaali hinta 37€).

Monille hartaille meikkifriikeille nimi sanoo varmasti jotain tai paljonkin. Muille meikkimaailman kulttituotteita vähemmän tunteville kerrottakoon, että Erika F kuuluu luomiväreihin, joilla on Maine. Niihin hypetettyihin, rakastettuihin kauneustuotteisiin joihin meikkifriikit kautta maailman ovat rakastuneet ja antaneet viidakkorummun soida. On tuotteita, joissa on sitä jotain... Jotain, joka tekee niistä legendaarisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erika F. Yksi näitä tuotteita.

Kuulin Erika F:sta ensimmäistä kertaa ehkä 6 vuotta sitten, kenties aikaisemminkin. En tiedä milloin sävy on alkunperin ilmestynyt, mutta aina välillä se on lopetettu Lancômella ja sitten taas tuotu takaisin fanien vaatimuksista. Ehkä jopa suunnitelmallisesti Lancômen taholta - tuotteen myyttistä mainetta on haluttu pitää yllä.

Mikä Erika F:sta sitten tekee niin hypetetyn? Sävy näyttää napissa aika mitäänsanomattomalta. Onko se khaki..? Onko se harmaanvihreä? Onko se sittenkin hopea..? Juuri tämä on Erikan suosion salaisuus: sävyn kameleonttimaisuus ja samalla arkisuus ja neutraalius - se sopii melkein kaikille. Erika F:sta löytyy lukemattomia sävykuvauksia: useille se näyttäytyy taupena, toisille selvästi vihreänä, jotkut sanovat että se on pronssinen, toisten mielestä hopeinen, jotkut näkevät siinä kultaakin ja jopa sinivihreää.

ErikaF_Lancome

Kuva: Lancôme

MakeUp Alleysta löytyy mm. seuraavanlainen kuvaus joka summaa Erikan monipuolisuuden hyvin: "Gorgeous medium taupe with a very slight olive undertone and is infused with gold AND silver microshimmer."

Kuten viimevuotisesta sinikulta/valkokultamekko-hulabaloosta viimeistään selvisi, ihmiset näkevät värejä hyvinkin eri lailla. Yhdelle Erika on ruskea, toiselle hopea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulle se on vihreä. Upea, voimakkaasti hohtava, välillä enemmän kultaan, välillä hopeaan shiftaava savuinen vihreä. Kuvissa se näyttää viileältä, livenä kultaisemmalta. Uskomaton kameleonttisävy todellakin.

Ja mitä kummaa - vaikka vihreän ei pitäisi värimaailman "lakien" mukaan millään lailla korostaa sinistä, niin Erika tekee senkin. Luulen, että se johtuu kultashimmeristä. Jotkut oliivin sävyiset vihreät saavat silmien sinisyyden pomppaamaan, mikä johtuu oliivisävyjen kultaisesta taitosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos haluaa tehdä yhden ainoan sävyn smokey-meikin, tässäpä juuri on sävy siihen: Erika F:ää koko luomelle ja se on siinä. Niin helppo, niin kaunis.

Joo sorry - kulahtanut kirkkaanvihreä trikootoppi sopii tosi hyvin smokey-meikin kanssa ^_^ Huuletkin meikkaamatta eikä poskipunaa, kokonaisuus näyttää hassulta. Mun ei pitänyt laittaa tänään kuin ripsaria koska on salipäivä, siksi vajaa meikki, mutta halusin kuvata Erikan teille in-action silmämeikissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki nämä vuodet olen aina aika ajoin harkinnut Erikan F:n ostamista. Työpaikaltanikin muistan lukuisat kerrat kun hypistelin luomiväriä sormissani ja räpläsin taskulaskimella hintaa henkilökunta-alen jälkeen. Joskus se oli muutenkin alennuksessa pakkausuudistusten yhteydessä. Kuitenkin Erika jäi aina hankkimatta.

No, eilen tuli se päivä. Kympillä. Kannatti odottaa :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä miksi Sokos myy näitä näin halvalla, onko edessä jälleen pakkausuudistus vai onko Erika F jäämässä pois Suomen markkinoilta. Ranskan Lancômen sivuilla sävy listataan edelleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. Jos joku lukijani Kajaanista kiinnostui Erikasta niin Sokokselle jäi vielä kaksi Erika F:ää... ;) Lisäksi siellä oli ruskea versio nimeltään Taupe Erika, se oli myös todella kaunis mutta ilman F:n kulttimainetta.

P.P.S. Ai mitä tein Kajaanissa? :) Olin tapaamisessa Pohjolan Matkan kanssa, odotettavissa on toivon mukaan uusi lukijamatka entistä päheämmällä ohjelmalla... ;)

35 comments on “Legenda kympillä: Lancôme Erika F”

  1. Onpa kaunis sävy! En tiiä miltä se näytti mun silmään, mut ehkä kaunis on paras kuvaus :)
    Harmi, että Kajaani on vähän pitkällä, muuten olis tullu kiire!

    Vastaa

    0
  2. Eipä uskoisi kun rasiaan katsoo miten kaunis tuo sävy sitten luomella onkaan!

    Vastaa

    0
    1. Siellähän oli komea lumilinna :) Nätti kaupunki :) Syötiin lounasta ihanassa paikassa nimeltä Sirius, tosi hyvä ja freesi noutopöytä jossa vähän persoonallisempaakin ruokaa kuin peruslounaspaikoissa :)

      Vastaa

      0
  3. Minä näen värin hopeana joka shiftaa vähän khakinvihreään. Tuli sun puolesta ilahtunut fiilis, sellainen tunne kun tekisi mieli hyppiä ilosta :D etenkin kun tiedän että sinä et hirmuisesti rohmua alelaareilla tai ole hullu meikkishoppailija. Mikä sen parempaa kuin hyvä alelöytö, juuri tuollaisesta tuotteesta jota on himoinnut pitkään. Minä en ole kuullutkaan Erika F:stä ;) mutta nätti on!

    Vastaa

    0
    1. Tuli sun puolesta ilahtunut fiilis, sellainen tunne kun tekisi mieli hyppiä ilosta :D

      :) ^_^ <3

      Olin kyllä tosi iloinen mun ja Erikan kohtaamisesta näin yllättävissä merkeissä :)

      Vastaa

      0
  4. Enkä onnistunut bongaamaan sinua, kun itse olen harjoittelijana kahden liikkeen päässä Sokkarista.. :D mutta tervetuloa tänne lumiseen Kajaaniin, jossa tälläkin hetkellä (koko päivän!) on satanut lunta ja reippaasti

    Vastaa

    0
  5. Ei mulla muuta, kuin että Go Kajaani! Kyllä se sydän aina vähän läikähtää kun huomaa kotikaupunkinsa nimen. Vaikka en siellä pitkään aikaan ole asunutkaan :)

    Ja sulla on kiva blogi, kiitos siitä ^^

    Vastaa

    0
    1. Täytyy käydä Kajaanissa joskus kesälläkin, ja Siriukseen haluan vielä uudestaan testaamaan a la carten :)

      Vastaa

      0
    2. Mun mielestä Vuokatti on ihanaa aluetta ja Katinkullan alueella tuntuu välillä kuin olisi ulkomailla. Ainakin näin maalaisen silmin ^_^ Hyvät liikuntamahdollisuudet.

      Vastaa

      0
  6. Paletissa näyttää mun silmään hopealta, mutta meikkikuvissa vihreältä.. Jännä :D Ihan mukavan näköinen sävy kyllä ja näyttäisi tosiaan korostavan sinisiä silmiäsi.
    Passaiskohan tuo mullekki, en oo tuon tapaistakaan sävyä kokeillu. Itellä on mainitsijasta riippuen kuulemma siniset, vihreät tai sinivihreät silmät :D Ite oon nyt päätyny sinivihreeseen (iskällä siniset, äitillä vihreet) :D
    Hiukan hohtavat/shimmerit on lähes aina nättejä sävyjä. Tosin itsehän käytän luomiväriä julkisesti kerran tai pari vuoteen ja silloinki yleensä valkoista... :D Tuntuu, että liika silmämeikki (eli liika on rajauksiin ja ripsariin yhdistetty luomiväri) vielä korostaisi huonoa ihoani. >.< Tyhmää ehkä, ei kai sitä voi sillä korostaa.. Vai voiko? :D Vaatiiko luomiväri sitten aina poskipunaa? Mahdollisimman siistityt kulmien ja huulien rajat ehkä ja meikkipohjana pakko olla jotain, ettei oo pelkkä luomiväri.. Mulla tulee poskipunasta ja luomiväreistä niin ylimeikattu olo :/ Smokey meikissä on lisäksi se ongelma, ettei mun silmät kestä sisärajausta vuotamatta ja punoittamatta ja se ois mun mielestä ainoa nätti vaihtoehto, että sen kanssa on sisärajaus.

    Vastaa

    0
    1. Itellä on mainitsijasta riippuen kuulemma siniset, vihreät tai sinivihreät silmät :D

      Joo, mullakin on kuulema vihreät silmät, ainakin IsaDoran meikkitaiteilija Stephan Øienin mukaan! Valo vaikuttaa kyllä tosi paljon, Välimerellä ollessa minäkin näen mun silmät välillä vihreinä ^_^

      Erika F on todella kimaltava ja hohtava sävy, mutta neutraali. Sanoisin, että se sopii kaikille viileä/lämmin-kaksoisluonteensa puolesta, mutta jos ei välitä poskille helposti varisevasta shimmeristä niin sitten kannattaa passata. Hohtavuudella on kuitenkin aina se kiistaton etunsa että luomiväri häivyttyy paremmin ja tottumatonkin meikkaaja saa helposti kauniin tuloksen.

      Ymmärrän kokemuksesi poskipunasta ylimeikatun lookin luojana, itsellänikin oli todella pitkään tällainen suhde poskipuniin :) Totta on että poskipunalla saakin helposti ylimeikatun tuloksen jos käyttää itselleen sopimatonta sävyä ja vielä liian voimakkaasti. Aloittelijan kannattaa aloittaa miedoista, lähellä ihon sävyä olevista sävyistä (kuten nudepersikka tai nuderoosa), niillä ei juuri voi "töpeksiä" :) Omakin virheeni oli teininä ostaa liian kirkkaita ja vahvapigmenttisiä poskipunia joita en osannut laittaa tarpeeksi kevyellä kädellä.

      Luomiväri ei "vaadi" poskipunaa, mutta itse olen tottunut tekemään aina viimeistellyn kokonaisuuden johon poskipuna kuuluu luonnollisena osana. Olen luonnostaan kalpea ja ilman poskipunaa (tai auringon tuomaa päivetystä) kasvot ovat värittömän näköiset.

      Vielä Erikan käytöstä - sitä voi myös sipaista vain aivan kevyen kerroksen liikkuvalle luomelle, ei siis tarvitse tehdä smokeyn tyylistä :) Erikasta saa läpikuultavan miedon vetämällä siveltimellä vain yhden kerroksen, tai todella intensiivisen tumman ja metallisen kostean näköisen laittamalla sitä esim. mustan tai tummanvihreän voidemaisen luomivärin päälle. Käyttämällä vaahtomuoviapplikaattoria saa aina voimakkaamman tuloksen kuin siveltimellä.

      Vastaa

      0
  7. Hih, pitikin kysyä, mitä sä tosiaan teit Kajaanissa. Siellä muinoin n. 15 vuotta asuneena kiinnosti. :) Joo, Sokos on hyvä, onneksi kohta tulee Ouluunkin. Ja mahtavaa, jos/kun uusi reissu toteutuu! :)

    Vastaa

    0
    1. Minusta on aina tosi kiva käydä uusissa paikoissa Suomessa :) Harmi kun majoitus on niin kallista, muuten harrastaisin kotimaan matkailua enemmänkin :)

      Oulussakin pitäisi jonain päivänä käydä "kunnolla". Olen käynyt siellä vain lapsena sukulaisten luona, mutta he eivät asu keskustassa. Oulun keskusta on minulle aivan vieras. Olen kuullut että se on tosi mukava ja viihtyisä kaupunki :)

      Vastaa

      0
    2. Tervetuloa Ouluun jonain päivänä! :) On tää mukava paikka, täällä jo yli 10v. viihtynyt. Joo, kyllä kotimaan matkailukin on mukavaa. Ja kiva, että löysit tuon luomivärin. :)

      Vastaa

      0
  8. Onpa tyylikäs sävy ja meikki! Tykkään tosi paljon :-) Olen ihan kateellinen. Itse en osaa tai voi tuollaista käyttää. Näytän jotenkin ylimeikatulta tai sitten oikea sävy ei ole (vielä) löytynyt.

    Teoreettinen kysymys: Jos ostaa uutuusripsivärin, joka lupaa täydellistä erottelevuutta, mutta klimppaa ripset, niin voiko sen teoriassa palauttaa? (nyt en ole ihan varma olenko jopa kysynyt tätä aikaisemmin, mutta yllättäen taas ajankohtainen kysymys.;-))

    Vastaa

    0
    1. Kyllä mä yrittäisin palauttaa :D ^_^ Vaikka valmistaja varmasti voi vedota siihen, että ripsarit käyttäytyvät eri tavalla eri ripsissä. Aina kannattaa kokeilla :)

      Vastaa

      0
  9. Ei ole Erika F jäämässä pois tai muuttumassa mihinkään ;) tiedä sitten miksi kyseinen piste on sen aleen laittanut. Mutta edelleen jatkossakin saadaan kyseisestä sävystä nauttia :)

    Vastaa

    0
    1. Aa, kiitos tiedosta :) No, kajaanilaisten ilo tuo heidän Sokoksensa päätös! ^_^

      Vastaa

      0
  10. Munkin mielestä näyttää napissa hopealta, mutta silmissä hämmentävän vihertävältä. Onpa jännä. En kuuna päivänä ostaisi tuota luomiväriä edes kympillä, jos alelaarista sen poimisin ja näkisin värin vain napissa. Hieno kyllä.

    Vastaa

    0
  11. Itse olen aina asunut "pikkupaikkakunnilla" ja huomannut että tosi usein just Sokoksissa myydään selektiivisiä meikkejä -50%, jopa -70% tai sitten tasarahahinnoin.
    En tiedä miten esim. Helsingin Sokoksessa homma toimii, siellä tietty kysyntäkin on lähtökohtaisesti jo huimasti suurempi.
    Mutta ilahduttaa kyllä tämmöistä pihiä, ja siitä saa kyllä aina ylimääräsiä sydämentykytyksiä kun tonkii kaikkia laareja :D

    Vastaa

    0
  12. Kajaanin Sokoksen alelaarit on kyllä ihan parhaat <3 sieltä on tullut tehtyä huippulöytöjä vuosien varrella. Se on aina vanhempien luona käydessä yksi reissun kohokohtia, kun pääsee Sokokselle penkomaan niiden tarjouslaarit :D On kyllä mielenkiintoinen luomiväri toi Erika F, mun mielestä on ihan perus hopeisen näkönen napissa, mutta noissa sun meikkikuvissa taas näyttää tosi nätiltä tummalta oliivinvihreältä.

    Vastaa

    0
  13. Hassu sävy tosiaan; nappikuvissa näyttäytyy mulle jonkinlaisena ruskean ja hopean mutaationa, lähimeikkikuvassa taas näkyi se vihreäkin! E

    Vastaa

    0
  14. Alelöydöt on mahtavia, etenkin jos löytää jotain, mitä ei olisi kuvitellut löytävänsä. Mun pitää varmaan kesällä myös pistäytyä tuolla Kajaanin Sokoksen alelaareilla, kun siellä päin tulee lähes joka vuosi pistäydyttyä perheen kanssa Kainuun rastiviikon ansiosta.

    Ja kiitti muuten siitä UD Naked -palettiavusta, jota sain sulta muutama postaus sitten. Kotiutin Naked 3 -paletin, johon olen supertyytyväinen. Sain sen vielä -20% alennuksella, joten hymyni oli vielä leveämpi.

    Harrastamastasi liikunnasta vielä. Miten mahdutat kaiken viikko-ohjelmaasi, kun jos oikein olen käsittänyt, niin käyt salilla, juokset ja joogaat? Kuinka usein teet mitäkin, ja teetkö useampia juttuja saman päivän aikana? Niin ja miten se juoksu sulla tällä hetkellä kulkee? Eikä tartte vastata, jos kysymystykitykseni menee liian henkilökohtaiselle tasolle. :)

    Mä olen tässä tällä viikolla aloitellut juoksua 15 vuoden (!!!!) tauon jälkeen uudestaan (lasten saaminen, mikä ihana tekosyy). Pimeällä, jotta kukaan muu ei nää sitä, näitä maaseudun etuja. :D Ja siis oma projektini on siinä vaiheessa, että kävelen tyyliin viisi minuuttia, juoksen minuutin ja sama toistuu noin 20-30 min ajan. Enkä uskalla tehdä tuota kuin kolmisen kertaa viikossa, jotten hajota paikkoja. On tää kanssa. Mutta jostain se on aloitettava. Ja siinä toivossa teen, että kesällä kulkee jo paljon paremmin, nyt on tietty tuskaa, lähinnä henkisesti.

    Vastaa

    0
    1. Kotiutin Naked 3 -paletin, johon olen supertyytyväinen. Sain sen vielä -20% alennuksella, joten hymyni oli vielä leveämpi.

      Mahtavaa :) Onnittelut :)

      Liikunnasta, ei ollut mitenkään liian henkilökohtainen kysymys :)

      Mun liikuntaviikko-ohjelma on tällä hetkellä tällainen:
      MAANANTAI: Jooga + Sali 1
      TIISTAI: Kevyt juoksu/kävely + Sali 2
      KESKIVIIKKO: Lepopäivä
      TORSTAI: Juoksu
      PERJANTAI: Sali 3
      LAUANTAI: Sali 4
      SUNNUNTAI: Juoksu

      Eli hyvin saan mahdutettua. Juoksua on vain 3-4 kertaa viikossa sillä sitä tiheämpi tahti alkaisi verottaa painoharjoittelua. Salitreeni on mulle kuitenkin edelleen se ykkösliikuntamuoto enkä halua harrastaa aerobista sen kustannuksella. Tunnin lenkki 3-4 kertaa viikossa kehittää kestävyyttä ja peruskuntoa mutta ei vaikuta negatiivisesti painoharjoitteluun.

      Juoksu kulkee tällä hetkellä ehkä jonkun verran paremmin kuin ennen ruokavaliokokeilun aloittamista, olen jaksanut juosta useamman lenkin yhtäkestoisesti samaa tahtia 8,5 km tunnissa. Ennen olen joutunut aina hidastamaan tempoa viimeistään puolen välin jälkeen. Ei tuo juoksu edelleenkään mitenkään kevyesti kulje mutta arvioisin että jaksaminen on vähän parantunut. :)

      Odotan että pääsen ulos juoksemaan, se on tietysti mukavampaa kuin tympeä juoksumattoilu :) Vaikka tykkään kyllä talvesta eikä mulla ole kiire päästä lumesta eroon :) En vain oikein osaa ajatella juoksevani ulkona talvella enkä ole viitsinyt sijoittaa talviajan ulkojuoksuvaatetukseenkaan, siksi juoksen kuntosalin matolla kunnes tulee kevät :)

      Hei paljon tsemppiä sinullekin juoksuharrastuksen elvyttämiseen, kyllä se siitä lähtee :) Vai että pimeällä ettei kukaan näe..! ^_^ Voi sinua. Ehkäpä kesällä rohkenet jo juosta päiväsaikaan näkyvillä :) - Kesällähän on kyllä valoisaa illallakin ;)

      Vastaa

      0
  15. Moikka!

    Hih todellinen alelöytö! ;) Mutta asiasta kukkaruukkuun. Osaisitko Sanni auttaa... Olen ymmärtänyt että käytät meikissäsi mineraalimeikkipohjaa. Mietin että voiko mineraalimeikkipohjan (esim. Lily Lolo) kanssa käyttää perinteistä valokynää, voidemaista poskipunaa ja luomivärinpohjustusainetta? Itse olen tykästynyt noihin tuotteisiin, mutta koen vaikeaksi niiden yhdistämisen mineraalimeikkipohjaan. :( Kiitos avusta!

    Vastaa

    0
    1. Moi Ammi!

      voiko mineraalimeikkipohjan (esim. Lily Lolo) kanssa käyttää perinteistä valokynää, voidemaista poskipunaa ja luomivärinpohjustusainetta?

      Voi käyttää, tosin voidemainen poskipuna voi kökkööntyä levittäessä levitystekniikasta riippuen, sitähän ei ole tarkoitettu ihanteellisesti puuterimaiselle pohjalle. Itse olen kyllä monesti onnistunut taputtelemaan voidemaisen poskipunan nätisti paikoilleen mineraalipohjan päällekin. Täytyy vain olla hieromatta ihoa liikaa. Sama juttu valokynän kanssa.

      Luomivärinpohjustajahan tulee joka tapauksessa alimmaiseksi paljaalle luomelle, joten mineraalipohja ei vaikuta sen käyttämiseen. :)

      Vastaa

      0
  16. Oulussa asuvana minäkin Sokosta odottelen. Oulun keskusta on aika pieni, eikä täällä ole nyt yhtään kauppakeskusta. Pitkään on pitänyt kysyä sinulta apua, että mikä olisi hyvä luomivärisävy ruskeille silmille, jos ei aina ruskeaa halua käyttää? Olen käyttänyt harmaata, mutta sellaista juuri oikeaa sävyä en ole löytänyt. Lumenella oli muutama vuosi sitten täydellinen siniharmaa luomiväriduo, mutta se lopetettiin.

    Vastaa

    0
    1. pitkään on pitänyt kysyä sinulta apua, että mikä olisi hyvä luomivärisävy ruskeille silmille, jos ei aina ruskeaa halua käyttää?

      Onko sinulla vaalean- vai tummanruskeat silmät? Tummanruskeille käyvät melkeinpä kaikki sävyt, vaaleanruskeille hyviä ovat esimerkiksi metsän- ja oliivinvihreä, kultainen, persikka ja okra.

      Vastaa

      0
  17. Hauska lukea kauniita kommentteja Kajaanista, kun minusta tämä on rumimipia ja kököimpiä kaupunkeja mitä oon nähny :D Pakko vielä kysästä kävitkö tekemässä salitreenin Kajaanissa ja jos kävi, niin missä kävit?

    Vastaa

    0
    1. En käynyt treenaamassa kun keskiviikko on mun lepopäivä :) Ja toisaalta, en viitsi maksaa kalliita kertamaksuja niissä kaupungeissa joissa ei ole Fitness24Seven-salia joten jos olen vierailulla treenipäivänä kaupungissa jossa pitäisi maksaa salista niin jätän salin väliin ja teen kotijumpan :)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat