14.09.2015

Tällaistakin voi sattua miljoonakaupungissa

Eilen illalla sattui jotain, joka jälleen todistaa maailman käsittämätöntä pienuutta - ja sattumien hämmästyttävää todennäköisyyttä.

Yksi Ateenassa asuvista ystävistäni on suomalainen Tiina. Tiinan Suomessa asuvalla Eveliina-siskolla oli tarkoitus yllättää Tiina tänä viikonloppuna yllätysvierailulla Ateenaan. Eveliina oli kertonut minulle yllätyksestä jo aikaisemmin ja vannottanut minua pitämään salaisuuden. En ollut möläyttänyt mitään koko viikolla ja hykerrellen odottelin viikonloppua. Tällaiset ylläri-ilahdutukset on ihan parhaita, enkä tietenkään missään nimessä halunnut pilata Even suunnitelmaa.

Tiina oli tarkoitus yllättää eilen illalla. Minulla ja Tiinalla oli tapaaminen aikaisemmin illalla, eikä minulla ollut mitään tietoa miten Eveliina oli aikonut yllätyksen toteuttaa. En edes tiennyt missä päin Ateenaa Eve majaili, hän oli saapunut Ateenaan edellisenä päivänä ja mennyt jonkun kaverin luokse. Ettei yllätys vahingossakaan menisi pilalle, Eve oli vain kertonut minulle että "Näen Tiinan tänään kello 20 jälkeen". Siinä kaikki mitä tiesin, eikä Evellä luonnollisestikaan ollut mitään tietoa siitä, mitä minä ja Tiina aiemmin illalla tekisimme.

No. Tapasimme Tiinan kanssa Monastiraki-aukiolla, ja ehdotin, että menisimme maanantaina löytämäni hostellin kattoterassille, se kun sijaitsee ihan kulman takana Monastirakilta. Halpaa viiniä ja kivat maisemat :)

Yllatys_IMG_9247_3

Kun astuimme ovesta kattobaariin, niin kukas siellä istuukaan ellei Eveliina.

Hetken kaikki vain tuijottivat toisiaan hiljaisuuden vallassa ja sitten alkoi iloinen ja häkeltynyt huuto. Tiina tunnusti, ettei hän ollut ensimmäisten sekuntien aikana edes tunnistanut siskoaan, koska ei tietenkään mitenkään voinut odottaa näkevänsä Even yhtäkkiä Ateenassa.

Olin niin järkyttynyt - miten Eve saattoi olla täällä?? Kaikista Ateenan tuhansista paikoista? Kaupungissa on neljä miljoonaa ihmistä ja me kohtaamme Psirrin sivukadulla sijaitsevan hostellin katolla!

Eve ei lue blogiani enkä ole maininnut hänelle AthenStyle-hostellia, minulta hän ei siis ainakaan ollut saanut vinkkiä paikasta. Ja nyt mä vahingossa pilasin yllätyksen...!!

idYllatys

Tai, no, yllätyshän se todellakin oli, vielä suurempi kuin suunniteltu, eikä Eve onneksi pahoittanut mieltään ja meillä oli tosi hauskaa.

Toisaalta, miten tällaisesta uskomattomasta sattumasta olisikaan voinut suuttua...! ^_^  Minua kuitenkin harmitti kamalasti kun Even alkuperäinen suunnitelma meni pieleen.

Yllatys_Ateenassa

Nyt yllätyksen kohteeksi joutui lopulta Eve itsekin ja nauroimme koko illan tilanteen hullua mahdottomuutta joka kuitenkin tapahtui.

Kävi ilmi, että myös Eve oli hostellissa ja sen baarissa ensimmäistä kertaa. Hän ei ollutkaan majoittunut kavereille vaan lyönyt vain googleen "Hostels in Athens", ja AthenStyle oli ollut ensimmäisten hakutulosten joukossa.

Yllatys_Ateena_tytot

Niinkuin Even ja Tiinan odottamattomassa kohtaamisessa ei olisi jo ollut tarpeeksi "viihdettä", tapasimme terassilla vieläpä joukon mukavia suomalaisia. Suomalaisiin törmää Ateenassa todella, todella harvoin. En itse asiassa muista koskaan kuulleeni suomea Ateenan kaduilla. Suomalaiset ja muut pohjoismaalaiset suuntaavat saarille, Ateenassa tapaa kaikkein eniten amerikkalaisia ja aasialaisia turisteja.

Yksi porukan suomalaisista on hostellissa töissäkin. Terkut Julialle jos luet tätä! :)

Yllatys_Ateena_3

Tällainen tarina Ateenasta tänään.

Huomisesta eteenpäin tarinat siirtyvät saaristomaisemiin.

Yllatys_Ateena4

Nähdään Zakynthoksella! :)

.

4 comments on “Tällaistakin voi sattua miljoonakaupungissa”

 1. Uskomaton tarina, kaikkea siis todellakin voi tapahtua! <3 Ja upeita kuvia, Kreikka-fanina seuraan nyt blogiasi tiiviisti. Mukavaa viikon alkua! :)

  Vastaa

  0
 2. Tiina ja Eve ♡ Just enne lähtöö soittelin Even kaa ja se kerto tosta yllättämisestä. Vaikka alkuperäinen suunnitelma ei onnistunut niin huikee yllätys toi ;) Käsittämätöntä!

  Vastaa

  0
  1. Hauska kuulla että lukijoiden joukossa on siskosten kavereita :) Tiina ja minä ollaan tunnettu melkein "penskoista" saakka, no, mä olin 13 ja Tiina 14 kun tutustuttiin :)

   Vastaa

   0
  2. Meidän äidit on työkavereita niin ollaan kans tunnettu melko pienestä pitäen (en ees muista kunnolla mistä lähtien). Ikäeroa meillä on joitain vuosia, oon nyt 24v. :P

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)