18.05.2014

Ihan mieletön salaatti

Teinpähän tuossa joku aika sitten ehkä maukkainta salaattia mitä olen koskaan maistanut.

Reseptin löysin Kotiliedestä.

     Surfnturfsalaatti

Salaatissa yhdistyvät amerikkalainen Surf'n'Turf -ruoka ja espanjalainen romesco-kastike. Salaatin valmistus on hieman aikaavievää mutta todellakin sen arvoista!

Kastike tehdään jo edellisenä päivänä ja jätetään jääkaappiin maustumaan yön yli.

Surf'n'Turf -termi tarkoittaa ruokalajia, jossa on sekä lihaa että mereneläviä.

Surfnturf_salaattiohje

Ravunpyrstöt voivat olla tuoreita tai pakastettuja.

Surfnturfsalaatti3

Seitan-chorizo maistui erinomaisesti! :)

Romesco_kastikeohje

Valmistus

Edellisenä päivänä:

Valmista kastike ja valmistele salaattiin tulevat paprikat

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Halkaise sekä kastikkeeseen että salaattiin tarvittavat paprikat pituussuunnassa. Pilko tomaatti neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet.

Aseta paprikat uunipellille kuori ylöspäin. Pyörittele tomaatinlohkot, valkosipulit, chili, mantelit ja leipäpala oliiviöljyssä (minä käytin omaa mantelileipää ;)). Paahda kaikki ainekset uunin keskitasossa. Poista leipä ja mantelit noin 5 minuutin kuluttua ja jatka paahtamista 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat saaneet väriä.

Siirrä hiukan jäähtyneet paprikat ja chili tiiviseen minigrip-pussiin, anna muhia hetki ja poista sitten kuori. Irrota kuori myös tomaatinlohkoista.

Suikaloi paprikat. Laita salaattiin tulevat kaksi paprikaa pieneen kulhoon, mausta suolalla ja lisää oliiviöljyä niin että paprikat peittyvät. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Laita kastikkeeseen tuleva paprika ja muut ainekset tehosekoittimeen (leipää voi vähän murentaa). Lisää oliiviöljy ja mausteet. Surauta sileäksi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Mikäli käytät salaatissa pakasteravunpyrstöjä, laita ne sulamaan jääkaappiin yön yli.

Surfnturfsalaatti4

Tarjoilupäivänä:

Valmistele salaatti.

Viipaloi punasipuli ja mausta sitruunan mehulla. Anna maustua tovi.

Levitä salaatinlehdet alimmaksi laakealle vadille. Asettele päälle chorizo-leikkeleet, pilkottu meloni, sipuli, paahdetut paprikaviipaleet, marinoidut valkosipulit ja oliivit. Lusikoi päälle romesco-kastiketta.

Pujottele ravunpyrstöt vartaisiin. Grillaa tai paista ravunpyrstöt ja aseta lämpimät vartaat salaatin päälle.

Surfnturfsalaatti6

Nautimme salaatin mökillä kotoisasti kertislautasilta :) Kaikki paikalla olleet kirjoittivat saman tien romesco-kastikkeen ohjeen ylös! ^_^ Kastike ei tosiaankaan valmistu ihan hetkessä mutta jos teillä joskus on vähän enemmän aikaa salaatin väsäämiseen niin kokeilkaa oikeasti romescoa. Paahdetut paprikat, tomaatti ja mantelit tuovat kastikkeeseen uskomattoman herkullisen makean ja täyteläisen maun.

Surfnturfsalaatti2

N.A.M.

 

11 comments on “Ihan mieletön salaatti”

  1. Apua...auta Sanniiii....eli ihana helle ja nyt aurinkoon. Ihoni tarvitsee pientä apua rusketukseen. Käytän kesäisin itseruskettavaa ja yritän panostaa siihen ettei rusketuksesta tule laikukas. Kuorin ja rasvaan! Osaatko neuvoa, laitanko itseruskettavan ensin vaiko kosteusvoiteen? Vai toisinpäin? Ihoni ei pärjää ilman kosteusvoidetta. Voiko voiteet levitellä peräjälkeen vaiko odotellaanko ensin toisen kuivumista?

    Vastaa

    0
    1. Ensin kosteusvoide, sitten itseruskettava. Tasaisesti kosteutettu iho takaa tasaisemman rusketustuloksen. Jos iholla on kuivia kohtia, pureutuu itseruskettaja siihen tiukemmin ja tuloksena voi olla läikikkäitä kohtia. Eli kosteutus alimmaksi! :) Ja anna toki kosteusvoiteen ensin kunnolla imeytyä ennen "itsarin" levitystä.

      Vastaa

      0
  2. Moi Sanni! Ajattelin kokeilla tätä salaattia viikonloppuna, kun meille tulee vieraita. Luuletko että tästä määrästä riittää neljälle vai kannattaako tehdä kaksinkertainen määrä? Kiitos!

    Vastaa

    0
    1. Tämä annos riitti aika hyvin neljälle, taisi jäädä pikkuisen ylikin :)

      Vastaa

      0
  3. Oli hyvää, kiitos, Heidi valmisti mulle tollaista ilman katkarapuja vegeversiona ja kertoi lukeneensa täältä ohjeen. :)

    Vastaa

    0
  4. Tää on ollut jo pitkään mun todo-listalla. Vihdoin eilen sain aikaiseksi tehdä. Kastike on todella mielettömän hyvää. Tein salaatin snellmannin chorizonmakkarasta ja tiikeriravuista (S-marketin katkishyllyt ammotti tyhjyyttään, on vissiin ollut jo pitempään vaikeuksia saada katkiksia.)
    Oletko muuten laskenut miten paljon hiilareita annoksesta tulee?
    Aion ruveta induktiolle lähipäivinä. Kaikkien kevään ja alkukesän juhlien jälkeen on pikkasen turpea olo :(

    Vastaa

    0
    1. Oletko muuten laskenut miten paljon hiilareita annoksesta tulee?

      En ole laskenut. Mutta vähän veikkaan että kastike ei ainakaan suurempina annoksina sovi induktioon. Paprikoista, tomaateista ja etenkin sipulista kertyy yllättävän paljon hiilareita, ja kastikkeessa ovat vielä tiivistetyssä muodossa joten yhdessä ruokalusikallisessa voi jo olla 5g hiilaria.

      Tsemppiä induktioon :)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat