24.01.2016

Ihan pähkinöinä

Virosta pähkinöihin :)

Pahkinat_IMG_1166

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Anyday Nutsin kampanjaan, jonka teema oli kuin mulle tehty: kertoa miksi pähkinät on niin hyviä! Miksipäs pähkinähullu ei haluaisi tällaiseen mukaan? :D

Blogin ravintojuttuja lukeville on varmaan tullut tutuksi mun rakkaus pähkinöihin. Syön niitä päivittäin ja niitä kulkee aina mukana käsilaukussa ja treenikassissa. Olen erityisen hulluna hasselpähkinään, se on suosikkini mantelin, pekaanin ja saksanpähkinän ohella. Käytän pähkinöitä tosi monipuolisesti; rouhin niitä aamupalalla jogurttiin, teen niistä mysliä, heitän wokattujen kasvisten sekaan tai ripottelen murskattuina uunikalan päälle.

Käsilaukussa kulkeva pähkinäpussi on minulle niin ehdoton että tarkistan joka kerta ulos lähtiessä ettei pussi ole päässyt tyhjenemään. Pähkinät eivät paljon paina ja ovat helpoin tapa saada nopeasti energiaa jos joudun tilanteeseen, jossa ateriavälit venyvät. Mikä parasta, pähkinät eivät pilaannu ihan hetkessä eikä niiden kanssa voi käydä ”kassiin muusaantunut banaani” –vahinkoja :D Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle pähkinät ovat mitä parhain pikaenergian lähde, ja muillekin terveellisempi vaihtoehto kuin se suklaapatukka, totta kai ;)

idPahkinamysli

Paahdettuina pähkinöiden aromi on herkullisimmillaan ja tietysti ne ovat extrarouskuvia. Paahdan melkein kaikki ostamani pähkinät ennen käyttöä, mutta Anyday on tehnyt sen jo puolestani – kaikki Anydayn pähkinät ovat kuivapaahdettuja. Se tarkoittaa, että ne on paahdettu ilman öljyä parhaan rapeuden takaamiseksi. Nams!

Anydayn valikoimassa on kaksi erilaista pähkinäsekoitusta sekä pussit mantelia ja cashewia. Osassa tuotteista on ripaus suolaa, osa on kokonaan ilman. Kaikkia pakkauksia saa 140 g ja 60 g koossa. Isompi keittiön kaappiin, pienempi käsilaukkuun!

AnydayNuts_IMG_1173

DRY ROASTED ALMOND MIX sisältää kuorellisia ja kuorettomia manteleita ripauksella merisuolaa.

AnydayNuts_IMG_1177

DRY ROASTED CASHEW NUTS sisältää pelkkiä paahdettuja cashew-pähkinöitä, ei suolaa.

AnydayNuts_IMG_1172

DRY ROASTED NUT MIX sisältää sekoituksen kevyesti suolattuja casheweita, maapähkinää, mantelia ja hasselpähkinää.

AnydayNuts_IMG_1175

DRY ROASTED NUT SELECTION sisältää sekoituksen cashewpähkinää, mantelia ja pekaania, ilman suolaa.

.

Suosikkini Anydayn pähkinäpusseista ovat suolaton cashew-manteli-pekaani-sekoitus ja suolattu manteli-mix. Ensin mainittu sopii yleisesti ruoanlaittoon, leivontaan, myslisekoituksiin tai käsilaukkuun energiantankkaukseen. Suolatut versiot, joista etenkin mantelit on mun suosikkeja, sopii illanistujaisiin terveelliseksi snackiksi sekä tietysti myös ruoanlaittoon. Kokeilkaas suolattuja manteleita vaikka pizzassa, niin kuin minä tein pari viikkoa sitten. Tai kastikkeessa - törkeän hyvän makuista romesco-kastiketta maistaneet tietävät, että maku on kaiken vaivan arvoinen!

Moni varmaan tietääkin, että pähkinät ovat todellisia terveyspommeja; niissä on huimasti hyödyllisiä ravintoaineita kuten tyydyttymättömiä rasvoja, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Jos natustelet perunalastuja, et saa mitään terveydellistä hyötyä, kun taas rapeilla pähkinöillä ja manteleilla herkutellessa saat kaupan päälle läjän suojaravintoaineita. Miltä kuulostaa lataus kalsiumia, e-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia, sinkkiä, riboflaviinia ja niasiinia? Joo, aika vakuuttava kattaus terveyttä edistäviä aineita. Niitä löytyy mantelipussista.

Jauhettu manteli on myös yksi vähähiilarisen leivonnan perusraaka-aineista. Ja pähkinöistähän voi myös valmistaa vegaanista juustoa! Kenellä on vielä muistissa mun viime talvena jakama yllättävä ohje mantelista tehdystä, uunissa paistetusta kotijuustosta?
Mantelikotijuusto_IMG_1996

Ei ihan heti uskoisi että kuvassa on mantelista paistettu, fetalta maistuva "juusto"! Pähkinöistä on moneksi! :)

.

Tässä vielä ohje mun pähkinämysliin. Siemennäkkärin tavoin valmistan tätä heti uuden satsin kun edellinen loppuu, tätä on aina oltava kaapissa.

Normaalisti paahdan mysliin tulevat pähkinät mutta Anydayn pähkinöitä käyttämällä jää yksi aikaavievä vaihe pois :)

Pahkinat_IMG_1255

Sannin viljaton pähkinämysli

Anyday Nuts Dry Roasted Nut Selection - pähkinöitä (manteleita, pekaaneita ja casheweita)

(murskaan pähkinät veitsellä)

Soijahiutaleita

Fibrex-hiutaleita

Chia-siemeniä

Kookoshiutaleita

(Jauhettua vaniljaa)

Pahkinamysli_IMG_1241

Lopuksi aivan vastustamaton lukijakilpailu, jossa voi voittaa itselleen koko setin Anyday Nutsin herkullisia rouskuvaisia! Who wants nuts? :D

Osallistut kilpailuun kertomalla, missä tilanteessa söisit Anyday Nuts –pähkinöitä.

Liitä kommenttiin sähköpostiosoitteesi sille tarkoitetulle riville. Osallistumisaikaa on maanantaihin 25.1. kello 24.00 saakka.

Pähkinäherkut voitti: Outi. Onnittelut :) Voittajaan on otettu yhteyttä.

275 comments on “Ihan pähkinöinä”

  1. Ehdottomasti välipalana ja vaikkapa salaattien kaverina salaatin päälle ripoteltuna!

    Vastaa

    0
  2. Minäkin kävin Virossa tässä toissa viikolla ja ostin noita cashew pähkinöitä sieltä.Ne on parasta syötävää ihan sellaisenaan,mutta murskaan aika usein myös smoothien päälle "koristeeksi".

    Vastaa

    0
  3. Herkuttelisin suolaisilla versioilla hyvää leffaa katsoess ja maustamattomia käyttäisin aamujugurtissa sekä smoothiessa. :)

    Vastaa

    0
  4. Söisin pähkinöitä just sillon kun tekee mieli napostella jotain, mutta karkkia/sipsiä ei niiden epäterveellisyyden takia halua ostaa!

    Vastaa

    0
  5. Edellisen kerran söin Anydays-pähkinöitä junamatkalla; ovat ihan mielettömän hyvä matkaeväs ja tulevat jatkossakin laukusta löytymään. Matkojen lisäksi pähkinät ovat ihania ihan vain kotosalla herkutteluun; toki kaloreita on paljon, mutta näitä voi paremmalla omatunnolla nauttia kuin esim. noita mainitsemiasi perunalastuja :)

    Vastaa

    0
  6. Pähkinät ovat oiva välipala töissä varsinkin iltapäivällä, jos olen menossa liikkumaan suoraan töistä.

    Vastaa

    0
  7. Ehdottomasti herkuttelisin niillä esimerkiksi tv:n ääressä tai iltaa istuessa! Haluaisin myös opetella käyttämään niitä ruuassa :)

    Vastaa

    0
  8. Autossa tarttisin nuita energiapommeja! Ajelen viikossa semmoset rapiat tuhat kilometriä, joten voisi olla tällaiset välipalat paikallaan :D Tosiaan banaanit ovat päivän jälkeen aika jäätyneitä kun täällä pohjoisessa asustan, jos sattuvat jäämään autoon :D

    Vastaa

    0
    1. Tosiaan banaanit ovat päivän jälkeen aika jäätyneitä kun täällä pohjoisessa asustan, jos sattuvat jäämään autoon :D

      :D No sekin vielä ^_^ Ei vain muusi- vaan myös jäätymisvaara :D Sitten vain blenderiin ja vähän kookosmaitoa sekaan ja saat ihanan banaanisorbetin :)

      Vastaa

      0
  9. Milloin vain! Itse tykkään kanssa heitellä jogurtin päälle, aamupuuroon, välipalana kun nälkä yllättää, wokeissa erityisesti nuo paahdetut cashewt maistuvat ihanalta!!:) muita makuja en näistä olekaan ehtinyt maistaa:)

    Vastaa

    0
  10. Treenikassissa kulkee aina mukana välipalapatukkaa ja muuta energiatankkauksen varalle, pitäisi laittaa sinne pähkinäpussikin! Parempia kuin energiageelit tms.

    Vastaa

    0
  11. uuuu. vaikka kesken pitkän luennon, lentokoneessa (kiroan aina sitä "ei yli 100ml nestettä" -sääntöä) ja nyt, koska tekee mieli pähkinöitä :---)

    Vastaa

    0
  12. Syön aika paljon pähkinöitä, pääasiassa cashew ja suolapähkinöitä. Snäksinähän näitä menee. Nämä esittelemäsi pähkinät olisivat terveellisempi vaihtoehto kuin runsassuolaiset joita nyt syön mutta silti jännemmänmakuisia kuin vähän tylsähköt naturel-pähkinät. Koitan elää vhh:sti joten tilausta pähkinöille on :)

    Vastaa

    0
  13. Syön pähkinöitä ihan kaikissa tilanteissa. Erityisen hyviä ne ovat juurikin kassissa hätäapuna, kun tarvii pikaisesti saada energiaa.

    Vastaa

    0
  14. Uuuu this makes me nuts! Mutta tosiaan, pähkinät sopivat kyllä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Niitä tulee käytettyä napostelussa, ruoanlaitossa, leivonnassa ja esim smoothieissa. Harmi vain, että osalla pähkinöistä on aika suolainen hinta.

    Vastaa

    0
  15. Ihan missä vaan, pähkinät on parhaita! Mutta ensimmäisenä tuli mieleen, että jos minulla olisi pussi varalla autossa ja lähtisin töistä nälkäisenä kaupan kautta kotiin, olisi aika hyvä idea syödä pähkinöitä ennen kauppareissua! :)

    Vastaa

    0
  16. Pähkinät on ihania naposteltavia television ääressä ja välipalana liikenteessä! :)

    Vastaa

    0
  17. Nämä tulisi tarpeeseen! Luennolta toiselle rientäessä ei aina ole aikaa mennä syömään, joten terveelliset välipalat ovat ajankohtainen asia.

    Vastaa

    0
  18. Yövuorossa noin klo.04 kun iskee hillitön makeanhimo! Testaisin toimivatko tämä karkkien sijaan :)

    Vastaa

    0
  19. Söisin pähkinöitä karkin korvikkeena! Olen ihan sokerihiiri, mutta erityisesti cashewpähkinät ovat niin hyviä, että niillä voin korvata karkit ilman suurempaa mielipahaa. :D

    Vastaa

    0
  20. Välipalaksi ja tietty haluisin jakaa pähkinät iskän kanssa, hän rakastaa pähkinöitä! :)

    Vastaa

    0
  21. Pääasiassa varmasti pitkän koulu- tai työpäivän aikana välipalaksi. Tai illalla naposteluun! :)

    Vastaa

    0
  22. Ottaisin pähkinät luentoevääksi! Joskus tauot luentojen välillä ovat niin lyhyitä, että ei kerkeä lounaalle.

    Vastaa

    0
  23. Ostin muutama viikko sitten pussin cashewta ja manteleita. Siis NIIIIIIIN hyviä!! Parhaita ikinä. Lapsetkin oli paikalla ja jokaiselle kun antoi yhden niin heti tuli "anna toinen!" pyyntö :D Meillä syödään lähes päivittäin pähkinöitä, eniten manteleita kyllä.

    Ei tosin passaa totuttaa muksuja näihin, ei riitä rahat ostamaan ^_^ Ovat niin herkkua ja nopeasti kuluu viiden hengen voimin.

    Vastaa

    0
  24. Anyday nutsit sopisivat aamupuuroon koska minulla on tapana sekoittaa siihen kaikenlaisia siemeniä ja pähkinöitä tuomaan suutuntumaa sekä hyviä rasvoja ja proteiineja :)

    Vastaa

    0
  25. Nam, olen haaveillut vuosia pähkinöistä, mutta pähkinäallergikon äitinä ovat ne saaneet jäädä kauppaan. Nyt tyttö on jo sen verran iso, että ymmärtää jättää äidin herkut rauhaan. Maistuis kyllä monessa tilanteessa .

    Vastaa

    0
  26. Kuulostavat täydellisiltä välipaloilta, joten pääsisivät ainakin töissä välipalaherkuksi vihreän teen kaveriksi :)

    Vastaa

    0
  27. Söisin pähkinöitä ainakin välipalana sellaisenaan, salaatissa, wokissa ja ehkäpä testaisin niitä tuorepuuroon sekä smoothieen.

    Vastaa

    0
  28. Pähkinät on loistava välipala pitkillä luennoilla, joiden aikana niitä voi huomaamattomasti popsia. Yliopistolle siis kuljettaisin omani, mikäli voittaisin :)

    Vastaa

    0
  29. Söisin Anyday Nuts pähkinöitä, kun pitäisimme kaverini kanssa matikkakerhoa ylioppilaskirjoituksia varten - hän nimittäin lupasi auttaa minua pähkinäpalkalla ;D

    Vastaa

    0
  30. Suolattuja manteleita tykkään napostella sarjoja katsoessa ja suolaamattomia iltapalajogurtissa. :)

    Vastaa

    0
  31. Ihanan kuuloinen tuote. Keksin heti kasapäin käyttöideoita. Mistähän näitä saa ostaa?

    Aamiaiseksi päivinä jolloin pitää lähteä tien päälle kauan ennen heräämistä. Niinä päivinä syön aamiaisen auton ratissa.

    Leffaan napostelvaksi.

    Uimakassiin uimista jälkeen syötäväksi yhdessä palautusjuoman kanssa. Nyt siellä on usein myslipatukka.

    Välipalaksi tai ruuan korvaamiseen kiireisinä päivinä.

    Ihan vaan herkutteluun.

    Vastaa

    0
    1. Mistähän näitä saa ostaa?

      Ihan perusruokakaupoista, K-kaupoissa ja Cittareissa ainakin olen nähnyt ja uskoisin että S-Ryhmäkin näitä myy.

      Vastaa

      0
  32. Luen paljon ja oispa ihanaa samalla rouskutella näitä ihania pähkinöitä

    Vastaa

    0
  33. Oijoi, minulla Anyday nuts -pähkinät pääsisivät samanlaiseen suurkulutukseen, kuin ilmeisesti sinullakin! :) Pähkinöitä kuluu niin ruuissa kuin välipaloissakin, joko sellaisenaan tai höysteenä.

    Vastaa

    0
  34. Mä ottaisin mukaan töihin evääksi. Varsinkin yövuoroon, silloin tarvii saada energiaa helposti, ilman varsinaista ruokaa. Se kun tuppaa väsyttämään liikaa. Ja onhan se mukava myös mutustella herkullisia pähkinöitä :)

    Vastaa

    0
  35. Mä oon aivan rakastunut noihin kuivapaahdettuihin pähkinöihin ja söisinkin niitä useammin, jos ne ei olisi niin pirun kalliitta ( 3e pieni pussi)! Mä syön näitä lähinnä herkkuina tenttiin lukiessa, satunnaisesti menee myös välipalana :)

    Vastaa

    0
  36. Milloin pähkinöitä -ei- söisi... :) Just nyt juurikin kaipaisin reppuun pussin, josta napsia fiksua välipalaa.

    Vastaa

    0
  37. Pähkinät ovat osa myös mun päivittäistä ruokavaliota!
    Syön manteleita joka aamu puuron kanssa. Olen vieroittanut itseni sipsien syömisestä ja nykyään leffasnacksinä kotisohvalla on maustamattomia pähkinöitä :) Iltaisin voi mennä kourallinen pähkinöitä, tai jos tarvitsen energiaa ennen salille menoa, niin heitän nopeasti vaan pähkinää suuhun :D Töissä mulla oli myös aina pähkinäpussi taukoja varten.

    Vastaa

    0
  38. Anydayn pähkinät kuuluisivat ehdottomasti koulupäiviäni pelastamaan! Päivien venyessä pitkiksi kasvavat pahimmillaan ateriavälitkin, eikä juuri ne mainitsemasi laukussa muussaantuneet banaanit juurikaan nostata mielialaa energiatasosta puhumattakaan :D

    Vastaa

    0
  39. Nuo pähkinät sopisivat ihanasti iltaherkuksi raskaan päivän jälkeen! =)

    Vastaa

    0
  40. Oi, pähkinöitä <3 Kuten säkin vinkkailit, niin pähkinät on tosi kätsyjä kuljettaa laukussa! Söisin pähkinöitä välipalalla, brunssilla ja salaattiinkin ne tuovat ihanaa "luksusta" :)

    Vastaa

    0
  41. Oo mulle! Istun junassa joka viikko vähintään kahdesti 5 tuntia kerrallaan ja evästä pitää ostaa joka kerralle. Kukkaro ei kestä ravintolavaunussa äpöstämistä.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat