21.10.2015

Haikeutta ilmassa

Lähdön tunnelmissa.

Ateena_IMG_7571_2

Halusin päättää Kreikan matkani Ateenan sydämeen, ja valitsin ystävieni "lähiösohvien" (niin mukavia kuin ne ovatkin <3) sijaan Airbnb'n aivan kaupungin keskustassa Plakassa. Kolme huonetta ja keittiö, kotoisa kuin mikä. 27 euroa yö.

Tajusin maanantaina jotain. Kävellessäni Plakan katuja, ymmärsin, että en enää koe olevani ulkomailla. Ateenasta on todellakin tullut kuin koti.

Yksi niistä monista. :)

Haikeana teen lähtöä ja pakkaan syksyä kasaan. Mutta yhtä totta kuin haikeuteni on se, että seuraava syksy on pian taas  edessä. Ja miksi en tulisi Kreikkaan joskus keskellä talvea? Sehän voisi olla mitä kiinnostavin kokemus, hyytävä Ateena! :)

050915_IMG_8616

Matkan ensimmäinen kuva. 5. syyskuuta kello 06.14 Helsinki-Vantaa.

Ateena_IMG_7576_2

Tunnelmia tältä aamulta. Pakkausta ja kahvia, ja tietysti suomalainen radio taustalla.

Kreikka-kassi on saanut syksyn aikana uutta sisältöä, nyt sinne jäävät myös rantasandaalit ja keittiö-"survival-kit" :)

Ateena_IMG_7580_2

Ateena_LaMeloise

Uskollinen matkakumppanini La Meloise -pikakahvikin loppui juuri sopivasti tänä aamuna.

Ai niin se NG:n idea La Meloise -kahvin arpomisesta lukijoiden kesken...! :D Vieläkö pitäisi siis kipaista kauppaan kahviostoksille... ^_^

Ateena_IMG_7583_2

Käytän blogia myös muistiinpanovälineenä :) Laitan sinne joskus ylös asioita, jotka tiedän muuten hukkaavani tai unohtavani.

Nyt kirjoitin listan Kreikka-kassin sisällöstä, että en enää ensi vuonna tuo turhaan Suomesta juttuja jotka jo odottavat minua täällä kassissa. Kuten tänä vuonna höylän, hammastahnaa ja deodoranttia.

Ateena_IMG_7604_2

Nähdään ensi syksynä, kamat!

Ateena_IMG_7591_2

Traveller-kynnet ;)

Huomenna on edessä kynsihuolto. On laittajallani taas hupia. :)

Ateena_IMG_7593_2

8 viikon aikajana. :)

Ateena_IMG_7607_2

Matkalaukun pohjalta löytyi merikapteeni-Dimitrikseltä muistoksi saamani kivi. "Kun syöt niin paljon kananmunia...!" :)

Muistiinpanot_Kreikka

Kun minulla ei ole älypuhelinta ja online-karttapalvelua, piirrän majapaikkojeni kartan usein muistikirjaani. :)

Sain muistikirjan viime syksyn reissulla Korres-liikkeestä ja se on täynnään bussi- ja laiva-aikatauluja, uusien ystävien puhelinnumeroita ja meiliosoitteita, ravintolavinkkejä, kävelyehdotuksia ja vaikka mitä. :) Oli hauska lueskella viime syksyn muistiinpanoja joista jotkut olivat hyvinkin kryptisiä numero- ja kirjainsarjoja...

idAteena_IMG_7562

Kotiovella.

Ateena_SanniTiina_IMG_7458_2

Illallisella Plakassa Tiinan kanssa.

Tiina on ainoa suomalainen ystäväni, joka jakaa rakkauteni Ateenaa kohtaan - ja ymmärtää täysin mitä tässä likaisessa, ränsistyneessä kaupungissa näen.

Olemme tunteneet toisemme yli 20 vuotta, ja muistan, kuinka Tiina fanitti Kreikkaa jo ollessamme teinejä.

Välillä kadotimme yhteyden elämän kierteissä niin kuin lapsuuden ystäville usein käy, mutta löysimme toisemme uudestaan joitain vuosia sitten. Ateenassa, kaikista mahdollisista paikoista.

Tiina - yamas ystävyydelle ja Ateenalle! :)

Ateena_IMG_8834_3

Ja Marianna <3 On jo nyt ihan kamala ikävä, vaikka näemme vielä tänään illalla.

Kuvassa muuten jälleen uusi kattoterassituttavuus, Ateenan New Hotel Filelinon-kadulla.

 Izabel_IMG_9027_2

Syksyn uusi perheenjäsen: Miltonin ja Saivan Izabel-tyttären marsu Kanelicza <3

.

Tiedättekö. Jos en olisi parisuhteessa rakkaan mieheni kanssa, harkitsisin todennäköisesti muuttoa Kreikkaan. Ainakin joksikin aikaa.

Aiemmin olen aina sanonut, että en voisi kuvitella asuvani Kreikassa vaikka täällä niin tykkään käydä. Nyt on alkanut tuntua toisenlaiselta.

 Kefalonia_FavouriteSpot_IMG_1626_2

Täällä on vain mielellä niin hyvä olla.

. . .

. . .

P.S. Koska Kreikka-materiaalia on ihan hurjasti, ajattelin, että jospa tekisin niin, että julkaisisin joitain Kreikka-juttuja syksyn ja talven aikana ikään kuin pieninä aurinkomuistoina pimeän ajan keskellä. :) Miltäs kuulostaa? Tai no, en kai minä keneltäkään lupaa kysy :D

27 comments on “Haikeutta ilmassa”

 1. Moi,

  En tiedä, onko multa mennyt ohi blogiasi lukiessa, mutta olisi kiva tietää, kuinka paljon puhut/olet opiskellut kreikan kieltä?

  Vastaa

  0
  1. Ymmärrän ja puhun joitain sanoja, mutta en ole opiskellut :) Au pair -kesän aikana kreikkalaislapsilta saamaani opetusta lukuunottamatta ^_^ Mutta tarkoituksena olisi opiskella joku päivä ihan kunnolla :)

   Vastaa

   0
 2. Mutta olisiko Kreikassa oleskelu erilaista, jos joutuisi (tai pääsisi!) asettumaan vain yhdelle saarelle ja yhteen kaupunkiin, aloittaa arki asunnon etsimisellä ja työnhaulla. Ehtiikö sitä nauttia enää samalla tavalla, kun aamulla herää töihin ja illalla miettii, että polkupyöräkin pitäisi huoltaa (käytetäänkö Kreikassa samaan tapaan polkupyöriä..)?

  Ehkä jostain nauttii parhaiten, kun saa vain pikkupalan siitä.

  Tai niin minä toivon, kun en pääse itse perhesuhteiden takia muuttamaan Englantiin. :D

  Vastaa

  0
  1. Ehkä jostain nauttii parhaiten, kun saa vain pikkupalan siitä.

   Voi toki olla näinkin :)
   Kokeilemalla selviäisi ^_^

   Vastaa

   0
 3. Olen kyllä nauttinut hyvin paljon näistä kreikkajutuista, että antaa vaan tulla lisää vaikka matka onkin jo ohi :).

  Vastaa

  0
  1. :)

   (...täällä lentokentällä valvon ja odotan bussia... hyvää aikaa vastailla kommennteihin :D)

   Vastaa

   0
 4. Oliko syyskuun alussa vielä tosiaan kuuden aikaan noin valoisaa??? Noh, tervetuloa tänne pimeyteen ja synkkyyteen :D

  Vastaa

  0
  1. Oliko syyskuun alussa vielä tosiaan kuuden aikaan noin valoisaa??

   Näköjään :D

   Vastaa

   0
 5. Todellakin Kreikkaa lisää, joojoojoo! Kosmetiikka on täysin toissijainen mukava lisä tän sun blogin seuraamisessa. ;D Tervetuloa Suomeen! Ei täällä vielä kylmä oo. :)

  Vastaa

  0
  1. Kosmetiikka on täysin toissijainen mukava lisä tän sun blogin seuraamisessa. ;D

   ^_^

   Lukijoita moneen lähtöön :)

   ...ja joudun juuri He-Va'lle saavuttua olemaan eri mieltä tuosta kylmyydestä... :D

   Vastaa

   0
 6. Ihanaa, lisää tätä satumaista juttua. Olen ahminut joka rivin.Minä niiiiin haluaisin uskaltaa matkustaa kuten sinä. Rodoksella ja Kreetalla parikymmentä kertaa käyneenä, olen menettänyt sydämestäni osan Kreikalle. Olis kiva käydä manner Kreikassakin ja varsinkin Santorinilla. Olen vain niin mukavuuden haluinen, että lennän vain suoria lentoja ja niitä ei täältä Oulusta muualle Kreikkaa ole, valitettavasti.

  Ja muuten, Korresin shampoot ja suihkugeelit on käytössä juttusi perusteella. Tilasin niitä ensin kreikkalaisesta apteekista, myöhemmin Korres.fi:stä.

  Jatka samaan malliin,matkajuttuja sekaan. Pelkkä kosmetiikka ei jaksa kauaa kiinnostaa:):)

  Vastaa

  0
  1. Olen vain niin mukavuuden haluinen, että lennän vain suoria lentoja ja niitä ei täältä Oulusta muualle Kreikkaa ole, valitettavasti.

   Otat Kreetalta tai Rhodokselta laivan eteenpäin :D Esim. Kreetan Iraklionista pääsee Santorinille alle kahdessa tunnissa katamaraanilla :)

   Ja Korres on tosiaan ihana <3 Olkoonkin kreikkalaisten itsensä mielestä massakosmetiikkaa! :D Aivan ihanaa massakosmetiikkaa, if you ask me ^_^

   Kivaa että kosmetiikka-matkailu-muut aiheet -sillisalaatti kelpaa! :)

   Vastaa

   0
 7. Tämän postauksen alkumetreillä ajattelin jo: "Muuta Kreikkaan!". Olisiko se täysin utopistinen ajatus? :)

  Vastaa

  0
  1. Kyllä se taitaa olla :) Mieheni ei sinne ikinä haluaisi muuttaa, eikä työnsä puolesta pystyisikään.

   Vastaa

   0
 8. Matkasi vaikuttaa jälleen varsin onnistuneelta. :)

  Katsoin muuten ensin, että olet tuhertanut muistikirjaasi kuvan lohikäärmeestä. Siinä näkyy selvästi silmät, kuono, eturaajat ja kuonosta tupruttava savu. xD Vähän kuten Mushu Mulanista...

  Vastaa

  0
  1. Katsoin muuten ensin, että olet tuhertanut muistikirjaasi kuvan lohikäärmeestä.

   :D Heheh, no niinpä onkin..! ^_^ Parga-lohikäärme :)

   Vastaa

   0
 9. Tervetuloa takaisin Suomeen.
  Mulla olisi pitkästä aikaa iltamenoa ja pitäisi päivittää ripsari. Olen vinkkisi perusteella ollut tyytyväinen dr haushckaan, mutta silmäni taitavat ärtyä siitä punoittaen ja kutisten. Eli kaipaisin ripsaria, jolla saisi lisää volyymia ja pituutta (jos edes tosielämässä mahdollista?) ja joka pitäisi taivutukset hyvin. Ei siis tarvitse olla luonnonkosmetiikkaa. Kiitoksia jo etukäteen.

  Vastaa

  0
  1. Taivutusten pitämiseen mikään ei toimi paremmin kuin vedenkestävät ripsarit :) Eli lähdetään siitä. Lisäpituutta en itse saa millään ripsarilla, joten pituuden kannalta en valitettavasti osaa omakohtaisesti ripsaria suositella. Mutta jos puhutaan yleisesti näyttävistä ripsistä, niin esim. Maybellinen Rocket Volum' Express on toiminut mulla hyvin (ja sitä pitäisi saada wp:näkin), samoin Lorkun 4D:llä sain aivan mielettömät räpsyt mutta sitä maskaraa ei enää näyttäisi löytyvän L'Orealin valikoimasta.

   L'Orealin Double Extension -ripsareilla on suuri kannattajakunta ja ovat olleet pitkään valikoimassa = täytyy siis olla monen suosima tuote. Ko. ripsari lupaa sekä pituutta että volyymia, ja sitä saa vedenkestävänäkin.

   Lorkun ohella Max Factorin maskarat ovat aina kuuluneet suosikeihini, sieltä esim. False Lash Effect (waterproof) voisi olla kokeilun arvoinen :)

   Vastaa

   0
 10. Älä kysy! Sitä lupaa nimittäin. Tänne mahtuu mainiosti vielä muutama postaus Kreikasta talven kylmyyttä karkottamaan. Kaverini linkkasi joskus jonkun karkkipäivän postauksen minulle ja siitä lähtien olen käynyt satunnaisesti täällä lueskelemassa. Nyt huomaan eksyväni tänne vain entistä useammin. Paitsi, että aiheet kiinnostavat, osaat myös kirjoittaa todella ihanalla tavalla. Asiallisella, mutta samalla jotenkin lämpimällä. Vähän kuin kaverin juttuja lueskelisi :D Jatka siis samalla linjalla ja kiitos taas ihanasta matkasta Kreikkaan. Vaikka muutto sinne ei nyt olekaan mahdollinen niin onhan nämä pitkät reissut kuitenkin jo jotain :)

  Loppuun olisin vielä kysynyt (en muista onko tämä käynyt ilmi jossain aiemmassa postauksessa) kuinka olet tutustunut Mariannaan ja kauanko olette tunteneet? Kiva kun on näitä vieraileviakin tähtiä aika ajoin :)

  Vastaa

  0
  1. Kiitos ihanasta palauttesta, dea :)

   Mariannasta - olemme alunperin tutustuneet kirjeenvaihdon kautta. Kirjeenvaihto oli rakkain harrastukseni monen monta vuotta ja minulla on edelleen lukuisia ystäviä Norjasta Meksikoon kirjekaveruuden jäljiltä. :)

   Kirjoitin muinoin jutun kirjeenvaihtoharrastuksestani jossa Marianna ja moni muukin rakas kirjekamuni esiteltiin:

   https://karkkipaivablogi.com/2013/06/16/retroharrastus-kirjeenvaihto/

   Vastaa

   0
 11. Ei Kreikassa niin kovin kylmä loppuen lopuksi kuitenkaan keskellä talveakaan ole paitsi tietysti iltaisin se kosteus ja tuuli palelluttavat, mutta päivällä saattaa tarjeta olla jopa ilman takkia. Itse olin mieheni kanssa toissa Joulun ja uudenvuoden Kreetalla anoppini silloisen miehen luona ja oli kyllä ihan hauskat ja erilaiset pyhät. Käytiin muun muassa välipäivinä Iraklionissa katsomassa, kun pappi heitti ristin mereen ja nuoret pojat lähtivät sen perään uimaan (en enää muista, mitä se merkitsi, jos löysit ensimmäisenä sen ristin) ja samalla reissulla haettiin sitten tilkka papin siunaamaa vettä, jolla siunattiin koti sinne mennessä. Ja uutenavuonna lähdettiin myöskin Iraklioniin katsomaan uudenvuoden paraatia, jossa sellainen iso torvisoittokunta tai miksikä sitä nyt kutsuisikaan soitti ABBA:a ja keskiyöllä alkoivat raketit paukkua ja jokainen porukka avasi oman skumppapullonsa :) Ja sitten sieltä kotiin mennessä viskattiin granaattiomena maahan kotiovella/portilla, mitä kauemmas siemenet lensi, sitä onnekkaampi vuosi oli tiedossa. Kannattaa siis ehdottomasti vaikka joskus uutenavuonna mennä käymään, kun sullakin on niitä ystäviä siellä niin pääset viettämään vähän erilaista juhlaa kuin täällä Suomessa :)

  Vastaa

  0
  1. Oijoi, onpas ollut erilaista joulun ja uuden vuoden viettoa kreetalaisittain :) Tosi kiinnostavaa :)

   Tiinan mukaan Kreikan talven ongelma on ennen kaikkea talojen kylmyys, Kreikassahan talot ovat kylmiä kuin mitkä eikä niitä juurikaan lämmitetä, sähkö on pirun kallista. Tiina sanookin, että +2 astetta Ateenassa helmikuussa on paljon kylmempi tilanne kuin -20 Suomessa, kun istut sisällä kotona. Kuulema koko talvi värjötellään monet villasukat ja viltit päällä sisätiloissa.

   Kreeta muuten kuuluu eri ilmastoon kuin manner-Kreikka, eli siellä on talvellakin lämpimämpää kuin mantereella. Mutta voisin kuvitella, että sielläkin jossain vaiheessa vuotta saa vetää villasukkia jalkaan :D

   Eniten kiinnostaisi mennä Kreikkaan pääsiäisenä, se on kuulema THE season joka Kreikassa pitäisi kokea kaikkine perinteisine juhlallisuuksineen.

   Vastaa

   0
  2. Joo tosiaan sisällä on kyllä melko viileää. Meilläkin oli silloin lakanan alla sellainen lämmitettävä viltti ja peiton lisäksi viltti päällä ja usein ne villasukatkin nukkuessa :D Tosin voisin kuvitella, että meillä oli vielä vähän tavallista kreikkalaiskotia lämpimämmät olot, sillä tuo anopin silloinen mies omistaa Analipsissa hotellin joten pikkurahasta ei siellä ollut puutetta.

   Vastaa

   0
 12. Niin hämmästynyt miten luontevaa sinun on saada ja pitää ystäviä ympäri maailmaa. Itse en osaa oikein ystävystyä ja suhteissakin usein ilmenee haasteita. Tell me, whatss your secret?

  Vastaa

  0
  1. Tell me, whatss your secret?

   Olen vain luonnostaan niin avoin ja helposti kontaktia ottava, se varmaan :) Toisaalta voin aivan yhtä mielelläni olla viikon puhumatta kenellekään ^_^

   Vastaa

   0
 13. Kahviarpajaisia odotellessa... tsihhihh!

  Kreikka on tosiaan viileä, mutta Kypros ei ole niin kamala reumatismisaari - siellä viettää monikin pohjoiseurooppalainen talvikuukausia...

  Vastaa

  0
  1. Joo, Kypros kuuluu eri ilmastoon kuin manner-Kreikka ja Egeanmeren saaret, siellä kesä jatkuu pidempään :) Dodekanesia ja Kreeta kuuluvat käsittääkseni samaan ilmastoalueeseen.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)